|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Klarissa za mądrą i bardzo kulturalną wypowiedź do "cioci"naprawdę nie było to chamskie tylko bardzo trafne!!żenujący są niektórzy ludzie.Nigdy w zyciu nie powiedziałabym kobiecie w ciąży ,że jest gruba bo to raczej wynika ze stanu w jakim jest!!tępota ludzka nie zna granic.Co do wyników to nie jestem fachurą w tej dziedzinie ale anemie i niefajne wyniki miały 4 z 5 moich kumpelek co rodziły,więc wiadomo trzeba organizm teraz podreperować ale to chyba normalne,niestety bo maluch ciągnieeee ile wlezie![]() Lenka,głowa do góry-głupimi ludźmi nie warto a nawet nie wolno sie przejmowac!!taka wypowiedź świadczy tylko o stanie ich umysłu i poziomie intelektualnym
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Uff.. jak to dobrze wiedzieć, że z tą moją wrednością i fochami nie jestem sama
ale i tak jak sobie pomyślę jaka potrafię być ostatnio niemiła dla najbliższych to mi strasznie wstyd ![]() Wczoraj też przepłakałam pół dnia, bo kot miauczał jak szalony, bo telewizję odłączyli, bo mam w tym tygodniu 4 egzaminy, bo termin oddania pracy zbliża się wielkimi krokami, a ja nie mam siły, bo w ogóle jestem jakaś przemęczona i nawet leżenie mnie męczy.. Także żyć, nie umierać Za to zdenerwuję co niektóre z Was i powiem, że jest piękne słoneczko Nika, ta poduszka przyjdzie do mnie lada dzień, mogę zdać relację ![]() Dziewczyny, macie już jakieś dolegliwości ze strony kręgosłupa? Mnie już chyba czwarty dzień boli non-stop, najgorzej oczywiście w nocy Zapowiedziałam już tżtowi, że to ostatnie nasze dziecko ![]() Klarisso, a ciotki wstrętne trzeba było im dosadniej powiedzieć
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-05-20 o 10:25 |
|
|
|
#3784 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=naked21;19437781]
Cytat:
mogłaś powiedzieć CIEKAWE JAK TY WYGLĄDAŁAŚ JAK BYŁAŚ W CIĄŻY ITP ja tam bym jej pocisła hee stara PRUKFA |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i teraz najczesciej dresikowe spodnie i taka tunika sweterkowa na zameczek na górę i ok!a w sumie to lubie takie luzackie,dressowe stroje,choc wiem,ze troche zawsze poszerzają,ale co tam!!wygoda przede wszystkim ![]() a co do imienia KASJAN to mi się niestety nie podoba.. Moi faworyci to BARTUŚ I RADEK.Podoba mi się także OLIWIER,PRZEMEK i troszkę KAJETAN,ale troszkę ![]() a wogóle to czuję mięte przez rumianek,ze bedzie dziewczynka i du...pa z tych wybranych męskich imion,a dla dziewczynki to mamy problem bo niewiemy...skłaniamy się na BERNADETKE lub KARINKE ale niewiem niewiem....
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo normalnie ręce mi opadają... Zawsze jak oddaję do badania mocz to biorę ten środkowy i zawsze staram się wcześniej wytrzymać i zdążyć wziąć prysznic, chociaż przyznam, że czasem nie daję rady - same wiecie jak jest z trzymaniem moczu w ciąży... No ale kąpię się przed zaśnięciem codziennie, więc wydaje mi się, że jakaś strasznie brudna o tej 6 rano nie jestem... Już sama nie wiem jak nie zły urok to sraczka Cytat:
|
|
#3787 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Elenka ,ja mam dokładnie tak jak ty 20 tyg i 4 dzien i narazie zero odczuc maluszka,a przynajmniej tak mi sie wydaje,bo ponoc przy pierwszej ciąży to jeszcze nie potrafimy tego odebrac,ze to juz wlasnie mały wiec nie martw sie bo jeszcze napewno dadzą nam popalićNika,dzięki aty teraz jestes w nietykalnym stanie wiec męzem sie nie martw,bo to zawsze mozna zwalic na hormony ciążowe(te gratki dla Ruchu HIHIIHIHII)![]()
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa wiem co czujesz bo ja tez dostawalam na glowe... non stop bakterie liczbe bardzo liczne liczne bardzo liczne.. a lekow to sie tyle nabralam ze szok i nic i nic niepomagalo... i juz nawet lekarz patrzyl na mnie dziwnie czy napewno sie wczesniej umylam czy srodkowy strumien.. az sie czulam jak malolata ktora niepotrafi... no i polozna wpadla na pomysl ze skoro wsyztko jest tak jak byc powinno w posiewie nic nie ma a przy zwyklym jest.. to mam wlasnie zaslonic wejscie do pochwy tamponem bo moze skapuje cos... a jak to niepomaga to mam zrobic dzien po dniu dwa badania jedno tam gdzie zawsze drugei w innym labie... no ale jak juz zaslonilam to wyszlo nieliczne wiec sie ucieszylam..
no ale zuravit profilaktycznie biore co 2 dzien... mam nadzieje ze i u ciebie pomoze.... a co do umycia sie itd.. wiem jak sie ciezko ale trzeba wytrzymac
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle mąż to jest moją podporą na każdą sytuację i jakby nie on, to zwariowałabym już dawno temu albo zapłakała się na śmierć z byle powodu I na prawdę dzielnie znosi moje fochy i dziwne nastroje.Co do anemii to ta mała istotka jak widać ma w sobie coś z wampirka i wysysa mamuśkę ![]() Cytat:
i kilka dni wolnego na prawdę dobrze mi zrobiło - i mojemu otoczeniu też. Czasem to właśnie zmęczenie i ciągłe napięcie sprawia, że robimy się takie nieznośne A teraz powinnam pisać pracę dyplomową, mam ją oddać do piątku (do jutra) a jestem w połowie i nie mam weny... Co do kręgosłupa to mi trudno powiedzieć czy z powodu ciąży - mam siedzącą pracę od kilku lat i mnie ciągle boli kręgosłup. Dawniej radziłam sobie z nim pływając, ale jak pisałam już w 1 części naszego wątku nic mnie nie zmusi do wejścia do basenu podczas ciąży, zaczekam aż się urodzi malutka, wtedy się odpływam za wszystkie czasy Natomiast mam potworne bóle w biodrach. Wyczytałam w książce o rozwoju ciąży, że właśnie ok. 5-6 msc zaczynają się luzować więzadła stawowe w okolicy miednicy. Jednym kobietom wolniej, innym szybciej. Mnie się ta teoria zgadza bo niezależnie od wagi co chwilę przybywa mi cm w obwodzie bioder, a kg mi tak bardzo nie lecą (ważę teraz 55,5 kg w połowie 22 tc.). Ten ból gdy się pojawia paraliżuje mnie, nie pozwala mi się po prostu ruszyć - ani stać, ani leżeć, ani siedzieć... normalnie jakaś masakra. ------------------- Natomiast mam tez cholernie bolesne skurcze łydek w nocy. I to tak boli, że potrafię krzyczeć. Mąż mnie ratuje wtedy rozmasowywaniem i naciąganiem ale to jest okropne. Jem magnez - 2x dziennie, łącznie 6 tabletek magnezu... co można więcej zrobić? Cytat:
![]() I rozumiem co to mycie i środkowy strumień A też już na mnie patrzą jak na debila i zaczynają mi po 10 razy tłumaczyć jak nasikać... A bakterie nadal jak nie liczne to bardzo liczne itp. Dokładnie tak jak piszesz.
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Na tych chińskich na pewno bedzie napisane 100% cotton wiec macanie to jednak podstawa, dlatego mam obawy kupować takie ciuszki z all np. Chociaż 11zł za body na all to chyba nie bedzie złe, ale i tak wole w sklepie powybierac, podotykać
![]() Mi sie absolutnie nie podoba, jest dla mnie dziwne. Nie ty jedna pytasz o opinię na temat imienia, ale co to da? Tobie sie podoba a większości tutaj nie....To są kwestie bardzo indywidualne. My zastanawiamy sie nad Krzysiem i Adamem, niektórzy powiedzą pewnie, ze oklepane imiona, ale ja nie pytam o opinię, bo wiadomo, ze i tak waszymi opiniami się nię bede kierować ![]() u nas dziś ciepło, nie pada, u was też lepiej? No more deszcz! Słoneczko jest wam tam potrzebne. Lenka poleżysz i będzie dobrze ![]() Cytat:
). Mam ochotę na hugo bossa xx, bo znalazłam gdzieś próbke w łazience i chyba nawet mi się podoba
|
|
#3791 | |
|
Rozeznanie
|
Angelika16-Kasjan imię mi osobiście się nie podoba,ale każdy ma swoje upodobania mi się podobają:ŁUKASZ,DOMINIK,EMIL ale mojemu TŻ chyba żadne z tych imion się nie podoba kuzyna ma łukasza ehhh...Ogólnie jeszcze ALAN,NATAN ale już co drugie dziecko ma tak na imię a prawdopodobnie bede miec synka i mam dylemat ale to z TŻ muszę obgadać
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
moje rozłożyło nóżki ale lekarz potwierdzi mi za 3 tygodnie co dokładnie tam się znajduję,chodz wolała bym żeby się pomylił i ukazała się cipu leczka )
|
|
|
|
|
#3792 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do wynikow moczu, to grunt dobrze pobrac probke- czyli podmyc sie wczesniej i pobierac ze srodkowego strumienia (Mama-Pielegniarka zawsze mi o tym przypomina). Ostatnio oczywiscie o tym zapomnialam i wyszlo mi w cholere bakterii, az lekarz powiedzial, ze trzeba bedzie posiew chyba robic. Ale powtorzylam badanie (juz z zaleceniami) i bakterii NIET! Wyzsze leukocyty (albo CRP) w ciazy to tez podobno norma (juz 3 lekarz mi tak mowil) Anemia tez. Uszy do gory, ja tez zjadam rano mase pigulek i jeszcze przed sniadaniem tez na tarczyce. Bedzie tego jakies 6sztuk. Cytat:
Moj Radek widzi jak mi wyskakuje dzidziol na brzuchu jak taki wielki guz i mowi, ze to obcy sie obudzil Ale male jeszcze nie kopie specjalnie, tylko ja czuje.Cytat:
![]() Gratuluje zakupow Kasienka Ja juz nie moge sie doczekac poznania plci tej malej Fasolki, zeby tez sobie normalnie do sklepu pojsc i dokupic jakis kaftanikow i masy rzeczy ktorych jeszcze nie mam.[QUOTE=NIKaP-n;19444891]cześć Mamusie ![]() U mnie dziś tragedia samopoczuciowa. Mam takie kłucie w lewej stronie brzucha, że ledwo chodzę, ale jest juz i tak lepiej, bo jak wstałam, to prawy poślad mnie nap..., że stanąć na prawej nodze nie mogłam. Moja mama mówi, że to dzidzia gdzieś tam na nerw może uciskać, co by mnie nie zdziwiło, bo skacze non stop. Dziś mam wizytę na 11, to sie wszystkiego wypytam. Pytanie, czy dam radę wspiąć się na fotel ![]() z rzeczy bardziej intymnych... ma problem. NIE MOGĘ DOSIĘGNĄĆ, ŻEBY SIĘ PORZĄDNIE WYGOLIĆ ![]() Czuję się jak babcia, mąż się śmieje, że teraz to jak będę miała poranek bez bólu, to się będę zastanawiać, czy na pewno się obudziłam... Ja nie mam ochoty na foty, w ogóle na wyjście z domu. Pogoda chyba na mnie tak dołująco wpływa, że mogłabym wciąż ryczeć. Mąż mnie nie poznaje, bo ja silna baba jestem, a tu taka Fochna się zrobiłam;D Wczoraj mi melisę kupił, więc jest chyba źle... W ogóle to wczoraj 3/4 dnia przeryczałam, nie spałam wcale prawie w nocy z wtorku na środę, bo miałam tragiczny sen. O dziecku, opisywać nie będę, ale tragiczny i niestety- bardzo realistyczny.Uzbierałam sobie 200zł i chciałam coś na poprawę humoru zakupić, bo znając życie- wydam zaraz na bejbika. I wiecie co? Nie mam ochoty iść do miasta, ba nawet nie wiem, czy cos bym chciała? Ciuchy mnie teraz nie rajcują, co tu robić. Kupiłabym sobie 3 kroki Clinique'a- ale wydać 200 na kosmetyki mi żal. No i takie mam z wszystkim dylematy ;D Śpi mi się coraz gorzej, ciężko bardzo. Chyba kupię poduszkę- kojec- jak sądzicie to chyba nie strata kasy? bo mi brzuszek podczas snu przeszkadza i dzidziol wciąż szaleje, a tak by podusia podtrzymywała ![]() http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html QUOTE] Nika- dobrze cie widziec Mamuska ![]() Duza buzka dla poprawienia humoru! To chyba ta pogoda tak wplywa dolujaco- ja od dwoch dni nie bylam specjalnie na dworze Chyba pora sie troche ruszyc... Glupimi snami to sie w ogole nie przejmuj, strasznie to zabrzmi, ale to chyba w miare normalne w ciazy. Ja tez takie miewam i brrr.. nawet nie opowiadam. okropne glupoty..Z tym goleniem, to tez sie podobnego scenariusza obawiam Powinni wymyslec jakies golarki dla ciezarnych, takie z teleskopowa raczka i lusterkiem! moze opatentuje?![]() Zakupy i łazenie po sklepach nie rajcuje mnie juz od dawna. Zreszta nigdy nie bylam specjalnie zakupowa. Potrafilam isc do centrum szukajac sukienki na slub i wrocic z wycieraczkami do auta... no porazka to u mnie... ![]() Fajna ta poducha, tylko troche droga.. Ale tez sie nad podobna zastanawiam. Zobaczymy. Nika daj znac jak po "przegladzie"! Cytat:
Gdyby nie fakt, ze moj mezus to Radosław, to bym tez brala takie imie pod uwage!A tak jesli synek - to u nas Aleksander, Andrzej albo Tadeusz
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja ostatnio sikałam to aż mi kubek wpadł do kibelka myślałam że padne że śmiechu |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj tez mnie broni, choc czasem ciezko bywa, szczegolnie z rodzina.. Spotkalismy sie ostatnio z jego rodzicami (moi tez dojechali) i pierwsze co zrobil moj tesc jak mnie zobaczyl, to wykrzyczal- Ale jestes GRUBA! mimo, ze hmm, no nie jestem jeszcze. To mial byc zart, ale ja sie normalnie obrazilam (moze i to normlna reakcja, ale ja sie NIGDY nie obrazam). Radek od razu wiedzial w czym rzecz i probowal swego tate powstrzymac, tylko ze tesciowi wydawalo sie to naprawde dobrym zartem i nie umial sie zamknac. Wierzcie mi dziewczyny, jak lubie swoich tesciow, tak mialam ochote wsiasc do auta i odjechac te 200km z powrotem do Poznania..Oczywiscie sprawa wyszla na jaw i wszyscy mieli dobry ubaw z uchachanego tescia i sfochowanej Zuzy. Na koniec tesc nazrywal mi kwiatow i mnie przepraszal na kolanach, glupol.. Klarissa- z biodrami mam to samo To cos jakby paraliz bioder w niektorych pozycjach. Tyle ze mam tak od 4 miesiaca. Tez czuje sie jak babcia, ostatnio po raz pierwszy mi stopy spuchly... Chyba buty sobie musze kupic.
|
|
#3795 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj Wrocław ma alarm przeciwpowodziowy, bo jesteśmy tuż przed falą kulminacyjną i mój telefon jest gorący, bo rodzina mieszka na terenie zalewowym. ![]() Ninaad-ja też lubię proste i tańsze rozwiązania z Ikei, tym bardziej,że przewijak nie na długo służy. Jak chciałam przewinąć moich chłopców, to zawsze robiłam to na łóżku ( mieliśmy bardzo małe mieszkanko). Sprawdziło się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A to o działaniu hormonów, czyli dlaczego większość z nas jest płaczliwa , czuje się brzydka, gruba i nie atrakcyjna. Ku pokrzepieniu http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-05-20 o 12:06 |
|||
|
|
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na skurcze zamiast magnezu polecam Aspargin (magnez+potas), bo sam magnez to za mało. Ja biorę 3dzx2tabl., do tej pory tylko 2 razy złapał mnie skurcz w łydce. Cytat:
![]() Cytat:
![]() 19/20tc ------- ale mnie dziś głowa boli! masakra ;/ kawę wypiłam, ale to nic nie dało...
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki a ja spieszę WAM doniść, że od jutra w Rossmanie będa pamersy newborn (1) 43szt za 23,29zł
oraz inne fajne rzeczy, ktore nam się przydadząhttp://www.rossnet.pl/promocje/?_requestid=1936799 lece was poczytac, chwile mnie nei było od rana i już tyle czytania
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jakoś damy radę
|
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Nio fajnie, to wczoraj wygladało, az moj mąż odskoczył, bo się przestraszył ehhe
![]() Cytat:
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. Wy już kupujecie pieluszki?
|
|
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
Skoro jest promocja to mysle,ze kupie dwa opakowania
na poczatek![]() i jakies kosmetyki potem lozeczko, posciel.. mysle ze w ratach lepiej kupowac niz potem kilka dni przed porodem wszystko naraz
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem tego samego zdania ![]() tylko nie wiem,c zy jest sens kupowac aż 2 opakowania.. większośc kolezanek mówiło, ze wystarczyła 1 paczka "jedynek" i od razu przeszły na pampers 2
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka - mam ten kojec od dwóch tygodni!
Jest rewelacyjny! Naprawdę do wszystkim polecam! Kupiłam go (a w zasadzie dostałam od mamy ), bo od początku ciązy mam straszne problemy ze spaniem, w żadnej pozycji nie było mi dobrze i przez to budziłam sie chyba ze 100 razy w ciągu nocy i tylko stękałam przewracając się z boku na bok Odkąd go mam śpię jak zabita całą noc (budzą mnie tylko przerwy na siku ). Plecy nie bolą, mogę całą nic przespać na lewym boku albo na plecach bez wiercenia się sobie z niego robię i w tym jaku mi się super śpi Mężowi kojec nie przeszkadza, nawet jest z niego bardzo zadowolony bo kładzie sobie głowę na jego górnej części i mówi, że super mu się tak zasypia Także ja go bardzo polecam |
|
|
|
#3804 | |
|
Zadomowienie
|
Lenka*, nie denerwuj się tylko odpoczywaj. Skracająca się szyjka = zagrożenie rozwarciem, czyli... przedwczesnym porodem. Dlatego kładź się i nie wstawaj
Poleżysz te 2 tygodnie i wszystko wróci do normy. A skoro lekarz kazał tylko leżeć i nie proponował pessara, to znaczy, że nie jest źle kliwia7, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku. Angelika16, ciotki - TRAGEDIA, no, brak słów. Oj, nie powstrzymała bym się i im równie uprzejmie odpowiedziała. ![]() Hehe, dobre Babska solidarność.Klarissa, bardzo dobrze jej powiedziałaś i wcale nie było to nieodpowiednie ...o ile jej przy tym nie pobiłaś ![]() Super, że widziałaś swoją maleńką Z bakteriami niestety nie pomogę.Ja pierwszy raz poczułam takie konkretne ruchy w 18t6dc, ale reguły nie ma. Tak, jak pisały dziewczyny, martwić się możesz po 22tc. Ale skoro coś tam ci się rusza, to na pewno jest to maleństwo Cytat:
Ciekawe co będzie przed porodem... Znajoma przed porodem spędziła kilka godzin w łazience WYSKUBUJĄC sobie włosek po włosku... z lusterkiem ręce ![]() Mpik, ta promocja to tylko 2zł taniej, więc ja tam bym się na nie nie rzucała ^^ Ja dziś jestem wykończona... Wczoraj przez 12godzin pisałam pracę mgr... No, masakra. Po około 5 godzinach miałam już wystarczającą ilość stron, ale nie mogłam przerwać analizy w połowie... I tak oto, z zaplanowanych 7 stron zrobiło się 15... Skończyłam o 2 w nocy... Dziś jeszcze muszę dopisać wstęp i zakończenie i wysłać całość do promotora. I, że tak powiem, FREEDOM W ramach dawki kalorii=energii, zrobiłam na śniadanko racuszki z jabłkiem Pychotka
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-20 o 13:07 |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kręgosłupem też miałam spore problemy przed ciążą i w sumie do przewidzenia było, że teraz będzie mi bardziej dokuczał. Skurcze w łydkach też są. Najczęściej w nocy jak się przez sen przeciągam. Podobnie jak u Ciebie są strasznie bolesne i chyba już podświadomie jak tylko chcę się wyciągnąć to od razu się budzę i tym sposobem od dwóch tygodni mam tylko takie mini skurcze. Prócz tego łapią mnie kolki nerkowe i okresowo boli mnie pośladek ![]() Jesteśmy wszystkie jak staruszki ![]() Angelika16, miałam w podstawówce Kasjana. Był najmądrzejszy w klasie i nikt go przez to nie lubił, więc nie będę obiektywna
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się z córci i jakoś tak to wszystko wydaje mi się nie takie straszne. Bo gdybym miała tyle dolegliwości "bezinteresownie" to chyba bym już popadła w depresję...
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
Po pierwsze co kogo interesuje czy ja mam duży brzuch,że zbrzydłam i że się przytyło przecież wiadomo,że jesteśmy w ciąży i idealnie piękne i zgrabne w tym okresie nie będziemy ale potem jak się pokażemy to dziadki zawału dostaną będziemy piękne,opalone,zgrabne i do tego z wózeczkiem.Wtedy powiedzą dlatego taka była bo była w ciąży!!!Ja się tam nie interesuje opinią innych jestem teraz jaka jestem bo noszę pod sercem małą istotke a inni moją tylko nam zazdrościć tego stanu i tego co będziie po porodzie!AMEN
|
|
|
|
#3808 |
|
BAN stały
|
Kochane jesteście Dziewczyny, już mi lepiej
![]() Wróżko czekam na Twoja opinię co do poduchy. martucha najpierw tak właśnie zrobię z ręcznikiem, albo małym kocykiem (że na to wczesniej nie wpadłam), my mamy do tego krzywe wyrko, ma juz kilkanaście lat. Ale nie chcemy już tu nowego kupować, tylko później do domku, tylko czy ja to zniosę ;D abz perfumy mam (muszę pisać perfumy, jak juz mam dyploma w tym kierunku ) teraz przeszłam na łagodniejsze, bo moje ukochane to okres jesień- wiosna Kenzo Jungle Elephant (od kilkunastu lat się uwolnic od niech nie mogę), a na lato od czasu naszego ślubu- J. del Pozo- Halloween ![]() Dostałam od męża przed ślubem i tak sie spryskałam na uroczystość, że wciąż go czułam i tak mi się teraz kojarzy...Jakiś czas temu dostałam od siorki Kenzo Amour lim. edycja Indian Holi |( i też go kocham) a do tego mam jeszcze dwa inne flakony...Więc muszę w coś innego uderzyć, jak się wkurzę, to pojadę do lumpka i jakieś ciuszki nakupuję ![]() Zuziczka, ycnan no mój mężo tak ostatnio pracuje, że nie ma czasu się za mnie zabrać i już się opuszczona czuję, ale co tam. Jak zarosnę, to w końcu będzie musiał się jakoś dostać, to ogoli Jest dla nas nadzieja, bo słonko w Poznaniu wychodzi ![]() U lekarza ok, słuchaliśmy serduszka malucha. Mam skierowanie na glukozę i morfologię na 9 czerwca. Później znów będę szła na usg z opisem, jak połówkowe- po 30tc. Wszystko ok, moje bóle to normalka- ten na dupci to nerw kulszowy. W podbrzuszu ma prawo boleć, bo tam jest duża kula (tak powiedział) i się wierci W ogóle, to stwierdził, że jestem w końcu okazem zdrowia, ale za dużo przytyłam i znów dolina...Ale ja przez całą ciążę przytyłam 4gk (teraz mam 27tc), ale fakt faktem- 2kg od ostatniej wizyty... Żegnajcie slodycze, muszę zacząć uważać, co jem. Jakby mi teraz ktoś walnął tekst, że jak ja wyglądam, albo cuś... to pewnie bym zabiła ;D Mpiczku dziękuję za wiadomość ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Wróżko no teraz jak się obudzisz rano bez bólu, to sprawdź dwa razy, czy się już na pewno obudziłaś tak sobie mój mąż żartuje...A lekarz się śmiał, jak mu opowiadałam o moich nastrojach i wybuchach i o tym, że mam w domu mamę z menopauzą... Stwierdził, że jesteśmy z mamcia jak wybuchowa mieszanka ;D ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Szokoladko jestem książkowym przykładem, czyli nie padło mi na mózg jupi wszystko się zgadza...
|
|
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie znajome opowiadają jaki to cudowny stan ta ciąża,a ja no psychicznie nie wyrabiam. Generalnie chcę już koniec września, chcę mieć maleństwo przy sobie i wiedzieć,ze jest zdrowe i nic mu nie grozi....ech...jakieś doły mnie znów biorą...[/QUOTE]
szczerze ci powiem nie jesteś sama mam to samo czasami budze się i mam doła i cały dzień się wyrzywam na moim TŻ chodz jest za granicą a wieczorem go przepraszam ale on to rozumie bo wie ze jestem w ciąży i miewam takie nastroje,płacze z byle powodu nawe jak mi napisze smska że kocha itp i o dzidziusiu też to ja od razu RYCZE nigdy tak nie miałam przechodzimy ten stan razem,TRZYMAJ się |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi doświadczone mamy mówił, ze szybko sie przechodzi na większe pieluchy, także nie ma co robic za dużych zapasów tych maleńkich pieluch.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

wczoraj moj Pawcio zauwazyl jak mi się brzuch ruszał jak lezalam i jak polozył ręke na brzuszku to dostal mocnego kopniaka

Jestem jakaś sierotka... zjadam codziennie całą garść leków (3x magnez, 2x urosept, feminantal w 2 tabletkach...), a teraz jeszcze mi doszło żelazo.. Niedługo to zamiast śniadania będę żarła pigułki
za mądrą i bardzo kulturalną wypowiedź do "cioci"naprawdę nie było to chamskie tylko bardzo trafne!!żenujący są niektórzy ludzie.Nigdy w zyciu nie powiedziałabym kobiecie w ciąży ,że jest gruba bo to raczej wynika ze stanu w jakim jest!!tępota ludzka nie zna granic.
trzeba było im dosadniej powiedzieć
[/QUOTE
co za ciotki,brak słów... nie martw się kochana, może zazdroszczą 

Chyba pora sie troche ruszyc... Glupimi snami to sie w ogole nie przejmuj, strasznie to zabrzmi, ale to chyba w miare normalne w ciazy. Ja tez takie miewam i brrr.. nawet nie opowiadam. okropne glupoty..