|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czyli mam go sama budzić przed 4?? łoł matko....... przeca to nie wykonalne ![]() A co to daje? można gdzieś poczytać o tym? (w zaklinaczce ??) Kate- wszystkiego naj dla Wikiego ![]() ![]() Aniulka-a zasypia Ci Agusia od razu czy raczej zabawa? u nas zdarza sie, że smoczek da rade go uśpić ale to na jakieś jeszcze 15 min. - potem biegam do niego dalej Wyszłam na moment bo było super słońce, idę sobie po chodniku, słoneczko świeci i nagle słyszę gwałtowny szum...... a tu na mnie spada z nieba ściana deszczu ![]() ![]() Michaś chyba przez tą pogodę jest taki meczący-normalnie płacze dziś cały dzień ![]() ![]()
![]() |
#3962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Kropko - ja też myślałam, że uda mi się wziąć te 60 dni opieki nad dzieckiem zdrowym, ale tu muszą być spełnione jakieś warunki
![]() Do wakacji brakuje mi 38 dni - a taka udana jestem, że zamiast wziąć zwolnienie na wakacje w ciąży będąc, to ja nie brałam (pracowałam do października) teraz spokojnie siedziałabym sobie w domku i miała 100% pensji...Od wczoraj więc jestem na zwolnieniu lek... 3 wizyty x 100 zł ![]() ![]() 100 latek dla
![]() ![]() ![]() ![]() Aniulka - ale zdolniachę masz, że juz wiadomości wysyła ![]() I witam po długiej nieobecności dudziakową i fruzięi gosik ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-20 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Wybrałyśmy się z Paulą na spacerek... Zeszłyśmy na parking pod domem, TŻ zaczął wózek wyciągać z bagażnika i zaczęło padać... Wózek schował i na górę... Taki to nasz spacerek dzisiaj był... A już miałam nadzieję chociaż na pół godzinki, bo od soboty nie wychodzimy... Ale Paulina i tak zachwycona, bo coś się działo innego... Ząbki chyba jej odpuściły, bo dzisiaj ma o wiele lepszy humorek... Ale zaraz muszę ją przebrać, bo przecież spluta kompletnie... Jeśli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów, to dzisiaj odnotowaliśmy 100% sukces... Przyczynił się do niego słoiczek jabłuszko z banankiem z Hippa... Pierwszą łyżeczkę długo mieliła w buzi, ale potem pierwszy raz otwierała usteczka na widok łyżeczki i była rozczarowana, że tak mało dostała... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurczak, pieczarki, cebula, papryka... Może opaskę jej zakładaj, taka co na uszy by nachodziła... Cytat:
Cytat:
![]() |
#3964 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale mieliście długi spacer ![]() ![]() Kamyczku ale ona nawet czapke sobie potrafi ściągnąc a ostatnio jak jej kupiłam taką jakby opaskę-hustkę to naokrągło ją zakładałam i poprawiałam bo ciągle ją ściągała więc do spania chyba nie pomoże bo ją zsunie napewno ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
no zdolniacha ![]() ![]() to Wam też napisałyśmy wiadomość a co musi z ciociami trochę popisać ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-05-20 o 16:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Fruzia dobrze, że psychicznie lepie się czujesz i tak mocno kochasz maluszka
![]() Aniulka ale mała wygadana ![]() Ja miałam wózek głęboko spacerowy ale warzył 21 kg(ale kosztował mnie 200zł od sąsiadki) więc kupiłam sobie nowiutką spacerówkę za 450 . A mały dzisiaj był straszny...gorzej śpi w nocy, popłakuje... w dzień też był płaczliwy, zanosił się i widać, że to dziąsełka daja popalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zadomowienie
|
my dzis wreszcie bylismy na spacerze.
![]() fsjnie dziewczyny, ze wrocilyscie do nas! zagladajcie czesciej! Aniulka- Agusia zdolniacha ![]() Zebra- u nas wciaz hitem jest dynia z ziemniakiem z Hippa, choc Maja juz je miesko i rozne inne sloiczki. i jablko z dynia z bobovity tez uwielbia. dziewczynki prosze o kliczki ![]()
#3967 | |
Zakorzenienie
|
Fruzia, Gosik dawno Was nie było faktycznie ale Dudziakowej to całe wieki!!! Napisz nam kochana coś więcej o najstarszym dziecięciu na naszym wątku
![]() ![]() Cytat:
![]() <><><> Domi ja też jestem baaardzo zadowolona ze spacerówki. Waży 8 kg i po złożeniu jest taka płaska ![]() A Ty najpierw ją gdzieś oglądałaś czy tak strzelałaś z wyborem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Asioczka dzięki za cynk- muszę poszukać tego jabłka z dynia skoro mam takiego dyniożercę
![]() A dajecie te misiowe ogródki? Groszkowy lub dyniowy? Lubią to maluszki? Myślałam kupić małemu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Zadomowienie
|
ja sie jakos nie spotkalam u nas z tymi ogrodkami. musze sie baczniej rozejrzec
#3970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ogladalam u siebie ale byly jakies badziewne i ceny wysokie. Tym linkiem rzucila mi w sumie kolezanka i podala mi plusy tego oraz takiego skladanego na parasolke. I nie zaluje ![]() ![]() Moja Polusia od niedzieli nie robila kupki, jutro ide z nia do lekarza ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-20 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
Asioczka te misiowe ogródki to piure ryżowe o takich smakach
![]() A i chrzest mamy zaplanowany na 4 lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
dziewczyny poczytalam troche nasze watki na poczekalni jak jeszcze bylysmy w dwupaku.. i wiadomosc od kachuli(bo jej eska napisalam) ze mi wody odeszly.. i sie rozczulilam :P
i ide juz spac ![]() ![]() a tak w ogole to na pierwsszej str. powinny byc odnosniki do poprzednich watkow.. taka moja mala sugestia ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-05-20 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Wtajemniczenie
|
wpadłam was podczytać i lecę do spanka..
dzisiaj pierwszy raz od niedzieli wybrałyśmy się na spacerek. wreszcie była jakaś znośna pogoda! Dudziakowa - kope lat! wrzuć fotki swojego synka! ja narazie nie planuję kupna parasolki. Mam wózek 3 funkcyjny i narazie mi odpowiada ponieważ ma duże koła - idealne na moje wertepy ![]() co ja to jeszcze chciałam pisać... hmm... już sama nie wiem Aaaa... mały kamyczek ma takiego samego poohatka jak my ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zadomowienie
|
(Kachula)"WŁASNIE DOSTAŁAM SMS OD AGUSI-
O 20 zaczeły mi odchodzic wody i tak odchodza do tej pory,leze w szpitalu i czekam na jakies skurcze bo narazie nic nie ma...jak do rana nie bede miala to jakas kroplowke mi podłaczą na wywołanie,mówia ze do 24 godzin powinnam urodzic...zobaczymy.Buzia ki dla calego wizazu" (Brombi)"Dziewczyny mam wiadomość od Agusi : O 18.10 przez cc urodził się Filipek 57 cm i 3670 g, 10/10 pkt ![]() ![]() ![]() ![]() Gratulacje dla Mamusi ![]() normalnie sie poplakalam ![]()
#3975 |
Zakorzenienie
|
Bo to jest najlepsza na świecie zabawka, Paulina widać, że go kocha...
#3976 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sie sprawdzilo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sto lat dla naszych solenizantow
Bernarda Fruzi ![]() ![]() oraz Dominiki Moniam ![]() ![]() Lenki Xpresji ![]() ![]() Dominiki Asi ![]() ![]()
![]() |
#3977 |
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla naszych Solenizantów!!
wiecie, że u mnie drugi dzień taka pogoda, że opalać się można ![]() ![]() ![]() Dziwczyny doradźcie proszę, jakie lepsze dodatki do wózka : brąz-beż czy róż-bordo? |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Agusia, ja też się wzruszylam
![]() ![]() Ehhh Blanusia niedawno ważyła 2700g, a teraz prawie 8kg i siedzi i w ogóle, kawal baby z niej się zrobil ![]() dziś moje dziecko spało 11h bez przerwy ![]() ![]() ![]() Lucky, ja bym wziela chyba beż, zeby nie był zbyt mdly ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-05-21 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale w nocy byla burzaa az strach sie bac.. obudzil mnie jakis jeden piorun bo az sie dom zatrzesl.. fifi spal ze mna tak o zebym go miala blizej w razie gdyby mi sie mial dom spalic..;p (zawsze mamtakie mysli jak jest burza i ukladam droge awaryjna):P ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zadomowienie
|
dziewczyny pomozcie.. :P chce zamowic dla tzta album taki na zdjecia (na dzien ojca) i powklejac zdjecia jego z fifikiem
![]() http://allegro.pl/item1033238438_pie...100_stron.html taki z dzidziusiem? czy http://allegro.pl/item1034113905_pie...rnych_str.html czy taki z czarnymi stronami i np powklejam tam npbiale kartki i umiescic na nich podpisy.. jak myslicie?:P ![]()
#3982 |
Zakorzenienie
|
Agusia też jakiś czas temu podczytywałam jak pisałam smsy do Sam... I też się rozczuliłam... Poszukałam nawet jak wyszły mi 2 kreski na teście
![]() Lucky też bym wzieła beż, żeby nie była taka różowa landrynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
E tam, ja mysle, ze na pewno nie bedzie sie do niani czesciej usmiechac niz do mamusi ![]() ![]() A wazne, zeby Blanusia miala zadowolona z zycia mamusie, wtedy ona tez bedzie najszczesliwszym maluchem pod sloncem ![]() Cytat:
Albumy fajne, tylko ten czarny to pasowalby mi raczej do czarno-bialych zdjec, do kolorowych troche nie bardzo ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-21 o 10:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cześś wszystkim!! przeziębienia nadal mnie gnębi, ale wczroraj powlekłam się na uczelnię na 7h.... jestem marudna i boli mnie systko i nie będę wam tu truć. z rzeczy okropnych stalo się tak , że Mi nie chce ssać cyśka, w nocy nawet nim wzgardziła ![]() tak mi smutno z tego powodu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Rozeznanie
|
Cześć!!
Dzisiaj u nas piękna pogoda, ale ze spaceru nici, bo Kuba się znowu rozchorował ![]() ![]() ![]() Co do słoiczków to my kupujemy różnych firm, ale najwięcej mamy Bobovity. Na razie smakowało mu wszystko oprócz szpinaku, myślałam że się rozpłacze jak mu go podałam. Nie jadł jeszcze mięsa więc jestem ciekawa jak to będzie ![]() ![]() Gosik mój tez miał taki okres że budził się między 3 a 4, nie chciał jeść tylko się bawić. I próbowałam różnych rzeczy jak smoczek, karmienie na śpiocha z kaszką , bez kaszki, karmienie w nocy, żeby dalej zasnął, a pomogła dopiero późniejsza kąpiel ok. 21. Wiem że to straszne, bo wieczór z głowy, ale przynajmniej do 6 pospał i ja też. No ale teraz jest chory i pewnie znowu się wszystko pozmienia... ![]() Madzia gratuluję ![]() ![]() Nadrabiam dalej, bo w temacie nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
teraz tylko pytanie czy wolisz bardziej zabawny ( z dzieckiem) czy poważny (czarny). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() pamiętacie mnie? ![]() u nas wszystko gites ![]() I będę u kolegi w sierpniu na weselu ![]() widzę, ze fruzia i dudziakowa się odezwały ![]() dobra, muszę uciekać... miłego weekendu, paaaaaaaaaaaaa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
hej
a my bylysmy rano u lekarza, mamy jakis syropek i zawiesinke, zeby wyplukac ten antybiotyk, bo to pewnie przez to, ze go bralam, Polusia nie robi kupki od niedzieli ![]() poza tym przytyla 400g przez 3 tyg wiec ok ![]() dolaczam sie do zyczen dla naszych solenizantow rozowych i niebieskich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez karenina19 ![]() Sto lat dla naszych solenizantow Bernarda Fruzi ![]() ![]() oraz Dominiki Moniam ![]() ![]() Lenki Xpresji ![]() ![]() Dominiki Asi ![]() ![]() dołączam się do życzeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() olalicious ja jak karmię na śpiocha to biorę ją do odbicia ale nie zawsze jej się odbija kamilla123 moja mała karmiona była piersią jakoś 1,5 miesiąca chyba + juz dokarmiałam ją butelką, niestety szybko straciłam pokarm ale na szczęście na razie nie chorowała jedynie problem na początku był z pępuszkiem bo brzydko się goił i raz ale to delikatnie miała jakby katarek ale zadnych leków nie miała tylko czysciliśmy nosek częściej sterimarem i fridą, no i jedynie co to miała niedokrwistość ale to było spowodowane podobno nietolerancją mleka ale żadnego kataru kaszlu czy problemów z gardełkiem nie było więc nie wiem czy to tak naprawde jest że dziecko karmione mlekiem matki jest zdrowsze ale i tak wiadomo ze takie mleko jest lepsze niż butelka z tymi nianiami to wam dziewczyny współczuję naprawdę ja się strasznie cieszę że nie jestem zmuszona szukać niani, ale jak mus to mus, mam nadzieję że te pierwsze słowa i kroki to dzieciaczki zrobią akurat przy swoich mamusiach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.