|
|
#3511 |
|
Marudziara
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Ja także szukam pracy
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysle o tym jeszcze
))) Na razie mam zamiar dobrze sie bawic w weekend Nie myslcie kobitki o pracy w weekend, cieszmy sie beztroska, chocby przez te 2 dni w tygodniu
|
|
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm...jak tu nie myśleć o tym, ale racja, zamartwianie się nic nie da
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas, nie pamiętam czemu nie chcesz brać tej pracy, ale ja bym wzieła. Zawsze to zastrzyk gotówki, która się przyda
![]() Ja tak jak mówiłam pracuję już. Pracy szukałam 1,5miesiąca. Raczej jestem pesymistką, więc boję się, że niedługo popracuję Miałam do tej pory rózne przejścia z pracodawcami i dlatego nie czuję się pewnie.Również rozważam przeprowadzkę zagranicę, ale dopiero tak za 1,5 roku, jeśli nie będę tu mieć stałej pracy, dzięki której będę mogła się utrzymać. Teraz mieszkam z rodzicami, ale ileż można...Już nie ten wiek Wolę pracować fizycznie zagranicą a nie martwić się o przetrwanie i na każdym kroku coś sobie odmawiać...a tak jest tutaj. Tak więc gdzieś w głowie kołacze myśl o wyjeździe, tym bardziej że na jednym długim już byłam i tęsknie za tamtym czasem. Ale na razie kończę tu drugi kierunek i walczę o to, by móc tutaj normalnie żyć, bo wolalabym generalnie w Polsce mieszkać
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a może podbij trochę stawkę? Jakieś dodatki, telefon służbowy czy coś? Pewnie się zgodzą, a co ci szkodzi spróbować? szczerze? Chciałabym mieć taki problem podbij stawkę, bierz pracę, rozejrzyj się, a jak ci się nie spodoba, to rezygnuj wiesz jak jest na bezrobociu, więc strach będzie mniejszy to moje rady mnie na razie zaprząta inna kwestia, ale na razie nie ważne racja, weekend jest od zabawy!
|
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Weekend srikend
Głupia pogoda! Ja mam zamiar jeszcze dzis poprzeglądać oferty, zobaczymy czy mi to wyjdzie.
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie na ofertach pracy wisi ogłoszenie na kogo? na człowieka który poprowadzi szkolenie na które się zapisałam
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo hihi.
Choć wiadomo że można iść na 100 rozmów, a po 101 cię zatrudnią więc trzeba chodzić i się nie poddawać. W zeszłym roku wysyłałam dziesiątki, chodziłam i nic, dopiero jak dałam ogłoszenie do gazety to poskutkowało, ogłoszenie w środę, a w poniedziałek już pracowałam.Jednak praca mi nie pasowała pod każdym względem, dalej wysyłałam CV, wysłałam może 4, rozmowa jedna i praca 2 tygodnie później, gdy w ogóle zapomniałam o tej rozmowie.
|
|
#3520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagranica rozwiazuje problemy finansowe, ale nie wyobrazam sobie zycia na stale gdzies na emigracji. W Polsce mozna sobie zycie ulozyc, moze droga jest trudniejsza i dluzsza, ale jaka satysfakcja po osiagnieciu celu. Mam znajoma, wlasciwie znajomych, ktorzy wyjechali tuz po studiach, i ona jest kelnerka, a on na zmywaku. Zarabiaja fajne pieniadze, zwlaszcza ona, bo ma mieszkanie juz oplacone przez pracodawce, wiec sa w stanie odlozyc. Pozwalaja sobie na zagraniczne wakacje, na ubrania i fajne zycie. Ale co z tego, skoro mowia, ze uwstecznili sie i w gruncie rzeczy nie maja do czego wracac do Polski. Beda o pare lat za rowiesnikami, np. mna czy kims innym. No i niestety taka jest prawda.... Takze taki wyjazd to albo woz albo przewoz. Cytat:
))))))Cytat:
Ale przywyklam do beznadziejnych weekendow, az rzygac sie chce na to zimno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!Pozdrawiam was i do zobaczenia po weekendzie - mam zamiar odpoczywac z dala od miasta i tego calego bezrobocia
|
|||
|
|
|
|
#3521 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Nie dla wszystkich
Pumas co ja bym dała żeby mieć takie problemy... Szczerze przyznam, że zazdroszczę, ale cieszę się, że młodym ludziom może się powodzić w tym kraju. Powodzenia, może ci się spodoba i tego ci życzę.
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz to ja się chyba tylko nadaję do urodzenia dziecka i robieniu obiadków TŻ. Na głupi staż nie chcą mnie przyjąć bo mam za dużo w CV, za stara jestem, a na pracę za mało doświadczenia. Kurde chciałabym być 2 lata młodsza. Postanowiłam że w tym roku nie będę obchodzić urodzin.
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Polsce jest to wogóle możliwe?? Aż nie wierze.
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś powysyłałam parę CV, zobaczymy czy będzie jakiś odzew w przyszłym tygodniu. Znalazłam ciekawe ogłoszenie na pracuj.pl jako asystent inżyniera projektów wiatrowych. Praca biurowo-w terenie, po studiach oś, czyli coś dla mnie, ze znajomością AutoCada.
Tylko że bdb angielski Wysłałam aplikację, ale nie liczę na to. No nic, cieszę się że takie ogłoszenia się pojawiają chociaż, bo to znaczy że coś się rusza w tej branży.Idę do Biedronki bo zaraz TŻ przyjeżdża, a chciał dobre nadzienie do naleśników. Muszę je kupić dopiero.
|
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co. Jakbys mnie poznala, to bys zrozumiala, ze jestem takim szarakiem, jak wielu ludzi -niestety.
Cytat:
))))))) Ja sie swietnie bawilam podczas weekendu, wlasnie wrocilam z wojazy ![]() Odnosnie pracy i "takich problemow" - wiesz, moze ja jestem dosc rozkapryszona i nie przyjmuje wszystkiego, co rynek pracy oferuje (choc nie powinnam, bo nie mam zawrotnego doswiadczenia, wyksztalcenia, wieku, wygladu itd itd.), jednak jestem na tyle egoistyczna i wygodna, ze nie mam ochoty meczyc sie w byle jakiej pracy wiedzac, ze gdzies tam czeka na mnie cos lepszego. Zawsze staram sie co nieco oszczedzic, by miec pieniadze na przeczekanie tego martwego okresu i pojawienia sie super oferty. i stad wlasnie to moje pseudo wybrzydzanie - bo moze to jest taka kreacja na forum, moze wcale nie jestem taka fantastyczna ![]() Cytat:
Co do rodzenia dzieci i gotowania obiadow - byl czas, ze zazdroscilam kolezankom w ciazy, ze maja taki luz, stabilne zycie rodzinne, nie musza sie przejmowac praca i tym calym balaganem. To tez jest sposob na zycie, jesli w tym bys sie lepiej czula, to dlaczego nie ? Co by Ci daly te 2 lata mniej ? Czy wykorzystalabys je w inny sposob? Nie zrobilas czegos, co teraz by Ci sie przydalo? Hosenka, gdybys wiedziala, jakie warunki mialam w ex firmie, to chyba naprawde bys nie uwierzyla... Moze nie mialam auta sluzbowego, bo moje stanowisko bylo raczej stacjonarne, jednak mialam do dyspozycji np. karte na taxi - w 2 najwiekszych miastach Polski, na 2 sieci Jazda za friko Albo bilet polroczny na intercity/express relacji Krk-Wwa. Plus to wszystko, co napisalam wyzej i wiele wiele dobrego ze strony pracodawcy. Jesli mi czegos brakowalo, np. mialam niewygodne krzesło, za malo dlugopisow, itd. to od reki bylo to naprawiane tylko po to, bym miala godziwe warunki pracy. Jesli czegos nie umialam, od razu mialam z danego zagadnienia kolejne szkolenie. Jesli mialam za malo motywacji, organizowano mi spotkania z trenerem, itd. Kazdemu zycze, by trafil do takiej firmy!!! Wtedy otworzylyby wam sie oczy, jak cenne sa zasoby ludzkie, jak sie o nie dba, by dobrze, efektywnie pracowaly i przynosily firmie zyski. Niestety pracodawcy wciaz twierdza, ze nie ma ludzi niezastapionych i traktuja swoich pracownik jak smieci lub przynajmniej jak kogos o duzo nizszym poziomie spolecznym. A nie zdaja sobie sprawy, ze zadowolony pracownik = dobry pracownik, ktory potrafi zarobic pieniadze dla firmy = zrobic zysk. Nie zdaja sobie rowniez sprawy, ze trudno jest znalezc osobe o dokladnie pasujacych do profilu firmy zdolnosciach, umiejetnosciach, i jesli juz taka osoba przypadkiem sie znajdzie, trzeba pokazac, ze jest mile widziana, doceniana i szanowana, a takze, ze ma ogromne mozliwosci i zarobku, i rozwoju. Ale polskie przedsiebiorstwa dalej kuleja w tej materii i dopiero czas i brak wykwalifikowanej kadry manadzerskiej byc moze otworzy tym wszystkim prezesom oczy... Amen. Cytat:
Wazne, ze cos sie zmienia na rynku pracy w Twojej branzy
|
|||
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Musze się pochwalić
![]() Zaszłam sobie do mojego UP dziś w sprawie mojego kursu i pani powiedziała, że już powoli zaczyna kwalifikowac osoby na ten kurs i że ja już jestem w tych osobach I nie musze już chodzić do UP się dowiadywać bo jak tylko z powiatowego UP przyjdzie wiadomośc o początku kursu to odrazu zacznie dzwonić po nas i bedzie kurs hehe
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() mimo to dalej siedze i czekam na telefon hehe ![]() ale juz z inną świadomością
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
ja tez szukam...
|
|
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałabym mieć 25 lat i takie doświadczenie jak teraz mam, byłabym do przodu o te 2 lata. Koleżanki moje ze studiów są w tym wieku i większość szuka swojej pierwszej poważnej bądź w ogóle pierwszej pracy. W moim wieku pewnie będą miały już ciepłe posadki, a ja jestem teraz na początku drogi w wieku 27 lat... Fakt że miałam 3 prace, 1 staż i 2 praktyki, ale co z tego jak wszystko po 3 miesiące.Cytat:
![]() Dziś znalazłam 2 ogłoszenia na szybko, jeszcze się nie wgryzłam w resztą bo się podjarałam tymi dwoma. ![]() Jedno na laboranta w stacji sanitarno-epidemiologicznej. Sęk w tym, że z doświadczeniem w analizach mikrobiologicznych. Drugie do urzędu gminy w wiosce niedaleko Gliwic do działu ochrony środowiska. Także jeszcze poprzeglądam te inne wioseczki i jutro jadę tam do tej jednej wiochy złożyć aplikację. Mam nadzieję ze mnie zakwalifikuję do testu i tym razem wezmę się do nauki bo szanse by były duże!
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-05-17 o 14:25 |
|||
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj odebrałam pierwszy telefon z zaproszeniem na rozmowę od czasu mojego przymusowego urlopu.... Niestety tylko nieduży sklep i znów pracodawca ma sto pytań nt. mojego życia prywatnego, no ale cóż... jutro idę na rozmowę....
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj idę na rozmowę
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie cisza, ale nie ma co się dziwić skoro od ok 3 tygodni nie wysłałam żadnego CV
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
Ech, ja tez szukam dziewczyny.. tylko czegos tymczasowo.. do konca wrzesnia. I nic procz telemarketingu mi nie oferuja,mimo iz rozsylam wiecznei te cv :/
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi dzisiaj znowu próbowano wciskać kit. W ogłoszeniu ładnie pięknie praca biurowa, a tak naprawdę to zwykła akwizycja dodatkowo musiałabym założyć własną działalność....kolejny raz nie dam sie na to nabrać
|
|
#3537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś złożyłam dokumenty do działu ochrony środowiska urzędu gminy mieściny koło Gliwic. Od jutra zacznę się uczyć ustaw.
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praca okazała się całkiem fajna, miałam dobre wejście i szło mi całkiem nieźle dopóki nie zasiadam do komputera i nie zobaczyłam visty, którą widziałm w życiu tylko raz u byłej szefowej na komputerze...
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, takie siadanie do komputera jest najbardziej stresujace
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

))) Na razie mam zamiar dobrze sie bawic w weekend

Miałam do tej pory rózne przejścia z pracodawcami i dlatego nie czuję się pewnie.
szczerze? Chciałabym mieć taki problem

Fakt że miałam 3 prace, 1 staż i 2 praktyki, ale co z tego jak wszystko po 3 miesiące.