|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Nieee, no chyba nieeee....
To raczej towarzyszy bólowi głowy. Ja też mam prana full, cała łazienka pęka w szwach. Dobrze, że dzisiaj słoneczko, to wywieszę na dwór. Mam nadzieję, ze się pogoda nie zepsuje
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
![]() Cytat:
Pediatra słyszała szmery i musiałyśmy to sprawdzić, u Zuzi nie jest zamknięta przegroda... A Laurka? |
||
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po 1 kwietnia wszedl przepis ze wystarczy jedna wizyta od ginekologa zeby otrzymac becikowe Miramej juz chyba zalapala sie na te warunki. Unholy wspolczuje nocki
|
|
#2824 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
Unholy współczuję nocki i bólu głowy u nas noc ok, Amelce ida dwójki na gorze ale jej to za specjalnie nie rusza a mi sie nic nie chce mam taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aakiego lenia ![]() a trzeba przyprawic i wstawic kuraka (wczoraj mial byc przyprawiony...) posprzatać, isc z Amelka na spacer.... oki to ide bo nigdy sie nie zbiore |
|
|
|
#2825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
pranie wywiesilam na dworku bo sloneczko swieci, druga tura sie pierze
mala rozrabia juz od 7 -ale mysle ze padnie wkrotce rosolek sie gotuje wiec dla malej odleje i bedzie miec zupke Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Rok temu już byłyśmy właśnie u kardiologa (u nas pediatra tak czy inaczej przed pierwszą szczepionką wysyła każde dziecko). Zuzka miała usg serduszka i ekg. I ta niezamknięta przegroda jest, powinna zamknąć się wraz z pierwszym krzykiem... Nie zamknęła się i teraz jedziemy na kontrolę.
|
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pol roku szmerow nie bylo, a ubytek jest nadal.Moze sie zarosnie a moze nie. A nawet jak nie to jest na tyle maly ze nie nadaje sie ani do leczenia farmakologicznego ani operacji.Poprostu z tym sie zyje, tylko do 2 r.ż mamy miec kontrole co pol roku. Cytat:
Wrocilysmy z biedronki.Glupia pogoda, strasznie duszno, ni to cieplo ni chłód.Kupila 2 deserki do konkursu i mąz wysle w poniedzialek. Malej chyba chce sie spac.Co ja bede robic.Nawet obiad mam a kolezanka dopiero o 14 ma wpasc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dopiero sniadanie zjadlam i wstawilam pranie. Lanka ciagle w pidzamie Ide sie ogarnac bo az mi wstyd![]() Aaa, ktos pisal o umiejetnosciach swjego dzieciaczka w "wieku" Leny, no wiec moja jest troche do tylu w robieniu papa, kosi kosi, brawo itp ale jakos tak nie uczymy jej tego wiec moze dlatego Biore sie do roboty
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze i Laurce ten ubytek zarosnie
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zawijam wozkiem do siory w takim razie, bo mala jednak nie spi
do wieczora
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
jestem i znikam ... ide na spacer z Bartoszkiem ... może uśnie w końcu - zrobił nam pobudke o 5,30, zasnął na chwile o 7,20 .... to spadam bo mały urzęduje w łazience z mopem mam nadzieję, ze zadnej mamusi nie podtopiło ... Cass? Wojtusia?
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
wracam do was, bo jednak drzemie
zasiadlam z kawka i z kim bede plotkowac?hop-hop
|
|
|
#2833 |
|
Ola-Unhola
|
hop hop
![]() A mi się zupa popsuła w lodówce....kurcze no. Człowiek kasy nie ma, cały gar zupy wstawiłam wczoraj popołudniu (zimna), a dzisiaj wyciągam i piana....
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
ej to juz drugi raz ci sie popsula co?
nie wstawilas jej cieplej do lodowki? pozbieralam pranie, no nudze sie wybornie, skakam po YT http://www.youtube.com/watch?v=3QhX-...layer_embedded ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- aaa pisalas ze zimna, to ja nie wiem co u ciebie za czary ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- to ide okno umyc
|
|
|
#2835 |
|
Ola-Unhola
|
No zimniuteńką wstawiłam.
Wkurzyłam sie strasznie... hehe,łądna wymiana zdań... ![]() a ja barszcz ukraiński mrożony gotuje hortexu. Dzieci głodne krzycza...
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Tez cos na szybko dla malej bede musiala zrobic,bo obiad panow nie nadaje sie dla dziecka...takie resztki, mix mrozony,ryz i sos z paczki
Wlasciwie to juz sie za to biore, bo ona nadal spi-nie wiem co to sie porobilo, ze drzemki dokumentnie sobie poprzestawiala...
|
|
|
#2837 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy po jednym dniu??? ale jaja
u mnie nieraz tydzien stoi ![]() TZ z malym poszli spac ![]() a mnie wola kuchnia do sprzatniecia i musze surowke zrobic do obiadu i ziemnory obracjutro mialam jakas zupe robic ale Eryk meczyl o spagetti wiec niech mu bedzie ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Unholy a co myslisz o tych rolkach? http://www.allegro.pl/item1051483725..._promocja.html majaszybsze lozyska i wieksze kolka z jednej strony to fajnie a z drugiej boje sie zeby sobie krzywdy nie zrobil ale jezdzi naprawde swietnie wiec moze niech ma lepsze? sama nie wiem w tamtych podoba mi sie kolor ale te wygladaja chyba na lepsze jakosciowo co?
|
|
#2838 |
|
BAN stały
|
a ja już po wszystkim, tzn posprzatane, pozmywane, okna pomyte, kurczak dochodzi ziemniaczki w garnku obrane sałatka zrobiona. i spacerek zaliczony. amelka śpi.
a wczesniej odeszlam na chwile od laptopa - doslownie minuta a amela mi shift klawisz oderwala i teraz nie wiem jak to przyczepic musze na meza czekac i niech on patrzy a pogoda super sloneczko dalej swieci svi fajne te rolki. jak maly umie dobrze jeździć to moze te mu kup...jeszcze napisze raz bo cie pytalam o ten specyfik na wlosy i czytalam ze fajnie dziala. napiszesz mi jak dlugo on dziala, ile trzeba na wlosy ok 20-30 cm i czy to samemu można zrobic w domu ten zaieg?? chyba tak bo te dziewczyny co wklejaly zdjęcia to jedna 2 raz robila - efekt suuuper. a ja mam podatne na krecenie i fryz caly czas ten sam i moze by cos pomoglo Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-05-22 o 14:48 |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Jak zwykle nikt nie tęsknił jakos to przezyje ![]() Nie mam czasu na Wizaz, jestesmy cały dzien na dworku - pogoda u nas wakacyjna wiec korzystamy. Kuba cały czas cwiczy chodznie. Chodzi sam po podworku, i nawet nie da sie wziasc za rączkę. Jazda mi idzie bardzo dobrze. Radze sobie niezle I juz duze miasto mi nie straszne. ![]() Jutro mamy komunie. Zmieniłam kolor włosów (czekolada) i o wiele lepiej w nim wyglądam. Włosy chociaz mam gładkie i błyszczace a nie takie siano. Byłam u kosmetyczki i na zakupach (ciuszkowych dla siebie ). Aniu, u nas nie ma powodzi
|
|
#2840 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skierko dottoresa ma geste wlosy za lopatki i zuzyla tylko 1/4 zestawu
my kupujemy po ok 1/3 bo lepiej zeby bylo wiecej niz ma zabraknac dostalysmy znizke i 1/3 zestawu wychodzi nam po ok 60zl ![]() trzyma od 3 do 5 miesiecy mozna nalozyc samemu ale to ciezko troche, lepiej jak ktos to zrobi bo to trzeba dokladnie po pasmie wlosow nakladac i ok cm od skory a potem kazde pasmo prostowac dokladnie na watku o keratynie jest instrukcja w pierwszym poscie ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cass juz nie robisz czerwonych?
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Wrociłam do starego koloru - w nim czułam sie najlepiej
|
|
#2842 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko myslalam jaki kolor Tobie polecic. powiedz mi jaka bys chciala ta czekolade? czy odcien bardziej cieply, moze zloty, moze wpadajacy w rudosc, czy moze bardziej naturalny lub tez popielaty?
|
|
#2843 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dla kubusia ![]() ja pamietałam i zastanawiałam się co u ciebie |
||
|
|
|
#2844 | |||
|
Zakorzenienie
|
ledwo co poszlimsy na spacerek to zebralo sie na burze
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2845 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wszystko mi sie pomieszalo
to kto to chcial? przyznac sie?
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
Marysiu, Angy - moja Marynia też jeszcze kilka dni temu nie chciała raczkowac, choć śmiesznie dupkę wypinała i bujała się w przód- tył, podpierając się rączkami na kolankach (i wtedy od koleżanki usłyszałam, że to dobry znak, że już zaraz będzie raczkować). I też próbowała wstawać. Trochę się zaczęłam martwić, bo podobno raczkowanie to ważny etap i lepiej, żeby był. Ale od 2 dni raczkuje. Może to dlatego, że sama jej pokazałam, jak mamusia raczkuje?
![]() ![]() Wykorzystuje się też do nauki raczkowania - w przypadku starszych dzieci, które nie raczkowały, a już chodzą - jakieś zabawki-tunele, i tam wkłada np. ulubione zabawki/przedmioty malców. Tunele można kupić m.in. w Ikei. Wymądrzam się, bo wiem od pediatry. Unholy - ja taką mrożoną kawusię robię bez blendera/ miksera itp. Wystarcza mi zwykły słoik, musi być tylko szczelny i schłodzony. No i mleczko jak najzimniejsze - minimum kilka godzin w lodówce powinno stać zanim go użyjesz. A tak w ogóle to cześć kobietki U nas pracowicie bardzo - ja zajmuję się małą, pracuje na zlecenia, małż studiuje i pracuje - nie ma na nic czasu. Opiekujemy się małą na zmianę w tygodniu, jest hardcore'owo. Czasem na weekend Teść nas odciąża, opiekując się Marynią, ja wtedy oczywiście pracuję, ale i tak ledwo wiążemy koniec z końcem. Moi rodzice chcą, żebyśmy dali im małą na wychowanie do innego miasta, gdzie mieszkają, ale nie chcemy. nie wyobrażam tego sobie, zatęskniłabym się na śmierć. Bycie weekendowymi rodzicami to nie dla nas. A Mała jest cudowna, ale bardzo ruchliwa i zabawowa, że tak powiem. Więc jakoś nie bardzo mam czas, żeby czytać, a co dopiero pisać. Poza tym zauważyłam, że trudno zostać zauważonym, jak się tak mało pisze, jak ja - od początku. Tak więc być może od czasu do czasu będę wpadać i się (trochę) spowiadać.... ![]() Pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
Czołem
Ja przelotem, bo mocujemy sztachety na balkonie, tzn. Małż, ja asystuje ![]() Ja Muszę uciekać. Pa ps. Czy któraś ma info od Mariolki jak minęła jej podróż, przesiadki itd.?
|
|
#2848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, biedna ta twoja Laurka
![]() Marysia, czym ty sie przejmujesz ?!Powinnas sie cieszyc ze twoja mała taka pogadana (moja Zuzia jest starsza a tyle nie mówi) a nie kazde dziecko raczkuje za to często wczesniej zaczyna chodzic. a moja najpóźniej chodzacym wczoraj 23:20, przed wczoraj podobnie ale zdaza sie jej ok połnocy ![]() Cytat:
Cytat:
Ide sprzatac... Chciałam tylko jeszcze szepnac że wrzuciłam aż 2 nowe fotki (jedna moja A Zuzia dostała od cioci z USA sukieneczka z majteczkami oraz body/opalacz Carter'sa. śliczności czesc arinitti ja tez bym nie oddała dziecka do innego miasta, chybam bym umarła z tesknoty, tych paru godz w pracy nie moge wytrzymac i choc czasem mam jej dosc (bo niedobra i zbyt ruchliwa jest ale w dobrym tego słowa znaczeniu) to nie wyobrażam sobie dnia bez niej
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2010-05-22 o 18:07 |
||
|
|
|
#2849 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
magi a wiec odpowiedz mi na pytanie wyzej
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie wyszla ode mnie ulubiona kolezanka
zdazylam sie nasluchac ze mam ropieszczone dziecko ,ktore mna manipuluje i wciaz na mnie wisi, ze dalam sie jej omotac... A tak naprawde mala mega marudna krzyczy i zaslania reką buzke, tuli sie do mnie i widac ze ciezko ukoic bolNie moglam z nia normalnie porozmawiac tylko miedzy zdaniami do malej jej przytakiwalam, ze niby ją slucham ![]() Przyjechala wielka gwiazda w sukience na ramiaczkach i szpilkach i sadzi mi tu farmazony jak to bedzie jak ona bedzie miala dziecko, wiec krotko i na temat jej odparlam ze najpierw musi je miec z kim zrobic i miec warunki, bo na chwile obecna ma 30lat i jest stara panna z dochodzacymi kolesiami heh Obojetnie co jej wprost powiem, nigdy sie nie oburzy ani nie obrazi. Przez tel glosno nadawala to ja wyprowadzilam do łazienki Siora moja tez wpadla i po chwili dzwonila czy ona sie nie obrazila za to co jej powiedzialam w siory obecnosci. Wciaz pytala czy usiade, bo tak kursuje, mala nosze i nie mam czasu porozmawiac...no chyba na glowe upadla.Niech przyjezdza jak dziecko spi, a nie jak mam najwazniejszy skarb na glowie.Najlpeiej to pic kawke z druga mama ktora ma szkraba bo taka wszystko rozumie i oczami nie przewala A mi wszystko jedno co sobie pomyslala, nawet po tym jak jej powiedzialam"wiesz co, tak patrze na ciebie i mam wrazenie ze sobie myslisz ze nie w tej bajce jestes Na nic sie zdalo ze dziecko nie zawsze jest kochane,zdrowe,grzeczne i pogodne, bo przeciez jak ona bedzie miala dziecko to bedzie zupelnie inaczej Taaaaa , juz to widze ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- dzis nie bedzie najwczesniej spiacym dzieckiem, bo wlasnie przebudzila sie z drzemki 1,5 godzinnej. Planowana kapiel w okolicy 22 Turla sie z psem po podlodze i dzieli piciem jakas kolacyjke bedziemy musialy sobie strzelic, bo na obiadku nie dotrwa.O tej porze to ona na chodzie nie byla, ale dzieki temu napewno pozniej wstanie, ku naszej ucieszeMatki do kompow!!!!!!!!!nawoluje was dzis od poludnia Cass pomyslalam o tobie, ale jakos mi umknelo naklikac
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja dopiero sniadanie zjadlam i wstawilam pranie. Lanka ciagle w pidzamie
wiec moze dlatego
Biore sie do roboty

i musze surowke zrobic do obiadu i ziemnory obrac
i teraz nie wiem jak to przyczepic
musze na meza czekac i niech on patrzy
jakos to przezyje 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
?!
krzyczy i zaslania reką buzke, tuli sie do mnie i widac ze ciezko ukoic bol
i nie mam czasu porozmawiac...no chyba na glowe upadla.Niech przyjezdza jak dziecko spi, a nie jak mam najwazniejszy skarb na glowie.