|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
vette
![]() ide spać bo musze wstać o 6 do szkoły ![]() ![]() ![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..moje rozstępy mnie jakoś bardzo przybiły, nie sądziłam, ze się nimi tak przejmę ale jednak. Chyba zainwestuję w tę mustelę co jest tak zachwalana... tylko mam problem bo znalazłam kilka wersji tego produktu..
na rozstępy - http://www.allegro.pl/item1046684082...a.html#gallery 75ml za niecałe 70zł i przeciw rozstępom - http://www.allegro.pl/item1034750756...t.html#gallery 150 ml za podobną cenę. I nie wiem który wybrać.. bo rozstępy mam świeze na brzuchu i tyłku.. i na pewno pojawią się nowe. Nie wiem skąd kasę wytrzasnę na to ale strasznie się czuję. I bolą mnie te blizny, cały czas czuję jak skóra mnie ciągnie, więc się poszerzą w niedługim czasie ![]() ![]() Też doczytałam o maści z mocznikiem i kosmetykach firmy Palmers.. dużo osób zachwala ale sama nie wiem.. zna ktoś ? Wie coś ktoś? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-22 o 00:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze, bądź dobrej myśli. ![]() Anoxa - od poniedziałku w biedronce mają być rzeczy z kubusiem puchatkiem - butelki (jak te Twoje ze zdjęcia), grzechotki i inne akcesoria. Cytat:
![]() a swoją drogą to niedobrze mi się zrobiło jak zobaczyłam tą "zebrę" Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
a swoją drogą to masz "udane koleżanki" ... Cytat:
![]() trochę tego "przewijania i kąpania" zostaw TŻtowi, nie sama wszystko ![]() niezawsze gratuluję i zazdroszczę TŻta mój też kupił odkurzacz ... i właściwie na zakupie się skończyło ... muszę go gonić, żeby posprzątał ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Wrocław Kozanów - mamy zrobiony wał ok 2km długi, szeroki na 3 worki z piaskiem, prawie na 2m wysoki (poza tym są wały przy rzece, ale ten to jest dodatkowy do osiedla) mój TŻ też "rzucał" worki, o 6 ma być fala, chyba nie zasnę torba do szpitala spakowana, wystraszyłam się, że z nerwów zacznę rodzić |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Mam zagrozenie przedwczesnym ;/ Cytat:
![]() Ja kupuje ta druga wersje, tylko w starym opakowaniu i 200 ml. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, moj TZ z kolega czekali na walkez znoe, ja sie obudzilam na Wc i tez zdazylam
![]() ![]() mala od rana szaleje ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Rozeznanie
|
Hej, Wiolek no ja wkasnie w Anglii jestem i to prawda. Ostatnie USG bylo w 20-stym tyg i tak naprawde nie ma pewnosci, czy wszystko jest dobrze. Jak czytam jakie problemy moga byc to sie martwie. Jestem w 35 tyg i nie jestem nawet pewna czy dzidzius jest ustawony glowka w dol,, bo doktor nie byla pewna. Pierwsza dzidzie tez rodzilam tutaj, i ciaza jakos przeszla wiec mam nadzieje, ze teraz tez jest wszystko dobrze.
Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-05-22 o 08:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- vette trzymam kciuki ![]() U nas dziś remont się zaczyna, więc nie będę tu z Wami siedziała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No on nie zyje i sie nigdy nie zestarzeje ![]() Siala ja mam mustele double action i tez w opakowaniu 200ml, czyli ten drugi i tez w starym opakowaniu. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-22 o 08:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry mamusie, u mnie dzisiaj słonki i cieplutko, już po śniadanku, obiad naszykowany, teraz ja się szykuję i jade na wizytę do gina, mam nadziej, że wszystko jest wporządku, będe wieczorem bo dzisiaj kupe spraw na głowie do pozałatwiania. Miłego dzionka mamuśki ![]()
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Poszalałyście wczoraj dziewczyny! Nie nadrobiłam Was do końca. Dziś pewnie tez mnie nie będzie.
vette 3mam kochana za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że pozwolą Ci lezeć w domku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() ja dzis malo spalam w nocy. wieczorem maly strasznie dal mi popalic kopniakami. w pewnym momencie to juz nie mialam sily sie na lozku przewracac. w nocy co chwile pobudka to na siku to na leki. i za kazdym razem synus sie budzil razem ze mna. o 5 wstalam bo zawozilismy tesciowa na dworzec. prosto z dworca zajechalismy na gielde kwiatowa po doniczki. no i na powrocie jeszcze do sklepu. normalnie szoku tam doznalam ![]() ![]() no ale chyba za duzo sobie pozwolilam bo ledwo do domu sie doczlapalam i padlam jak kawka. zasnelam jak tylko przylozylam glowe do poduszki i obudzilam sie przed chwila. brzuch mnie ciagnie i skurcze slabe mnie lapia. mam nadzieje ze przejdzie. juz dzis nic nie robie Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Aniu za mną też ciężka noc. "Pasibrzuch" (jak to mówi moja mama) się wieczorem rozszalał i były fale Dunaju. Po całym dniu wiercenia się maluszka te wieczorne kopniaki są bolesne. Zaraz się zabieram za sprzątanie. Powycieram kurze, odkurzę dywan, umyję podłogę w pokoju i na balkoniku. Powiem Wam, że ja jestem bałaganiarą, zawsze byłam, ale od chwili tego remontu mam w pokoju czysto i widzę jakie to jest fajne. Jak się sprzątnie kubek po kawie czy herbacie od razu to potem nie trzeba wynosić trzech jak to zazwyczaj robiłam. Jak się dwa razy w tygodniu pościera kurze to potem ten brud się tak nie zbiera i wystarczy 5 minut i już jest czyściutko. Znajduję jeszcze więcej zalet porządku ale nie będę pisała, bo pewnie wszystkie je dobrze znacie. Wkurza mnie tylko, że ja posprzątam u siebie a w reszcie mieszkania nie ma kto... Jak mama nie zrobi to żaden chłop się nie ruszy, a ja wiadomo, że nie dam rady poodkurzać czy pomyć podłogi w mieszkaniu ok 90 m kwadratowych. No ja jeszcze sprzątam łazienkę, bo na jasnych kafelkach szybko zbiera się kurz i mnie wkurza. No i myję kabinę tak porządnie żeby nie stwarzać zagrożenia jakiejś infekcji... Pod takim względem mnie ta ciąża zmieniła na plus ![]() Vette- trzymam kciuki żebyś nie musiała zostawać w szpitalu i żeby wszystko było ok.
#1394 |
Zakorzenienie
|
Wspolczuje dziewczyny z tymi kopniakami, mi one nie przeszkadzaja co najwyzej laskocza albo zaskocza, ale nigdy mnie nie bolaly i oby tak zostalo. Czkawka tylko jak ju wczesniej pisalam jest niefajna bo irytujaca
![]() Ja robie krupniczek na obiad, tz na zakupach, zaraz sobie pojde z piesem na krotki malochodzony spacerek, ale musze wyjsc bo taka pogoda piekna jest... ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Tak sobie patrze na nasza liste to Alguien ma termin za ok. 20 dni ![]() Nie chce was straszyc dziewczyny, ale czerwiec za "tydzien" a majowo-kwietniowe sypaly sie juz w kwietniu, wiec pewnie troszke z nas tez urodzi w czerwcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
vette ja polecala wiec kupilam czekam az przyjdzie a odnosnie tej drugiej masci to pierwsze slysze Cytat:
![]() a jak fala?? mam nadzieje ze nie przeszla... aniaa ja tez miala kiepska noc tylko ze u mnie chodzilo o to ze sie przebudzilam i mialam glupie mysli... lazurowa ja nie zasne jak bedzie stal kubek na stole ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- hehe niezawsze tez o tym wczoraj myslalam ![]()
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzis mamy jechac do mamy na obiad, bo ma jutro imieniny a jutro pracuje, musze TZ zabrac tylko na chwile do miasta, ale tak czekal na walke cala noc ze teraz odsypia ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż tak to nie mam ale kto wie co z tego będzie. Kurze już pościerane. Niechcący natknęłam się na album ze zdjęciami z tych "dobrych" czasów. Zebrało mi się na wspomnienia o M. i tylko zerknęłam na komputer a On jak Filip z konopi zrobił się dostępny na gg... Idę po odkurzacz.
![]() |
#1398 | ||
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!!!
Cytat:
Cytat:
Takie jest moje zdanie.
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!!
Ja dziś od rana znowu leniuchuje. Nic mi się nie chce. Czuję się jakaś taka słaba, senna. Obiecałam sobie, że poprasuje dziś chociaż trochę i koło 18 spacerek po mamę do pracy. Jakiegoś dołka łapie... ale sobie z nim poradzę, co mam zrobić głową muru nie przebiję...
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
No przeciez kobieta, ktora karmi piersia nie moze jesc wszystkiego bo dzidzi przewod pokarmowy jest na niektore rzeczy zbyt mlody i moze miec uczulenie i do tych prodoktow naleza min. truskawki chyba sa najbardziej allergenne, tak samo jak smazonego na poczatku nie mozna tylko generalnie gotowane, ja jeszcze sie w to nie zaglebialam dokladnie, ale o truskawkach sie mowi wszedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już pisałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki Wam Kobity za te hity z satelity odnośnie mazideł na tygryskowe paseczki ![]() Mustela dla mnie za drogi biznes, niestety, jak się bidę klepie to się już nie może być ładnym ![]() ![]() A majątku nie wydam, najwyżej po ciąży pójdę do rzeźnika by mi odciął skórkę z sadłem na szmalczyk ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() Nie ma co przesadzać bo się w końcu będziemy żywić kleikiem i gotowaną marchewką. Skoro w ciąży jemy to co jemy to dziecko zna te smaki i jest do nich przyzwyczajone. Dlatego po porodzie też będe jadła to samo co teraz. Może nie zacznę od schaboszczaka z brokułami, ziemniakami i mizerią z pomidorów i ogórków w śmietania a na deser truskawy z orzechami i bitą smietaną.... ale bez paniki ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Wtajemniczenie
|
Poczytałam o Waszych problemach z małą ilością wód i teraz też się martwię,bo ja afi mam 7,5 czyli chyba też za mało? A nic mi na ten temat lekarze nie powiedzieli... Wypadałoby to skontrolować jeszcze,bo już wolę żeby mi teraz cesarkę zrobili niż gdyby się małej miało coś stać w ostatnich tygodniach,bo wód nie ma... A mój gin ostatnio usg robił mi w 8 tygodniu! Ostatnio na własną rękę robiłam w 20 tygodniu i gdyby nie te pobyty w szpitalu to przez 15 tygodni nie miałabym żadnej kontroli.Muszę go chyba przycisnąć żeby mi zrobił jakieś porządne usg jeszcze... Ech... Póki co w poniedziałek mam wizytę u okulisty i nareszcie dowiem się czy będę mieć cc czy sn.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | ||
Zakorzenienie
|
cześć piękne
![]() a cóż tu tak cicho i pusto ![]() wróciłam ze szkoły zaliczyłam na 4 fizyko i 5 z chemii kosmetycznej ![]() ![]() Kręgosłup mi siada, TŻ zmywa naczynia ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ania oszczedzaj się lazurowa nie szalej tak z tymi porządkami misiulka ![]() ![]() niezawsze to ja tez nie wiedziałam z tym czesiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Czesia to ja sie dowiedzialam na filmie nie z serialu, na filmie kazde dziecko mialo przyszlosc gdy doroslo, ale Czesio nie mial swojej bo nie zyje i dzieckiem bedzie zawsze... ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Papeteria Ty tu nie mdlej tylko jestes juz prawie w 34 tygodniu i za 3 tyg. mozesz legalnie rodzic a sama wiesz ile to jest 3 tygodnie, tyle co nic ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Farminka Twoje AFI sie miesci w granicach bo malowodzie zaczyna sie od 5-6 http://pl.wikipedia.org/wiki/Indeks_...nu_owodniowego Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-22 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do uświadomienia mi za ile moge rodzić... ![]() ![]() a teraz po raz pierwszy mozna powiedziec synek mi sie chyba polozył na żołądku...co za ból ..jak go przesunąć ![]() My niedługo jedziemy do siostry TŻ z teściową ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-22 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Wtajemniczenie
|
niezawsze skoro tak to będę trochę spokojniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą farminko co ty masz za lekarza, juz dawno powinnaś mieć zrobione przynajmniej 3 usg! ja mam rbione na kazdej wizycie, moze i za duzo ale wiem wszystko co się dzieje z synkiem i nie musze się głowić... Przytyłam już 16 kg!!!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-05-22 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
aaale u nas goraco!!! wyjsc z domu sie nie da. ja zrobilam sernik na zimno z truskawami i chyba sie nie doczekam kiedy bedzie gotowy
![]() ![]() ![]() no i oczywiscie papeteria gratuluje ![]() a z Czesiem to wiedzialam ze nie zyje no ize to mozg tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.