|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
mi też odchodzi coś, dość często już od jakiś 2 tygodni, czasami mam pewność że to czop... ale czy to możliwe, by czop odchodził tak długo ???
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633]od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje.
![]() Danielek ma żółtaczkę, więc nie wiadomo, kiedy do domu, na pewno jednak nie przed czwartkiem. Poza tym kropka jest od soboty na głodzie, jednie sucharki, które przemyciła jej mama ją ratują. Rana po cc boli jak cholera.Ale Danielek jest cudny, kropka uwielbia go i stwierdziła, że macierzyństwo to szaleństwo. szaja natomiast ma saharę w cyckach. [/QUOTE]tak źle karmią, czy Kropce nie wolno? (ja też tam będę rodzić, będą musieli mi przemycać )a Szaja przewidziała brak pokarmu |
|
|
|
#4653 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi tez jakiś czas temu troszkę czopa zeszło, a teraz cisza od kilku dni. ![]() Czop to taki kisiel... w sumie dość "rozpoznawalny". ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale lepiej tak niż wcale ![]() Trzymam kciuki za szybką i gładką akcję ![]() A dlaczego Szaja zakładała, że nie będzie pokarmu mieć?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
chyba uwarunkowania genetyczne brała pod uwagę.
|
|
|
|
#4656 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że u Ciebie przygotowania w pełni Cytat:
zyczę owocnego spotkania z położną Cytat:
A mała bardzo ruchliwa, chyba szuka drogi wyjscia ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633] ustawiasz się jako następna w kolejce. ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- a jeszcze różne sms-owe wieści: od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje. ![]() Danielek ma żółtaczkę, więc nie wiadomo, kiedy do domu, na pewno jednak nie przed czwartkiem. Poza tym kropka jest od soboty na głodzie, jednie sucharki, które przemyciła jej mama ją ratują. Rana po cc boli jak cholera.Ale Danielek jest cudny, kropka uwielbia go i stwierdziła, że macierzyństwo to szaleństwo. szaja natomiast ma saharę w cyckach. [/QUOTE] zobaczymy co z tego bedzie ![]() Widzę, że Kropka zakochana do szalenstwa w nowym mezyczznie swojego zycia super ![]() a szja tak gadała o tym braku pokarmu i w koncu sobie to wykrakała
|
|||
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
O ja ie fajne wieści z rana Trzymamy kciuki. |
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Ok ja spadam, bede coś robic pożytecznego póki jestem na chodzie
Mam nadzieję, że moja córa da mi jescze trochę czasu Milego dnia! |
|
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633]od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje.
![]() Danielek ma żółtaczkę, więc nie wiadomo, kiedy do domu, na pewno jednak nie przed czwartkiem. Poza tym kropka jest od soboty na głodzie, jednie sucharki, które przemyciła jej mama ją ratują. Rana po cc boli jak cholera.Ale Danielek jest cudny, kropka uwielbia go i stwierdziła, że macierzyństwo to szaleństwo. szaja natomiast ma saharę w cyckach. [/QUOTE]Biedna kropka Dużo zdrówka życzę Jeśli szaja się nie podda,to może jeszcze uda się karmić... Po cesarce często są problemy z pokarmem...Powodzenia kochana A ja się zbieram już do położnej
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mnie też nie karmiła cycem.. i też była po cesarce bo rozwarcie się nie zrobiło.. teraz się trochę obawiam, że i mnie to czeka
ale nawet do tej pory nie myślałam by nie karmić cycem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Coś wzaz szaleje.i
|
|
|
|
#4662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eh...chcialabym byc wszystkiego pewna... Pozdrowienia dla Kropki i Danielka!! |
|
|
|
|
#4663 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuukii.. ![]() Cytat:
![]() Świeża bułeczka, dużo masełka i żywiecka.. mniamm.. ![]() ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633] ![]() ustawiasz się jako następna w kolejce. ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- a jeszcze różne sms-owe wieści: od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje. ![]() Danielek ma żółtaczkę, więc nie wiadomo, kiedy do domu, na pewno jednak nie przed czwartkiem. Poza tym kropka jest od soboty na głodzie, jednie sucharki, które przemyciła jej mama ją ratują. Rana po cc boli jak cholera.Ale Danielek jest cudny, kropka uwielbia go i stwierdziła, że macierzyństwo to szaleństwo. szaja natomiast ma saharę w cyckach. [/QUOTE]Ooo a już myślałam że Kropka z Danielkiem w domku są może.. A Szaja to jak wyrocznia z tymi cyckamyy ![]() Cytat:
Cytat:
Że nie da sie tego pomylić A jak się martwisz to jedź do szpitala żeby sprawdzili.. a jak nie chcesz do szpitala to idź do apteki i kup test ktory sprawdza czy to wody czy śluz ![]() A ja znów nie mogłam zasnąc.. Jakoś sie czymś denerwowałam, czułam taki niepokój.. ![]() A od rana mnie boli podbrzusze, i pachwiny strasznie.. nie mogę chodzić, a o schyleniu się to mogę już wogole zapomnieć.. ![]() Aaleee ja nie moge urodzić do soboty.. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A własniee.. skad wiadomo czy czop odlazł cały czy nieee.. ? |
|||||
|
|
|
#4664 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() noc należała niestety do nieprzespanych, najpierw obudziłam się przed 4 na siusiu już potem nie mogłam zasnąć bolało mnie podbrzusze i w krzyżu. Cytat:
aby szybko poszło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Mam pytanie dziewczyny czy kupowałyście elektroniczne nianie? Jeśli tak to jakie polecacie? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Porobiłam co zamierzałam i padam na pysk Idę się położyć odpocząć
|
|
|
|
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama właśnie kliknęłam "kup teraz" w model ac401 z monitorem oddechu ![]() 10 minut temu przyjechał odkurzacz i w tym samym momencie zjawił się też mój fachowiec to od dziś pozostaje mi czekac na łóżko, nianię i koniec robót, by móc ogarniać chałupę Ewcia dziś mniej naciska na szyjkę i pęcherz, więc działam, póki potrafię. zbieram się zaraz wysprzątać łazienkę. |
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, własnie był u mnie kurier z tym huśtaweczko-bujadełkiem co zamówiłam na allegro.. wtargał mi paczkę, poszedł a ja tak słucham.... i słucham... a w tym całym pudle ta bujaczka się chyba uruchomiła i się buja w środku poskrzypując delikatnie Znakiem tego - działa wiem bez otwierania xDhttp://www.allegro.pl/item1042598893..._fp_j7811.html
|
|
|
#4669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja siedziałam przy kompie, nagle zaczęłam się czegoś bać.. I do łózka szybko, i leżałam i nie mogłam zasnąć coś mi się zaszczepiło i normalnie czegoś się bałam ![]() Ja nie kupiłam.. alee chyba kupie jeszcze zobaczymy jak bedzie bez niani, jak się okaże że potrzebna to kupimy ![]() Cytat:
![]() No i nie musiałaś sprawdzać ![]() Ja później, po porodzie zamówię huśtaweczkę
|
||
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez zamierzam się zaopatrzyć w najbliższym czasie w takie cudo
|
|
|
|
|
#4672 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja to chyba spakuję się do mini-walizki do tego szpitala..zwykłej torby nie mam, a jak ktos w rodzinie ma, to giganty, a ta moja walizeczka taka w sam raz i na kółeczkach gdyby przyszło samej się doczłapać na porodówkę..i całkiem zapomniałam o pieluszkach! a w Rossmanie jest jakieś promo na NEWborny Pampersa...trzeba się przejść..
|
|
|
#4673 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417857]czop może odchodzić tak długo, w malutkich kawałkach, a może odejść jednorazowo np. wraz z odejściem wód. Mi tez jakiś czas temu troszkę czopa zeszło, a teraz cisza od kilku dni. ![]() Czop to taki kisiel... w sumie dość "rozpoznawalny". ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- [/QUOTE]to zdecydowanie mi odchodzi czop a wlasnie czy jezeli juz mi odchodzi to czy oznacza to porod przed terminem???? wiecie cos na ten temat?? jestem w 35 tc.. w poniedzialek mam wizyte to zapytam gina jak to jest Cytat:
tylko ze ja jak sie przebudze to mysle i mysle i mysle.... niani elektr. ani monitora nie kupuje bo bedziemy z maluchem w jednym pomieszczeniu.. . a ja w ciazy sie placzka zrobilam byle co i zaraz chlip chlip...
|
|||
|
|
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
kardashi...dzieki
kupie sobie tescik
|
|
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odnosnie diety po cc, to tak jest cieniutko. Ja jadłam przez 3 dni tylko okropne kleiki i sucharki. Cieszę się ze szczęścia kropki i szaji....a pokarm może jeszcze napłynać i będzie ją zalewał.
|
|
#4676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama nie karmiła ani mnie (bo byłam wcześniakiem) ani mojego brata, bo nie miała pokarmu. ![]() Miałam dziś z rana jechać na badania krwi ale obudziłam się taka padnięta, że dałam sobie spokój.... już 3 dzień to przekładam. Jutro już muuuuuuuuuusze się zebrać
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-05-19 o 12:55 |
||
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
a w Rossmanie jest jakieś promo na NEWborny Pampersa...trzeba się przejść..
jaka promocja??nic nie wiadomo mi na ten temat![]() ja ostatnio kupiłam new baby 1 43 szt za 25 zł ale to była chyba stała cena bo nie było napisane nic ze to promocja...
|
|
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
ja tez widzialam mala paczuche za 25 zl i sie zastanawiam czy to bylo w promo.... duzych new baby chyba nie bylo nawet... tylko te biale sensitive 78 szt ale za 54 zl tak mi sie zdaje.. bede dzis w rossmanie to az zobacze...
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też kupiłam te 43 szt za 25 zł
![]() A ostatnio kupiłam 94 sztuki + mokre chusteczki pampers za 55zł Ale to nie w rossmanie.. ![]() A wogole mam prośbę.. Ktore mamuśki mają tą książkę 'język niemowląt' od Szaji w pdfie ? i mogłyby mi przesłać ![]() Bo ja chciałam zamówić w necie, ale chyba musze pierw zobaczyć co tam ciekawego jest
|
|
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
Korzystam z chwili czasu i przynoszę pozdrowienia od mojego skarba. ![]() Opisu porodu Wam oszczędzę. Przed porodami wiele z Was, więc coś tam napiszę, kiedy indziej, na innym wątku. ![]() U nas ok, rana boli jak jasna cholera. Do tego boli krzyż od znieczulenia. Każą wstawać i chodzić, więc się stosujemy i wszystkie tu stękamy jak jedna. Chyba wyjdziemy jutro, moje dziecię trochę mniej żółte, więc jest szansa. Biorą go parę razy na dobę na Hawaje i naświetlają... Wczoraj mi go porwali o 23ej na dwie godziny, zasnęłam, ocknęłam się przed 2, a dziecka nie ma... to poszłam szukać. Znalazłam i odbiłam. A rano znowu ukradli na lampy... Aaaaa poród rodzinny... Chryste jak ja się cieszę, że nie dałam sobie tego wyperswadować... mój mąż był wspaniały, przetrwałam to i nie zwariowałam tylko dzięki niemu... Uczestniczył też przy CC, trzymał mnie za rękę, głaskał po głowie... i chwała mu za to, bo wrażenia z CC to też była masakra - nie umieli wyjąć małego... a ja w znieczuleniu miejscowym i wszystko słyszę, i czuję jak mnie szarpią... koszmar w ciapki. ![]() Ale już jest po i to najważniejsze... Cytat:
Albo urodzisz. Mam wylewy na całej twarzy... Mogłabym grać w horrorach, oba oczy nie mają białek tylko jedną wielką krwawą plamę, a na polikach i brodzie mnóstwo ciapek - najpierw się zastanawiałam skąd ja mam piegi, a potem się przyjrzałam, że to krwawe wylewy. ![]() Cytat:
Doba po cesarce to doba zero. Jesz w trzeciej, czyli czwartego dnia. Śniadanie, obiad i kolacja - zupa mleczna (mniej mleka, więcej wody) z ryżem, płatkami owsianymi itp. Ze szczyptą soli, bez cukru. Szaja chyba sobie wmówiła... zadziałała podświadomość obawiam się. ![]() Ja też. A karmię, że ho ho... Dziś już mam mega cyce. Mały jadł o 11 z prawego, a mój lewy już cierpi z bólu. Cytat:
Jest słodki, choć taki jasny, jak nie nasz. Ma blond włoski. Miny i brwi po tatusiu. Co po mnie to jeszcze nie wiem. Na razie nie widzę. Pozdrawiam. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

Rana po cc boli jak cholera.
)

ale nawet do tej pory nie myślałam by nie karmić cycem.

Że nie da sie tego pomylić 
Idę się położyć odpocząć
a tu noc i nie ma...czekac do rana muszę i jeszcze ugotowac...a czym tu zaspokoić ten wilczy głodek
kupie sobie tescik