Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 22:53   #1291
Happy_hour
Rozeznanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Cytat:
Napisane przez agawa32 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj wyje.... już nawet operacji mi się odechciało, moja koleżanka zmarła na raka, zostawiła dwojkę dzieciaczkow- 5m-cy i 2 lataka, miała 34 lata, umarła 20 dni po diagnozie...nic nie dalo się zrobić [*]

dzisiaj odbieralam mój wynik histopatologiczny u onkologa i normalnie trzęsły mi się kolana....
na szczęście to był zwyczajny włókniak
aczkolwiek przyszły refleksje...czy warto

Ojej, to bardzo przykra wiadomosc. Biedne dzieciaczki,takie malusie jeszcze. Ja tam jeszcze raz powiem i sie powtorze, bo juz kiedys o tym pisalam. Wolalabym do konca nie wiedziec, ze to mam.
Dla mnie diagnoza zlosliwego nowotworu to wyrok.
20 dni zaledwie.
A ona tylko 34 lata. Nie znalam jej ale chce mi sie ryczec najbardziej z powodu tych dzieci ( 2 latka i 5 msc ), no kur...a jakie to zycie czasem okrutne,prawda?
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 22:56   #1292
truskawkova
Przyczajenie

Witam wszystkie cycolinki ja od trzech dni nic nie robię, tylko czytam o powiększaniu i oglądam setki zdjęć Wiem już dużo więcej, ale nadal mam straszny mętlik w głowie jestem taka podekscytowana wizją operacji, że już mi się cycki śnią po nocach :d od zawsze to było moje marzenie, a może teraz uda mi się je zrealizować… Mam do was parę pytań, nie znalazłam nigdzie odpowiedzi, mam nadzieję, że mnie oświecicie Co to znaczy, że implant ma wysoki profil/projekcję? Czy lekarz daje jakoś do wyboru twardość implantu? I co to znaczy, że wkładki są teksturowane? Trochę dużo tych pytań, ale chcę jak najwięcej wiedzieć :d
I kwestia, która mnie najbardziej interesuje, czyli rozmiar… Mam 173 cm wzrostu, ważę ok. 60 kg (ale kiedyś było 65 i planuję trochę przytyć), w biodrach mam obecnie 93 cm (było i 100), w pasie ok. 70, czyli do drobnych nie należę raczej A piersi nie mam wcale dosłownie, w „biuście” mam 84 cm, pod zdaje się 79-80, a stanik noszę 70A, ale zmieściło by się do niego co najmniej 2 razy więcej niż mogę tam włożyć obecnie Więc tak obiektywnie patrząc to do mojej sylwetki pasuje biust w rozmiarze 70D min, ale wiem, że nie mogę na aż tak duży liczyć… Jak myślicie, jaką maksymalną wkładkę mógłby mi zaproponować lekarz? Mam umówioną konsultację na początek czerwca i chciałabym mieć mniej więcej pogląd, żeby ewentualnie móc trochę ponegocjować, a wy się znacie na tym sto razy lepiej niż ja No i oczywiście nie chciałabym sobie narobić za dużych nadziei co do rozmiaru, żeby się potem nie rozczarować… Konsultację mam u dr Kasprzyka, a z tego, co tu poczytałam, to on robi raczej małe piersi…
truskawkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 23:09   #1293
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

GIGO ja sobie kupiłam ten
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWNX:IT
jeszcze 2 sztuki z naturany i Triumph
hmm dla karmiacych tez ma nasza ulubiona kolezanka z forum to moze ci doradzi

Edytowane przez aga3331
Czas edycji: 2010-05-18 o 23:11
aga3331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 23:14   #1294
macerata
Zakorzenienie

cześć, dziewczynki

przepraszam, ale ja dziś tylko na chwilkę,
i to tak raczej na szybciocha
Agawa- bardzo mi przykro

Aga- piękny avek, super
dr b.ładnie się zachowuje, a to ważne
liczę na to, że jego interwencja nie będzie potrzebna
ale taka deklaracja z jego strony ma ogromne pozytywne znaczenie takie zachowanie to jednak rzadkość

Gigo- na temat tego przyczepu nic teraz nie napiszę, bo ja tego nie wiem
tak sobie wymyśliłam,
ale jak będę miała chwilkę, i się zastanowię, to może jeszcze coś wymyślę ale już nie dziś

co do stanika- spróbuj Triumph Mamabel,
są dwa rodzaje, ja mam taki z odpinanymi miseczkami, z zalecenia dr, zobacz w albumie jak to wygląda..
oczywiście na Tobie będzie wyglądał inaczej
są dwa rodzaje Mamabel, z odpinanymi i nie-odpinanymi do karmienia komorami
obwód pod najmniejszy to 75, ale są dość ściśliwe,
no i można je dostać w normalnym sklepie, więc i przymierzyć w razie
czego też
kolor tylko biały, mój to 75C, one tak jakby są w stanie się powiększać o 1 rozmiar, więc dopasowują się do cycuchów,
naprawdę spoko, jeśli będzie odpowiednia dla Ciebie miseczka
spróbuj na początek 75D
u mnie w albumie sobie go zszyłam,
ale u Ciebie na tym etapie raczej nie ma takiej jeszcze konieczności, zresztą sama zobaczysz, czy i jak będzie Ci odpowiadało,
jeśli stwierdzisz, że lepiej zszyć, żeby przybliżał,
to sobie zszyjesz z czasem

jeśli czujesz się na siłach, to idż do sklepu Triumpha, i zobacz,
może akurat Ci podpasuje, koszt coś ciut mniej niż 100zł

Ilma- pozdrawiam

Lusia- pokazuj cycuchy

Dziewczynki, Dobrej Nocki
Stary 2010-05-18, 23:16   #1295
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkova Pokaż wiadomość
Witam wszystkie cycolinki ja od trzech dni nic nie robię, tylko czytam o powiększaniu i oglądam setki zdjęć Wiem już dużo więcej, ale nadal mam straszny mętlik w głowie jestem taka podekscytowana wizją operacji, że już mi się cycki śnią po nocach :d od zawsze to było moje marzenie, a może teraz uda mi się je zrealizować… Mam do was parę pytań, nie znalazłam nigdzie odpowiedzi, mam nadzieję, że mnie oświecicie Co to znaczy, że implant ma wysoki profil/projekcję? Czy lekarz daje jakoś do wyboru twardość implantu? I co to znaczy, że wkładki są teksturowane? Trochę dużo tych pytań, ale chcę jak najwięcej wiedzieć :d
I kwestia, która mnie najbardziej interesuje, czyli rozmiar… Mam 173 cm wzrostu, ważę ok. 60 kg (ale kiedyś było 65 i planuję trochę przytyć), w biodrach mam obecnie 93 cm (było i 100), w pasie ok. 70, czyli do drobnych nie należę raczej A piersi nie mam wcale dosłownie, w „biuście” mam 84 cm, pod zdaje się 79-80, a stanik noszę 70A, ale zmieściło by się do niego co najmniej 2 razy więcej niż mogę tam włożyć obecnie Więc tak obiektywnie patrząc to do mojej sylwetki pasuje biust w rozmiarze 70D min, ale wiem, że nie mogę na aż tak duży liczyć… Jak myślicie, jaką maksymalną wkładkę mógłby mi zaproponować lekarz? Mam umówioną konsultację na początek czerwca i chciałabym mieć mniej więcej pogląd, żeby ewentualnie móc trochę ponegocjować, a wy się znacie na tym sto razy lepiej niż ja No i oczywiście nie chciałabym sobie narobić za dużych nadziei co do rozmiaru, żeby się potem nie rozczarować… Konsultację mam u dr Kasprzyka, a z tego, co tu poczytałam, to on robi raczej małe piersi…

To ja ci odpisze bo masz bardzo podobne wymiary do mnie.
Ja mam wkladki anatomiczne 430 cc i z wymiaru 75 B wyszlo mi 75 D . Ty startujesz z zerowej jak piszesz wyjsciowki ,wiec proponowalabym implant z 4 na poczatku.
Ale wszystko zalezy i tak od twojej budowy anatomicznej, od odleglosci miedzy piersiami itd. Odczekaj konsultacji i zobacz co powie doktor.

Pytalas co to implant teksturowany. Tak najlatwiej to poprostu powiedziec,ze nie jest gladki tylko taki chropowaty tzn. ze sie nie slisga, ze sie tak latwo nie przekreca. A projekcja to wymiar implantu wskazujacy najlatwiej mowiac w centymetrach ile cycki beda odstawaly ci od klatki piersiowej ,tzn. jak bys polozyla taki implant plasko na stole i zmierzyla go od blatu stolu pionowo. ( to ten najmniejszy wymiar w cm przy implantach, okolo 4 do 7 cm )
Stary 2010-05-18, 23:26   #1296
truskawkova
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
Ty startujesz z zerowej jak piszesz wyjsciowki ,wiec proponowalabym implant z 4 na poczatku.
Ale wszystko zalezy i tak od twojej budowy anatomicznej, od odleglosci miedzy piersiami itd. Odczekaj konsultacji i zobacz co powie doktor
Dzięki wielkie za odp wiem, że ciężko jest to stwierdzić, ale jeśli zrobiłabym sobie taki z 4 na początku to jaki rozmiar ok. by mi wyszedł? Wydaje mi się to bardzo dużo...
Stary 2010-05-18, 23:49   #1297
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkova Pokaż wiadomość
Dzięki wielkie za odp wiem, że ciężko jest to stwierdzić, ale jeśli zrobiłabym sobie taki z 4 na początku to jaki rozmiar ok. by mi wyszedł? Wydaje mi się to bardzo dużo...

Wiesz, mi sie tez wydawalo,ze mi to sie w zyciu nie zmiesci ,a teraz mysle ze weszloby duzo wiecej. Wysylam ci zaproszenie na moj profil, to sama zobaczysz ,ze to nie tak duzo. Pozdrawiam i zmykam.
Stary 2010-05-18, 23:54   #1298
truskawkova
Przyczajenie

Happy_hour, dzięki wielkie
Stary 2010-05-19, 08:14   #1299
gigo2002
Raczkowanie

truskawkowa, ja troche drobniejsza niz ty. przed operacja plaska deska, 174 wzrostu, 56kg. Implant anatomiczny o duzej projekcji. MENTOR CPG333, pojemnosc 485. Uzyskalam miseczke "D". sterczy, jest to pelna miska wypelniona od gory.
gigo2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:07   #1300
natasha293
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie słyszałam też, ze w niektórych klinikach można wziąść kredyt na operację słyszałyście o tym? A Wy jak dziewczyny, któraś brała kredyt czy poprostu uzbierała całą kwotę?
natasha293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:48   #1301
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez natasha293 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie słyszałam też, ze w niektórych klinikach można wziąść kredyt na operację słyszałyście o tym? A Wy jak dziewczyny, któraś brała kredyt czy poprostu uzbierała całą kwotę?
w większości klinik jest możliwość kredytowania operacji

Na sali leżałam z dziewczyną, która właśnie w ten sposob placiła za op... podpisywała jakieś papiery juz na miejscu (podejrzewam, ze wcześniej było wszystko ustalone) i... na stół

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:28   #1302
ilma79
Raczkowanie

Agawa bardzo mi przykro z powodu koleżanki, aż zamarłam na chwile jak to przeczytałam jakie to niesprawiedliwe i przykre, normalnie becze, a na dodatek jeszcze mojego wyniku nie ma i już myśle czy czegoś złego czasem nie wykryli

Maceratko i Happy rownież pozdrawiam

Ja nosiłam podczas karmienia staniki triupha są ok, i dostępne w dużych miseczkach w każdym sklepie z ich bielizną.
ilma79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:04   #1303
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez bborowka Pokaż wiadomość
Gigo 2002: Nawet mnie nie strasz. Ja liczę że uzyskam miseczkę D z wkładu 300 ml! A w sumie jestem podobnej postury jak Ty. Ale to pewnie zależy od tego co się miało na początku. Ja w sumie teraz mam B więc powinno sie udać wycisnąć z moich cycuchów rozmiar D przy zastosowaniu takiego niezbyt dużego implantu
wiecie co dziewczyny,
nie ma rozmiaru samego D
jest np. 65 D... jest 75 D i ... jest też 90 D i wtedy miseczka D jest bardzo różna
wazne jest więc to, ile mamy pod biustem... jaka mamy budowe klatki piersiowej i ile mamy własnego gruczołu

Stary 2010-05-19, 11:35   #1304
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
wiecie co dziewczyny,
nie ma rozmiaru samego D
jest np. 65 D... jest 75 D i ... jest też 90 D i wtedy miseczka D jest bardzo różna
wazne jest więc to, ile mamy pod biustem... jaka mamy budowe klatki piersiowej i ile mamy własnego gruczołu

Tez pomyslalam ,ze o tym napisze ale mnie wyprzedzilas.
Witaj Horo.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Lusia widze cie, wychodz z ukrycia .
Stary 2010-05-19, 11:44   #1305
horo
Zakorzenienie

GG do horo

}{?}}mnie wyprzedzilas.
Witaj Horo.
[/QUOTE]
Happy

ja ostatnio próbowałam to wytłumaczyć koleżance... masakra, malo mi oczu nie wydrapała

Stary 2010-05-19, 12:04   #1306
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
}{?}}mnie wyprzedzilas.
Witaj Horo.
Happy

ja ostatnio próbowałam to wytłumaczyć koleżance... masakra, malo mi oczu nie wydrapała [/QUOTE]

To ja to wytlumacze tak ( uzywajac tekstu Maceratki ):
Babki co maja pod biustem duzy obwod i nosza miseczke D maja
piersiatka mniejsze ale z tych wiekszych
a te co maja pod biustem maly obwod i nosza rowniez miseczke D maja
piersiatka wieksze z tych mniejszych

W kazdym razie prawie zawsze sa one i tak mniejsze niz by sie chcialoAle namotalam,co ?
Stary 2010-05-19, 12:22   #1307
horo
Zakorzenienie

GG do horo

[QUOTE=Happy_hour;19420579
To ja to wytlumacze tak ( uzywajac tekstu Maceratki ):
Babki co maja pod biustem duzy obwod i nosza miseczke D maja
piersiatka mniejsze ale z tych wiekszych
a te co maja pod biustem maly obwod i nosza rowniez miseczke D maja
piersiatka wieksze z tych mniejszych

W kazdym razie prawie zawsze sa one i tak mniejsze niz by sie chcialoAle namotalam,co ?[/QUOTE]
Ta moja koleżanka uważa, ze ma przeogromny biust... a w rzeczywistości są to dwa wiszące nadmiary skóry po ciążąch i karmieniach. wygladają źle nawet w push-upie.
No ale... ma pod biustem 100, a w biuście 116-117 i nijak nie moze do niej dotrzeć to, ze jej piersi są naprawdę nieduże ... różnicę miedzy obwodem pod a w biuście ma 16 cm
a jak Pani w sklepie z bielizną próbowała jej coś odpowiedniego dopasować, to myślałam, ze starci nie tylko pracę , ale i zycie.

Stary 2010-05-19, 12:49   #1308
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Ta moja koleżanka uważa, ze ma przeogromny biust... a w rzeczywistości są to dwa wiszące nadmiary skóry po ciążąch i karmieniach. wygladają źle nawet w push-upie.
No ale... ma pod biustem 100, a w biuście 116-117 i nijak nie moze do niej dotrzeć to, ze jej piersi są naprawdę nieduże ... różnicę miedzy obwodem pod a w biuście ma 16 cm
a jak Pani w sklepie z bielizną próbowała jej coś odpowiedniego dopasować, to myślałam, ze starci nie tylko pracę , ale i zycie.

Ojej
i ona nie chce czegos z nimi zrobic ?
Podobaja jej sie takie ?
Szok,ze sa jeszcze takie dziewczyny.
Ale w sumie jesli je lubi to po co mialaby je zmieniac.
Tylko wprost ciezko uwierzyc , ze moza takie dlugie piersi lubic.

Ja moich nienawidzilam.Byly takie wyciuckane do ostatniej kropli mleczka. Takie w sumie pelne ale pelne zalu i tesknoty za ich pierwotnym wygladem.
A tu prosze , peczek banknotow, trzy dni bolu, i cycuchy znowu sa.
Ufff...jak dobrze,ze mamy tych doktorkow.
Stary 2010-05-19, 13:06   #1309
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Happy,
ona potepia op plastyczne... a szczególnie osoby, które poddają się takim operacjom
to ta, która myśli, ze mi pomogły tabletki

ale jej sprawa... jak już tę skórę zapakuje w push-upa, to ma cycki tylko na środku klatki... i tak zwiotczale - taka pomarszczona skóra...
i szczerze wątpię czy nawet jej samej się to podoba

Stary 2010-05-19, 13:19   #1310
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Happy,
ona potepia op plastyczne... a szczególnie osoby, które poddają się takim operacjom
to ta, która myśli, ze mi pomogły tabletki

ale jej sprawa... jak już tę skórę zapakuje w push-upa, to ma cycki tylko na środku klatki... i tak zwiotczale - taka pomarszczona skóra...
i szczerze wątpię czy nawet jej samej się to podoba

Tak pamietam jak pisalas kiedys o tych tabletkach.
A ona cie nie pytala jakie to byly ?
Nie chciala sama brac ,zeby sobie niby nimi troche biust ujedrnic ?

Wiem ,ze tak samo duzo jest zwolennikow jak i przciwnikow operacji plastycznych ale wydawalo mi sie ,ze przeciwnikami sa ludzie ,ktorzy albo i tak maja fajne cialka albo ci, ktorym nie zalezy na wlasnym dobrym wygladzie.
Ale ,ze sa kobiety ,krorym wrecz podobaja sie obwisle po karmieniach piersi to nie sadzilam. Ale coz, jej piersi i jej decyzja.
W sumie ma dobre nastawienie.

Ja nie umialam moich zwiskow pokochac i ciesze sie,ze zdecydowalam sie w nie upchac te 430 ml sylikonowego dobrego samopoczucia.

A,ze dobrego samopoczucia nigdy za wiele , to nastepnym razem dam go upchnac jeszcze wiecej
Stary 2010-05-19, 13:21   #1311
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Dziewczyny co sądzicie o tym biustonoszu kurcze kupiłam 2 z ebay 75D i musze oddac komus a ten jest 75E i czuje sie w ni m dobrze ale czy to dobry biustonosz na cycki po OP??
Dzieki za odp
To stock Absorber czy jakos tak;-)

Edytowane przez aga3331
Czas edycji: 2010-05-19 o 13:22
Stary 2010-05-19, 13:26   #1312
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o tym biustonoszu kurcze kupiłam 2 z ebay 75D i musze oddac komus a ten jest 75E i czuje sie w ni m dobrze ale czy to dobry biustonosz na cycki po OP??
Dzieki za odp

Aga Shock Absorber to swietny sportowy staniczek i ten bardzo dobrze na tobie lezy.Nos go a cycuchy beda sie w nim ukladac jak sie nalezy.
A tym drugim 75 D to ja jestem zainteresowana. Tez bialy ? Taki sam model ?
Stary 2010-05-19, 13:28   #1313
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Dzieki za odp
Aga,
jak najbardziej dobry

świetnie trzyma piersi z każdej strony

Stary 2010-05-19, 13:33   #1314
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Nie to sa naturany moge ci czarny za darmo dac bo i tak lezy
chyba dobre staniki
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?...m=360233288101
ale nie wiem czy nie za mały bedzie
ja od DR miałam D i był Dobry dlatego kupiłam a teraz przymiezyłam i dupa za mały

Edytowane przez aga3331
Czas edycji: 2010-05-19 o 13:36
Stary 2010-05-19, 13:37   #1315
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Ja normalnie nosze 65 I
a SA powinnam mieć 70 G albo nawet H, więc na mnie na pewno za maly

Stary 2010-05-19, 13:39   #1316
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Nie to sa naturany moge ci czarny za darmo dac bo i tak lezy
chyba dobre staniki
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?...m=360233288101
ale nie wiem czy nie za mały bedzie
ja od DR miałam D i był Dobry dlatego kupiłam a teraz przymiezyłam i dupa za mały

Dobra to ja ci na privie napisze i sie dogadamy.
Nie bedziemy tu interesow robic na ogolnym.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Ja normalnie nosze 65 I

Chcialabym ,zeby na mnie tez wszystkie byly przymalawe
Stary 2010-05-19, 13:41   #1317
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Happy,
ale nie widać tego rozmiaru na mnie

Na moje oko to mam taki naturalny spory, ale nie wielki biust

Stary 2010-05-19, 13:58   #1318
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
Happy,
ale nie widać tego rozmiaru na mnie

Na moje oko to mam taki naturalny spory, ale nie wielki biust

Horcia,
bo do dobrego sie czlowiek szybko przyzwyczaja,
moj mi sie wydaje wrecz malutki
Stary 2010-05-19, 14:22   #1319
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez Happy_hour Pokaż wiadomość
Horcia,
bo do dobrego sie czlowiek szybko przyzwyczaja,
moj mi sie wydaje wrecz malutki
to prawda

czasem brakuje tych 200 cc więcej

Stary 2010-05-19, 14:30   #1320
Danni
Raczkowanie

Cytat:
Ja normalnie nosze 65 I
Hello everybody Horitko mam dl aCiebie absorberka

Napisz mi swój mail na priva to przeslę ci namiary zobaczysz na allegro bo Tż sprzedaje

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

A tak ogólnie to fajnie Was czytać .Ja czasu nie mam na nic Ja cycolinka pracująca jestem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości