Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 22:41   #1381
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dostalam skierowanie do szpitala na jutro od mojego gina. Maja mi zrobic wszystkie badanie i gdyby bylo cos nie tak, np wiecej skurczy niz zwykle, twardnienie brzucha itd.. beda chcieli mnie zostawic na chwile.

Oby nie .... w koncu lezakowac moge tez w domu

Mam nadzieje, ze jutro wroce i nadrobie watek
Dobranoc
Ale działo się coś wcześniej? Czy taka "procedura"? Skąd to skierowanie, w sensie z jakich przyczyn?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 22:59   #1382
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

vette i jak będziesz już wszytsko wiedzieć to pisz ( mam nadzieje ze na forum a nie smsa)

ide spać bo musze wstać o 6 do szkoły i będe pewnie dopiero koło 18 więc prośba zmiesccie się w 5 stronach co bym dała rade nadrobić

dobranoc
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 23:25   #1383
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny..moje rozstępy mnie jakoś bardzo przybiły, nie sądziłam, ze się nimi tak przejmę ale jednak. Chyba zainwestuję w tę mustelę co jest tak zachwalana... tylko mam problem bo znalazłam kilka wersji tego produktu..

na rozstępy - http://www.allegro.pl/item1046684082...a.html#gallery
75ml za niecałe 70zł

i przeciw rozstępom - http://www.allegro.pl/item1034750756...t.html#gallery
150 ml za podobną cenę.

I nie wiem który wybrać.. bo rozstępy mam świeze na brzuchu i tyłku.. i na pewno pojawią się nowe.
Nie wiem skąd kasę wytrzasnę na to ale strasznie się czuję.
I bolą mnie te blizny, cały czas czuję jak skóra mnie ciągnie, więc się poszerzą w niedługim czasie Co robić?

Też doczytałam o maści z mocznikiem i kosmetykach firmy Palmers.. dużo osób zachwala ale sama nie wiem.. zna ktoś ? Wie coś ktoś?

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-22 o 00:30
Stary 2010-05-22, 00:20   #1384
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No...to ja mam chyba gorzej, bo nie dość, że ciężarówka, to TIRówka ( bo studiuję na Turystyce i Rekreacji) :P

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ach, no i dzisiaj pół dnia mam wyciek z piersi, cieknie normalnie strumyczkiem. Szok.
współczuję, to nie za fajnie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
no ja o tyle sie ciesze ze to juz 33tc zaraz 34 sie zaczyna... ale martwie sie o to czy to czasem nie sa jakies wady u malego....
Tylko nie czytaj internetu, bo oszalejesz.
Będzie dobrze, bądź dobrej myśli.

Anoxa - od poniedziałku w biedronce mają być rzeczy z kubusiem puchatkiem - butelki (jak te Twoje ze zdjęcia), grzechotki i inne akcesoria.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Wiecie, do tej pory nie przejmowałam się rozstępami,choć mam ich troszkę, ale jak zobaczyłam te, to zdecydowałam, że kupię ten drogi krem (mustele?)

http://www.youtube.com/watch?v=rFW3N...eature=related
No wreszcie!!!! Do sklepu natychmiast biegusiem. Bo jak nie to

a swoją drogą to niedobrze mi się zrobiło jak zobaczyłam tą "zebrę"

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Na znak protestu przeciwko takim rozstępom dziś posmaruję brzuch, bo dawno nie smarowałam.
za niesmarowanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Okropne te rozstepy, ja dzis jadac winda z mama przed duzym lustrem podnioslam bluzke a tam czerwone paski, na szczescie to byla bluzka odcisnieta, ale sie przestraszylam i juz zaczelam klac te kremy bo ja rano vichy a wieczorem mustele uzywam
Od ostatniej wizyty przytylam pol kg szpital zrobil swoje
niezawsze jesteś wzorem do naśladowania

Cytat:
A może ominą! Skąd wiesz?
W ogóle dzwoni do mnie koleżanka i pyta co u mnie, ja jej opowiadam i mówię, że mam rozstępy, a ona triumfalnym głosem "hahahaahah to dobrze, nie będę sama!"
co za sucz
a swoją drogą to masz "udane koleżanki" ...

Cytat:
Małe czy duże, nieważne, ale zdrowe! wszystko zniosę, bóle z krzyża, nacięcia, tylko niech z maleństwem będzie ok. A reszty się nauczę, przewijania, kąpania itp.
Będzie zdrowe
trochę tego "przewijania i kąpania" zostaw TŻtowi, nie sama wszystko

Cytat:
i kupil silencera electroluxa no ale to on odkurza nie ja.
niezawsze gratuluję i zazdroszczę TŻta
mój też kupił odkurzacz ... i właściwie na zakupie się skończyło ... muszę go gonić, żeby posprzątał

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Wrocław Kozanów - mamy zrobiony wał ok 2km długi, szeroki na 3 worki z piaskiem, prawie na 2m wysoki (poza tym są wały przy rzece, ale ten to jest dodatkowy do osiedla)

mój TŻ też "rzucał" worki, o 6 ma być fala, chyba nie zasnę

torba do szpitala spakowana, wystraszyłam się, że z nerwów zacznę rodzić
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 04:05   #1385
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ale działo się coś wcześniej? Czy taka "procedura"? Skąd to skierowanie, w sensie z jakich przyczyn?
Bralam wczesniej nospe, magnez i luteine na skurcze i twardnienie.
Mam zagrozenie przedwczesnym ;/

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
vette i jak będziesz już wszytsko wiedzieć to pisz ( mam nadzieje ze na forum a nie smsa)

Cytat:
Dziewczyny..moje rozstępy mnie jakoś bardzo przybiły, nie sądziłam, ze się nimi tak przejmę ale jednak. Chyba zainwestuję w tę mustelę co jest tak zachwalana... tylko mam problem bo znalazłam kilka wersji tego produktu..
Ja kupuje ta druga wersje, tylko w starym opakowaniu i 200 ml.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 04:45   #1386
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, moj TZ z kolega czekali na walkez znoe, ja sie obudzilam na Wc i tez zdazylam u nas pada, wymienilam sie na szafie na fajne sweterki i przyszly naprawde fajne
mala od rana szaleje az TZ sie zdziwil ze tak kopie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 07:49   #1387
scoobs
Rozeznanie

Hej, Wiolek no ja wkasnie w Anglii jestem i to prawda. Ostatnie USG bylo w 20-stym tyg i tak naprawde nie ma pewnosci, czy wszystko jest dobrze. Jak czytam jakie problemy moga byc to sie martwie. Jestem w 35 tyg i nie jestem nawet pewna czy dzidzius jest ustawony glowka w dol,, bo doktor nie byla pewna. Pierwsza dzidzie tez rodzilam tutaj, i ciaza jakos przeszla wiec mam nadzieje, ze teraz tez jest wszystko dobrze.

Edytowane przez scoobs
Czas edycji: 2010-05-22 o 08:00
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 07:55   #1388
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
anuszka jeszcze jedno pytanko co do ciacha jak zrobić żeby te 2 masy tak ładnie na sobie leżały hehe... tzn czy jedna musi najpierw zastygnąć na tym biszkopcie żeby nałożyć drugą? bo tak to by się chyba wymieszały nie?? sorki za głupie pytania ale ja ciast nigdy nie piekłam więc mi trzeba na chłopski rozum
tak, musisz tę z serkami wylać na biszkopt i na chwilkę schowac do lodówki, ale bardzo szybko tężeje. Później to samo z drugą masą, też na chwilę do lodówki i na to galaretkę

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

vette trzymam kciuki

U nas dziś remont się zaczyna, więc nie będę tu z Wami siedziała Muszę pościemniac, że coś pomagam hehe. Miłego weekendu dziewczynki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:04   #1389
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny! ja tylko na momencik wpadlam sie przywitac i zmykam pakowac torbe do szpitala. Tak jak pisalam wczesniej, moga mnie zostawic na dluzej, choc niekoniecznie.

Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo okey i zebym wrocila jeszcze jutro do domu.
Oby bylo dobrze, pewnie dadza Ci to co mi i Ani, ale oby Ci sie skurcze juz nie pisaly, wiadomo ze lepiej lezec w domku

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
jak to ze nie zyje
No on nie zyje i sie nigdy nie zestarzeje

Siala ja mam mustele double action i tez w opakowaniu 200ml, czyli ten drugi i tez w starym opakowaniu.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Hej, Wiolek no ja wkasnie w Anglii jestem i to prawda. Ostatnie USG bylo w 20-stym tyg i tak naprawde nie ma pewnosci, czy wszystko jest dobrze. Jak czytam jakie problemy moga byc to sie martwie. Jestem w 35 tyg i nie jestem nawet pewna czy dzidzius jest ustawony glowka w dol,, bo doktor nie byla pewna. Pierwsza dzidzie tez rodzilam tutaj, i ciaza jakos przeszla wiec mam nadzieje, ze teraz tez jest wszystko dobrze.
Niezle 35 tyg. juz i ostatnie usg 15 tyg temu bedzie wszystko dobrze

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-22 o 08:00
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:13   #1390
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Czesc Dziewczyny! ja tylko na momencik wpadlam sie przywitac i zmykam pakowac torbe do szpitala. Tak jak pisalam wczesniej, moga mnie zostawic na dluzej, choc niekoniecznie.

Trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo okey i zebym wrocila jeszcze jutro do domu.

Pozdrawiam Was Wszystkie
o rety trzymam kciuki, żebyś wróciła do domku

Dzień dobry mamusie, u mnie dzisiaj słonki i cieplutko, już po śniadanku, obiad naszykowany, teraz ja się szykuję i jade na wizytę do gina, mam nadziej, że wszystko jest wporządku, będe wieczorem bo dzisiaj kupe spraw na głowie do pozałatwiania. Miłego dzionka mamuśki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:21   #1391
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Poszalałyście wczoraj dziewczyny! Nie nadrobiłam Was do końca. Dziś pewnie tez mnie nie będzie.

vette 3mam kochana za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że pozwolą Ci lezeć w domku.
Stary 2010-05-22, 09:19   #1392
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie

ja dzis malo spalam w nocy. wieczorem maly strasznie dal mi popalic kopniakami. w pewnym momencie to juz nie mialam sily sie na lozku przewracac. w nocy co chwile pobudka to na siku to na leki. i za kazdym razem synus sie budzil razem ze mna.
o 5 wstalam bo zawozilismy tesciowa na dworzec. prosto z dworca zajechalismy na gielde kwiatowa po doniczki. no i na powrocie jeszcze do sklepu. normalnie szoku tam doznalam dwa tgodnie czlowiek w domu posiedzial i w szpitalu i sie zapomnialo jak sklep wyglada hihi tyle tego wszystkiego ze nie wiedzialam na co patrzec.
no ale chyba za duzo sobie pozwolilam bo ledwo do domu sie doczlapalam i padlam jak kawka. zasnelam jak tylko przylozylam glowe do poduszki i obudzilam sie przed chwila. brzuch mnie ciagnie i skurcze slabe mnie lapia. mam nadzieje ze przejdzie. juz dzis nic nie robie

Cytat:

Pozdrawiam Was Wszystkie
trzymam kciuki kochana zebys nie musiala w szpitalu zostawac
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 09:30   #1393
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.
Aniu za mną też ciężka noc. "Pasibrzuch" (jak to mówi moja mama) się wieczorem rozszalał i były fale Dunaju. Po całym dniu wiercenia się maluszka te wieczorne kopniaki są bolesne.

Zaraz się zabieram za sprzątanie. Powycieram kurze, odkurzę dywan, umyję podłogę w pokoju i na balkoniku. Powiem Wam, że ja jestem bałaganiarą, zawsze byłam, ale od chwili tego remontu mam w pokoju czysto i widzę jakie to jest fajne. Jak się sprzątnie kubek po kawie czy herbacie od razu to potem nie trzeba wynosić trzech jak to zazwyczaj robiłam. Jak się dwa razy w tygodniu pościera kurze to potem ten brud się tak nie zbiera i wystarczy 5 minut i już jest czyściutko. Znajduję jeszcze więcej zalet porządku ale nie będę pisała, bo pewnie wszystkie je dobrze znacie.
Wkurza mnie tylko, że ja posprzątam u siebie a w reszcie mieszkania nie ma kto... Jak mama nie zrobi to żaden chłop się nie ruszy, a ja wiadomo, że nie dam rady poodkurzać czy pomyć podłogi w mieszkaniu ok 90 m kwadratowych.
No ja jeszcze sprzątam łazienkę, bo na jasnych kafelkach szybko zbiera się kurz i mnie wkurza. No i myję kabinę tak porządnie żeby nie stwarzać zagrożenia jakiejś infekcji...
Pod takim względem mnie ta ciąża zmieniła na plus Ale jestem chwalipięta.

Vette- trzymam kciuki żebyś nie musiała zostawać w szpitalu i żeby wszystko było ok.
Stary 2010-05-22, 10:03   #1394
niezawsze
Zakorzenienie

Wspolczuje dziewczyny z tymi kopniakami, mi one nie przeszkadzaja co najwyzej laskocza albo zaskocza, ale nigdy mnie nie bolaly i oby tak zostalo. Czkawka tylko jak ju wczesniej pisalam jest niefajna bo irytujaca
Ja robie krupniczek na obiad, tz na zakupach, zaraz sobie pojde z piesem na krotki malochodzony spacerek, ale musze wyjsc bo taka pogoda piekna jest...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Tak sobie patrze na nasza liste to Alguien ma termin za ok. 20 dni
Nie chce was straszyc dziewczyny, ale czerwiec za "tydzien" a majowo-kwietniowe sypaly sie juz w kwietniu, wiec pewnie troszke z nas tez urodzi w czerwcu oby tylko donoszone ciaze i bez komplikacji, ale prawda jest taka, ze to juz tuz tuz i bedziemy mialy nasze malenstwa ahhhhhh podekscytowalam sie ta mysla, teraz ide ochlonac pod prysznic ;P

Maciuś
Stary 2010-05-22, 10:12   #1395
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a ja kupilam sobie dzisiaj odkurzacz o taki: http://www.euro.com.pl/odkurzacze/samsung-sc61e7.bhtml
jutro jade kupic pralke http://www.euro.com.pl/pralki/samsung-wf8602ngv.bhtml i jakies zelazko kuchnie do zabudowy i lodowke zostawie sobie na koniec.

jak tak dzisiaj kupilam ten odkurzacz to az poczulam ze przeprowadzka co raz blizej i od razu humor lepszy
super zakupy no i faktycznie o krok blizej do przeprowadzki

Cytat:
Bajka tez mam ten odkurzacz i bylam z niego zadowolona, ale moj tz stweirdzil, ze jest za babski(mam srebrny w szare kwiatki) i kupil silencera electroluxa no ale to on odkurza nie ja.

Cytat:

Pozdrawiam Was Wszystkie
kciuki zacisniete!

Cytat:

75ml za niecałe 70zł

150 ml za podobną cenę.

I nie wiem który wybrać.. bo rozstępy mam świeze na brzuchu i tyłku.. i na pewno pojawią się nowe.
I bolą mnie te blizny, cały czas czuję jak skóra mnie ciągnie, więc się poszerzą w niedługim czasie Co robić?

Też doczytałam o maści z mocznikiem i kosmetykach firmy Palmers.. dużo osób zachwala ale sama nie wiem.. zna ktoś ? Wie coś ktoś?
ja zamowilam ta http://www.allegro.pl/item1031264966...ml_apteka.html
vette ja polecala wiec kupilam czekam az przyjdzie a odnosnie tej drugiej masci to pierwsze slysze

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Anoxa - od poniedziałku w biedronce mają być rzeczy z kubusiem puchatkiem - butelki (jak te Twoje ze zdjęcia), grzechotki i inne akcesoria.

Wrocław Kozanów - mamy zrobiony wał ok 2km długi, szeroki na 3 worki z piaskiem, prawie na 2m wysoki (poza tym są wały przy rzece, ale ten to jest dodatkowy do osiedla)

mój TŻ też "rzucał" worki, o 6 ma być fala, chyba nie zasnę

torba do szpitala spakowana, wystraszyłam się, że z nerwów zacznę rodzić
ooo super dziekuje za info bede na badaniach to zajade
a jak fala?? mam nadzieje ze nie przeszla...

aniaa ja tez miala kiepska noc tylko ze u mnie chodzilo o to ze sie przebudzilam i mialam glupie mysli...

lazurowa ja nie zasne jak bedzie stal kubek na stole bedzie mnie to psychicznie meczylo

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

hehe niezawsze tez o tym wczoraj myslalam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 10:22   #1396
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Wspolczuje dziewczyny z tymi kopniakami, mi one nie przeszkadzaja co najwyzej laskocza albo zaskocza, ale nigdy mnie nie bolaly i oby tak zostalo. Czkawka tylko jak ju wczesniej pisalam jest niefajna bo irytujaca
Ja robie krupniczek na obiad, tz na zakupach, zaraz sobie pojde z piesem na krotki malochodzony spacerek, ale musze wyjsc bo taka pogoda piekna jest...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Nie chce was straszyc dziewczyny, ale czerwiec za "tydzien" a majowo-kwietniowe sypaly sie juz w kwietniu, wiec pewnie troszke z nas tez urodzi w czerwcu oby tylko donoszone ciaze i bez komplikacji, ale prawda jest taka, ze to juz tuz tuz i bedziemy mialy nasze malenstwa ahhhhhh podekscytowalam sie ta mysla, teraz ide ochlonac pod prysznic ;P
No ja tez juz o tym myslalam mi kopniaki nie przeszkadzaja, ale sa mocniejsze, bo nawet TZ przez koc czul jak szalala

Dzis mamy jechac do mamy na obiad, bo ma jutro imieniny a jutro pracuje, musze TZ zabrac tylko na chwile do miasta, ale tak czekal na walke cala noc ze teraz odsypia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 10:35   #1397
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
czesc dziewczyny

lazurowa ja nie zasne jak bedzie stal kubek na stole bedzie mnie to psychicznie meczylo
Cześć, cześć.
Aż tak to nie mam ale kto wie co z tego będzie.
Kurze już pościerane.
Niechcący natknęłam się na album ze zdjęciami z tych "dobrych" czasów. Zebrało mi się na wspomnienia o M. i tylko zerknęłam na komputer a On jak Filip z konopi zrobił się dostępny na gg...
Idę po odkurzacz.
Stary 2010-05-22, 11:06   #1398
alutka78
Rozeznanie

Czesc laseczki!!!
Cytat:
Bo sie nakrecasz i ciagle myslisz o nim, ale zakochanej osobie sie nie przetlumaczy wiec po prostu musisz przebolec, przeczekac zobaczymy co bedzie dalej. Najgorsza jest niepewnosc i bezsilnosc, ze nic nie mozesz zrobic, nie mozesz wplynac na niego i juz. Moze sam zateskni a moze on nie chce Cie zwodzic i z szacunku do Ciebie ograniczyl kontakt. Staraj sie(wiem, ze to trudne) nie myslec o nim a czas bedzie szybciej lecial

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Alutka no sa w czerwcu a ile nie mozna ich jesc przed porodem aby dzidzi w mleczku nie zaszkodzily nie wiesZ?
Hmm.. Nic nie slyszalam zeby truskawki jedzone w ciazy mialy jakis wplyw na nasze mleczko. Ja juz nie moge sie doczekac.
Cytat:

75ml za niecałe 70zł

150 ml za podobną cenę.

Siala dawno nie widzialam u Ciebie takiego podlego humoru. Ty, ktora potrafisz rozbawic nas do lez. Duzo czytalam o kremach na rozstepy. Na poczatku uzywalam Daxa pozniej wlasnie Palmers - ktory zamawialam na alegro, nastepnie kupilam w rosmanie ten rozowy balsam dla kobietek w ciazy. Wyszly mi moze ze 3 kolo pepka. Czytalam, ze jak maja wyjsc to i tak wyjda, ze mozna sie smarowac cudami za wielkie pieniadze. Czesto smaruje sie oliwka po kapieli, aby skora byla jak najbardziej elastyczna. Jesli chodzi o Palmers to ma nieciekawy zapach, w ogole to nie bylo na nim terminu waznosci, wiec moze stad ten zapach, moze juz sie przeterminowal.
Takie jest moje zdanie.
Stary 2010-05-22, 11:11   #1399
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie!!

Ja dziś od rana znowu leniuchuje. Nic mi się nie chce. Czuję się jakaś taka słaba, senna. Obiecałam sobie, że poprasuje dziś chociaż trochę i koło 18 spacerek po mamę do pracy. Jakiegoś dołka łapie... ale sobie z nim poradzę, co mam zrobić głową muru nie przebiję...

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 11:21   #1400
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc laseczki!!!

Hmm.. Nic nie slyszalam zeby truskawki jedzone w ciazy mialy jakis wplyw na nasze mleczko. Ja juz nie moge sie doczekac.
No przeciez kobieta, ktora karmi piersia nie moze jesc wszystkiego bo dzidzi przewod pokarmowy jest na niektore rzeczy zbyt mlody i moze miec uczulenie i do tych prodoktow naleza min. truskawki chyba sa najbardziej allergenne, tak samo jak smazonego na poczatku nie mozna tylko generalnie gotowane, ja jeszcze sie w to nie zaglebialam dokladnie, ale o truskawkach sie mowi wszedzie.

Maciuś
Stary 2010-05-22, 11:30   #1401
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Bralam wczesniej nospe, magnez i luteine na skurcze i twardnienie.
Mam zagrozenie przedwczesnym ;/

Ja kupuje ta druga wersje, tylko w starym opakowaniu i 200 ml.
Ah, no to ja już wszystko rozumiem, wystraszyłaś mnie, że coś powazniejszego się stało a ja nic nie wiem.
Jak już pisałam zaciśnięte. Wszystko będzie w porządku. Wiele majówek, które coś brały przenosiło ciąże i teraz tylko marudzą, że przeterminowane są
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Siala dawno nie widzialam u Ciebie takiego podlego humoru. Ty, ktora potrafisz rozbawic nas do lez. Duzo czytalam o kremach na rozstepy. Na poczatku uzywalam Daxa pozniej wlasnie Palmers - ktory zamawialam na alegro, nastepnie kupilam w rosmanie ten rozowy balsam dla kobietek w ciazy. Wyszly mi moze ze 3 kolo pepka. Czytalam, ze jak maja wyjsc to i tak wyjda, ze mozna sie smarowac cudami za wielkie pieniadze. Czesto smaruje sie oliwka po kapieli, aby skora byla jak najbardziej elastyczna. Jesli chodzi o Palmers to ma nieciekawy zapach, w ogole to nie bylo na nim terminu waznosci, wiec moze stad ten zapach, moze juz sie przeterminowal.
Takie jest moje zdanie.
Racja.. muszę kaweczkę walnąć i humor wróci bo dalej jestem jakiś skiśnięty ogór
Dzięki Wam Kobity za te hity z satelity odnośnie mazideł na tygryskowe paseczki
Mustela dla mnie za drogi biznes, niestety, jak się bidę klepie to się już nie może być ładnym Zainwestuję w Palmersa, sporo znowu o nim poczytałam i ma swietne recenzje co prawda oliwka rossmanowa też miała i guzik dała ale może, może...
A majątku nie wydam, najwyżej po ciąży pójdę do rzeźnika by mi odciął skórkę z sadłem na szmalczyk i zostanie mi blizna jedna a nie milion

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
No przeciez kobieta, ktora karmi piersia nie moze jesc wszystkiego bo dzidzi przewod pokarmowy jest na niektore rzeczy zbyt mlody i moze miec uczulenie i do tych prodoktow naleza min. truskawki chyba sa najbardziej allergenne, tak samo jak smazonego na poczatku nie mozna tylko generalnie gotowane, ja jeszcze sie w to nie zaglebialam dokladnie, ale o truskawkach sie mowi wszedzie.
I orzechy i milion rzeczy, których teoretycznie nie powinnyśmy jeśc w trakcie karmienia piersią..
Nie ma co przesadzać bo się w końcu będziemy żywić kleikiem i gotowaną marchewką.
Skoro w ciąży jemy to co jemy to dziecko zna te smaki i jest do nich przyzwyczajone. Dlatego po porodzie też będe jadła to samo co teraz. Może nie zacznę od schaboszczaka z brokułami, ziemniakami i mizerią z pomidorów i ogórków w śmietania a na deser truskawy z orzechami i bitą smietaną.... ale bez paniki Dopiero jak dziecku się coś będzie działo to będę myśleć od czego. Nie ma co się ograniczać drastycznie skoro równie dobrze może się nie dziać nic złego.

Stary 2010-05-22, 11:56   #1402
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Ale u mnie gorąco, byłam na zakupach i du..pa mi się spociła
Odebrałam moje wyniki badań, krew mi skoczyła z 10,3 na 10,5, ale glukozy mam za dużo 151 a norma jest 139. Kurde może to prze czekoladki, które zjadłam dzień wcześniej. Jakie wy miałyście wyniki bo nie wiem czy się mam martwić. Naczytałam się o cukrzycy ciążowej i się wystraszyłam. Ja miałam glukozę po godzinie 50g
ja mialam 98 na czczo a po godzinie 178
Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

Mam dylemat co do imion mi się podobają Gabriela, Sara, Klaudia, Anastazja
A M to tylko Sabina w głowie i ewentualnie Ola
Kludia...mmm tak mial sie nasz synek nazywac:P

Cytat:
czesc dziewczyny

tak wiec ja po usg... chyba w tej ciazy byla to moja najgorsza wizyta okazalo sie ze mam malowodzie... jest za malo wod... czyli jest niewydolnosc lozyska dostalam skierowanie na serie badan... mam duzo pic mam LEZEC nie wolno mi chodzci mam 3 razy dziennie mierzyc cisnienie no i jesli bedzie podwyzszone (powyzej 140) mam przyjsc juz w srode na kolejna wizyte i podjemiemy decyzje jesli nie to mam przyjsc 2 czerwca i znowu sprawdzimy poziom wod jesli bedzie spadal to kiepsko jesli sie utrzyma na tym poziomie to pod stala obserwacja moze dotrwam do konca polalo sie morze lez... kurcze tak dobrze szlo az tu nagle... ech... pociesza mnie mysl ze mam dla mlodego wszystko poproane i poprasowane wiec nawet w razie "w" jestem gotowa... maly wazy okolo 2400g wiec maly smoczek juz jest choc ta waga jest tylko orientacyjna pytanie tylko co bedzie dalej...
co bedzie....bedzie dobrze

Cytat:
kochana a robiliscie mu testy alergiczne pokarmowe? bo ja w dziecinstwie mialam bardzo silne bole brzucha i biegunki dlugo nie mogli dojsc od czego az wkoncu jakis madry lekarz kazal nam jechac do alergologa i tamten zrobil testy i znalezlismy przyczyne tych bolesci
mial tylko na mleko i na mąkę ze wzgledu na podejrzenie skazy a potem celikali ale wyszlo ze nie ma alergi a na co innego to sprawdza sie u dzieci powyzej 2 lat

Cytat:
[/COLOR]Wiecie, do tej pory nie przejmowałam się rozstępami,choć mam ich troszkę, ale jak zobaczyłam te, to zdecydowałam, że kupię ten drogi krem (mustele?)

http://www.youtube.com/watch?v=rFW3N...eature=related
to tak wygladal moj brzuch do porodu, tylko byly bardziej fioletowe, po pol roku zjasnialy a teraz znow sie zaczynaja czerwienic

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie

ja dzis malo spalam w nocy. wieczorem maly strasznie dal mi popalic kopniakami. w pewnym momencie to juz nie mialam sily sie na lozku przewracac. w nocy co chwile pobudka to na siku to na leki. i za kazdym razem synus sie budzil razem ze mna....
moi chlopcy tez dzis nie chcieli spac...do 2 wciaz chcialo m isie pic i siku a potem Szymek sie obudzil i do 5 plakal, nosilam go ale nawet syropek nie pomogl, potem juz do rana co chiwle sie budzil ale spac do 12 a ja musialam przy nim lezec bo wciaz sie budzil a ja spac nie moglam bo sasiedzi od 7 wariowali....wszystkie kosci mnie bolą...a Łukasz skakal jak szalony i mial czkawki co chwile. Teraz maly biega i bawi sie jakby nigdy nic. Nakryl kocykiem misia i wozi go w takim wozku jak na zakupy...szkoda ze mnie nie chce tak ululać :P : ziewam::z iewam:
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 11:58   #1403
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
I orzechy i milion rzeczy, których teoretycznie nie powinnyśmy jeśc w trakcie karmienia piersią..
Nie ma co przesadzać bo się w końcu będziemy żywić kleikiem i gotowaną marchewką.
Skoro w ciąży jemy to co jemy to dziecko zna te smaki i jest do nich przyzwyczajone. Dlatego po porodzie też będe jadła to samo co teraz. Może nie zacznę od schaboszczaka z brokułami, ziemniakami i mizerią z pomidorów i ogórków w śmietania a na deser truskawy z orzechami i bitą smietaną.... ale bez paniki Dopiero jak dziecku się coś będzie działo to będę myśleć od czego. Nie ma co się ograniczać drastycznie skoro równie dobrze może się nie dziać nic złego.
Siala ja pisze o poczatku, ale kazdego decyzja prawda co bedzie jadl. Stopniowo sie produkty wprowadza i sie obserwuje jak organizm dziecka zareaguje. Na SR polozna mowila, ze ciaza to pikus w porownaniu z tym czego nie mozemy jesc przy karmieniu, ja nie wiem nie karmilam niech sie wypowiedza osoby, ktore karmily.

Maciuś
Stary 2010-05-22, 12:40   #1404
farminka
Wtajemniczenie

Poczytałam o Waszych problemach z małą ilością wód i teraz też się martwię,bo ja afi mam 7,5 czyli chyba też za mało? A nic mi na ten temat lekarze nie powiedzieli... Wypadałoby to skontrolować jeszcze,bo już wolę żeby mi teraz cesarkę zrobili niż gdyby się małej miało coś stać w ostatnich tygodniach,bo wód nie ma... A mój gin ostatnio usg robił mi w 8 tygodniu! Ostatnio na własną rękę robiłam w 20 tygodniu i gdyby nie te pobyty w szpitalu to przez 15 tygodni nie miałabym żadnej kontroli.Muszę go chyba przycisnąć żeby mi zrobił jakieś porządne usg jeszcze... Ech... Póki co w poniedziałek mam wizytę u okulisty i nareszcie dowiem się czy będę mieć cc czy sn.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 12:46   #1405
papeteria
Zakorzenienie

cześć piękne
a cóż tu tak cicho i pusto
wróciłam ze szkoły zaliczyłam na 4 fizyko i 5 z chemii kosmetycznej A mały szalał ostro...jutro zaliczenie z pedicure na praktycznych beda robic na mnie i ja na kimś ..fajnie
Kręgosłup mi siada, TŻ zmywa naczynia a zaraz idziemy do sklepu bo pustki w lodówce.
Cytat:
Siala ja pisze o poczatku, ale kazdego decyzja prawda co bedzie jadl. Stopniowo sie produkty wprowadza i sie obserwuje jak organizm dziecka zareaguje. Na SR polozna mowila, ze ciaza to pikus w porownaniu z tym czego nie mozemy jesc przy karmieniu, ja nie wiem nie karmilam niech sie wypowiedza osoby, ktore karmily.
tak obie szwagierki niestety ani ostrego ani smazonego nie jedza nawet jedna mleka krowiego nie moze pic i co za tym idzie serów żółtych..małe zaraz kolki miało a drugie wysypke od mleka + obie sa chude jedna w półtora miecha spadła 5 kilo

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

ania oszczedzaj się
lazurowa nie szalej tak z tymi porządkami
misiulka u mnie tez piekna pogoda dziś
niezawsze to ja tez nie wiedziałam z tym czesiem

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 13:02   #1406
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć piękne
a cóż tu tak cicho i pusto
wróciłam ze szkoły zaliczyłam na 4 fizyko i 5 z chemii kosmetycznej A mały szalał ostro...jutro zaliczenie z pedicure na praktycznych beda robic na mnie i ja na kimś ..fajnie
Kręgosłup mi siada, TŻ zmywa naczynia a zaraz idziemy do sklepu bo pustki w lodówce.

niezawsze to ja tez nie wiedziałam z tym czesiem
No wlasnie cicho tu jakos, ja siedze sama w domu i sie nudze chyba zaraz poprasuje ubranka
A co do Czesia to ja sie dowiedzialam na filmie nie z serialu, na filmie kazde dziecko mialo przyszlosc gdy doroslo, ale Czesio nie mial swojej bo nie zyje i dzieckiem bedzie zawsze...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Papeteria Ty tu nie mdlej tylko jestes juz prawie w 34 tygodniu i za 3 tyg. mozesz legalnie rodzic a sama wiesz ile to jest 3 tygodnie, tyle co nic

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------
Farminka Twoje AFI sie miesci w granicach bo malowodzie zaczyna sie od 5-6 http://pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_...nu_owodniowego

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-22 o 13:04
Stary 2010-05-22, 13:07   #1407
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie cicho tu jakos, ja siedze sama w domu i sie nudze chyba zaraz poprasuje ubranka
A co do Czesia to ja sie dowiedzialam na filmie nie z serialu, na filmie kazde dziecko mialo przyszlosc gdy doroslo, ale Czesio nie mial swojej bo nie zyje i dzieckiem bedzie zawsze...

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Papeteria Ty tu nie mdlej tylko jestes juz prawie w 34 tygodniu i za 3 tyg. mozesz legalnie rodzic a sama wiesz ile to jest 3 tygodnie, tyle co nic

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Farminka Twoje AFI sie miesci w granicach bo malowodzie zaczyna sie od 5-6 http://pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_...nu_owodniowego
z tym Czesiem to mnie zaskoczyłaś totalnie
a co do uświadomienia mi za ile moge rodzić... bardzo ci Dziękuję za uświadomienie... no naprawdę kiedy to zleciało ? Damy rade byle nasze maluszki były całe i zdrowe
a teraz po raz pierwszy mozna powiedziec synek mi sie chyba polozył na żołądku...co za ból ..jak go przesunąć ani lezec ani siedziec tylko stac moge

My niedługo jedziemy do siostry TŻ z teściową

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-22 o 13:09
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 13:13   #1408
farminka
Wtajemniczenie

niezawsze skoro tak to będę trochę spokojniejsza
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 13:15   #1409
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Poczytałam o Waszych problemach z małą ilością wód i teraz też się martwię,bo ja afi mam 7,5 czyli chyba też za mało? A nic mi na ten temat lekarze nie powiedzieli... Wypadałoby to skontrolować jeszcze,bo już wolę żeby mi teraz cesarkę zrobili niż gdyby się małej miało coś stać w ostatnich tygodniach,bo wód nie ma... A mój gin ostatnio usg robił mi w 8 tygodniu! Ostatnio na własną rękę robiłam w 20 tygodniu i gdyby nie te pobyty w szpitalu to przez 15 tygodni nie miałabym żadnej kontroli.Muszę go chyba przycisnąć żeby mi zrobił jakieś porządne usg jeszcze... Ech... Póki co w poniedziałek mam wizytę u okulisty i nareszcie dowiem się czy będę mieć cc czy sn.
To u okulisty takie rzeczy idzie sie dowiedzieć?

A swoją drogą farminko co ty masz za lekarza, juz dawno powinnaś mieć zrobione przynajmniej 3 usg! ja mam rbione na kazdej wizycie, moze i za duzo ale wiem wszystko co się dzieje z synkiem i nie musze się głowić...

Przytyłam już 16 kg!!!!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-05-22 o 13:17
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 13:20   #1410
aniaa22
Zakorzenienie

aaale u nas goraco!!! wyjsc z domu sie nie da. ja zrobilam sernik na zimno z truskawami i chyba sie nie doczekam kiedy bedzie gotowy zaraz ide na balkon bo maz bedzie kwiatki sadzil a ja mu musze mowic jakie gdzie a obiadu dzis nie robimy bo nam sie nie chce

no i oczywiscie papeteria gratuluje

a z Czesiem to wiedzialam ze nie zyje no ize to mozg tez
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości