|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tamilee Webb "Ty też możesz mieć takie pośladki"
Właśnie też chciałam zapytać o dietę i czy przez cały czas ćwiczyłaś bez ciężarków czy z czasem dodałaś jakieś obciążenie?
inc0rrect nie poddawaj się Ja kiedyś ćwiczyłam regularnie, gdy już uzyskałam swój wytyczony cel, spoczęłam na laurach i przestałam ćwiczyć. Teraz wróciłam do Tamilki i tak jak Ty nie potrafię wytrwać całego pierwszego treningu, pomijam kilka powtórzeń bo czuje jak mnie pali w udach, albo nie mogę złapać oddechu. Dzisiaj pod koniec treningu zemdliło mnie jak po interwałach...
|
|
|
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie moze śmieszne
lepiej ćwiczyć 3 razy w tygodniu 1 filmik, czy 2 razy w tygodniu oba naraz?
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
to zależy od ciebie i od tego jakie chcesz osiągnąć efekty
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Wtajemniczenie
|
a w jakiej jestes kondycji fizycznej. Jesli 1 filmik za bardzo nie męczy Cię i połączysz 2 od razu to zwiększysz spalanie tkanki i wzmocnisz mięśnie...a jeśli częściej po jednej to działanie będzie miało mniejszy wpływ
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki!
Ja ćwiczę Tamilkę na pośladki średnio raz w tygodniu, a 3 razy ćwiczę cardio, także te ćwiczenia na pośladki uważam jako urozmaicenie. Ale po pierwszych ćwiczeniach (dałam radę 2 programy) zakwasy na udach były potworne (mimo że miałam juz dość sporą zaprawę ćwiczeniową ).Uważam że gdybym ćwiczyła je 3 razy w tygodniu to były świetne efekty. A może spróbuję...
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno ćwicząc 3 razy w tygodniu po 2 programy uzyska się lepsze efekty niż ćwicząc rzadziej i tylko jeden program.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
witam, dołączam do Was
![]() co prawda dopiero dzisiaj dorwałam Tamile na poślady i jeszcze ich nie ćwiczyłam, ale jutro je przetestuję ![]() mam zamiar 3x w tygodniu, brzuszek tak samo-już ćwiczę od tygodnia(w zeszłym roku już ćwiczyłam) no i na ramiona jeszcze muszę dorwać programy ![]() edit: jestem po pierwszym programie i muszę przyznać, że strasznie się ze mnie leje.. strasznie słabe uda mam na dzisiaj tyle bo jutro nie będę umiała chodzić ;pa jednak skusiłam się na 2 program, ale nie dotrwałam do końca hehe.. ale z czasem będzie lepiej, będę ćwiczyć bo wydają się te ćwiczenia bardzo porządne
Edytowane przez Renia90 Czas edycji: 2010-05-20 o 12:54 |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie, że poki nie jestem w stanie wykonywać dwóch programów na raz, mogę cwiczyć jeden ale za to codziennie? Czy jednak nawet po tych 15 min powinnam dać mięśniom odpocząć?
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie zrobiłam 2 program jako element całego treningu, ale nast. razem chyba zrobię tak jak mówię - odwrotnie, bo po 1 na razie nie daję rady 2. (robię z hantlami 1,5kg) |
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Mircia, a ćwiczysz zaraz po drugim ten pierwszy? Ja właśnie zawsze ćwiczyłam drugi, ale słyszałam, że choć drugi łatwiejszy, to właśnie pierwszy przynosi lepsze efekty, jeśli nie są cwiczone dwa programy naraz. Ale właśnie moze i bym spróbowała najpierw drugi program i potem pierwszy... No zobaczymy
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tak nie próbowałam, ale 1 na pewno lepsze efekty, bo intensywny
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie ja też od jakiegoś czasu ćwiczę z Tamilee. Dzisiaj zrobiłam 1 program, ufff ciężko, teraz jakoś nie mam siły na dalsze ćwiczenia, w dodatku kolano mnie boli, może nie powinnam robic tych cwiczeń bo za ciężkie
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;19455969]Witajcie ja też od jakiegoś czasu ćwiczę z Tamilee. Dzisiaj zrobiłam 1 program, ufff ciężko, teraz jakoś nie mam siły na dalsze ćwiczenia, w dodatku kolano mnie boli, może nie powinnam robic tych cwiczeń bo za ciężkie
[/QUOTE]Jak ja rozpoczęłam ćwiczenia (odchudzanie) to mi kolana też strasznie bolały. Rozmawiałam z lekarzem na ten temat, to powiedział że jak wcześniej nie było ruchu i zaczyna sie intensywnie ćwiczyć, to stawy nie wytrzymuja i bolą. Tak było w moim przypadku, ale po ok2 tygodniach przeszło i już 2 miesiące nie odczuwam żadnych bóli
|
|
#1935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no niewiem może i mi z czasem to przejdzie, a i ja jestem trochę ciężka
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 |
|
Przyczajenie
|
ja ćwiczyłam z carmen electrą ale znudziło mi się po jakimś czasie jednak może macie jakieś ciekawsze ćwiczenia które się nie nudzą?
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Raczkowanie
|
mychamycha ja ćwiczyłam tylko 1 program 3 razy w tyg i efekty były świetne
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowiłam robic co drugi dzień pierwszy program, na razie jednak musze pozbyć się zakwasów po pierwszym programie, więc wykonuję drugi co drugi dzień, ale zaraz wrócę do pierwszego. Ostatnio po wykonaniu jednego z programów miałam odrobinkę siły aby zacząć następny, ale jednak zrezygnowałam. No ale czuję w takim razie, ze niedługo będę brała sie za dwa naraz
|
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczynam dzis z Tamilee
posladki i brzuch 3x w tygodniu mam zamiar cwiczy + od czasu do czasu w dni, w ktorych nie bede cwiczyc jazda na rowrze mam nadzieje, ze spali mi sie tluszcz, a tylek podniesie
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
z wyszczupleniem ud przy tych ćwiczeniach będzie problem, ja z Tamilką ćwicze od jakiś 3 tyg co 3 dni (czasem co 2 ale rzadko
) i co prawda ud mi jeszcze nie rozbudowało ale mięśnie mi się bardzo wyrobiły To na + jest ale właśnie też chciałabym je wyszczuplić troszkę a z tego co obserwuje to chyba nie dam rady Ale tyłeczek się ładniutki robi
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj poćwiczyłam 15 min, ale drugi program, bo nie chcę mieć jutro mega zakwasów
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
marze o ladnym tylku Niestety w internecie znalazlam filmik, ktory trwa 10 min i w sumie konczy sie tak, jakby byl urwany
|
|
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Po 2-óch programach z Tamilee na drugi dzień mam mega zakwasy
prawie nie mogę chodzić. Też jak Wy obawiam się że mogą mi się rozrosnąć uda.
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wykonałam cały pierwszy program i pierwsze ćwiczenie drugiej serii. To zawsze coś
I tak postanowiłam po mału, co tydzień dodawać po następnym ćwiczeniu z drugiej serii. No i wreszcie postanowiłam ćwiczyć regularnie, co drugi dzień.
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś w ramach treningu 1 program. Killer
|
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
amfa333 No mi tyłeczek zaczyna się wyrabiać i podnosić, różnica jest widoczna, nieduża ale jest
Chyba że widze to co chce widzieć xD wcześniej ćwiczyłam jeszcze 8 minute buns ale Tamilka jest chyba bardziej efektywna i męcząca
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem tylko, czy robic je w dzien cwiczen z Tamilee, czy w dni, ktore z nia nie cwicze, bo podobno nie nalezy laczyc aerobow i cwiczen silowych, ale nie wiem czemu. Moj trening wyglada tak : najpierw tancze ok 15-20 min jakies rozne uklady taneczne - mecze sie przy nich nieziemsko potem tamilee, potem stretching. Cwicze tak ok 2-3 razy w tygodniu. Dobrze ?
|
|
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Aeroby ćwiczy się po siłowych, w przeciwnej kolejności pali się mięśnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Ja kiedyś ćwiczyłam regularnie, gdy już uzyskałam swój wytyczony cel, spoczęłam na laurach i przestałam ćwiczyć. Teraz wróciłam do Tamilki i tak jak Ty nie potrafię wytrwać całego pierwszego treningu, pomijam kilka powtórzeń bo czuje jak mnie pali w udach, albo nie mogę złapać oddechu.

na dzisiaj tyle bo jutro nie będę umiała chodzić ;p

no niewiem może i mi z czasem to przejdzie, a i ja jestem trochę ciężka

) i co prawda ud mi jeszcze nie rozbudowało ale mięśnie mi się bardzo wyrobiły