|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
![]() ![]() Ja mam juz 4 czy 5 cm wiecej w obwodzie ud, wiec ....hmmmm tyje nie tylko z powodu ciazy ![]() a co tam, po porodzie bede miala restrykcyjna diete karmiacej matki wiec tylko teraz moge jesc czekoladki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
witam
kolandra slicznie wygladasz i trzymam kciuki za szpital vette ![]() jusdan rozumiem smutek z powodu samotnosci, pociesze cie ze moj zalapal sie tylko na wizyte na poczatku ciazy, normalnie chodze sama papeteria, vette kupilam uzywany zestaw na all. kolor rozowy ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item1045870184...spiw_gwar.html
#1654 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moj maz byl w lidlu ![]() ![]() termometr jest ok. mierzy naprawde w sekunde (jak sprawdzic czy dobra temp podaje ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-24 o 08:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() katar nie daje mi spokoju ale reszta juz przechodzi. To jakiś cud, że przez weekend się tak wyleczyłam domowymi sposobami ![]() i po co faszerować się prochami ? ![]() Cytat:
![]() Wystraszyłaś mnie trochę bo napisałaś, że jak tak dalej pójdzie to wszystkie baraki popłyną. Jak teraz wygląda sytuacja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Jusdan oby maz wrocil niebawem
kolandra wspolczuje szpitala i szybkiego powrotu zycze, ladny brzusio Cytat:
Alguien nie wiem czy tak powinno byc czy nie, ja sie ciesze, ze moge wykupic polozna mam wiekszy komfort psychiczny, nie wyobrazam sobie, ze trafiam na jakas nie mila polozna, ktora mnie stresuje albo, ze sie zmieniaja tak to mam zagwarantowana jedna, moja do samego konca, ktora sobie wybralam. To i tak taniej niz bym miala rodzic prywatnie a tak chcialam na poczatku, bo sie tak balam porodu, ale pozniej poczytalam i zdecydowalam sie na taka wlasnie opcje to jest kompromis dla mojego tz(on placi oczywiscie, ja rodze ;P) Mysle, ze nawet jakbym nie miala swojej poloznej to z punktu widzenia profesjonalizmu tak samo by sie mna zajeli, ale to jest dla mnie psychicznie wielka ulga i juz. Vette sliczny malenski brzusio |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Zakorzenienie
|
vette - nie mam słów na Twoje ciało...
![]() Chyba tez się dzisiaj wybierzemy do lidla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Aniu właśnie mam ten pas na sobie od jakiejś godzinki no od dołu rzeczywiście podtrzumuje brzuch, pisze na nim, że polecany jest w szczególności dla osób, które mają problem z bólem pleców i krzyża a mnie taki łapie po pół dnia chodzeniu więc zobaczymy później jaki jest efekt.
#1659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
damian mowi ze w lidlu same ciezarowki i mamy z wozkami. a on chodzil i patrzyl co one biora i na co mowia ze fajne
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Zakorzenienie
|
Hd sytuacja w miarę jest opanowana. Tz teren zawsze był i będzie bardzo podmokły. Póki co wszystkie baraki są pozamykane i nie mamy pojęcia kiedy je otworza. Ale na szczęście rzeka juz nie zagraża. Teraz tylko czekamy na słonce, ale dzis znowu pada.
Wracaj szybko do zdrowia kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj kusicie tym lidlem... Boję się trochę jechać, bo niestety jestem skazana na komunikację miejską... Muszę to z A. obgadać ![]() Pytanko do was dziewczyny tak trochę poza tematem - macie już jakieś pomysły na prezenty dla mam? Nie wiem, co swojej kupić - kwiaty nie dojadą ![]()
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-05-24 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
![]() vette, kolendra śliczne brzuszki siala świetna ta piosenka z kabaretu ![]() Kurde dzisiaj weszłam na wagę ![]() ![]() Mama dzwoniła, że była w Lidlu i kupiła kocyk, ręczniczek z kapturkiem i skarpetki ![]() ania co do termometru to jak ja kupiłam swój to sprawdzałam z takim zwykłym elektronicznym pod pachę, tyle, że w instrukcji pisało, że jak się mierzy w uchu to trzeba odjąć 0,5 stopnia wtedy temperatura jest prawidłowa. Ja ostatnio zaczynam cierpieć z powodu bólu pleców, nie potrafię usiedzieć w jednej pozycji 5 minut. W sobotę byliśmy na urodzinach i się wierciłam cały czas, każdy patrzył na mnie jak na kosmitę. A tak pojadłam, że myślałam, że mi brzuch rozwali. |
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ania zmierz tym termometrem i swoim strym i porownaj, tylko tam trzeba chyba wziac pod uwage, ze wiarygodna temp. z ucha i ze skroni jest troche inna, nie wiem ile na moim jest napisane w instrukcji obslugi, zreszta moj pokauje minki : ), : (, : | dla mniej kumatych ;P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Alguien jeśli chodzi o mojego ojca, to się poprostu domyślił, ale nic nie mówił, bo pewnie czekał, aż sama mu powiem. Wyszło tak, że on powiedział, że wie, przed świętami Wielkiej Nocy. Wczoraj przyszedł podrinkowany i oczywiście podniósł mi ciśnienie, niestety kiedy wypije to nigdy nie wiadomo co będzie robił. Czasem dostaje małpiego rozumu. Wczoraj był w miarę ok... ale ja jakoś nie potrafię ufać osobie która zmienia zdanie co kilka dni, raz jest dobrze, raz źle i tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać.... Kolandra ![]() Ja dziś idę znowu na to spotkanie z psycholożką. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja ostatnio jestem tak źle nastawiona do M. że ta cała terapia to jakieś Mission Impossible ![]()
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() kolandra ![]() vette matko przeciez my wszytskie powpadamy w kompleksy przy tobie !!! ja myślę, że po porodze poprowadzisz wątek o wracaniu do dawnej figury ![]() itakasia śliczny fotelik ale cena mnie zabiła ![]() chce mi się jeść ale nie chce mi się iść do sklepu chyba zjem ciasto na śniadanie a za godzinke gdzieś dopiero pójdę do sklepu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i wyprzedzilas mnie z odpowiedzia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
wolalabym bardziej neutralny kolorek ale balam sie ze w czarnym bedzie latem goraco, a ten zestaw wyglada na zupelnie niezniszczony wiec sie ciesze ![]()
#1672 |
Zakorzenienie
|
PREZENT NA DZIEŃ MATKI
moja mama rzadko dostaje kwiaty od ojca więc kupiliśmy wielki bukiet ![]() Otrzymała tydzień wcześniej ale osobiście ![]() Zamówiliśmy bukiet z kremowych lilii i białych róż. Pięknyyyyyy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Zakorzenienie
|
a ja czekam na kuriera z wanienka i karuzela. ciekawe o ktorej przyjedzie. juz sie nie moge doczekac
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 |
Rozeznanie
|
niezawsze ja przeżywam moje ostatnie obżarstwo bo mi się buzia nie zamyka hehe no i później są efekty. Za dużo śmieci ostatnio jem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zakorzenienie
|
silver crest. o taki
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_10330.htm ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 |
Zakorzenienie
|
To normalne, ze tyjemy to co znalazlam:
Tuż po porodzie stracisz 5-7 kg. Tyle waży dziecko wraz z wodami płodowymi i łożyskiem. W ciągu następnych kilku dni ubędzie ci jeszcze 1-2 kg. Reszta zależy od ciebie. Warstewka tłuszczu stanowi naturalne zapasy na czas karmienia. Nie warto walczyć z nimi zaraz po porodzie. Gwałtowne odchudzanie może cię osłabić i zmniejszyć ilość pokarmu. Jeśli będziesz odżywiać się rozsądnie i ćwiczyć, wrócisz do formy za kilka miesięcy. Co ile waży pod koniec ciąży płód - 3,5 kg macica - 1 kg łożysko - 0,8 kg płyn owodniowy - 1,2 kg piersi - 0,5 kg woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg Razem 10 kg Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz. Ania fajny i niedrogi termometr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Rozeznanie
|
niezawsze to pocieszające, do tłuszczu jeszcze kilka kilogramów hehe. A ty z jakiej firmy masz termometr?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.