|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
![]() Przejdź na 3 fazę, tam jest bardziej normalne jedzenie, więc powinni przestać się czepiać. A szkoda zmarnować tego co już schudłaś. Na 4 fazie spokojnie możesz zacząć redukcję, tu na Wizażu są podwieszone wątki na Dietetyce, są wzory i wszytsko sobie dokładnie możesz obliczyć. W wątku "Nasze codzienne jadłospisy" są dziewczyny, które na pewno Ci pomogą i dadzą wsparcie. Wiem jak bardzo musi być Ci przykro, źle i strasznie ![]() ![]() Ja wiem, że Ty jesteś twarda sztuka i nawet w takiej sytuacji sobie poradzisz ![]() ![]() ![]() Zawsze będziesz mogła wpaść tutaj jak będzie Ci źle, przytulimy, pocieszymy i przylepimy kojący plasterek na załamane serduszko. ![]()
![]() |
#1982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro już dostajesz komplementy, że nie musisz się odchudzać, to może znak, że warto przejść na III fazę, tak jak sugeruje Ci Ayu, tam już będziesz jadła więcej produktów, odciążysz organizm od ciągłego białkowania i rodzice będą zadowoleni. Ja się obawiam, czy ta dieta nie wpłynie na mnie negatywnie, bo na około słyszę, że jest dość niebezpieczna. Może teraz nam się nic nie dzieje, ale kto wie, co pokażą wyniki badań za parę lat? Nie chcę straszyć, ale po prostu też nie uważam, iż ta dieta jest w 100% zdrowa, najlepsza i najbezpieczniejsza. To wyjdzie Ci na korzysć, nie poddawaj się, nie zatrać się w górze słodyczy i niedozwolonych produktów. Wykorzystaj to, czego nauczyłaś się na Dukanie. Jedz z umiarem, patrz na to co wybierasz i będzie dobrze Kochana! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
Ja także tak myślę. Tylko niestety to jedyna dieta, która na mnie działa.
#1984 | ||
wizażowy robalek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ayu na mnie diety działały - nawet, jak nie prowadziłam jako takiej 'diety', tylko jadłam mniej i zero słodyczy. Tylko wykańczał mnie powrót do normalnego jedzenia, a co się z tym wiąże - powrót kilogramów ![]() Teraz mam 4 miesiące wakacji, więc myślę, że jestem w stanie to wszystko ogarnąć i trochę 'pocisnę' i nareszcie będę się cieszyć płaskim brzuszkiem ![]() Na Dukanowe forum będę wpadać i podczytywać Was, bo jest tu bardzo sympatycznie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Rozeznanie
|
Chcesz wyrzeźbić brzuszek?? Pamiętaj o podstawach. Mało węgli, mało gazowanych napojów. Dużo błonnika i najważniejsze... AEROBY. Basen, bieganie, rower... cokolwiek. Po ćwiczeniach aerobowych jakieś brzuszki. Polecam zestaw 8 min ABS. Rób sobie nie 8 minut, a tak, jak ja. Na początku normalny tryb, później zwiększaj ilość powtórzeń. Ja aktualnie robię po 50 powtórzeń każdego ćwiczenia. Niestety nie mam kompletnie siły na bieganie... nie wiem dlaczego. Jak nie biegałaś wcześniej, zaczynaj od marszo-biegów. 3 minuty marszu, minuta biegu. Z resztą rozpiski znajdziesz na google. Jeśli uda mi się zgrać zdjęcia z telefonu, to pokażę Ci, co zrobiłem z brzuchem dwa lata temu przez 5 miesięcy na aerobach i głupich ćwiczeniach typu 8 min ABS. I pamiętaj... jak postawisz sobie jakiś cel, to jedź do niego i się nie poddawaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
a ja wlasnie wstawilam sernik do piekarnika
![]() i wogole nie chcwalilam sie osiagnelam swoj pierwszy cel ![]() dzis waga pokazala 51,7 ![]() dodam ze przed wczoraj byl grzech w postaci 0,25 wodki z cola zero - w formie drinkow :PP
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com Edytowane przez Achika Czas edycji: 2010-05-23 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w Ciebie wierzę i trzymam mocno kciuki ![]()
![]() |
#1988 |
Zadomowienie
|
POMOCY;(
Hej wszystkim ![]() Dzisiaj 'już' albo 'dopiero' 15 dzien z dukanem a ja mam drugi dzień zwątpienia... już nie mogę patrzeć na to całe jedzenie;( jak mam coś zjeść i widzę moją lodówkę, to wole być głodna.. trzymam się ale coraz mniej we mnie motywacji;( może dlatego, że jestem przed @ i caly swiat jest ble... ![]() jak mi zaczyna brakować chociażby normalnego jabłka albo kanapki. Całe szczęście od jutra znowu PW, pewnie będzie trochę lepiej. Dziewczyny, pomózcie.. tez tak mialyscie? Mam nadzieję, że to przejściowe ![]()
![]() Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-05-23 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Raczkowanie
|
ostatecznie był gotowany kurczak, kurczak w podsmażany zalewie jogurtowej, frytki z kurczaka, kurczak w przyprawach z wieśniakiem a na koniec kurczak zmiksowany z twarożkiem i natka pietruszki doprawiony do smaku. Jakoś tak na kucharzenie mi się zebrało
![]() Ale spokojnie oczywiście nie zjadłam tego wszystkiego na raz, chociaż nie powiem bo posmakowałam każdego i było pycha ![]()
"When nothing goes right... go left" Edytowane przez milaminka80 Czas edycji: 2010-05-23 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w drugiej fazie można jeść kiełki? Chodzi mi konkretnie o kiełki pszenicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jem dziennie jakieś 3-4 żółtka, ale bywały dni, że jadłam ich znacznie więcej. Jeśli nie masz problemów z cholesterolem, to raczej nie musisz się ich obawiać ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Może ktoś obeznany bardziej Ci pomoże
![]() |
#1994 |
Raczkowanie
|
Ja na tej białkowej mam takie napady, że szok, ale nie jem niedozwolonych produktów tylko dozwolone, ale jem naprawde sporo. Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie: jajecznica z 4 jajek +cebulka + herbata + kilka liści sałaty Obiad: pierś z indyka 130 gram + kilka liści sałaty + herbata podwieczorek: placki otrębowe z kakao i słodzikiem + serek wiejski Kolacja: 50 gram sera białego + 2 herbaty z odrobina mleka 0,5 procent tłuszczu. (wiem, że dziwne, ale ja i te moje upodobania smakowe ;D ) nie za duzo tego? xd Czasem zdarza mi sie jeszcze więcej. a i jeszcze jeden pomidor w między czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Rozeznanie
|
Więc udało mi się fotki jakoś załadować. Tak wyglądał mój bęc na początku redukcji dwa lata temu:
http://img9.imageshack.us/i/kuba1.jpg/ A tak po pięciu miesiącach dietki i ćwiczeń: http://img52.imageshack.us/i/kuba2e.jpg/ Skoro mi się udało, to każdemu się uda. A ja, gdy patrze na to ostatnie zdjęcie... mam większa ochotę do walki z sadełkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodam że odpowiedź była po pytaniu o kiełki słonecznika.
![]() |
#1997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze to mi przejdzie bo teraz dobija mnie fakt, ze musze traktowac sie jak 'czlowieka specjalnej troski'.. Mama zaprasza na obiad a ja mówię, ok, ale ja wezme sobie swoje jedzienie albo musisz zrobic bez tluszczu, bulki tartej, maki itd... ![]() ![]() a co do jaja.... chodzi tez o to, ze ja wlasnie juz nie mam ochoty na jajo, tylko żeby zrobic kotlety czy nalesniki muszę użyć jaja ![]() ![]() Ale z Wami napewno dam radę ![]() ![]()
![]() |
#1998 | |
wizażowy robalek
|
Cytat:
![]() ![]() basen i rower ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a biegać chyba zacznę, bo ostatnio mam na to wielką ochotę - a to dziwne, bo ja nie przepadam za bieganiem ![]() ![]() A fotki robią MEGA wrażenie! Totalnie MEGA! A Wy się nie poddawajcie i trwajcie na Dukanie dalej ![]() ![]() ![]() ![]() Mam już trochę podstaw - wzięłam sobie zeszycik i notuję przydatne rzeczy: 10PŻ, co jeść i jak, składniki mineralne, żywieniowe rady... Edytowane przez mrofka Czas edycji: 2010-05-23 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
boję się też o swoją psychike
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- MROFKA nie martw się ![]() ![]() ![]() a teraz dorosłość, problemy ehhhhhhhhh i jescze Dukan mnie tu dołuje ![]() więc głowa do góry maleńka, będzie na pewno dobrze a skoro na Ciebie krzyczą to może rzeczywiście już Ci starczy tego odchudzania? Może poprostu teraz jedz zdrowo i się pilnuj ![]()
#2000 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Myślę, że nie będzie to duża zbrodnia jak rzucę sobie kilka takich kiełków na chlebek na PW.
A co do chlebka to właśnie zorientowałam się, że nie mam odpowiedniej blaszki do pieczenia. Chciałam dzisiaj sobie upiec, żeby mieć na jutro. Kompletnie nie jestem przygotowana do tej diety... |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cóż za wyznania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 łyzki otrąb owsianych 1 łyżka pszennych 1-2 łyzki jogurtu nat lub serka homo 1 jajko szczypta proszku ja dodaję szczyptę soli i pieprzu lub vegetę, ale można też zioła jak ktoś lubi, wymieszać wszystko i na talerz od mikrofali na 6-7 minut, na papier do pieczenia - wychodzi coś ala placek ale na kanapki idealny, na drugi dzień też dobry jak zawiniesz w folię aluminiową po ostygnięciu.
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-05-23 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Wtajemniczenie
|
Niestety, ale nie posiadam mikrofali. Mogę wykorzystać tortownicę? Będzie trochę płaski, ale może zrobię podwójną porcję i będę miała na dłużej. Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale widać efekty widać,a to drugie zdjecie to jakaś autoreklama ![]()
![]() |
#2005 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znowu lecę zmieniać pierwszy post ![]() Cytat:
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
myślę że można ale weź wtedy więcej porcji bo szkoda piekarnika włączać na taką ilość, a potem zamroź sobie, w przepisowni jest chyba chlebek taki do piekarnika i na drożdżach, to pewnie inny smak ma niż taki na proszku.
#2007 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
szamanka
|
Skoro Ty tak mówisz
![]() Zazdroszczę Ci tego optymizmu ![]() Chociaż teraz to i zły humor mogę zrzucić na @ ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.