![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzamy sie po ciąży/-ach
Cytat:
ooooo to czekamy na szczegóły tych rewelacji. wygląda na to że też sie będe cytrynować. ale dziś cieplutko cudnie ![]() ![]() zgodze sie z tym rozkręcaniem metabolizmu ![]() ![]() a makaronik to ja lubie robić tak że podsmażam na znikomej ilości oleju warzywka na patelnie i jak sie zrobio to do tego wrzucam ugotowany makaron i tak razem na tej patelni podsmażam. makaronik sie robi taki jakby wilgotny od tego soku z warzyw i przypraw nie jest suchy. pyszne i nie tuczące pod warunkiem że razowy sie weźmie makaron. można mięsko dorzucić w kosteczke i szybki obiad gotowy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Ja jem wszystko tylko w malych ilosciach,wiec wiadomo ze rzoladek tez sie skraca,stosownie do tego ile jesz.Tak naprawde organizmowi nie potrzeba tak wiele.Tylko ludzie czesto tyja bo gdzies przekraczaja ta linie (czyli jedza za duzo).No chyba ze ktos ma zdrowotne problemy,i wtedy tyje nie zaleznie od tego ile je.
Caly problem tylko jest wtym ,ZE JEDZENIE TO PRZYJEMNOSC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() żałuje że nie urodziłam sie niejadkiem ![]() byłam żarta od urodzenia jak to cała rodzina mówi: Patrysia jest kochana do jedzenia ![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Witajcie . postanowilam sie odchudzac juz nie po raz pierwszy, lecz tym razem postanowilam zapisac sie na forum. poltora roku temu urodzilam syna i z 60 kg przybylo mi 20 i tak zostalo..... Błagam pomozcie mi i doradzajcie jak najszybciej schudnac
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Mozeci mi napisac jakie cwiczenia najszybciej zregeneruja moj brzuch i jakie owoce sa dobre malokaloryczne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Mozeci mi napisac jakie cwiczenia najszybciej zregeneruja moj brzuch i jakie owoce sa dobre malokaloryczne??[/QUOTE] Tu nasza kolezanka Pati ma genialny owoc....Cytrynka,podobno czyni cuda ![]() Ale ananas,i grejrut tez dziala dobrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podobnie jak Tasia odradzam Ci szybkie odchudzanie, bo efekt jojo po nim masz gwarntowany. Najlepsze efekty daje przyzwyczajenie organizmu do częstszego jedzenia, ale w małych ilościach. Już tu pisałyśmy o tym wcześniej. Jeżeli chodzi o ćwiczenia w domu, to oczywiście najlepiej poszukaj sobie w intenecie, jest mnóstwo różnych ćwiczeń na partie brzucha i na różnych filmach jest dokładnie pokazane jak je wykonywać. A z owoców najmniej kalorii mają truskawki i arbuzy, ale wiadomo, że nie cały rok są dostępne (te jadalne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
a to jak jest z tymi nieszczesnymi bananami na R?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
dzieki wszystkim za dobre rady wiem ze z wami dam rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Ja Ci powiem, że nie wiem, zgłupiec można od tych wszystkich opinii.
Ale słyszałam, że są polecane bo zawieraja duzo potasu dlatego nie zalega woda w organizmie, wiec ja jem. Oczywiście nie codziennie. Ale jak ktoś się boi, że za bardzo mu przyrosną mięśnie ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej wszystkim. Dzisiaj licze ze to juz moj drugi dzien bez slodyczy z ograniczeniami i z mysla o mniejszej wadze. Jem co 3-4 godziny male porcje nie jem bialego pieczywa tylko pelnoziarniste razowe nie lacze go z miesem a o slodyczach zapomnialam (musze zapomniec) . Owoce na dzisiejszy dzien to gruszka i kiwi . Jak myslicie dobry pomysł ? Kurde wam tez jest tak ciezko i caly czas chodzicie z mysla o tym kiedy cos bedzie mozna zjesc??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka z AWF powiedziała mi,że najlepsze na brzuch są spacery i jazda na rowerze.A jak nie masz jak (tak jak ja,bo dzieci) to stepper lub rowerek stacjonarny. Cytat:
Co do grapefuta i ananasa to te owoce mają jakiś enzym co pomaga spalać tłuszcz.Oczywiście świeży ananas ![]() ************************* ************************* A ja dzisiaj ma coś fatalny dzień.Tak ogólnie chyba ![]() Nic mi się nie chce.Nawet myśleć mi się nie chce.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Niedawno ogladalam tvn style i dowiedzialam sie waznej rzeczy dotyczacej owocow. Otoz ARBUZY nie sa dobre na odchudzanie i jedzac je nie schudniemy poniewaz maja wysoki czynnik glikemiczny >
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, ale okaże się za chwilę, ze nic nie powinnyśmy jeść. Bo taki arbuz np ma IG 75, a gotowana marchewka np ma IG 85! Więc w teorii tym bardziej nie powinnyśmy jej jeść. Ale oprócz IG powinnyśmy tez brać pod uwagę ŁG, czyli Ładunek Glikemiczny. Mówi on nam o tym, że produkty o wysokim IG spożywane w małych ilościach podnoszą nam cukier w takim samym stopniu jak produkty o niskim IG spożywane w większych ilosciach. Czyli np mała ilość arbuza da nam taki sam efekt jak większa ilość innych owoców o mniejszym IG. Nie chcę się w to zagłebiać, bo nie jestem ekspertem ![]() Ale wiem, ze ja np owoców żadnych odstawiać nie będę, bo idąc tym tokiem myślenia musiałabym jeść samą sałatę ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mi na początku też było ciężko się przestawić na te częste posiłki. Teraz już o tym nawet nie myśle, po prostu przychodzi dana godzina i wiem, że czas coś przegryźć ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
A u mnie kiepsko... wrocilam od lekarza, ktory stwierdzil u mnie półpasiec
![]() ![]()
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje wspolczucia,pocieszajace jest tylko to ze ospa wietrzna u mniejszych dzieci przebiega lagodniej i lepiej i nie zostawia sladow,a przeciez praktycznie kazdy ja musi przejsc ![]() ![]() A co do tych arbuzow...hmmm...Ja je uwielbiam,moze nie wplywaja na odchudzanie ale od nich napewno sie nie przytyje ![]() A ja dzisiaj zjadlam na kolacje kolo 16.00 .Wedzona makrele i kawaleczek swiezej bagietki.Wiem ze biale pieczywo nie jest niskokaloryczne,ale mialam ochote zjadlam w malej dawce.I poszlam do ogrodka przesadzac kwiatki i wymeczylam sie machajac lopata.Wiec pospalalam kalorie, mozna mi wybaczyc ![]() ![]() Mi sie wydaje ze mozna wszystkiego probowac ,grunt to sie nie przejadac.I najwazniejsze ze dalej chudne,coraz blizej jestem 55kg.Ohh nie moge sie doczekac.... ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Sensuel glowa do gory!!!!Ja to lapie dola jak pomysle ze jutro i pojutrze do pracy a na dworze upal i sloneczko.A ja sie bede kisic jak ogorek w pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny, w koncu znalazłam wątek dla siebie
![]() ![]() ![]() ![]() W ciagu dnia chodze wiecznie zmęczona. No ale mysle ze niebawem bedzie lepiej ![]() Mój maż jest strazakiem i walczy teraz z powodziami wiec nie wiele mi pomaga. OO maly, znowu głodny hehe, sie budzi znikam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny> Dzisiaj to moj 3 dzien . Jak na razie bardzo dobrze sie trzymam. O slodyczach juz nie pamietam jem co 3 godzinki a miedzy posilkami jak zlapie mnie glod to albo jem salatke owocowa z kiwi i gruszki pokrojonej w kostke albo wafle ryzowe ,,mussli,, sa pyszne a przy okazi odczuwam ulge w toalecie bo wszystko co jem ma duuuuuuzo blonnika.
![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
WITAJ . WIDZE ZE NIE JA JEDNA TU DOSZLAM . FAJNIE ZE KOBIETY ZAGLADAJA W TAKIE MIEJSCA I SZUKAJA MOTYWACJI U INNYCH KOBIET. ZYCZE CI SZYBKIEJ UTRATY WAGI I POCIECHY ZE SMYKA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
a mnie boli brzuchol po smażonych pierogach. chyba żołądek sie przyzwyczaił do lekkiego żerełka i wszystko co ciężkie odrzuca. ale mi niedobrze...
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Ja też dzisiaj zaszalałam, bo byli goście, no i wiadomo
![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
![]()
Hejka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkie mamusie
![]() Dzsiaj jest moj 5 dzien odchudzania ![]() ![]() 84,5KG-->81,8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja nadal na U waga na szczęście nie idzie w góre mimo różnych wyskoków, najlepsze było wczoraj jak wszyscy zrobili oczy że znowu schudłam tylko że ja nic nie schudłam ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Zanim zaczelam sie odchudzac moja waga wynosila 84,5kg. Nie wiem czemu na poczatku forum jak zaczelam pisac napisalam ze waze 80 kg to byla mala pomylka bo wazylam tyle co napisalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 84,4-->81,8 CHCE 65 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja waga stoi w miejscu, ale już sie przyzwyczaiłam do tego, ze mam spadki co jakiś czas ![]() Trzymajcie się mamuśki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Powoli wygrywam walkę z półpaścem, już tak strasznie nie boli, wysypka chyba się też troszkę zmniejsza ![]() Moja waga dzisiejsza to 61,3, więc bardzo powolutku, ale tendencja spadkowa ![]() ![]() Jedno natomiast zauważyłam: robiłam dzisiaj porządki w szafie i znalazłam spodnie, które założyłam kiedys tylko raz po zakupie, świetne jeansy 3/4, w bardzo głebokim granacie, z wykończeniami na szwach i kieszeniach jasną nicią- piękne są, świetny krój i kolor... i strasznie małe ![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę miałam najgorszy dzień, zarówno od względem samopoczucia fizycznego, jak i psychicznego. Po pierwsze wtedy chyba moja choroba osiągnęła apogeum, po drugie chrześniaczka mojego TŻ miala komunię, na którą przygotowałam sobie kreację, wybraliśmy prezent, a tu musiałam zostać sama ![]() ![]()
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() paszło chróbsko wstrętne! gratuluje postępów ja narazie jestem przy spodniach 38 ale z tyłka mi zjeżdżają jednak nie mam odwagi w sklepie przymierzyć 36. nigdy nie miałam takiego rozmiaru na sobie musze sie przełamać i spróbować.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Odżywiaj sie zdrowo, żeby Twój organizm miał siły pogonić to dziadostwo ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki kochane
![]() ![]() Mam dla was nowine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
Nadrobiłam wątek witam nowe mamusie i życzę wytrwałości ![]() wszystkie chore, osłabione i rekonwalescentki wracajcie do zdrowia ![]() ech rozbolał mnie brzuch, coś ciężkiego mi tam siedzi, chyba za dużo oleju dałam do kurczaka i tak mi się porobiło, już się brzusio odzwyczaił od niezdrowego jedzonka, wzięłam nospę może będzie lepiej, jeszcze coś na wątróbkę bym musiała poszukać, żeby spokojnie przespać noc, Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.