|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Laurko i ode mnie i mojej Oliwii buziaczki
![]() skierko |
|
|
|
#2732 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
na trzeźwo wypadki się zdarzają a co dopiero pod wpływem.Ja to drżę,jak co rano wypuszczam Damiana do szkoły i jak ma wracać...Cytat:
Teść też nie otworzył ![]() Cytat:
za wyniki.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kciuki to trzymać za pozytywny,czy negatywny? ![]() Cześć angy ![]() Cytat:
kasiulka dla Adasia za kolejnego ząbka.Miramejku,morska hop,hop? Dzień dobry Chyba nareszcie dobry Nocka przespana,ale od wczorajszego popołudnia mam marudę ząbki czy co![]() Wychowawczyni kupujemy w prezencie jednak te ręczniki z wyszywanymi ich imionami Kasia dzięki za pomysł Idę na jakieś śniadanko ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- katarzynko,Syla jak Wasze dziewczyny dzisiaj? anulka a u Ciebie jak sytuacja?Jak się czujesz? |
|||||||
|
|
|
#2733 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczyny
![]() ja jade zaraz do dentysty ![]() a po poludniu jade do kolezanki na dzialke z innymi kolezankami ale najpierw jeszcze na wystepy do przedszkola
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam marudę w domu, nic tylko chodzić, wygłupiać się, niania tak mi ją rozpsuła, że szkoda gadac ![]() Fajny pomysł z tymi ręcznikami Właśnie Anulka odezwij się
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny długo sie nie odzywałam, nie czytałam Was tez na wątku, ale w klubie za to sumiennie czytam
![]() Zaliczenia się zaczely i sesja i nie mam czasu. No i za Malutkiem trzeba chodzić bo raczkuje po całym domu. Zresztą mam trochę smutków i smuteczków, szkoda gadać. Spoznia mi sie okres, narazie tylko 5 dni ale juz w stresie chodzę
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
czesc
![]() u nas nocka ladnie przespana, ale pobudka o 5:20, adas znowu spi, ja probowalam tez sie polozyc ale zasnac oczywiscie nie moglam mam do was takie pytanko-jak robiecie zupki dzieciom i potem je rozgniatacie widelcem, to rozgniatacie tylko warzywa wyciganiete z wody czy tez zostawiacie troche wody? |
|
|
|
#2737 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas momentami też się pojawia dobra decyzja, wizaż zawsze pomocny ![]() Marudki małej współczuję zaraz napiszę Cytat:
Unholly trzymam za naprawę zmywarki ![]() Angy, za wynik testu, jakikolwiek by nie był ![]() ![]() Dzień dobry, delikatnie mówiąc lekko wymięta jestem, mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie ale może jakoś się wykaraskam, martwię się tylko cały czas żeby małej nie zarazić ![]() Woda powoli się cofa, byłyśmy wczoraj nawet na króciutkim spacerku z małą - zaczyna śmierdzieć Oglądałam właśnie zdjęcia z miejscowości obok - ach co będę mówić, tragedia po prostu...Rodzice mieli tam auto u lakiernika, facet nieodpowiedzialny całkowicie- większość mieszkańców samochody powywoziła na wyższe tereny a on nie - auto nadal stoi CAŁKOWICIE pod wodą...Przepraszam, że was tak tym ciągle nudzę ale to tak blisko mnie i taka tragedia...---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Niech się poukłada, gdybysmy mogły jakoś pomóc daj znać... Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Laurci
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-21 o 09:37 |
||||
|
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() nareszcie sloneczko troche wyjrzalo Laurko sto lat Cytat:
![]() widze najwazniejszy bagaz juz sie zapakowal-Antonio Cytat:
Cytat:
|
|
#2740 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
za zaliczenia ![]() to może w klubie napisz co się dzieje a z okresem to myślę że przez stres związany z egzaminami Cytat:
)Cytat:
ja jak patrzę na zdjęcia w necie albo ogladam wiadomości to masakra, wszystko pod wodą, ludzie potracili domy....tragedia ![]() Amelka pospała - 5 minut i dalej buszuje
|
|||
|
|
|
#2741 | |
|
celebriti
|
czesc Dziewuszki.
Mam pytanie ( przepraszam jesli juz byl ten temat) co kupic dla dziecka anty komary? Znalazlam w necie jakies produkty ale moze uzywacie czegos? godnego polecenia. Zwijamy sie w lesne tereny i wole jej oszczedzic bąbli...
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to ogromna tragedia, a Was prawie dotknęła osobiście, a w zasadzie nie prawie Szkoda samochodu, ale chyba dobrze, że tylko takie straty macie.Trzymam kciuki. żebyś szybko wróciła do zdrowia
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Angy a ile Tobie sie spoznia?? chyba jak dzis nie dostane to dla świętego spokoju zrobie test
Dzięki dziewczyny
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc w ogóle bez żadnej możliwości kontroli to u mnie idzie Mam juz duzo latek i wydaje mi się, że umiem sie zabezpieczyć, ale różnie to bywa
|
|
#2745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Milo ze pytasz
![]() Cytat:
![]() Angy i za ciebie trzymam kciuki ![]() Laurko wszystkiego najlepszego Aannuullaa opowiadaj ile chcesz, dobrze robi takie wygadanie sie U nas ladna pogoda i sloneczko, jak narazie 21 stopni .Svi udanego wpadu z kolezankami
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu widać, że pogoda w końcu lepsza, bo aż echo u nas tu idzie dzisiaj U mnie też słoneczko w końcu wyszło-może nareszcie jakies lato przyjdzie...?Ale...:cicho :
|
|
#2747 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Laurko wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
ide chyba zaraz z Wercia na spacerek bo nie wiadomo czy padac potem nie bedzie-jakos sie chmurzy
|
#2749 |
|
Ola-Unhola
|
No i doopa z naprawy zmywarki. technik będzie musiał przyjechać raz jeszcze.
Popsuła się pompa, która jest umieszczona pod zmywarką, więc trzeba by ją wysunąc z zabudowy. I jest z tym problem. Meble montowaliśmy 6 lat temu a zmywarkę wciskaliśmy na siłę w miejsce szafki 2 lata temu. ledwo nam wtedy weszła, a teraz nie chce wyjść. Ten technik to takie chucherko mojego wzrostu, więc nawet we dwójkę nie dalibyśmy rady. Małż musi to zrobić sam lub z kimś i dopiero wtedy z serwisu przyjadą. Ale to już po Bożym Ciele, bo terminów teraz nie mają. Dobrze, że liczy się data zgłoszenia, bo gwarancja kończy się 26 maja. Jakaś złośliwość rzeczy martwych nas prześladuje.... Wczoraj Małż odebrał samochód (za katalizator używany, roboc. i przeczyszczenie/napełnienie klimy zapłacił 700 zł) i okazało się, że klima nie chłodzi, wszystko niby działa, ale nie chłodzi. No gdzie latem z dziećmi bez klimy... Musi kupić kolejny za min 300 zł+robocizna.......... Tamten gośc, który sprzedał nam ten katalizator zwrócić kasy nie chce (kupowalismy na allegro, bo mechanicy w warsztacie zaproponowali nam nowy za 1000 zł, także....), bo uważa, że był sprawny, piękny i w ogóle.... Ja się załamię ![]() Angy, Wredna trzymam kciuki za testy. Może i ja powinnam zrobić...5 maja na działeczce zaszaleliśmy a okresu od ciąży nie miałam, więc wszystko możliwe ![]() Wredna, za egzaminy ![]() Svi, udanego wypadu Idę robić zupę. Nie ma humoru, poradźcie coś... ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Aa groszkolino, my na komary mamy to: http://www.allegro.pl/item1010701185...on_chicco.html powyżej 12 mies. jest ziaja anty bzz: http://www.bangla.babyonline.pl/chem...rngieha4tpfed1 a Wojtusia na wózek np nalepia takie plastry jeszcze: http://www.allecco.pl/produkt-Stop_i...7583,1030.html
|
#2750 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2751 | |
|
Ola-Unhola
|
Ja chyba zaopatrzę się jeszcze w takie cuś:
http://www.bangla.babyonline.pl/chem...rngieha4tpfed1 ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Aukcja wystawiana jest informacyjnie i podany tel., dzwonisz, on kończy aukcję a Tobie wysyła za pobraniem. i doopa........
|
|
#2752 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no to rzeczywiście.... ja zaraz ide z maruda na spacer bo pospała i wstała już a słoneczko świeci - poza tym marny tu dziś ruch |
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Angy, Wredna-za oczekiwany wynik testu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ciesze sie moglam pomoc. najserdeczniejsze podziekowania za zyczenia, jestescie najlepszymi ciotkami ![]() Sylka, ciesze sie ze moglam pomoc. Noc taty, wiec przespana.A na powaznie to dalam jej na wieczor panadol i w nocy 2x wstalam sprawdzic czy nie ma temp, bo inaczej przez sen bym jej nurofen dala, ale nie byla goraca a rano miala 37,1 i juz zapobiegawczo dalam, bo tak sie to zaczynalo...37,1 i roslo do39 ![]() teraz spi juz 2h.Ja sie tez wyspalam.Wstalam o 11 Stad moja nieobecnosc a teraz pedze do garow.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2754 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
no... a u nas przestało świecić, zachmurzyło się i pewnie niedługo znowu popada. Dzisiaj nie będę oddalała się, bo nie chcę zmoknąć jak wczoraj.No chyba, że do tego czasu wyjdzie słoneczko o już pada
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Wieki mnie tu nie było... Jakoś tak ciągle nie maam czasu Małż zmienił pracę w domu jest tylko na weekendy a ja wszystkie wolne chwile spędzam z małą. Też nie mam ich za wiele o 14 jadę po nią zanim się przebiję przez korki to tak na 15.30 jestem w domu pobawię się z nią do 18tej później kąpiel i spanko. I tak codziennie. A tak poza tym to u nas leci. Dziś mała kończy 9 miesięcy (nawet nie wiem kiedy to zleciało), pięknie rośnie, mówi mama, tata, baba dziadzia, cici, nana, robi papa, moja moja, kosi kosi i daje całuski, a raczkować nie chce i nic w tym kierunku nie robi. Chciała by tylko żeby prowadzać ją za rączki.Staram się Was czytać jak tylko mam trochę czasu. Pozdrawiam Was
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą klimą rzeczywiście lipa Chyba po prostu zostaliście wkręceni... Wkurzające to strasznie, bo nie kosztuje 5 zł. U mnie też dzisiaj humor taki sobie, chociaż piątek. Ale jutro wiem, że cały dzień praktycznie sama, bo małż robi remont garażu, więc cały dzień pewnie będzie tylko wpadał i wypadał Dobrze, że chociaż słoneczko świeci Takie mam nudy w pracy, że szok. Po kwietniowej gorączce straszna posucha. I tak źle i tak niedobrze Obmyślam jakby się tu urwac dzisiaj, bo wyjątkowo mi się nie chce siedzieć. Poza tym musiałabym kupić Zosi parę body, bo wszystko już stare i sprane, albo poplamione. No i może mamie bym coś upatrzyła. A po pracy mam nie po drodze, a zreszta wtedy lecę zawsze jakiś obiad robic. Cytat:
No to ładnie pospałaś Dobrze, że Laurka ma się lepiej
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-21 o 12:02 |
||
|
|
|
#2757 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ tak ostatnio zasmakowal sos chrzanowy, ktory zrobilam do zoladkow, ze dzis robie bitki tez wlasnie z takim sosem
mniam ![]() choc pewnie beda na jutro bo dzis grilek i TZ ma nocke wiec moze zabierze sobie do pracy
|
|
#2758 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() co do raczkowania to moze nie będzie skoro prowadzona za rączki idzie...nie wszystkie raczkują... a reszta pięknie i dla małej wszystkiego naj z okazji "urodzinek" uciekam na spacer bo Amelka krzyczy już na mnie
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też nie chce raczkować i robi dokładnie to co napisałaś
|
|
#2760 | |
|
celebriti
|
dzieki Unholy za odp
![]() Kasiu wszystkiego dobrego dla Laury!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

na trzeźwo wypadki się zdarzają a co dopiero pod wpływem.Ja to drżę,jak co rano wypuszczam Damiana do szkoły i jak ma wracać...
za wyniki.
dla Adasia za kolejnego ząbka.
ząbki czy co

, stad te tanie linie lotnicze, bo normalnie to wolalam nieco drozej za bilet zaplacic, ale moc wziasc chociaz te 20kg. W Krakowie to fakt - placi sie i za pol deko 

, więc w ogóle bez żadnej możliwości kontroli to u mnie idzie
Mam juz duzo latek i wydaje mi się, że umiem sie zabezpieczyć, ale różnie to bywa
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)