|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
hello
![]() no więc nie miałam wczoraj czasu na wizaż bo pojechaliśmy do babci TŻ, potem do moich rodziców i do koleżanki do szpitala bo urodziła.Te pieprzone suki u nas na porodówce i noworodkach w sensie położne to normalnie ![]() ![]() ![]() a no i później robiłam ten tort doniczkę...teraz siostra jeździ i szuka kwiatków ![]() jo@n@ - Mamy ochraniacz bo młody często jak śpi to zapierdziela głową po szczebelkach Jutro na szczepienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() jak Ci doniczka wyszła? pokaż ![]() nienawidzę gładzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3603 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Obudziłam się dzisiaj z bólem głowy ![]() Anya właśnie myślę żeby coś porobić w domu jakiś grosik dorobić ale boję się właśnie tych posranych oszustów, wczoraj znalazłam firmę za 1000szt poskładanych długopisów zapłacą mi 1500zł ![]() ![]() Zanka odpoczywaj zwiedzaj i baw się dobrze ![]() Jo@n@ my nie mamy ochraniacza już bo Nikoś go codziennie zrywał i strasznie brudził. Mati ![]() Alina ciekawa jestem jak Ci wyszedł ten torcik doniczka? ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Nikoś cały czas podbiega mi do kuchenki i ją włącza a mamy elektryczną i biorę go za ręke i mówie" w tył zwrot na przód marsz" a ten łobuz się chichra ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Dobra biorę się do roboty ![]()
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja nie miała ochraniacza. Miała pościel do łóżeczka z takim brzegiem pseudo ochraniaczem. Zmieniam pościel co 2 tygodnie czyli czasem ma czasem nie ma. Głową z zagłówek i tak naparza..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Tun1a widzę Cię. Jak Ola i jej kaszel?
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Kaszel ma sie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
alkamor od mojej sasiadki z osiedla corka ( 2 m-ce starsza od Dawida) tez miala podobny problem...jak byla malutka to nie chciala wogole jesc, mieli z nia okropny problem zeby choc pare lyzeczek mleka wypila, co chwile sie dlawila, wymiotowala itd, teraz jak juz skonczyla rok to nadal maja probemy z jedzeniem ale juz lepiej jest ale mala w pewnych momentach zaczyna sie dlawic i krztusic, chodzili po lekarzach i co sie okazalo ze po porodzie nie odessali jej wszystkich wod dokladnie i one gdzies tam zalegaja i powoduja takie cuda! I co najgorsze teraz jest juz za pozno zeby je odessac bo juz tam cos zaroslo i tak juz musi z tym zyc! jak je to musza pilnowac kiedy i czy zacznie sie dlawic bo sama sobie nie jest w stanie poradzic z odkrztuszeniem
U nas od wczoraj nie pada ![]() ![]() ![]() ![]() Dawid od 9 urzeduje...wlasnie wlaczyl sobie tv i pilotem pstryka (telegazete sobie wlaczyl) ![]() Ochraniacze w lozeczku mamy, Dawid z nimi nic nie robi...jedynie czasami ale zadko jak jest dluzej w lozeczku a mu sie nudzi to sie jednym ochraniaczem bawi Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-21 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie zalało mnie ![]() Dziękuję Wam za zainteresowanie ![]() Czytałam co u Was ale nic nie pisałam bo mam niezłe zawirowanie. W poniedziałek D pojechał do pracy, we wtorek Kevin był operowany. Miał być zwykły zabieg a skończyło się na operacji w całkowitej narkozie ![]() Xavier daje mi też nieźle popalić. Ja za to dzisiaj wstałam z bólem gardła ![]() Ochraniacz do łóżeczka mam ale zawinęłam go dookoła tylnej płyty tak że tylko głowę mu osłania. Idę rozwiesić pranie póki słońce świeci bo mi za sto lat nie wyschnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ty wogole mieszkasz ![]() Na co mial zabieg/operacje ![]() U mnie juz po sloncu ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-21 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Raczkowanie
|
Buziaczek współczuję ulewy, u nas na razie 20*C trochę pochmurno i co chwilke słonko wygląda zza chmur.
Cassie a co się stało ?
#3614 |
Zadomowienie
|
Kevinek od urodzenia miał wypukły pępek, martwiło mnie to i półtora roku temu byliśmy na USG brzuszka, diagnoza - powłoki brzuszne czyste
![]() Wiecie co ja w szoku jestem ile dzieci jest operowanych i to głównie chłopców. Stulejki, wodniaki jąder, przepukliny nawet szyjne. Już dawno tyle się nie naoglądałam i nie nasłuchałam tyle płaczku... moja psychika siadła całkowicie. Najlepsze w tym wszystkim jest to że wspólnie z mężem podjęliśmy decyzję żeby nic nie mówić moich rodzicom o tym co czeka Kevina (czyli przebyta operacja), dlaczego? Mój tata jest po bajpasach i każdy stres jest dla Niego niebezpieczny. Moja mama jak słyszy szpital to jest panika i mnie wpędza w ogromny stres. Ja potrzebowałam spokoju a nie ciągłego wiszenia na telefonie i wysłuchiwania lamentów mamy. Rodzice są na mnie śmiertelnie obrażeni że dowiedzieli się (ode mnie) jak już było po wszystkim. Chciałam dobrze, robiło się szambo ![]() buziak gdzie mieszkam możesz sprawdzić na nk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiecie co, zupełnie się odzwyczaiłam od pisania ręcznego ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
Cassie, kurcze, przeszłaś okropny stres, współczuję ;( Najważniejsze, że z synkiem wszystko w porządku, reszta się jakoś ułoży, zobaczysz. ![]() Wklejam obiecane fotki Terrorka, resztę dodam innego dnia. Dziś Nince wyszedł 15 ząbek, a skubana nie chce ich myć! Jak pytam; "umyjemy ząbki?", to subana kręci głową, że nie ![]() ![]() A wczoraj myślałam, że spadnę z krzesła. Ninka pokazywała, jak w bajce o 3 świnkach dmucha zły wilk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3617 |
Wtajemniczenie
|
Cassie o to sie Kevinek nacierpiał. Biedaczek! Oby szybko zapomniał o bólu
![]() ![]() Gosiunia Ninka śliczna! I jaka rezolutna ![]() Ja ostatnio mówie do Oli (Ola nie mówi, że coś chce ale pokazuje) że nie bede jej dawała picia na "pokazywanie" tylko jak Ola powie "pić"! Ola jak echo: PIĆ! Czyli umie skubana ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- W domu dzisiaj jestem. Bo miała być fajna pogoda i miałam na wieś jechać. W poniedziałek też mam urlop. Bo Małżon w końcu od czerwca zaczyna nową pracę. Ostatnio pensje były w terminie więc nie miał znowu motywacji do zmiany pracy. Za styczeń nadal kasy nie wypłacili..... No i miałam jechać ale auto oddaliśmy do naprawy bo sonda padła i żłopał tyle, ze chyba na stałe powinniśmy sie podłączyć do dystrybutora.....Ale mechanik przetrzymywał auto i dopiero teraz Małż pojechał odebrać. A ja w mieszkaniu na torbach siedze i czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zadomowienie
|
No proszę, to Ola jak chce, to potrafi
![]() ![]() ![]()
#3619 |
Zakorzenienie
|
jestem
![]() cassie - współczuję ![]() ![]() ![]() a tutaj zdjęcie tortu....wszystko oprócz kwiatków jest jadalne...czyli doniczka+ "ziemia" |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-05-21 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zadomowienie
|
Cassie dobrze ze sie zjawilas, bo sie martwilysmy
![]() Sliczna dziewczynka! Co do zabkow, ja zawsze spiewam Juli 'szczotka pasta kubiek ciepla woda' i ona spiewa 'o!o!o!' jak tylko widzi szczoteczke. A pokazywalas jej jak ty albo tata myje zeby? Mozecie we trojke szorowac to bedzie chciala najprawdopodobniej. A moze jakas paste smakowa masz? Bo Jula traktuje mycie zebow jak dodatkowy posilek ![]() Cytat:
![]() Wlasnie wrocilam z interview. Poszlo super, tylko ze... ja nie chce chyba tej pracy. Najgorsze jest to, ze widze, ze sie spodobalam, dyrektorka z ktora mialam druga rozmowe napisala do mnie email pol godziny po rozmowie... nadgorliwa kurcze. A ja tu stosuje email, ze chyba nie teges... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3624 |
Zadomowienie
|
a wiesz, za duzo finansow, za malo kontaktu z ludzmi, ze studentami, a ja chce isc w kierunku kadr, zasobow ludzkich itd. Wlasnie wyslalam emaile, ze 'sory batory' i ze wycofuje kandydature.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
A u mnie w mieście jutro impreza Właśnie trwają próby i dobrze, ze od strony miasta mam kuchnie i pokój brata.
#3626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, lece do domciu zaraz. Ale mi sie nic nie chce robic juz chyba sie wykoncze przez te 24 minuty ostatnie ... blaaaaaa.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Ochraniaczy w łóżeczku nie miałam nigdy, tylko na początku w kołysce. Gosiunia Ninka słodziasta ![]() Tun1a jaka ta Olcia mądra główka ![]() Ja także jestem na wolnym (siedem dni) ale niestety mój szef chyba wie kiedy Filip będzie chory i wtedy daje mi wolne. Od wczoraj gorączkuje dziś poszliśmy do lekarza i jest angina ![]() ![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() my już po szczepieniu.Płaczu nie było wogóle ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- aha nie wiem czy Wam pisałam o tym, że jest straszny burdel w łódzkim oddziale NFZ i wyszło, że w jednej przychodni niby 500 osób jest nieubezpieczonych.Teraz wszędzie chcą książeczek etc...przyszła lista do przychodni (32 strony po 21 nazwisk na każdej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() se odpowiedzialas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3630 |
Zakorzenienie
|
ehh normalnie szkoda gadać...tylko się w****iłam
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- weekend i cisza ![]() ![]() coś Wam wkleję ![]() LIST Z OBOZU HARCERSKIEGO Drodzy Rodzice! Druh drużynowy powiedział nam, że mamy wszyscy napisać do rodziców, ponieważ najprawdopodobniej widzieliście powódź w TV i bardzo się martwicie. Nic nam nie jest. Woda porwała tylko jeden nasz namiot i dwa śpiwory. Na szczęście żaden z nas się nie utopił, ponieważ kiedy to się zdarzyło byliśmy wszyscy w górach i szukaliśmy Krzyśka, który zaginął. Zadzwońcie, proszę, do matki Krzyśka i powiedzcie jej, że już wszystko w porządku i że się znalazł. Krzysiek sam nie może do niej napisać, bo połamał sobie obie ręce jak spadał ze skały. Na poszukiwania Krzyśka wyjechaliśmy pick-up'em drużynowego. To było niesamowite. Nigdy byśmy nie znaleźli Krzyśka w tych ciemnościach, gdyby nie błyskawice. Druh drużynowy strasznie się wkurzył, że Krzychu poszedł w góry nikomu nic nie mówiąc. Krzysiek powiedział, że mówił mu przecież, ale to było podczas pożaru, więc drużynowy najprawdopodobniej go nie usłyszał. Wiedzieliście, że jeśli się wrzuci do ognia butelkę z benzyną to może wybuchnąć?? Mokry las nie spłonął, ale jeden z naszych namiotów tak. Także trochę naszych ubrań. No i Stefan będzie wyglądał tak niesamowicie, dopóki nie odrosną mu włosy. Będziemy w domu w sobotę, jeśli do tego czasu drużynowy naprawi samochód. Ten wypadek to naprawdę nie była jego wina. Hamulce pracowały OK kiedy ruszaliśmy. Druh powiedział, że tak stary samochód miał prawo się popsuć. Prawdopodobnie dlatego, że był tak stary, nikt nie chciał go ubezpieczyć. Ale w sumie uważamy, że ten samochód jest całkiem cool. Tak jak i druh drużynowy. Nie robi nam wymówek jak nabrudzimy w aucie, a kiedy w kabinie robi się gorąco, druh pozwala nam jechać na pace. Trudno żeby nie było gorąco jak jedziemy w 10 osób. Ale odkąd patrol policji zatrzymał nas na autostradzie już nie wsiadamy na pakę. Czy już wspominałem że druh jest dobrym kierowcą? Przed tym wypadkiem uczył Ryśka jeździć. Ale spoko, pozwalał mu tylko na szybszą jazdę na górskich drogach, gdzie prawie nie ma ruchu. Od czasu do czasu przejeżdżają tam tylko ciężarówki. Dzisiaj rano wszyscy chłopacy skakali do wody ze skał i pływali w jeziorze. Druh nie pozwolił mi, ponieważ nie umiem pływać, i Krzyśkowi z powodu tych jego rąk; dlatego my dwaj pływaliśmy po jeziorze kajakiem. Fajne jezioro. I głębokie. Chociaż niektóre czubki drzew wystają ponad lustrem wody. Druh nie jest upierdliwy jak inni drużynowi. Nawet nam nie marudził, że nie ubraliśmy kamizelek ratunkowych. Spędza teraz dużo czasu naprawiając samochód, więc staramy się nie zawracać mu głowy głupotami. Zdobyliśmy już odznaki pierwszej pomocy. Kiedy Dawid nurkował w jeziorze i uciął sobie rękę, sami zakładaliśmy mu opaskę uciskową. Ja i Marek wtedy zwymiotowaliśmy, ale druh powiedział, że to prawdopodobnie było tylko zatrucie pokarmowe po zjedzeniu resztek kurczaka. Druh powiedział, że tak samo wymiotował po jedzeniu, które jadał w więzieniu. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że on wyszedł i został naszym drużynowym. Druh mówił, że teraz jest już dużo mądrzejszy i że zrobiłby TO dużo lepiej niż wtedy. Nie bardzo wiem, o co chodzi. Muszę już kończyć. Idziemy do miasta , żeby wysłać listy i kupić naboje. Nie martwcie się o mnie. Jest OK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.