Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 13:30   #1291
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!

raz na miesiąc ją jem
Wiecie co trochę mnie denerwują takie rady dziewczyn które wpadną na wątek raz na miesiąc i strasznie będą radzić akurat wtedy, gdy chcesz sobie jeden dzień trochę odpuścić. Ja stosuję dietę 1000-13000kcal więc to moja sprawa czy zjem 10kg warzyw i owoców czy pizze i 2 inne posiłki. W każdym razie proszę czytać cały wątek jak chce się rad dawać, bez urazy.

Sama własnoręcznie zrobiłam pizze Ale radocha! na kolacje może jakieś jabłko lub jogurt Ok 17 a potem nic
A chudnę ok 1kg na tydzień Tydzień temu miałam 58,8kg ale wolałam się nie chwalić :P

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 16:08   #1292
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11
Konto usunięte

spoko juz nie bede tu zaglądać, jedz sobie co chcesz, nie moja sprawa.
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 17:51   #1293
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Nie mówię żebyś nie zaglądała, wręcz przeciwnie, bywaj tu częściej żeby wiedzieć co i jak.
a ja zjadłam to co napisałam plus na kolację zjem jabłko, bo czuję się strasznie najedzona
Godzina jazdy na rowerku za mną juto basen

Stary 2010-05-18, 18:27   #1294
IWONA8800
Raczkowanie

u mnie dzis tak niezdrowo wyszło
sniadnie:ziarnista bułka z almette jogurtowym
II sniadanie: drożdżówka z kruszonką
kolacja:bułecza ziarnista z serem żółtym i szynką z indyka,3rzodkiewki,jogobe lla truskawkowa
IWONA8800 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 19:11   #1295
iguaa
Zakorzenienie

ja dziś zdrowo jadłam, więc jestem zadowolona
szkoda, że pogoda taka brzydka, jakby było ładnie to może bym poszła pobiegać, bo juz mi tego zaczyna brakować... w ogóle przez tą maturę duużo czasu spędzam w domu, ale na szczęscie już niedługo koniec!

iguaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 22:47   #1296
Rozzz
Zakorzenienie

Iwona dlaczego Twoj jadlospis jest tak ubogi i podczas dnia taki monotonny?

Ja dziś prawie 40 min skakanki, dieta super, ale aż za super w drugą stronę. Czyli średnio.. Było chyba coś koło 800 czy 900 kcal, ja nie jestem po prostu głodna, pomijając ochotę, ale po prostu nie chce mi się czegos wciskac, bo czuję jakbym była najedzona

Edytowane przez Rozzz
Czas edycji: 2010-05-18 o 22:48
Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-18, 23:14   #1297
IWONA8800
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Iwona dlaczego Twoj jadlospis jest tak ubogi i podczas dnia taki monotonny?

Ja dziś prawie 40 min skakanki, dieta super, ale aż za super w drugą stronę. Czyli średnio.. Było chyba coś koło 800 czy 900 kcal, ja nie jestem po prostu głodna, pomijając ochotę, ale po prostu nie chce mi się czegos wciskac, bo czuję jakbym była najedzona
szczerze nie wiem po prostu nie mam czasu aby cokolwiek sobie przygotowac,cały dzien siedze na uczelni nie mam możliwości zrobienia sobie obiadu,poza tym nie czuje się głoda jem mało ale jakos nie czuje głodu,chciałabym sie zdrowo odzywiac ale kompletnie nie wiem jak to robic i zreszta mam taki głupi nawyk wyolbrzymiania kalorii w posiłkach
Stary 2010-05-18, 23:25   #1298
Kaora
Raczkowanie

Dzisiaj w końcu udało mi się nie przekroczyć limitu kalorii
Świadomość, że trzeba (no... nie trzeba, ale można) będzie się spowiadać na forum jest motywująca
Kaora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 14:34   #1299
milusia1991
Rozeznanie

U mnie ciezko z dietą wpadne tu dopiero po niedzieli (komunii) i obiecuje ze sie za siebie ostro wezme bo wstyd
Stary 2010-05-19, 15:57   #1300
Losi
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było, ale powracam
Żle się czuje we własnej skórze, postanowiłam cos z tym zrobić od poniedziałku stosuje dietę Dukana. Trochę monotonna na początku i bardzo wyczerpująca wbrew pozorom.Dzisiaj już trzeci dzień, jest lepiej bo pon i wt były masakryczne żołądek do kręgosłupa mi przyrósł. Może któraś z Was stosowała ją lub słyszała o niej. liczę na wskazówki jakieś rady będę wdzięczna ! buziaki
Losi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 18:09   #1301
winyl
Zakorzenienie

Ja się dzisiaj porządnie zabrałam za siebie. Obiecuję sobie, że teraz już nie kupuję żadnych słodyczy itd. Jedyne co jeszcze mam to coca-cola, ale jak nie jem słodyczy to cola przestaje mi smakować, więc może na początku będę jeszcze pić, ale w końcu mi zbrzydnie i będę z siebie dumna, że mam i mogę pić, a wcale nie mam ochoty .
Jeszcze myślałam, żeby na dni, kiedy nie mogę wytrzymać kupić takie wafle ryżowe polane z jednej strony czekoladą. Kalorii to ma bardzo mało, a smaczne i zapycha no i zaspokaja "głód czekoladowy".
Teraz się tylko muszę zabrać do ćwiczeń i mam nadzieję, że szybko się pozbędę tego tłuszczu!

O diecie Dukana słyszałam, czytałam, ale za trudna jest dla mnie .
Mam jedną radę - przeczytaj dokładnie książkę i dokładnie stosuj się zasad w niej podanych .

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 19:52   #1302
Rozzz
Zakorzenienie

A u mnie na wadze znow więcej, co jest, juz bardziej starac sie nie moge moze to dlatego, ze na dniach ma byc @... nie wiem...
ale dziś źle.

Stary 2010-05-19, 21:14   #1303
IWONA8800
Raczkowanie

śniadanie:bułeczka ziarnista z serem żółtym i szynką z indyka+jogobella truskawkowa
obiad:serek waniliowy 125g+ rogal maślany
kolacja:duuuuozo herbety
Stary 2010-05-19, 21:51   #1304
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Oprócz jabłka zjadłam jeszcze 2 kromki chleba z masłem i 2 jaja na miękko, bo nie dałam rady tak nic nie jeść.
Dziś śniadanie: jajecznica taka z makaronem z 2jajami (300)
obiad: "po dzibałam" ziemniaki, mięso, pieczarki takie w tłuszczu ok (200)kcal bo mało tego zjadłam
podw: shake z Mc czeko mały (250)
kolacja: tortilla nie z maka (550)
około 1300 kcal
Nie jest tak źle jak myślałam Dziś na basen nie poszłam, bo załatwiałam sprawy, tj. szukałam pracy łaziłam ok 4h dziś

Powiem wam, że mi nie jest jakoś trudno z tego wszystkiego rezygnować. Nie jestem głodna, czasem tylko najdzie mnie taka dziwna chęć kupienia czegoś, a potem to leży tygodniami np. ostatnio (tydz temu kupiliśmy) chipsów które dziś( ja z moim TŻ) zjedliśmy razem. Tj ja zjadłam jakieś 10 chipsów, a on całą paczkę te strong duże. Kolesie są nie możliwi, to nie fer że mi to w boki idzie,a mu nie!!

Stary 2010-05-19, 21:55   #1305
gajkin
Raczkowanie

Witam
Mogę się do was dołączyć? Ciąży mi pare kilo
Moja normalna waga, w której czułam się całkiem nieźle to 51kg, potem były święta - tycie. Następnie sporo stresów, co u mnie oznacza wzmorzony apetyt na czekoladę (a na co dzień jestem praktycznie od niej uzależniona, nie potrafię sobie z tym poradzić). Przeszłam na South Beach, efekty bardzo dobre, kilogramy zaczęły spadać, ale rozchorowałam się i dieta poszła w las. Obecnie ważę 54, chcę zejść do 50 i nieśmiało szukam wsparcia

Walczę o bikini body! Do 29.06.2013 :
Pozbywam się cellulitu
Nie jem słodyczy: dzień 7
Biegam i ćwiczę
Jem zdrowo
Tracę centymetry w udach!
Buduję kondycję i mięśnie
gajkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 22:18   #1306
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IWONA8800 Pokaż wiadomość
śniadanie:bułeczka ziarnista z serem żółtym i szynką z indyka+jogobella truskawkowa
obiad:serek waniliowy 125g+ rogal maślany
kolacja:duuuuozo herbety
Żartujesz sobie? Stanowczo ZA MAŁO!

Cytat:
Napisane przez Cindy90 Pokaż wiadomość
Oprócz jabłka zjadłam jeszcze 2 kromki chleba z masłem i 2 jaja na miękko, bo nie dałam rady tak nic nie jeść.
Dziś śniadanie: jajecznica taka z makaronem z 2jajami (300)
obiad: "po dzibałam" ziemniaki, mięso, pieczarki takie w tłuszczu ok (200)kcal bo mało tego zjadłam
podw: shake z Mc czeko mały (250)
kolacja: tortilla nie z maka (550)
około 1300 kcal
Nie jest tak źle jak myślałam Dziś na basen nie poszłam, bo załatwiałam sprawy, tj. szukałam pracy łaziłam ok 4h dziś

Powiem wam, że mi nie jest jakoś trudno z tego wszystkiego rezygnować. Nie jestem głodna, czasem tylko najdzie mnie taka dziwna chęć kupienia czegoś, a potem to leży tygodniami np. ostatnio (tydz temu kupiliśmy) chipsów które dziś( ja z moim TŻ) zjedliśmy razem. Tj ja zjadłam jakieś 10 chipsów, a on całą paczkę te strong duże. Kolesie są nie możliwi, to nie fer że mi to w boki idzie,a mu nie!!
Widzę, że masz ten sam problem co ja i jesz mało rano i dużo wieczorem. Ja się nie potrafię przestawić, po prostu rano nie jestem w stanie dużo zjeść :/. Chyba że dzisiaj Ci tak wyszło wyjątkowo, to sorry :P. Ja ostatecznie uznałam, że grunt, to nie jeść fast foodów i słodyczy, a jak wolę zjeść na kolację więcej niż na śniadanie, to, o ile jest zdrowo, niech tak będzie.

Faceci mają za łatwo :P. Jak tylko dużo jedzą to są chudzielcami, jak dużo jedzą i ćwiczą to są pięknie umięśnieni, no ludzie, gdzie tu sprawiedliwość? :P No, ale my się trochę pomęczymy, dojdziemy do tych pięknych wymarzonych figur i już się nie damy!

Cytat:
Napisane przez gajkin Pokaż wiadomość
Witam
Mogę się do was dołączyć? Ciąży mi pare kilo
Moja normalna waga, w której czułam się całkiem nieźle to 51kg, potem były święta - tycie. Następnie sporo stresów, co u mnie oznacza wzmorzony apetyt na czekoladę (a na co dzień jestem praktycznie od niej uzależniona, nie potrafię sobie z tym poradzić). Przeszłam na South Beach, efekty bardzo dobre, kilogramy zaczęły spadać, ale rozchorowałam się i dieta poszła w las. Obecnie ważę 54, chcę zejść do 50 i nieśmiało szukam wsparcia
Podobnie mam z tymi stresami :P.
Jasne, że możesz się dołączyć, witamy i zapraszamy do dzielenia się codziennymi myślami .

Ile masz wzrostu ?
I jaką dietę/ćwiczenia będziesz teraz stosować?

XOXO
Stary 2010-05-19, 22:59   #1307
suzana1618
Rozeznanie

hej, hej

Od jutra(bo dziś niestety poległam) rozpoczynam redukcję jestem pełna zapału i wierzę, że osiągne swój cel! Tak do lipca mniej więcej chciałabym zrzucić 4-5kg, jak bedzie to trwało trochę dłużej to nic się nie stanie. W poniedziałek ostatnia ustna matura i skończy się zajadanie stresu czekoladą

Pozdrawiam!
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-19, 23:15   #1308
gajkin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ile masz wzrostu ?
I jaką dietę/ćwiczenia będziesz teraz stosować?
170 mam generalnie szczupłą sylwetkę, przeszkadza mi jedynie odstający brzuch i masywne uda. Zawsze ważyłam w okolicach 51 i w tej wadze jest i płaski brzuch i dobre samopoczucie

Na konkretną dietę nie mam jednak samozaparcia i pieniędzy (SB jednak całkiem sporo wyniosła) Zmniejszę kalorie do ok.1100 (generalnie mam niskie zapotrzebowanie na kalorie) + ćwiczenia: nic specjalnego, trochę aerobowych, może skuszę się na siłowe, choć to nie moja bajka, i ulubiony streching No i będę kombinowała z choćby minimalnym ograniczeniem słodyczy

Pozbywam się cellulitu
Biegam i ćwiczę
Jem zdrowo

Edytowane przez gajkin
Czas edycji: 2010-05-19 o 23:20
Stary 2010-05-20, 11:20   #1309
Rozzz
Zakorzenienie

gajkin przy takiej wadze na pewno masz super figurkę ale nie śmiem negowac tego, że w jakimś miejscu się cos nieporządanego zgromadzilo, bo wiem, ze tak jest czasem
Mnie osobiscie by dobijało gdybym dajmy miala bardzo chude nóżki normalnie patyk a tu na brzuchu taka galaretka dosc spora i potem trudno taka osobę okreslic czy jest chuda czy normalna
ja przymierzylam dziś spodnie ktorych nie mialam na sobie 4 tygodnie, robilam to specjalnie, dzis zalozylam i chyba faktycznie jest troszke mnie mniej, bo jakoś tak na pupie lepiej leżą to mnie pocieszylo bo patrząc na wagę to mnie to nier pociesza

Stary 2010-05-20, 14:47   #1310
gajkin
Raczkowanie

Cytat:
gajkin przy takiej wadze na pewno masz super figurkę ale nie śmiem negowac tego, że w jakimś miejscu się cos nieporządanego zgromadzilo, bo wiem, ze tak jest czasem
Mnie osobiscie by dobijało gdybym dajmy miala bardzo chude nóżki normalnie patyk a tu na brzuchu taka galaretka dosc spora i potem trudno taka osobę okreslic czy jest chuda czy normalna
Jestem generalnie zadowolona ze swojej sylwetki, z tym że jak mówię - łydki ok, ręce również w porządku, biodra wąskie (tutaj to w ogóle fenomen, mam biodra jak facet!), a tu taki odstający brzuch. Wyglądam, jakby mnie ktoś podpompował albo miała... wzdęcie I te nieszczęsne uda... tutaj problem był zawsze
Dlatego jakoś drastycznie chudnąć nie chcę, te 3-4 kilo mi wystarczy żeby już spokojnie czekać na lato

Pozbywam się cellulitu
Biegam i ćwiczę
Jem zdrowo
Stary 2010-05-20, 15:55   #1311
iguaa
Zakorzenienie

też mnie to irytuje.. ze faceci w większości w ogóle nie myślą o kcal, ani żadnych dietach i nie mają specjalnie problemów z tyciem :/
a my tam zawsze zauważymy coś z czego nie jesteśmy zadowolone. ;P
cieszę się, ze się ładnie robi za oknem, bo taka pogoda motywuje do działania.. jak sobie pomyślę, że niedługo na plażę...
z jedzeniem u mnie całkiem ok. kiedyś stosowałam 1000kcal, ale to liczenie kalorii jest strasznie męczące , a czasem wręcz obsesyjne.. więc zrezygnowałam z tego i staram się zdrowo odżywiać i nie poddawać się, gdy czasem zjem coś słodkiego, zakazanego. :P
za to jak najwięcej ruchu..tak mega porządnie biorę się za siebie od 27 maja-bede juz po maturach i miałą na to czas. bo teraz to z ćwiczeniami kieepsko..ale chociaż jem dość zdrowo.

Stary 2010-05-20, 17:12   #1312
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gajkin Pokaż wiadomość
Jestem generalnie zadowolona ze swojej sylwetki, z tym że jak mówię - łydki ok, ręce również w porządku, biodra wąskie (tutaj to w ogóle fenomen, mam biodra jak facet!), a tu taki odstający brzuch. Wyglądam, jakby mnie ktoś podpompował albo miała... wzdęcie I te nieszczęsne uda... tutaj problem był zawsze
Dlatego jakoś drastycznie chudnąć nie chcę, te 3-4 kilo mi wystarczy żeby już spokojnie czekać na lato
A może po prostu zabierz się za ćwiczenia na te partie ciała?

Mogę się do was przyłączyć?
Stary 2010-05-21, 10:28   #1313
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Cytat:
No ja mam taką figurkę :/
Ja niby nie przekraczam max 1500 kcal często jem 1200kcal ale jakoś czuję, że nie radzę sobie z dietą. Raczej utrzymuję wagę niż redukuję. Pomóżcie mi, co mam zrobić żeby chudnąć?

Stary 2010-05-21, 14:00   #1314
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

Paula_M witamy! pewnie, ze możesz
Cindy Ty chyba ni powinnaś chudnąc, a jedynie redukowac tłuszczyk (skoro
mówisz, ze taki masz) ja proponuje jeśc normalnie i do tego cwiczenia jakieś brzuszki czy cuś. Jesli masz taką budowę jak mówisz, to nie będzie różnicy jak schudniesz, byś musiała bardzo dużo zrzucić... nie warto tak się kaleczyć ja np. mam grube kości, i jestem pyzata na twarzy (i zeby pozbyć się pucułowatych policzków musiałabym zrzucić chyba z 10 kilo.... no ale po co? wtedy będe wazyć już za mało)

oj ale miałam czytania kilka dni i już tyle!

ale ciesze się, ze tutaj cały czas coś się dzieje ja teraz przed @ to nie ważę się nawet bo na bank 2kilo więcej. Staram sie ograniczać słodycze i to tyle

Edytowane przez olcik_07
Czas edycji: 2010-05-21 o 14:05
olcik_07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-21, 14:10   #1315
winyl
Zakorzenienie

Ja wczoraj nagrzeszyłam :/. Ale i tak dzisiaj na wadze mniej O.o
W każdym razie walczę dzisiaj dalej iii mam nadzieję, że już się tak łatwo nie poddam :P.

Ja bym wolała być cała chuda i mieć problem tylko z brzuchem, bo wtedy wystarczą ćwiczenia i nie trzeba się tak bardzo męczyć, a zresztą i łatwiej jest się tak ubrać, żeby podkreślić ładne nogi, a schować brzuch . No, ale wiadomo, każda jest z czegoś niezadowolona .

XOXO
Stary 2010-05-21, 17:58   #1316
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olcik_07 Pokaż wiadomość
Paula_M witamy! pewnie, ze możesz

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Ja wczoraj nagrzeszyłam :/. Ale i tak dzisiaj na wadze mniej O.o
W każdym razie walczę dzisiaj dalej iii mam nadzieję, że już się tak łatwo nie poddam :P.

Ja bym wolała być cała chuda i mieć problem tylko z brzuchem, bo wtedy wystarczą ćwiczenia i nie trzeba się tak bardzo męczyć, a zresztą i łatwiej jest się tak ubrać, żeby podkreślić ładne nogi, a schować brzuch . No, ale wiadomo, każda jest z czegoś niezadowolona .
No widzisz, a moja kochana waga, jak wczoraj wieczorem pokazała mi 55,3 to rano pokazała już 55,6 a po 10min 55,3 wiesz... przytyłam przez noc i w 10min schudłam 300g Wkurza mnie ta waga... Nie mam na czym się oprzeć, a waga to nie taki zły wskaźnik, a centymetr zanim wskaże jakiś spadek to też potrzeba więcej ruchu, a u mnie na razie nie może być tego zbyt dużo
Stary 2010-05-21, 18:43   #1317
milusia1991
Rozeznanie

Hej laseczki
U mnie ostatnio masakrycznie Jem,jem,jem... Tak mi swietnie szlo zrzucanie kilogramow... miałam juz 51,3 a teraz po dwoch tygodniach mam 53 co prawda jestem przed @ ale nie czarujmy sie... jest to wina głownie jedzenia ehhhh
A od jutra bedzie u mnie fuuuulll smakołykow (jedzenie komunijne, placuszki ) ehhh no i gdzie tu miejsce na diete? Nawet nie wiem czy jestem w stanie sie jeszcze przestawic na tryb "dieta" jestem taka zła, smutna, rozgoryczona... tak bardzo pragne byc taką chudzinką... drobniutką dziewczynką która stoi przed lustrem i nie widzi nigdzie dodatkowych niepotrzebnych centymetrów... taką ktora zakłada wszystko co chce i zawsze wyglada szczuplo...
Stary 2010-05-21, 19:14   #1318
Paula_M
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusia1991 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
U mnie ostatnio masakrycznie Jem,jem,jem... Tak mi swietnie szlo zrzucanie kilogramow... miałam juz 51,3 a teraz po dwoch tygodniach mam 53 co prawda jestem przed @ ale nie czarujmy sie... jest to wina głownie jedzenia ehhhh
A od jutra bedzie u mnie fuuuulll smakołykow (jedzenie komunijne, placuszki ) ehhh no i gdzie tu miejsce na diete? Nawet nie wiem czy jestem w stanie sie jeszcze przestawic na tryb "dieta" jestem taka zła, smutna, rozgoryczona... tak bardzo pragne byc taką chudzinką... drobniutką dziewczynką która stoi przed lustrem i nie widzi nigdzie dodatkowych niepotrzebnych centymetrów... taką ktora zakłada wszystko co chce i zawsze wyglada szczuplo...
Takie momenty są najtrudniejsze, ale myśl o tym, co będzie, jeśli pozwolisz sobie na jedzenie. Musisz przedstawić sobie wszystkie negatywne skutki jedzenia. A do tego może trochę ruchu?
Stary 2010-05-21, 19:54   #1319
iguaa
Zakorzenienie

milusia 1991 rozumiem Cię doskonale. mam to samo..
tez bym chciała być taka drobniutka, bez zbędnego tłuszczu nigdzie..
szczególnie przez maturą i w czasie miałam kryzys, bo pozwalałam sobie na jakieś słodkości,z tym, ze wtedy ustaliłam sobie, ze nie będe miała z tego powodu wyrzutów sumienia i mogę pozwalać sobie na te 'wykroczenia'. oczywiście pojawiały się one, ale nie tak jak w czasie diety.
cieszę się, bo dzisiaj chociaż troszkę poćwiczyłam. muszę wpaść w ten wir, gdy ćwiczę często, bo duużo lepiej się czuję wtedy psychicznie.
współczuję Ci z tą komunią..

Stary 2010-05-22, 08:55   #1320
Paula_M
Zakorzenienie

Co z Wami, kobiety? Co taka cisza?
Która co zdążyła już zjeść?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości