Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 09:51   #1801
allotment
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

dziewczyny jak wygladaja te wyciagi? czy mozna z tym normalnie jesc, mówic? boje sie ze mi to sparaliżuje zycie, bo śpiewam i jak mam otworzyc paszcze z takimi gumami w buzi?
allotment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 09:55   #1802
kania_jaw
Raczkowanie

Rozgwiazdo efekt jest wspaniały, jeśli Ci tak się nie podobają to się podmień trochę moich zdjęć już jest wklejonych więc dobrze przemyśl

Prościutkie, śliczny kolor A TA MARUDZI NIEŁADNIE

allotment
osobiście nie miałam wyciągów, ale z opowieści innych dziewczyn wynika, że jeść się nie da i buzie w ogóle ciężko otworzyć, bo wyciągi pękają (tzn mówić się da ale nie można szeroko buzi otwierać) ... szczerze to nie wiem jak z czymś takim śpiewać...

Edytowane przez kania_jaw
Czas edycji: 2010-05-20 o 09:59
kania_jaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 10:03   #1803
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allotment Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wygladaja te wyciagi? czy mozna z tym normalnie jesc, mówic? boje sie ze mi to sparaliżuje zycie, bo śpiewam i jak mam otworzyc paszcze z takimi gumami w buzi?
hmmm no śpiewać to chyba się nie da nawet jak będziesz miała np. 6 z 3 połączone zęby..
Cytat:
Napisane przez kania_jaw Pokaż wiadomość
Rozgwiazdo efekt jest wspaniały, jeśli Ci tak się nie podobają to się podmień trochę moich zdjęć już jest wklejonych więc dobrze przemyśl

Prościutkie, śliczny kolor A TA MARUDZI NIEŁADNIE
wiem, okropna maruda jestem - będziesz miała tak samo
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 10:37   #1804
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
a ja wpadłam na chwilkę, tak jak obiecałam.. bo wczoraj zdejmowałam aparat
wspomnę, że to ten jednen na milion przypadków, czyli o wiele dłużej nosiłam niż powinnam bo mi 1-szy orto popierdzielił wszystko
i teraz mam już "gołe" ząbki!! po takim czasie noszenia aparatu to strasznie dziwne uczucie hihi
tylko złapałam jakiegoś doła, że one wcale nie są takie ładne.. jak sobie wymarzyłam i w ogóle jest mi jakoś smutno..
na dole jakieś pokrzywione.. i ta górna 2-ka mnie wkurza na maxa! i przez nią muszę 1-kę sobie "dorobić" pomiędzy 1 a 2.. i chyba jak pójdę po retencję to poproszę o przypiłowanie ich od dołu troszkę.. bo jakiś ten kieł długi..

och.. a tak chciałam zdjąć aparat.. a jak go już zdjęłam to jestem wściekła na caaaały świat!!

walnijcie mnie to może się ogarnę

ogarnij się rozgwiazdo ;p masz cudowne zęby i oddałabym wiele żebym takie miała ;p to moze i ja się ujawnie z moimi krzywulcami;p ale ostrzegam widok straszny;p mam wysuniętą górną szczekę a dolną cofniętą i dodatkowo zęby powykrzywiane....

sory za jakośc ;p zdjecia robione po 4 dniach od załozenia aparatu
Stary 2010-05-20, 10:48   #1805
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
a ja wpadłam na chwilkę, tak jak obiecałam.. bo wczoraj zdejmowałam aparat
wspomnę, że to ten jednen na milion przypadków, czyli o wiele dłużej nosiłam niż powinnam bo mi 1-szy orto popierdzielił wszystko
i teraz mam już "gołe" ząbki!! po takim czasie noszenia aparatu to strasznie dziwne uczucie hihi
tylko złapałam jakiegoś doła, że one wcale nie są takie ładne.. jak sobie wymarzyłam i w ogóle jest mi jakoś smutno..
na dole jakieś pokrzywione.. i ta górna 2-ka mnie wkurza na maxa! i przez nią muszę 1-kę sobie "dorobić" pomiędzy 1 a 2.. i chyba jak pójdę po retencję to poproszę o przypiłowanie ich od dołu troszkę.. bo jakiś ten kieł długi..

och.. a tak chciałam zdjąć aparat.. a jak go już zdjęłam to jestem wściekła na caaaały świat!!

walnijcie mnie to może się ogarnę

no no po 1 to nie weekend :P wiec co to zdjecie tu robi o tej porze :P ? a zeby naprawde piekne takie mi sie marza

wiecie ci? juz nie jestem pewna tego zlomka po wyrwaniu tego 1 zeba czuje sie zle ze to zrobilam mam wyrzuty sumienia... to byl zdrowy zab....a ja go tak bestialsko wyrwalam nawet bronic sie nie mogl

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:14   #1806
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gatt Pokaż wiadomość
Hey
Przepraszam jesli sie narzucam, ale naprawde chcilabym zeby juz jakas doswiadczona apratka doradzila mi, ktorego zeba lepiej usunac. Moj post jest na 60 stronie tam jest wszystko opisane.
Naprawde bardzo mi na tym zalezy

wg mnie decyzje tą powinien podjac twoj orto a nie ty. Bo to on układa plan leczenia i to on powinien zdecydować który ząb powinien byc usunięty żeby wszystko ułożyło się tak jak zaplanował. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Stary 2010-05-20, 11:16   #1807
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
będą ładniejsze!! i czekam aż ściągniesz
i tak źle i tak niedobrze hihi..
ja myślę, że je zdjęłaś, zjadłaś, umyłaś zęby i zasnęłąś w spokoju
Przy takim noszeniu wyciągów jak teraz to nawet do 2014 nie ściągnę Ale narazie muszę się przyzwyczaić jakoś do permamentnego bólu..

Wiesz jak zrobiłam? Położyłam się, ale bardziej doskwierały mi wyciągi, więc je zdjęłam po godzinie męki z zaśnięciem i odpłynęłam w ramiona Morfeuuuuuusza
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:20   #1808
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
hey
Przedwczoraj bylam na pierwszej wizycie u ortoo, tyle bylo odliczania, szykowania itd, a tu zalatwila mnie w niecale polgodziny ; PP
Na poczatku posprawdzala czy zeby sa symetrycznie, powiedziala, ze moj miesien brodkowy czy jakos tak jak bardzo silny i, ze sprawil, ze moje dolne przednie zeby [2,1-1,2] sa w linii prostej. Na gorze natomiast jak sie okazalo, moje 6 nie sa symetrycznie i bede musiala miec usunieta albo 4 albo 7 z prawej strony, bo prawa strone mam przesunieta ze wzgledu na to, ze kiel wyrasta mi z gory [ tak jakby z dziasla, a nie z tamtad gdzie powinien ] i dlatego trzeba bedzie usunac tego zeba, zeby ten kiel mial miejsce. Napisala mi skierowanie na zdjecie do Kalisza i powiedziala, ze odciski moglibysmy robic dopiero w drugiej polowie wakacjii, bo ma duzo pracy. Moja siostra juz w ten czwartek [ 20 maj ] ma miec zakladany aparat na gore i to juz na drugiej wizycie u ortodontki w Kaliszu [ studiuje tam ], skoro ja musze i tak jechac do Kalisza to jade w czwartek zrobie zdjecie i mam umowiona wizyte u ortoo zaraz po siostrze, jezeli ta mi zalozy szybciej ten aparat to wybiore ta xD

Teraz mi tylko doradzcie, czy lepiej usunac 4 czy 7..
Mi sie wydaje, ze lepiej 4, bo ogolnie latwiej jest ja wyrwac i jak mi wyrwa 7 to czym ja bede grysc ; PP zreszta mam tylko siedem zebow i to tak dziwnie xD

ps. jak cos jest malozrozumiale to pisac, bo czasem tak mam, ze pisze od rzeczt ; D
i nie doprowadzi to do asymetri w przyszlosc?... nie wiem dlaczego ale usowanie jednego zeba kojarzy mi sie zawsze z asymetria...

jak juz to radze tego ktory jest zepsuty a jesli oba sa zdrowe to 4... ja wlasnie tez usowam 4...

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
wg mnie decyzje tą powinien podjac twoj orto a nie ty. Bo to on układa plan leczenia i to on powinien zdecydować który ząb powinien byc usunięty żeby wszystko ułożyło się tak jak zaplanował. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
moja tez mi ała wybor... 4 czy 5 powiedziala ze w moim przypadku nie ma to znaczenia i zebym zdecydowala bez ktorych zebow bedzie mi lepiej

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:20   #1809
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Dziewczyny dzisiaj mam wizyte o 15:45 trzymajcie kciuki aby mnie ta orto 'przygarnela'

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:37   #1810
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
no no po 1 to nie weekend :P wiec co to zdjecie tu robi o tej porze :P ? a zeby naprawde piekne takie mi sie marza

wiecie ci? juz nie jestem pewna tego zlomka po wyrwaniu tego 1 zeba czuje sie zle ze to zrobilam mam wyrzuty sumienia... to byl zdrowy zab....a ja go tak bestialsko wyrwalam nawet bronic sie nie mogl
ach.. jakią macie pamięć z tym weekendem hihi
a który ząb wyrywałaś?
Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
ogarnij się rozgwiazdo ;p masz cudowne zęby i oddałabym wiele żebym takie miała ;p to moze i ja się ujawnie z moimi krzywulcami;p ale ostrzegam widok straszny;p mam wysuniętą górną szczekę a dolną cofniętą i dodatkowo zęby powykrzywiane....

sory za jakośc ;p zdjecia robione po 4 dniach od załozenia aparatu
widok nie taki straszny!! na górze to wygląda jakbyś miała już go zdejmować
Cytat:
Hey
Przepraszam jesli sie narzucam, ale naprawde chcilabym zeby juz jakas doswiadczona apratka doradzila mi, ktorego zeba lepiej usunac. Moj post jest na 60 stronie tam jest wszystko opisane.
Naprawde bardzo mi na tym zalezy
ja bym rwała 7-kę.. zawsze lepiej ja ciągnąć niż 5,6 i 7 w str brakującej 4-ki..
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Przy takim noszeniu wyciągów jak teraz to nawet do 2014 nie ściągnę Ale narazie muszę się przyzwyczaić jakoś do permamentnego bólu..

Wiesz jak zrobiłam? Położyłam się, ale bardziej doskwierały mi wyciągi, więc je zdjęłam po godzinie męki z zaśnięciem i odpłynęłam w ramiona Morfeuuuuuusza
i nic nie zjadłaś!!!????
Stary 2010-05-20, 11:41   #1811
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allotment Pokaż wiadomość
Ja nosze wyciagi. Nie sa najmilsza rzecza w leczeniu ortodontycznym, ale da sie przyzwyczaic.

Ja nie moge otwierac szeroko buzi bo moga mi sie zamki odkleic. Ale kombinacje wyciagow sa przerozne, moze akurat u Ciebie nie bedzie takich klopotow.

Na pewno nie trzeba stopowac swego zycia. Ja tez pracuje glosem i jakos to idzie. Piosenki tez spiewam z uczniami w nieboglosy. Ale na profesjonalnym spiewaniu sie nie znam, przyznaje bez bicia.

Rozgwiazdo, gorne zeby jak od linijki! Baardzo ladne, slicznie ustawione. Licze na to, ze moje tez da sie podobnie ustawic.
Mnie, podobno jak Blondi, drazni dol a mianowicie kly, ktore patrza w rozne boki. Pewnie przez to, ze mam podobnie i sa one moja zmora... Gratulacje!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:44   #1812
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj mam wizyte o 15:45 trzymajcie kciuki aby mnie ta orto 'przygarnela'
przygarnie
Stary 2010-05-20, 11:56   #1813
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
Dobrze robisz! W miłości i w ortodoncji jak na wojnie ofiary mogą być Dla dobra ludzkości oczywście

Cytat:
przygarnie
No musi przygarnąć bo jak nie toooo....

Edytowane przez karadisa
Czas edycji: 2010-05-20 o 11:57
karadisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:01   #1814
mazia23
Raczkowanie

Macie czasem doła? mnie dziś dopadł normalnie nawet żyć się nie chce ja już 1-go separatory będę mieć zakładane i piaskowanie a 11-go aparacik, damona. Masakra nawet już to nie cieczy dziś a tak na marginesie ładne ząbki macie i aparaciki buziaczki
mazia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:09   #1815
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
no dół to od pół roku mi się nie zmianiał i nie dało się nic zrobić przez tego 1-szego partacza.. ale na szczęście nie widzę go tak bardzo jak góry..
na dole mam od marca nakładkę (wygląda jak aparat ruchomy) a na górze mam drucik podklejony i czekam też na nakładkę..
No ja będę mieć na dole drucik, a na górze miałam mieć tylko nakładkę, ale orto coś się jednak ostatnio pultała, że i drucik jakiś mały też będzie, a niech już będzie, nie stracę
Jak sobie pomyślę, że już za tak krótki czas będę mieć 'gołe' zęby to stwierdzam, że jednak szybko te dwa lata uleciały, no i noszenie drutka nie było jakieś mega uciążliwe
Także aparatki - głowy do góry, czas tak szybko leci, że ani się obejrzycie, a będziecie świecić hollywoodzkim uśmiechem
Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Rozgwiazdo, gorne zeby jak od linijki! Baardzo ladne, slicznie ustawione. Licze na to, ze moje tez da sie podobnie ustawic.
Mnie, podobno jak Blondi, drazni dol a mianowicie kly, ktore patrza w rozne boki. Pewnie przez to, ze mam podobnie i sa one moja zmora... Gratulacje!
Ale my jesteśmy niedopieszczone no
W sumie dołu nie widać przy mówieniu i podczas uśmiechania się, także gites majonez jest i tak
Stary 2010-05-20, 12:53   #1816
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
ja dół od 2 miesięcy już mam zdjęty.. i tłumaczę sobie, że ważniejsze abym górę miała lepszą bo tego dołu tak nie widać..
a jak mam zły dzień to się wkurzam.. bo tyle kasy i czasu mnie to kosztowało i nie ma się tego co by się chciało

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
No ja będę mieć na dole drucik, a na górze miałam mieć tylko nakładkę, ale orto coś się jednak ostatnio pultała, że i drucik jakiś mały też będzie, a niech już będzie, nie stracę
Jak sobie pomyślę, że już za tak krótki czas będę mieć 'gołe' zęby to stwierdzam, że jednak szybko te dwa lata uleciały, no i noszenie drutka nie było jakieś mega uciążliwe
Także aparatki - głowy do góry, czas tak szybko leci, że ani się obejrzycie, a będziecie świecić hollywoodzkim uśmiechem
Ale my jesteśmy niedopieszczone no
W sumie dołu nie widać przy mówieniu i podczas uśmiechania się, także gites majonez jest i tak
czerwiec zaraz będzie i nie mogę się doczekać aż zdejmiesz.. Ale pewnie będą ładniusie
Stary 2010-05-20, 14:41   #1817
Merry1984
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość

edit. Jestem głodna, mam umyte zęby i założone wyciągi, nie chce mi się ściągać, znów myć zęby, znów zakładać, a głodna będzie mi ciężko zasnąć, błędne koło normalnie
nawet nie wiesz jak bardzo Cie rozumiem!

niedoczyność tarczycy
23.07 IUI - nieudane
19.08 IUI - nieudane
18.08 IUI - nieudane
Merry1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:58   #1818
noelia007
Raczkowanie

Ludzie pomocy!!!

Jem jem i nagle drucik po praej stronie mi jakby wyleciał.Tzn.jak są gumki (te guziki róznego koloru) to pimiędzy nimi jest drucik.I ten o to drucik wyszedł mi z jednej takiej gumeczki i wisi tylko na jednej.

Matko jak znowu bede musiala placic 2tys....to juz nie są żarty.
Stary 2010-05-20, 15:14   #1819
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez noelia007 Pokaż wiadomość
Ludzie pomocy!!!

Jem jem i nagle drucik po praej stronie mi jakby wyleciał.Tzn.jak są gumki (te guziki róznego koloru) to pimiędzy nimi jest drucik.I ten o to drucik wyszedł mi z jednej takiej gumeczki i wisi tylko na jednej.

Nie mam doświadczenia ale to mi wygląda na drobną awarię spróbuj może igłą założyć tą gumkę na swoje miejsce
Stary 2010-05-20, 15:18   #1820
noelia007
Raczkowanie

ale gumki są w dobrym miejscuTu chodzi o tej druciki co sa pomiedzy tymi gumkami czyli tymi guzikami co sa na zębach w róznych kolorach,I ten drucik wykazł z jednego guzika i wisi tylko na jednym...\

co robić1!!?? placze.
Stary 2010-05-20, 15:23   #1821
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
ale gumki są w dobrym miejscuTu chodzi o tej druciki co sa pomiedzy tymi gumkami czyli tymi guzikami co sa na zębach w róznych kolorach,I ten drucik wykazł z jednego guzika i wisi tylko na jednym...\

co robić1!!?? placze.
Spokojnie, nie płacz na pewno nie jest tak źle. Weź telefon i zadzwoń do swojej ortodontki. Spokojnie opowiedz jej co i jak. Może skończy się tylko na konsultacji telefonicznej. Myślę, że to najlepsze rozwiazanie teraz.
Stary 2010-05-20, 15:48   #1822
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Ludzie pomocy!!!

A te 2 tys. to za co? Przecież drut nie jest stałym elementem aparatu. Te 2tys. to płaciłaś tylko za zamki. Gumki i drut są "wymienialne".

Don't panic
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:57   #1823
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedz O Ty spryciulo pamiętam, że połknęłaś kawałek metalu z aparatu ale żeby tak sprawdzać czy czasem nie ukrył sie gdzieś w zakamarkach to bym nie pomyślała Niby przy okazji ale przynajmniej masz pewność

Sasasa! Wyczaiłaś mnie!
Cytat:
Ludzie pomocy!!!

Też bym doradzała wypić napar z melisy i dwa głębokie wdechy

Czy drut wyszedł Ci z ostatniego zamka/kolorowego guzika w łuku? Czy złamał się gdzieś w środku, pomiędzy np. trójką a czwórką?
I jeszcze jedno: czy, jeśli wylazł z ostatniego, to czy tym ostatnim elementem nie jest pierścień albo rurka?
Stary 2010-05-20, 16:23   #1824
eukaliptus39
Raczkowanie

allotment
da się śpiewac z wyciągami, ja z nimi śpiewałam jak je nosiłam. oczywiście na próbach bo występy to już bez.
co prawda ciężko bylo przy rozgrzewce np, ale jesli próba godzinna to ściągnąć można i po sprawie.
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:48   #1825
dzolerinka19872
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja tak z innej beczki. Rentgen zębów wykazał że moje dolne ósemki nie "wyrżną" się, bo są skierowane tak jakby bokiem i w dziąśle opierają się na siódemkach. Miałam je usunąć chirurgicznie ale panicznie się boję i nie zrobiłam tego..
No i mija rok od tamtej pory a mnie tak dziś zabolało dziąsło w tym miejscu jak się dotknęłam że masakra.. Kuzynka mówi że pewnie ta ósemka się "pcha" i to strasznie będzie boleć, ona miała antybiotyk na to.. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie
Stary 2010-05-20, 16:56   #1826
Cheza01
Zadomowienie

Kurczaki, wczoraj w pracy odkleił mi się zamek od jedynki :/ Niby orto mówiła, że nie ma powodu do paniki i można czekać spokojnie do następnej wizyty, ale taka awaria drugiego dnia od założenia tego całego ustrojstwa mi się nie podoba. Najwcześniej mogę u niej być i tak za 2 tygodnie, może mnie jakoś obejrzy między pacjentami.

Moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280666

I'm swimming in the smoke
Of bridges I have burned
Cheza01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:58   #1827
Lousie
Raczkowanie

apropos ósemek, to ja mam niesymetryczne
to podobno baaaardzo rzadki przypadek, haha
ale siedzą na razie głęboko. na szczęście.

w ogóle dziewczyny, dodałam zdjęcia, a wy nic
no skomentujcie trochę te moje krzywulce..

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~

Edytowane przez Lousie
Czas edycji: 2010-05-20 o 17:00
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 17:03   #1828
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tak z innej beczki. Rentgen zębów wykazał że moje dolne ósemki nie "wyrżną" się, bo są skierowane tak jakby bokiem i w dziąśle opierają się na siódemkach. Miałam je usunąć chirurgicznie ale panicznie się boję i nie zrobiłam tego..
No i mija rok od tamtej pory a mnie tak dziś zabolało dziąsło w tym miejscu jak się dotknęłam że masakra.. Kuzynka mówi że pewnie ta ósemka się "pcha" i to strasznie będzie boleć, ona miała antybiotyk na to.. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie

Usuń je Od 15 kwietnia pozbyłam się 4 ósemek, ostatniej dzisiaj. Ryjak mnie boli fakt faktem, ale nie jest źle, nie raz po wizycie u orto byłam bardziej obolała Jedna się tak jak u Ciebie opierała o 7 i ją najbardziej nieprzyjemnie wspominam, ale moim zdaniem nie ma się czego bać. A jak nie przestanie boleć, to radzę szybcikiem do dentysty po antybiotyk, bo jakieś zapalenie może Ci się robić. Mi się zrobiło przy jednej ósemce, która wrastała mi w polik

Lousie, jak dla mnie to u Ciebie by się bez aparatu obeszło (ale ja się kompletnie nie znam) Kompletnie nie widać na tych zdjęciach, żebyś miała krzywe zęby (nierówne tak, ale nie widać, żeby były krzywe )

Edytowane przez Świniaczek
Czas edycji: 2010-05-20 o 17:09
Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 17:32   #1829
dzolerinka19872
Raczkowanie

boję się inawidzę jak mi coś krwawi w buzi buu
Stary 2010-05-20, 17:32   #1830
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzolerinka19872 Pokaż wiadomość
Skoro piszesz, że miałaś je usunąć, to pewnie to zalecił orto? Na Twoim miejscu zrobiła bym to czym prędzej! Skoro nie wyjdą, bo są zatrzymane w dziąśle i do tego leżą bokiem, to nic dobrego z nich juz nie wyniknie, a tylko mogą Ci skrzywić zęby naciskając na nie przy rzekomym wyżynaniu się.
Nie bój się panicznie, wyrywanie chirurgiczne jest do przeżycia, najgorszy pierwszy krok, czyli umówić się na wizytę Najlepiej wyrwać przed weekendem lub przed jakimś wolnym czasem, bo jest możliwość, że zrobi ci się chomik, czyli polik spuchnie. Znieczulenie jest jak dla konia i nic się nie czuje (ja nic nie czułam, też miałam chirurgicznie usuwaną ósemkę). Wybierz dobrego chirurga szczękowe i hop siup!

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości