|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Witam kolejnego dnia
pierwszy raz mi się tak zdarza, że kończę i zaczynam swoim postem kolejny dzień czy wszyscy korzystają z ładnej pogody dziś i spacerują od rana? Dziewczyny chwalić się co robicie Ja gotuję obiad - wołowinę w piwie i niedługo idę na spacerek.
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett my właśnie zjedliśmy obiad.
a co do spacerków, to ja od piątku "oskrzelowa" jestem...
|
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Rety, tyle się dzieje , że rzadko mam czas do Was zajrzeć... Ale widzę, że u Was wszystko OK, kurcze jak Wam zazdroszczę,szczególnie Tobie OLLLIWKO tego ślubu, od mojego już rok prawie mija ... no ale będzie dobrze i wszystko się uda! AWNTURYN jestem z Tobą, dobrze, że to tylko torbiel, z tym sobie poradzisz ![]() A u mnie nic dobrego, przede wszystkim dom mi trochę podmyło , nic dziwnego- mieszkam przy samej Odrze... na szczęście tylko piwnica i podwórko. Ponadto przyszła kolejna niechciana @, zaczynam zastanawiać się czy wszystko ze mną ok. Jak w tym cyklu się nie uda, to trzeba się będzie wybrać na jakieś badania. Niepokoję się strasznie. ![]() Buziaczki i życzę pogodnej niedzieli |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Dziewczyny
Aldii u mnie okolicy już ok, na szczęście rzeki wracaja do koryt, oczywiście zbiórki żywności dla powodzian w każdym sklepie ja się pochwaliłam że będę mierzyć kiecę u krawcowej i niestety zapomniała o mnie .... no cóż obiecała na poniedziałek...... zobaczymy ![]() ja za chwilkę mam obiadek i wychodzimy z TZ z domku,.... na spacerek, piwko i na chwilkę do "mamusi"
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett
![]() My tez juz po obiadku Magialena zdrowiej Black Angel dobrze,ze zalao tylko troszeczke i ze jestescie cali i zdrowi Sloneczko milych odwiedzin u "mamusi" Pedze dac babci obiadek (opiekuje sie babcia przyjaciolki w weekendy).Milego dzionka |
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dzieweczki po koniec weekendu
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór!
![]() U mnie w sumie po staremu, wczoraj wreszcie doszło do skutku odkładane od dawien dawna szaleństwo zakupowe, choć i tak potrzebuję jeszcze kilku rzeczy, których na razie nie udało mi się znaleźć, ale to już może na miejscu, bo nie wiem czy się Wam chwaliłam, ale dotarła do nas cywilizacja i w środę otwierają Plazę ). Ostatnio też nieźle urządziłam się na rowerku - nie pytajcie, Virgo potrafi . A dziś zabrałam dzieciaki, brata i rodziców do Ogrodu Bajek, na blogu i facebooku - jak zwykle fotorelacja .Umówiłam się też do gina na przyszłą sobotę (nie dało się wcześniej) i już Was proszę o kciuki, by dało się coś zaradzić na wysoką prolaktynkę TŻeta... Poza tym, praca, praca, praca, bardzo regularnie urozmaicana przez jednego z korkowiczów, co ja się z nim mam... nie takie znowu głuche telefony, uśmieszki, dowody sympatii aż się czasem zastanawiam, co z tym począć .Eh, u mnie jak w żydowskim przekleństwie - 'obyś żył w ciekawych czasach'... Zmykam,
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Virginia trzymam Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-05-23 o 20:14 |
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po weselu
Ale dziś już nie mam siły nic pisać, idę pod prysznic i lulu Nadrobię jutro. Dobrej nocki
|
#4542 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki! Ale was zaniedbuje haniebnie, łeee:/
kretencja, jak wesele, dobrze się wybawiłaś? Virginia, u ciebie jak zwykle kolorowo i pelno wydarzen: a korkowicz dziwny, to prawda:/ Słoneczko, jak to, krawcowa zapomniala??łee! Scarlett, widze, ze pysznosci mialas na obiadek ![]() A ja dzis jesetm sama: odwolalm poranne zajecia, bo sie zle czulam wczoraj: mam nadzieje, ze dobrze zrobilam i ze sie korkowicze nie obraza. Siedze sobie teraz i mam do zrobienia pracke z przymiotnikom ![]() Ale troche mi smutno i tak: tz pojechal do Poznania Jakos ciagle mamy malo czasu razem, ech...Ide po sniadanko
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Na weselu jak to na weselu Ale nie byłam sama, jest w naszej paczce kolega, z którym uwielbiam gadać i stworzyliśmy (już na kolejnym weselu) koalicję ludzi nie lubiących wesel Głównie siedzieliśmy przy stole i gadaliśmy - nagadaliśmy się za wszystkie czasy Mój mąż też nie jest wielkim entuzjastą, potańczyliśmy chwilę, on zatańczył ze dwa razy z panną młodą, ale głównie też siedział z nami Jeszcze parę osób się przyłączyło i generalnie było sympatycznie. Pan młody też nienawidzi wesel ale poświęcił się dla żony Para młoda wyglądała bardzo ładnie, facet (mój przyjaciel) jest przystojny (choć nie w klasycznym sensie, raczej interesujący) i ma styl, więc wyglądał naprawdę szałowo, a ona też miała bardzo ładną suknię, nie z serii falbaniastych, kryształkowych bez na kole, efektowną ale skromną jednocześnie Największe wrażenie zrobił jednak na mnie prezent, jaki młody podarował żonie z okazji ślubu. Uwielbia ona nowe garbuski, więc przywiózł ją sam pod kościół "wypożyczonym" srebrnym garbusem kabrio... Potem wyszło na jaw, że... go kupił ![]() Ogólnie było fajnie, nawet na poprawiny wpadliśmy na 2 godzinki, tyle że potwornie byłam niewyspana (po weselu położyliśmy się o 4, a ja się obudziłam oczywiście o 7,30 ![]() A ja dziś mam pełne 12 tygodni
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to super że wesele sie udało
weruczek no właśnie nie wiem dlaczego , zawsze raczej była terminowa..... ale naj ważniejsze żeby kieca była taka jak ma być ..... i oczywiście zebym wyglądała ładnie ![]() virginia ![]() Aldii nie dojechaliśy do mamusi bo wstąpiliśmy do siostry i jaokś zasiedzieliśmy że mój TZ nie pamięta jak wróciliśmy do domu ![]() Black_Angel86 chodź tyle złego że wode macie tylko w piwnicy.... wczoraj słyszałam że zalanych jest 2,5 tys domów w Polsce...... ja w pracy siedzę i powiem szczerze że poszłabym już do domu a tu dopiero 9 rano , a gdzie nasze mamusie? .... coś cicho na wątku
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mnie się śniło,że w 23dc dostałam @ co jest niemożliwe w realiach ![]() głupie te sny ![]() kretencja ja nie wiem jak na swoim wytrzymam , też nie przepadam za weselami a jaką kreację mialas?wróciłam z psem, ze sklepu kupiłam bułeczki, twarożki i takie tam teraz tylko do nauki się brać , jutro egzamin a do przejrzenia 40 stron
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, jakoś dasz radę
Miałam swój ślubny kostium - kremowe spodnie i żakiet, kremowe buty (też od ślubu), do tego turkusową bluzkę z marszczonym dekoltem i turkusową biżuterię
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja, ale ten czas leci. dzięki za relację z wesela. Hihi, koalicja osób nie lubiących wesel
A prezent super![]() Oliwka, trzymam kciuki Słoneczko , może teraz już bedzie pamietala ![]() Magdaliena, dzieki ![]() ![]() Ja dalej pisze moja prace, ale nuda:/ A na 14 do pracy... ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- a jak w ogole u was pogoda? U nas zamkneli jedna z najwiekszych ulic w miescie? pewnie beda kory cakly dzien. Ale ta powodz jest straszna w tym roku:/ |
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
wczoraj w nocy wróciliśmy z Pragi ledwo żyję i nie wiem kiedy Was nadrobię wycieczka była super, Praga piękna i tyle zwiedzania, że szok ale cieszę się, że już jestem w domu z moim Filipkiem, bo bardzo za nim tęskniłam chcecie zobaczyć jakieś fotki? a i czy klikniecie na mnie? dziś koniec konkursu, a 3 dni mnie nie było i spadłam o 15 miejsc
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. A mi się dzisiaj śniło, że się bawiliśmy z naszym synkiem na łóżku, tylko oczko jedno miał jakieś większe
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tity i kiedy najbliższa nauka na zaliczenia?
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
no zaliczenia zawsez sa kiszkowe Tity:/ A ja dzis siedze jakas zdenerwowana, za 2 godziny zaczynam zajecia...
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
No już dzisiaj zaczynamy się uczyć, bo w najbliższy weekend mamy pierwsze zaliczenie + projekt do oddania + sprawozdanie + kartkowka z laborki.
|
|
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka wklej jakieś fotki
|
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-05-28 o 20:27 |
|
|
|
#4557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ollliwka cieszę się, ze sie udało z tym zaliczeniem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Akurat buty były ecru, takie tez kupiłam spodnie wiec wszystko pasuje. Tylko musiałam je wyszorować a strasznie sie bałam, bo są obszyte koronką. Stwierdziłam, ze albo będą brudne stały całe życie w kartonie, albo je bardziej zmarnuję, a okazało sie, ze nawet dały sie wzglednie wyczyścić.Cytat:
Mój weekend cały poplątany...W piątek mąż miał urodziny, w sobote miał byc grill dla znajomych. Wszyscy zaproszeni a tu w sobotę rano budzę sie z biegunką. Juz wiedziałam o co chodzi, bo w czwartek chorował siostrzeniec, a w piątek siostra....Więc odwołaliśmy gości. Zła byłam strasznie, bo pogoda była naprawdę świetna do posiedzenia na podwórku. Moja choroba generalnie polegała na oczyszczeniu 3 razy dołem i raz górą i potem spokój. Zjadłam 2 banany i tosta przez cały dzień. Ale w niedzielę juz było dobrze, tylko uważałam z jedzeniem zeby żołądka nie przeładować tak od razu, a głodna to ja byłam, oj byłam! Żeby sobie umilic niedzielę poleżałam na słońcu na leżaku i pyszczek mam czerwony jak burak a szyja wygląda jakbym sie opalała w golfie Rewelacja normalnie. Najgorsze jest to, ze nie możemy tych urodzin męża nawet w najbliższym czasie przełożyć, bo w ten weekend mamy panieński i kawalerski a za 2 tyg wesele znajomych, którzy też mieli być u nas i pozostali znajomi także bedą na tych imprezach co my....Ale ponoć co sie odwlecze to nie uciecze.
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka fajne zdjęcia
dziewczyny ale mi teraz zapachy odlatują z badania próbki ![]() |
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie w pieluchach...
Ja wiem, że Was zaniedbuję, ale czytam co dziennie (w czasie karmienia) a odpisać nie mam kiedy... Teraz Michaś śpi po spacerku, ja zrobiłam szybko obiadek i mam chwilkę wytchnienia. Weekend upłynął pod znakiem gości. Z tym, że w sobotę Tz-a nie było, ja wszystko przyszykowałam, między jednym płaczem a drugim Małego a potem Tz przyjmował gości a ja siedziałam z Małym bo płakał cały wieczór ![]() Zanka fajne fotki (ale laska z Ciebie, ile bym dała za taką figurkę )Oliwka za egz, i jak przygotowania do ślubu? Mam nadzieję, że pogoda się uspokoi i ładnie będzie (u mnie po 4 dni ładnej pogody znów leje)Kretencja fajnie że wesele się udało. Jak się czujesz po 12tc? Idziesz na to usg? Chyba warto (przynajmniej tak się zaleca usg 12-14tc, żeby wykluczyć kilka chorób genetycznych) Abz jak się czujesz? Robimy powtórkę ze spotkaniem? Tylko może tak po koniec Twojej albo Pomidorki ciąży to też Wam przyspieszymy poród Tity fajny sen, może proroczy i synka sobie wyśniłaś, oby tylko oczka miał jednakowe ![]() Weruczku a jak Wasze staranka? Jak z pracą Tz-a? Ma zlecenia? Bo TY widzę że sporo pracujesz...
|
#4560 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, idę pojutrze. Czuję się bardzo dobrze, praktycznie już od dwóch tygodni mniej-więcej. Gdyby nie to, że mam olbrzymie wrażliwe cycki i brzuch trochę się już powiększa, nie sądziłabym, że jestem w ciąży
No, łatwiej się męczę, przy szybki marszu dostaję zadyszki, ale zawsze miałam nędzną kondycję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

pierwszy raz mi się tak zdarza, że kończę i zaczynam swoim postem kolejny dzień
Ja gotuję obiad - wołowinę w piwie i niedługo idę na spacerek.

.... no cóż obiecała na poniedziałek...... zobaczymy 

.
.
trzymam