Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 12:11   #391
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Jusdan moja mala ma prawie non stop czkawke.
Witaminy biore feminatal z dha wiec tam nie ma w ogole zelaza

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:12   #392
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

moj mały tez ma czesto czkawki...

papeteria te pawlacze rewelka...gratulacje zdolnego meza....

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja z kazdym dniem kocham mocniej o ile mozna kochac mocniej Nie wyobrazam sobie zycia bez niego, jestem uzalezniona od niego jak od jakiegos narkotyku...jego zapach mnie rozwala...oczy, wogole wymiekam przy nim...jest dla mnie wszystkim...i wiem ze nie moze sie doczekac dzidzi i ze bal sie tego troszke, ale teraz mowi ze nie wyobraza sobie zeby mial czekac na dzidzie wlasnie obral nam jabuszko
my tez odnajdujemy sie na nowoteraz, te oczekiwanie jest takie wspaniale i zblizające...coraz mi ciezej i naprawde czasem chce mi sie plakac jak widze ile pn chce mi pomoc mimo ze sam nie ma sil po pracy i nadgodzinach...

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Muszę iść do szpitala aby skontrolowali poziom cukru, bo po obciążeniu 50g glukozy - wynik 152. Tak więc chyba w poniedziałek będzie kierunek - szpital :/ ehh..
he...ja mialam 178 a nikt mnie nigdzie nie wyslal

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia wiekszej partii ciała, teraz już widac gdzie te 80 kilo, bo po prostu jestem szeroka i pulchna
Tylko nie wiem czemu takie niewyraźne...
matko gdzie ty je chowiesz??i gdzie masz dzidzi?? ja mam 83 a jestem jak slonica
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
To ja wam dam zdjecie na pocieszenienie
1. Ja waga 90kg -lipiec 2008
2. ja waga 60kg - siepien 2009
3. ja wczoraj 8,5kg do przodu 8 miesiac ciazy

Nie miejcie kompleksow

Mam 160cm wzrostu
zazdroszcze samozaparcia...chyba przykleje sobie gdzies i basienki zdjecia zeby miec sile po porodzie dojsc do moich 65 kg

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
To mój brzuszek 30 tc (+10 kg)
tez taki chce!!!!!!!

jak kazda sie chwali to zaraz zrobie fotke i wam tez moj bebenek pokaze i jeszcze moim ciastem 3-kolorowym sie pochwalic musze
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:16   #393
niezawsze
Zakorzenienie

Xaweli dobrze, ze w domku a co konkretnie sie dzialo u Ciebie? Chyba w 28 tyg to juz nie poronienie, tylko porod przedwczesny.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:17   #394
pszczolka87
Zadomowienie

DZIEŃDOBEREK! ja dopiero po śniadanku do rannych ptaszków nie należę jadłam dziś śniadanie w tym samym czasie co moi teściowie obiad hehe

chciałabym Wam wszystkim bardzo podziękować za miłe komentarze, są bardzo podbudowujące bo naprawdę nie czuję się tak jak Wy o mnie piszecie

co do mojego pokoju to zdjęcie tylko jednej części.. w drugiej jest wielka szafa i komoda dla dzidziusia i za narożnikiem jest jeszcze zostawione miejsce na łóżeczko które będzie na długość miało 130 cm.. także miejsca sporo

któraś pisała o poduchach- ze względu na nie wybrałam ten narożnik- uwieeeelbiam poduchy!!

Piszecie o czkawkach dzieci... gdzie się nie spojrzy piszą że to normalne i że każde dziecko ma czkawki w brzuszku.. a moje nie ma nigdy nie czuję takich regularnych ruchów trwających kilka minut.... zawsze są to nierównomierne ruchy no i czuć że to rączka lub nóżka... nie wiem o co chodzi

a tak w ogóle tak czytam o Waszych zakupach i czyżbym tylko jako jedyna nie kupowała żadnych butelek dla malucha?

hd- piękny brzuszek- jak ja uwielbiam takie duuuże brzuszki są najśliczniejsze A tak w ogóle to kochana, pamiętasz jeszcze jak wyglądały te kolczyki które dla mnie robiłaś? bo ja tego jednego jednak nie znalazłam
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:19   #395
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Jak Ci slicznie bez okularow!!!!!! Zupelnie inaczej wygladasz!
Dziękuję
Ano troszkę inaczej

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A co do brzuszka- no nie jest taki straszny, ale reszta mnie już tak, więc wycięłam

Jak wyżej.
Ja Ci powycinam
Nie chciałabyś mnie zobaczyć jak jestem "nie zrobiona".
Stary 2010-05-19, 12:22   #396
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ja wrocilam ze szpitala, po wypis bylam dopiero kupilam od razu w aptece przyszpitalnej zastrzyki i dzis kolo 20 bedzie pierwszy zastrzyk zobaczymy, jakos uspokaja mnie fakt, ze moj tz nie ma oporow mam nadzieje, ze tak zostanie i wbije mi ta igle a nie spanikuje.
Jeszcze 58 dni do porodu, jutro usg a pojutrze gin
bedzie dobrze, na pewno sobie poradzi

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Haniu- mnie najbardziej znowu powala odbicie w lustrze .

.
mój maluch kochany

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:24   #397
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja też nie kupuje narazie żadnych butelek itd. Pewnie kupię jak dzieciątko będzie już na świecie, bo to mogę kupić w każdym sklepie
Zresztą ja tam narazie nic dla malucha nie kupuje i nic nawet nie mam naszykowane... hmmm a wypadałoby choć torbę skompletować do szpitala!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 12:24   #398
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was prośbę tzn do tych z Was które biorą witaminki, chodzi mi o to żebyście jeśli możecie napisały mi jakie witaminki bierzecie i ile żelaza zawierają, bo mam malusieńko i robię wszystko żeby się obronić przed zastrzykami okaże się na następnej wizycie a z tego co widzę w moim Feminatalu N jest tylko 28 mg , może powinnam kupić inne, takie w których jest więcej ?choć lekarka mi tego nie zaproponowała tak samo biorę dodatkowo żelazo w tabletkach ( dwa rodzaje) a znalazłam lepsze na stronie jakiejś apteki , muszę ją zapytac o to żelazo na następnej wizycie ale witaminki to może sama bez konsultacji zmienię.
Tak to wygląda:
Prenatal Complex-14mg
Prenatal Classic- 60mg
Feminatal N- 28mg
Feminatal DHA- 0mg
Centrum Materna- 15mg
Elevit- 60mg
Falvit mama- 14 mg
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:24   #399
Xawmeli
Rozeznanie

niezawsze--tak...... jak mnie wypuszczali to w opisie byla juz ta informacja o ktorej mowisz ehhh....obydwie druzgocące......było minęło nie wróci
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:26   #400
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hd- piękny brzuszek- jak ja uwielbiam takie duuuże brzuszki są najśliczniejsze A tak w ogóle to kochana, pamiętasz jeszcze jak wyglądały te kolczyki które dla mnie robiłaś? bo ja tego jednego jednak nie znalazłam
Dziękuję
KOLCZYKI - mam zdjęcie więc uda się dorobić Sprawdzę dzisiaj wieczorem czy mam wszystkie elementy i dam znać

Stary 2010-05-19, 12:26   #401
muminek88
Zadomowienie

pszczólka ja tez nic nie bede kupowac

prosze ciasto i moj brzuś jak u tygrysa po pierwszej ciąży
Stary 2010-05-19, 12:26   #402
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Jusdan ja biorę prenatal Classic. Ma 60 żelaza.
O to zdecydowanie większa dawka,a ile za nie płacisz?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:26   #403
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lazurowa, może i bym nie chciała? A może i bym chciała? Tylko, że ja nigdy nie jestem "zrobiona", więc nie pokazuję

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:27   #404
itakasia
Zakorzenienie

pszczolka
ja mam jedna butelke ale kupilam ja dlatego ze w dobrej cenie mial sprzedajacy u ktorego zamawialam sporo rzeczy, przyda sie pozniej jesli bede chciala wyjsc i zostawic meza z odciagnietym mlekiem, takie samo podejscie mam do laktatora. niektorym mamom sie nie przydaje ale ja jestem aktywna i wiem ze bede chciala wyjsc kiedy maz wroci z pracy czasem i wtedy odciagne i gotowe
jusdan
ja biore feminatal n i mi podskoczylo po nim zelazo wiec nie pomoge. i chcialam ci bardzo podziekowac kochana. uswiadomilas mi wazna rzecz. pierwsze fazy porodu sa najdluzsze ale dla mnie byly zupelnie ok. a trzecia o ktorej pisac nie bede trwala 15 min wiec moze i tym razem przezyje
Stary 2010-05-19, 12:29   #405
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
O to zdecydowanie większa dawka,a ile za nie płacisz?
Ja płaciłam 20 zł.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Lazurowa, może i bym nie chciała? A może i bym chciała? Tylko, że ja nigdy nie jestem "zrobiona", więc nie pokazuję
Ja czasami muszę się "zrobić" bo bym z domu nie wyszła.
Stary 2010-05-19, 12:29   #406
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam do Was prośbę tzn do tych z Was które biorą witaminki, chodzi mi o to żebyście jeśli możecie napisały mi jakie witaminki bierzecie i ile żelaza zawierają, bo mam malusieńko i robię wszystko żeby się obronić przed zastrzykami okaże się na następnej wizycie a z tego co widzę w moim Feminatalu N jest tylko 28 mg , może powinnam kupić inne, takie w których jest więcej ?choć lekarka mi tego nie zaproponowała tak samo biorę dodatkowo żelazo w tabletkach ( dwa rodzaje) a znalazłam lepsze na stronie jakiejś apteki , muszę ją zapytac o to żelazo na następnej wizycie ale witaminki to może sama bez konsultacji zmienię.
ja biore prenatal classic zawiera 60mg zelaza dodatkowo dostalam Tardyferon Fol 80mg bo tez mi hemoglobina spada i dostalam dodatkowo a jesli chodzi o te witaminy to 100szt kosztuje niecale 40zl

Cytat:

Na jak długo ten Twój Men wyjechał?
wlasnie najgorsze jest to ze dokladnie nie wiem napewno na 2tyg
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:29   #407
bassienkaw
Zakorzenienie

Muminku super ciacho, a co do brzuszka to masz rację tygryskowy...
Co do laktatorów, to też nie wiadomo jak to będzie z karmieniem, czy będzie dobry pokarm i wogóle, czy nie będzie trzeba na butlę przejść, dlatego też sobie narazie daruje
Jeju ile osób przeglądających wątke

Lazurowa mam wrażenie, że przesadzasz z tym musem zrobienia się by wyjść z domu. Może po prostu nie akceptujesz siebie, ale jesteś śliczną kobieta i za dużo kompleksów masz w sobie. Ja wyglądając jak Ty na pewno bym wychodziła z domu, oj tak, bez robienia się... no chyba, że jakaś specjalna okazja, to wiadomo kobieta inaczej czuje się wypindrzona

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-05-19 o 12:31
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:30   #408
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Jusdan, powyżej masz rozpisane dawki żelaza w różnych preparatach.

Ile daję...hm.. za 100tbl chyba coś koło 40zł.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:30   #409
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
pszczólka ja tez nic nie bede kupowac

prosze ciasto i moj brzuś jak u tygrysa po pierwszej ciąży
Mmmmm jakie pyszne ciasto (tak przynajmniej wygląda )

Z tymi rozstępami to dziwna sprawa. Chyba najważniejszy jest czynnik dziedziczny. Mój brzuch jest ogromny, smaruje sie co 2-3 dni bo zapominam a nie mam rozstępów a słyszałam od koleżanek, że się smarowały jak szalone i tak nie pomogło

Nigdy nie widziałam na żywo rozstępów i tak oglądam codziennie brzuchol i zastanawiam się czy "to coś" to już to czy nie

Stary 2010-05-19, 12:32   #410
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Tak to wygląda:
Prenatal Complex-14mg
Prenatal Classic- 60mg
Feminatal N- 28mg
Feminatal DHA- 0mg
Centrum Materna- 15mg
Elevit- 60mg
Falvit mama- 14 mg
Dzięki, pojadę zaraz po małą do przedszkola to po drodze kupię chyba ten Prenatal Classic.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:32   #411
ola_k11
Zadomowienie

nooo w koncu jestem na bieżąco

dziś umówiłam się z koleżankami z pracy na lody po południu, teraz gotuję zupkę pieczarkową i zaraz idę się zrobić na bóstwo
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:33   #412
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Muminku super ciacho, a co do brzuszka to masz rację tygryskowy...
Co do laktatorów, to też nie wiadomo jak to będzie z karmieniem, czy będzie dobry pokarm i wogóle, czy nie będzie trzeba na butlę przejść, dlatego też sobie narazie daruje
Jeju ile osób przeglądających wątke

Lazurowa mam wrażenie, że przesadzasz z tym musem zrobienia się by wyjść z domu. Może po prostu nie akceptujesz siebie, ale jesteś śliczną kobieta i za dużo kompleksów masz w sobie. Ja wyglądając jak Ty na pewno bym wychodziła z domu, oj tak, bez robienia się... no chyba, że jakaś specjalna okazja, to wiadomo kobieta inaczej czuje się wypindrzona
Ja się czuję po prostu goła bez makijażu. Jak nie pomaluję rzęs to mam takie jasne, że ich nie widać i oko wtedy znika. Poza tym mam cerę trądzikową (naprawdę) i przebarwienia, które są pozostałościami po dawnych pryszczach.
Stary 2010-05-19, 12:35   #413
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
COLOR=Pink]DZIEWCZYNKA[/COLOR]
Zuziunia (Zuzia,23 lata ) 11 sierpień
termin 6 sierpnia- Weronika

kolejna nie przespana noc... ból pleców, a reszta bez zmian...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:37   #414
anoxa
Zakorzenienie

dobra dziewczyny ide poproasowac ubranka malego

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

zuziunia rozumiem ze mam te dane zmienic na liscie??

cos nam sie papateria po wizycie nie odzywa
Stary 2010-05-19, 12:38   #415
itakasia
Zakorzenienie

hd
nie wiem jak jest z tymi genami, moja mama nie ma zadnego rozstepu a ja po pierwszej ciazy mam na brzuchu i udach. zawsze bylam szczuplutka a w ciazy sporo przybralam i taki byl efekt
Stary 2010-05-19, 12:39   #416
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dzidzia, myjesz, myjesz..ale chyba nie wrzątkiem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:39   #417
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Mmmmm jakie pyszne ciasto (tak przynajmniej wygląda )

Z tymi rozstępami to dziwna sprawa. Chyba najważniejszy jest czynnik dziedziczny. Mój brzuch jest ogromny, smaruje sie co 2-3 dni bo zapominam a nie mam rozstępów a słyszałam od koleżanek, że się smarowały jak szalone i tak nie pomogło

Nigdy nie widziałam na żywo rozstępów i tak oglądam codziennie brzuchol i zastanawiam się czy "to coś" to już to czy nie
ciasto to moja ulubiona babka, biało-czekoladowo-makowa....

wiesz moja mama przy trojce dzieci ponad 4 kg miala tylko przy pierwszym z ok 5 szt kolo pępka. Ja smarowalam sie całą ciaze, przytyłam tylko 11 kg, a 2 tyg przed mi takie sie porobily,po ciazy jakis czas znasnialy prawie calkiem ale teraz znow sa czerwone od rozciaganie ale poki co nowych nie ma :/ Mimo ze wygladam strasznie kicham na to i ciesze sie ze mam zdrowego syneczka a mąż ich tez "nie widzi" :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 12:40   #418
pszczolka87
Zadomowienie

dzidzia to mój aparat może wyszczupla bo uwierz mi.... naprawdę jestem większa niż ostatnio
a co do piesa to już go nie ma... oddaliśmy go tydzień przed przeprowadzką... poszedł do nowej rodzinki... teściowie nie zgodzili się na psa w domu... z resztą my szukaliśmy dla niej nowego domu jak jeszcze nie myśleliśmy o przeprowadzce... ja nigdy nie przepadałam za psami w domu, dla mnie miejsce psa jest na podwórku... najbardziej mi przeszkadzał zapach psi no i ta sierść której z resztą do tej pory z niektórych ubrań się pozbyć nie mogę... poza tym też dużym problemem było to że nie mamy czasu na psa przez nasze życie zawodowe no i ona strasznie często zostawała sama i z resztą było też jeszcze wiele innych powodów....
tylko Was proszę.... nie komentujcie tego co napisałam wyżej bo wiem że większość z Was ma zupełnie inne poglądy na ten temat a ja się tylko wkurzam jak mnie ktoś w tym temacie strofuje bo ja mam już swoje niezmienne i utrwalone zdanie na temat psów i nic go nie zmieni

w każdym bądź razie piesek poszedł do ludzi którzy się lepiej nim zajmują niż my i ma się dobrze
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:41   #419
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, pojadę zaraz po małą do przedszkola to po drodze kupię chyba ten Prenatal Classic.
Proszę bardzo Mogę się trochę farmaceutycznie wyżyć nie chodząc na zajęcia Ja też ten biorę,ale w duopacku z kapsułkami DHA-dobre w III trymestrze,bo wpływają na rozwój wzroku i mózgu maleństwa.Kosztuje ok.40zł
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:42   #420
anoxa
Zakorzenienie

ja tez sie od poczatku ciazy smaruje i nic to nie dalo a akurat rozstepy byly czyms czego za wszelka cene chcialam uniknac nie udalo sie i raczej sie nie mam zamiaru zalamywac z tego powodu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości