|
|
#31 |
|
BAN stały
|
Dot.: Problem ze wspólokatorką
Ja bym dosypała jakiś środek przeczyszczający.
To już będzie jej problem skoro ruszy jedzenie i coś ewentualnie się stanie. Chociaż pewnie może jej grozić porządna biegunka xD Zresztą kto miałby się przyczepić o to ? Może akurat masz w zwyczaju dosypywać sobie środki na przeczyszczenie ? A ona nie miała prawa ruszać Twojego jedzenia ;] Bo w końcu jest Twoje ! Jak mieszkałam przez pewien czas w akademiku i była wspólna lodówka na piętrze, to też zaczęło ginąć jedzenie. Było wiadomo kto to robi. W końcu ktoś dosypał jakiś środek przeczyszczający i panna B miała mega porządną biegunkę
Edytowane przez MalinowaJulia Czas edycji: 2010-05-21 o 13:44 |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kasieńka
![]() Ewentualnie gdybym zobaczyła, że ktos grzebał w moim laptopie zrobiła bym afere pt komputer sie zepsuł. Przyporwadzisz podstawionego kolege jako speca od komputerów który stwierdzi jakies uszkodzenie. Mysle, ze "podbieraczek" może sie wystaraszyc [/QUOTE]ooo-to dosc dobry pomysl-popieram-wprawdzie czasy wspollokatorow mam juz daaawno za soba-pamietam jak uciazliwe moga byc niektore osoby-ja w takim wypadku podejmowalm dosc drastyczne srodki-czyli zmienialam mieszkanie-bo wychodze z zalozenia ze skoro ktos zostal tak wychowany-to zadne grozby czy prosby nie pomoga-powodzenia i pozdrawiam
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Dalej uważam, że motyw ze srodkiem na przeczyszczenie, aczkolwiek zabawny i fajny do opowiadania, jest czynem gorszym niż podbieranie jedzenia.
Nie wolno się bawić cudzym zdrowiem! Jest kilka innych pomysłów na to, jak poradzić sobie z problemem i z nich Autorka powinna skorzystać.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#34 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Zgadzam się z Aivilo i Oliath. Motyw ze środkiem na przeczyszczenie jest BEZNADZIEJNY.
Rozumiem złość, rozumiem zemstę, ale wyskakiwanie z takim odwetem jest bezmyślne. Oliath już opisała ewentualne skutki uboczne przedawkowania siarczanu magnezu. Na dodatek nawet nie wiesz, czy któraś z nich nie ma np. problemów zdrowotnych z tym związanych czy uczulenia. Padło tutaj dużo naprawdę dobrych pomysłów. Od zwyczajnie prewencyjnych (hasło na laptopie, zamykany na kłódkę plastikowy pojemniczek), po odwetowe, typu sól w mleku, pseudorobaczki, podbieranie im jedzenia za każdą rzecz, która Tobie zniknie. Jest w czym wybierać. Na jednym mieszkaniu studenckim moja współlokatorka miała zwyczaj podbierania mi kuchennych produktów (nagminnie zmniejszała mi się ilość cukru, soli, kawy, masła, oleju itp.). W ramach eksperymentu przesypałam do pojemniczka na cukier sól i odwrotnie. Traf chciał, że kiedy moja współlokatorka postanowiła po raz kolejny bez pytania skorzystać z "cukru", było u niej kilka koleżanek na kawie. Oczywiście wszystkie skorzystały Więcej nie miałam problemów z bezuprzedzeniowymi pożyczkami.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#35 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale po sesji od razu się wyprowadzam, zwłaszcza, że to one mają umowę podpisaną z tym panem, ja nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Świetne pomysły macie
![]() Teraz tylko trzeba zadziałać
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
może się powtórzę, bo nie czytałam, co pisały inne dziewczyny, ale tak..
- hasło na na komputer - jeżeli to możliwe, to drzwi na klucz i zamykasz, kiedy wychodzisz - porozmawiajcie wszystkie razem, ale tak, żeby siostry coś zrozumiały, a nie zaraz robiły cyrki i wszedzie pisały: "to moje " bez przesady..to by u mnie przelało czarę goryczy ![]() wytrzymasz : ) |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że pomysł z karteczkami pt '8 plasterków sera żółtego, 4 plasterki szynki', zaznaczanie ilości mleka itd, to świetny pomysł i myślę, że będzie skuteczny.
Środki na przeczyszczenia, to jak już dziewczyny pisały, lepiej nie. Wszelkie środki niby ogólnodostępne, mogą komuś zaszkodzić, bo nigdy nie wiemy, jakie problemy zdrowotne może on mieć. Aha, no i jeszcze jedno - ja bym jej nie podbierała jedzenia. Bo później Ci powie, że skoro Ty jej podbierasz jedzenie, to i ona Tobie, a tu chodzi o to, żeby to ukrócić. A jak jej powiesz, że podbierasz jej 'w odwecie' za to, że ona Ci zjadała, to Ci powie, że ona przecież w życiu Ci nic nie zjadła ( ) i zrobi się błędne koło, bo Ty będziesz jadła jej rzeczy, a ona Twoje.Moim zdaniem karteczki powinny poskutkować, ja, gdybym była osobą podjadającą, to na pewno bym niczego nie tknęła, skoro wszystko oznaczone
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odradzam dosypywanie środków przeczyszczających, to jest zagranie niskich lotów. A swoją drogą, zawsze mnie dziwi w takich wątkach, że są niby cywilizowani, inteligentni ludzie, z którymi za nic nie można sie dogadać, jesli chodzi o takie pierdoły. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrób to co mówi ci kolega wprowadź hasło do komputera, zamykaj pokój na klucz-jeśli nie masz to kup sobie i zamontuj <koszt 20 zł> na pewno macie w kuchni kilka szafek , więc niech każda ma swoja, albo Ty z koleżanką z pokoju jedną a drugą one we dwie (siostry). Niepotrzebnie sobie na to pozwoliłaś od początku... Powiedz że nie będziesz ich utrzymywać bo masz swoje potrzeby... Utrzymać siebie a 3 osoby to jest różnica...
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Doskonale Cię rozumiem.
Przechodziłam dokładnie to samo, tylko że z koleżanką, z którą byłam w jednym pokoju. Podbierała moje rzeczy, i jedzenie i kosmetyki, na wszystko co się dało musiałam pozakładać hasła. W dodatku co dwa tygodnie przyjeżdżał jej brat, bardzo wścibski i chamski. Nie wytrzymałam, wyprowadziłam się. Z racji tego, że został Ci jeszcze tylko miesiąc mieszkania z nimi, jak najbardziej popieram wszelkie pomysły zrobienia na złość Niech zapamięta, że cudze rzeczy są święte i tego się nie dotyka
|
|
|
|
|
#43 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za każdym razem biorąc coś, będę musiała zmieniać karteczkę, a wiadomo, że czasami człowiek spieszy się na uczelnie..![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byli zirytowani, bo ich nigdy to nie spotkało, myślę, że nie myśleli o tym poważnie, tak rzucili tym siarczanem magnezu.
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wątpię, żeby posunęła się do czegoś takiego, żeby 'podrabiać' Ci karteczki :P
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

Więcej nie miałam problemów z bezuprzedzeniowymi pożyczkami.

Ale po sesji od razu się wyprowadzam, zwłaszcza, że to one mają umowę podpisaną z tym panem, ja nie.
albo zbierała waciki od herbaty w kubku na biurku przez miesiąc a na koniec jak sprzątała to się zdziwiła że kubek się przykleił. Albo kisiel w kubku w szafce przez 2 tygodnie. 

Raz pozwoliłam jej pożyczyć miód, bo potrzebowała do mleka, a wczoraj patrze, a tam prawie w słoiczku nic nie ma! Mojej współlokatorce zniknęły krokiety z miesiąc temu! Po tej akcji z kakaem, powiedziałam im, że na następny raz fajnie by było, gdyby poprosiły, bo to, że moje rzeczy leżą w szafce, w kuchni, nie oznacza, że są wspólne, a wiecie co ona na to? Zaczęła podpisywać swoje rzeczy, np. na mleku swoim napisała "To moje