|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
abzno własnie co do pieluch - koleżanki mi radzą właśnie na początku zakładać Małemu te tańsze- noworodki siusiają "co chwilę" więc co chwilę trzeba je i tak zmienić
![]() ![]() i też wcale nie jest powiedziane, że Pampersy takie super, czasem właśnie po nich pupki są zaczerwienione, a po tych tańszych nie. trzeba samemu przetestować.
#3692 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
a troche z innej beczki: czy wszystkie ubranka nowe trzeba uprac przed zalozeniem dziecku i uprasowac, bo ostatnio takie newsy uslyszalam niby troche racji w tym jest ale sama nie wiem...
![]()
#3693 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Szczęśliwa ja to też uwielbiałam przed ciążą słodycze,potem pierwsze 3 mce mdliło mnie na widok batonika(co mnie cieszyło,nie ukrywam)a teraz znowu się zmieniło i spokojnie batonika Twix lub WW mogę zjeść ![]() ![]() ![]() Nikuś-dzieki, ja na szczęście dom mam cały i nie zalany,tylko kilka ścian w sypialni i u maluszka w pokoju,ale to da sie odmalować i bedzie git,więc już mi lepiej trochę niż wczoraj,bo przestało padać!!!!!!!!!!!!!!!niewi em na jak długo ale ściany w nocy wyschły i niema źle.Sąsiedzi mają pozalewane piwnice,piece,pralki i żal mi ich strasznie. Masz rację,że Ci co są odpowiedzialni za takie akcje siedzą sobie w suchych domkach i to wszystko mają w d....a wystarczyłoby latem uregulować ,poszerzyć te pozarastane koryta,brzegi rzek i wzmocnić co jakiś czas wały.Ale na to niema kasy,chęci,ludzi,niewiem czego jeszcze... a tak na marginesie to gratuluję MISTRZA!!Mój ukochany Ruch na III ![]() Ilonko,wiem,że się martwisz,bo to tak łatwo jest mówić,pisać,ze bedzie dobrze,ale napewno tak jak któraś laska juz tu wczesniej pisała,twój Mąz jest odpowiedzialnym facetem i wie,że w domku ma Ciebie i maluszka i napewno bierze to pod uwagę przy każdej podejmowanej akcji, więc naprawdę głowa do góry,bo masz bardzo dzielnego i odpowiedzialnego faceta.Super ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyczytalam to kiedys w moim poradniku.
![]() |
#3695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
naked-może trzeba by zmienić numer tel??bo wiesz ,niby głupie smski a ty się denerwujesz napewno,bo to człowieka mimo wszystko boli...mam przykład najbliższej mojej psiapsióly-dopóki nie zmieniła numeru ,ten dup..ek nie dawał jej spokoju,mimo,że spotykaja się jak bierze małą na weekend czy coś,ale zawsze coś durnego i chamskiego napisał.Teraz ma przynajmniej troche spokoju,bo narazie nie ma jej nowego numeru i tyle... a co do pogody,to u nas eaktycznie nieciekawie.Dziś na moment nie pada ,więc bardzo się cieszę i modlę,żeby jak najdłużej nie padało!!! ![]() a co do lata to też mi wczoraj tata mówił coś o tych wulkanach i że lata moze nie być...a ja też bym była zadowolona z braku upałów,bo teściowa moja ciągle przeżywa"jak ja to lato w tym 7,8 miesiacu przeżyję..."a ja się chichram z niej i mówię,ze damy radę,miska z zimną wodą na nogi ,parasol od słońca i będziemy się byczyć na tarasie wśród zielonych drzewek ![]() ![]() oby tylko nigdzie nie lało tak jak u nas ostatnio-to damy radę!!
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() naked21,ja bym ci radziła nie czytać tych sms-ów.Widzisz że od niego-kasuj.Po co się denerwować.A zmiana numeru nie wiem czy coś da,bo jak "To" -głupie,to zdobędzie i tak twój numer.Olej go,albo dawaj tu-my go ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-19 o 10:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muszu, kochana. Tak sobie myślę któryś dzień po twojej wypowiedzi ,że może oczekiwałam od forum,że się z kimś "zaprzyjaźnię i okazało się,że jest tak wiele dziewczyn,że trudno do kogoś się zbliżyć. Tym bardziej,że one mają już ( jak zauważyłaś) forumowe przyjaciółki. Często czuję się jak piąte koło u wozu i nie mam odczucia,że ktoś tu na mnie czeka. Jestem z resztą starsza od znakomitej większości, mam 2 dzieci, a dziewczyny są młode, z pierwszym dzidziulkiem, więc mało wspólnych płaszczyzn. Wózek, fotelik, urządzanie pokoiku, objawy ciąży, wszystko to mam za sobą, więc nawet jak coś napiszę w temacie to zaraz się zastanawiam czy któraś nie pomyśli,że się wymądrzam i odechciewa mi się pisać. Ucieszyłam się obecnością Weronisi i Czarnejelizabet, bo to bardziej "doświadczone" mamy i poczułam się raźniej. Ale pisanie tu to jak forma odreagowania od rzeczywistości. Jak słucham że inne kobietki mają większe problemy ( jeszcze myślę o Jadze i jej bliźniakach...) to moje bledną i myślę,że jakoś dam radę. Co mnie nie dotyczy -przemilczam, ale mam nadzieję,że tak jak wszystkie, mamy pozytywne nastawienie by siebie wspierać na tą niezwykłą okoliczność bycia w ciąży, a nie dobijać czy krytykować. Więc się nie zniechęcaj. ![]() ![]()
![]() |
#3698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3699 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja również jestem za tym, by nie przesadzać z czystością i sterylnością, bo z tego biorą się potem uczulenia, alergie... Ja swoich nowych ubrań nie piorę przed pierwszym założeniem, ale ciuszki dla noworodka to co innego...
![]() |
#3700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciaze niestety musze spedzac w domu, wiec forum jest mila odskocznia od codziennej rutyny. Dobrze tez wiedziec, ze inne mamuski maja podobne problemy i obawy (czyli ze nie jestem az taka swirnieta jak mi sie czasem wydaje, hehe)
![]() |
#3701 |
Raczkowanie
|
ja tez wam wpsolczuje-tam gdzie pozalewane.
Poznan jak narazie sie trzyma a tak poza to wyniki mialam juz slabsze-spadla hemoglobina na 32 a byla norma ze od 37wzwyz. dal mi skierowanie na ta glukoze o ktorej mowilyscie, a kumpela w pracy ze na to daja jak cos jest nie tak.hmm i cos jak badal lozysko, mowil pod nosem, ze z przodu. mam sie bac?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja tez mam 32, lekarz mowil, ze krwi jest teraz duzo wiecej wiec sie rozcienczyla. To normalne. Jedz duzo "krwiopednych" rzeczy- miesa, zielonych warzyw i burakow. Bedzie dobrze ![]()
![]() |
#3703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym chciałam jeszcze napisać o jednej kwestii.Dużo dziewczyny piszą i podają linków do jakichś promocji ciuszkowych,że body czy coś tam za grosze. Wszystko pięknie,tylko trzeba wziąć pod uwagę to,że takie ubranko w tej cenie musi być bardzo kiepskie jakościowo. Często można w nich znaleźć całą tablicę Mendelejewa, są ze sztucznych materiałów,nie przepuszczają powietrza. Ciuszki dziecięce są bardzo drogie i chyba musi być jakaś różnica,skoro normalne śpioszki kosztują 20-30 zł,a tu nagle gdzieś można zobaczyć za grosze. Są ubranka na których można dużo zaoszczędzić,ale przynajmniej te,które bezpośrednio dotykają ciałka powinny być według mnie z porządnej tkaniny. Często nawet w lumpeksach można trafić coś bardzo dobrego gatunkowo za grosze,wyprać i to jest dla mnie oszczędzanie,a nie kupować fajans za grosze,byleby tylko nówka ![]()
![]() |
#3704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo zalezy od marki i sklepu. Mnie zawsze zastanawia fakt czemu w Usa sa tak tanie ubranka. A firmy dzieciecie ktore sa tez dostepne u nas i tam roznia w cenie kosmiczna.. U nas 3 razy drozej. Marka robi swoje. Idziesz do smyka zaplacisz polowe wiecej niz jak kupisz w dzieciecym sklepiku. nie zawsze to kwestia gatunku, czasem wystarczy w reke wziasc i widac czy to warte czy nie. Czasem te tansze rzeczy okazywaly sie duzo lepsze niz te ktore kupilam niby "dobrej firmy" roznie to bywa.
![]() |
#3705 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie zawsze tańsze znaczy gorsze... Np takie ciuszki z tesco sa naprawde super..przynajmniej jak dla mnie.. Nie lubię tylko kupować na rynku bo te zawsze musza się mi kurczyć w praniu ![]() A ja zła jestem...byliśmy jeszcze dziś oglądac mebelki i chyba cos wybraliśmy.. Są w kolorze sosny z wstawkami pomarańczowymi... Jak myślicie> pomarańczowy pasuje do chłopaka?? dodam że ściany są zielone... Ale z innej beczki... później zobaczyłam kobiete z lodem...takim z maszyny..włoskiem... Takiego ślinotoku dostałam że szok...no i chciałam żeby mnie mężus wzioł na te lody (rapnet 2 ulice dalej były) no i wyobraźcie sobie że mi nie kupił tych lodów.... ![]() ![]() Myślałam że się rozbecze.... Wczoraj tez bylismy na zakupach i tez loda chciałam i nie dostałam.. Dziś powtórka.. Nie wiem , kasy mu szkoda czy co?? ale to tylko 3 zł ![]() Kazał mi sie Granda w delikatesach kupić...ale ja takiego właskiego chciałam... Jestem tak zła na niego że szok... ![]() ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-19 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Zadomowienie
|
Tak sobie czytam co tu ostatnio wypisujecie i chyba po prostu koło 6 miesiąca zaczynają nam hormony szaleć
![]() Albo szukam pocieszenia, bo zrobiłam się mega kłótliwa i płaczliwa ![]() Więc nie przejmuj się mszu i nie opuszczaj nas, bo ja akurat bardzo lubie Twoje podejście do wielu spraw ![]() A dziewczyn na liście jest może i setka ale tak naprawdę połowę można by spokojnie usunąć, bo nie wypowiadają się wcale. Ja też nie mam czasu zaglądać tutaj codziennie, później mam do nadrobienia co najmniej kilka stron i jak już zakończę czytania to jestem taka zmęczona, że nawet pisać mi się nie chce ![]() Szokoladko, właśnie obecność i rady doświadczonych mam są bardzo cenne więc pisz jak najwięcej. Nikt nie pomyśli, że się wymądrzasz ![]() Na targach było średnio. Niby sporo stoisk ale w zasadzie nic ciekawego. Dostałam butelkę tt i mnóstwo ulotek.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Moja przyjaciółka mnie pociesza, że jeszcze będę sobą ![]() Szokoladka74 wiadomo, że jak masz już doświadczenie z 2-ką dzieciaków to masz też inne podejście, nie wszystko cię tak samo interesuje, fascynuje czy przeraża ![]() ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-19 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jakie by nie było-nie bój ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-19 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właściwie nie wiem, czego się spodziewałam po targach ale raczej jestem zadowolona- przynajmniej pokazałam TŻtowi ile jest różnych "dziwactw" dla dzieci, obejrzeliśmy sobie foteliki samochodowe i x-landery (bardzo prosto się składają), próbowałam jak się "mocuje" do siebie chusty z niemowlakiem i takie tam różne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Raczkowanie
|
Zuziczka,aaneczka1984 no to podziwiam że wszyściutko prasujecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do lodow tez tak czasem mam.. ze jak mi sie cos zachce to prawie placze bo mam taka ochote.. szczegolnie gdy nie moge tego miec..
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Mnie ostatnio moj wkurzył, ze odrazu się popłakałam, a on do mnie mówi, ze przeciez zartuje i nie chce abyśmy się kłocili.. a ja wszystko inaczej odbieram.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |||
Zakorzenienie
|
naked faktycznie maluchy najwięcej pieluch zużywają na samym poczatku, ale w kwestii pieluch jedno jest pewne: każdy musi znaleźć odpowiednie dla swojego dziecka i juz, nieważne czy polecane czy nie. I tak przeciez każda zrobi tak jak będzie uważała i nikt nikogo do niczego nie bedzie przekonywał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() aaneczka ja bym sie obraziła za tego loda i bym marudziała cały następny dzień ![]()
![]() |
#3714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pogody- to ostatnio jakaś taka średnio urlopowa i zupełnie nie plażowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |||
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Pogoda dalej paskudna, wnerwiłam się dziś na męża, więc i on na mnie (efekt wspólnych zakupów na bazarkach ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o prasowanie: to nie jest kwestia ładnego wyglądu. Po wyprasowaniu ubranka robią się delikatniejsze, bardziej miękkie. Dodatkowo, prasując pozbywasz się drobinek proszku, które zastały między włóknami po praniu. Z większymi dzieciaczkami nie trzeba tak uważać, ale niemowlaczkowi nie założyłabym nie wypranego i nie wyprasowanego ubranka. I najważniejsze - tyczy się to ciuszków, które mają bezpośredni kontakt ze skórą dziecka. Z tym, co zakładasz na wierzch, nie musisz się już tak cackać. Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym sama poszła po tego loda. Mój maż tez taki "zdolny" i jak nie powiem, że idziemy kupić, bo ja chcę, to nie dostanę nic. A zachcianki takie też miewam. Jak tylko zobaczyłam, że otworzyli moją ukochana budkę z lodami z automatu, to nie było bata, musiałam kupić. Aż mi się ręce trzęsły z radości jak jadłam ![]() Zapomniałam ^^ Co do pieluch. Szwagierka mówiła, że ona więcej pieluch zużywała, jak synek podrósł. Bo mały robił na rzadko i wszystko wsiąkało-dziecko nie miało mokro. A jak zaczął sadzić konkretne klocuszki ;P i pielucha ważyła 3kg, to trzeba było zmieniać za każdym razem. Dla mnie to logiczne w sumie... ale dziewczynce bym i tak zmieniała za każdym razem - ze wzgledów higienicznych.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-19 o 12:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Rozeznanie
|
hej dziewuszki, no tak tydzień mnie nie było, ale goście nas na kilka dni nawiedzili i poprostu czasu nie miałam na nic. Ale już jestem i przynajmniej z grubsza postaram się was nadrobić. A z takich wieści ogólnych, u mnie właśnie skończył się 20tc, jutro mam wizytę u ginki i mam nadzieję,że u maleństwa wszystko ok. Ostatnio miałam jakieś kłucia z boku macicy no ale ginka stwierdziła,ze to wiązadła i mam się nie martwić.....no więc się nie martwię...prawie. Szczerze mówiąc chciałabym żeby już był przynajmniej wrzesień. Może to zabrzmi strasznie,ale....nie lubię być w ciąży....ciągle się martwię czy z dzidzią wszystko w porządku, co kilka dni mam jakies nowe dolegliwości typu ciągnięcie z boków brzuchola itd, no nie wiem, chyba jakaś inna jestem. Wszystkie znajome opowiadają jaki to cudowny stan ta ciąża,a ja no psychicznie nie wyrabiam. Generalnie chcę już koniec września, chcę mieć maleństwo przy sobie i wiedzieć,ze jest zdrowe i nic mu nie grozi....ech...jakieś doły mnie znów biorą...
#3717 |
Raczkowanie
|
Aaneczka- pomarańczowy z zielonym bardzo pasują. Osobiście bardzo lubię. Moje chłopaki mają większość garderoby w tych zestawieniach.
Wróżko ![]() ![]() ![]() Po ciąży dostaje się inny zestaw hormonów i dopiero się świruje, hehe. Ale nie przejmuj się, to rzeczywiście mija. Najpóźniej po menopauzie... ![]()
![]() |
#3718 | ||
Zadomowienie
|
ycnan, a gdzie kupiłaś taki dziennik? Ja bym chciała coś takiego kupić, ale nie widziałam nic fajnego:/
A co do studiowania.. Ja kończę dzienne i bardzo się z tego cieszę, bo już mnie męczą te studia. Zostaje mi jeszcze rok na zaocznych, ale z tego się akurat cieszę, jestem pewna że będę potrzebowała takiej "odskoczni" jak się maluszek pojawi ![]() Ewcia811211, Wojtuś bardzo ładnie ![]() naked21, ja tam bym chciała żeby było normalne lato, jak nie ma 30 stopni to marznę w mieszkaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A czemu sobie tych lodów sama nie kupiłaś ![]() Dziewczyny, mam nadzieję że moja dziewczynka już naprawdę zostanie dziewczynką, bo mój TŻ właśnie bierze się za malowanie naszej sypialni (w której zamieszka niunia) na taki śliczny bladoróżowy kolor ![]() A ja dzisiaj mam wizytę u ginki ![]()
![]() |
#3719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a pogoda wstrętna to fakt chyba wszedzie w Polsce... ale do czerwca moze się zmieni- OBY!!!
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zakorzenienie
|
pogoda jest wstretna wszedzie ;/
i tez coś słyszałam że lato ma być bez upałów, a to chyba lepiej dla nas dziewczyny, bo ja to bym cała popuchnieta chodziła, mnie upały nie służą w normalnym stanie a co dopiero w ciąży ![]() co do pieluch to ja myśle że każdy ma na ten temat inne zdanie i jak pytałam koleżanek to każda polecała mi inne także mysle że ja kupie napewno paczke pampersów, paczke huggisów i może jeszcze jakies tansze dla sprawdzenia i sama wybiore co dla mojego malucha jest najlepsze co do wózków to ja napewno kupuje ciemny, zima nie sprzyja jasnym kolorom, takie wózki szybko się brudzą , wiec ja chyba wybiore czarny jestem zdania że ubranka należy wszystkie wyprac no i za pierwsyzm razem można wyprasować, żeby ładnie prezentowały się w szafie ![]() jutro mam połówkowe i jak zwykle mam stresa ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-19 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.