|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
my dziś mamy 36+1
do kupienia zostało mi: - ochraniacz do łóżeczka - stanik do karmienia (bo na razie mam jeden) - i w aptece - gaziki, sól fizjologiczna, octenisept, majtki siatkowe i te nakładki na sedes (myślicie, że gdzieś je dostanę?) do zrobienia: - sprzątanie po remoncie, ze szczególnym naciskiem na pokój Ewci (poprosze mamę o pomoc) - pranie, suszenie, prasowanie i układanie wszystkiego - przygotowanie ciuszków na wyjście dla Ewci i dla mnie ciekawe, czy o czymś nie zapomniałam... |
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dziś 37tc
a przypomniał mi sie co się przydaje po porodzie a ja nie miałam - czopki glicerynowe po porodzie panicznie bałam sie skorzystać z toalety - i wiem że dziewczyny na sali używały czopków
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Ja nadal w dwupaku a przeczucie, że rozpakuje sie lada moment wciąż mnie nie opuszcza
|
|
|
|
|
|
#124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z chęcią
Od dzis znow zaczynam marudzienie .. 'ja chce na porodówkę' ![]() Cytat:
Alee nieee.. dopiero po egzamiiniee ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wcześniej go nie miałam. dopiero wczoraj wieczorem tak mnie naszło ze to zaraz, lada moment, na dniach
|
||
|
|
|
|
#125 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z musteli mam krem do cycuszkow i ani jeden rozstep mi sie nie pojawil, a kupowalam na tej stronie- teraz sa fajne promocje- looknij ![]() http://www.sanoe.pl/c/pl/22/2/1/0/lo...z+mustela.html do brzuchola uzywam fissana i jak na razie rozstepow niet kosztuje ok. 20zeta w aptece, a co do palmersa to jak sie kiedys ostro odchudzalam i cwiczylam to zjadalam palmersy Cytat:
acha, tak czytalam o tych pomyslach o poscieli wozkowej i zastanawiam sie, czy szyc jakies przescieradelka czy taka flanelka wystarczy??? co robicie??a do fotelika- tez jakis materiał "pod" dzidzie??
|
|
|
|
#126 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja dzisiaj zajarzyłam, czemu mnie brzuch boli od kilku dni. takie okropne rozpieranie, jakbym miała balon na dole w brzuchu i kichy pełne (a zaparć brak). okazuje się że mi się brzuchol obniżył i to znacznie. pod żebrami już dwa palce zmieszczę, a było na styk. za to jeansy ciążowe, mimo że wycięte pod brzuchem piłują okropnie. i siedzieć normalnie nie mogę, tylko po turecku albo na półleżąc... ja do wózeczka zamierzam kłaść pieluszkę na spód, do przykrycia w razie czego zrobiłam cieniutki kocyk na szydełku, to tak na lato. a jak się zrobi zimno to mamy śpiworek do gondolki i dorzuci się ciepły kocyk polarowy. a do fotelika na spód raczej nic. a w razie czego zawsze można dziecko zwykłym kocykiem nakryć jakby zimno było. |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiedziałam że dotrwam do tego kolokwium to się babka zdziwi bo powiedziała ze się rozsypie w tygodniu Ja mam kawałek materiału bawełnianego w serrduszka i jedna flanelkę, ale ja flanelek nie lubię dlatego tylko jedna ![]() A do fotelika, jak bedzie gorąco bede podkładała chyba tetrę jak bedzie sie mała pociła no bo jednak pieluszka jest z lepszego materiału niz te foteliki ![]() kuurde tak mnie boli w tej prawej pachiiwniee..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-22 o 10:21 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Maksiu miał ciemieniuchę raz, tylko przy grzywce, nie na całej główce .
Ale ciemieniucha to chyba bardziej z niedokładnego spłukania środka myjącego, czyli mydła..albo? ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja byłam wczoraj u lekarza...na ktg skurcze od 20 do 110 ![]() za tydzien na samo ktg za 2 jak się nic nie wydarzy to jeszcze mam wyznaczyc wizytę muszę tylko kupić żelazo bo na sam koniec poleciały mi wyniki...no i pierwszy raz wczoraj spuchły mi stópki![]() ![]() jak wychodziłam od koleżanki to już bucików nie udało mi sie całych założyć... |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
małz dostał 5 z egzaminu, jako jedyny z grupy
pojechał na chwilę do domu (pustego, bo teściowie siedzą w lesie) i stwierdził, że nie będzie tam siedział, zaraz wraca do nas. w powietrzu wyczuwalny jest ogólny niepokój. jego samochód w tej chwili jest jedynym w całej dzielnicy. wszyscy wywieźli auta w bezpieczne miejsca i czekają na rozwój sytuacji. prognozy już nie są takie optymistyczne... |
|
|
|
|
#131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie nauczyłam ją że nie może się pakować do łóżeczka - na początku je traktowała jak swoje własne No i obawiam się, że może po nim łazić.. bo mnie do tej pory potrafi przebiec po nogach, brzuchu xDCytat:
Cytat:
![]() Zdecyduję się chyba na krem Palmersa bo jest napisane, że jest bardziej skondensowany to może jak walnę taką dawką w skórę to ta się opamięta i nie popuszcza dalej ![]() Dziękuję Wam za rady
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19477066]sms od bianki :
Poród jednak w szpitalu, bo na usg wczoraj okazało się, że Wit nie dość , że duży, to jeszcze pookręcany pępowiną. :-( Na szczęście poród szybki 45 minut na porodówce, i poprowadzony przez boską położną Wit waży 3900g, mierzy 57cm. Zważyłam się rano- tylko 3kg do wagi sprzed ciąży ![]() [/QUOTE] wielkie gratulacje!!! ale ekspres sliczne te zdjecia... ja tak samo jak ktoras z was pisala nie mam zadnego ciazowego z mezem oprocz slubnych w 20 tc... 30 kg? nie wierze slicznie wygladaszCytat:
![]() Cytat:
![]() djerba, wielkie gratki ![]() [QUOTE=kardashi;19488596 I jeszcze.. bo zawsze myślałam ze w głębokim wózku to dziecko takie raczej leżące jest. a ostatnio widziałam bobaska siedzącego w gondoli który się gibał na wszystkie strony. a więc, do kiedy powinno się pakowac dzieciaczka w gondole ?[/QUOTE]jak dzidzia zaczyna siadac, podnosic sie w gondoli, to sie zaczyna spacerowke stosowac, bo jak cos to zawsze mozna polozc oparcie na wygodna dla dziecka pozycje, czyli tak jak dziewczyny pisaly ![]() kropka kocham twoje opisy ![]() w W-wie upaaaaaał......... co za pogoda... albo leje albo upal, pora sucha i dżdżysta...... pije i wypacam i tak w kolko.. zaczelam 9 miesiac i do tej pory bylo wszystko ok alezaczelo sie ... puchniecie...mam paluszki jak bobasek...chyba niedlugo bede musiala zdjac obraczke bo zaczyna cisnac.... a truskawy wczoraj zakupialm wreszcie, kupilam kilogram, polowe zezarlam ze smietana az mi sie ulewalo a druga zjem za chwile... ![]() na pocieszenie, bo mnie maz z raan zeźlił... zasmucił.. ach wszystko naraz... ni z gruszki ni z piertuszki zaraz po sniadaniu oswiadczyl ze jutro pojedziemy na zakupy bo on za chwile jedzie do sieie na wies... oszzzz ty se mysle......... i mowi och bo ja nie bede w domu siedzial przeciez! a ja to moge????? taka pogoda, moglibysmy wyjsc gdzies a on mnie zostawia w tym cholernym bloku........ pozalil sie ze dlaczego zawsze taka jestem ze jak on gdzies chce wyjsc to zaraz sie krzywie.....nawet nie probowalam mu wytlumaczyc ze nie w tym rzecz... wzielam sie za zmywanie i powiedzialam ze sama pojade po dzidkowe rzeczy... szczerze mowiac nie chce mio sie wlec tramwajem w upal i to z zakupami.... z drugiej strony ciekawe ze jak trzeba mnie gdzies podwiezc to jest pol dnia marudzenia ze on nie lubi prowadzic i td bla bla... echhhh dodal ze wie ze mi przykro ze zostaje sama w domu ale ... przeciez przyzwyczajona jestem!! no ładnie....... a mam inne wyjscie? aaaj rozstroilo mnie to calkiem jakos....... niech jedzie, niech sie nacieszy, jakby zostal w domu to i tak bym go nigdzie nie wyciagnela tylko by zasiadl przed kompem.... |
||
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak nic nie widać bo gorset miałam taki maskujący xDA co do twojego lubego to cięzarną tak zostawiać i sobie jechać.. a nie zaproponował wogóle żebyś i ty z nim przewiozła dupkę skoro cały czas siedzisz i kisisz się w domu?!Z resztą.. mój też wychodzi do kolegów.. a ze mną to już nie ![]() Nawet nie tyle do kolegów bo mi to lotto ale na chociaż krótki spacer :[
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ciążowe zdjecia z tżem mam.. Ale jakieś zawsze felerne
Jedno robiliśmy w marcu to jakieś jakby prześwietlone, nie wiem, ostatnio robiliśmy 2 tygodnie temu to na jednym nie widac mi wogole brzucha, a na drugim jakieś takie brzydkie
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no nie zaproponowal.... a w sumei i tak nie mialabym checi jechac 100 km tylko po to zeby u tesciowej wypic herbate........ co prawda tydzien temu sam zaproponowal zebysmy pojechali do mojej mamy i pojechalismy ![]() nigdy nei mam pretensji ze wychodzi z kolegami, ale nie przyjdzie mu nawet do glowy wyjsc ze mna gdzies.... zawsze bylo ciezko wyciagnac go na glupi spacer, odpowiada to idz jak chcesz... hehe bardzo smieszne, nie? ![]() ogolnie jest bardzo kochany, stara sie i pracuje ciezko, ale czesto mam wrazenie ze w tym calym trudzie zapewniania bytu rodzinie, nie zauwaza ze obok tego jestem jeszcze ja |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas właśnie zaczyna się burza. jeszcze5 minut temu wieszałam pranie na tarasie to był upał, a teraz grzmi, błyska, niebo zaciągnęło się chmurami i leje, leje, leje.... ![]() no i jednak ktoś się rozpakowała, przed chwilką dostałam sms-ka od ewciak123: ![]() Hey, dopiero teraz mam chwilkę na nowiny. Dzisiaj o godzinie 1:43 przyszedł na świat Borys. Waży 3460g i mierzy 54cm. Wcina dużo i często. Czujemy się dobrze. Kardashi już się rozpakowała?Gratulujemy!!! Kardashi, idźże wreszcie na tą porodówkę. ![]() |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19496290] u nas właśnie zaczyna się burza. jeszcze5 minut temu wieszałam pranie na tarasie to był upał, a teraz grzmi, błyska, niebo zaciągnęło się chmurami i leje, leje, leje.... ![]() no i jednak ktoś się rozpakowała, przed chwilką dostałam sms-ka od ewciak123: ![]() Hey, dopiero teraz mam chwilkę na nowiny. Dzisiaj o godzinie 1:43 przyszedł na świat Borys. Waży 3460g i mierzy 54cm. Wcina dużo i często. Czujemy się dobrze. Kardashi już się rozpakowała?Gratulujemy!!! Kardashi, idźże wreszcie na tą porodówkę. ![]() [/QUOTE] u nas dziś wreszcie słonko, az chce się gdzieś wyjść Ale jedyne co mnie czeka to wypad do mamy po pierożki a jak tż wróci to na zakupy ![]() ewciak123 - GRATULACJE !!! Czekamy na Was powrót i dalsze relacje ![]() A Kardashi chyba musimy siłą zawieźć na porodówkę bo jak widać inne dwupaczki się krępują chyba przed nią urodzić xD
|
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
... masakra, co się dzieje....
oberwanie chmury na maksa... grad,, wiatr... grzmi... |
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję.
Super dla mężusia ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19496290] no i jednak ktoś się rozpakowała, przed chwilką dostałam sms-ka od ewciak123: ![]() Hey, dopiero teraz mam chwilkę na nowiny. Dzisiaj o godzinie 1:43 przyszedł na świat Borys. Waży 3460g i mierzy 54cm. Wcina dużo i często. Czujemy się dobrze. Kardashi już się rozpakowała?Kardashi, idźże wreszcie na tą porodówkę. ![]() [/QUOTE] Gratuluję ![]() kardashi, trzymam kciuki za dobre wyniki.....a potem marsz na porodówkę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19496461]... masakra, co się dzieje....
oberwanie chmury na maksa... grad,, wiatr... grzmi... Co Ty gadasz W Będzinie piękne słoneczko Mam własnie zamiar się wystroić w krótki rękaw i podjechać do mamuśki
|
|
|
|
#141 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19496290]
u nas właśnie zaczyna się burza. jeszcze5 minut temu wieszałam pranie na tarasie to był upał, a teraz grzmi, błyska, niebo zaciągnęło się chmurami i leje, leje, leje.... ![]() no i jednak ktoś się rozpakowała, przed chwilką dostałam sms-ka od ewciak123: ![]() Hey, dopiero teraz mam chwilkę na nowiny. Dzisiaj o godzinie 1:43 przyszedł na świat Borys. Waży 3460g i mierzy 54cm. Wcina dużo i często. Czujemy się dobrze. Kardashi już się rozpakowała?Gratulujemy!!! Kardashi, idźże wreszcie na tą porodówkę. ![]() [/QUOTE] hahaha no fakt, czsami daja na to dowody... tu na szczescie ciagle grzeje ale pewnie wieczorkiem dotrze i do nas burza ![]() ewcia! gratulacje nawet na porodowce mysli o kardashi ![]() Cytat:
raczej gdyby o obiad zapytal no chyba sie zbiore na te zakupy tylko jak tu sie ubrac... w dżinsach wczxoraj sie gotowalam... na krotkie mam za blade nogi.... leginsy do kostek? hmmmm |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
no i jednak ktoś się rozpakowała, przed chwilką dostałam sms-ka od ewciak123: :d hey, dopiero teraz mam chwilkę na nowiny. Dzisiaj o godzinie 1:43 przyszedł na świat borys. Waży 3460g i mierzy 54cm. Wcina dużo i często. czujemy się dobrze. Kardashi już się rozpakowała?gratulujemy!!! [/quote] gratulacje!!! czas, żeby jakaś dziewczynka się urodziła. Kardashi - wyganiaj Blankę
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-22 o 12:12 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19496529]ja 10 minut temu pranie na podwórku wieszałam- w krótkich spodenkach i bluzeczce na ramiączkach.
[/QUOTE]Ohooo grzmi.. już wiem o czym mówisz ![]() Chmurzyska czarne nadciągają.. a ja musze po te pierogi jechać ![]() Specjalnie tę burzę do mnie nasłałaś ..
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
No i jestem w końcu i już NIE 2 w 1.. ![]() 18 maja o 17.50 urodziła się Małgosia.. 2700g i 52cm.. ![]() w szpitalu byłam od 17 maja bo okazało się że mało wód, 18 maja od 12.30 miałam wywoływany poród, który trwał 5,5 godziny, jak najbardziej do przeżycia.. ![]() Ja miałam oczywiście krzyżowe bóle i to było nieprzyjemne, ale wytrzymało się i powiem szczerze że wyobrażałam to sobie dużo gorzej, samo parcie to już pikuś.. Gratulacje dla nowych rozpakowanych..
|
|
#146 | |||
|
Zakorzenienie
|
u nas właśnie zaczyna się burza. jeszcze5 minut temu wieszałam pranie na tarasie to był upał, a teraz grzmi, błyska, niebo zaciągnęło się chmurami i leje, leje, leje.... ![]() no i jednak ktoś się rozpakowała, przed chwilką dostałam sms-ka od ewciak123: ![]() Hey, dopiero teraz mam chwilkę na nowiny. Dzisiaj o godzinie 1:43 przyszedł na świat Borys. Waży 3460g i mierzy 54cm. Wcina dużo i często. Czujemy się dobrze. Kardashi już się rozpakowała?Gratulujemy!!! Kardashi, idźże wreszcie na tą porodówkę. ![]() [/QUOTE] Gratulacjee!! ![]() Najpierw musze iśc do szkoły Cytat:
Bez wpychania prooszee.. Cytat:
I trzymaj abym znalazła sie na tej porodówce ![]() Cytat:
Tylko do szkoły, a potem znów ![]() a tak serio.. to mam wrażenie że ja nigdy nie urodzę Tyle już porodziło, a ja.. I przecież z tym rozwarciem tyle chodzę, i te bóle mam i nic ![]() Ja chce na porodówkę ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A tak myślę.. że moze pojade do szpitala i powiem że mi wody odeszły alee nieee.. jak zobaczą ze mam to powiedzą żebym już została w tym szpitalu bo pewnie lada moment coś się zacznie.. a tu |
|||
|
|
|
|
#147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pędzą dziewczyny z tym rodzeniem do konca zostanę tylko ja i.... kadashi hłe hłe ![]() kardashku ja podziwiam cie za cierpliwosc
|
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[a nie mówiłam, że czas na jakaś dziewczynkę? jeszcze jedna by się przydała... Cytat:
może pobiegaj po schodach? okna wymyj? wyszoruj podłogę? rób przysiady? zgłodniałam, ale czekam na małża aż wróci, to coś zrobię. a w międzyczasie naszło mnie na chińską zupkę - pierwszy raz w ciąży
|
||
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla dzielnej mamy i córeczki ![]() Mówisz o porodzie jakby był ot tak sobie, po prostu, Pan Pikuś xD Chyba masz próg bólu wysoki ? Było zzo? Można prosić więcej szczegółów?
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przysiady robię przy każdym możliwym schyleniu.. po schodach pobiegam wieczorkiem bo teraz za dużo ludzi sie kręci po klatce ![]() Mooże jeszcze dziś wieczorem albo jutro rano pojedziemy do ikei a tam bedzie maraton chodzenia.. Myślałam jeszcze nad tym olejkiem rycynowym czy jakoś tak
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

po porodzie panicznie bałam sie skorzystać z toalety - i wiem że dziewczyny na sali używały czopków

a przeczucie, że rozpakuje sie lada moment wciąż mnie nie opuszcza 
Co robić? 

termin mam na 12 czerwca, urodziłam sie 25.09.82, będzie synuś
muszę tylko kupić żelazo bo na sam koniec poleciały mi wyniki...no i pierwszy raz wczoraj spuchły mi stópki