|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#392 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
moj mały tez ma czesto czkawki...
papeteria te pawlacze rewelka...gratulacje zdolnego meza.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tez taki chce!!!!!!! jak kazda sie chwali to zaraz zrobie fotke i wam tez moj bebenek pokaze i jeszcze moim ciastem 3-kolorowym sie pochwalic musze
|
||||
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Xaweli dobrze, ze w domku a co konkretnie sie dzialo u Ciebie? Chyba w 28 tyg to juz nie poronienie, tylko porod przedwczesny.
|
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
DZIEŃDOBEREK!
ja dopiero po śniadanku do rannych ptaszków nie należę jadłam dziś śniadanie w tym samym czasie co moi teściowie obiad hehechciałabym Wam wszystkim bardzo podziękować za miłe komentarze, są bardzo podbudowujące bo naprawdę nie czuję się tak jak Wy o mnie piszecie![]() co do mojego pokoju to zdjęcie tylko jednej części.. w drugiej jest wielka szafa i komoda dla dzidziusia i za narożnikiem jest jeszcze zostawione miejsce na łóżeczko które będzie na długość miało 130 cm.. także miejsca sporo któraś pisała o poduchach- ze względu na nie wybrałam ten narożnik- uwieeeelbiam poduchy!! ![]() Piszecie o czkawkach dzieci... gdzie się nie spojrzy piszą że to normalne i że każde dziecko ma czkawki w brzuszku.. a moje nie ma nigdy nie czuję takich regularnych ruchów trwających kilka minut.... zawsze są to nierównomierne ruchy no i czuć że to rączka lub nóżka... nie wiem o co chodzia tak w ogóle tak czytam o Waszych zakupach i czyżbym tylko jako jedyna nie kupowała żadnych butelek dla malucha? hd- piękny brzuszek- jak ja uwielbiam takie duuuże brzuszki są najśliczniejsze A tak w ogóle to kochana, pamiętasz jeszcze jak wyglądały te kolczyki które dla mnie robiłaś? bo ja tego jednego jednak nie znalazłam
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Ano troszkę inaczej ![]() Cytat:
![]() Nie chciałabyś mnie zobaczyć jak jestem "nie zrobiona".
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- mój maluch kochany
|
|
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie kupuje narazie żadnych butelek itd. Pewnie kupię jak dzieciątko będzie już na świecie, bo to mogę kupić w każdym sklepie
Zresztą ja tam narazie nic dla malucha nie kupuje i nic nawet nie mam naszykowane... hmmm a wypadałoby choć torbę skompletować do szpitala! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prenatal Complex-14mg Prenatal Classic- 60mg Feminatal N- 28mg Feminatal DHA- 0mg Centrum Materna- 15mg Elevit- 60mg Falvit mama- 14 mg
|
|
|
|
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze--tak...... jak mnie wypuszczali to w opisie byla juz ta informacja o ktorej mowisz ehhh....obydwie druzgocące......było minęło nie wróci
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KOLCZYKI - mam zdjęcie więc uda się dorobić Sprawdzę dzisiaj wieczorem czy mam wszystkie elementy i dam znać
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
pszczólka ja tez nic nie bede kupowac
prosze ciasto i moj brzuś jak u tygrysa po pierwszej ciąży |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
O to zdecydowanie większa dawka,a ile za nie płacisz?
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa, może i bym nie chciała? A może i bym chciała? Tylko, że ja nigdy nie jestem "zrobiona", więc nie pokazuję
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
pszczolka
ja mam jedna butelke ale kupilam ja dlatego ze w dobrej cenie mial sprzedajacy u ktorego zamawialam sporo rzeczy, przyda sie pozniej jesli bede chciala wyjsc i zostawic meza z odciagnietym mlekiem, takie samo podejscie mam do laktatora. niektorym mamom sie nie przydaje ale ja jestem aktywna i wiem ze bede chciala wyjsc kiedy maz wroci z pracy czasem i wtedy odciagne i gotowe jusdan ja biore feminatal n i mi podskoczylo po nim zelazo wiec nie pomoge. i chcialam ci bardzo podziekowac kochana. uswiadomilas mi wazna rzecz. pierwsze fazy porodu sa najdluzsze ale dla mnie byly zupelnie ok. a trzecia o ktorej pisac nie bede trwala 15 min wiec moze i tym razem przezyje
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płaciłam 20 zł.
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Ja czasami muszę się "zrobić" bo bym z domu nie wyszła.
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie najgorsze jest to ze dokladnie nie wiem napewno na 2tyg
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku super ciacho, a co do brzuszka to masz rację tygryskowy...
Co do laktatorów, to też nie wiadomo jak to będzie z karmieniem, czy będzie dobry pokarm i wogóle, czy nie będzie trzeba na butlę przejść, dlatego też sobie narazie daruje ![]() Jeju ile osób przeglądających wątke ![]() Lazurowa mam wrażenie, że przesadzasz z tym musem zrobienia się by wyjść z domu. Może po prostu nie akceptujesz siebie, ale jesteś śliczną kobieta i za dużo kompleksów masz w sobie. Ja wyglądając jak Ty na pewno bym wychodziła z domu, oj tak, bez robienia się... no chyba, że jakaś specjalna okazja, to wiadomo kobieta inaczej czuje się wypindrzona Edytowane przez bassienkaw Czas edycji: 2010-05-19 o 13:31 |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Jusdan, powyżej masz rozpisane dawki żelaza w różnych preparatach.
Ile daję...hm.. za 100tbl chyba coś koło 40zł.
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Z tymi rozstępami to dziwna sprawa. Chyba najważniejszy jest czynnik dziedziczny. Mój brzuch jest ogromny, smaruje sie co 2-3 dni bo zapominam a nie mam rozstępów a słyszałam od koleżanek, że się smarowały jak szalone i tak nie pomogło Nigdy nie widziałam na żywo rozstępów i tak oglądam codziennie brzuchol i zastanawiam się czy "to coś" to już to czy nie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, pojadę zaraz po małą do przedszkola to po drodze kupię chyba ten Prenatal Classic.
|
|
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
nooo w koncu jestem na bieżąco
![]() dziś umówiłam się z koleżankami z pracy na lody po południu, teraz gotuję zupkę pieczarkową i zaraz idę się zrobić na bóstwo
|
|
|
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#413 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny ide poproasowac ubranka malego
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- zuziunia rozumiem ze mam te dane zmienic na liscie?? cos nam sie papateria po wizycie nie odzywa
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
hd
nie wiem jak jest z tymi genami, moja mama nie ma zadnego rozstepu a ja po pierwszej ciazy mam na brzuchu i udach. zawsze bylam szczuplutka a w ciazy sporo przybralam i taki byl efekt
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia, myjesz, myjesz..ale chyba nie wrzątkiem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz moja mama przy trojce dzieci ponad 4 kg miala tylko przy pierwszym z ok 5 szt kolo pępka. Ja smarowalam sie całą ciaze, przytyłam tylko 11 kg, a 2 tyg przed mi takie sie porobily,po ciazy jakis czas znasnialy prawie calkiem ale teraz znow sa czerwone od rozciaganie ale poki co nowych nie ma :/ Mimo ze wygladam strasznie kicham na to i ciesze sie ze mam zdrowego syneczka a mąż ich tez "nie widzi" :P
|
|
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia to mój aparat może wyszczupla bo uwierz mi.... naprawdę jestem większa niż ostatnio
a co do piesa to już go nie ma... oddaliśmy go tydzień przed przeprowadzką... poszedł do nowej rodzinki... teściowie nie zgodzili się na psa w domu... z resztą my szukaliśmy dla niej nowego domu jak jeszcze nie myśleliśmy o przeprowadzce... ja nigdy nie przepadałam za psami w domu, dla mnie miejsce psa jest na podwórku... najbardziej mi przeszkadzał zapach psi no i ta sierść której z resztą do tej pory z niektórych ubrań się pozbyć nie mogę... poza tym też dużym problemem było to że nie mamy czasu na psa przez nasze życie zawodowe no i ona strasznie często zostawała sama i z resztą było też jeszcze wiele innych powodów.... tylko Was proszę.... nie komentujcie tego co napisałam wyżej bo wiem że większość z Was ma zupełnie inne poglądy na ten temat a ja się tylko wkurzam jak mnie ktoś w tym temacie strofuje bo ja mam już swoje niezmienne i utrwalone zdanie na temat psów i nic go nie zmieni ![]() w każdym bądź razie piesek poszedł do ludzi którzy się lepiej nim zajmują niż my i ma się dobrze
|
#419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogę się trochę farmaceutycznie wyżyć nie chodząc na zajęcia Ja też ten biorę,ale w duopacku z kapsułkami DHA-dobre w III trymestrze,bo wpływają na rozwój wzroku i mózgu maleństwa.Kosztuje ok.40zł
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie od poczatku ciazy smaruje i nic to nie dalo a akurat rozstepy byly czyms czego za wszelka cene chcialam uniknac nie udalo sie i raczej sie nie mam zamiaru zalamywac z tego powodu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Nie wyobrazam sobie zycia bez niego, jestem uzalezniona od niego jak od jakiegos narkotyku...jego zapach mnie rozwala...oczy, wogole wymiekam przy nim...jest dla mnie wszystkim...i wiem ze nie moze sie doczekac dzidzi i ze bal sie tego troszke, ale teraz mowi ze nie wyobraza sobie zeby mial czekac na dzidzie
do rannych ptaszków nie należę
nigdy nie czuję takich regularnych ruchów trwających kilka minut.... zawsze są to nierównomierne ruchy no i czuć że to rączka lub nóżka... nie wiem o co chodzi

kupilam od razu w aptece przyszpitalnej zastrzyki i dzis kolo 20 bedzie pierwszy zastrzyk zobaczymy, jakos uspokaja mnie fakt, ze moj tz nie ma oporow mam nadzieje, ze tak zostanie i wbije mi ta igle a nie spanikuje.

trwala 15 min wiec moze i tym razem przezyje