|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VII - w oczekiwaniu na kreskę i dwa koła !
Cytat:
rastinią to jednak nie to Rastignac - Rastiniak Vauquer - Woke juhu ![]() kurcze, ale świt
|
|
|
#4292 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdzie dokładnie ta kwatera? ![]() Weź, nie mów ;(. Ja muszę z prezentacją siedzieć, nie umiem jej ciągle, a to już jutro. Na spontana znów pójdę. Cytat:
Może poszłaś do sklepu lunatykując. ![]() Cytat:
A ja chyba najpóźniej się obudziłam, o 7. ![]() Cytat:
Nauczcie się za mnie prezentacji !
|
|
#4293 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19505478] wiecie, tata jedzie o 4 do pracy. zostaję bez samochodu. 6 km przejdziecie się na pieszo .[/QUOTE] to dobrze, chociaż 6 km to nie tak dużo. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez ![]() Cytat:
Jeszcze do biblioteki skoczę i będzie jakieś zajęcie. Cytat:
120 na nas kilka to akurat by było, jak łazienka jest, bo dla mnie łazienka to podstawa, mogę w pudełku spać, ale prysznic musi być. |
||||||
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
no to normalne mieszkanie 2-3 pokoje
dobra lokalizacja pewnie..już otwieram anonse i Karolinie na PM wyślę.
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, zobaczę co to i jakie to.
|
|
|
|
#4296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19512505]mam podobnie. im więcej siedzę w domu, tym intensywniej myślę o wszystkim i tylko się dołuję. dlatego też muszę coś znaleźć . chociaż część dnia będzie zajęta. co za P. . ja też wysyłam marne CV .mam ochotę pojechać gdzieś dalej, zorganizować coś ze znajomymi. tak żeby się nie nudzić.ale już widzę ich marudzenie Jeżu.[/QUOTE]![]() Ej, a co wpisujecie w zainteresowania? Mam "nowe technologie" chyba zaraz wpiszę "zdrowy styl życia, fitness" no w teorii to ja się baaardzo interesuję Poza tym, angielski wpisać komunikatywny? Boję się, żebym się nie dogadała, jakby co do czego przyszło ![]() Właśnie, właśnie. czemu ci wszyscy znajomi są tacy a może poza tym Gdańskim umówimy się jeszcze jakoś w lipcu, większą grupą Żbików? ![]() Cytat:
Właśnie. Z drugiej strony nie mam z kim jeździć, ani gdzie pracować. Rozmawiałam z rodzicami, każą mi zrobić książeczkę sanepidowską, bo na pewno się przyda, jak nie teraz, to za rok. Bo ona jest bezterminowa, tak? Jak pisałaś, że sama robisz, to jakoś nie czytałam dokładnie, napiszesz mi mniej więcej, od czego zacząć badania krwi sprzed roku, a aktualne chyba też z krwiodawstwa - pół roku. Ale nie wiem, czy i tak nie trzeba od nowa ![]() Rolki są superowe ![]() Nie, nie wiemy Ja też jadłam rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Martyna nie wiesz, czy gdzieś tam są w pobliżu? A nie 11-13 km ![]() To samo zauważyłam ![]() Słuchaj, zrobimy wymianę. Ty zaliczysz za mnie to, co ma mw terminarzyku na najbliższe trzy dni. A ja obiecuję, że się nauczę na blaszkę Twojej prezentacji
|
||||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce prysznic, bezapelacyjnie
to Karolina mi to później wyśle, na gadu, prawda? ![]() Żbiki - moja komórka na narzędzia prosi o kliki
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Film 'Piękny umysł' - genialny! Koniecznie obejrzyjcie go! Cytat:
kurczę, weź, zaczęłam się nad tym zastanawiać. na mnie nie licz. mam do przerobienia 50 zestawów na angielski.
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do sanepidu i potem z wynikami do lekarza i mam Bez badań krwi itd. A to czy jest bezterminowa to zależy jak lekarz podpisze. Ja mam akurat bezterminową.
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pierwsze mnie lekko przeraża. Jak nie zwymiotuję przy, wiecie czym, to będzie dobrze ![]() Właśnie moi rodzice mają bezterminowe, chyba tylko prześwietlenie płuc muszę powtarzać. Ogóle pierw mam iść do lekarza rodzinnego? (Szukać go po szpitalach, pamiętacie, jak pisałam, że umarł? To teraz nawet nie wiem, czy jestem gdzieś zapisana )
|
|
|
|
|
#4301 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() . Cytat:
.i 20 pkt będzie .Cytat:
![]() no pewnie . koniecznie !!to mam zajęcie na wieczór,. ![]() dalej siedzę w piżamie. mam ochotę na rolki. no ale ... nie mam z kim. Jeżu . może uda mi się namówić jedną koleżankę.
|
|||
|
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a potem z wynikami do lekarza. To idź do tej przychodni gdzie chodziłaś i zapisz się do innego. Ja z tego co pamiętam nie byłam u swojego lekarza, tylko u jakiegoś innego w tej przychodni. Każde badanie w sanepidzie chyba 30 zł kosztowało, a u lekarza chyba 20. Dokładnie nie pamiętam, bo robiłam trzy lata temu.
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;19516564]dalej siedzę w piżamie.
mam ochotę na rolki. no ale ... nie mam z kim. Jeżu . może uda mi się namówić jedną koleżankę.[/QUOTE]Ja tak samo ![]() Ale u mnie jeszcze ang wygrywa z rolkami ![]() Cytat:
bo tamten lekarz był właścicielem. Drugi, który też przyjmował właśnie pracuje w szpitalu. Idziesz do recepcji, mówisz konspiracyjnym głosem, że jesteś z przychodni w N... i za 5 minut jesteś przyjęta Gorzej jakby go nie było, to wtedy chyba trzeba o dyżury pytać ![]() W takim razie poszukam go w tym tygodniu
|
|
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam
![]() Cytat:
co do ksiażeczki sanepidowskiej. idziesz do sanepidu, dają ci probówki (i zależy gdzie, w niektórych dają pałeczki do wymazu - wsadzasz w pupę i tyle- a w niektórych, jak u mnie, takie probówki z łopatką ) i robisz kupę trzy razy pod rząd - chociaż możesz dać z jednej porcji (dwie probówki i zanieść rano i powiedzieć, że jedna była robiona wieczorem dzień wcześniej, a druga rano, wtedy tą trzecią probówkę następnego dnia, badanie jednej próbki trwa około 2 dni), kupujesz ksiażeczkę za grosze w jakiejś księgarni czy papierniczym, nie wiem gdzie u Ciebie to sprzedają i idziesz z tą ksiażeczką po odbiór wyników, pani w sanepidzie Ci wpisuje, że jest wszystko dobrze, wpina Ci badania do ksiażeczki, płacisz (u mnie 21zł za każdą próbkę, w sumie 63zł), i idziesz z tą książeczką do LEKARZA MEDYCYNY PRACY, nie do rodzinnego. Tam znowu płacisz (u mnie 20zł) iiiii tam Ci pani/pan wbija pieczątkę, ze możesz pracować przy produktach spożywczych.Ksiażeczka jest podbijana na rok, później idziesz z nią tylko do sanepidu i bezpłatnie Ci ją podbijają. Już nic nie płacisz.. no i masz ją dopóki Ci się miejsce w niej nie skończy ![]() tyle
|
|
#4305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wstałam o 11.30 ![]() albo siła woli... tak chciała tą herbatę, że ta sama przywędrowała do szafki Cytat:
a gdzie to kliknąć ;>
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
jakie 11-13 km?
gdzie wy szukałyście tych kwater? wysłałam karolinie na PM kilka ofert z Anonsów (gazeta z ogłoszeniami) i z trojmiasto.pl
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdę się jutro do takiej największej przychodni w P-cach, tam się gdzieś mieści Sanepid i szczegółów dowiem ![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/onthefarm/t...dReward&ref=mf ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- "hostele Gdańsk", "hostele Sopot" w googlach
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
no to jakie 11-13 km?
w sumie.. zależy skąd te kilometry ![]() bo całe trójmiasto po długości ma 40km
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ogarniam tego.. za pudełka się płaci i potem jeszcze za badanie? a odnośnie badań 3 dni pod rząd czytałam w internecie kiedyś.. nie wiem czy to prawda czy nie.. ale pewien delikwent załatwił sprawę w 1 dzień.. wstawił pojemniczki do lodówki i zanosił przez 3 dni Justyna skłoniła mnie do pewnej refleksji o ile po ang. się dogadam i mogę spokojnie wpisać w CV [w końcu trzeba napisać :P] o tyle niemiecki chyba sobie daruję, bo co napiszę, że umiem na poziomie "Ich bin Kasia. Ich komme aus Polen. Ich wohne in Radom. Ich mag Pizza und Cola" zawsze można dopisać j. polski na poziomie super-zaawansowanym bo jak ludzi obserwuję, to niektórzy mają problemy z poprawną polszczyzną ![]()
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, ale ja na pewno nie będę im tego trzy dni woziła
pamiętam, że moi rodzice z 10 lat temu dali na raz trzy próbki Ale z lodówką to jednak przesada ![]() Cytat:
Hostel Gdansk - JustHostel ul. Zawodzie 20 80-726 Gdansk do Uniwersytet Gdański Jana Bażyńskiego 6, 80-309 Gdańsk 11,8 km |
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
Wy serio wszystkie się dogadacie po angielsku?
Bo mi się wydaje, ze mój jest zdecydowanie za słaby ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Dziękuję
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ? 75zł? może to już za badania zapłaciła? ![]() nie mam pojęcia. a tak też można zrobić ![]() współlokator Tż tak robił ![]() a w sumie ja bym nie proponowała lodówki, pomimo, że to szczelne przecież ale do piwnicy można zanieść, żeby chłodno było, bo jakby w cieple stało to przecież mogą się bakterie rozwinąć.ja proponuję jednak sztuczkę z dwoma próbkami na raz ![]() taki tekst na bashu kiedyś był. że niektórzy powinni język polski jako obcy na maturze zdawać
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli tylko się uda, to dam jedną w trzech próbkach ![]() Ale już o tym nie gadajmy lepiej |
|
|
|
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam z daleka sarenki, albo kózki z tego zoo Cytat:
co za Tż ![]() ![]() Joł;* wstałam o 12. -.- słoneczko za oknem zaczęłam czytać "Na koniec świata" ojj chyba będę
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby co zadzwonię do brata i on się dogada ale chyba do pracy w sklepie/ jako kelnerka to nie trzeba mieć poziomu super zaawansowanego ![]() więcej wiary w siebie kiedyś w MaCu gdzieś w Wwie przede mną w kolejce Anglicy stali i kobitka z nimi się dogadywała w sposób następujący "Coca Cola? Sprite? Fanta?" albo "Cheeseburger, McRoyal?" nie mówiła całych zdań tylko pojedyncze wyrazy
|
|
#4318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bejbi, bo to jest centrum Gdańska ![]() w sumie 10km tramwajem to jest jakies 20 minut w sumie nie macie co szukać bliżej, chociaż ja widziałam kilka ofert na Przymorzu, to jest vis a vis kampusu UG na Oliwie.zaraz CI wyślę. spoko by było Wrzeszcz, Oliwa, Przymorze. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- i Jelitkowo jeszcze może być. Cytat:
tylko wtedy to bez sensu, bo przecież równie dobrze mogłabyś dać jedną próbkę no,ale .. to tylko procedury.wysyłam PW
|
|
#4319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w życiu trzeba sobie radzić i wiesz, że to nie jest głupi pomysł. do mnie wczoraj na gg napisał delikwent "jak masz na jmie, jle masz lat" Cytat:
![]() rzeczywiście, taki temat do d.py
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale macie temat do piwnicy tak jak pisze Martyna
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

dobre pytanie 

]
dobra lokalizacja pewnie..
chyba zaraz wpiszę "zdrowy styl życia, fitness" no w teorii to ja się baaardzo interesuję
a może poza tym Gdańskim umówimy się jeszcze jakoś w lipcu, większą grupą Żbików? 

? 75zł? może to już za badania zapłaciła?