Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 15:03   #3961
gosik_wwa
Raczkowanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Ja miałam plan na razie wprowadzić słoiczki, ale mnie pediatra zbiła z tropu, kazała mi zacząć od kleiku czy też kaszki... Ale u nas to kompletna porażka... Więc porzuciłam ten pomysł i na razie mamy słoiczki...

Poczekam jeszcze trochę z mleczkiem mod. i kaszką, ale w końcu muszę jej podać, bo co będzie jadła jak pójdę do pracy? Przez tyle godzin na słoiczkach nie pociągnie... Myślę, że kaszka jest potrzebna, bo dzieci rosną i po prostu potrzebują energii...

Do tego dostała na coś alergii, na kleik ryżowy lub Bebilon... Raczej to drugie, bo kleik dostawała na moim mleczku, bezsmakowy przez 5 dni i nic jej nie było, a dopiero w ostatnim dniu zrobiłam na modyfikowanym. I jej wyskoczyło takie coś, jakby sucha skórka na policzku pod okiem.

Teraz już jej zniknęło, ale nie wracałyśmy ani do kleiku, ani do mleka...
To jest chyba taka reakcja wogóle na mleko modyfikowane. Mój dostał szorstkich policzków z wielka ilością małych krosteczek jak przeszłam na mleko modyfikowane. Nie pomogła zmiana z Bebilonu na Nan - to poprostu tak jest czasem (oglądał to lekarz). no i faktycznie po ok tygodniu "samo" zeszło i teraz ma ładniutką buzię. Zacznij może od mleka HA (hypoalergicznego) i Bebilon i Nan jest taki. Pozostałych marek nie znam (nie próbowałam).

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wyglada na nawykowe budzenie sie....mozesz sprobowac delikatnie rozbudzic go godzinke przed stala pora pobudki

i co???
Czyli mam go sama budzić przed 4?? łoł matko....... przeca to nie wykonalne
A co to daje? można gdzieś poczytać o tym? (w zaklinaczce ??)

Kate- wszystkiego naj dla Wikiego

Aniulka-a zasypia Ci Agusia od razu czy raczej zabawa? u nas zdarza sie, że smoczek da rade go uśpić ale to na jakieś jeszcze 15 min. - potem biegam do niego dalej

Wyszłam na moment bo było super słońce, idę sobie po chodniku, słoneczko świeci i nagle słyszę gwałtowny szum...... a tu na mnie spada z nieba ściana deszczu ledwo naciągnęłam folię ale i tak zmoczyło wózek a ja caluuutka mokra

Michaś chyba przez tą pogodę jest taki meczący-normalnie płacze dziś cały dzieńa nie dał spać w nocy dziś jeszcze wcześniej bo od 2 marudził a od 4 to standardowo obudzony
Stary 2010-05-20, 15:24   #3962
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Kropko - ja też myślałam, że uda mi się wziąć te 60 dni opieki nad dzieckiem zdrowym, ale tu muszą być spełnione jakieś warunki - O zamknięciu żłobka, chorym członku rodziny itp.
Do wakacji brakuje mi 38 dni - a taka udana jestem, że zamiast wziąć zwolnienie na wakacje w ciąży będąc, to ja nie brałam (pracowałam do października) teraz spokojnie siedziałabym sobie w domku i miała 100% pensji...Od wczoraj więc jestem na zwolnieniu lek... 3 wizyty x 100 zł każda i pensji 80%

100 latek dla

Wikiego i Laury

Aniulka - ale zdolniachę masz, że juz wiadomości wysyła

I witam po długiej nieobecności dudziakową i fruzięi gosik

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-05-20 o 15:26
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:37   #3963
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Wybrałyśmy się z Paulą na spacerek...
Zeszłyśmy na parking pod domem, TŻ zaczął wózek wyciągać z bagażnika i zaczęło padać...
Wózek schował i na górę... Taki to nasz spacerek dzisiaj był...
A już miałam nadzieję chociaż na pół godzinki, bo od soboty nie wychodzimy... Ale Paulina i tak zachwycona, bo coś się działo innego...

Ząbki chyba jej odpuściły, bo dzisiaj ma o wiele lepszy humorek... Ale zaraz muszę ją przebrać, bo przecież spluta kompletnie...

Jeśli chodzi o wprowadzanie nowych pokarmów, to dzisiaj odnotowaliśmy 100% sukces... Przyczynił się do niego słoiczek jabłuszko z banankiem z Hippa... Pierwszą łyżeczkę długo mieliła w buzi, ale potem pierwszy raz otwierała usteczka na widok łyżeczki i była rozczarowana, że tak mało dostała...

Cytat:
Napisane przez agnessja Pokaż wiadomość
można wsadzić na chwilkę do ciepłej wody, chyba że macie podrzewacz, i trochę ogrzać, jak z lodówki to tak trzeba, bo dzidzie lubią ciepłe jedzonko, ale nie gotować, soczek też można lekko ogrzać,
Mam podgrzewacz, ale owocki zawsze dawałam w temp. pokojowej... Będę jej troszkę ocieplać...

Cytat:

widze, ze na tapecie byly wczoraj jedzonka itp...stwierdzam, ze lepiej miec mlodszego malucha na watku, bo jak ja zaczynalam z glutenem i jedzonkiem to nikt nic nie wiedzial i musialam sobie pomagac gdzie indziej...
Dlatego tu do Was zaczęłam zaglądać...

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje że ona po tacie tak ma. Nie wiem czy wam pisałam ale teściowa mówiła że potrafiła godzinę chodzić za nim z zupą i zagadywać, pokazywać różności - on zjadł i na koniec jej zwymiotował
My Paulinę od początku uczymy, że je się jak jest czas na jedzenie... Nie dopuszczę do czegoś co widziałam u znajomych: dziecko biegało z nogą od kurczaka i waliło nią po ścianach, a oni jeszcze za nim biegali i krzyczeli, że ma jeść...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
laski czy Wy wszystkie kupiłyscie nowe spacerówki? A co z wozkami 3-funkcyjnymi? ja tam swoim mam zamiar pojeździć.
My mamy 3 funkcyjny i bardzo sobie chwalę spacerówkę...

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,doradzcie z czego zrobic szaszłyki
Kurczak, pieczarki, cebula, papryka...

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
aha dziewczyny nie wiem co mam zrobić z uszkiem mojej małej
Może opaskę jej zakładaj, taka co na uszy by nachodziła...

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
przestałam czytać wizaż, choć tak fajnie się tu plotkowało, przestałam porównywać Berniego z innymi dziećmi no i pomogło - wprawdzie problemy są nadal, ale wierzę że je pokonamy i kocham mojego wielkiego ciężkiego klocka najmocniej na świecie
No i bardzo dobrze, odcięłaś się i to pomogło... Dobrze, że u synka już lepiej...

Cytat:
Napisane przez gosik_wwa Pokaż wiadomość
To jest chyba taka reakcja wogóle na mleko modyfikowane. Mój dostał szorstkich policzków z wielka ilością małych krosteczek jak przeszłam na mleko modyfikowane. Nie pomogła zmiana z Bebilonu na Nan - to poprostu tak jest czasem (oglądał to lekarz). no i faktycznie po ok tygodniu "samo" zeszło i teraz ma ładniutką buzię. Zacznij może od mleka HA (hypoalergicznego) i Bebilon i Nan jest taki. Pozostałych marek nie znam (nie próbowałam).
No właśnie to Bebilon HA był... Do tego miała po nim zieloną kupę, ale wyczytałam, że tak bywa po HA...
Stary 2010-05-20, 16:42   #3964
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:

Aniulka-a zasypia Ci Agusia od razu czy raczej zabawa? u nas zdarza sie, że smoczek da rade go uśpić ale to na jakieś jeszcze 15 min. - potem biegam do niego dalej

Wyszłam na moment bo było super słońce, idę sobie po chodniku, słoneczko świeci i nagle słyszę gwałtowny szum...... a tu na mnie spada z nieba ściana deszczu ledwo naciągnęłam folię ale i tak zmoczyło wózek a ja caluuutka mokra

Michaś chyba przez tą pogodę jest taki meczący-normalnie płacze dziś cały dzieńa nie dał spać w nocy dziś jeszcze wcześniej bo od 2 marudził a od 4 to standardowo obudzony
od razu nie zasypia, jak widzę że marudzi i bawi się pieluchą zasłania nią buzię to daję jej smoka i tak zasypia czasem usypia od razu a czasem się jeszcze bawi i marudzi,ale najczęściej zasypia mi ostatnio przy mleku, wtedy jest najlepiej bo w ogóle nie chwyta uszek, ale jak wstaje po nocy to często te ucho ma zadrapane a dziś to masakra jakie brudne z krwi miała

ale mieliście długi spacer ta pogoda jest okropna

Kamyczku ale ona nawet czapke sobie potrafi ściągnąc a ostatnio jak jej kupiłam taką jakby opaskę-hustkę to naokrągło ją zakładałam i poprawiałam bo ciągle ją ściągała więc do spania chyba nie pomoże bo ją zsunie napewno

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Kropko - ja też myślałam, że uda mi się wziąć te 60 dni opieki nad dzieckiem zdrowym, ale tu muszą być spełnione jakieś warunki - O zamknięciu żłobka, chorym członku rodziny itp.
Do wakacji brakuje mi 38 dni - a taka udana jestem, że zamiast wziąć zwolnienie na wakacje w ciąży będąc, to ja nie brałam (pracowałam do października) teraz spokojnie siedziałabym sobie w domku i miała 100% pensji...Od wczoraj więc jestem na zwolnieniu lek... 3 wizyty x 100 zł każda i pensji 80%

100 latek dla

Wikiego i Laury

Aniulka - ale zdolniachę masz, że juz wiadomości wysyła

I witam po długiej nieobecności dudziakową i fruzięi gosik

no zdolniacha dałam jej poklikać ostatnio też jak pisałam na gg z siostrą to posadziłam ją na kolanach i waliła po tej klawiaturze
to Wam też napisałyśmy wiadomość a co musi z ciociami trochę popisać

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-05-20 o 16:45
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:14   #3965
zebra666
Zakorzenienie

Fruzia dobrze, że psychicznie lepie się czujesz i tak mocno kochasz maluszka Zdrówka dla Was jak najwięcej!

Aniulka ale mała wygadana

Ja miałam wózek głęboko spacerowy ale warzył 21 kg(ale kosztował mnie 200zł od sąsiadki) więc kupiłam sobie nowiutką spacerówkę za 450 .

A mały dzisiaj był straszny...gorzej śpi w nocy, popłakuje... w dzień też był płaczliwy, zanosił się i widać, że to dziąsełka daja popalić Może idzie coś kolejnego, bo słyszałam, że jak się przebije ząbek to jest lepiej , a u nas było chwile spokojniej a teraz znowu cyrki...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:23   #3966
asioczka
Zadomowienie

my dzis wreszcie bylismy na spacerze.
fsjnie dziewczyny, ze wrocilyscie do nas! zagladajcie czesciej!
Aniulka- Agusia zdolniacha
Zebra- u nas wciaz hitem jest dynia z ziemniakiem z Hippa, choc Maja juz je miesko i rozne inne sloiczki. i jablko z dynia z bobovity tez uwielbia.
dziewczynki prosze o kliczki

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:30   #3967
simpatica
Zakorzenienie

Fruzia, Gosik dawno Was nie było faktycznie ale Dudziakowej to całe wieki!!! Napisz nam kochana coś więcej o najstarszym dziecięciu na naszym wątku

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
dałam jej poklikać ostatnio też jak pisałam na gg z siostrą to posadziłam ją na kolanach i waliła po tej klawiaturze
Ola też się dziś dorwała do pisania - Tatusiowi pomagała szukac czegoś na googlach

<><><>

Domi ja też jestem baaardzo zadowolona ze spacerówki. Waży 8 kg i po złożeniu jest taka płaska
A Ty najpierw ją gdzieś oglądałaś czy tak strzelałaś z wyborem?

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 20:50   #3968
zebra666
Zakorzenienie

Asioczka dzięki za cynk- muszę poszukać tego jabłka z dynia skoro mam takiego dyniożercę

A dajecie te misiowe ogródki? Groszkowy lub dyniowy? Lubią to maluszki? Myślałam kupić małemu...

Stary 2010-05-20, 21:01   #3969
asioczka
Zadomowienie

ja sie jakos nie spotkalam u nas z tymi ogrodkami. musze sie baczniej rozejrzec

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:04   #3970
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
hejka;*

ALe mnie tu duzzzzooo nie bylo...

rany......

U mnie dobrze maly sie superr rozwija....

Pozdrawiam was se4rdecznie
sto lat Cie nie bylo

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Fruzia, Gosik dawno Was nie było faktycznie ale Dudziakowej to całe wieki!!! Napisz nam kochana coś więcej o najstarszym dziecięciu na naszym wątku

Ola też się dziś dorwała do pisania - Tatusiowi pomagała szukac czegoś na googlach

<><><>

Domi ja też jestem baaardzo zadowolona ze spacerówki. Waży 8 kg i po złożeniu jest taka płaska
A Ty najpierw ją gdzieś oglądałaś czy tak strzelałaś z wyborem?

Ja ogladalam u siebie ale byly jakies badziewne i ceny wysokie. Tym linkiem rzucila mi w sumie kolezanka i podala mi plusy tego oraz takiego skladanego na parasolke. I nie zaluje moj wazy 6,5 kg

Moja Polusia od niedzieli nie robila kupki, jutro ide z nia do lekarza moze przez ten antybiotyk, ktory biore...albo moze przez to, ze w ogolep rawie nic nie jadlam jak miala ta goraczke

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:08
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:09   #3971
zebra666
Zakorzenienie

Asioczka te misiowe ogródki to piure ryżowe o takich smakach

A i chrzest mamy zaplanowany na 4 lipca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 21:32   #3972
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

dziewczyny poczytalam troche nasze watki na poczekalni jak jeszcze bylysmy w dwupaku.. i wiadomosc od kachuli(bo jej eska napisalam) ze mi wody odeszly.. i sie rozczulilam :P

i ide juz spac

a tak w ogole to na pierwsszej str. powinny byc odnosniki do poprzednich watkow.. taka moja mala sugestia

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:33
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:46   #3973
tarasia
Wtajemniczenie

wpadłam was podczytać i lecę do spanka..
dzisiaj pierwszy raz od niedzieli wybrałyśmy się na spacerek. wreszcie była jakaś znośna pogoda!

Dudziakowa - kope lat! wrzuć fotki swojego synka!

ja narazie nie planuję kupna parasolki. Mam wózek 3 funkcyjny i narazie mi odpowiada ponieważ ma duże koła - idealne na moje wertepy . O parasolce pomyślę w przyszłym roku.

co ja to jeszcze chciałam pisać... hmm... już sama nie wiem

Aaaa... mały kamyczek ma takiego samego poohatka jak my

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:48   #3974
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

(Kachula)"WŁASNIE DOSTAŁAM SMS OD AGUSI-

O 20 zaczeły mi odchodzic wody i tak odchodza do tej pory,leze w szpitalu i czekam na jakies skurcze bo narazie nic nie ma...jak do rana nie bede miala to jakas kroplowke mi podłaczą na wywołanie,mówia ze do 24 godzin powinnam urodzic...zobaczymy.Buzia ki dla calego wizazu"

(Brombi)"
Dziewczyny mam wiadomość od Agusi :

O 18.10 przez cc urodził się Filipek 57 cm i 3670 g, 10/10 pkt

Gratulacje dla Mamusi "

normalnie sie poplakalam

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2010-05-20, 22:44   #3975
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Aaaa... mały kamyczek ma takiego samego poohatka jak my
Bo to jest najlepsza na świecie zabawka, Paulina widać, że go kocha...
Stary 2010-05-21, 07:38   #3976
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
i co???
Czyli mam go sama budzić przed 4?? łoł matko....... przeca to nie wykonalne
A co to daje? można gdzieś poczytać o tym? (w zaklinaczce ??)
Nie budzic tylko delikatnie rozbudzic...tak, wlasnie w Zaklinaczce jest o tym.
U nas sie sprawdzilo

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Nie dopuszczę do czegoś co widziałam u znajomych: dziecko biegało z nogą od kurczaka i waliło nią po ścianach, a oni jeszcze za nim biegali i krzyczeli, że ma jeść...

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja Polusia od niedzieli nie robila kupki, jutro ide z nia do lekarza moze przez ten antybiotyk, ktory biore...albo moze przez to, ze w ogolep rawie nic nie jadlam jak miala ta goraczke
Na piersi dziecko moze dluzej nie robic.....Czopek moze..?

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
(Kachula)"WŁASNIE DOSTAŁAM SMS OD AGUSI-

O 20 zaczeły mi odchodzic wody i tak odchodza do tej pory,leze w szpitalu i czekam na jakies skurcze bo narazie nic nie ma...jak do rana nie bede miala to jakas kroplowke mi podłaczą na wywołanie,mówia ze do 24 godzin powinnam urodzic...zobaczymy.Buzia ki dla calego wizazu"

(Brombi)"
Dziewczyny mam wiadomość od Agusi :

O 18.10 przez cc urodził się Filipek 57 cm i 3670 g, 10/10 pkt

Gratulacje dla Mamusi "

normalnie sie poplakalam

Sto lat dla naszych solenizantow

Bernarda Fruzi
oraz

Dominiki Moniam

Lenki Xpresji

Dominiki Asi

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 08:24   #3977
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Najlepsze życzenia dla naszych Solenizantów!!

wiecie, że u mnie drugi dzień taka pogoda, że opalać się można oby tak zostało

Dziwczyny doradźcie proszę, jakie lepsze dodatki do wózka : brąz-beż czy róż-bordo?
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 08:31   #3978
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Agusia, ja też się wzruszylam dopiero co rodziłyśmy, a juz nasze dzieci mają ponad 6 miesięcy... no niektóre mniej, a niektóre nawet więcej (Andre )
Ehhh Blanusia niedawno ważyła 2700g, a teraz prawie 8kg i siedzi i w ogóle, kawal baby z niej się zrobil

dziś moje dziecko spało 11h bez przerwy w szoku bylam, poszła spać o 20, dokarmilam ją na śpiocha o 22 (a swoją drogą, jak karmicie na śpiocha to bierzecie na odbicie?) i obudziła sie o 7.15... powariowala 2h i znów śpi. Ok 10 muszę ją obudzić, bo niania przychodzi a ja siadam do nauki... Ehhh mamusie mówie wam, niby niania trafiła mi się bardzo fajna, ale nie podoba mi się, że ktoś obcy zajmuje się moim dzieckiem a jak do niej powie pierwsze słowo? a jak do niej będzie się częściej uśmiechać? i zacznie przy niej stawać, chodzić itd? ja nie chce... (((

Lucky, ja bym wziela chyba beż, zeby nie był zbyt mdly ja mam wózek caaaaaały różówy i troszke żałuje, że nie przelamalam tego innym kolorkiem.

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-05-21 o 08:33
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 08:36   #3979
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla naszych Solenizantów!!

wiecie, że u mnie drugi dzień taka pogoda, że opalać się można oby tak zostało

Dziwczyny doradźcie proszę, jakie lepsze dodatki do wózka : brąz-beż czy róż-bordo?
moim zdaniem roz-bordo

ale w nocy byla burzaa az strach sie bac.. obudzil mnie jakis jeden piorun bo az sie dom zatrzesl.. fifi spal ze mna tak o zebym go miala blizej w razie gdyby mi sie mial dom spalic..;p (zawsze mamtakie mysli jak jest burza i ukladam droge awaryjna):P

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Agusia, ja też się wzruszylam dopiero co rodziłyśmy, a juz nasze dzieci mają ponad 6 miesięcy... no niektóre mniej, a niektóre nawet więcej (Andre )
Ehhh Blanusia niedawno ważyła 2700g, a teraz prawie 8kg i siedzi i w ogóle, kawal baby z niej się zrobil

dziś moje dziecko spało 11h bez przerwy w szoku bylam, poszła spać o 20, dokarmilam ją na śpiocha o 22 (a swoją drogą, jak karmicie na śpiocha to bierzecie na odbicie?) i obudziła sie o 7.15... powariowala 2h i znów śpi. Ok 10 muszę ją obudzić, bo niania przychodzi a ja siadam do nauki... Ehhh mamusie mówie wam, niby niania trafiła mi się bardzo fajna, ale nie podoba mi się, że ktoś obcy zajmuje się moim dzieckiem a jak do niej powie pierwsze słowo? a jak do niej będzie się częściej uśmiechać? i zacznie przy niej stawać, chodzić itd? ja nie chce... (((

oj domyslam sie ze jest Ci ciezko z tego powodu ze ktos calkie obcy zajmuje sie twoim najwiekszym skarbem.. i ze to do tej wlasnie obcej osoby bardziej sie przyzwyczai niz do Ciebie.. okropna jest taka sytuacja ze dziecko trzeba zostawic pod czyjas opieka ale z drugiej strony w niektorych przypadkach tak jak np. twoim po prostu trzeba.. nie ma innego wyjscia.. bedzie dobrze zobazysz.. tak bardzo kochasz swoje malenstwo ze na pewno odwdzieczy Ci sie tym samym

Fifi

Stary 2010-05-21, 08:46   #3980
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:

[/COLOR]

oj domyslam sie ze jest Ci ciezko z tego powodu ze ktos calkie obcy zajmuje sie twoim najwiekszym skarbem.. i ze to do tej wlasnie obcej osoby bardziej sie przyzwyczai niz do Ciebie.. okropna jest taka sytuacja ze dziecko trzeba zostawic pod czyjas opieka ale z drugiej strony w niektorych przypadkach tak jak np. twoim po prostu trzeba.. nie ma innego wyjscia.. bedzie dobrze zobazysz.. tak bardzo kochasz swoje malenstwo ze na pewno odwdzieczy Ci sie tym samym
Aguś, chyba tak źle nie będzie, bo teraz też jestem w domu jak jest niania (pani Salomea, lol:P) a później jak wróce na uczelnie to nie będę miała aż tylu zajęć... Na wyklady pewnie malo bede chodzic, a ćwiczeń będę mieć ok 10h tygodniowo... więc chyba nie przyzwyczai się bardziej do niani
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 09:16   #3981
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

dziewczyny pomozcie.. :P chce zamowic dla tzta album taki na zdjecia (na dzien ojca) i powklejac zdjecia jego z fifikiem i jakos tam cos poozdabiac popodpisywac itp itd..;p ktory wybrac??
http://allegro.pl/item1033238438_pie...100_stron.html taki z dzidziusiem? czy
http://allegro.pl/item1034113905_pie...rnych_str.html
czy taki z czarnymi stronami i np powklejam tam npbiale kartki i umiescic na nich podpisy.. jak myslicie?:P

Fifi

Stary 2010-05-21, 09:31   #3982
zebra666
Zakorzenienie

Agusia też jakiś czas temu podczytywałam jak pisałam smsy do Sam... I też się rozczuliłam... Poszukałam nawet jak wyszły mi 2 kreski na teście

Lucky też bym wzieła beż, żeby nie była taka różowa landrynka

Stary 2010-05-21, 10:33   #3983
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Braz-bez...

Cytat:

Cytat:
dziś moje dziecko spało 11h bez przerwy w szoku bylam, poszła spać o 20, dokarmilam ją na śpiocha o 22 (a swoją drogą, jak karmicie na śpiocha to bierzecie na odbicie?) i obudziła sie o 7.15... powariowala 2h i znów śpi.
Super

Cytat:
Ok 10 muszę ją obudzić, bo niania przychodzi a ja siadam do nauki... Ehhh mamusie mówie wam, niby niania trafiła mi się bardzo fajna, ale nie podoba mi się, że ktoś obcy zajmuje się moim dzieckiem a jak do niej powie pierwsze słowo? a jak do niej będzie się częściej uśmiechać? i zacznie przy niej stawać, chodzić itd? ja nie chce... (((

E tam, ja mysle, ze na pewno nie bedzie sie do niani czesciej usmiechac niz do mamusi Dobrze, ze znalazlas zaufana osobe, to 95% sukcesu

A wazne, zeby Blanusia miala zadowolona z zycia mamusie, wtedy ona tez bedzie najszczesliwszym maluchem pod sloncem

Cytat:
dziewczyny pomozcie.. :P chce zamowic dla tzta album taki na zdjecia (na dzien ojca) i powklejac zdjecia jego z fifikiem i jakos tam cos poozdabiac popodpisywac itp itd..;p ktory wybrac??
czy taki z czarnymi stronami i np powklejam tam npbiale kartki i umiescic na nich podpisy.. jak myslicie?:P

Albumy fajne, tylko ten czarny to pasowalby mi raczej do czarno-bialych zdjec, do kolorowych troche nie bardzo

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-05-21 o 10:40
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 10:45   #3984
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość

przestałam czytać wizaż, choć tak fajnie się tu plotkowało, przestałam porównywać Berniego z innymi dziećmi no i pomogło - wprawdzie problemy są nadal, ale wierzę że je pokonamy i kocham mojego wielkiego ciężkiego klocka najmocniej na świecie
no i dobrze wszystko się wyrówna

cześś wszystkim!!

przeziębienia nadal mnie gnębi, ale wczroraj powlekłam się na uczelnię na 7h....
jestem marudna i boli mnie systko i nie będę wam tu truć.

z rzeczy okropnych stalo się tak , że Mi nie chce ssać cyśka, w nocy nawet nim wzgardziła musielismy butlę szykować.
tak mi smutno z tego powodu
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 10:48   #3985
kamilla123
Rozeznanie

Cześć!!

Dzisiaj u nas piękna pogoda, ale ze spaceru nici, bo Kuba się znowu rozchorował Niby piersiowe dzieci są odporniejsze i zdrowsze, a on już 3 raz antybiotyk dostaje, a jeszcze pół roku nie skończył. Ma zapalenie gardła, ale na szczęście nie kaszle i nie kicha, ma tylko gorączkę, wczoraj nawet 39 No ale dzisiaj już widzę poprawę.

Co do słoiczków to my kupujemy różnych firm, ale najwięcej mamy Bobovity. Na razie smakowało mu wszystko oprócz szpinaku, myślałam że się rozpłacze jak mu go podałam. Nie jadł jeszcze mięsa więc jestem ciekawa jak to będzie No i ostatnio kupiłam obiadki z kaszką manna, więc nawet nie trzeba będzie osobno dodawać

Gosik mój tez miał taki okres że budził się między 3 a 4, nie chciał jeść tylko się bawić. I próbowałam różnych rzeczy jak smoczek, karmienie na śpiocha z kaszką , bez kaszki, karmienie w nocy, żeby dalej zasnął, a pomogła dopiero późniejsza kąpiel ok. 21. Wiem że to straszne, bo wieczór z głowy, ale przynajmniej do 6 pospał i ja też. No ale teraz jest chory i pewnie znowu się wszystko pozmienia...

Madzia gratuluję ja też chcę siostrzenicę!!

Nadrabiam dalej, bo w temacie nie jestem
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 10:50   #3986
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Bernarda Fruzi
oraz

Dominiki Moniam

Lenki Xpresji

Dominiki Asi

przyłączam się do życzeń!
Cytat:
podobaja mi sie obydwa albumy.
teraz tylko pytanie czy wolisz bardziej zabawny ( z dzieckiem) czy poważny (czarny).

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 11:02   #3987
elalank
Zadomowienie

Heloł

pamiętacie mnie? trochę podczytuję, ale nie zawsze mam czas żeby cos napisać.
u nas wszystko gites pracuję sobie, Olka zadowolona i z dnia na dzien coraz kochańsza jest! Nasza słodycz!
I będę u kolegi w sierpniu na weselu nie mogę się doczekać!

widzę, ze fruzia i dudziakowa się odezwały napiszcie więcej dziewczyny!!

dobra, muszę uciekać... miłego weekendu, paaaaaaaaaaaaa

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 11:08   #3988
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Cześć!!

Niby piersiowe dzieci są odporniejsze i zdrowsze, a on już 3 raz antybiotyk dostaje,
nie prawda.. ja w ogole nie bylam karmiona piersia i w ogole niee choruje ani nie chorowalam jak bylam mlodsza w szkole nauczyciele sie zawsze pytali mojej mamy "czy to dziecko w ogole choruje"??? zawsze mialam (w podstawowce 100%frekwencje;d pozniej zaczelam chodzic na wagary...;p

Fifi

Stary 2010-05-21, 11:14   #3989
domi7ks
Zakorzenienie

hej

a my bylysmy rano u lekarza, mamy jakis syropek i zawiesinke, zeby wyplukac ten antybiotyk, bo to pewnie przez to, ze go bralam, Polusia nie robi kupki od niedzieli
poza tym przytyla 400g przez 3 tyg wiec okwazy 6100g...

dolaczam sie do zyczen dla naszych solenizantow rozowych i niebieskich

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 11:54   #3990
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karenina19

Bernarda Fruzi
oraz

Dominiki Moniam

Lenki Xpresji

Dominiki Asi

dołączam się do życzeń

olalicious ja jak karmię na śpiocha to biorę ją do odbicia ale nie zawsze jej się odbija

kamilla123 moja mała karmiona była piersią jakoś 1,5 miesiąca chyba + juz dokarmiałam ją butelką, niestety szybko straciłam pokarm ale na szczęście na razie nie chorowała jedynie problem na początku był z pępuszkiem bo brzydko się goił i raz ale to delikatnie miała jakby katarek ale zadnych leków nie miała tylko czysciliśmy nosek częściej sterimarem i fridą, no i jedynie co to miała niedokrwistość ale to było spowodowane podobno nietolerancją mleka ale żadnego kataru kaszlu czy problemów z gardełkiem nie było więc nie wiem czy to tak naprawde jest że dziecko karmione mlekiem matki jest zdrowsze ale i tak wiadomo ze takie mleko jest lepsze niż butelka

z tymi nianiami to wam dziewczyny współczuję naprawdę
ja się strasznie cieszę że nie jestem zmuszona szukać niani, ale jak mus to mus, mam nadzieję że te pierwsze słowa i kroki to dzieciaczki zrobią akurat przy swoich mamusiach
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości