![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
sama się czaję na tego Aliena
![]() wrzuć zdjęcia, ekspertki ocenią forumowe |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy chanelka w wątku poniżej jest oryginalna? Dopuszczam możliwość że jestem przewrażliwiona i widzę, czego nie ma
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432638 |
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() chociaż wlać to tam można cokolwiek, bo buteleczka odkręcana bez problemu, a - co jest dość podejrzane - kartonik odgórnie zalepiony firmową nalepką, ale od dołu otwiera się bez problemu i flakonik był wrzucony do kartonika do góry nogami (w sensie po otworzeniu "denka" pudełka flakonik był zwrócony w tę stronę atomizerem... czyli ktoś na 100% go wyjmował, ale to może ten ze zdjęcia i dlatego ![]() zaraz obfocę i wkleję tutaj zdjęcia
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzanego niczego to ja tutaj nie widzę, a czemu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Krzywe ścianki maja prawo występować (no bez przesady
![]() Nie widziałam jeszcze podróbki z prawidłowym grzybkiem,, czy ktoś...? |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
never say no to panda
|
dodaję zdjęcia
![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
never say no to panda
|
i jeszcze 2 fotki
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Hm.
-Logo takiego takoż nie widziałam. -Szkło nie za piękne faktycznie. + Atomizer wykonany baaardzo starannie, jest nawet kuleczka, nigdy nie widziałam podróbki z kuleczką. +Pudełeczko wygląda Muglerowo, kiedyś dostałam w podobnym mały zestawik Innocent jako gratis. Sama nie wiem, chyba decydujący powinien być zatem zapach....pytanie, czy ktoś przy nim nie merdał? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na ebay'u zamówiłam tą samą limitowankę (tyle, że Angela) i na bank jest oryginalna. Więc jak wrócę do domu, to mogę porównać logo, flakonik itp. Patrząc na zamieszczone przez Ciebie zdjęcia wszystko wygląda podobnie jak w moim. Z tym, że ja raczej nie mam żadnych zastrzeżeń do wykonania buteleczki. Co do koloru, to ja swój flakonik trzymam w szafce w kartoniku, a mimo wszystko kolor jest trochę jaśniejszy niż we flakoniku Angela (25ml, refill), który przechowuję w tym samym miejscu, tyle że bez kartonika. Możliwe zatem, że płyn w takim opakowaniu łatwiej ulega odbarwieniu, pomimo, że zapach pozostaje bez zmian...
Szukam Prady, Gucci by Gucci, Addicta i MDC ![]() Oddam Aliena ok15ml, Crystal Noir ok18ml, Angela ok10ml i Escadę Magnetism ok15ml - w oryginalnych flaszkach ![]() EDM Medium Beige Neutral (big, intensive) wymienię: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2886 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę o rzucenie fachowym okiem
![]() ![]()
#555 |
Przyczajenie
|
hej dziewczynki
bardzo proszę o pomoc w weryfikacji aukcji. chcę zakupić lolite lempicka. ale boje sie, ze to podróbki. http://www.allegro.pl/item1037633519...zja_sklep.html http://www.allegro.pl/item1040379251...lka_grati.html Z góry bardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To są oryginały, ale spokojnie znajdziesz oryginały tego zapachu taniej, ok. 120 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Przyczajenie
|
dziekuje za szybka odpowiedz
zastanawia mnie tylko na pudełku testea napis TESTEUR, czy nie powinno być DEMONSTRATION?? |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Może po francusku ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
anka_res mi też pomożesz?
![]()
#560 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proszę zatem posiadaczkę/ posiadacza ![]()
![]() |
#563 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() dziś był dzień Wielkiego Testu - na prawą łapkę (nadgarstek) poleciał mój Alien pełnoflachonowy, a na resztę ciała (nadgarstek drugiej łapki, zgięcia łokci, obie strony szyi, i z 7 psików okołocycnych) poszła ta nieszczęsna miniaturka efekt: wszędzie, poza nadgarstkiem prawej łapki, czuję wczorajszy Cedre Lutensa (który zawsze wżera mi się w skórę na kilka dobrych dni), Alien ostał się tylko ten flachonowy ![]() reszta miniatury pójdzie na wypsikanie łóżka i firanek, a potem przynajmniej w to urocze maleństwo przeleję prawdziwego Kosmitę ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ostrzegam przed podróbkami perfum!!!
Witam wszystkich
![]() mam nadzieje ze wybrałam dobre miejsce na zadanie nurtujących mnie pytań( jesli nie to proszę o wyrozumiałość i przekierowanie - będę wdzieczna, gdyż nie mam jeszcze takiej sprawnej orientacji na forum ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
http://www.allegro.pl/item1034496917..._od_bonya.html
przyszły dziś rano.. buteleczkę porównałem ze starą, niby jest identyczna i ciężko się doszukać jakiś różnic.. ale zapach szybko wietrzeje. Tamten stary znikał w 4-5 godzin ale ten wietrzeje chyba jeszcze szybciej.. No i mam mieszane uczucia. a jak psiknę kilka razy w to samo miejsce to zapach mi się dłużej utrzyma, czy tyle samo a będzie bardziej intensywnie pachnial (wykręcał nosy ludziom ![]() Porównam sobie jeszcze z testerem w sephorze, psikne po jednym razie na kazdy nadgarstek i zobaczymy które się wczesniej ulotni. jeszcze mam takie pytanie, perfumy się starzeją po otwarciu? Można jakoś sprawdzić rok produkcji? na butelce wybite jest 8 a na naklejce 9201. Edytowane przez Kamil_Orzech Czas edycji: 2010-05-21 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
perfumy mają ważność 3 lata
trzymaj w chłodnym, zacienionym miejscu... dłużej będę pachnieć...wciąż tak samo zapach masz od polecanego sprzedawcy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Contra Czas edycji: 2010-05-21 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
never say no to panda
|
Contra - a może chwyciłaś edt? bo ona rzeczywiście taka... nijaka jest i ulatnia się błyskawicznie
![]() Mnie przede wszystkim zanipokoił kolor - Aliena odlewkowałam i wszystkie odlewki miały kolor fioletowy (nawet te kilkumililitrowe), więc to nie jest kwestia "małej ilości płynu", a teraz doszła jeszcze tragiczna trwałosć (nie ma porównania z flachonowym ![]() Też myślałam, czy na pewno nic tam nie dolali, ale alkohol tylko rozrzedziłby kolor, a ten w miniaturce jest całkowicie krystaliczny. I jeszcze to paskudne wykonanie szkła... ja wiem, że nie musi być idealne, ale ono jest tragiczne - bąble, bąblami, ale te "spawy" przy szpicu i takie "zacieki" szklane. Wsjo widać na fotkach. Teraz mam jeszcze dobry test porównawczy utrzymywania się na tkaninach - wypsikałam nim poduchę (dzieścia psików jak nie więcej ![]() Natomiast zwykłym Alienem poduchy nie psikałam, ale ostatnio zdrowo się nim zlałam, po czym uwaliłam się na wyrko i poszłam w kimę. Następnego dnia wieczorem niucham, niucham - czy ja czuję Aliena? cały poduch przelazł mi zapachem z mojej szyi i okolic cyców. Nie wiem, może ja się jednak mylę (dlatego wolałam zostawić to 10% niepewności) albo tak silnie zasugerowałam się własną sugestią, że już mi się w mózgu roi i miniaturę podświadomie słabiej wyczuwam... ![]() Wysłałam maila do sprzedawcy z kilkoma pytaniami - chciałabym chociaż, żeby zamieścił na przyszłych aukacjach jakiś dopisek. Na zwrocie mi nie zależy, bo ja to chciałam głównie flakonik - poręczny na wyjazdy wszelakie.
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-05-21 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Co do koloru to rzeczywiście cienizna, właśnie latałam po allegro i kolor w 1,5 ml próbkach jest widocznie fioletowy.
Nie wiem, może w D. faktycznie miałam w ręku edt, bo nie sprawdziłam jaką wersję chwytam dokładnie, a flakon stał tylko jeden. Jednak butla była ciemnofioletowa bardzo, a w edt zdaje się jest jaśniejsza. Na rękawie kurtki zapach tez jest dziś ledwie wyczuwalny( na drugim całkiem intensywnie dają o sobie znać perles lalique). Proszę, jak tylko dostaniesz jakąś odpowiedź od tego sprzedającego, daj znać na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam takie opisy ![]() ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-05-21 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.