|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Dziewczyny jeśli chodzi o kichanie, to nie wiem czy trzeba się aż tak martwić. Michał ( APROPO! DZIŚ MICHAŚ KOŃCZY MIESIĄC!!!!
. I ogólnie w ciągu dnia sporo kicha. Ale domyślam się, że skoro oboje rodziców ma alergię to jego kichanie też głównie jest spowodowane pyłkami, trawami itd.---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Śliczny Mały Książe ![]() P.S. Nie wiem jak Ty ale mnie dziś olśniło, że jak przez miesiąc dziecka nie dobiłam, to już będzie żyć Jednak jakoś sobie radę damy .
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
nie nakręcaj się tak! Od 3 kaszlnięć nie będzie zapalenia płuc! Moja Gabrysia obudziła się pewnego dnia zakatarzona solidnie, aż chrumkała jak świneczka i miała częsty kaszel- dzień później pani doktor powiedziała, że płucka i oskrzela czyste- wszystko u góry siedziało. Witaminka C i spray do noska załatwił sprawę w 3 dni. Witaminkę właśnie dziś kończymy brać. Ale oczywiście pokażcie się lekarzowi- czy dziś czy jutro to zależy od tego jak się maluch czuje. Ale bez paniki. Zmierz temperaturę, obserwuj, może idź na krótszy spacer dziś, poprzytulaj trochę, niech pośpi-sen to też lekarstwo. Będzie dobrze. Brawo Michaś, brawo!!! A pokazałabyś wyrodna matko jakieś fotki co?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-05-23 o 11:06 |
|
|
|
|
#1863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jednego dnia do ochlap tylko tą woda zobacz czy ok czy nic się nie robi zadne uczulenie itp ( zwykle do 24h by coś wyszło ) i wejdz . ale pod jednym warunkiem jesli woda w basenie będzie miała pow 30 stopni bo to jest dobra temp dla naszych maluchów ( na basenach zwykle jest 32 ) oprócz tego polecam Ci kupić b;oker słońca bo tam jednak upał będzie no i pieluchy te specjalne do pływania . Cytat:
Wybrac musisz sama. ja NFZtem nie szczepie bo te szczepionki mają rtęć i większośc jest robiona przez chinoli . jakos im nie ufam Cytat:
maningo ja szczepie teraz dopiero Szymka bo jak jego szczepiłam maluchów się na to nie szczepiło . Kolezanka np. szczepiła jak miała mała jej 13 miechów i to podobno dobry czas na meningokoki . bo jak dla mnie szczepić teraz na jedno i drugie to troszkę za dużo dla organizmu I znowu słoneczko dzis mamy ..
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszle wiecej.. temperatury nie ma i jest spokojna tylko czesto kicha i kaszle. nie mam wit. C dla dzieci. więc jutro jak nie przejdzie to do lekarza podjedziemy.
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na pneumo mozna szczepic nawet jak dziecko skonczy 2 lata wtedy jest tylko jedna szczepionka a tak to sa trzy meningo najlepiej szczepic odrazu po roku wtedy tez jest jedna szczepionka a tak to sa dwie dawki Cytat:
i tez wyczesuje codziennie po kapieli i tez splukuje ta sama woda co jest w wanience a nie powinnam?? ale ja jak ja kapie to najpierw ja mydle na przewijaku i potem tylko w wanience ja splukuje ja dzisiaj kupilam Julce takie drewniane koraliki na gieldzie do smoczka i to byl blad o takiehttp://allegro.pl/item1032767465_zaw...g.html#gallery i teraz ona lapie za te koraliki i wyciaga sobie smoka i krzyczy a ja biegam i jej go wtykam ![]() i wiecie co musze sie wam wyzalic bo zwarjuje dzisiaj moj tesc wyprowadzil mnie z rownowagi > no i dzisiaj przy obiedzie wypalil takim tekstem ze on sm ze swoja siostra pojedzie zalatwiac te chrzciny ze ja nie jestem potrezebna tam wiec ja mowie do meza zeby sobie jechal skoro ja tam nie jestem potrzebna to zeby nie wliczal ani mnie ani Julki w liste gosci bo skoro on robi chrzciny dla siebie to niech sam sobie tam siedzi ja z dzieckiem odrazu po kosciele przyjade do domu no i maz mu to wszystko powiedzial a ja i tak mam to w nosie i bede Julke podszczypywala<wiem wiem przepraszam wyrodna ze mnie matka> zeby marudzila i zebym odrazu po kosciele mogla z nia isc do domu bo odechcialo mi sie tej calej maskarady z chrzcinami zrobilo mi sie tak strasznie przykro ze on mi powiedzial ze nie jestem potrzebna ze sam moze wszytsko zalatwic az sie teraz sama w pokoju poplakalam nienawidze swojego tescia a dzisiaj jade podpisac umowe w koncu bede miala autko maz oczywiscie panikuje ze to combi ze ja jeszcze mlody kierowca i ze malo jezdze i ze pewnie sie gdzies rozbije no i chce mi swojego golfika wcisnac a sam zabrac kombiaka ale ja sie nie dam hihi w koncu autko z klima lato nam nie grozne z Julka bedziemy mogly szalec przepraszam ze wam tak tutaj namarudzilam i zasyfilam watek moim tesciem ale tak jakos mi lepiej jak sie wygadalam
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie niestety bywają niereformowalni...
przykre jest niestety to, że bardzo często nieprzyjemności spotykają nas ze strony osób starszych od nas...kto tu ma być mądrzejszy? To samo mogłabym powiedzieć o mojej mamie. Ale nie psujmy sobie niedzieli.
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- drcron nie przejmuj się kochana ja mam tą samą sytuację ze swoimi teściami
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Drcronku NAPRAWDE WSPÓLCZUJE sytuacji i tez bym tak zrobiła jak ty , i tez bym sie popłakała i tez byłabym Zła!!!!
Tylko męza szkoda bo jest miedzy młotem a kowadłem ale tak jest zawsze w takich związkach tzn relacjach miedzyludzkch. Ale kto jak kto ty sobie i z tym poradzisz!! JESZCZE BEDZIESZ SIE USMIECHAŁA!!1 sa waznioejsze sparwy niz chrzciny czyt. impreza Po... bedzie pierwszy kroczek pierwsze 'mama" i bedzie wiecej usmiechu na twojej twarzy i nawet teściu tego nie zakluci UWIERZ !! MICHASIA MA KASZLE SUCHY I KICHA.. jutro zadzwonię do lekarz ai anjwyzej sie umówie!
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron - jak widać z rodzinka najlepiej na fotach
dziwaczne to ale co zrobić . A my dziś bylismy u Szymka chrzestnego mały się wyganiał za wszystkie czasy . przyszedł do domu brudny i lepiacy ale jak szczęsliwy . a mała grzecznie spała na całe szczęscie
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za dobre slowa
tesciem sie nie przejmuje kiedys przejzy na oczy ale bedzie juz za poznoteraz mam inny problem w sumie to dwa jeden to moja julka placze i wygina sie do tylu sztywniejac POMOCY CO JEJ JEST ?????????????? AZ sie boje ![]() drugi i tu mezu anip ratuj wyrwalam kabel z karuzeli i za chiny nie wiem jak go tam zamontowac pomocy prosze moja Julka nie chce zasnac jak nic nie gra ![]() i jeszcze mamy szerszenie miedzy oknami nie moge okna otworzyc bo mam alergie na jad os i pszczol a jak mnie szerszen ugryzie to moge umrzec i mam zaduch w jednym pokoju ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- a i musze sie wam pochwalic dostalam auto na dzien mamy to znaczy w czwartek dostane dzis podpisalam umowe co prawda staruszka ale nie wazne wazne ze jezdzi opel astra combi 16v 1.6 z klimatyzacja i bez przedniej poduszki wiec moge dziecie z przodu wozic
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że kaszel suchy
|
|
#1872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
A dlaczego po skojarzonych mają być powikłąnia??. JA chodzę do 2 pediatrów równolegle i do tego w sprawie szczepień byłam w specjalnej przychodni ds. szczepień i WSZYSCY zaleceali mi te skojarzone a nie te NFZ. I gdy się pytałam o możliwe powikłania to mówili mi że te są dużo bezpieczniejsze. Ja szczepiłam 5w1, rota i pneumo. Jeżli chodzi o meningo to poradzili abym odczekała trochę bo pneumo i meningo to trochę za dużo. Cytat:
![]() .PS. A przypomniało mi się: Jak tam film z porodu dla teściowej? Młoda - Dla Ciebie i Twojego przystojniaka także ![]() .Cytat:
![]() A teściem się nie przejmój, olej to a na imprezę idź i baw się dobrze, szkoda Twoich gości którzy przyjadą do Was a nie do Teścia. PS. Jak to dobrze że ja panna i teściów nie mam Cytat:
Musisz z powrotem połączyć kabelki ze sobą, albo wsadź baterie. Oczywiście przed tym jak zaczniesz tam grzebać to wyjmij wtyczkę z gniazdka.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-05-23 o 21:39 |
||||
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja meningo Szymkowi robie teraz . drcron - nie pomogę , mąz kima w najlepsze nie chce go już budzic. I dzieciaki z dzisiaj .
|
|
#1874 |
|
Rozeznanie
|
nie to nie jest asymetria bo cale cialko nie leci jej w prawo , tylko glowke lubi klasc na prawo bo onko po prawej i swiatlo ja ciekawi, al podobnp trzeba przekrecac zeby glowka nie byla plaska
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy dziewczyny
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wasze dzidziolki śliczne są Widzę, że powrócił temat szczepionek Nie wiem czy one mają w sobie rtęć, ale mnie przede wszystkim przekonał fakt, że NFZ funduje nam całą komórkę krztuśca, natomiast w szczepionkach skojarzonych mamy bezkomórkowy składnik tejże bakterii (czyli nie może się np namnażać w organizmie). Więcej można o tym poczytać:http://www.obejmijmnieszczepieniem.p...FRSSzAodqSMkKg i już bardziej naukowo: http://pp.am.lodz.pl/szczep.pdf Z Kubusiem nie byliśmy na usg brzuszka... przez tą powódź szpital zamknęli i musimy się umawiać jeszcze raz... i niestety posiew moczu nie wyszedł zbyt dobrze. Ma zapalenie układu moczowego i bierze antybiotyk :/ Z naszą psinką jest coraz lepiej choć już była "dwoma łapami" po "tamtej" stronie. Weterynarz stwierdziła że pies ma raka wątroby i pozostało jej tylko kilka dni życia. Pojechaliśmy z nią do kliniki dla zwierząt przy uniwersytecie przyrodniczym i tam ją przebadali. Jak zobaczyli wyniki krwi to się zdziwili że pies jeszcze żyje. Na szczęście nowotworu nie ma, natomiast czymś się zatruła np od kleszcza lub ślimaka, co spowodowało tak silną anemię. Występowała u niej hemoliza czyli rozpad erytrocytów - komórki nie były dotleniane i pies się dusił. Potrzebne były transfuzje krwi, miała już dwie, niewykluczone że jeszcze ją to czeka. Jest lepiej, choć strasznie jest wycieńczona, ledwo się rusza... teraz trzeba doprowadzić jej krew do porządku a później zapewne będzie miała operacje - ma zapalenie pęcherza żółciowego i przez to jest zażółcona oraz powiększoną śledzionę... Ale będzie dobrze ![]() Minka, pisałaś kiedyś, że prałaś rzeczy dziecka w płatkach mydlanych i wysypka zeszła. Po jakim czasie zauważyłaś poprawę? Bo u nas wysypka nadal jest i wydaje mi się że jest gorzej niż wcześniej mimo stosowania maści. I tak właśnie to wygląda że jest to od proszku, bo buzię i pupcię ma czystą. Część rzeczy już poprałam w płatkach mydlanych i teraz obserwuję małego. Drcron, współczuję teścia... a mała może ma kolki że się tak wygina? |
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Ania widać ,że Szymek zadowolony i szczęśliwy,ponoć jak dziecko brudne to szczęśliwe, a mała jaką ma fajną sukienusię. A Twój Szymek ile teraz ma? Bo ja tez planuję później zaszczepić na meningo ale nie do końca wiem w jakim wieku. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Zamówiłam roslinki z allegro do mojego stawu i czekam już 2 tyg. facet jest z okolic Wrocławia i nie wiem czy mam mu wybaczyć bo może go zalało i czekać dalej napisał ,że wyniknęły niespodziewane okoliczności i przesyłka się opóźni, dam mu chyba jeszcze parę dni nie będę świnią. Nigdy nikt mnie jeszcze nie oszukał. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-05-24 o 08:33 |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja mala po tym espumisanie puszcza jeszcze więcej bąków i to takich śmierduchów że szok!! Niestety, nie widzę rezultatów, mała wciąż sie spina, płacze, puszcza bąki... ech... te kolki
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojemu kupuję taka mieszankę koper z rumiankiem w saszetkach i dosładzam trochę glukozą , bo po cukrze wzdęcia są |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja piję herbatke z kopru raz dziennie. Nie wiem właśnie czy zacząć jej podawać?Jeśli tak to ile? Jak często? Mam taką z hippa zaparzaną (torebeczki). Może być?
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-05-24 o 08:41 |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydajemi się, że spokojnie możesz jej podawać na pewno nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Jeśli to taka zwykła co się zaparza wrzątkiem bez żadnych dodatków aromatów itp. to tak , bo tych rozpuszczalnych plantexów i innych to nie polecam ja mam z Herbapolu |
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli na raz ile ml mu dajesz?
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
A to z wczorajszego 6-cio godzinnego spacerku
Ale było pięknie
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie wyglądacie.
Na raz to tak 10-15 ml wypija jak zaciągnie to ciężko mu tą butle z buzi wyrwać żeby mu ta miłość do picia z butelki nie została![]() Spróbuj jej dać może będzie piła a jak z początku nie załapie to nie zrażaj się może jej ulży ta herbatka to w końcu na trawienie |
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolki to nie byly juz doszlam do tego co to bylo bo po godzince jak ja sie uspokoilam samo minelo moja Julka poprostu tak reaguje na moj stres a wczoraj mi go nie brakowalo jeszcze wieczorem znajoma dolozyla ognia do pieca zaczela dotykac moje dziecko a ja mam jakis uraz od ostatniego pobytu w szpitalu jak ktos komu nie pozwole dotyka dziecka no doslownie malo mnie nie trafilo a ona jeszcze wczesniej na festynie wypila kilka piwek i zlapami do mojego dziecka i Julka od tego czasu zaczela plakac i sie wyginac dopiero jak przetarlam ja odwrocona pielucha <czytaj pampkiem> i splunelam za siebie to minelo jak reka odjal ![]() Cytat:
![]() a z roslinkami bymm jeszcze pocekala moze faktycznie go zalalo ?? Cytat:
rozrzad po wymianie tarcze klocki tez klima nabita kilka dni temu przebiegu tylko 200 tysiecy <licznik nie krecony> elektryczne szyby abs i wiele wiele innych rzeczy a autko pierwszego wlasciciela i to jeszcze kobiety jezdzila nim bardzo malo a autko z hiszpani do nas przyjechalo kuzyn meza jezdzil nim tylko tydzien bo musial miec cos przejsciowego a i bordowe jest sliczne zdjecia AniaP dzieciaczki urocze Plmadzia wczesniej widze ze moj post nie zalaczyl sie pisalam ze sliczne zdjecia ![]() Madcat na autobusy na autobusy ale to inaczej sie jezdzi ale mu chodzi o to ze ja mam problemy z zaparkowaniem na parging w markecie zwyklym autem a co dopiero combi ale dam rade sciagna z ubezpieczenia ![]() a my dopiero wstalysmy to znaczy ja wstalam z potwornym bolem glowy Julka spala od 24.00 do 6.00 i teraz dalej spi niespokojnie bo sie zrywa ale spi
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zcy ja wam pisałam co zrobiłam w czwartek??Pojechałam do siostry (10 km ode mnie) i wychodząc z samochodu jak zawsze wcisnęłam zamek i klapnęłam drzwiami....poszłam na drugą stronę po małego, drzwi zamknięte...patrzę, a kluczyki wiszą w stacyjce A Kubuś sobie słodko spał w tym samochodzie...a ja serce w gardle miałam...bo jakby tak nagle mu się ulało i by się zakrztusił no i teraz zapasowe kluczyki do siostry zawiozłam![]() ![]() Asulek - lachonie
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania P Szymon jest słodziuchny taki do zjedzenia
i piękna a sukienusia jest urocza ASIULEK_23 śliczna z Was para widać szczęście w waszych oczach Asia ja mam zwykłą herbatkę do zaparzania z apteki podaje Maćkowi tak do 60 ml dziennie ale on jeszcze pije dużo wody z glukozą Śmiało możesz dać jej naparu ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
jest nas więcej Ja już bym chyba umarła Coś mi wesoło żebym później nie płakała
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
drcron to skoro go nie tolerujesz nie obraz sie ale po cholere godzisz sie zeby za chrzciny placil
? ja jak kogos nie znosze to nic od niego nie chce, zwlaszcza ze wiesz jaki jest z niego palant;/( bez obrazy oczywiscie) My wiemy ze pewnie mama jakby chciala zrobic chrzciny to by chciala doradzac i zeby bylo tak jak chce a ja tak nie chce. Olej sprawe nie przejmuj sie, szkoda meza bo na tobie mu zalezy i na ojcu tez ale skoro taka sytuacja gdybym miala pieniadze powiedzialabym ze w takim razie pojade sobie ja a wy nie bedziecie potrzebni bo zaplacimy sami. My wczoraj zrobilismy sobie dzien dla siebie milo bylo.POMOCY mamy ciemieniuche na bank! przy brewkach zaczyna sie zolte robic i taka delikatna skorupka- co mam robic? i pytaniwe do Mlodej ! Mozesz polecic jakis aparat tak do 2500? ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- na razie tylko przy brewkach widac - co mam robic?
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
a to mój tż z wczorajszego parku i dzisiejszy Kubuś o poranku
ale się rymnęło
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ja wsadzilam gdzies aparat czy zgubilam moze na spacerze ktoryms nie moge znalesc nigdzie, ale to przyspieszy dzisiaj kupno nowego bo nie chcemy zeby jakies super chwile nam uciekly
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

. I ogólnie w ciągu dnia sporo kicha. Ale domyślam się, że skoro oboje rodziców ma alergię to jego kichanie też głównie jest spowodowane pyłkami, trawami itd.

Śliczny Mały Książe

także 11.06 jedziemy do Hiszpanii bilety juz zabookowane tylko teraz pojawia mi sie mnostwo pytan.....o malego
help 
a nie powinnam?? ale ja jak ja kapie to najpierw ja mydle na przewijaku i potem tylko w wanience ja splukuje
wiec ja mowie do meza zeby sobie jechal skoro ja tam nie jestem potrzebna to zeby nie wliczal ani mnie ani Julki w liste gosci bo skoro on robi chrzciny dla siebie to niech sam sobie tam siedzi ja z dzieckiem odrazu po kosciele przyjade do domu
no i maz mu to wszystko powiedzial a ja i tak mam to w nosie i bede Julke podszczypywala<wiem wiem przepraszam wyrodna ze mnie matka> zeby marudzila i zebym odrazu po kosciele mogla z nia isc do domu bo odechcialo mi sie tej calej maskarady z chrzcinami