|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Jednak jak tylko na balkonie pojawia się słoneczko, to wyleguję się na leżaku i zawsze coś mnie chwyci ![]() Ja samoopalacze nie raz używałam, gdy nie wolno mi było się opalać. W I trym. nie używałam, o niby nie jest to bezpieczne. Ale jużw II trym. można i ja mam zamair się wysmarować. Wszystko zależy od jakości samoopalacza. A najbardziej chwalę sobie L'oreal taki w podwójnej buteleczce (krem+samoopalacz), że jak naciśniesz na pompkę, to wychodzi dwukolorowa kropla do posmarowania. Wychodzi równy kolorek. ALe to jest do twarzy i dekoldu. Teraz szukam czegoś na nogi, bo wstyd chodzić bez rajstop z takimi białymi nogami ![]() ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-23 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]()
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja użyłam parę razy chusteczek z Roosmana i były całkiem dobre. I jeszcze miałam z Vichy i też były OK. Nie zostawiały smug. Tak sobie myślę, że znowu kupię takie chusteczki. Jest z nimi łatwiej niż z kremem samoopalającym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Wtajemniczenie
|
Na nogi polecam spray. Chyba z Sally Hansen(?), ale moge sie mylic. To sie nazywa rajstopy w sprayu.
![]() edit: o! cos takiego ![]() Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-05-23 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
laseczki ja troche z innej beczki mam pytanie - jak to jest z wybielaniem zębow w ciązy preparatami typu biała perła i jakieś paski wybielające...?
#4146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba nie bardzo można stosować,ale nie jestem pewna czy przez całą ciąże,czy I trym.
![]() |
#4147 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cześć Rozaliontka ![]() Cytat:
![]() KLIWIA, czy ty miałaś robione usg szyjki? Bo ja mam wizytę u lekarza 2 czerwca i mam mieć zakładany ten pessar, ale mąż mnie jeszcze namawia żebyśmy poszli na usg żeby dokładnie sprawdzić jak jest skrócona ta szyjka, mi lekarka nie powiedziała, a ja nie pytałam:/ A mój TŻ strasznie się przejął i chyba dla świętego spokoju na to usg pójdziemy.
![]() |
#4148 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A z ta ciaza to bylo tak...ze Miala byc Alicja...na USG itp. byla dziewczynka na 1000 procent....wiec mowilam do brzuszka Alu i czkelam na corke a TU zonk...wyszedl Synek....imie szukane szybko....hehe Ogolnie na poczatku mialam Depresje z tym ze nie mam corki a jest syn....Ale po jakims miesiacu dwoch przeszlo.. ![]() teraz Bardzo bym chciala miec coreczke.... ![]() ![]() Bedzie ALICJA oczywiscie jak bedzie corka a jak syn nie wiem jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zadomowienie
|
xxSHINeexx, fajny pomysł z tym sprayem. I wcale niedrogi taki preparacik. Tylko z przesyłką już mniej ciekawie
![]() Lenka*, a to na usg można obejrzeć szyjkę? Mi się wydaje, że bardziej wiarygodne jest zwykłe badanie ginekologiczne. Zresztą, skoro lekarz zaleca pessar, to lepiej chyba założyć, niż nie zakładać "bo nie jest tak źle", a potem żałować. Ray, gratuluje kolejnej córeczki ![]() Moja teściowa też nie będzie zadowolona, bo ja coś czuję, że synek będzie a ona już dwoje wnuków ma i chce wnuczkę. Ale chcieć sobie może ![]() Fem, brzusio spory już, a z tym negliżem to fakt, odważna jesteś ^^ Większość dziewczyn "boi się" nawet buzię pokazać ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-23 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś wysmarowałam nogi od dołu do kolan samoopalaczem z Vichy do twarzy ![]() Potem położyłam się na leżaczku i się opalałam. Powiem Wam, że nogi tam gdzie jest samoopalacz już są opalone ![]() Szkoda, że jutro u nas wszystko jest pozamykane, bo poleciałabym do sklepu po samoopalacz ![]() Obiecałam dzieciom we wtorek basen, więc przydałoby się opalić do tego czasu. No ale trudno... Lenka no skoro macie takie plany w Polsce, to wiadomo, że na wyjazd się nie nastawiasz. My mieliśmy budować dom w Polsce. Ziemię mam i to sporo w pięknym miejscu przy samej rzeczce, w małej wioseczce za Gdańskiem. Mielibyśmy blisko do pracy, a dzieci do szkoły. No ale nie odważyliśmy się na budowę za kredyt ![]() ![]() ![]() Właśnie znalazłam ten spray opalający na Ebay, ale jest dużo droższy, bo 10 Euro (ok. 40zł) ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-05-23 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Wtajemniczenie
|
Weronisia Ty juz doświadczona mamuśka, więc wiesz co możesz, a czego nie.. Ale jak to jest z tym opalaniem w ciąży?? Tak delikatnie z filtrem
![]() ![]() ale właśnie obawiam się tych plam :/ przy tabletkach anty nic nie wyłaziło, teraz też, słynna kreska też się nie pojawia... a boję się troszkę zaryzykować ![]()
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W drugiej ciąży nie miałam plam na twarzy, ani kreski na brzuchu. Nie wiem czy to ma jakiś związek... Biorąc pigułki musiałam używać filtra 50+, bo byłam na twarzy łaciata jak krowa ![]() Teraz smaruję twarz filtrem LRP 50+. A opalam tylko resztę ciała, bez filtra. Brzuch przykrywam białym grubym ręcznikiem, żeby nie zagotować dzidzi ![]() Leżę na słoneczku 20 minut, po czym chowam się w cień i dużo piję. Jak ochłonę z gorąca idę na kolejne 20 minut na słoneczko ![]() Mam nadzieję, że plam się nie dorobię. Opalam się w ten sposób zawsze gdy na moim balkonie zagości słoneczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
z wybielaniem zebow w ciazy nie mozna,, ja rozjasnialam opalescence przed zajsciem w ciaze
![]() ja bede sie opalac w ciazy ale nie nalogowo, tylko tak by byc musnietym. twarzy nie opalam bo uzywam filtra 40 ale twarz to najmniejszy problem ![]() ja juz mam system jak wygladac na opalona na twarzy gorzej reszta ciala ![]() ale to ja wlasnie uzywam tych chusteczek z rossmana sa swietne... nie mam smug i dala taka lekka opalenizne, przynajmniej nie wygladam jak by mnie maka sypneli ![]() ja z corki jestem zadowolona przyznam szczerze wlasnie z tej racji ze jest to dla mnie ekonomiczne ![]() ![]() ![]() jedyne co maz sie smieje ze musi juz na wesela odkladac ![]() my wlasnie zrobilismy sobie balkon ![]() ![]() mam pergole stoliczek krzeselka.. jeszcze jedna pergole musimy dokupic zeby bylo zupelnie super i posadze sobie kwiatki na parapecie bo doniczki mam z tamtego roku ![]() super jak dla mnie ![]() jeszcze wiecie co brzuch mi sie zmienil.. znow mi sie rozlal na boki brrrrr... mialam taka fajna pilke i do jakiegos czasu znow na boki idzie no nieeee.. no ale coz.. ![]() ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-23 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ray,gratuluję córeczki ![]() ![]() naked21,nie było to pytanie do mnie,ale się wypowiem, może mnie nie zbijesz ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-23 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
z ta szyjka to tak nie wiem co wam poradzic..
ale nie martwcie sie zbytnio.. duzo kobiet ma z nia problemi donosza dzieci ![]() ja jak lezalam na patologi 3 dni byla dziewczyna co mialam 3 cm rozwarcia i byla w 32 tyg.. i juz miesiac lezala u nich i dotrwala do konca ![]() mi sie wydaje ze sama szyjka to jeszcze nie jest duzy problem najwiekszy problem to skurcze... bo to moze da sie jakos zatrzymac ale jak sa silne to roznie bywa. Lekarze na pewno wiedza co robia jak by bylo bardzo zle by was od razu wyslali na patologie. Mnie tak wyslala babka.. prawde mowiac to juz nie pamietam czemu.. wiem ze mnie zbadala na fotelu i sie za glowe zlapala ze ja jej tu rodzic bede hahahaha... a bylam w 35 tyg a ja "ze co??? jaki porod?? jak ja jestem u mamy na weekend " muahaha.... i u mamy 3 dni w szpitalu lezalam bo co zrobic.. a i tak dotrwalam do 37 ![]() Ja chyba dwa razy bylam z tego samego powodu i moze dziwnie patrzyli ale sprawdzic musza wiec to bylo dla mnie najwazniejsze
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-23 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj Werka ale ty zgrabniutka jesteś ![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A twardnieje Ci brzuszek? bo mi kilka razy dziennie, przedtem jak nie leżałam to mi nie twardniał prawie w ogóle, ja już nie wiem jak to ma być ![]()
![]() |
#4158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Życzę tym razem córy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha, zapomniałabym. Chciałam was zapytać,czy odczuwacie może mrowienie np, w okolicach bioder? Ja nie wiem co się dzieje,ale jak tylko kładę się do łóżka,na jednym lub drugim boku,to zaraz czuję stado mrówek. W dodatku po jakimś czasie,mam wrażenie jakbym traciła czucie w tym miejscu... ![]()
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
wy cala noc spicie tylko na boku???
ja lubie spac na lezaco i tak spie.. brzuch nie jest jeszcze taki duzy a jak ciezko sie oddycha to zmieniam pozycje... generalnie mam duzo poduszek i spie tak pol siedząco-leząco ![]() nie dalabym rady tak spac tylko na boku ![]()
#4160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam DOVE balsam brązujący jest świetny jak dla mnie bez plam świetnie pachnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
kasienka, co ty za glupoty opowiadasz! nie dosc ze masz sliczna buzie, to jeszcze super figure! ja nie rozumiem, czemu te najladniesze i najzgragniejsze maja zawsze najwiecej kompleksow, a te - sorry za wyrazenie - , grubafony, w ogole sie tym nie przejmuja...
![]() moje przypuszczenia o żyłakach własnie sie powierdziły ![]() ![]() Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-05-23 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Zakorzenienie
|
Evoliouses ależ ty mi słodzisz
![]() ![]() Malwina a używałaś tego ciemnego, czy do jasnej karnacji? Bo ja miałam kiedyś ten jasny i był beznadziejny, za jasny. A ciemnego się wtedy nie odważyłam spróbować. Mszu współczuje hemoroida. Niestety też to mi się pojawiło w drugiej ciąży i mam problem do dziś. Ginekolog zapisał mi tylko maść i czopki i to w miarę pomagało. Do lekarza od hemoroidów nigdy nie odważyłam się pójść. Mszu nie kupuj w aptece niczego na hemoroidy. Musisz powiedzieć o tym ginekologowi, bo niestety nie ma zbyt wielu preparatów dla kobiet w ciąży. Chcę się Wam pochwalić: przed chwilą moje dziecko poczęstowało mnie pierwszym kopniaczkiem. Zawsze były delikatne motylki. A dziś jak przyłożyłam rękę, to dalej mnie kopało. Jakie to jest cudowne! ![]() A teraz znikam. Jutro będę cały dzień na statku, więc pojawię się dopiero we wtorek. Trzymajcie się kobietki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-23 o 20:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Raczkowanie
|
kasienka1701 mam taki sam problem ze spaniem.. biodra bolą w nocy jak nie wiem, ja wtedy po prostu kłade się na wznak
![]() Pomidoro trzymam za Was kciuki i życzę szybkiego powrotu do domku ![]() Mam kilka znajomych przypadków dziewczyn, którym skracała sie szyjka i nie było to bardzo groźne, wszystkie mają super dzieciaki ![]() Dziewczyny wkręcone w wózki czy myślałyście może o espiro vector air? Nika pamiętam, ze kiedyś brałaś go pod uwagę, a widziałaś go może na żywo? Ja jeśli nie miałabym ograniczeń cenowych wybrałabym pewnie graco symbio..Przymierzalam się do niego u znajomej i prowadzi się cud miód ![]() ![]() Mam teraz problem z zasięgiem netu i tylko czasem udaje mi się doczytać po kilka wizazowych stron, dlatego się nie odzywam.. Wreszcie mój brzuszek ruszył i jest całkiem spory..W najbliższych dniach się pochwalę.. Wyobraźcie sobie, że nawet wczoraj w markecie ochroniarz zaprosił mnie do kasy dla uprzywilejowanych ![]() Pozdrawiam i życzę jak najlepszego samopoczucia wszystkim Wam i oczywiście maleństwom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Rozeznanie
|
Weronisia tak do ciemniejszej.moja kolezanka jest karnacji bardzo jasnej używa tego co ja i jest zadowolona nie jest czarna nie bój sie wypróbuj nie pożałujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale po ciazy chyba bede mogla pomazyc o moich ciuchach dotychczasowych, nawet plecy mi przytyly, cala jestem okragla ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
a kopniaczki superrr ze juz czujesz ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ja tez spie kazdej pozycji i na plecach, najczęciej lapę sie na tym ze przebudzam sie i leze na prawym boku, niby sie niepowinno no ale ja nie umiem tego kontrolować podczas snu
![]() |
#4167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-23 o 20:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedz planowaliście drugie dziecko??? bo widzę ze dopiero co zostalas mamusia i juz w ciazy jestes znowu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Wtajemniczenie
|
kliwia7- myślę, że nic Ci nie grozi z mojej strony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wtedy własnie stosowałam Dove, mogę polecić. Ale lepszy jest wg balsam Dax Cosmetics ![]() ![]() Ray ja zasypiam na lewym boku z poduszką między nogami jak pan doktor przykazał ![]() ![]() Weronisia ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.