Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 18:04   #1051
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia no moj maz caly czas mysli.
Poki sprawa z domkiem musi najpierw trafic do sadu, bo trzeba przepisac czesc po zmarlej mamie na tego kolege, i jej dlug wykreslic z KW. Bo w 2003 miala jakies zyto jeszcze wpisane w jakiejs czesci, nie wiem o co chodzi nawet
Do tego ten kolega zaklada nowa sprawe do sadu o spadek po ojcu. Zostal oszukany przez siostre ojca, a jej syn sprzedal mieszkanie w toku postepowania prokuratorskiego, gdzie masa spadkowa zostala wstrzymana. I teraz on odnalazl te dokumenty i bedzie skladal do sadu albo o wpisanie go do KW jako jedynego wlascicle atego mieszkania, albo zadoscuczynienie w zwiazku z nabyciem mieszkania na drodze przestepstwa.
Wiec jakby sie to udalo, to na jakis czas mialby pieniazki by zyc tam sam.
oo o to super. w takim razie trzymam kciuki aby wszystko się powiodło

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 18:06   #1052
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

madzia poradzisz sobie, czesc rzeczy mozesz przygotowac dzien wczesniej przeciez.
A co do wnetrza tego domku, tam i tak wszytsko by trzeba bylo zeskrobac wywalic, i wstawic nowe stylizowane na stare
Rzucili mi sie w oczy kafelki na korytarzu, bialo czarna mozaika, 10x10, ale bylo tam super ciemno i nie wiem w jakim sa stanie.
Wszytskie okna do wymiany na drewniane, centralne ogrzewanie z piecem wieofukcnyjnym by trzeba bylo wstawic. Nie wiem co jest pod podloga, bo jak w wielu przypadkach moze sie zdarzyc ze pod podloga rznie zielsko, wiec trzeba bedzie i tak zerwac podlogi zobaczyc jak wygladaja legary, i co tam wsadzone miedzy legary jest, czy jest wysypany piasek, jakas ilozacja, beton nooo wszytsko od podstaw. Wiec na to to by trzeba bylo fortuny w totolotka.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 18:10   #1053
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia no niestety domek kosztuje. Ale pewnie i tak by was taniej to wyniosło niż budowa nowego (nawet mniejszego)

Stary 2010-05-22, 18:14   #1054
kliwia
Zakorzenienie

No to na pewno. Bo odchodza koszty pozwolen na budowe, kupna dzialki i tych wszytskich pi.erd..ol.
Po prostu wynajmujesz ekipe do pojedynczych prac i duza czesc robi sie wtedy samemu czytajac w internecie jak niektore prace zorbic, uczac sie od tych ktorzy domy restaurowali juz.
Stary 2010-05-22, 18:23   #1055
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No to na pewno. Bo odchodza koszty pozwolen na budowe, kupna dzialki i tych wszytskich pi.erd..ol.
Po prostu wynajmujesz ekipe do pojedynczych prac i duza czesc robi sie wtedy samemu czytajac w internecie jak niektore prace zorbic, uczac sie od tych ktorzy domy restaurowali juz.
No własnie. Dlatego mysle, ze to super pomysł z tym domkiem.

Stary 2010-05-22, 18:25   #1056
kliwia
Zakorzenienie

tylko zeby tam cos zaczac robic musimy kupic samochod bo to spory kawalek od nas jest. Praktycznie na wylocie z miasta po drugiej stronie
Stary 2010-05-22, 19:21   #1057
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje domku i jak moge to ja jestem w takiej samej sytuacji tez mamy domek ktory bedziemy czesciowo wyburzac i dobudowywac itp. duzo pracy ale wlasne takjak napisalam odchodza nam koszty podloczen bo wszystko juz jest
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 19:42   #1058
Ana***
Zakorzenienie

Melduję się, że żyję, ale szkoła kończy... także już uciekam

Mam nadzieję, że sytuacja powodziowa Was nie dotyczy...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 19:46   #1059
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
przygarniecie mnie spowrotem ??
troche sie zaniedbalam znowu nio ale teraz juz postaram sie byc na bieząco..chociaz to trudne tyle sie u was podzialo nio nic wracam do czytania
na początek za zniknięcie z wątku, oj nieładnie
A teraz witaj wizażanko marnotrawna gdzie się podziewałaś?
Nie martw się prawkiem, zdasz na pewno, kwestia czasu Praca też się znajdzie, nie bój nic. A Tż w PL czy za granicą? bo pamiętam jak wspominałaś, że znów musi wyjechać

Martucha ty zdolniacho

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2010-05-22 o 19:48
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 19:57   #1060
kliwia
Zakorzenienie

sas ten domek nie jest nasz. Poki co nie bedzie Bo nie stac nas na placenie sluzebnosci, remontowaanie go, i jeszcze placenie czynszu w mieszkaniu naszym
To jest na razie pomysl. poki co odlegly.
Stary 2010-05-22, 19:57   #1061
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
na początek za zniknięcie z wątku, oj nieładnie
A teraz witaj wizażanko marnotrawna gdzie się podziewałaś?
Nie martw się prawkiem, zdasz na pewno, kwestia czasu Praca też się znajdzie, nie bój nic. A Tż w PL czy za granicą? bo pamiętam jak wspominałaś, że znów musi wyjechać
tak tak nalezy mi sie
mialam troche zarecony okres tz wyjechal ale po paru tyg wrocil..mial zostac ok 3 mcy niestety w miedzy czasie zmarł moj dziadzius wtedy zjechal ijuz zostal....z ta moja praca to naprawde juz brak mi sil( ale szukam dalej..
widze ze tu juz mamy mamusie przyszle mamusie i planujace a jak z tym u Ciebie Basiu?
kliwia przepraszam, zle zrozumialam ale wdrazam sie dopiero powoli) to trzymam mocno kciuki zeby te marzenia sie zrealizowaly

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2010-05-22 o 19:58

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 20:00   #1062
kliwia
Zakorzenienie

sas ja nic nie mowie :d wyjasniam tylko zeby nie bylo
Stary 2010-05-22, 20:14   #1063
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak nalezy mi sie
mialam troche zarecony okres tz wyjechal ale po paru tyg wrocil..mial zostac ok 3 mcy niestety w miedzy czasie zmarł moj dziadzius wtedy zjechal ijuz zostal....z ta moja praca to naprawde juz brak mi sil( ale szukam dalej..
widze ze tu juz mamy mamusie przyszle mamusie i planujace a jak z tym u Ciebie Basiu?
kliwia przepraszam, zle zrozumialam ale wdrazam sie dopiero powoli) to trzymam mocno kciuki zeby te marzenia sie zrealizowaly
Bardzo mi przykro z powodu dziadka, to ten ukochany mieszkający w malowniczej okolicy? zdaje mi się, że jechaliście do niego na wakacje kiedyś
A jesli chodzi o powiększenie rodzinki to jakoś celowo się nie staramy, głównie ze względu na moją pracę, a raczej kończącą się umowę. No ale jak nam się trafi wypadek przy pracy to będziemy szczęśliwi
Stary 2010-05-22, 20:32   #1064
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
sas ja nic nie mowie :d wyjasniam tylko zeby nie bylo
to tak jak ja

Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu dziadka, to ten ukochany mieszkający w malowniczej okolicy? zdaje mi się, że jechaliście do niego na wakacje kiedyś
A jesli chodzi o powiększenie rodzinki to jakoś celowo się nie staramy, głównie ze względu na moją pracę, a raczej kończącą się umowę. No ale jak nam się trafi wypadek przy pracy to będziemy szczęśliwi
tak to wlasnie ten ehh czlowiek ma jakies przeczucia w sobie...zazwyczaj jezdzilsimy do dziadka w wakacje albo przed siwetami jak jechalismy z GB do pl ..a na ostatnie Boze Narodzenie moj tz jakos dziwnie zaproponowal zebys zamiast jechac do tesciowej jechali do dziadka w siweta bo nie bylsimy jeszcze...i ciesze sie ze pojechalismy...to byly ostatnie chwile kiedy widzielismy sie z dziadkiem...alez sie rozpisalam sorki
jesli chodzi o bejbika u mnie jest podobnie...tzn chcemy poczekac az znajde prace zebym miala troche przepracowane w pl maciezynski i ewentualnie wychowawczy- zeby mi nie uciekly te lata...aczkolwiek tak jak u Ciebie jak sie maluszek pojawi bedziemy szczesliwi
Stary 2010-05-22, 20:51   #1065
aniaaa84
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=MUo66CFrqtI

dziewczynki do pooglądania

fajnie im to wyszło

aaa i mam pytanie w K.

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-05-22 o 21:04
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 20:54   #1066
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Anula - wczoraj sobie o Tobie pomyślałam i o Twoim mieszkaniu Znalazłam w Hadze sklep z oświetleniem, 3 piętra lamp, przepiękne i było sporo z kryształkami - chyba 1/4 asortymentu! Podobałyby Ci się.
Weź rodzinie zakomunikuj datę (po tych wszystkich wyjściach o których teraz już wiesz i jak komuś znowu nie będzie pasować to trudno. Wpadnie kiedy indziej.
Kryształki uwielbiam
Chyba tak zrobię jak piszesz, komu nie pasuje, nie przyjdzie i tyle:/

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bywa..

anuulaa fajnie ze zajrzalas.. pokaz fotki po remoncie
Na razie nie ma co pokazywać, bo są gołe ściany:P

Dzisiaj była u nas piękna pogoda i nawet byliśmy na grillu pierwszy raz w tym roku
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 21:12   #1067
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cześć Żonki melduje sie i ja niestety ostatnio was zaniedbuje ale obiecuje poprawe, brakuje mi czasu po pracy sił nie mam i tylko podczytuje a mało pisze. Na wekend pojechaliśmy do Krk teściów odwiedzić i kilka spraw pozałatwiać, teść mnie strasznie wkurzył ale o tym w klubie napisze po niedzieli
Buziaki kochane ide z Tz meczyk oglądać
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 21:39   #1068
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
iwka28 no i pomysl na biznes wizazowy juz jest a ja jestem ochroniarz 24na dobe

Rosi Magda mimo wszytko dziekuje kciuki sie przydaly - pani promotor byla zachwycona powiedziala ze nic niezmienia i ze widzimy sie 11 czerwca z cala praca zeby j zlozyc do dziekanatu! i powiedziala ze to najlepszy wstep jaki dotychczas czytala.. (mi sie niepodoba bylam zadowolona z zakonczenia a nie ze wstepu) to jej mowie ze to nic specjalnego i ze poprostu otworzylam spis tresci i po kolei pisalam co mam w pracy a ona ze kazdy tak robi ale nie kazdemu wychodzi to jej mowie ze mialam wene a ona no tak to byl 2 trymestr najbardziej plodny i sie smiala ze tak dobrze bo mam 2 mozgi hahahah

wiec jest super
super zdolniacho

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=MUo66CFrqtI

dziewczynki do pooglądania

fajnie im to wyszło

aaa i mam pytanie w K.
fajne

kliwia fajnie sie prezntuje ten domek. ale kase jaka trzeba w niego wlozyc na pewno bedzie spora.

a ja dzis zrobilam prezentowe zakupy dla chrzesniaka z okazji roczku, głownie postawiłam na ciuszki. Jutro powrzucam fotki

ja znowu sama a TZ na nocce, bierze udzial w akcji powódz. czekamy na fale, a podobno juz dziali zalane

czas na "usta usta"

Edytowane przez india83
Czas edycji: 2010-05-22 o 22:10
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 22:14   #1069
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Cześć Żonki melduje sie i ja niestety ostatnio was zaniedbuje ale obiecuje poprawe, brakuje mi czasu po pracy sił nie mam i tylko podczytuje a mało pisze. Na wekend pojechaliśmy do Krk teściów odwiedzić i kilka spraw pozałatwiać, teść mnie strasznie wkurzył ale o tym w klubie napisze po niedzieli
Buziaki kochane ide z Tz meczyk oglądać
hey

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość

a ja dzis zrobilam prezentowe zakupy dla chrzesniaka z okazji roczku, głownie postawiłam na ciuszki. Jutro powrzucam fotki

czas na "usta usta"
pochwal sie koniecznie

ooo a u nas "usta usta " jutro leca

sas- witam

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 22:34   #1070
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Chcialam się pochwalić, że moja ślicznotka dzisiaj skończyła 5 miesiecy

a to Polusia z dzisiejszego spacerku

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-05-23 o 11:24
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 22:57   #1071
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Załącznik 3130080 Załącznik 3130081

slicznotka jest
a jakie ma slodkie dziurki w policzkach

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 22:59   #1072
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Załącznik 3130080 Załącznik 3130081
Polusia jest sliczna
Stary 2010-05-22, 23:08   #1073
kasiaher
Wtajemniczenie

domi urocza wszystkiego naj... z okazji 5- miesięcznicy
jejku jak każda mamisia przeżywa każdy skończony miesiąc swojego maluszka
a ja właśnie siedzę sobie przy piwku z laptopem mam dzisiaj wolne tż śpi i młody też . mam mały problem ale to w K
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 06:42   #1074
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień dobry kobitki

pewnie jeszcze sobie smacznie śpicie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 07:16   #1075
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

ja jakoś nie mogłam spać już o 5.30 sie obudziłam. ale pogoda jest śliczna będzie można sie po śniadanku poopalać a dziś grill wieczorem

Stary 2010-05-23, 07:21   #1076
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

ja jakoś nie mogłam spać już o 5.30 sie obudziłam. ale pogoda jest śliczna będzie można sie po śniadanku poopalać a dziś grill wieczorem
mnie to już po 4 mój durny kot obudził...

heh...komu dobrze...słoneczko u mnie dziś zimno i jakoś tak niefajnie, w nocy padało

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 07:37   #1077
baja_86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
to tak jak ja

tak to wlasnie ten ehh czlowiek ma jakies przeczucia w sobie...zazwyczaj jezdzilsimy do dziadka w wakacje albo przed siwetami jak jechalismy z GB do pl ..a na ostatnie Boze Narodzenie moj tz jakos dziwnie zaproponowal zebys zamiast jechac do tesciowej jechali do dziadka w siweta bo nie bylsimy jeszcze...i ciesze sie ze pojechalismy...to byly ostatnie chwile kiedy widzielismy sie z dziadkiem...alez sie rozpisalam sorki
jesli chodzi o bejbika u mnie jest podobnie...tzn chcemy poczekac az znajde prace zebym miala troche przepracowane w pl maciezynski i ewentualnie wychowawczy- zeby mi nie uciekly te lata...aczkolwiek tak jak u Ciebie jak sie maluszek pojawi bedziemy szczesliwi
To dobrze, że zdążyliście go odwiedzić
Rozpisuj się, rozpisuj, ale może w mniej smutnych wieściach
Stary 2010-05-23, 08:46   #1078
martucha84
Zakorzenienie

sas witaj z powrotem

Madzialenka u mnie sie robi urodziny tylko imieniny to tak symbolicznie tylko skladamy zyczenia.. ale ze wypadaja ci w tygodniu (jutro prawda ) to zaprosilabym gosci na sobote... i polaczylabym przez to obie imprezy.. aczkolwiek ochodze tylko urodziny
a salatke ciacho itd mozesz zrobic wczesniej no a skoro w sobote to spokojnie posprzatasz kupisz jeszcz ejakies ciasta - zmina plyte zrobisz i git a gosci zapros na 18 bedzie kolacyja a nie obiad

kliwia fajny dom ale widac ze kupa kasy.. bo nawet tynki itd sa do zrobienia pewno ni odrazu no ale... posprawdzajcie wzytko zebyscie niewtopili w jakies dlugi albo cos....bo przyjaciel przyjacielem no ale...

Cytat:
Martucha ty zdolniacho
dziekuje

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Na razie nie ma co pokazywać, bo są gołe ściany:P
ale jak juz zrobicie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
super zdolniacho
dziekuje

bylam wczoraj na tej premierze kupe ludzi kamery - tv silesia, tvn.. kupa "gwiazd" i zamieszania.. film przejmujacy oryczalam sie jak glupia ale zle mi sie ogladalo bo w aktorach "szukalam" znajomych a poprostu jak sie okazalo scenarzysci z wszytkich hisorii opowiadanych przez rodzicow zrobili jedna wiec ten glowny bohater mial cechy reszty itd...
ale film ogolnie rewlacyjny na jesien bedzie w tvn wiec jak bedzieci moglu ogladajcie...

zreszta mocno zagrali na emocjach tyszan bo to tyska tragedia a w najbardziej przejmujacych momentach poscili ryska z dzemu i kawalki np modlitwa itd.. wiec tymbardziej pojechaliiii rowno...

ciezko bylo potem sluchac jak gadaja o filmie - prowadzila to Drzyzga.. ale fajnie jej poszlo oczywiscie poryczala sie.. zreszta Olszowka tez...
zaprosili nas na bankiet potem ale stwierdzialm z iw ze nieidziemy niech ida rodziny my tam niepasujemy zreszta po co to ich tragedia...

aha taki offtop.. wiedzialyscie ze durczok jest niski i solar jak cholera?

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-23 o 08:49
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:09   #1079
klion78
Zadomowienie

martucha zaraz poszukam na tv silesia relacji
Stary 2010-05-23, 09:11   #1080
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ooo witam spowrotem
co tam u Ciebie?
Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
witaj Sas widzę, że była też nasza Magialena ale już jej nie ma
to ja odpowiem Wam w jednej wiadomości: u mnie jest tak źle, że nawet nie za bardzo mam ochotę zaglądać na wizaż.

Madzialenka ja też mam imieniny w sobotę i łączę je z rocznicą. zapraszamy naszych rodziców, moja siostrzyczkę, naszych dziadków, mojego wujka, ciocię TŻ.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2010-05-23 o 09:12
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości