Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 15:41   #961
ratlooksgirl
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Damn, dzisiaj jakies choróbsko mnie chwyciło, więc leze w łóżku, wcinam proteiny i pije wode, a jak piję to i do kibelka trzeba skoczyć, a tu współlokatorka okupuje łazienke od godziny i chyba jeszcze troche jej zajmie. Co tu robić...

ratlooksgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:50   #962
Ewakuacja69
Rozeznanie

zaczelam odczuwac skutki uboczne diety - dzisiaj bola mnie nerki i ogolnie wypadaja mi wlosy... musze zaczac pic wiecej wody i pobawic sie we wcierki do wlosow :P

a artykuly z linkow sa porazajace... szczegolnie ten drugi- pseudo dukanowy

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:52   #963
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze myślisz
Nikt nie każe tutaj nikomu cierpieć na diecie, mieć wyrzutów sumienia za to, że się same doprowadziłyśmy do tego, gdzie jesteśmy.
Wybrałaś dietę to jest sukces! Chcesz coś w końcu w swoim życiu zmienić.
Tylko teraz należy trzymać się tej diety, bez odstępstw najlepiej. Ale jesteśmy tylko ludźmi, więc zdarzają się nam potknięcia, to zupełnie normalne! Nie ma co się załamywać, tylko szybko wracać do diety.
Chodzi tylko o to, żeby nie dopuścić do tych odstępstw za często, ani też nie dać się myślom "znowu zawaliłaś, zobaczysz, nigdy nie schudniesz, jesteś beznadziejna".
Żeby takie myśli się nie pojawiały, najlepiej nie grzeszyć

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
eeee celullit znika idealnie na diecie - ja juz nie mam nic samymi proteinkami sie go pozbylam, a mialam straszny
mi też cellulit się niesamowicie zredukował

Cytat:
Napisane przez raszpel Pokaż wiadomość
Zawsze chcemy miec co innego jak mamy Ja jak byłam szczupłą dziewczynką uważałam, że lepiej mieć troszkę więcej w brzuchu (a miałam w porywach 57cm) niż takie latynoskie pupsko A teraz za karę mam i pupsko i brzuszek
smutna prawda
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:55   #964
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewakuacja69 Pokaż wiadomość
zaczelam odczuwac skutki uboczne diety - dzisiaj bola mnie nerki i ogolnie wypadaja mi wlosy... musze zaczac pic wiecej wody i pobawic sie we wcierki do wlosow :P

pewnie nie nerki a wzdecia masz i jelita bolą ile wody pijesz?
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:56   #965
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hej dziewczyny i latynoskie pupska hehe bez obrazy dla nikogo rozbawilo mnie to ja jestem dzis zla, bo zwazylam sie i nic nie ubylo po @

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:07   #966
tabinga
Raczkowanie

Witam Was moje KochaneBardzo za Wami tęskniłam. Był to intensywny czas-sprawy zawodowe, przeorganizowałam szafki w domu itp. U mnie to już 23 dzień diety w sumie straciłam 7,20kg. Zaczynam chudnąc książkowo-po warzywkach zastój dzień lub nawet dwa a po P spadek. Dziś mniej mnie było rano o 30dkg. Co do artykułów krytycznie odnoszących się do diety-nie widzę tu opinii autorytetów, naukowców. W tym artykule jest to jak dla mnie zbiór lakonicznych stwierdzeń. Każda z nas wie,że do choroby to można doprowadzić się także wtedy gdy odżywiamy się nie będąc na diecie. Samoobserwacja, trzymanie się zaleceń, konsultowanie wątpliwości w zakresie ewentualnych objawów zmęczenia, badania, opieka lekarza nawet tego pierwszego kontaktu, brak przeciwskazań do tej diety-to środki bezpieczeństwa.
Od pierwszego dnia czułam się doskonale i tak jest do dziś. Energia mnie roznosi, wreszcie nie mam opuchniętych dłoni gdy wstaję, buzia mi się wygładza, cera oczyszcza, włosy błysku nabierają. Herbata yerba mate dawała mi za dużego kopa- pijam ją więc tylko 2 razy w tygodniu. Z herbatek wprowadziłam do diety polecaną na forum u nas herbatę z pokrzywy-co drugi dzień i raz w tygodniu herbatka miętowa. Przez te 23 dni diety zrobiłam dwa deserki: sernik(nie wiem który wy polecacie na schudnięcie bo ja zrobiłam z przepisowni ale mi nie bardzo podchodził. Drugi deserek to zebra-pychota poprostu-zjadłam 250g w ciągu dnia tego deserku. Innych deserków nie robiłam. Buziaki Kochane mojeBiegnę na zakupy. Jest mi dobrze, tak lekko się czuję
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:11   #967
raszpel
Raczkowanie

Widzę, że moje pupsko zaczęło żyć odrębnym żywotem
raszpel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 16:26   #968
adrijah
Zakorzenienie

ej, latynoskim pupskiem to ja bym nie pogardziła bo latynoskie krągłości są mega kobiece chciałabym mieć taki okrągły, jędrny tyłek
Stary 2010-05-18, 16:29   #969
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
ej, latynoskim pupskiem to ja bym nie pogardziła bo latynoskie krągłości są mega kobiece chciałabym mieć taki okrągły, jędrny tyłek
adrijah pamiętasz, co miałaś zrobić, jak wrócisz z uczelni...?
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:53   #970
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Bo z facetami to jak z telefonem - albo pomyłka albo zajęty
Swieta prawda!

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cieszę się razem z Tobą.
Kurcze, ciężkie dni przede mną... Trzymajcie kciuki.
Trzymamy trzymamy Ale co sie stalo?

Ja caly czas zastoj Ale tez porcelany dawno nie bylo wiec mysle, ze to przez to. Zakupilam sobie ten colosan ex, ktory polecacie i chcialam sie zapytac o jego dzialanie. Czy jest raczej lagodne czy nie. Bo jutro ide na caly dzien do pracy ale potem (od 17) siedze w domu i nie wiem czy wziasc go rano przed sniadaniem a potem w domu przed obiadem, czy przed obiadem wystarczy zeby mnie ruszylo jutro po poludniu. Bardzo prosilabym o jakies info

A teraz ide sie robic na boooostwo bo umowilam sie z moja przyjaciolka ktora teraz mieszka w Anglii i przyjechala na chwile i okazalo sie, ze z tego naszego spotkania zrobila sie wieksza impreza i bedzie moj byly wiec musze wygladac olsniewajaco

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:55   #971
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Swieta prawda!

Ja caly czas zastoj Ale tez porcelany dawno nie bylo wiec mysle, ze to przez to. Zakupilam sobie ten colosan ex, ktory polecacie i chcialam sie zapytac o jego dzialanie. Czy jest raczej lagodne czy nie. Bo jutro ide na caly dzien do pracy ale potem (od 17) siedze w domu i nie wiem czy wziasc go rano przed sniadaniem a potem w domu przed obiadem, czy przed obiadem wystarczy zeby mnie ruszylo jutro po poludniu. Bardzo prosilabym o jakies info

A teraz ide sie robic na boooostwo bo umowilam sie z moja przyjaciolka ktora teraz mieszka w Anglii i przyjechala na chwile i okazalo sie, ze z tego naszego spotkania zrobila sie wieksza impreza i bedzie moj byly wiec musze wygladac olsniewajaco
ja mam colon c - jak wzielam pierwszy raz rano to o 22 ladwo do lazienki dolecialam - wylecialo ze mnie wszsytko lacznie z zawartoscia zoladka
a pozniej juz tak mocno nie dzialal
Stary 2010-05-18, 16:58   #972
raszpel
Raczkowanie

Ile mleka w proszku możemy dziennie jeść/pić? w sensie ile łyżek.
Stary 2010-05-18, 16:59   #973
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
adrijah pamiętasz, co miałaś zrobić, jak wrócisz z uczelni...?
aa już nadrabiam oto zdjęcia

1. Otrębowy jogurt (pomysł z plotkowego ) (Faza I)

2. Czerwona surówka (Faza II - PW)

3. Sos musztardowo-chrzanowy (Faza II - P)

4. Rozpustne kanapki z Turkiem szczypiorkowym (5% tł.) i rzodkiewką (Faza II - PW)

5. Panierowany otrębowy kurczak (Faza I)

6. Cebulowo paprykowo o kurczę czyli Kurczak z cukinią i papryką (Faza II - PW)

7.
Sernik cynamonowy (Faza II - P)

8. Sezamowa cukinia z papryką (Faza II - PW)

9. Pierś w rękawie (z przepisowni) (Faza I)
Stary 2010-05-18, 17:00   #974
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
4 lyzki - daja jedna szklanke mleka - odejmij od tego to co dajesz sobie do kawy czy owsianki
Stary 2010-05-18, 17:02   #975
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Witam Was moje Kochanieńkie,
Chociaż kilkoma słowami się odezwę, bo już niedługo zapomnicie, że z Wami jestem....
A jestem z Wami jak tylko mi czas pozwala a przyznaję mało go mam ostatnio i pozwala jedynie na nadrabianie zaległości w czytaniu Was. Nawet, jak mi coś chodzi po głowie, żeby skomentować, napisać to zanim dobrnę do końca o już albo nieaktualne albo nowe problemy ważniejsze i tak leci...
Na Dukanie też mi całkiem fajnie leci. Za kilka dni teoretycznie koniec fazy II-giej i będzie czas na podsumowanie.
Teraz na szybko tylko taka refleksja. Każdy organizm różnie reaguje na dietę. Jedni będą przestrzegać diety Protal ze szczególną dbałością a z wagi będzie im się sączyć po dekagramie jak krew z nosa, inne zaś będą sobie grzeszkować, dogadzać i będzie im lekko łatwo i przyjemnie. Niestety to tak jak w życiu, jedni opychają się całe życie niezdrowym, kalorycznym żarciem i figurki jak z żurnala, drudzy tylko popatrzą na jedzenie a już tyją...
Na naszej diecie jednak prawda wypływa jak tłusta oliwa. Jeśli zaczyna się od malutkich grzeszków, to potem coraz już tylko krok od coraz większych odstępstw od diety, zastojów i frustracji i załamań z tym związanych.
Ja sama wiem po sobie, co by było, jakbym sięgnęła raz czy drugi po michałka, tiktaka czy kasztanka i nie daj Boziu bym nie przytyła raz, drugi.....(tego pełno w moim domu i wzrokiem nauczyłam się ślizgać po tym, jakby to w ogóle do jedzenia się nie nadawało).Wiem, że zaczęłabym coraz bardziej eksperymentować, ile jeszcze mogę przegiąć(no bo skoro nie tyję, to co mi szkodzi). To samo w piwem czy drinami wieczorem. A przecież zastoje i wzrost wagi nie musi nastąpić od razu i natychmiast. I po kilku dniach, gdy zapomni się już o tym, że pokusa spożycia czegoś niedozwolonego była większa niż silna wola, może się pojawić zastój...a wtedy załamka, łamanie głowy od czego to tak i humor do de... i to o wiele dłużej trwający niż euforia po zjedzeniu jakiegoś zakazanego przysmaku.... nie opłaca się zwyczajnie i już i kropka!
A co u mnie...
Waga pomalutku do dołu, ale przyznaję z tydzień mnie przetrzymało z wagą a nawet sobie cholera rosła...
Po 3 tygodniowej, przymusowej przerwie z powodu zabiegu, wczoraj wróciłam na aerobik i od razu czuję się o niebo lepiej! No i wchodzę w sukienki sprzed 10 lat, kiedy to byłam piękna i młoda..i wiecie co???? Znowu zaczęłam się tak czuć
Pozdrawiam Was moje Dukanki, zwłaszcza kilka moich ulubionych dobrze, że tu jesteście. Bez Was by mi się tak ładnie nie udało....
Buziaczki
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:04   #976
raszpel
Raczkowanie

to już zeżarłam za dużo:/ ehh odtłuszczone było... może to mnie jakoś poratuje. Zobaczymy co jutro pokaże waga. Bo dzisiaj mam po prostu dzień świra... Ciągle mam na coś ochotę...
Stary 2010-05-18, 17:10   #977
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Witam Was moje KochaneBardzo za Wami tęskniłam. Był to intensywny czas-sprawy zawodowe, przeorganizowałam szafki w domu itp. U mnie to już 23 dzień diety w sumie straciłam 7,20kg. Zaczynam chudnąc książkowo-po warzywkach zastój dzień lub nawet dwa a po P spadek. Dziś mniej mnie było rano o 30dkg. Co do artykułów krytycznie odnoszących się do diety-nie widzę tu opinii autorytetów, naukowców. W tym artykule jest to jak dla mnie zbiór lakonicznych stwierdzeń. Każda z nas wie,że do choroby to można doprowadzić się także wtedy gdy odżywiamy się nie będąc na diecie. Samoobserwacja, trzymanie się zaleceń, konsultowanie wątpliwości w zakresie ewentualnych objawów zmęczenia, badania, opieka lekarza nawet tego pierwszego kontaktu, brak przeciwskazań do tej diety-to środki bezpieczeństwa.
Od pierwszego dnia czułam się doskonale i tak jest do dziś. Energia mnie roznosi, wreszcie nie mam opuchniętych dłoni gdy wstaję, buzia mi się wygładza, cera oczyszcza, włosy błysku nabierają. Herbata yerba mate dawała mi za dużego kopa- pijam ją więc tylko 2 razy w tygodniu. Z herbatek wprowadziłam do diety polecaną na forum u nas herbatę z pokrzywy-co drugi dzień i raz w tygodniu herbatka miętowa. Przez te 23 dni diety zrobiłam dwa deserki: sernik(nie wiem który wy polecacie na schudnięcie bo ja zrobiłam z przepisowni ale mi nie bardzo podchodził. Drugi deserek to zebra-pychota poprostu-zjadłam 250g w ciągu dnia tego deserku. Innych deserków nie robiłam. Buziaki Kochane mojeBiegnę na zakupy. Jest mi dobrze, tak lekko się czuję
Tabinga, jak zwykle pełna optymizmu i z powerem
Fajnie, że się odezwałaś, bo zaczynałam się zastanawiać co się z Tobą dzieje
Cytat:
Na opakowaniu masz przepis, jak uzyskać odpowiednik szklanki mleka, własnie tyle łyżek można. O ile dobrze pamiętam, są to bodajże 4.
A waga Ci spada? Jak nie, to zostaw to mleko w spokoju, bo to 3 lista

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
aa już nadrabiam oto zdjęcia

1. Otrębowy jogurt (pomysł z plotkowego ) (Faza I)

2. Czerwona surówka (Faza II - PW)

3. Sos musztardowo-chrzanowy (Faza II - P)

4. Rozpustne kanapki z Turkiem szczypiorkowym (5% tł.) i rzodkiewką (Faza II - PW)

5. Panierowany otrębowy kurczak (Faza I)

6. Cebulowo paprykowo o kurczę czyli Kurczak z cukinią i papryką (Faza II - PW)

7.
Sernik cynamonowy (Faza II - P)

8. Sezamowa cukinia z papryką (Faza II - PW)

9. Pierś w rękawie (z przepisowni) (Faza I)
Łobśliniłam się dokumentnie, zachciało mi się PW

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Witam Was moje Kochanieńkie,
Chociaż kilkoma słowami się odezwę, bo już niedługo zapomnicie, że z Wami jestem....
A jestem z Wami jak tylko mi czas pozwala a przyznaję mało go mam ostatnio i pozwala jedynie na nadrabianie zaległości w czytaniu Was. Nawet, jak mi coś chodzi po głowie, żeby skomentować, napisać to zanim dobrnę do końca o już albo nieaktualne albo nowe problemy ważniejsze i tak leci...
Na Dukanie też mi całkiem fajnie leci. Za kilka dni teoretycznie koniec fazy II-giej i będzie czas na podsumowanie.
Teraz na szybko tylko taka refleksja. Każdy organizm różnie reaguje na dietę. Jedni będą przestrzegać diety Protal ze szczególną dbałością a z wagi będzie im się sączyć po dekagramie jak krew z nosa, inne zaś będą sobie grzeszkować, dogadzać i będzie im lekko łatwo i przyjemnie. Niestety to tak jak w życiu, jedni opychają się całe życie niezdrowym, kalorycznym żarciem i figurki jak z żurnala, drudzy tylko popatrzą na jedzenie a już tyją...
Na naszej diecie jednak prawda wypływa jak tłusta oliwa. Jeśli zaczyna się od malutkich grzeszków, to potem coraz już tylko krok od coraz większych odstępstw od diety, zastojów i frustracji i załamań z tym związanych.
Ja sama wiem po sobie, co by było, jakbym sięgnęła raz czy drugi po michałka, tiktaka czy kasztanka i nie daj Boziu bym nie przytyła raz, drugi.....(tego pełno w moim domu i wzrokiem nauczyłam się ślizgać po tym, jakby to w ogóle do jedzenia się nie nadawało).Wiem, że zaczęłabym coraz bardziej eksperymentować, ile jeszcze mogę przegiąć(no bo skoro nie tyję, to co mi szkodzi). To samo w piwem czy drinami wieczorem. A przecież zastoje i wzrost wagi nie musi nastąpić od razu i natychmiast. I po kilku dniach, gdy zapomni się już o tym, że pokusa spożycia czegoś niedozwolonego była większa niż silna wola, może się pojawić zastój...a wtedy załamka, łamanie głowy od czego to tak i humor do de... i to o wiele dłużej trwający niż euforia po zjedzeniu jakiegoś zakazanego przysmaku.... nie opłaca się zwyczajnie i już i kropka!
A co u mnie...
Waga pomalutku do dołu, ale przyznaję z tydzień mnie przetrzymało z wagą a nawet sobie cholera rosła...
Po 3 tygodniowej, przymusowej przerwie z powodu zabiegu, wczoraj wróciłam na aerobik i od razu czuję się o niebo lepiej! No i wchodzę w sukienki sprzed 10 lat, kiedy to byłam piękna i młoda..i wiecie co???? Znowu zaczęłam się tak czuć
Pozdrawiam Was moje Dukanki, zwłaszcza kilka moich ulubionych dobrze, że tu jesteście. Bez Was by mi się tak ładnie nie udało....
Buziaczki
I znalazła się kolejna zguba
Wiesz, że mamy tyle lat na ile się czujemy?

A co do pogrubionego, to się zgadzam
Stary 2010-05-18, 17:14   #978
loletka1986
Raczkowanie

GG do loletka1986

Cytat:

Niby dieta Dukanowa jest taka niezdrowa ale reasumując, to moje odżywianie sprzed diety też było mega niezdrowe. Przed dietą o nereczki dbałam bo dużo piwka piłam i teraz nie bolą
Wszystko jest niezdrowe. Nawet warzywka... bo chemią pryskane

Włosy wcześniej i bez diety mi wypadały ale rewelacyjna jest silica

Było 86,6 kg
Dziś jest 65,1 kg (-21,5kg)
Celem jest 63

18 marca - 86,6 kg
18 kwietnia - 80,2 kg(-6,4kg)
18 maja - 74,3 kg(-5,9kg)
18 czerwca - 70,0 kg(-4,3 kg)
18 lipca - 65,4kg(-4,6kg)
loletka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:17   #979
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
ja mam colon c - jak wzielam pierwszy raz rano to o 22 ladwo do lazienki dolecialam - wylecialo ze mnie wszsytko lacznie z zawartoscia zoladka
a pozniej juz tak mocno nie dzialal
Dzieki Jeszcze poczytam ulotke i wezme chyba dzisiaj na noc i jutro przed sniadaniem. Musi mnie w koncu ruszyc bo strasznie zle sie czuje i brzuch mam "wywalony" caly i boli non stop, za duzo juz tam chyba zalega

Stary 2010-05-18, 17:21   #980
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Jeszcze poczytam ulotke i wezme chyba dzisiaj na noc i jutro przed sniadaniem. Musi mnie w koncu ruszyc bo strasznie zle sie czuje i brzuch mam "wywalony" caly i boli non stop, za duzo juz tam chyba zalega
wez koniecznie znam ten bol

teraz mi sie wyregulowalo i 2 razy dziennie biegam bez zadnych obornikow do picia
Stary 2010-05-18, 17:23   #981
Mariolcia =P
Zakorzenienie

raszpel bo tylko odtluszczone wolno i wlasnie tego 4 lyzki...

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:25   #982
joanasz
Rozeznanie

Hejka

Mam pytanko odnosnie majonezu i ketchupu
Wiem, ze niektorzy uzywaja jakies, ktore maja mniej wegli i tluszczu - jakie to sa?
Wyhaczylam dzis takie cuda
Majonez Helman's lzejszy niz lekki
sklad:
15g- 1 lyzeczka do herbaty zawiera
kalorie - 11
cukier - 0.7g
tluszcz - 0.5 g
sol - 0.41g

ketchup
ta sama lyzeczka do herbaty 15g zaw:
kalorie - 14
cukier - 2 g
tluszcz - 0
sol - 0.1g
i pisze ze ma w skladzie sacharynian sodu, czyli jest slodzony slodzikiem
i ze ogolnie ma 30% cukru i soli mniej niz tradycyjne ketchupy

Czy takie wartosci sa dopuszczalne, ktos moze poradzic
a i jeszcze deserek. Kupilam jogurty: tofi i wanilia
w 100g:
proteiny - 3.9 g
wegle - 5.5 g (i tez jest slodzony slodzikiem: aspartam, acesulfam k)
tluszcz - 0.1 g
oprocz tego ten o smaku tofi ma tegoz tofi 0.3%
Jak myslicie jak sie pojawi chcica na slodkie, mozna takowe cos polknac?

No i sie pochwale, ze dzisiaj na obiad robilam dzieciom hamburgery i wlasnie ja tez wzorem czarownicy wcielam hamburgera. Moj sie roznil tym, ze zamiast buleczki mialam placki otrebowe, burger z wolowinki, salata,papryka cebulka, korniszonek - no i wlasnie po lyzeczce majonezu i keczupu o ktorym pisalam Oj objadlam sie tym i czuje sie jakbym zgrzeszyla???
Jak myslicie czy taki majo moze byc od czasu do czasu w sladowej ilosci?

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-05-18 o 18:33
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:27   #983
Lily Rose
Rozeznanie

A ja właśnie wróciłam z zakupów, byłam w Stokrotce i zadowolona jestem, kupiłam:
-otręby pszenne
- aromat: waniliowy i śmietankowy (na wszelki wypadek)
- serki wiejskie lekkie z Krasnegostawu (tańsze, a praktycznie taki sam skład)
- mleko w proszku odtłuszczone (nareszcie, w spożywczaku obok, w innych sklepach nie było)
-mleko 0%
Oczywiście serki homo same tłuste, chociaż był jeden naturalny, ale...

Acha widziałam te jogurty Jovi 0%, ananasowo-kokosowy, truskawkowy i jakiś jeszcze, ale nie brałam.

Właśnie zjadłam moje dwa kotlety wołowe, dobre, no i na kolację planuję kostkę sera- więc w ciągu dnia były jajka, ryba, otręby, mięso, no i będzie ser.

Mam pytanie- tą białą czekoladę można zrobić na P?Duży wzrost na drugi dzień???

Emilia3000 bardzo dziękuję za tą radę odnośnie magnezu, kupiłam i właśnie piję- słodkie toto

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:33   #984
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hejka

Mam pytanko odnosnie majonezu i ketchupu
Wiem, ze niektorzy uzywaja jakies, ktore maja mniej wegli i tluszczu - jakie to sa?
Wychaczylam dzis takie cuda
Majonez Helman's lzejszy niz lekki
sklad:
15g- 1 lyzeczka do herbaty zawiera
kalorie - 11
cukier - 0.7g
tluszcz - 0.5 g
sol - 0.41g

ketchup
ta sama lyzeczka do herbaty 15g zaw:
kalorie - 14
cukier - 2 g
tluszcz - 0
sol - 0.1g
i pisze ze ma w skladzie sacharynian sodu, czyli jest slodzony slodzikiem
i ze ogolnie ma 30% cukru i soli mniej niz tradycyjne ketchupy

Czy takie wartosci sa dopuszczalne, ktos moze poradzic
a i jeszcze deserek. Kupilam jogurty: tofi i wanilia
w 100g:
proteiny - 3.9 g
wegle - 5.5 g (i tez jest slodzony slodzikiem: aspartam, acesulfam k)
tluszcz - 0.1 g
oprocz tego ten o smaku tofi ma tegoz tofi 0.3%
Jak myslicie jak sie pojawi chcica na slodkie, mozna takowe cos polknac?

No i sie pochwale, ze dzisiaj na obiad robilam dzieciom hamburgery i wlasnie ja tez wzorem czarownicy wcielam hamburgera. Moj sie roznil tym, ze zamiast buleczki mialam placki otrebowe, burger z wolowinki, salata,papryka cebulka, korniszonek - no i wlasnie po lyzeczce majonezu i keczupu o ktorym pisalam Oj objadlam sie tym i czuje sie jakbym zgrzeszyla???
Jak myslicie czy taki majo moze byc od czasu do czasu w sladowej ilosci?
majonez ten wyspowy jak najbardziej sie nadaje chyba
ile ma tluszczu w 100g?
a ten keczup - to same pomidory, przyprawy i slodzik? jezeli tak to tez sie nadaje
u nas takich nie ma wiec nikt nie uzywa
a te jogutry porownaj z jogurtem naturalnym

ale chyba czuje ze Cie strasznie nie lubie jogurt toffi

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z zakupów, byłam w Stokrotce i zadowolona jestem, kupiłam:
-otręby pszenne
- aromat: waniliowy i śmietankowy (na wszelki wypadek)
- serki wiejskie lekkie z Krasnegostawu (tańsze, a praktycznie taki sam skład)
- mleko w proszku odtłuszczone (nareszcie, w spożywczaku obok, w innych sklepach nie było)
-mleko 0%
Oczywiście serki homo same tłuste, chociaż był jeden naturalny, ale...

Acha widziałam te jogurty Jovi 0%, ananasowo-kokosowy, truskawkowy i jakiś jeszcze, ale nie brałam.

Właśnie zjadłam moje dwa kotlety wołowe, dobre, no i na kolację planuję kostkę sera- więc w ciągu dnia były jajka, ryba, otręby, mięso, no i będzie ser.

Mam pytanie- tą białą czekoladę można zrobić na P?Duży wzrost na drugi dzień???

Emilia3000 bardzo dziękuję za tą radę odnośnie magnezu, kupiłam i właśnie piję- słodkie toto
'
mozna spokojnie w kazde dni 2 fazy, jak nie ma problemow z waga - jak dla mnie mleko nie rozni sie skladem od jogurtu, a wole sjesc sobie na deser nutelle - odrobinke niz caly jogurt na slodko

uwazaj zebys nie przedawkowala tego magnezu
Stary 2010-05-18, 17:42   #985
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
eh...w tym momencie polemizowałabym czy takie piekne
Piękne, piękne. Jeszcze zatęsknisz za życiem studenckim.

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Takie pytankoo mam: czy ktos was mobilizuje do działania?? Tzn jak reaguje na waszą diete rodzinka, druga połówka, znajomi itp.

U mnie moja wielkim kibicem jest siostra. Razem ze mna cieszy sie ze spadków, a w razie zastojow pociesza i ciągle powtarza, żebym nie oczekiwała zbyt wiele, bo dzieki temu każdy zrzucony kilogram będzie dla mnie miła niespodzianka i takim zastrzykiem dobrej energii do dalszego działania, a w razie porażki (w ogole tego nie zakładam ) mniejsze rozczarowanie Mama ciągle nie wierzy w skuteczność diety, a przede wszystkim we mnie Zazwyczaj to daje mi to kopa do dalszego działania, ale chwilami to W sumie to ja jej jeszcze pokarze i bedzie głupio kobiecinie
Mój tata się ze mnie śmiał, nie wierzył, cały czas powtarzał: jak chcesz schudnąć, skoro cały czas jesz. Jak zobaczył mnie na minus 14 kg. to chyba w końcu uwierzył. Od wczoraj duka razem z mamą.

Cytat:
A co za ciężkie dni? Trzymamy!
Cytat:
W pracy, ale już jest lepiej.

Mamusia (świeżo upieczona dukanka) upiekła wczoraj wieczorem kurczaka. Wreszcie mamusia o mnie zadba i nie muszę gotować tylko dla siebie!!

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2010-05-18 o 17:43
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:50   #986
Ewakuacja69
Rozeznanie

Cytat:
pewnie nie nerki a wzdecia masz i jelita bolą ile wody pijesz?
jelita to na bank sie sa. wzdec nie mam, problemow z porcelanka tez nie. zazwyczaj wypijam okolo litra wody i litra kawy.

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:52   #987
Lily Rose
Rozeznanie

Cytat:
jelita to na bank sie sa. wzdec nie mam, problemow z porcelanka tez nie. zazwyczaj wypijam okolo litra wody i litra kawy.

Litr kawy???Nie lepiej mniej kawki pić, a więcej wody?

Kurczę, ja kawy nie tykam a miałam ten skurcz głupi

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 17:52   #988
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
wez koniecznie znam ten bol

teraz mi sie wyregulowalo i 2 razy dziennie biegam bez zadnych obornikow do picia
O jezu jak ja bym tak chciala... No to tak zrobie. Juz mam dosyc no i te zastoje... Chciaz najbardziej to mnie przerazaja te toksyny zbierajace sie we mnie w srodku :/ No i ten wydety brzuch Bezsensu Od razu przestaje sie chciec dietkowac

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
W pracy, ale już jest lepiej.
To dobrze ze lepiej

Mejkap zrobiony, teraz bede sie intensywnie zastanawiac w co sie ubrac...

Stary 2010-05-18, 17:54   #989
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
przy takiej ilosci kawy powinnas wypic jeszcze poltora litra wody
Stary 2010-05-18, 17:56   #990
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Kawa odwadnia, powinnaś pić więcej wody, w sumie jakieś 2-2,5 litra żeby odpowiednio się nawodnić. Albo pić mniej kawy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości