|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
kat ja dzis z Toba nie podyzuruje bo mam zamiar choc raz w zyciu sie wczesniej polozyc
![]() maly moj tez dzis maruda byl, wlasnie zasnal ufff
|
|
#2852 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cass, fota
![]() dla Kubusia i dla Ciebie za postępu w prowadzeniu sam. Kat, tak to jest... Jak się nie ma dzieci to sobie człowiek wyobraża nie wiadomo co i "ustala" jak to będzie. I jak wtedy łatwo się radzi, heh. Co to nie powinno się robić, a co powinno, a to a tamto... arintti, współczuję braku czasu Ja bym dziecka tez nie oddała. Nie wyobrażam sobie tego Zaglądaj do nas jak tylko czas na to pozwoli Svinecko, rolki fajne. Musisz sama zdecydowac, bo Ty lepiej znasz mozliwosci Eryka ![]() Ale chyba te szybsze lepsze ![]() A ja z Antosiem spalismy do 16,30 ![]() Dopiero o 17 jadł zupę, marudzi i stęka. Chyba 4 zęby ida na raz ![]() Jedynki i dwójki górne... Aż się boję co będzie w nocy i jak jutro u szwagierki. Mam nadzieję, że nowe miejsce go na tyle zainetresuje, że nie będzie marudny. Tylko wyspany musi pojechac ![]() Teraz puszczam Bartka do lapka, bo mnie męczy o gre batmana. Zajrzę za jakąś godzinkę, półtorej.
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak predzej niz przed 24 nie zasniesz znam cie Masz tz w domu? Cytat:
to sie bedzie dzialo ![]() My juz po kolacji.Mala siedzi pod stolem i kromke dziubie Chlebek to tak niechetnie, ale pomidorek,ogorek,wedlinka to owszem, smakuje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się tylko mówie ze zyje i wszystko, ok, dzisiaj sporo roboty, robiłam tort na komunie, sprzątanie, od tesciow wrocilismy dopiero wiec nie mam czasu narazie jeszcze na pisanie. musze cos zjesc bo padne
![]() Unholy robiłam tą kawe w blenderze, przepyszna wyszła, mimo ze bezkofeinowa i mleko tylko 0,5% ale dolałam skondensowanego 7,5% zblenderowałam z lodem i miodzio, pyszne wyszło, pianka gęsta super! tak jak angy pisała robiłam kiedys taką kawe w słoiku, ale takiej pianki gęstej nie miałam, moze to zasługa mleka skondensowanego? nie wiem, ale pyszne było spadam na kolację. moze zajrze jeszcze później,
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, jaki tort robilas?
Unholy podaj jeszcze raz na ta smaczna kawke przepis, bo nie zanotowalam, a ostatni zapiany mam przepis na twoje baklazany
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
tort taki najprostszy i najszybszy z możliwych. biszkopty i 2 rodzaje masy, jedna z samej bitej śmietany, a druga z bitej śmietany z cappuccino orzechowym i dodatkowo jedna warstwa przełożona wiśniami z syropu.
Unholy dawała ten przepis na kawę http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2420 no ide w koncu po jedzenie, w miedzyczasie oglądam usta usta, ale małż zaraz mi przełączy na lige mistrzów
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-05-22 o 20:37 |
|
|
|
#2857 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() ~~~~~~ Gorgulku - dobrze pamiętam, że Twoja Zuzia piła z bidonu? Jaki miałaś, wstawisz linka? I czy to był kapek czy nie
|
|
#2858 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę trzymać kciuki Ja też na to liczę Cytat:
Ja nawet z nudów dziś bym okna nie umyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
E taka fotka, mało Ciebie widać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Życzę, żeby nocka była dobra i Antoś mało marudny Cytat:
![]() Mojej królewnie to jak zawieje. Dziś piła tylko z niekapka ![]() Z bidonu nie umie pić, tam trzeba dość mocno zassać. Gryzła tę słomkę, bo ona taka miękka silikonowa. Zuzia pije ze słomki ale takiej normalnej. Bidon mam taki: http://allegro.pl/item1012886256_nub...lomka_320.html Dobry wieczór Idę sobie zrobić inkę i zaraz poćwiczę...
|
|||||||
|
|
|
#2859 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
chyba nici z wczesniejszego spania bo skoczylam szybko na solarium, teraz pocwiczylam na chodziku i na hula, jestem cala mokra i musze sie wykapac, chlopaki ogladaja nawiedzony dom a TZ przywiozl jeszcze jakis film z wypozyczalni ![]() Unholy kupie jednak chyba tamte z pomaranczowym, niech sie najpierw nuczy jezdzic tak perfekt to potem bede mu szybciory kupowac i tak pewnie ze 2 lata i wyrosnie
|
|
|
#2860 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dałam czopek przeciwbólowy juz przed snem. Antek uwielbia wszystko co my jemy, staje przy nodze lub pod stołem jak piesek i krzyczy na nas. Takie głośnie Am!!! Chlebek z masełkiem, pomidorek, jabłko ![]() Cytat:
![]() Też zrobię, ale rozp. kawkę muszę kupić A jak w słoiku? Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj brzuszki zwykłe ćwiczyłam. Na wieczór zrobię jeszcze jedną serię. Cytat:
![]() Miłego oglądania
|
|
#2861 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Królewna mówisz? Właśnie też mam niekapek Aventu i Tymek nareszcie z niego pije jako tako, ale pomyślałam, że kupię Mu jeszcze "coś jednego" ![]() Tego Lovi nie chcę, bo pisałaś kiedyś, że kapie A ten bidon to też "kapek"?
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia ma tak samo, stoi ciągle przy nodze mojej bo małż Jej nic nie daje Ostatnio z wielkim apetytem zjada bułeczkę z masłem i avocado ![]() Ja narazie hula hop Nie chce mi sie tych brzuszków ale zaraz się biorę.Cytat:
|
||
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy kawe i całą resztę wsypujesz/wlewasz do słoika, zakręcasz i trzęsiesz ile wlezie
w ten sposób się ubija pianka ale efektu na pewno nie będzie takiego jak w blenderze, ale mi smakowała, często kiedyś taka robiłam jak blendera nie miałam jeszcze.
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam ten bidon i jak jest zatkany to nic nie kapie ale jak się pociągnie to woda zostaje w słomce i leci trochę
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Sprawdziłam jeszcze raz. Trzeba ze 3 sek poczekać aż woda zleci na dół i wtedy nic nie cieknie. Ale jak Tymek napije się i rzuci od razu kubkiem to wyleci na pewno coś. |
|
|
|
#2865 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ale zamierzam 3 razy dziennie robic ![]() Cytat:
![]() Mam blender, wiec nie będę się przemęczała... ![]() Cytat:
Ale ogólnie nie kapał, tyko na samym poczatku.
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
mialam isc spac, ale sie wysamoopalaczowalam i musze wyschnąć
|
|
|
|
#2867 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jak tylko tyle wylatuje, to spoko
|
|
#2868 |
|
Ola-Unhola
|
Idę spac, póki Antoś śpi, bo nie wiadomo co przede mną.
Do juterka, spokojnej nocki
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuję jutro Zuzce dać pić nie niego, zobaczymy co zrobi ![]() No z tego bardzo malutko. Z lovi to za każdym razem leciało, nawet jeśli Zuzia nie piła a rzucała nim po podłodze
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jakiegos hopla dostałam na punkcie odchudzenia się... Mam nadzieję, ze nie przegnę w druga strone. Choć jeszcze nadmiar tego i owego jest, więc mam co zrzucać. Dzisiaj stwierdziłam, że nogi mi w łydkach schudły ![]() Mam bardziej kościste kolana i kostki... Ale to dobrze, bo łydy mam sportowe po moich tańcach za młodu, więc przyda im się troszkę stracić w obwodzie ![]() Śpijcie dobrze
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz staram się nie jeść ziemniaków, chleba, makaronów no i kolacji. Ja chciałabym uda szczuplejsze... i brzuch umięśniony Poki co kręcę hula i a6w.I wzajemnie |
|
|
|
|
#2872 |
|
Ola-Unhola
|
I jak, wyschłaś?
![]() Dzień dobry Nocka całe szczęście taka jak zwykle. Tzn. z 5 pobudkami, ale bez płaczu. Budzonko tylko na cyca i przytulaski. Super, bo bałam się, że będą krzyki i wrzaski Dzisiaj jedziemy do Szwagierki, także zaraz muszę zacząć się szykować. Kawka?
|
#2873 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() imprezka wczoraj udana, mala poszla spac o 21.00 i spala cala noc bez pobudki i wiercenia do 7.00 takze sie wyspalamCytat:
wpadaj czesciej Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech te zebole szybko wyjda i Antos znowu bedzie smacznie spal
|
|
#2874 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
maly dzis troche sie budzil w nocy rano TZ wstal i go zabral, myslalam, ze pospie ale nie ogarnal, maly jeczal, wywalil mu kasze na twarz i TZ sie zaczal wkurzac i krzyczec na jednego i drugiego no i musialam wstac ![]() ide do sklepu bo chleba nie ma a Eryk chce jajecznice no i my musimy cos zjesc i nie mam makaronu do spagetti
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
i tak miało byc
Dziewczyny, mamy problem........ Do czwartku Zuzia sie tak fajnie kapała, nie miałam problemu a ni z wkladaniem do wanny a ni z wyjmowaniem. No i tego dnia ja pochwaliłam i sie stalo. Fajnie sie kapała i nagle bez powodu zesztywniała i zaczęla kwękac przytuliłam ja i juz nie chciała usiasc. Zaznaczam ze nic sie wtedy nie stało, nie poslizgneła sie, nie myłam jej wtedy włosków, po prostu sie bawiła i tak nagle zaczeła kwekac....... w piatek jej nie kapałam bo chciałam żeby zapomniała (nie wiem o czym ale tak na wszelki wypadek chciałam odczekac) i wczoraj to samo, nie chciała nawet do wanny wejsc, płacz i cała zasztywniona. Raczej na pewno chodiz o wode bo podobnie jest teraz jak raczki w umywalce myje, tez nie chce (chociaz nie płacze). Poradzcie prosze co zrobic bo nie mam pomysłu
|
#2876 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas bylo podobnie pare miesiecy temu i zrobilam probe i wsadzilam Wercie do wanienki w ciuszkach tak po suchu bez wody i nie plakala wiec samego kapania sie nie bala-okazalo sie ze za zimne powietrze i musialam dogrzewac i placz ustal teraz nie grzeje juz od 2 mcy bo cieplo jest i malej to roznicy nie robi a tez nie wiedzialam czemu takie krzyki byly przy kapieli gdyby dzieci mogly mowic
|
|
#2878 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gnom znowu poszedl spac z malym
![]() biedny wiecznie niewyspany i zly a ja nie moge sie polozyc bo musze sprzatac i obiad robic a potem mowi dlaczego nie poloze sie z malym i nie odpoczne, no ciekawe dlaczego jakos nic w tym domu nie chce sie samo robic
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kąpielą to może tak jak Skierka i Czeko poradziły? U mnie nie ma tego problemu i nie wiem co doradzić. Cytat:
Dziwne bo u Unholy wszystko samo się robi ![]() Żartuję oczywiście. Szkoda, że nie masz obiadu dla Eryka bo ja bym nie zrobiła. A tż tak samo brudzi i może pomóc sprzątać. Dzień dobry Piękny dzionek, niedługo wybywamy. Żałuję, że małż w szkole znów bo byśmy gdzieś wyskoczyli sobie... Miłej niedzieli |
||
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
heloł lejdis
![]() Wyspana, dacie wiare? Wrocilam juz z make ap'u, posprzatalam domek i druga moze nadjezdzac.Na obiad idziemy do mamy, iscie rodzinna niedziela ![]() Jutro obkupie mala w zapas chustek ,mleka i herbatki.Tak postanowilam dodatkowe siano przeznaczac na mala. Przygryzła sobie dzis dolna warge ![]() Teraz odsypia to do was zajrzalam, myslalam ze wieksze poruszenie na watku bedzie.\ Pogoda burzowa, jakos wisi w powietrzu wszystko i tylko czekac az lunie Lece pranie zebrac do wieczora
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

dla Kubusia i dla Ciebie za postępu w prowadzeniu sam. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

krzyczy i zaslania reką buzke, tuli sie do mnie i widac ze ciezko ukoic bol
i nie mam czasu porozmawiac...no chyba na glowe upadla.Niech przyjezdza jak dziecko spi, a nie jak mam najwazniejszy skarb na glowie.

przytuliłam ja i juz nie chciała usiasc. Zaznaczam ze nic sie wtedy nie stało, nie poslizgneła sie, nie myłam jej wtedy włosków, po prostu sie bawiła i tak nagle zaczeła kwekac....... w piatek jej nie kapałam bo chciałam żeby zapomniała (nie wiem o czym ale tak na wszelki wypadek chciałam odczekac) i wczoraj to samo, nie chciała nawet do wanny wejsc, płacz i cała zasztywniona. Raczej na pewno chodiz o wode bo podobnie jest teraz jak raczki w umywalce myje, tez nie chce (chociaz nie płacze). Poradzcie prosze