|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
kochane kobietki czy mogłybyście mi pomoc rozszyfrować tę tabelę z tymi rozmiarami bo nie rozumiem
|
|
#1262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam w sklepie, poprosiłam o 65E i nie miałam już czasu przymierzać, więc chciałam wziąść, w domu przymierzyć, a w razie 'W' oddać, no ale jak ja go zobaczyłam... Tak jak jakaś z dziewczyn pisała przewąski ten obwód, zrezygnowałam, raczej bym się nie zmieściła. A szczerze to w ogóle nie rozumiem tej rozmiarówki nadal! Czyli w polskiej rozmiarówce o jaki powinnam pytać?Więc nie wiem, może 70D? Bo patrzę na tą tabelę, którą wkleiła Koleżanka pode mną i mniej więcej w ten rozm. wychodzi...
Edytowane przez _Balba_ Czas edycji: 2010-05-17 o 17:05 |
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam aż ktoś mógłby mi wytłumaczyć tę tabelę
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyjmując towar nie koniecznie musi przyznać się do jakiegokolwiek błędu - wykazuje po prostu dobrą wolę To już co innego - jeśli obwód jest za mały to faktycznie może być (ale nie musi) błąd sprzedawcy. Czy w trakcie mierzenia w sklepie powiedziałaś, ze Ci ciasno, czy nie wygodnie? Bo jeśli w trakcie mierzenia obwód nie był ciasny, a Tobie było wygodnie, a dopiero podczas noszenia "uaktywniła" się niewygoda, to raczej winy sprzedawcy też nie ma. |
|
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dopiero niedawno trafiłam na ten wątek i mnie zaintrygował. Postanowiłam skorzystac z Waszych rad. Do tej pory nosiłam biustonosz w rozmarze 75 A, teraz zmierzyłam się i pod biustem wyszło mi 75cm, w biuście 86, co wg kalkulatora oznacza rozmiar 65D. Troche nie mogę w to uwierzyć Pewnie powtarzam wielokrotnie zadawane już pytanie, ale przeskok między A a D naprawde jest duzy, może mi to ktoś wytłumaczyć?
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z radości pojechałam do tego sklepu i kupiłam sobie Panache Eliza różowiutka prześwitka ![]() ********* Mam pytanie: Czy ktoś ma/miał te modele ? Który fajniejszy ![]() 1 zdjęcie - Panache Superbra Zara Plunge 2 zdjęcie - Freya Padded Plunge
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzieło w Paincie
sorki, ale nie mam talentu do tych rzeczy więc:1- to obwód biustonosza 2- rodzaj miseczki 3- Twoja szerokość w biuście przykładowo, masz 75cm pod biustem i 95 w biuście, więc szukasz obwodu 70 (brytyjskie 32), w kolumnie z obwodem 70 szukasz swojej szerokości w biuście i jak najdziesz, jedziesz tym samym wierszem w lewo i wychodzi miseczka G ![]() mam nadzieję, że w miarę dobrze wytłumaczyłam
|
#1268 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukaj najlepiej stanika o kroju balkonetki Cytat:
![]() Cytat:
wytłumaczenie jest proste.. przy każdej szerokości obwodu miseczki mają inną wielkość, więc nie ma czegoś takiego jak rozmiar A i rozmiar D, sama literka nic nie znaczy. a jakie masz wymiary?
|
|||
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ja dobrze dobieram rozmiar ?
Na ciasno pod biustem mam 76/77 cm., a w biuście 94 Czy zamiast 32F (70F) nie lepiej brać 34E (75E) Taki mocny ścisk chyba też nie jest dobry ? ![]() Kurczę, że też dzisiaj nie zmierzyłam żadnego w tym rozmiarze.
|
#1271 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Balba podawala strone badz dwie wczesniej - wedlug kalkulatora wychodzilo chyba 30E, acz radzilysmy przymierzyc takze 30F.
Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chce mi się szukać
bo skąd mam wiedzieć, że podawała stronę temu a nie 5 albo wcale.. dlatego zawsze pytam jeszcze raz
|
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
ja też zapytam, bo w przeliczniku wyskoczyło mi H, a ja jakoś takiego rozmiaru u siebie nie wiedzę
roz.ścisło pod biustem 85 ![]() w biuście luźno 108 od czasu kiedy przytyłam brałam zawsze 85C ale to chyba nie mój rozmiar
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrze się bawię wklejając na każdej stronie tabelkę
![]() uwaga tabelka rozmiarów angielskich z dopasowanej, bardzo ładna i przejrzysta. sprawdź! ![]() dorrotta83 na 85 pod biustem proponuje obwód 80, teraz szybki rzut oka na tabelke gdzie wyraźnie widać że 108cm na obwodzie 80 to miska FF (no na 109). teraz trzeba mierzyć stanik i stwierdzić czy miska ok i obwód ok. jeśli chcesz bardziej zaniżyć obwód bo lubisz ciasne to wtedy obwód 75 i tam 109 cm wypada na misce GG. proste ![]() w teori, w praktyce trzeba mierzyć i sprawdzać co faktycznie ci pasuje. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
lub 75 d/dd
|
|
#1275 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=braworka;19388306]dobrze się bawię wklejając na każdej stronie tabelkę
![]() uwaga tabelka rozmiarów angielskich z dopasowanej, bardzo ładna i przejrzysta. sprawdź! ![]() dorrotta83 na 85 pod biustem proponuje obwód 80, teraz szybki rzut oka na tabelke gdzie wyraźnie widać że 108cm na obwodzie 80 to miska FF (no na 109). teraz trzeba mierzyć stanik i stwierdzić czy miska ok i obwód ok. jeśli chcesz bardziej zaniżyć obwód bo lubisz ciasne to wtedy obwód 75 i tam 109 cm wypada na misce GG. proste ![]() w teori, w praktyce trzeba mierzyć i sprawdzać co faktycznie ci pasuje. Dzięki wielkie
|
#1276 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, ładnie zbiera biust do siebie. Ten model podobno już powoli wycofują, więc spiesz się Ja też planuję później go kupić.
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy znacie firmę KOSTAR? Nie wiecie czy te biustonosze są rozciągliwe i czy dobre?
podoba mi sie ten co sądzicie? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/index.php?actio...9a02c0d8a9a19f |
|
|
|
#1278 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
To z jakiej firmy najlepiej kupić ? Bo nie każda firma ma obwód 65 chodzi mi o 65 D
|
|
|
|
#1280 |
|
BAN stały
|
Z polskich? Stabilniejsze są staniki firmy Gaia (ale one są często dziwnie uszyte, dziobują), Konrad, Gorteks - tych firm miałam. Mają 65tki. Jesli chcesz kupować polskie to polecam sklep olive.pl - super kontakt mailowy, nie ma problemów z wymianą i zwrotami.
Bardzo ścisłe są podobno staniki Mileny. Najlepiej leżą jednak brytyjskie staniki. Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2010-05-18 o 10:57 |
|
|
|
#1281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Już nie wiem. Bez mierzenia to chyba nie ma co strzelać, bo zamawianie w ciemno niestety jest drogie A zależy nie tylko od firmy to i jeszcze od danego modelu ![]() Ja chyba sobie odpuszczę, bo biustu dużego uważam nie mam, a te miski w E czy F to jak główki kapusty Nawet mąż mi wczoraj powiedział, że biustonosz ładny, ale te michy takie ogromne jakby nie wiadomo jaki olbrzymi biust kryły Powiem szczerze, że nie wygląda to jakkoś powabnie, gdy miska zakrywa pół tułowia ![]() Poza tym ja chyba muszę zrezygnować z tych Balconette, bo mam czerwone pręgi na mostku. Cytat:
![]()
|
|
#1283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 70F zabudowuje mnie z każdej strony Jak oglądam zdjęcia, gdzie na oko widzę, że modelka ma większy biust niż ja, to na niej taki biustonosz wygląda ![]() Biustonosz w rozmiarówkach tych popularnych typu C, wyglądają "skromniej" u mnie na biuście. Ja cały czas mówię o sobie, żeby nie było
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2010-05-18 o 13:09 |
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podpowiecie jak plasuje się rozmiarówka http://www.allegro.pl/item1027732412...onosz_30f.html
Czy tostandardowe miski, małe, duże? Aukcja niedługo się kończy ale nie wiem czy kliknąć... |
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, poradźcie- wiece coś na temat:
http://www.intimo2day.pl/product_inf...roducts_id=685 http://www.intimo2day.pl/product_inf...roducts_id=643 ?? Warte zakupu? i jak z rozmiarówką tych firm?
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
[1=513900e90b83d91c2e26787 f916d5639aed43c42;1939762 0]multiway jest małomiskowy[/QUOTE]
|
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
Mam 90 w biuście, i 79 w obwodzie.
Patrząc na tą tabelę wyszedł mi rozmiar 70D.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

Tak jak jakaś z dziewczyn pisała przewąski ten obwód, zrezygnowałam, raczej bym się nie zmieściła.
A szczerze to w ogóle nie rozumiem tej rozmiarówki nadal!

A rozmiar dobierałam nie ja, a przemiła Pani