Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 16:13   #1261
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Cześć skarby moje.Szczególnie witam nowo przybyłe osoby i życzę przedewszystkim dużo cierpliwości.Ja jeszcze będę z Wami dość długo ,moja III faza zakończy się 15 grudnia.
i jak 3 faza? opowiadaj kochana, bardzo ciezka? no i jak sobie radzisz?

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:21
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:23   #1262
ciacho_z_kremem
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
po diecie wszystko minie
zbadaj nerki i watrobe - one sa najbrdziej narazone na skutki diety
Wlasnie az sie boje, bo zawsze mialam problemy z watroba (jakas nadwrazliwa? ) czytam i czytam o diecie i podobno trzeba bardzo duzo pic (szkoda, ze nie czegos innego niz woda ) mysle, ze dam rade nie moge juz doczekac sie soboty

Dukan:
I faza- 22 V - 120 KG!!!
ciacho_z_kremem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:26   #1263
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciacho_z_kremem Pokaż wiadomość
Wlasnie az sie boje, bo zawsze mialam problemy z watroba (jakas nadwrazliwa? ) czytam i czytam o diecie i podobno trzeba bardzo duzo pic (szkoda, ze nie czegos innego niz woda ) mysle, ze dam rade nie moge juz doczekac sie soboty
to moze zacznij wczesniej?

a pij duuzo, ale latwo o to, bo bardzo suszy - ketoza tak sie objawia
a tak w ogole w tescie sie nie pomylili?
wazysz 120 kilo chcesz zejsc do 70 kilo - czyli bedzie 50 kilo i 500 dni 3 fazy a nie 400?

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:27
Stary 2010-05-19, 16:32   #1264
betii5
Rozeznanie

Cytat:
i jak 3 faza? opowiadaj kochana, bardzo ciezka? no i jak sobie radzisz?
Wszystko w najlepszym porządeczku przynajmniej na razie.Ciągle się zapominam że mogę jeść chleb i ser żółty no i że można jeść i warzywa i mięso i owoc w jeden dzień wszystko,to dla mnie rozpusta.Dni uczty mam w niedzielę i środę,czwartek proteinki.Ale nie przesadzam z obżarstwem.Po takiej uczcie ,przybyło mi ostatnio 0.70kg,ale na drugi dzień wróciło do normy.Niestety jak na razie nie udało mi się już nic zgubić,ale ważne że nic nie przybyło.Ale nie ma co się tak cieszyć bo ta moja droga jest jeszcze bardzo długa , nie chciałabym czegoś schrzanić i potem płakać.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:34   #1265
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko w najlepszym porządeczku przynajmniej na razie.Ciągle się zapominam że mogę jeść chleb i ser żółty no i że można jeść i warzywa i mięso i owoc w jeden dzień wszystko,to dla mnie rozpusta.Dni uczty mam w niedzielę i środę,czwartek proteinki.Ale nie przesadzam z obżarstwem.Po takiej uczcie ,przybyło mi ostatnio 0.70kg,ale na drugi dzień wróciło do normy.Niestety jak na razie nie udało mi się już nic zgubić,ale ważne że nic nie przybyło.Ale nie ma co się tak cieszyć bo ta moja droga jest jeszcze bardzo długa , nie chciałabym czegoś schrzanić i potem płakać.
tak samo sobie wlasnie planowalam - zeby uczty w srode i w niedziele (ewntulanie na sobote przesuwac jak jakas impreza rodzinna)

bardzo dobrze ze waga stoi w miejscu, bo o to wlasnie chodzi na utrwalaniu
Stary 2010-05-19, 16:36   #1266
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Czyli nie taka 3 faza straszna jak ją malują Widać, że masz wszystko pod kontrolą, to super
A to, że nic nie zgubiłaś oznacza, że przeprowadzasz ją prawidłowo Na te fazie powinno się tylko i wyłącznie stabilizować, a nie chudnąć, bo w 4 może być jojo.
Stary 2010-05-19, 16:45   #1267
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Ja przed dietą miałam problemy z wątroba ciągle mnie gniotło i bolało,odpukać po prawie 10 miesiącach diety zapomniałam co to ból wątroby.Z nerkami też miałam kiedyś problem ,właściwie kilka lat leczyłam sie na nerki,odpukać wyniki robiłam miesiąc temu i są piękne jak u noworodka.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Czy któraś z Was oglądała może wczoraj Ekspres reporterów? Facet schudł 120kg przez rok,byłam zszokowana.Odchudzał się sam bez lekarza i specjalnej diety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 17:00   #1268
bleha24
Raczkowanie

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Czy któraś z Was oglądała może wczoraj Ekspres reporterów? Facet schudł 120kg przez rok,byłam zszokowana.Odchudzał się sam bez lekarza i specjalnej diety[/QUOTE]

Witam serdecznie i gratuluję spadków klask i:ja nie oglądałam ale mama oglądała i dziś mi opowiedziała jak Go syn zmotywowal do odchudzania. Podobno gość żadnej specjalnej diety nie miał tylko jadł chude mięsko, dużo warzyw i owoców i się zaczął ruszać. Co by nie było wielki szacunek dla Niego, oby tylko jojo nie złapał klask i:

Jutro chwila prawdy ważenie i mierzenie

Edytowane przez bleha24
Czas edycji: 2010-05-19 o 17:04
bleha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:04   #1269
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Czyli nie taka 3 faza straszna jak ją malują Widać, że masz wszystko pod kontrolą, to super
A to, że nic nie zgubiłaś oznacza, że przeprowadzasz ją prawidłowo Na te fazie powinno się tylko i wyłącznie stabilizować, a nie chudnąć, bo w 4 może być jojo.
Jak dla mnie jest super ,ale prawdą jest to że można dużo więcej i dlatego trzeba się bardzo pilnować,bo rozbestwić można się szybko .Dzięki Bogu mój mózg już sobie wytłumaczył,że można ,ale nie koniecznie trzeba raczyć się słodyczami i raz w tygodniu pozwalam sobie na dwie trzy kostki ciemniej czekolady.
Stary 2010-05-19, 17:19   #1270
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Nie ma co sie bac, ja w szpitalu nie bylam z tego powodu i uwierz mi w mojej sytuacji ten problem byl jednym z najmniejsych -wtedy, choc niewatpliwie nieprzyjemnym
Mam nadzieje , ze colosan Ci pomoze
pozdrawiam
Troche pomogl (w sensie rano porcelanka sie pojawila ale taka licha) Juz sie lepiej troche czuje. Za to, zeby nie bylo za duzo szczescia chyba zlapalam jakies grypsko :/ Takze tak zle i tak niedobrze

Wlasnie delektuje sie moim nowym ulubionym deserkiem Twarog delikatny president rzadzi

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:33   #1271
mrofka
wizażowy robalek

Cześć
Nareszcie udało mi się połączyć z Internetem

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
mi też a tu trzeci dzień P...

mrofka gratuluje
ja wczoraj zrobiłam mały przegląd ciuchów, które chciałam wystawić na All (nowe, albo za duże albo za małe były) i w 2 spódnicach się utopiłam , jedne spodnie, których za nic nie mogłam wcisnąć na tyłek są ok, tylko za długie i rybaczki są dobre a do 2 par muszę jeszcze schudnąć

u mnie 41 dzień diety, waga wskazała już łącznie -11,1kg
Gratki Ja dzisiaj też robię totalny przegląd szafy. Mam 3 kupki: 1. do wywalenia, bo się do niczego nie nadają, 2. na wymianę na Wizaż, 3. ciuchy w dobrym stanie, ale nie wiem co z nimi zrobić, bo na wymianę nie pójdą.

Cytat:
a pij duuzo, ale latwo o to, bo bardzo suszy - ketoza tak sie objawia
Łojezu, uspokoiłaś mnie - bo się brat ze mnie śmieje, że chyba na ciągłym kacu jestem - a mi się strasznie pić chce!

Wróciłam do domu koło 14.30 z zakupów. Obkupiła się cała rodzinka Ja mam nowe czarne rurki, buty-trampki (wyglądają jak ze skóry) i 2 zapinane sweterki Jeszcze chcę kupić kilka t-shirtów z krótkim rękawem, ale to na Miracollo (jak ktoś zrobi zamówienie wreszcie ) i może coś na wymiance na Wizażu utarguję - bo mam do wymiany rzeczy swoje i mama też chciała kilka wymienić

Dzisiaj zjadłam kiepskie śniadanie - kawałek czerwonej papryki (bo się wstać wcześniej nie chciało i nie zdążyłam zjeść nic konkretnego no ) Później, już po zakupach poszliśmy do chińskiej restauracji, to wzięłam kurczaka z warzywami i surówką i kawę (ale dobra była ) W domciu zjadłam gotowane udko z kurczaka z sałatką z pomidora, jogurtu i cebulki. Na kolacjon będą rozpustne kanapki z łososiem i papryką.

Ahh, 4 miesiące wakacji! Muszę się zalogować na uczelnie porobić generalne porządki, poczytać książki, gdzieś się powłóczyć... a propos szwędawki - w sobotę jadę z koleżanką do Pruszkowa na stadion Znicza na koncert Myslovitz I zaczynają się sypać pomaturalne imprezy jak z rękawa

Wpadnę jeszcze
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:44   #1272
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

zobaczcie to cudo, tutaj opis (ale tylko po ang) ogolnie ala brazowy cukier, cos dla mnie

500 sachets of Sweet'N Low Brown

Sweet'N Low Brown is a new type of sweetener that has all the taste of brown sugar with virtually none of the calories.

Ideal for using in cappuccino, latte and filter coffee. Also perfect for sprinkling over food where you would normally use brown sugar such as porridge.

The Sweet'N Low Brown formula is volume expanded to measure spoon for spoon and contains the sweetener Aspartame
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:46   #1273
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dapenoxu Pokaż wiadomość
Witam wszystkich dukających uczestników tego wątku : )
Sama zaczęłam dopiero od wczoraj ale zanim podjęłam tą arcytrudną decyzje (brak czekolady... brak czekolady... brak czekolady...!)
ale na II fazie możesz sobie zrobić czekoladę

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już dziś Was pytałam, ale nikt mi nie odpowiedział. W 14 dni schudłam 4,7 kg. Czy to aby nie za dużo?
Nie, na początku zeszła ci woda, później bedzie gorzej

Cytat:
Moze do Was dolaczyc od soboty 120 kg zywej wagi? Na razie ucze sie i czytam ksiazke
Zapraszamy

Cytat:
Ja swiezo badania zrobione mam, cholesterol za wysoki, cukier za wysoki, nadcisnienie, serce slabe...

Wiec diete trzeba i tak miec
Ja też miałam za duży cholesterol i po 4 tygodniach bardzo ładnie spadł do poziomu normalnego, a jadłam ok. 4 jajek dziennie.
Stary 2010-05-19, 17:52   #1274
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

dziewczyny pytanie o musztarę - jaką polecacie?
bo teraz do kuciaka dałam płaską łyżeczkę sarepskiej (wreszcie jakiś inny smak będzie; no i mam nadzieję, ze taka ilośc to nie grzech), ale Wy pisałyście coś o jakiejś z niska zawartości soli;
ma ktoś moze zdjecie, albo cuś, zebym wiedziała czego szukać w bomi?
to samo z koncentratem pomidorowym - który najlepszy?

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-05-19 o 17:56
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:57   #1275
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie o musztarę - jaką polecacie?
bo teraz do kuciaka dałam płaską łyżeczkę sarepskiej (wreszcie jakiś inny smak będzie; no i mam nadzieję, ze taka ilośc to nie grzech), ale Wy pisałyście coś o jakiejś z niska zawartości soli;
ma ktoś moze zdjecie, albo cuś, zebym wiedziała czego szukać w bomi?
to samo z koncentratem pomidorowym - no u mnie w sklepie nie ma bez cukru
W musztardzie nie chodzi o niska zawartość soli tylko o to, żeby była bez cukru. Musztarda Dijon nie ma go w składzie, ja taką widziałam marek Kamis i Develey.
Chyba koncentrat Pudliszek nie ma cukru, jako jedyny, ale nie jestem na 100% pewna, tak przeczytałam na innym forum.

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-19 o 18:00
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:00   #1276
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
W musztardzie nie chodzi o niska zawartość soli tylko o to, zeby była bez cukru. Tylko Dijon nie ma go w składzie, ja taką musztardę widziałam tylko marek Kamis i Develey.
Chyba tylko koncentrat Pudliszek nie ma cukru.
dzieki będę się rozglądac;
ja wogóle uwielbiam musztardę i kiedyś u rodziców w lodówce była właśnie dijon; no to ja jak zawsze: chleb, masełko i musztarda i wsuwam ..... ale tym razem posżło do kosza, bo Dijon wówczas wógole mi nie podpasowała kupie teraz ... może do sosów bedzie ok

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:07   #1277
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
dzieki będę się rozglądac;
ja wogóle uwielbiam musztardę i kiedyś u rodziców w lodówce była właśnie dijon; no to ja jak zawsze: chleb, masełko i musztarda i wsuwam ..... ale tym razem posżło do kosza, bo Dijon wówczas wógole mi nie podpasowała kupie teraz ... może do sosów bedzie ok
Ja dodawałam łyżeczkę Dijon do kubeczka jogurtu, smak zbliżony do majonezu, tylko bardziej wyrazisty Świetnie sprawdza się do sałatek, do mięska, jajek... Do wszystkiego
Stary 2010-05-19, 18:23   #1278
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Hej Laseczki Dukanki nowe, stare i przyszłe
Byłam dziś u fryzjera, później na zakupach... zupełnie nie miałam czasu jeść.. ale zaraz nadrobię bo jestem na 2 jajkach, placuszkach i 5 plasterkach szynki

mam też taki mały problemik, w zasadzie od ok 3 dnia diety... czasami pobolewa mnie wątroba. tzn chyba wątroba. tak dziwnie, jakby skurcze... ta dieta niesamowicie mi służy i nie biorę pod uwagę, że mogłoby cos byc nie tak z tą wątrobą no ale nieco mnie to niepokoi....
wody piję więcej niż trzeba, ja mam taki nawyk od zawsze więc idzie pewnie z 2,5 litra jak nie więcej dziennie wy też tak macie????
Stary 2010-05-19, 18:23   #1279
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
A dlaczego tylko woda? Przecież można kawę, herbatę, colę zero, light, pepsi max (wszystkie słodzone słodzikiem). Poza tym herbatki owocowe. Także pij ile wlezie.

Ja dopiero wróciłam z pracy, zjadłam hamburgerki wołowe. Pyszności.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2010-05-19 o 18:32
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 18:38   #1280
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
zobaczcie to cudo, tutaj opis (ale tylko po ang) ogolnie ala brazowy cukier, cos dla mnie

500 sachets of Sweet'N Low Brown

Sweet'N Low Brown is a new type of sweetener that has all the taste of brown sugar with virtually none of the calories.

Ideal for using in cappuccino, latte and filter coffee. Also perfect for sprinkling over food where you would normally use brown sugar such as porridge.

The Sweet'N Low Brown formula is volume expanded to measure spoon for spoon and contains the sweetener Aspartame
Ale to nadal ASPARTAM nic innego tylko slodzik.
Poczytaj sobie o Stevia, ja zamowilam wlasnie czekam na dostawe to powiem jak w uzyciu ja staram sie ograniczac slodzik.Niech ta stevia juz przyjdzie bo wlasni mi sie @ zaczela i juz mnie nosi, a tak grzecznie sobie murzynka upieke i bedzie cacy
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:49   #1281
magdasz123
Przyczajenie

Kochane mam pytanie ponieważ w przepisie na chlebek dukana z otrębami owsianymi na 1 os jest napisane że 2 łyżki owsianych i 1 łyżka zbożowych otręb, tylko nie mam na stanie zbożowych, mam owsiane i pszenne też mogę zrobić? wyjdzie też?
magdasz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:51   #1282
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez magdasz123 Pokaż wiadomość
Kochane mam pytanie ponieważ w przepisie na chlebek dukana z otrębami owsianymi na 1 os jest napisane że 2 łyżki owsianych i 1 łyżka zbożowych otręb, tylko nie mam na stanie zbożowych, mam owsiane i pszenne też mogę zrobić? wyjdzie też?
Ja znam przepis właśnie z owsianymi i pszennymi, także można jak najbardziej.
Stary 2010-05-19, 18:53   #1283
nigrra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdasz123 Pokaż wiadomość
Pszenne to przecież zbożowe nie? Bo pszenica jest zbożem. Poza tym dokładnie takie poleca Dukan. Rób śmiało

http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...24b8b720d6.png

http://www.suwaczek.pl/cache/064b9e0d19.png
nigrra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:56   #1284
Mikuska79
Przyczajenie

Dziewczyny - głupie pytanie: Co to są rozpustne kanapeczki??
Mikuska79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:56   #1285
fatal21
Wtajemniczenie

Jakieś 10minut temu zjadłam 1,5 omleta z 2 jajek i zmiksowany z kroplą słodzika\u ser biały!Same białka poza kropeleczkaPyszny deserek:P
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:00   #1286
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mikuska79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - głupie pytanie: Co to są rozpustne kanapeczki??
"kanapki" z serka wiejskiego przepis jak zrobić znajdziesz w przepisowni, link na 1 stronie wątku

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:00   #1287
fatal21
Wtajemniczenie

Rozpustne kanapki:
jedno jajko
jeden wieśniak lekki Piątnica
dzienna porcja otrębów
zioła prowansalskie
suszona natka pietruszki i patelnia Tefal:P W moim przypadku:P
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 19:05   #1288
meg77
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co sadzicie o suplementach diety tj Alli itp. warto sie w nie zakupic, niby pomogaja zrzucic wiecej, ale jakie moga byc skutki uboczne brala moze ktoras z was takie? zastanawiam sie bo zobaczylam reklame wlasnie i przypomnialam sobie ze takie cos istnieje w ogole, pytanie tylko czy warto i czy nie ma jakis przeciwskazan

Emilia25 tylko pozazdroscic, na pewno sie wpsieracie a to bardzo duuuuzo, moj M niestety , caly czas sie podsmiechuje, bo to moja 3 dieta i nie wierzy w rezultaty(sam tez moglby co nieco zrzucic) ale chyba chlopina boi sie ze mi piersi sie skurcza a ja tylko o tym marze!
witaj moja kolezanka bierze alli juz ponad miesiac i jest zachwycona czyli dziala z tego co wiem trzeba miec duza nadwage aby to stosowac ..
meg77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:17   #1289
ojalika
Wtajemniczenie

witam
jaki dzisiaj okropny dzień mam, jestem wykończona... a jeszcze tyle powinnam zrobić nawet czasu na jedzenie dzisiaj mi brakowało
no nic...
dzisiaj: dwa jajka na miękko z ogórkiem
dwa filety z dorsza z pomidorem, do tego jeszcze mizeria z cebulką i jogurtem
rzodkiewka do skubania
serek wiejski
a na kolacje...to jeszcze nie wiem co zjem

aaa i zgrzeszyłam dzisiaj kawą białą z cukrem ( a Mc 'donaldzie)
Stary 2010-05-19, 19:18   #1290
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Ale to nadal ASPARTAM nic innego tylko slodzik.
Poczytaj sobie o Stevia, ja zamowilam wlasnie czekam na dostawe to powiem jak w uzyciu ja staram sie ograniczac slodzik.Niech ta stevia juz przyjdzie bo wlasni mi sie @ zaczela i juz mnie nosi, a tak grzecznie sobie murzynka upieke i bedzie cacy
dzieki zaraz sobie lookne, a gdzie kupowalas na ebayu czy amazonie?

a mozesz jeszcze zdjatko wrzucic?

Edytowane przez twinsplus1
Czas edycji: 2010-05-19 o 19:21 Powód: dodatkowe pytanko :)
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości