Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 09:59   #4651
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

mi też odchodzi coś, dość często już od jakiś 2 tygodni, czasami mam pewność że to czop... ale czy to możliwe, by czop odchodził tak długo ???
Stary 2010-05-19, 10:00   #4652
margo80
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633]od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje.
Danielek ma żółtaczkę, więc nie wiadomo, kiedy do domu, na pewno jednak nie przed czwartkiem.
Poza tym kropka jest od soboty na głodzie, jednie sucharki, które przemyciła jej mama ją ratują. Rana po cc boli jak cholera.
Ale Danielek jest cudny, kropka uwielbia go i stwierdziła, że macierzyństwo to szaleństwo.

szaja natomiast ma saharę w cyckach. [/QUOTE]
tak źle karmią, czy Kropce nie wolno? (ja też tam będę rodzić, będą musieli mi przemycać )

a Szaja przewidziała brak pokarmu

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:02   #4653
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
mi też odchodzi coś, dość często już od jakiś 2 tygodni, czasami mam pewność że to czop... ale czy to możliwe, by czop odchodził tak długo ???
czop może odchodzić tak długo, w malutkich kawałkach, a może odejść jednorazowo np. wraz z odejściem wód.
Mi tez jakiś czas temu troszkę czopa zeszło, a teraz cisza od kilku dni.
Czop to taki kisiel... w sumie dość "rozpoznawalny".

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
tak źle karmią, czy Kropce nie wolno? (ja też tam będę rodzić, będą musieli mi przemycać )
nie wiem... nie dopytałam...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:07   #4654
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
No i zaczęło się samoistnie O 4.30 zaczęły mi odchodzić wody, a zaraz za tym przyszły skurcze.... Także już się wykąpałam, i zaraz jedziemy do szpitala .... Trzymajcie kciuki, aby szybko poszło......
Łoszszsz..., że te wody nie mogą odchodzić o ludzkiej godzinie tylko tak w środku nocy nie dając się wyspać ostatni raz
No ale lepiej tak niż wcale
Trzymam kciuki za szybką i gładką akcję

A dlaczego Szaja zakładała, że nie będzie pokarmu mieć?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:15   #4655
margo80
Zakorzenienie

chyba uwarunkowania genetyczne brała pod uwagę.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-05-19, 10:15   #4656
velluto
Zadomowienie

Cytat:
u Ciebie chyba też już niedługo to nastąpi. obyś zdążyła ze wszystkim

zamówiliśmy wczoraj łóżko do sypialni i szafeczki nocne, dziś zamawiam elektroniczną nianię z monitorem i ochraniacz. zostaną do kupienia już tylko prześcieradełka do łóżeczka i drobiazgi w aptece.

mój fachowiec dziś ma przyjechać i kończyć remont, będę więc mogła wysprzątać pokój Ewci lada moment i zacząć prać, prasować, układać

widzę, że u Ciebie przygotowania w pełni ja w moim życiu wszystko robilam na ostatnią chwilę, więc nie zdziwię się jak bede te nowe meble szorować pomiędzy skurczami

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Kochana chyba teraz to już Twoja kolej się zbliża

Witam kochane
Dziś mamy spotkanie z położną,zobaczymy co ciekawego nam powie. Bo na badanie to ja już nie liczę nawet

zyczę owocnego spotkania z położną
Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do Ciebie velluto....a skad wiesz ze to czop...mi od 2 dni pojawia sie na bieliznie taki dosc rzadki sluz przezroczysty...i nie wiem ,..bardzo martswie sie ze to mi wody sie sacza powoli, ale nie wiem czy panikowac bo nic poza tym sie nie dzieje. aler to dziwne bo nie wiem jak czop odchodzi ,a ja dzisiaj wstalam i polecialo mi prawie az po nogach...:/
Maly mniej ruchliwy.
no chyba ze wy dziewczyny wiecieco to moze byc...help
u mnie jest to taki typowy "ksiązkowy" czop - gęsty śluz podbarwiony krwią, ale nie żywoczerwona tylko taka brunatną ja miałam dość duzo śluzu przez cala ciązę i ten czop odchodzi mniej wiecej w takiej samej ilości. A u Ciebie dość podejrzanie to wygląda, może to rzeczywiście wody? Może warto to sprawdzic?
A mała bardzo ruchliwa, chyba szuka drogi wyjscia
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633]
ustawiasz się jako następna w kolejce.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

a jeszcze różne sms-owe wieści:

od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje.
Danielek ma żółtaczkę, więc nie wiadomo, kiedy do domu, na pewno jednak nie przed czwartkiem.
Poza tym kropka jest od soboty na głodzie, jednie sucharki, które przemyciła jej mama ją ratują. Rana po cc boli jak cholera.
Ale Danielek jest cudny, kropka uwielbia go i stwierdziła, że macierzyństwo to szaleństwo.

zobaczymy co z tego bedzie

Widzę, że Kropka zakochana do szalenstwa w nowym mezyczznie swojego zycia super
a szja tak gadała o tym braku pokarmu i w koncu sobie to wykrakała
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:19   #4657
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:
Dzień dobry!
No i zaczęło się samoistnie O 4.30 zaczęły mi odchodzić wody, a zaraz za tym przyszły skurcze.... Także już się wykąpałam, i zaraz jedziemy do szpitala .... Trzymajcie kciuki, aby szybko poszło......

O ja ie fajne wieści z rana
Trzymamy kciuki.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:21   #4658
velluto
Zadomowienie

Ok ja spadam, bede coś robic pożytecznego póki jestem na chodzie Mam nadzieję, że moja córa da mi jescze trochę czasu Milego dnia!
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:31   #4659
Jola00
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633]od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje.

Biedna kropka Coś długo ją głodzą.... Dużo zdrówka życzę

Jeśli szaja się nie podda,to może jeszcze uda się karmić... Po cesarce często są problemy z pokarmem...Powodzenia kochana

A ja się zbieram już do położnej

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:35   #4660
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama mnie też nie karmiła cycem.. i też była po cesarce bo rozwarcie się nie zrobiło.. teraz się trochę obawiam, że i mnie to czeka ale nawet do tej pory nie myślałam by nie karmić cycem.

Stary 2010-05-19, 10:44   #4661
Darianna25
Zakorzenienie

Coś wzaz szaleje.i
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:09   #4662
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

u mnie jest to taki typowy "ksiązkowy" czop - gęsty śluz podbarwiony krwią, ale nie żywoczerwona tylko taka brunatną ja miałam dość duzo śluzu przez cala ciązę i ten czop odchodzi mniej wiecej w takiej samej ilości. A u Ciebie dość podejrzanie to wygląda, może to rzeczywiście wody? Może warto to sprawdzic?

ja bylam u lekarza 2 dni temu i niby mowil ze malo wod, ale ze one sie uzupelniaja co 72h i nie ma sie czym martwic. Maly mial idealne tetno, a badana bylam tez ginekologicznie, wiec chyba zauwazylby wyciek wod ewentualnie...
eh...chcialabym byc wszystkiego pewna...

Pozdrowienia dla Kropki i Danielka!!
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:42   #4663
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Ooo noo proooszee..
Trzymam kciuukii..

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
No to rewelacja, że samo ruszyło. Trzymam kciuki za poród Czekamy teraz na dobre wieści

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Oj ja też. Mamy tu jeden taki mięsny, a tam wędlina pachnąca. Jak jadę busem to się boję że mi ją ktoś zwinie tak pachnie. A moja ulubiona to żywiecka nie jakieś szynki. Jaki ona ma zapach I nawet woda z niej nie cieknie jak leży w lodówce. Ani nie błyszczy się we wszystkich odcieniach tęczy jak się popatrzy pod światło.
Oo taak.. Żyywieeckaa.. Świeża bułeczka, dużo masełka i żywiecka.. mniamm..

Cytat:
Trzymam mocno!!!!

Mam pytanko do Ciebie velluto....a skad wiesz ze to czop...mi od 2 dni pojawia sie na bieliznie taki dosc rzadki sluz przezroczysty...i nie wiem ,..bardzo martswie sie ze to mi wody sie sacza powoli, ale nie wiem czy panikowac bo nic poza tym sie nie dzieje. aler to dziwne bo nie wiem jak czop odchodzi ,a ja dzisiaj wstalam i polecialo mi prawie az po nogach...:/
Maly mniej ruchliwy.
no chyba ze wy dziewczyny wiecieco to moze byc...help

Stefankowi gratulujemy apetytu...i oby karmienie nadal szlo bez problemow z cyca
Jak mnie odszedł czop to było gęęęste..

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417633] no to SUPER ! Trzymam mocno kciuki. i czekamy na "rozpakowane" wieści.

ustawiasz się jako następna w kolejce.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

a jeszcze różne sms-owe wieści:

od kropki macie wszystkie pozdrowienia, podziękowania za kciuki i miłe wpisy. rozpakowanym kropka gratuluje.

Ooo a już myślałam że Kropka z Danielkiem w domku są może..

A Szaja to jak wyrocznia z tymi cyckamyy

Cytat:
Dziewczynom na innym wątki po 2 tygodnie odchodził czop..

Cytat:
ja bylam u lekarza 2 dni temu i niby mowil ze malo wod, ale ze one sie uzupelniaja co 72h i nie ma sie czym martwic. Maly mial idealne tetno, a badana bylam tez ginekologicznie, wiec chyba zauwazylby wyciek wod ewentualnie...
eh...chcialabym byc wszystkiego pewna...

Pozdrowienia dla Kropki i Danielka!!
Kropka pisała, że wody to normalnie woda.. Że nie da sie tego pomylić

A jak się martwisz to jedź do szpitala żeby sprawdzili.. a jak nie chcesz do szpitala to idź do apteki i kup test ktory sprawdza czy to wody czy śluz

A ja znów nie mogłam zasnąc.. Jakoś sie czymś denerwowałam, czułam taki niepokój..
A od rana mnie boli podbrzusze, i pachwiny strasznie.. nie mogę chodzić, a o schyleniu się to mogę już wogole zapomnieć..

Aaleee ja nie moge urodzić do soboty..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

A własniee.. skad wiadomo czy czop odlazł cały czy nieee.. ?

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:57   #4664
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Dzień Dobry
noc należała niestety do nieprzespanych, najpierw obudziłam się przed 4 na siusiu już potem nie mogłam zasnąć bolało mnie podbrzusze i w krzyżu.

Cytat:
Dzień dobry!
aby szybko poszło

Cytat:
Napisane przez sloneczkoo1 Pokaż wiadomość
Słodycze, słodycze, słodycze.. Już zaczęłam piec bo za dużo wydaje kasy na ciasteczka i batoniki. Czyste bankructwo
I zupa kalafiorowa co drugi dzień a to wszystko popijam hektolitrami mleka! Minimum 10 kartoników na tydzień.. Mam nadzieję, że Mała będzie mogła patrzeć jeszcze na mleko
też mam ciągle chcice na słodkie, a mleko to codziennie miseczkę mleka z płatkami na śniadanko jem i na lody i jogurty też chcica

Cytat:
A co do wózków to będąc ostatnio na spacerze w parku zauważyłam, że panuje moda na zakładanie rejestracji z imieniem dzidka na wózku. Widziałyście coś takiego??
mi się to nie podoba taki zbędny bajer, ale mojemu mężowi się podoba i mówił ze już oglądał takie tablice

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ja rożka nie prałam.Chyba upiorę.

Dziewczyny czy wy też macie ciągle spuchnięte stopy.Niestety mi juz tak zostanie.Nawet po nocce mam spuchniete i w miejscu pod kostkami mnie boli.A do tego od wczoraj zaczęły mnie ręce swędzieć od wewnętrznej strony.
ja mam spuchnięte dłonie i troszkę stopy szczególnie w nocy, ale zauważyłam że odkąd zaczęłam pić więcej wody to opuchnięcia mniejsze

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc Babeczki!

Dziekuje slicznie za komentarze dot.naszego Synka. Malusio jest cudny, udalo sie Go przekonac do cyca i poki co od dwoch dni jedziemy bez butli, tak bym chciala zeby to trwalo jak najdluzej.
Bydgoszczanka ja konam kazdego dnia ze zmartwienia o moje Malenstwo!!!!!!!! czasem boimy sie z malzem, ze to po prostu sen, obudzimy sie a Stefanka nie bedzie. nie wiem czemu tak jest, ale to faktycznie lekka obsesja, hihi.
Gratuluje wszystkim rozsypanym mamusiom, nie jestem w stanie doczytac wszystkich zaleglych postow. Dzien nasz zaczyna sie i konczy pod tytulem Stefanek i to jest cos niesamowitego!

Mocno trzymam kciuki za wszystkie mamusie, ktore jeszcze maja brzusie. Cieszcie sie ostatnimi chwilami z brzuszkiem, powiem Wam jedno, bardzo brakuje mi brykajacego Brzdaca w brzuchu, nagle sie tam taka cisza zrobila

sciskam na dobranoc!
super że maleństwo przekonało się do cyca oby tak dalej , ach jak Ci dobrze że masz już synka przy sobie

Cytat:
mi od jakiegoś tygodnia odchodzi gęstszy kisielowaty śluz podbarwiony trochę krwią i lekarz powiedział że tak może być

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Mam pytanie dziewczyny czy kupowałyście elektroniczne nianie? Jeśli tak to jakie polecacie?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ooo noo proooszee..
Trzymam kciuukii..

A ja znów nie mogłam zasnąc.. Jakoś sie czymś denerwowałam, czułam taki niepokój..
A od rana mnie boli podbrzusze, i pachwiny strasznie.. nie mogę chodzić, a o schyleniu się to mogę już wogole zapomnieć..

Aaleee ja nie moge urodzić do soboty..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

A własniee.. skad wiadomo czy czop odlazł cały czy nieee.. ?
Ten niepokój to nerwy przed porodem ja sobie popłakałam w nocy jaka to jestem nieszczęśliwa a rano sama się zastanawiałam o co mi chodziło

Ząbki
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:58   #4665
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny czy kupowałyście elektroniczne nianie? Jeśli tak to jakie polecacie?
Ja nie kupowałam, bo do mieszkanka 44m2 to mi raczej zbędne. Monitora oddechu też nie kupuję. Co ma być to będzie

Porobiłam co zamierzałam i padam na pysk Idę się położyć odpocząć
Stary 2010-05-19, 12:01   #4666
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Ja nie kupowałam, bo do mieszkanka 44m2 to mi raczej zbędne. Monitora oddechu też nie kupuję. Co ma być to będzie

Porobiłam co zamierzałam i padam na pysk Idę się położyć odpocząć
Monitora oddechu też nie kupuje bo za droga sprawa, ale jakąś niedrogą elektr. nianię bym kupiła bo mieszkamy w domku i jak będę coś robić na parterze to bym chciała słyszeć niunię z piętra, dobranoc

Ząbki
Stary 2010-05-19, 12:09   #4667
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
ja polecam firmę Angelcare.
sama właśnie kliknęłam "kup teraz" w model ac401 z monitorem oddechu
10 minut temu przyjechał odkurzacz i w tym samym momencie zjawił się też mój fachowiec

to od dziś pozostaje mi czekac na łóżko, nianię i koniec robót, by móc ogarniać chałupę

Ewcia dziś mniej naciska na szyjkę i pęcherz, więc działam, póki potrafię. zbieram się zaraz wysprzątać łazienkę.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-05-19, 12:10   #4668
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny, własnie był u mnie kurier z tym huśtaweczko-bujadełkiem co zamówiłam na allegro.. wtargał mi paczkę, poszedł a ja tak słucham.... i słucham... a w tym całym pudle ta bujaczka się chyba uruchomiła i się buja w środku poskrzypując delikatnie
Znakiem tego - działa wiem bez otwierania xD

http://www.allegro.pl/item1042598893..._fp_j7811.html

Stary 2010-05-19, 12:15   #4669
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Dziewczyny, własnie był u mnie kurier z tym huśtaweczko-bujadełkiem co zamówiłam na allegro.. wtargał mi paczkę, poszedł a ja tak słucham.... i słucham... a w tym całym pudle ta bujaczka się chyba uruchomiła i się buja w środku poskrzypując delikatnie

fajna rzecz na pewno spodoba się maluszkowi

Ząbki
Stary 2010-05-19, 12:23   #4670
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry
noc należała niestety do nieprzespanych, najpierw obudziłam się przed 4 na siusiu już potem nie mogłam zasnąć bolało mnie podbrzusze i w krzyżu.

aby szybko poszło

też mam ciągle chcice na słodkie, a mleko to codziennie miseczkę mleka z płatkami na śniadanko jem i na lody i jogurty też chcica

mi się to nie podoba taki zbędny bajer, ale mojemu mężowi się podoba i mówił ze już oglądał takie tablice

ja mam spuchnięte dłonie i troszkę stopy szczególnie w nocy, ale zauważyłam że odkąd zaczęłam pić więcej wody to opuchnięcia mniejsze

super że maleństwo przekonało się do cyca oby tak dalej , ach jak Ci dobrze że masz już synka przy sobie

mi od jakiegoś tygodnia odchodzi gęstszy kisielowaty śluz podbarwiony trochę krwią i lekarz powiedział że tak może być

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Ten niepokój to nerwy przed porodem ja sobie popłakałam w nocy jaka to jestem nieszczęśliwa a rano sama się zastanawiałam o co mi chodziło
Oo to też nieźle
Ja siedziałam przy kompie, nagle zaczęłam się czegoś bać.. I do łózka szybko, i leżałam i nie mogłam zasnąć coś mi się zaszczepiło i normalnie czegoś się bałam

Ja nie kupiłam.. alee chyba kupie jeszcze zobaczymy jak bedzie bez niani, jak się okaże że potrzebna to kupimy

Cytat:

łoo faajny..
No i nie musiałaś sprawdzać

Ja później, po porodzie zamówię huśtaweczkę

Stary 2010-05-19, 12:28   #4671
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:

bardzo fajny ten lezaczko bujaczek
Ja tez zamierzam się zaopatrzyć w najbliższym czasie w takie cudo
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:38   #4672
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
...ale mnie wzieło....zjadła bym teraz gar botwinki a tu noc i nie ma...czekac do rana muszę i jeszcze ugotowac...a czym tu zaspokoić ten wilczy głodek
A wy miewacie takie dziwne napady..??Ja ostat
nio tez łyżkami mogę wcinać śmietanę....no masakra
przez całą ciążę nie miałam dziwnych akcji, a teraz na końcówce mam... pokochałam rosół z białym makaronem ( ogólnie jestem anty), biale pieczywo, naleśniki -zaznaczam że na białej mące( ogólnie nie jadałam), do tego lody, jogurty, serniki na zimno( właśnie spałaszowałam kawał z ananasem i galaretką truskawkową), no i kanapka z serem żółtym- koniecznie z dziurkami+dżem truskawkowy

Cytat:
Dzień dobry!
Jednak natura to natura, życzę szybkiej akcji

Cytat:

super ten bujaczek

a ja to chyba spakuję się do mini-walizki do tego szpitala..zwykłej torby nie mam, a jak ktos w rodzinie ma, to giganty, a ta moja walizeczka taka w sam raz i na kółeczkach gdyby przyszło samej się doczłapać na porodówkę..
i całkiem zapomniałam o pieluszkach! a w Rossmanie jest jakieś promo na NEWborny Pampersa...trzeba się przejść..
Stary 2010-05-19, 12:50   #4673
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
A co do wózków to będąc ostatnio na spacerze w parku zauważyłam, że panuje moda na zakładanie rejestracji z imieniem dzidka na wózku. Widziałyście coś takiego??
tjaaa.. dziwactwo

Cytat:
Dzień dobry!
o wow! to czekamy na info

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19417857]czop może odchodzić tak długo, w malutkich kawałkach, a może odejść jednorazowo np. wraz z odejściem wód.
Mi tez jakiś czas temu troszkę czopa zeszło, a teraz cisza od kilku dni.
Czop to taki kisiel... w sumie dość "rozpoznawalny".

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

[/QUOTE]
to zdecydowanie mi odchodzi czop

a wlasnie czy jezeli juz mi odchodzi to czy oznacza to porod przed terminem???? wiecie cos na ten temat??
jestem w 35 tc..
w poniedzialek mam wizyte to zapytam gina jak to jest

Cytat:
Dzień Dobry

hehehee ja ostatnio tez nei moge spac, zasypiam normalnie ale jak juz wstane na siusiu okolo 4 to potem juz do rana nie moge zasnac... czasami dopiero okolo 7 jeszcze zdrzemne sie
tylko ze ja jak sie przebudze to mysle i mysle i mysle....

niani elektr. ani monitora nie kupuje bo bedziemy z maluchem w jednym pomieszczeniu.. .

a ja w ciazy sie placzka zrobilam byle co i zaraz chlip chlip...
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:51   #4674
ewciak123
Raczkowanie

kardashi...dzieki kupie sobie tescik
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:53   #4675
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Dzień dobry!
Trzymam kciuki

Cytat:

mój fachowiec dziś ma przyjechać i kończyć remont, będę więc mogła wysprzątać pokój Ewci lada moment i zacząć prać, prasować, układać
Sama przyjemność

Odnosnie diety po cc, to tak jest cieniutko. Ja jadłam przez 3 dni tylko okropne kleiki i sucharki.
Cieszę się ze szczęścia kropki i szaji....a pokarm może jeszcze napłynać i będzie ją zalewał.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:53   #4676
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Łoszszsz..., że te wody nie mogą odchodzić o ludzkiej godzinie tylko tak w środku nocy nie dając się wyspać ostatni raz
No ale lepiej tak niż wcale
Trzymam kciuki za szybką i gładką akcję
Ja też Kochana trzymam kciuki

Cytat:
Moja mama mnie też nie karmiła cycem.. i też była po cesarce bo rozwarcie się nie zrobiło.. teraz się trochę obawiam, że i mnie to czeka ale nawet do tej pory nie myślałam by nie karmić cycem.
Kurcze teraz to i mi dałyście do myślenia... Moja mama nie karmiła ani mnie (bo byłam wcześniakiem) ani mojego brata, bo nie miała pokarmu. Kurcze... mam nadzieje, że ja będe mieć, bo bardzo bym chciała karmić piersią

Miałam dziś z rana jechać na badania krwi ale obudziłam się taka padnięta, że dałam sobie spokój.... już 3 dzień to przekładam. Jutro już muuuuuuuuuusze się zebrać

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-05-19 o 12:55
Miira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:56   #4677
Dilayla
Zadomowienie

a w Rossmanie jest jakieś promo na NEWborny Pampersa...trzeba się przejść..

jaka promocja??nic nie wiadomo mi na ten temat
ja ostatnio kupiłam new baby 1 43 szt za 25 zł ale to była chyba stała cena bo nie było napisane nic ze to promocja...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:04   #4678
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
a w Rossmanie jest jakieś promo na NEWborny Pampersa...trzeba się przejść..

jaka promocja??nic nie wiadomo mi na ten temat
ja ostatnio kupiłam new baby 1 43 szt za 25 zł ale to była chyba stała cena bo nie było napisane nic ze to promocja...
ja tez widzialam mala paczuche za 25 zl i sie zastanawiam czy to bylo w promo.... duzych new baby chyba nie bylo nawet... tylko te biale sensitive 78 szt ale za 54 zl tak mi sie zdaje.. bede dzis w rossmanie to az zobacze...
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:12   #4679
kardashi
Zakorzenienie

Ja też kupiłam te 43 szt za 25 zł
A ostatnio kupiłam 94 sztuki + mokre chusteczki pampers za 55zł Ale to nie w rossmanie..

A wogole mam prośbę.. Ktore mamuśki mają tą książkę 'język niemowląt' od Szaji w pdfie ? i mogłyby mi przesłać
Bo ja chciałam zamówić w necie, ale chyba musze pierw zobaczyć co tam ciekawego jest

Stary 2010-05-19, 13:16   #4680
kropka75
Zakorzenienie

Hej babeczki
Korzystam z chwili czasu i przynoszę pozdrowienia od mojego skarba.

Opisu porodu Wam oszczędzę. Przed porodami wiele z Was, więc coś tam napiszę, kiedy indziej, na innym wątku.

U nas ok, rana boli jak jasna cholera. Do tego boli krzyż od znieczulenia. Każą wstawać i chodzić, więc się stosujemy i wszystkie tu stękamy jak jedna. Chyba wyjdziemy jutro, moje dziecię trochę mniej żółte, więc jest szansa. Biorą go parę razy na dobę na Hawaje i naświetlają... Wczoraj mi go porwali o 23ej na dwie godziny, zasnęłam, ocknęłam się przed 2, a dziecka nie ma... to poszłam szukać. Znalazłam i odbiłam. A rano znowu ukradli na lampy...

Aaaaa poród rodzinny... Chryste jak ja się cieszę, że nie dałam sobie tego wyperswadować... mój mąż był wspaniały, przetrwałam to i nie zwariowałam tylko dzięki niemu...
Uczestniczył też przy CC, trzymał mnie za rękę, głaskał po głowie... i chwała mu za to, bo wrażenia z CC to też była masakra - nie umieli wyjąć małego... a ja w znieczuleniu miejscowym i wszystko słyszę, i czuję jak mnie szarpią... koszmar w ciapki.

Ale już jest po i to najważniejsze...

Cytat:
a dziś wielokrotnie przejeżdżałam koło szpitala i moje myśli od razu biegły ku Kropce, która sobie tam w nim leży z Danielkiem
Jak cierpisz na nadmierną senność to zapraszam w odwiedziny... wystraszysz się mnie i oka nie zmrużysz przez miesiąc. Albo urodzisz.

Mam wylewy na całej twarzy... Mogłabym grać w horrorach, oba oczy nie mają białek tylko jedną wielką krwawą plamę, a na polikach i brodzie mnóstwo ciapek - najpierw się zastanawiałam skąd ja mam piegi, a potem się przyjrzałam, że to krwawe wylewy.

Cytat:

a Szaja przewidziała brak pokarmu
Kochana, przygotuj się.
Doba po cesarce to doba zero. Jesz w trzeciej, czyli czwartego dnia. Śniadanie, obiad i kolacja - zupa mleczna (mniej mleka, więcej wody) z ryżem, płatkami owsianymi itp. Ze szczyptą soli, bez cukru.

Szaja chyba sobie wmówiła... zadziałała podświadomość obawiam się.

Cytat:
Ja też.

A karmię, że ho ho... Dziś już mam mega cyce. Mały jadł o 11 z prawego, a mój lewy już cierpi z bólu.

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Widzę, że Kropka zakochana do szalenstwa w nowym mezyczznie swojego zycia super
a szja tak gadała o tym braku pokarmu i w koncu sobie to wykrakała
A jak. Jest słodki, choć taki jasny, jak nie nasz.
Ma blond włoski.
Miny i brwi po tatusiu. Co po mnie to jeszcze nie wiem. Na razie nie widzę.

Pozdrawiam.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości