PRAWDZIWA wiosna!!! :D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-03-16, 15:07   #1
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

PRAWDZIWA wiosna!!! :D

Aaa! Jutro ma być w Polsce nawet do 19 stopni!!!
Nareszcie!!!!
Hurrrrrrrrrra!!!
mala-czarna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-16, 15:42   #2
Lee
Wtajemniczenie

Re: PRAWDZIWA wiosna!!! :D

jeeeee
nawet nie wiesz Mała Czarna jak się cieszę z Twojej wiadomości!!!
Stary 2004-03-16, 15:47   #3
superka
Rozeznanie

Trudno mi w to uwierzyć! bez płaszcza na uczelnię ???
superka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-16, 15:56   #4
lejka
Zakorzenienie

Ja już o tej wiośnie trąbię od tygodnia, jak tylko śnieg stopniał częściowo i słonko wyjrzało. A jak przestałam trąbić, to od razu wczoraj połowa moich znajomych miała na gadu opisy: "WIOSNA!".
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-16, 17:35   #5
youare
Zadomowienie

Wiosna, akurat!

Wiosna, wiosna...Akurat! U nas wiosny prawie wcale, ni ociupinki nie widać! Śnieg stopniał, ale słońca jak na lekarstwo albo i jeszcze gorzej. Bu.

A ja chcę już zupełną wiosnę, bo mam dość używania „bogatych” balsamów, dość smarowania ust i rąk co chwilę kremami. I przede wszystkim: ja chcę SŁOŃCE!!!

Fajnie, że chociaż u nas w szkole widać, że wiosna! Dzewczyny zaczynają nosić kolorowe ubrania (tak, najmodniejsze tego sezonu – turkus, zółty, pomarańcz, soczysta zieleń...), a ja nawet ostatnio w ramach protestu, że zima nie chce sobie pójść chodzę w bluzkach z krótkim rękawem; nauczyciele ciągle pytają, co mi tak przygrzało...

youare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-16, 20:31   #6
dziewczyna
Zakorzenienie

A u mnie to już powoli widać i czuć wiosnę. Nie dość, że śniegu prawie nie ma (są wyjątki w postaci większych i mniejszych płacht, które zawzięcie nie chcą stopnieć wbrew jakiekolwiek logice to wiosnę już się czuje w powietrzu. Ja już wczoraj zamieniłam kurtkę (w której przez większą część zimy było mi za gorąco) na polar. I jest mi dobrze z tym , chociaż koleżanki oczy porobiły jak uświadomiły sobie do końca, że ja już bez kutrki chodzę
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-17, 07:51   #7
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Co prawda jest dopiero 9, ale póki co jakoś tych 19. stopini ni huhu, no nie widzę.
Za dużo chmur się nazbierało.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-03-17, 07:53   #8
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Hihihi, a ja już wczoraj w półbutach i rozpinanym sweterku na zewnątrz śmigałam.
Dodam, że pod sweterkiem miałam golfik z krótkim rękawkiem.
Ech... Uwielbiam takie temperatury...
Stary 2004-03-17, 07:55   #9
sarenka
Zakorzenienie

mala-czarna napisał(a):
> Co prawda jest dopiero 9, ale póki co jakoś tych 19. stopini ni huhu, no nie widzę.
> Za dużo chmur się nazbierało.

mimo to u mnie na 13tym piętrze jest już 11 stopni . zawsze to fajniej, niż jak jest -11

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-17, 15:49   #10
misioczat
Wtajemniczenie

Jak o 1 w nocy wychodziłam z psem to było 10 stopni na plusie Dzisiaj tych 19 nie ma, ale jest 15 i też miło. W końcu to dopiero połowa marca, to nie ma co za wiele wymagać i tak jest cudnie, wczoraj oglądałam pąki na drzewach...
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-17, 16:05   #11
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

dzis na moim parapecie siedziała .... osa !!
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-17, 18:09   #12
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

A ja miałam dziś na sobie koszulę z krótkim rękawem i rozpinany sweterek i było mi tak ciepło, że sweterek ściągnęłam a koszulę głęboko rozpięłam.
Stary 2004-03-18, 08:23   #13
Ami
Zakorzenienie

mala-czarna napisał(a):
> A ja miałam dziś na sobie koszulę z krótkim rękawem i rozpinany sweterek i było mi tak ciepło, że sweterek ściągnęłam a koszulę głęboko rozpięłam.

Jak Ty to robisz, że nie marźniesz? Mi jest wiecznie zimno. Nawet wczoraj w jesiennym płaszczu latałam, tyle że czólenka już założyłam a nie kozaki, no i cienkie rękawiczki zamiast łapek. A tak bym chciała już zrzucić te paskudnie ciężkiem zimowe ciuchy.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-18, 08:33   #14
mala-czarna
Rozeznanie

GG do mala-czarna

Nijak nie robię.
U nas po prostu jest tak ciepło a dziś w dodatku słonko grzeje z całych sił.
Stary 2004-03-18, 13:11   #15
Ami
Zakorzenienie

Oj, dzisiaj to jest bosko. Nawet ja w krótkim rękawku chodzę. I jakoś mnie tak na zakupy wiosenne naszło. I na bieganie. Mnóstwo energii takie słoneczko daje. Tylko tej do nauki jakoś brakuje.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-03-18, 15:50   #16
youare
Zadomowienie

WIOSNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nareszcie, u nas też!

Wiecie jak się teraz czuję? Cudownie!!...Nie wiedziałam, że aż tak silne uczucia potrafi wzbudzić we mnie nowa pora roku Może to śmieszne, ale rozpiera mnie energia, czuję, że ...żyję!

Właśnie otworzyłam sobie okno i patrzę na te zieleniące się drzewa (mam koło bloku plac zabaw, a zaraz dalej pole) i strasznie miło mi się robi...Moja skóra też stanowczo odmawia przyjmowania „bogatych” balsamów – Ziaja więc przestała mi pasować, za to rzuciłam się na kokosowe YR, mniami!

Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że uwielbiam wiosnę

Stary 2004-03-18, 16:23   #17
lejka
Zakorzenienie

A nam otworzyli patio szkolne i na przerwach oblegamy ławeczki tudzież trawkę. Wychylamy się z okien, drzemy japy. Dzisiaj moi wspaniali koledzy zrobili mi przedstawienie wydzierając się do mojego Miłoszka, aż mi było potem za nich wstyd.

A żeby było weselej, ja właśnie jestem przeziębiona.
Stary 2004-03-18, 16:46   #18
youare
Zadomowienie

U nas nie ma żadnego patio, nie mają co otwierać...Zresztą, jakbyśmy wszyscy wylecieli na dwór, to połowy osob nie byłoby już widać na kolejnych lekcjach, założę się, że by zwiali

Za to drzenie jap jak najbardziej aktualne, u nas też się drą przez okno, choć rzadko Dzisiaj tylko jak stałam przed szkołą z koleżankami po lekcjach, to jakieś chłopię wychyliło się z okna i zaczęło się drzeć: żółte rajtuzki!! (miałam rajstopki żółte) Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać i w końcu ze śmiechem krzyknęłam: taaaaaak, to ja! układając palce w charakterystyczny sposob, nie chodzi mi tu bynajmniej o Fuck you, bardziej o OK W ogóle, fajnie dziś było, tylko jestem na siebie strasznie zła. Wczoraj zjadłam kilka kawałków czekolady i eklerka, dzisiaj łyka coli od kolezanki, pół paczki chipsow i ćwiartka paczki paluszkow (reszty nie mogłam, zemdliło mnie...Toż to wszystko jest TAKIE słone, błe, jak ja to mogłam kiedyś jeść?) i paczkę herbatników. GRR! Boję się, że to mi się odbije na skórze, niby niewiele, ale ja już jestem zła...IDĘ ZJEŚĆ JABŁKO I od dzisiaj żadnych słodyczy!

Stary 2004-03-18, 19:17   #19
lejka
Zakorzenienie

youaresowonderful napisał(a):
> U nas nie ma żadnego patio, nie mają co otwierać... Zresztą, jakbyśmy wszyscy wylecieli na dwór, to połowy osob nie byłoby już widać na kolejnych lekcjach, założę się, że by zwiali

Patio to taki placyk wewnątrz szkoły, otoczony ze wszystkich stron jej murami. Malutki. A otworzyliby nam boisko, murek, na którym przesiadywałam na początku roku, ale po ostatnich aferach, o których można by opowiadać długo i namiętnie, szkoła jest zamykana, a stamtąd jest wyjście na zewnątrz. Więc o naszym murku możemy zapomnieć.

> Dzisiaj tylko jak stałam przed szkołą z koleżankami po lekcjach, to jakieś chłopię wychyliło się z okna i zaczęło się drzeć: żółte rajtuzki!! (miałam rajstopki żółte) Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać i w końcu ze śmiechem krzyknęłam: taaaaaak, to ja! układając palce w charakterystyczny sposob, nie chodzi mi tu bynajmniej o Fuck you, bardziej o OK

No i BARDZO DOBRZE!!! Jestem z Ciebie dumna!!! A ja się wywaliłam na oczach połowy szkoły, bo kolega mnie tak sprytnie wytegował. W spódniczce. Ale co tam, fajnie jest.

Wiooooosna, wioooosna, wiosna, ach, to TY!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-03-19, 13:15   #20
youare
Zadomowienie

C.d. wiosny, dzisiaj poszliśmy na w-fie na spacer wokoło szkoły i na ryneczek, było świeetnie, mimo że zgubiłam jedną rękawiczkę ale co tam, mam nadzieję że już mi nie będą potrzebne w tym roku Mój ubiór dziś też nawiązywał do wiosny – „swieżozielona” bluzka (dawniej powiedziałabym – seledynowa, ale po wątku który rozpoczęłam na Wizażystce nie jestem tego taka pewna ) bluzka z krótkim rękawkiem, sztruksowa , kremowa spódnica i żółte rajstopki, do tego kolorowe korale z Trolla na szyi... Na spacerku wyglądałam naprawdę dziwnie – powyższą kombinację połączyłam jeszcze z glanami (świetnie pasują do spódnic, które noszę) , kurtką zimową – rozpiętą i dłuuuugim szalikiem w kilku odcieniach niebieskiego. Najbardziej śmiałam się jak minęło nas 3 chłopaków, którzy tylko przelotem spojrzeli na rajstopki...Tylko że jak się obróciłam, to zauwazylam, że o mało sobie karków nie złamali, obracali się ile wlezie Jakieś drechy – jak to ich moja koleżanka nazywa – po drodze się czepiały, pewnie trochę za glany, oni nienawidzą punków, a glany u nas się właśnie z tym kojarzą...Ale to nie popsuło mi nastroju, wręcz przeciwnie Z ciekawszych reakcji na moje rajstopki – idę po korytarzu, naprzeciwko mnie Szymon z kolegami...I nagle przez ten ich tłumek przebiega jęk „Słaaaaaaaaaaaaabo.. .” i luk na moje rajstopki Śmiałam się jak nie wiem co, a potem jak szli niedaleko mnie to stwierdziłam, że słabi idą

Poza tym budzi się we mnie siostra miłosierdzia – podzieliłam się z kolegą batonem, a drugiemu pożyczyłam, na Princessę I niedługo lecę na miasto z koleżankami, a potem na angielski...

Lejka, Wizażanki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości