"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 15:07   #1531
aixa
Rozeznanie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
my zostawimy je sobie przyda się może jakbyśmy sie rozwodzili nie będzie problemu heheheheheheh
przezorna zawsze ubezpieczona
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Hahahaha- patrzę w mje notatki odnośnie upatrzonych farb i co widzę: dulux cynamonowy deser

Ja mysle sobie zeby w sypialni, ktora ma 3x3 m zrobic sciane z drzwiami (na przeciwko okna) na ten cynamonowy na przyklad (jakis brąz w kazdym badz razie) a pozostale jakims lekko kremowym, jasna kawa z mlekiem, cos takiego.
Pokój Gabryski widze w kolorze albo wrzosu albo bzu, ale tez jedna, dwie sciany, a na pozostalych jakis delikatny jasny.
nie mam jeszcze pomyslu na pokoj z balkonem gdzie bedzie telewizor i biurko. Tam w rogu sa juz namalowane 3 czerwone pasy ktore zostaja bo nawet fajnie to wyglada, ale reszta scian bez pomyslu na razie. I zostaje jeszcze cos ala jadalnia do ktorej wchodzi sie bezposrednio z drzwi wejsciowych- tam jest tak naprawde jedna sciana, na ktorej tez jest duzy czerwony kwadrat- pewnie zostanie, bo jest w takim miejscu gdzie bedzie stol a wiadomo, ze cos chlapnie, spadnie, otrze sie to nie bedzie tak widac. Jak juz bedziemy mieli podpisana umowe przedwstepna to wstawie Wam fotki, teraz nie chce, bo pani z tego malzenstwa jest lekko dziwna i jeszcze by wytropila foty i zrobila jakis raban... ale sugestie mile widziane.
czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na USG bioderek i szczepieniu.
No i się zdziwiłam na tym USG. Tekst lekarza"wszystko wporzątku, bardzo ładnie" a potem"proszę szeroko pieluchować" ja się pytam kurna po co, to tak i już . Następna wizyta za 6 tyg. Za nic w świecie nie będę dziecka męczyć jak jest dobrze.
dziwne jak my byłyśmy na USG biderek to też było "wszystko w porządku" nie kazał mi szeroko pieluchować, zalecił kłaść często na brzuszku i następna wizyta w 5miesiącu życia. A co zapisał w książeczce dziecka?

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny ja ze swoja nie bylam u ortopedy;/
chyba sie zapisze skoro wy prawie wszystkie bylyscie;/
ja miałam zalecenia od położnej(kontrola profilaktyczna) bo przecież położna nawet małej nie oglądała pod tym kątem

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:10   #1532
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Ja to dzisiaj miałam durne sny. Pierwszy raz od czasu ciąży coś mi się śniło, a raczej pierwszy raz zapamiętałam. Wczoraj wieczorem się nakręciłam że mój tż miał mi kupić branzoletke z bursztynami za urodzenie mu synka, a tu 6 tyg, i nie mam tej branzoletki. I do tego idziemy na spacer a tam piękne bzy rosną, i mu mówię że uwielbiam bzy i bym się nie obraziła jakby mi dał, to on na to żebym sobie nazrywała jak będę nastepnego dnia na spacerze. To ja mu na to że innemu powiem (ciekawe komu)I jeszcze wieczorem siadł pograc na kompie. To mi już się w efekcie śni jak to on znalazł sobie jakąś maszkarę i chce rozwodu. Jak się obudziłam to taka na niego za to obrażona byłam że nawet małego do odbicia mu nie dałam po karmieniu.
No ale on jak się poprzymilał to mu tą senną zdradę przebaczyłam. Jak się ciesze że w piątek mam gina, bo na gumkach to ja długo nie wyrobię

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:11   #1533
aixa
Rozeznanie

Ja mam w salonie połączenie brązu, jasnego lnu i czerwieni. Pięknie się te kolory ze sobą komponują. To oczywiście moje zdanie a wy same oceńcie

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-05-18, 15:15   #1534
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ja mam w salonie połączenie brązu, jasnego lnu i czerwieni. Pięknie się te kolory ze sobą komponują. To oczywiście moje zdanie a wy same oceńcie
ślicznie ktoś jednak krzywo obraz powiesił hihihi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:17   #1535
aixa
Rozeznanie

Cytat:

dzis były pierwsze świadome uśmieszki
piekne chwile
Cytat:
ślicznie ktoś jednak krzywo obraz powiesił hihihi
a rzeczywiście już poprawiam (te obrazy ruchome są)

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-05-18, 15:20   #1536
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mi nic nie wpisywał do książeczki. Jeszcze się go pytałam czy aby nie potrzebuję jakiegoś potwierdzenia że wszystko ok. Pediatra też się zdziwiła że on tak tylko słownie. Może po tej kontroli za 6 tyg(tez będzie miał prawie 3 mc)coś nam wpisze do książeczki.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ślicznie. A w tych wazonach to bawełna?

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:23   #1537
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Mi nic nie wpisywał do książeczki. Jeszcze się go pytałam czy aby nie potrzebuję jakiegoś potwierdzenia że wszystko ok. Pediatra też się zdziwiła że on tak tylko słownie. Może po tej kontroli za 6 tyg(tez będzie miał prawie 3 mc)coś nam wpisze do książeczki.
A to dziad jeden tam są takie rubryki jak Badania Specjalistyczne i Laboratoryjne w okresie niemowlęcym, i ja mam tam wpisany wynik USGi podbity jego pieczątką

a w wazonach bawełna ;-)

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-05-18, 15:36   #1538
drcron
Zakorzenienie

moja tez od jakiegos czasu ma swiadome usmieszki a dodatkowo ma gilgotki na brzuszku jak ja smyram po brzuszku to sie cieszy w zalaczniku zdjecie ze smyrania

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:37   #1539
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny widziala ktoras takie smoczki ??
http://c.wrzuta.pl/wi3637/e34c512300...iecy%20smoczek
potrzebuje na prezent

A mi się paskudzctwo podoba fajny pomysł...

A kupisz je na ebay:
http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=bill....c0.m14&_pgn=1
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:37   #1540
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
o jakich fotelikach piszecie ?? bo my narazie uzywamy takiego ale on ma wibracje ktorych Julka nie cierpi
Mamy identyczną - dostaliśmy po dzieciach koleżanki. Świetne urządzenie. Moja Zosia bardz lubi te wibracje. Chyba jej dobrze robią na kolki. Śpi w leżaczku jak aniołek.
Stary 2010-05-18, 15:41   #1541
machaj
Raczkowanie

wiecie co ta brzydka pogoda źle na was wpływa.. piszecie jak szalone.. ja od rana zabieram sie do napisania tylko ciągle coś do przeczytania mam i nie nadążam...

mąż wrócił z pracy.. gada z małą... a ja popijając herbatkę śliwkowo cynamonową piszę do was odwiedzili nas znajomi, którzy mieszkają w Czechach i przywieźli mi zestaw herbatek pickwick'a.. hmmm.. chyba będę jeździła na zakupy do Ostrawy... w zasadzie bliżej niż do Katowic

co do tych bioderek.. to my byliśmy 2 tyg temu... mała miała wtedy 8 tyg.. (umawialiśmy się na wizyte ponad miesiąc prędzej- takie kolejki) ten facet (lekarzem bym go nie nazwała) zobaczył mała powiedział że trzeba szeroko pieluchować zrobił usg powiedział że wszytko ok wpisał gr 1a... i powiedział żeby do końca 6 miesiąca szeroko pieluchować... no to ja pytam kiedy na kontrole... a on do mnie "czy ja coś mówiłem o kontroli... robić to co mówię'... normalnie myślałam że mu drzwiami w pysk trzasnę.. taki niemiły.. cały dzień zła chodziłam i sie wkurzałam.. jakby było coś nie tak to chyba kontrola byłaby potrzebna czy nie?

w ogóle znajomi mówili jak w Czechach dba się o młoda mamę... nie mówię już o tym że wszystkie badanie szczepienia (skojarzone pneumo itd) sa darmowe to jeszcze kobieta na macierzyńskim dostaje coś ok 1,5 tyś zł miesięcznie (przez 3 lata)... i jednorazowe porodowe (nasze becikowe) ok 1,2 tyś zł...

ehh no i najważniejsze co chciałam napisać.. (tylko się na mnie nie złośćcie!!):P położyliśmy małą spać po kąpieli o 20.40... a ona obudziła się na pierwsze karmienie o 5 moje kochane dziecko... tylko matka głupia bo zamiast położyć się spać prędzej to do 24 siedziała... ale i tak sie wyspałam.. bo mała o 5 popiła do 6 coś pomruczała, to smoczka wypluła.. i spałyśmy do 9.10 ja bym mogła mieć bliźniaki jakby były takie jak ona...
no i ja jej podaję wit K... ehh gdybym jej nie podawała to bym chyba nie wiedziała że dziecko mam.. bo ona płacze tyle co nic...

hmm aż mi się głupio zrobiło jak wy o tych mieszkaniach piszecie.. bo ja chce żebyśmy z mężem sobie dom wybudowali:P chociaż teraz mieszkamy w domu ale z teściami (tyle że mamy osobne wejścia oni na górze a my na dole)... i mamy 3 duże pokoje... ja bym jednak chciała mieć swój domek z ładnym ogrodem...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:46   #1542
aneczkkaa
Zakorzenienie

http://aukcja.interia.pl/search.php?...&szukaj=Szukaj

smoczki
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:49
Stary 2010-05-18, 15:48   #1543
fasolka73
Rozeznanie

O! Jeszcze lepiej!
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:52   #1544
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=drcron;19390242]

a powiedzcie mi gdzie moge kupic smoczka do podawania lekarstw ?? na allegro szukalam ale nie widzialam czy w zwyklym markecie albo dzieciowym sklepie dostane ?? i jeszcze jedno to juz dla mnie doradzcie prosze
bo ja mam szary kostium <tak to sie chyab nazywa > jest kiecka i marynarka taka ala bolerko i do tego biala koszula i jakie buty mam do tego kupic ?? kurcze ja nie cierpie eleganckich ubran tego typu i nie mam takich butow i czy jesli to jest szare a koszula biala to jaki kolor butow mam dobrac szary czy bialy ?? i jakie te buty botki chyba raczej nie beda pasowaly gladiatorki tak samo wiec co ??
z gory dziekuje za propozycje
no i jeszcze sie borykam z pojsciem do fryzjera wlosy BLOND czy CZARNE ????????????? DORADZCIE CO MAM ZROBIC ????? prosze

Lekarstwa najlepiej podawać strzykawką z boku języczka. Ja podaję kropelki i witaminy plastikową łyżeczką.
Buty wg mnie szare lub beżowe klasyczne pantofle (zależy jaki odcień ma garsonka).Często też do wszystkiego pasują buty w kolorze naturalnej skóry. Białe z butów dla mnie mogą być wyłącznie adidasy ale wszystko zależy od tego jaki kto ma gust i upodobania.
Włosy - ja właśnie jestem na eapie zmiany koloru z mahoniowgo brązu na blond. Spróbuj gdzieś przymierzyć peruki w różnych odcieniach, albo photoshop Ci pomoże w wyborze
Stary 2010-05-18, 15:53   #1545
aneczkkaa
Zakorzenienie

dziś lekarz który robił Maćkowi USG biodrek powiedził że pieluchowanie nic nie daje i robi się to po to żeby nikt nie mówił że nic się nie robi czyli pieluchowanie to pic na wode fotomontrz
20-12-14 10 tc
Stary 2010-05-18, 15:59   #1546
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

[QUOTE=ASIULEK_23;19391600]Moja tez własnie gorzej śpi przez bąki. Nie wiem co mam jej na to poradzić. Co chwila sie wybudza i stęka i wtedy idą mega bąki Czasem własnie przez to bardzo płacze bo chyba ja to męczy. Już myślalam, że to kolka... ale mam nadzieje, ze jednak nie...

To chyba jednak niestety kolki. Moja Zosia też tak ma i przeczytałam, ze to mogą być kolki. Podaję jej SS (kupione jeszcze w ciąży na wszelki wypadek). Pomagają całkiem nieźle tym bardziej, że nie podaję ich przed każdym posiłkiem jak jest w ulotce (3 x dziennie)
Stary 2010-05-18, 16:29   #1547
drcron
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za namiary na smoczki juz zamowilam http://aukcja.interia.pl/item1045150...4.html#gallery
ciekawe czy dojdzie :P

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:41   #1548
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj byłam na USG bioderek i szczepieniu.
No i się zdziwiłam na tym USG. Tekst lekarza"wszystko wporzątku, bardzo ładnie" a potem"proszę szeroko pieluchować" ja się pytam kurna po co, to tak i już .
witam w klubie w czwartek idziemy na pozaplanowa kontrole- chce od drugiego lekarza opinie uslyszec, niestety jest on starej daty wiec moze byc powtorka z rozrywki

wiecie co ostatnio najbardziej smieszy Gabryske? jak sie do niej jezyk wytyka sprobujcie

drcron, kluja w udka

machaj, kto by nie chcial wlasnego domu! tylko na to to nas nie stac
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:50   #1549
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

kurcze dziewczyny ja ze swoja nie bylam u ortopedy;/
chyba sie zapisze skoro wy prawie wszystkie bylyscie;/
Włąsnie powiedzcie mi po co chodzicie do ortopedy? co on sparwdza u takiego maleństwa?

DORADZCIE mi kochane jakioes nianie elektroniczne ale tak max do 100-120 zł bo mama moja chce mi kupic - zapąłcic a ja nie mam pojecia jakie sa dobre.. zeby jakiegos babola nie kupic moze macie jakies sparwdzone bez opcji wideo i innych ..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:04   #1550
mrowak
Zakorzenienie

na sprawdzenie czy nie ma dysplazji stawow biodrowych
Stary 2010-05-18, 17:10   #1551
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
na sprawdzenie czy nie ma dysplazji stawow biodrowych
no ale to nie wychodzi włąsnie na tym obowiązkowym USg bioderek?
i trzeba iśc dodatkowo? bo my miałysmy usg po 4 tygodniach i po miesiacu znowu.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:16   #1552
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - ja dzisaj to tak jak Ty co chę coś napisać to muszę coś zrobić a dziewczyny to faktycznie dzisiaj poszalały. Widać że pogoda nie dopisuje i wszystkie w domu siedzą i piszą.

A ja dzisiaj mam OSTATNI dzień macierzyńskiego. I od jutra idę na zwolnienie - opieka nad dzieckiem, bo wymaga rehabilitacji.

Cytat:
bo ja mam szary kostium <tak to sie chyab nazywa > jest kiecka i marynarka taka ala bolerko i do tego biala koszula i jakie buty mam do tego kupic ?? kurcze ja nie cierpie eleganckich ubran tego typu i nie mam takich butow i czy jesli to jest szare a koszula biala to jaki kolor butow mam dobrac szary czy bialy ?? i jakie te buty botki chyba raczej nie beda pasowaly gladiatorki tak samo wiec co ??
z gory dziekuje za propozycje
no i jeszcze sie borykam z pojsciem do fryzjera wlosy BLOND czy CZARNE ????????????? DORADZCIE CO MAM ZROBIC ????? prosze
Mi się bardziej podobałaś w blond (ze zdjęć) i na lato to lepiej blond bo słońce i tak rozjaśnia.

A do tego szrego kostiumu to ja proponuję ... czerwone buty i do tego coś czerwonego na szyję i do uszu.

A jeżeli chodzi o rehabilinatkę to ja mam ją w tej przychodni dla wcześniaków. A ta przychodnia jest przy szpitalu u tam mamy większość specjalistów a Oliwka będzie pod jej opieką do momentu aż zacznie chodzić. I tu akurat mamy szczęście bo tam nie mamy kolejek i możemy bez problemu robić tam większoć badań i mamy tam pediatrę, laryngologa, neurologa, rehabilitanta, USG przezciemiączkowe badania krwi i kału i moczu. I za nie nie płącimy. W przychodni jes czyściutoko kolorowo i miło. Na korytarzu są przewijaki jest dodatkowy specjalny pokuj do karmienia, jest miejsce do zabawy dla dzieci. I nie ma tłoku bo umawiają tak aby go nie było. Wszyscy są uśmiechnięci i znają Twoje dziecko z imienia a jak się wchodzi to pielęgniarka wita nas i mówi z imienia i nazwiska i od razu informuje który lekarz jest juz wolny a do którego będziemy musieli poczekać. No mówię wam że tam jest tak jak w prywatnych przychodniach.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z tymi szczepieniami? Dziecko musi być takie zupełnie, zupełnie zdrowe?? Nawet katarku? Bo moja ma na jutro przewidziane szczepienia a wydaje mi sie, że ma zawalony nosek bo ciężko oddycha i jak mocno płacze to czasem wylatuje wydzielinka wodnista z noska. Jakos fridą nie umiem jej tego wyciagnąc A wczoraj zakaszlała 2 razy i raz w nocy zawsze po jedzeniu więc nie wiem czy podniosło jej się mleczko do góry czy co? Boje sie, że jak lekarka ją zbada i nic nie usłyszy na płuckach czy oskrzelach to bedzie chciała ją szczepić... jakoś jej nie ufam. I nie wiem czy się godzić?? Gorączki nie ma, czasem tylko podwyzszona temp. ok 37.3 ale to po karmieniu wiec jest zgrzana...
Powinno być zdowe. Ale i tak przed szczepieniem jest badane przez lekarza i dopiero dopuszczone do szczepień.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:21   #1553
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Megi ponawiam pytanie: gdzie mieszkasz w wawie?? Bo my z Ursynowa Aktualnie poszukuje mieszkania do kupienia... Ania p może znasz kogoś kto chce sprzedać mieszkanko na Ursynowie lub Wilanowie??
Na Bemowie.

A właśnie dziewczynki z Wawy - może jak będzie jakiś ładny i słoneczny dzień, to zorganizujemy sobie jakiś spacerek z dzidziolami w parku? Co Wy na to?

Cytat:
MEGI, ta Twoja psiapsiółka mieszka blisko moich znajomych-moze nawet sie znaja. A jesli jedziesz do niej autkiem swoim to do mnie od niej masz jakies max.15 minut drogi wliczajac ew.korki popoludniowe. No i masz od niej bliziutko do duzego centrum handlowego- pieszo spokojnie sie da- to tak zeby Cie kusilo troche A kiedy u niech bedziesz?? wiesz juz?
W drugiej połowie czerwca jadę. Nie mogę w jednym miejscu za długo usiedzieć. Na początku czerwca do Koszalina.

A ciekawe, czy ona ich zna. Bo ona też z Koszalina, a mieszka tam parę lat dopiero. W ogóle Konin w jakiś sposób jest mi bliski. Nawet rodzinę tam mam Nie wspominając, że właśnie tam ślub braliśmy
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:47   #1554
mrowak
Zakorzenienie

Megi, to jak masz tu rodzinę to rozumiem że wpadasz częściej? Czy to taka dalsza rodzinka? A ślub- no proszę jaki ten świat mały no.

To może ktoś z Kutna tu też jest? Albo ze Słupcy?
Stary 2010-05-18, 18:09   #1555
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja wlasnie pojechalam z mama na zakupy, kupilam mlodej czapeczke, miseczke bo u nas zadko te bywaja a mnie sie bardzo podobaja z TT, skarpetusie, sobie kupialam buciki do slubu i kapelusz

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

ja bede w wawie cos okolo wrzesien-pazdziernik jak maluch bedzie troszke wiekszy

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

nadal mam problem z prezentem dla malej nic nie wybralam a mam wybrac do 500zl, do tego dzis hustawke dostalismy z fishera po corce chrzestnego ma teraz roczek wiec w sumie mamy dwie nie bede musiala od nas przenosic jedna u nas druga u dziadkow

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

[QUOTE=izazula;19399550]
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Moja tez własnie gorzej śpi przez bąki. Nie wiem co mam jej na to poradzić. Co chwila sie wybudza i stęka i wtedy idą mega bąki Czasem własnie przez to bardzo płacze bo chyba ja to męczy. Już myślalam, że to kolka... ale mam nadzieje, ze jednak nie...

To chyba jednak niestety kolki. Moja Zosia też tak ma i przeczytałam, ze to mogą być kolki. Podaję jej SS (kupione jeszcze w ciąży na wszelki wypadek). Pomagają całkiem nieźle tym bardziej, że nie podaję ich przed każdym posiłkiem jak jest w ulotce (3 x dziennie)
ja niestety musze do kazdego posilku daje 15 kropelek
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:17   #1556
mrowak
Zakorzenienie

mamcie karmiace piersią: bierzecie jakieś witaminy? bo ja czuje ze cos by mi sie przydalo ale nie wiem jakie sa ok
Stary 2010-05-18, 18:25   #1557
catro
Rozeznanie

Dziewczyny, a które z was robiły USG przezciemiączkowe? Miałyście jakieś wskazania do tego?

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:28   #1558
koglus
Rozeznanie

ja biore witaminy dla ciezarnych

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:31   #1559
catro
Rozeznanie

Cytat:
mamcie karmiace piersią: bierzecie jakieś witaminy? bo ja czuje ze cos by mi sie przydalo ale nie wiem jakie sa ok
Ja łykam Prenatal Classic - zalecenie po porodzie, bo hemoglobina poleciała, ale ostatnio pediatra zaleciła jeszcze dodatkowo Omegamed pregna - ale to już ze względu na Olę

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:40   #1560
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Na Bemowie.

A właśnie dziewczynki z Wawy - może jak będzie jakiś ładny i słoneczny dzień, to zorganizujemy sobie jakiś spacerek z dzidziolami w parku? Co Wy na to?
Może Łazienki? Ja z chęcią piszę się na takie spotkanie ale na stałe wracam dopiero we wrześniu i prawdopodobnie bez dziecka.
A na Bemowie gdzie dokładnie?

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a które z was robiły USG przezciemiączkowe? Miałyście jakieś wskazania do tego?
Ja robię dość często - raz na m-c. A w szpitalu co tydzień. Tak mam wsazania - mała miała wylewy wewnątrzczaszkowe 2 stopnia, no i wcześniactwo.

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Mrowak - ja też z konińskiego pochodzę. Urodziłam się w Turku

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości