Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 18:01   #1501
Truskawka82
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Dziewczyny czy do szpitala aglaszalyscie sie dzien wczesniej czy dopiero w dniu operacji??Mam swiadomosc ze raczej powinno sie zglosic przed operacja dzien wczesniej aczkolwiek lekarz na kosultacji powiedzial mi ze przyjecie do szpitala w dniu operacji od godziny 8-smej rano... wiec tu sie rodzi watpliwosc. dzieki
Truskawka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 18:48   #1502
czarnulla82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Truskawka82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do szpitala aglaszalyscie sie dzien wczesniej czy dopiero w dniu operacji??Mam swiadomosc ze raczej powinno sie zglosic przed operacja dzien wczesniej aczkolwiek lekarz na kosultacji powiedzial mi ze przyjecie do szpitala w dniu operacji od godziny 8-smej rano... wiec tu sie rodzi watpliwosc. dzieki
hej
ja do kliniki przyszlam chwile przed wyznaczona godzina. Ale i tak czekalam prawie 2 godziny zanim sie za mnie wzieli na zabieg. Zreszta nie mialam mozliwosci dzien wczesniej przyjechac bo to byla niedziela i klinika nie przyjmowala gosci. Badania porobilam sama wczesniej, bo lekarz mi wypisal co mam miec z soba.
pozdrawiam

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez judka33 Pokaż wiadomość
Jeśli tylko coś jeszcze Cię martwi, pisz. Mi też pomaga myśl, że nie jestem sama w swoich wątpliwościach. Parę dni temu pofarbowałam włosy, zrobiłam nową fryzurę, eksperymentuję z makijażem. Chciałabym już się cieszyć nowym wyglądem..ale minął dopiero miesiąc od operacji. Szwy w jednej dziurce całkiem się rozpuściły. Używasz soli morskiej w aerozolu? Jeśli nie to kup ją sobie koniecznie. Tak mi doradził mój lekarz. Super nawilża nos, łatwiej go wyczyścić. Nie trzeba się bać, że coś się powyrywa przy wydmuchiwaniu nosa.
Jeśli możesz i nie sprawia Ci to bólu, to nawilżaj a nawet natłuszczaj skórę na nosie i w zgięciach przy dziurkach. Od opuchlizny skóra jest napięta i będzie się łuszczyć. Pozdrawiam!
judka33 z ta solą morską to dzieki, bo nawet nie wiedzialam. Lekarz mi nic nie mowil...... A nos - czubek smaruje duzo wazyliną, bo juz widze ze zaczyna sie łuszczyc.
dzisiaj byłam sciagnac szwy i pielegniarka mi mowila zebym jeszcze na noc naklejala sobie ten gips, dla wlasnego dobra. Podczas snu podobno nos sie moze usunac i zniekształcic spiac na boku....
pozdrawiam
czarnulla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:13   #1503
judka33
Raczkowanie

GG do judka33
Dot.: dr Szczyt

EmiNika to że znalazłaś jedną negatywną opinię na temat lekarza nie powinno go od razu skreślać. Zajrzyj na Ranking lekarzy ,znajdź dr. Szczyta i poczytaj opinie.
To prawda,że trafny wybór lekarza operującego jest ważny. Nie sugeruj się dojazdem, przemyśl decyzję. Ja do swojego lekarza jeżdżę 1.5 godziny. Przejrzyj wcześniejsze wpisy na naszym forum, wydaje mi się,że wiele osób operowało się u dr. Szczyta.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Truskawka82 Pokaż wiadomość
Ja też w szpitalu byłam dzień wcześniej. Pobrano mi krew, zrobiono wywiad na temat przebytych chorób, branych leków. Wypełniłam ankietę, poczytałam na czym polega znieczulenie ogólne i jakie niesie za sobą zagrożenia. Rozmawiałam z anestezjologiem, zrobiono mi zdjęcia i na drugi dzień miałam operację.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Czarnulla piszesz, że byłaś na usuwaniu szwów? Zdziwiłam się, bo ja mam szwy rozpuszczalne. Uważaj w jakiej pozycji śpisz. Twój lekarz wie, że gips Ci się odkleił? Widział Twój nosek?
judka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:40   #1504
czarnulla82
Raczkowanie

judka33 niestety lekarza nie bylo jak usówałam szwy i nie widział mojego nosa. Pielegniarka zaleciła mi tylko zebym jednak na noc jeszcze przyklejała gips. Staram sie spac na plecach, ale to nie zawsze takie proste...
Czytałam ze gips czasem sam odpada po 3-5 dniach, wiec to nie było tez nic nienormalnego...
Na słupku nosa mialam szwy normalne, dlatego musialam jechac wyciagnac. Wewnatrz nosa mam rozpuszczalne - troche tak dziwnie z tymi szwami no ale cóż....
Stary 2010-05-18, 16:53   #1505
golga
Raczkowanie

HEJ DZIEWCZYNY!
dzisiaj rano wrocilam do domu juz po operacji. jestem zadowolnona bo juz przez gips widac ze garba tam nie ma odrazu po operacji czulam sie tak dobrze ze zartowalam z salowymi i wogole smialam sie nic nie bolalo nudnosci nie mialam. w srodku nosa mam tylko jeden chyba szew rozpuszczalny a zadnych setownow i blaszek nie ma. ciesze sie ze trafilam na takiego dobrego chirurga i wogole personel bardzo przyjemny. bardzo sie ciesze z podjetej decyzji i polecam dziewczynom ktore maja jakies komlpeksy na temat swojego nosa. i dzieki dzieczynom ktore wspieraly mnie na forum
golga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:32   #1506
czarnulla82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez golga Pokaż wiadomość
HEJ DZIEWCZYNY!
dzisiaj rano wrocilam do domu juz po operacji. jestem zadowolnona bo juz przez gips widac ze garba tam nie ma odrazu po operacji czulam sie tak dobrze ze zartowalam z salowymi i wogole smialam sie nic nie bolalo nudnosci nie mialam. w srodku nosa mam tylko jeden chyba szew rozpuszczalny a zadnych setownow i blaszek nie ma. ciesze sie ze trafilam na takiego dobrego chirurga i wogole personel bardzo przyjemny. bardzo sie ciesze z podjetej decyzji i polecam dziewczynom ktore maja jakies komlpeksy na temat swojego nosa. i dzieki dzieczynom ktore wspieraly mnie na forum
hej
gratuluje!!! juz po krzyku!!
bardzo sie ciesze ze swietnie sie czujesz i nie mialas zadnych nudnosci!!no i ze grabka juz nie ma!!!
Stary 2010-05-20, 12:20   #1507
golga
Raczkowanie

ale ten tydzien z opatrunkami i zatkanym nosem jest jednak koszmarny
Stary 2010-05-20, 13:21   #1508
Tequila22
Raczkowanie

Cytat:
ale ten tydzien z opatrunkami i zatkanym nosem jest jednak koszmarny
A jak Ci się oddychało ustami? I ogólnie jak się czułaś?
Tequila22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:41   #1509
golga
Raczkowanie

ogolnie to gips i szwy zdejmuja mi w poniedzialek czego nie moge sie juz doczekac. oddychanie ustami nie jest przyjemne ale da sie do tego przyzwyczaic. dla mnie najgorsze jest polykanie czegokolwiek bo po pierwsze nie czujesz smaku a po drugie zatykaja ci sie uszy. nie mile jest tez wysychanie ust i buzi ale to naprawde wszystko da sie przezyc jesli ma sie kompleksy i motywacje. ja osobiscie nie lubie lykac tez tej calej sterty lekow. sa chwile kiedy juz mam dosc ale odliczam tylko minuty do poniedzialku chociaz obawiam sie troche bolu i efektu.. zobaczymy.
Stary 2010-05-20, 17:45   #1510
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Cytat:
ogolnie to gips i szwy zdejmuja mi w poniedzialek czego nie moge sie juz doczekac. oddychanie ustami nie jest przyjemne ale da sie do tego przyzwyczaic. dla mnie najgorsze jest polykanie czegokolwiek bo po pierwsze nie czujesz smaku a po drugie zatykaja ci sie uszy. nie mile jest tez wysychanie ust i buzi ale to naprawde wszystko da sie przezyc jesli ma sie kompleksy i motywacje. ja osobiscie nie lubie lykac tez tej calej sterty lekow. sa chwile kiedy juz mam dosc ale odliczam tylko minuty do poniedzialku chociaz obawiam sie troche bolu i efektu.. zobaczymy.
Golga cieszę się że tak dzielnie wszystko znosisz! Brawo!: oklaski:
Nie bój się bólu bo go nie będzie. To strach powoduje, że wyobrażamy sobie, że boli. Kiedy ja miałam zdejmowany gips, pielęgniarka była tak ostrożna i delikatna, że trwało to ze 20 min. Nie spieszyła się, widziała, że gips ciasno przylega. Nic mnie nie bolało ale serce mało mi nie wyskoczyło na posadzkę!Nie spodziewaj się zachwycającego efektu, nie nastawiaj się na oszałamiający widok. Unikniesz rozczarowania. Na efekty musisz czekać. Ale przecież Ty to wiesz, prawda?

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Czarnulla a masz bliznę po tym szwie na słupku nosa? I dlaczego chirurg zdecydował o takim właśnie sposobie? Napisz proszę co dokładnie miałaś robione.
Stary 2010-05-20, 18:12   #1511
golga
Raczkowanie

wiem ze cudownego efektu odrazu nie bedzie jednak w moim przypadku zmiana byla dosc radykalna wiec moze bedzie cos widac. a jaki jest nos po zdjeciu gipsu? siny, krzywy jaki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 18:50   #1512
skowronek9
Przyczajenie

hej pozdrawiam wszystkich ,
mam pytanie do: golga u kogo robilas operacje? poza tym zycze szybkiego powrotu do zdrowia oraz spodziewanych efektow
skowronek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:56   #1513
golga
Raczkowanie

operacje robilam u dr. Krawczyńskiego
Stary 2010-05-20, 22:51   #1514
skowronek9
Przyczajenie

Cytat:
operacje robilam u dr. Krawczyńskiego

Aha w krajmedzie w wawie robilas? a sa tam przeprowadzane symulacje, czy nie ma takiej mozliwosci? a moglabys z grubsza opisac swoja wizyte podczas 1 konsultacji? znalas moze kogos wczesniej kto sobie tam robil nos czy poszlas na zywiol , bo zauwazylam ze n ie maja tam zadnej galerii z op nosa choc jak nazwa mowi specjalizuja sie w op nosa?

ja ostatnio slyszalam ze bienkowski z bydgoszczy jest ponoc dobry. czy jest na tym forum jakas jego pacjentka? pozdrawiam
Stary 2010-05-21, 07:23   #1515
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Cytat:
wiem ze cudownego efektu odrazu nie bedzie jednak w moim przypadku zmiana byla dosc radykalna wiec moze bedzie cos widac. a jaki jest nos po zdjeciu gipsu? siny, krzywy jaki?
Sińce możesz mieć wokół oczu choć nie koniecznie. Nos będzie opuchnięty, ja do dzisiaj mam opuchliznę w miejscu po garbie (a minął już miesiąc).
Zmiany będą zauważalne, nie martw się. Jeśli masz opuchnięte oczy i jakieś krwiaki na powiekach to kup w aptece maść ze świetlikiem i rób chłodne okłady z rumianku. To przynosi ulgę. Po zdjęciu gipsu będziesz mieć drętwy nos bez czucia, ja mam drętwy cały czubek. Jeśli gips był dobrze założony to nie ma możliwości, żeby był krzywy. Będzie ok, zobaczysz!
Stary 2010-05-21, 10:21   #1516
golga
Raczkowanie

Doktor Krawczyński faktycznie robi operacje w Krajmedzie jednak ja mialam robiona w szpitalu na Brodnie.
Przed operacja mialam dwie konsultacje z doktorem. Ostatnia byla jakies 3 miesiace przed operacja na pierwszej konsultacji doktor ocenia co tam ci w nosie siedzi ja mialam glownie problem z przegroda i oddychaniem. Pozniej jak juz jestes na 100% zdecydowana umawia sie z toba na wizyte z symulacja. Musze powiedziec ze wlasnie to zdejcie mnie do konca przekonalo
Jesli chodzi o to na co sie powolywalam w wyborze lekarza to to ze moja mama sama jest doktorem wiec polecila mi najlepszego specjaliste jakiegos znala. A sama moja mama miala robiona operacje w krajmedzie jednak byla to operacja tyypowo laryngologiczna robiona przez doktora Krajewskiego.
Jesli nie mozesz znalesc zadnych zdjec z kliniki ktora sobie wybralas to sie tym nie martw. Umow sie na wizyte i spytaj sie lekarza o wszystko i wyjasnij wszystkie swoje watpliwosci. Pierwsza wizyta nigdy nie oznacza podjecia ostatecznej decyzji wiec jesli lekarz lub klinika nie beda ci odpowiadac mozesz poprostu zrezygnowac.
Stary 2010-05-21, 11:06   #1517
Tequila22
Raczkowanie

Golga a jak wspominasz pierwszą noc po operacji? Jak się czułaś po narkozie? Mnie troszkę przeraża oddychanie tylko ustami, to jak będę jeść, spać i suchość w ustach. Ale czego się nie robi dla urody
Tequila22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:20   #1518
golga
Raczkowanie

Judka33 since z oczu juz mi prawie zeszly boje sie tylko wlasnie o nos. mam nadzieje ze po zdejciu gipsu bedzie odrazu widac zmiane i pojde pochwalic sie znajomym
Tequila22 noc po operacji nie jest taka nieprzyjemna jak ja maluja. caly czas spisz a twoja buzia nie jest jeszcze przyzwyczajona do suchosci wiec nie przeszkadza to jeszcze za bardzo. nie boj sie!
Stary 2010-05-21, 15:44   #1519
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Cytat:
Judka33 since z oczu juz mi prawie zeszly boje sie tylko wlasnie o nos. mam nadzieje ze po zdejciu gipsu bedzie odrazu widac zmiane i pojde pochwalic sie znajomym
Tequila22 noc po operacji nie jest taka nieprzyjemna jak ja maluja. caly czas spisz a twoja buzia nie jest jeszcze przyzwyczajona do suchosci wiec nie przeszkadza to jeszcze za bardzo. nie boj sie!
Golga ja też tak myślałam ale dopiero po dwóch tygodniach wyszłam z domu. Nie chciałam nikogo straszyć. Mam nadzieję, że Ty przejdziesz to łagodniej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 16:11   #1520
golga
Raczkowanie

tez mam taka nadzieje
Stary 2010-05-21, 16:37   #1521
skowronek9
Przyczajenie

hej dzieki za szczgolowe info. Mam jeszcze tylko pyt czemu na bromie a nie krajmedzie, tam tez jest szpital jakis? a umawialas sie z nim konkretnie czy do rejestr dzwonilas? mozesz podac nr , bo ja jestem spoza wawy i nie orientuje sie za bardzo w tamtejszej topografii, dzieki buziaki papapa
Stary 2010-05-21, 18:40   #1522
golga
Raczkowanie

to jest duzy szpital na brodnie. doktor jest tam na oddziale laryngologii i skontaktowac sie mozna z nim poprzez poradnie laryngologiczna
Stary 2010-05-21, 18:58   #1523
czarnulla82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judka33 Pokaż wiadomość
Czarnulla a masz bliznę po tym szwie na słupku nosa? I dlaczego chirurg zdecydował o takim właśnie sposobie? Napisz proszę co dokładnie miałaś robione.
judka33 mam blizne na słupju nosa po szwie, ale smaruje duzo wazelina i delikatnie masuje, to podobno ma przyspieszyc gojenie. Blizna nie jest zbyt widoczna, ale ja wiem ze jest
Moj chirurg taki sposob praktykuje!! Moze nie najlepszy, ale najlepiej wie jak sie wycenic i zdzierac kase z ludzi......
Mialam operowany caly nos, metoda otwarta, tzn zwezanie nosa (na tym mi najbardziej zalezało!!) i oczywiscie scinanie niewielkiego garbka. Efektow jeszcze nie widze, ale pewnie dlatego ze nos jeszcze opuchniety.....
Stary 2010-05-21, 19:13   #1524
skowronek9
Przyczajenie

hej czarnulla82 co do zdzierania to masz raje! bylam u niego na konsultacji, gadane ma nie powiem. lŁAdnie mi wszystko wytlumaczyl, i powiedzial ze on ogolnie zniecheca do operacji jesli nie widzi problemu , no ale faktycznie w moin przypadku daloby sie cos poprawic itp wiec jesli sie zdecyduje to mam sie zglosic do lublina itd.
nie zachwycila mnie jego strona int , pelno na niej zdjec w galerii ale ani jednego z operacji twarzy, prawie same biusty. chyba wiec specjalista od piersi.

Ok golga poszukam na necie, dzieki
Stary 2010-05-21, 19:41   #1525
czarnulla82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skowronek9 Pokaż wiadomość
....
nie zachwycila mnie jego strona int , pelno na niej zdjec w galerii ale ani jednego z operacji twarzy, prawie same biusty. chyba wiec specjalista od piersi.
skowronek9 tak masz racje, ja jego galerii zdjec nosków tez nie widzialam. Mowil ze nie pokazuje, gdyz sa na nich całe twarze pacjentów "przed" i "po" i to dla ich dobra - dane osobowe...
Jedynie jakie widzialam to od dziewczyn z forum. Podobały mi sie....
Stary 2010-05-21, 19:43   #1526
roki3
Raczkowanie

Też miałam operację na otwartym nosie cztery tygodnie temu i ta blizna naprawdę już jest mało widoczna a z czasem pewnie całkowicie zginie.
roki3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 19:49   #1527
czarnulla82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequila22 Pokaż wiadomość
Golga a jak wspominasz pierwszą noc po operacji? Jak się czułaś po narkozie? Mnie troszkę przeraża oddychanie tylko ustami, to jak będę jeść, spać i suchość w ustach. Ale czego się nie robi dla urody
dokładnie Tequila22 - czego sie nie robi dla urody!!!
Nie mozesz myslec, ze po operacji nie dasz sobie rady z oddychaniem. Moze troche suszy, przyznaje... Ale naprawde idzie to przezyc!!! Moze Ty zniesiesz to lepiej niz niejedna z Nas!!! Tego Ci zycze!!! Ale prosze Cie nie nastawiaj sie zle i sama siebie nie strasz, bo wiele zalezy od naszej psychiki!!! Najlepiej mysl tylko o efekcie i pieknym nosku!! pozdrawiam
Stary 2010-05-21, 20:48   #1528
golga
Raczkowanie

właśnie! dla mnie najgorszy w tej operacji byl stres bo wszystko inne poszlo jak po masle. wiec nie warto sie naprawde denerwowac chociaz wiadomo ze wiekszosc ludzi by sie denerwowalo
Stary 2010-05-22, 00:08   #1529
padawan
Przyczajenie

Dot.: krzywa przegroda nosowa

a ja mam pytanie do tych którzy mieli operacje.
Czy u was przed zabiegiem były objawy zniekształconego głosu? Chodzi mi o jakiś taki dziwny dźwięk głosy który się wydaje itd? bo u mnie tak jest /niedawno sie o tym przekonałem/
proszę o odp
padawan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 12:42   #1530
judka33
Raczkowanie

GG do judka33

Cytat:
właśnie! dla mnie najgorszy w tej operacji byl stres bo wszystko inne poszlo jak po masle. wiec nie warto sie naprawde denerwowac chociaz wiadomo ze wiekszosc ludzi by sie denerwowalo
Czarnulla jeśli blizna będzie się brzydko goić to poproś dermatologa lub swojego chirurga o maść na blizny. Kiedy usuwałam pieprzyka (dość dużych rozmiarów) to kupiłam maść Contractubex. Pomogła, blizna jest nie widoczna.

O tak!! stres potrafi doprowadzić do obłędu! Gdybym wiedziała, że tak łagodnie przejdę operację i setony, gips i inne niedogodności, TO WCALE BYM SOBIE NIE ZAWRACAŁA GŁOWY MYŚLAMI OBAWAMI!
No i oczywiście Nasze "rozmowy" były baaaaardzo pomocne.
W domu nie za bardzo jest z kim porozmawiać, bo albo mama nie chce słyszeć o bólu, opuchliźnie, szwach itd. albo siostry z zazdrości mówią, że "nic nie widać, wyglądasz jak przed.."
Dziękuję wszystkim dziewczynom,że tak chętnie czytają wpisy i tak szczegółowo opowiadają o swoich operacjach!!!

Edytowane przez judka33
Czas edycji: 2010-05-22 o 12:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości