|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Witajcie Dziewczynki z wieczora
![]() dzisiaj zabiegany dzien- gosci mialam imieniowych i pichcilam od ranca pysznosci , uff uff ![]() Weronka, super zgrana rodzinka Blondaskow ![]() ![]() Fem- fajne zdjecie i brzucholek, sliczna buzka! ![]() ![]() Ray- dziewuszka, yuuupie! ![]() ![]() Kliwia- ![]() ![]() naked- fajne zdjecia i wozek tez fajny! Przynajmniej troche zaoszczedzisz ![]() No i zazdroszcze wam tych kopniakow... Moj Fasolak jakby sie spokojnieszy zrobil i leniwy ![]() ![]() Zeby wszystko bylo dobrze, zeby wszystko bylo dobrze. Amen.
#4172 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Zuziczka to wszystkiego naj z okazji imieninek
![]() ![]() a co do jutrzejszego usg.. ja też się stresowałam, w końcu to najważniejsze badanie i nie da się nie stresować. ja na początku badania to aż cała drżałam z przejęcia i troszke przerażenia ![]() ale musi być dobrze kochana!! dowiesz się, że serduszko, nerki, mózg itd prawidłowo się rozwijają ![]() ![]()
#4173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dominis jeszczcze roczku nie miała, a mi się juz kolejny bobas marzył... jak widziałm kobiety w ciąży to chora z zazdrości byłam... Dlatego i my szybciutko sie na kolejne zdcydowaliśmy... Zobaczę jak sobie z dwójeczka poradzę, bo jak narazie to juz trzecie planuję przed 30-tją mieć ![]() Ale to chyba wszystko zależy do xharakterku dziecka, przebiegu ciąży i porodu... U mnie ciążą mineła rewelecyjnie..do samego końca byłam zwinna jak sarenka ![]() Moja znajona ma córkę strasznego zbója...wstawałą do niej do 3 roku zycia na początku z 10 razy, a teraz jak dziewucha ma 5 lat wstaje do niej 2 razy!! Ma też roczna dróga córcie i ta nie lepsza... Koleżanka z rozmiaru 48 weszła w 34!!! tak ją dziewczyny wykańczają!! Mówie że praktycznie nie zasypia..bo zaraz i tak trzeba do którejś pannicy wstać.... ![]() ![]() A tak apropo 'robienia" dziewczynki...to wy mierzyłyście temperaturke czy jak? czy tylko testami owulacyjnymi się sugerowałyście?? bo to cza chyba się bzykać 2 dni przed owu ![]() A ja jakoś jej nie mogę wyczuć.... ![]() My wczoraj byliśmy na Rzeszowskim rynku ze znajomymi, Domik sie wyszalał, wybiegała... i padł w drodze na lody ![]() Ale zaraz pojechaliśmy do domciu, a znajomi zostali.... oni dzieci nie mają więc mogą sobie pozwolić na siedzenie do 12 w nocy ![]() Ray...gratuluje dziewczynki.... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dziewczynki szczegolnie te z gimnazjum sa dobrze powalone w dzisiejszych czasach ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- a ja wlasnie otrzymalam newsa od bardzo dobrejj kolezanki ze w ciazy jest ![]() ![]() tylko ona swojego chlopaka zna 6 mscy ![]() ![]()
![]() |
#4175 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też pewnie nie pójdę, bo w tej, do której chciałabym iść są godziny, które niespecjalnie mi pasują.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Naskrobałyście tyle stron, ze nie wiem, kiedy nadrobię ![]() Melduję się po szalonym weekendzie. Mieliśmy 2 przyjęcia komunijne - w pierwszym przypadku TŻ jest chrzestnym, a w drugim - ja siostrą ![]() W piątek i w sobotę masa pracy, byłam padnięta... Wczoraj też się umęczyłam troszkę.. A dziś pobudka przed 6 rano. Ale nie kładę się już, bo wolę drzemkę popołudniu. Moje dziecię było wczoraj nadzwyczaj aktywne, prawie cały dzień (z przerwami oczywiście) kopało ![]() Cytat:
![]() ja tez popieram pomysł ![]()
![]() |
#4177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomidorko trzymamy kciuki!!! ![]() U mnie leje, nic się nie chce a tu tyle do zrobienia... No a mnie wysypało ostatnio. Dostałam pryszczy na szyji i twarzy. Może to moja dziewczynka zabiera mamie urodę? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ray gratuluję dziewczynki!!! ![]() aaa jeszcze co do spania to ja zasypiam na boku, ale budzę się na plecach. Wydaje mi się, że jak mi jest wygodnie, to chyba dzidzi też... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do hemoroidów,to powiem ci,że to straszna sprawa.Ja na początku ciąży się obawiałam,bo kilka razy miałam zaparcia,potem wiadomo nie mogłam nic uskutecznić na tronie przed pare dni i rezultat tył taki,że cały odbyt mnie swędział i do tego przy wypróżnianiu krwawiłam...Zaczęłam się faszerować wszystkim co ma w sobie dużo błonnika(np płatkami śniadaniowymi,sliwkami suszonymi) i jabłkami i mi przeszło.Najważniejsze jest to,żeby starać się codziennie wypróżniać,wtedy jelita ładnie pracują,bo jak jest jakiś zastój to się rozleniwiają i potem to już tylko gorzej... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytasz o robienie dziewczynek...hm...Ja mam do ciebie to samo pytanie tylko odnośnie chłopaków ![]() ![]()
![]() |
#4179 | ||
Zakorzenienie
|
POMI - trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo
malwina1204 - my mamy 1 mały (10m2) pokój + nieco większą kuchnię. Ale jakoś damy radę. martynka81 - gratuluje synka ![]() raczej tak... na początku są zajęcia dla mam, a potem dla par. SR przy szpitalu jest darmowa. Cytat:
na szczęście nie. Ray - ciesze się, że wszystko z dzidzią ok. i Gratuluję córeczki ![]() Cytat:
na plecach już nie mogę, bo nie mogę złapać tchu.. poza tym brzuch uciska mi na żołądek. więc na boku L lub P... Co do płci, większość (rodziny, znajomych) twierdzi, że będzie dziewczynka i już się nawet do tej myśli przyzwyczaiłam. .nawet TŻ mówi moje "dwie kobiety" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ech zobaczymy, najważniejsze, by zdrowe było ![]() Dziewczyny, nie będę pisała każdej z osobna, bo wszystkie macie śliczne brzuszki ![]() Witam wszystkie NOWE mamusie ![]() aaa i zapomniałabym.. wczoraj mój mąż po raz pierwszy czuł kopniaka od naszej dziecinki ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- aaa i jeszcze to: promocje w biedronce: http://www.biedronka.pl/img/ofespec/gup2010/1142.php Lidl http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=10266 Chyba wyruszę dziś na zakupy ![]() A poza tym Pogoda kijowa (wczoraj było słonecznie i ciepło, dziś zbiera się na deszcz), w Parafii Odpust, więc cała ulica w straganach...
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
![]()
Co do techniki spania to ja polecam wykorzystać do tego męża. Mój się idealnie sprawdza zamiast poduszki rogala
![]() ![]() Natomiast na plecach tez mogę spać, tyle że czasem mi ciało drętwieje i wtedy się budzę. Natomiast prawy bok jest praktycznie bezużyteczny, nie mogę poleżeć tak dłużej niż kilka chwil bo całe działo mam zdrętwiałe i nie mogę się potem ruszyć.
#4181 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Pomidorko - życzę Tobie i Twojej dziecince duużooo zdrówka! Ja dziś zrobiłam pierwsze zakupy dla maleństwa. Byłam w Lidlu i zakupiłam body z dł. rękawkiem (2 szt., rozm.62/68), śliniaki (2 szt.), kocyk i skarpetki ![]() ![]() Były też pieluchy pampers new born (94 szt.-45 zł + gratis jakieś chusteczki) - to dobra cena? Tzn. trochę za wcześnie na takie zakupy, ale pytam, bo nie wiem ile kosztują pampersy... Pisałyście o wybielaniu ząbków, ale takie zwykłe pasty wybielające tybu Blend-a-med czy colgate to chyba można?
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-24 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Tak rozmawiacie o tych brzuchach na chłopca i na dziewczynkę ... Ja mam zdecydowanie na chłopca. Ale czy to się sprawdza? ![]() Z przeziębieniem już troszkę lepiej, jutro zrobię kolejne badanie moczu i ten test na glukozę. A co do drugiego dziecka to my już też się zastanawiamy, czy by nie zacząć kilka miesięcy po porodzie, żeby dużej różnicy wieku nie było ![]() Dziewczyny, co sądzicie o imieniu Joanna dla dziewczynki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brzucha, to niby szpiczasty na chłopca a bardziej rozlany na boki to na dziewczynke ![]() ![]() co do imion to Joanna ładne, podoba mi się jeszcze Aleksandra (Ola), Lena, Amelka, Antosia, Hania a co do chłopców, to ja będę miec chyba Ignasia, podoba mi się jeszcze Franek, Julek, Filip i Antoś |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaraz lece do Biedronki po proszek Lovela ![]() ![]() Cytat:
Aha, Bordowa- Asienka- to sliczne imie, znam same fajne kobitki o tym imieniu! Mialam ciezka noc, nie moglam zasnac a telefony obudzily mnie przed 8ma... ![]() ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-05-24 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mama też ją wcześniej tylko z opowiadań znała ![]() Cytat:
Tzn na tyłek wcisnełam ale nie zapiełam..... poprostu brzuch miałam opuchnięty po cc... swe dzinsy dopiero po prawie 2 miesiącach miesięcu założyłam ![]() Hihi..no fakt, udało się zajstrowac dwóch chłopów, ale nic nigdy nie liczyłam, nic nie obserwowałam...byliśmy spontaniczni i bzykaliśmy się kiedy mieliśmy ochote... ![]()
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
kasienka1701 - żeby zwiększyć szanse na chłopca trzeba monitorować cykl i mieć przytulank iw dniu owulacji, a wcześniej sie powstrzymać
![]() Ja miałam monitorowany cykl (z konieczności) i miałam usg w poniedz., wtorek, piątek, a owu była w niedzielę i spodziewamy się chłopca ![]() ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-24 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
hej
ja chodze jak zombie... pierw o brzuchu ja na poczatku mialam taka pileczke, a ostatnim czasu rozeszla tak mi sie miednica ze wszystko sie rozlalo na bok bo sie miejsce zrobilo ![]() co do drugiego dziecka.. nie wiem jak inne mamy ale mi sie trudno bylo zdecydowac... tak na prawde nalegal moj maz jak mala skonczyla roczek. Ja nie bylam pewna.. i prawde mowiac nie bardzo chciala bo mam bardzo energiczna corka, z temeramentem i niecierpliwa. Daje mi tyle czadu ze szok. Jeszcze mielismy w planach wyjazd do usa i nie na reke byla mi ta ciaza. Z nowym rokiem stwierdzilam ze niech bedzie co ma byc, specjalnie sie jakos nie staralam uznalam ze jak zajde w ciaze to dobrze jak nie to jak wroce z usa. No i za pierwszym razem sie udalo ![]() ![]() a zdecydowalam sie teraz bo : nie chcialam duzej roznicy wieku, chce jeszcze isc na studia zaoczne poki jestem w miare mloda i pojsc do pracy, bez juz chodzenia na macierzynskie i inne. I tak to sobie poukladalam. Poniewaz siedze w domu mala za rok idzie do przedszkola drugie bedzie mialo roczek wiec w miare odchowane pojde na zaoczne studia i pozniejdo pracy a dzieci do przedszkola/szkoly i jakos sobie to poukladam ja np dzis jestem wykonczona.. przyznam sie szczerze ze wiecej sie wysypialam kiedy mala byla niemowalkiem wystarczylo dac co 2-3 h jesc i 2-3 h spala a teraz wstaje co 20 min... doslownie dzis juz w nocy myslalam ze bede plakac... bo wstawalam wlasnie co 20 min glowa mnie jeszcze strasznie bolala, bylam zmeczona cholernie. maz probowal isc do malej ale ona go nie chce tylko wola mnie, juz o 3 nad ranem jak mnie wolala i plakala nie poszlam bylam tak zmeczona i rozdrazniona tymi wedrowkami powiedialam ze nie ide.. niech beczy i uspokoila sie poszla dalej spac. tak jest od roku... ![]() juz myslalam isc z nia spac ale nie chce bo lada moment pojawi sie drugie dziecko i nie moge spac w trojke z nimi i co z mezem wtedy, wiec chodze i czekam az to minie... mam taka glupia nadzieje wciaz... mi sie tez nie chce wierzyc ze 1,5 tyg po porodzie da sie wejsc w stare spodnie hahahaha... dobre ![]() jak mi ktos powie ze wlazl w spodnie 1,5 mc po porodzie to jeszcze uwierze ![]()
#4188 |
Zakorzenienie
|
Witam! jestem już po tej wstrętnej glukozie
![]() ![]() A z tym drugim dzieckiem, to myślę, że nie jest łatwo się zdecydować, łatwo może jest wpaść zaraz po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą wątpię żeby kobieta zaraz po porodzie była w stanie mysleć zaraz o drugim ![]() ![]() ![]() Są jakieś wieści od Pomi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Rozeznanie
|
elenka1 ja z moim tż znam się kilka lat ale najpierw byłam z jego przyjacielem gdy się z przyjacielem rozstałam po pół roku byłam z moim obecnym Tż jesteśmy razem od maja 2009 a w styczniu 2010 już zrobiliśmy sobie to maleństwo co mam pod serduszkiem więc 7miesiecy heee
![]() Też chce mieć drugie dziecko ale najpierw niech się urodzi mój skarbek,a potem będziemy myśleć o córce bo córeczke bardzo bym chciała,najpierw trzeba wychować jedno i tak za 3-4 latka następne ![]() Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-05-24 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie. Ja cały spędziłam w Trójmieście z wizytą u brata. Pogoda była śliczna. Kupiłam kilka rzeczy do pokoju dzieciątka, bo za 2 tygodnie rusza remont pokoiku dziecięcego. My urządzamy pokój dla dziecka od razu i tu będzie spał od urodzenia, ale my z nim. Mamy tu duże rozkładane łóżko i przeniesiemy się tu z sypialni na 6-8 miesięcy. Po tym czasie mamy zamiar wrócić "na swoje"
![]() ![]() Nie było mnie tu od piątku i ciężko było nadrobić, do tego zresetował mi się komputer i straciłam wszystkie zaznaczone cytaty. wrrrr więc odpisze tylko z pamięci. Pomidora mam nadzieję, że u Ciebie lepiej. ![]() ![]() Wszystkim mamom,które poznały płeć gratuluję! Ja jutro na 15:40 mam usg połówkowe, mam nadzieję że brzdąc się ujawni. Wszystkie wklejone brzuszki super. Po południu też wkleję zdjęcie z weekendu, jak zobaczyłam swój brzuch na zdjęciach to jestem w szoku, nie sądziłam, że już taki duży. Wczoraj zaczął się 22 tydzień i coraz częściej czuję moje maleństwo. Puka do mnie systematycznie, wczoraj rano odpukiwał nawet na moje pukanie. ![]() Ja śpię zazwyczaj tylko na boku, raczej na lewym czasami na prawym.
#4191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Toż to jak Stare Dobre juz, emeryci prawie ![]() ![]()
![]() |
#4192 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
BAN stały
|
witajcie
![]() u mnie poogda w kratke...Humrek dopisuje.... idziemy na spacerek ![]() a ide w srode do Gina moze sie okaze czy cora czy syn siedzi ![]() milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Raczkowanie
|
Doberek
![]() Oj,kochane ale się tu naczytać musiałam,żeby choć troszkę nadrobić zaległości ![]() pozdrawiam wszystkie nowe i "stare"mamuśki oraz gratuluję poznania płci. JA DZIŚ NA 14,30 do GINA i może wreszcie coś mi powie??!!?? no i chyba przedłuży mi L4 bo dopiero mam pierwsze 2 tyg wolne?!!? buziaki kochane i pytanko na koniec : WIECIE MOŻE CO U POMIDORKI???? JAk tylko beda jakieś wiadomosci to napiszcie nam tu i przekażcie jej gorace pozdrowieeeeenia dla niej i maluszka od nas wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gabisun ja chyba tak jak Ty na drugie narazie się nie zdecyduje, pozyjemy zobaczymy, tylko Tyle że my z TZ musimy sobie wiele jeszcze w zyciu ułożyć (mieszkanie) ja chcialabym do pracy iść chociaż tak jak robi RAY tez mi sie podoba, jedno po drugim i pozniej do pracy itd ale ze względów finansowych napewno róznica miedzy moimi dziecmi będzie spora, nie ma sensu w moim przypadku narobić sobie dzieci a pozniej nie wyrabiac na zakrętach ![]()
![]() |
#4196 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() angelikaw, ja też miałam w zeszłym roku komunię rodzonej siostry, teraz ma 10 lat. A mój braciszek młodszy skończył 2 latka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ycnan, gdzie ja mam znaleźć taki albumik dla maluszka?? patrzyłam na allegro ale chyba ślepa jestem, bo nic nie widzę:/
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-05-24 o 11:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
elenka finansowow nie jest chyba dzuej roznicy jak masz dwoje malych dzieci..
wiesz ja np wlasnie kupowalm dobre rzeczy dla corci i wszystko pochowane mam poopisywane w kartony by wlasnie miec dla drugiego dziecka. wiec np teraz to co wy musicie wydac duzo pieniazkow na cala wyprawke ja juz mam ![]() tak ja np bede miec dwie corki to juz najekonomiczniej ![]() ![]() ![]() takze wydaje mi sie ze tutaj duzych nakladow finansowych az takich nie ma.. zaczna sie jak bedzie szkola mysle, bo ksiazki, plecaki, wycieczki itp ![]() ale oczywiscie kazdy robi jak uwaza ![]() ![]() ![]() ![]()
#4199 | |||
Zadomowienie
|
CZeść dziewczyny
![]() Ledwo mi się udało nadrobić zaległości. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...mojego+dziecka ![]() Jak w google wpiszesz "dziennik mojego dziecka" (możesz dodać wydawnictwo "mwk") to ci tez powyskakuje sporo księgarni internetowych. Cena z okładki to 49,90, za więcej nie kupuj ^^ Co do drugiego dziecka, to jestem tego samego zdania, co Ray. Najlepiej jedno po drugim urodzić i potem zając się sobą, pracą. Dzieci wychowują się razem, jedno dba o drugie (albo i nie ![]() A decyzja o drugim dziecku wydaje mi się łatwiejsza, niż przy pierwszym. Za drugim razem wiadomo już co nas czeka, jak to najprawdopodobniej będzie wyglądało. A przy pierwszym same niewiadome. Tylko przypuszczenia.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-24 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.