|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
A moja koleżanka nie kupowałą zadnych specjalnych torebek ani pojemników na pokarm,kupiła w aptece te sterylne pojemniczki w których wozimy mocz do analizy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez iza240 ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie w sprawie odchodzącego czopa.Od kilku dni raz dziennie coś ląduje na moich majtkach.Jest to maż ale nie przezroczysta tylko biała......moze to tylko upławy KOchana, no to ja tez mam to samo , ale nie martw sie ...ja balam sie ze to wody plodowe...stad pobyt w szpitalu dzisiaj 5h i badanie...jest wszystko okej...wiec nie ma powodow do zmartwien. A czy to czop to nie wiem ![]() Kropko ...dzieki za wszelkie ciekawe informacje...fajnie ze juz piszesz, znajdujesz czas dla nas ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-20 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą w uk zalecają spanie przez pierwsze tygodnie z dzieckiem w tym samym pokoju.Ja po porodzie będe na drugi dzień już w domu i nie wyobrażam sobie w takim stanie latac do innego pokoju.Tak dziecko z koszyka siup na łóżko i w 5 sekund mam je przy sobie.Nikt się nie denerwuje ani ja bo boli i niewygodnie ani dziecko czekające na mamę. Łatwiej, szybciej i masz oko na dziecko. Zreszta rzeczywistosć zweryfikuje to co zamierzasz zrobić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a nabywacie te poduszki poporodowe "z dziurką"? Czy to faktycznie ratuje życie po porodzie czy da się bez tego obejść?
#4775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluje nowo rozpakowanym
![]() ![]() ja przy córce miałam laktator i niestety go nie umiałam używać ![]() ![]() Mira ja miałam zamiast takiego koła skrecony i związany recznik w takie koło własnie - a przydaje sie takie coś nieziemsko ![]()
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, wypróbowałam
![]()
#4779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4780 |
Wtajemniczenie
|
to moja mama taka pomysłowa - ja czekalam na małża z pracy zeby go po takie koło do apteki wysłać
![]()
#4781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a Ty zaglądaj do nas czesciej i pisz co slychac u Ciebie i Malwinki ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19435534] mam- zostały mi po Maksiu, ![]() ![]() ja tez kupilam te nakładki, z aventu rozmiar normal i jestem przerazona jakie one duze są (kupowałam przez net). Czy to napewno sie sprawdzi? Jakie Wy macie te nakładki? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No tą samą ![]() ![]() A takie kóleczko jest o wiele mniejsze ![]() Odpadł mi następny kawałek czoopa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez Darianna25 ![]() I tydzień po porodzie będziesz wstawać i latać do pokoju obok taka obolała? Zresztą w uk zalecają spanie przez pierwsze tygodnie z dzieckiem w tym samym pokoju.Ja po porodzie będe na drugi dzień już w domu i nie wyobrażam sobie w takim stanie latac do innego pokoju.Tak dziecko z koszyka siup na łóżko i w 5 sekund mam je przy sobie.Nikt się nie denerwuje ani ja bo boli i niewygodnie ani dziecko czekające na mamę. Łatwiej, szybciej i masz oko na dziecko. Zreszta rzeczywistosć zweryfikuje to co zamierzasz zrobić. Mam kilka kolezanek z dziecmi, jedne stosowaly Twoja metode Darianno inne metode Joli... i kazda z nich zachwalala swoja...zalezy od dzidzi i od mamy wiele...jak dzidzia pozawala na spanie w innym pokoju to czemu nie, pozniej nie ma problemu z odzwyczajaniem spania razem. Kazdy ma swoje metody i tyle ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-19 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na porodówkę idę po sobocie ![]() Baa.. dziewczyny obstawiały że pójdę juz ze 2 tygodnie temu na tą porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tymczasem moj facet zbladly stiwerdzil widzac to , ze jego biedaka tez to czeka...a co, jakos musimy sobie radzic ze stresem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie zamierzam brać dziecka do naszego łóżka, do spania.Bedzie spało obok w koszyku ale ja sobie nie wyobrazam wstawania cała obolała po porodzie i człapania do pokoju obok.Teraz mam prolem ze wstaniem poprawnie szybko a co dopiero z zszytym kroczem i resztą. No dobra ide do pracy.2 dni i koniec. Miłego dnia życze. Może kardashi sie rozpakuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
witam w dwupaku.
nocka ok, 1 pobudka do wc. teraz już po śniadanku, małż pojechał do pracy, a ja mam dziś w planie trochę ogarnąć dół, wrzucić jakieś pranie (kurka, taka paskudna pogoda, że wszystko się kisi zamiast schnąć... ![]() Kropuś, trzymam kciuki, żeby Was dziś wypuścili ![]() ciekawe jak tam Szaja i kiedy ją wypuszczają... |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||||
Zadomowienie
|
Witam!
Wczoraj wieczorem tak Was długo nadrabiałam, że nie napisałam wsio co chciałam. A więc wczoraj była o s t a t n i a(planowa) wizyta u gin - następnym razem widzimy się pod koniec maja w szpitalu na cc... ![]() ![]() I mogę tylko podsumować: O rety! To już niedługo! Zbiera mnie panika, ale i mobilizacja... Marhalczar, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam podkłady Seni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miira, to ja się jednak skuszę na tą truskawkową orgię, bardzo proszę prześlij mi ![]() ![]() Margo - pogoda faktycznie nie pomaga w wiciu gniazda. Ja mam koce jeszcze do wyprania, nie widzę sensu na razie, bo mi skisną, ech Edytowane przez Aper Czas edycji: 2010-05-20 o 07:37 Powód: dopisek |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() tak sobie do Was zajrzałam przypomnieć sobie jak to było jeszcze niedawno temu ![]() Moja Gabryśka to już poważna 10-cio tygodniowa pannica, więc muszę Was podczytywać, bo zapomniałam już jak to było jak była "mała" ![]() Ktoś pytał o kółko do siedzenia po porodzie- ja po zszywaniu nie wyobrażam sobie go nie mieć. Dostałam od koleżanki, ale pewnie gdybym miała kupić to skusiłabym się na zwykłe do pływania.
#4791 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi. Pani pielęgniarka zrobiła to tak, że nie zauważyłam kiedy wbiła igłę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4792 | |||
Konto usunięte
|
to i ja się melduje 2w1, do terminu 7 dni.
![]() kardashi, blokujesz ruch, zmykaj na porodówke, bo wszystkie będę musiały teraz czekać. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Raczkowanie
|
Aper ...magnez ja jadlam az 6 bo mialam skurcze brzucha, wiec Ty spokojnie mozesz jesc 3 zgodnie z ulotka.
Darianno, nie masz zamiaru brac malego do lozka...ale tak jak sama pisalas zycie zweryfikuje wszystko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
lea jej,to już tylko tydzień
![]() Witam Was kochane ![]() Ja też 2w1 ![]() ![]() ![]() ![]() Która dziś się rozpakowuje? Kardashi może Ty ![]() Laski mam pytanko: magnez bierzecie do końca,czy trzeba go odstawić na krótko przed porodem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Słońce u mnie świeci ![]() Znalazłam fajny artykuł http://mamo-tato.pl/article_show.php...s_id=1&ss_id=2 Przechowywanie odciągniętego mleka • w temp. pokojowej (19-22 C) do 10 h • w lodowce (0-4 C) do 8 dni • w zamrażarce do 2 tyg. (jeżeli lodówka i zamrażarka mają te same drzwi) • w zamrażarce do 4 m-cy (jeżeli drzwi są osobne) • w zamrażarce do 6 m-cy (wolno stojąca) Przed zamrożeniem mleko powinno być schłodzone w lodowce! W czym przechowywać: • plastikowy lub szklany pojemnik ze szczelnym wieczkiem • woreczki przystosowane do przechowywania mleka Jak podgrzewać: • rozmrażać/podgrzewać pod ciepłą wodą • mleko nigdy nie powinno być zagotowane ani podgrzane w mikrofalówce Mleko po rozmrożeniu może być przechowywane w lodowce do 24 h. Nigdy nie powinno się go ponownie zamrażać.
#4796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie szlaony buziaczek i bratka???? lea jeszcze tydzien...a u mnie jeszcze tylko 3 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lea ma rację. Niech się Kardashi wypakowuje bo nam kolejkę wstrzymuje, a my kulturalnie czekamy i się nie wpychamy. ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- A co do majtasów do szpitala to ja mam te flizelinowe jednorazowe. Po łyżeczkowaniu też je miałam i za każdą zmianą podpachy brałam nowe,a zużyte lądowały w koszu. I to mi odpowiadało. Teraz też tak zamierzam zrobić. ![]() ![]() I jeszcze serdeczne gratulacje dla mamusiek rozpakowanych co się chwaliły wczoraj ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-05-20 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4798 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19444385]
kardashi, blokujesz ruch, zmykaj na porodówke, bo wszystkie będę musiały teraz czekać. ![]() [/QUOTE] Własnie - opóznia kolejke ![]() Cytat:
![]() Witam wszystkie w kolejny pochmurny dzien my nadal 2w1 - mamy jeszcze troche czasu ![]() dzis na 15,30 mam wizyte u gina i zobaczymy ile tego czasu nam jeszcze zostało ![]() ![]() Wiecie co ja już mogła bym rodzic - no tak pod koniec maja powiedzmy - nie chce mi sie czekac do konca terminu ![]()
![]() |
#4799 | |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19444385]
kardashi, blokujesz ruch, zmykaj na porodówke, bo wszystkie będę musiały teraz czekać. ![]() Coś w tym jest. Bo zdaniem lekarza to ja do dzisiejszego dnia powinnam była się rozpakować. A tu ![]() Kardashi bo zaczniemy sie wpychać bez kolejki ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.