|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Damn, dzisiaj jakies choróbsko mnie chwyciło, więc leze w łóżku, wcinam proteiny i pije wode, a jak piję to i do kibelka trzeba skoczyć, a tu współlokatorka okupuje łazienke od godziny i chyba jeszcze troche jej zajmie. Co tu robić...
#962 |
Rozeznanie
|
zaczelam odczuwac skutki uboczne diety - dzisiaj bola mnie nerki i ogolnie wypadaja mi wlosy... musze zaczac pic wiecej wody i pobawic sie we wcierki do wlosow :P
a artykuly z linkow sa porazajace... szczegolnie ten drugi- pseudo dukanowy
#963 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny i latynoskie pupska
![]() ![]() ![]()
#966 |
Raczkowanie
|
Witam Was moje Kochane
![]() Od pierwszego dnia czułam się doskonale i tak jest do dziś. Energia mnie roznosi, wreszcie nie mam opuchniętych dłoni gdy wstaję, buzia mi się wygładza, cera oczyszcza, włosy błysku nabierają. Herbata yerba mate dawała mi za dużego kopa- pijam ją więc tylko 2 razy w tygodniu. Z herbatek wprowadziłam do diety polecaną na forum u nas herbatę z pokrzywy-co drugi dzień i raz w tygodniu herbatka miętowa. Przez te 23 dni diety zrobiłam dwa deserki: sernik(nie wiem który wy polecacie na schudnięcie bo ja zrobiłam z przepisowni ale mi nie bardzo podchodził. Drugi deserek to zebra-pychota poprostu-zjadłam 250g w ciągu dnia tego deserku. Innych deserków nie robiłam. Buziaki Kochane moje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Widzę, że moje pupsko zaczęło żyć odrębnym żywotem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
ej, latynoskim pupskiem to ja bym nie pogardziła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Ja caly czas zastoj ![]() ![]() A teraz ide sie robic na boooostwo bo umowilam sie z moja przyjaciolka ktora teraz mieszka w Anglii i przyjechala na chwile i okazalo sie, ze z tego naszego spotkania zrobila sie wieksza impreza i bedzie moj byly wiec musze wygladac olsniewajaco ![]()
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej juz tak mocno nie dzialal
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Ile mleka w proszku możemy dziennie jeść/pić? w sensie ile łyżek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
aa już nadrabiam
![]() ![]() 1. Otrębowy jogurt (pomysł z plotkowego ![]() 2. Czerwona surówka (Faza II - PW) 3. Sos musztardowo-chrzanowy (Faza II - P) 4. Rozpustne kanapki z Turkiem szczypiorkowym (5% tł.) i rzodkiewką (Faza II - PW) 5. Panierowany otrębowy kurczak (Faza I) 6. Cebulowo paprykowo o kurczę ![]() 7. Sernik cynamonowy (Faza II - P) 8. Sezamowa cukinia z papryką (Faza II - PW) 9. Pierś w rękawie (z przepisowni) (Faza I) |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
4 lyzki - daja jedna szklanke mleka - odejmij od tego to co dajesz sobie do kawy czy owsianki
#975 |
Zakorzenienie
|
Witam Was moje Kochanieńkie,
Chociaż kilkoma słowami się odezwę, bo już niedługo zapomnicie, że z Wami jestem.... A jestem z Wami jak tylko mi czas pozwala a przyznaję mało go mam ostatnio i pozwala jedynie na nadrabianie zaległości w czytaniu Was. Nawet, jak mi coś chodzi po głowie, żeby skomentować, napisać to zanim dobrnę do końca o już albo nieaktualne albo nowe problemy ważniejsze i tak leci... Na Dukanie też mi całkiem fajnie leci. Za kilka dni teoretycznie koniec fazy II-giej i będzie czas na podsumowanie. Teraz na szybko tylko taka refleksja. Każdy organizm różnie reaguje na dietę. Jedni będą przestrzegać diety Protal ze szczególną dbałością a z wagi będzie im się sączyć po dekagramie jak krew z nosa, inne zaś będą sobie grzeszkować, dogadzać i będzie im lekko łatwo i przyjemnie. Niestety to tak jak w życiu, jedni opychają się całe życie niezdrowym, kalorycznym żarciem i figurki jak z żurnala, drudzy tylko popatrzą na jedzenie a już tyją... Na naszej diecie jednak prawda wypływa jak tłusta oliwa. Jeśli zaczyna się od malutkich grzeszków, to potem coraz już tylko krok od coraz większych odstępstw od diety, zastojów i frustracji i załamań z tym związanych. Ja sama wiem po sobie, co by było, jakbym sięgnęła raz czy drugi po michałka, tiktaka czy kasztanka i nie daj Boziu bym nie przytyła raz, drugi.....(tego pełno w moim domu i wzrokiem nauczyłam się ślizgać po tym, jakby to w ogóle do jedzenia się nie nadawało).Wiem, że zaczęłabym coraz bardziej eksperymentować, ile jeszcze mogę przegiąć(no bo skoro nie tyję, to co mi szkodzi). To samo w piwem czy drinami wieczorem. A przecież zastoje i wzrost wagi nie musi nastąpić od razu i natychmiast. I po kilku dniach, gdy zapomni się już o tym, że pokusa spożycia czegoś niedozwolonego była większa niż silna wola, może się pojawić zastój...a wtedy załamka, łamanie głowy od czego to tak i humor do de... i to o wiele dłużej trwający niż euforia po zjedzeniu jakiegoś zakazanego przysmaku.... nie opłaca się zwyczajnie i już i kropka! A co u mnie... Waga pomalutku do dołu, ale przyznaję z tydzień mnie przetrzymało z wagą a nawet sobie cholera rosła... ![]() Po 3 tygodniowej, przymusowej przerwie z powodu zabiegu, wczoraj wróciłam na aerobik i od razu czuję się o niebo lepiej! No i wchodzę w sukienki sprzed 10 lat, kiedy to byłam piękna i młoda..i wiecie co???? Znowu zaczęłam się tak czuć ![]() ![]() Pozdrawiam Was moje Dukanki, zwłaszcza kilka moich ulubionych ![]() Buziaczki
#976 |
Raczkowanie
|
to już zeżarłam za dużo:/ ehh odtłuszczone było... może to mnie jakoś poratuje. Zobaczymy co jutro pokaże waga. Bo dzisiaj mam po prostu dzień świra... Ciągle mam na coś ochotę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się odezwałaś, bo zaczynałam się zastanawiać co się z Tobą dzieje ![]() Na opakowaniu masz przepis, jak uzyskać odpowiednik szklanki mleka, własnie tyle łyżek można. O ile dobrze pamiętam, są to bodajże 4. A waga Ci spada? Jak nie, to zostaw to mleko w spokoju, bo to 3 lista ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() Wiesz, że mamy tyle lat na ile się czujemy? ![]() A co do pogrubionego, to się zgadzam ![]()
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wszystko jest niezdrowe. Nawet warzywka... bo chemią pryskane Włosy wcześniej i bez diety mi wypadały ale rewelacyjna jest silica
Początek dietki: 18.03.2010r: Wzrost:167cm Było 86,6 kg ![]() Dziś jest 65,1 kg ![]() Celem jest 63 18 marca - 86,6 kg 18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg) 18 maja - 74,3 kg(-5,9kg) 18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg) 18 lipca - 65,4kg(-4,6kg) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz mi sie wyregulowalo i 2 razy dziennie biegam bez zadnych obornikow do picia ![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
raszpel bo tylko odtluszczone wolno i wlasnie tego 4 lyzki...
#982 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Mam pytanko odnosnie majonezu i ketchupu ![]() Wiem, ze niektorzy uzywaja jakies, ktore maja mniej wegli i tluszczu - jakie to sa? Wyhaczylam dzis takie cuda Majonez Helman's lzejszy niz lekki sklad: 15g- 1 lyzeczka do herbaty zawiera kalorie - 11 cukier - 0.7g tluszcz - 0.5 g sol - 0.41g ketchup ta sama lyzeczka do herbaty 15g zaw: kalorie - 14 cukier - 2 g tluszcz - 0 sol - 0.1g i pisze ze ma w skladzie sacharynian sodu, czyli jest slodzony slodzikiem i ze ogolnie ma 30% cukru i soli mniej niz tradycyjne ketchupy ![]() Czy takie wartosci sa dopuszczalne, ktos moze poradzic ![]() ![]() w 100g: proteiny - 3.9 g wegle - 5.5 g (i tez jest slodzony slodzikiem: aspartam, acesulfam k) tluszcz - 0.1 g oprocz tego ten o smaku tofi ma tegoz tofi 0.3% Jak myslicie jak sie pojawi chcica na slodkie, mozna takowe cos polknac? ![]() No i sie pochwale, ze dzisiaj na obiad robilam dzieciom hamburgery i wlasnie ja tez wzorem czarownicy wcielam hamburgera. Moj sie roznil tym, ze zamiast buleczki mialam placki otrebowe, burger z wolowinki, salata,papryka cebulka, korniszonek - no i wlasnie po lyzeczce majonezu i keczupu o ktorym pisalam ![]() ![]() Jak myslicie czy taki majo moze byc od czasu do czasu w sladowej ilosci? ![]() Edytowane przez joanasz Czas edycji: 2010-05-18 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie wróciłam z zakupów, byłam w Stokrotce i zadowolona jestem
![]() -otręby pszenne - aromat: waniliowy i śmietankowy (na wszelki wypadek) - serki wiejskie lekkie z Krasnegostawu (tańsze, a praktycznie taki sam skład) - mleko w proszku odtłuszczone (nareszcie, w spożywczaku obok, w innych sklepach nie było ![]() -mleko 0% Oczywiście serki homo same tłuste, chociaż był jeden naturalny, ale... ![]() Acha widziałam te jogurty Jovi 0%, ananasowo-kokosowy, truskawkowy i jakiś jeszcze, ale nie brałam. ![]() Właśnie zjadłam moje dwa kotlety wołowe, dobre, no i na kolację planuję kostkę sera- więc w ciągu dnia były jajka, ryba, otręby, mięso, no i będzie ser. Mam pytanie- tą białą czekoladę można zrobić na P?Duży wzrost na drugi dzień??? ![]() Emilia3000 bardzo dziękuję za tą radę odnośnie magnezu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ma tluszczu w 100g? a ten keczup - to same pomidory, przyprawy i slodzik? jezeli tak to tez sie nadaje u nas takich nie ma wiec nikt nie uzywa a te jogutry porownaj z jogurtem naturalnym ale chyba czuje ze Cie strasznie nie lubie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
mozna spokojnie w kazde dni 2 fazy, jak nie ma problemow z waga - jak dla mnie mleko nie rozni sie skladem od jogurtu, a wole sjesc sobie na deser nutelle - odrobinke niz caly jogurt na slodko ![]() uwazaj zebys nie przedawkowala tego magnezu ![]() ![]()
![]() |
#985 | |
404 Not Found
|
Piękne, piękne. Jeszcze zatęsknisz za życiem studenckim.
![]() Cytat:
![]() W pracy, ale już jest lepiej. ![]() Mamusia (świeżo upieczona dukanka) upiekła wczoraj wieczorem kurczaka. Wreszcie mamusia o mnie zadba i nie muszę gotować tylko dla siebie!! ![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-05-18 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
jelita to na bank sie sa. wzdec nie mam, problemow z porcelanka tez nie. zazwyczaj wypijam okolo litra wody i litra kawy.
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Litr kawy??? ![]() Kurczę, ja kawy nie tykam a miałam ten skurcz głupi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To dobrze ze lepiej ![]() Mejkap zrobiony, teraz bede sie intensywnie zastanawiac w co sie ubrac... ![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
przy takiej ilosci kawy powinnas wypic jeszcze poltora litra wody
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.