|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
u nas też się zaczęło od brwi - ale tu nic nie robiłam, samo zeszło chyba po tygodniu...a teraz ma na główce i smaruję oliwką obficie przed kąpielą tak z 10-15 minut, później wyczesuję i kąpię małego i główkę myję (oczywiście spłukuję tą samą wodą, nie jakąś przegotowaną) po kąpieli już nie natłuszczam...i tego nie wiem właśnie czy się powinno po kąpieli natłuścić czy już nie....ale jak wyczesuję to jest to coraz mniejsze dziadostwo
|
#1892 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wstaw sobie PDC do auta to nie będziesz miała problemu z parkowaniem ja mam w kazdym aucie i to ułatwia życie bardzo . W poprzednim miałam nawet kamere z tyłu ( fabrycznie już była ) i jak się cofało to się włączała . Cytat:
Kup Olejuszke firmy skarb matki w aptece jak się pojawi wiecej zreszta poczytaj w necie jak się to uzywa . My dzis do ikea jedziemy bo mężuś leniwiec nie polazł do pracy . taki dłuższy weekend
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku tos narobila
biedny KUBUS ale dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo moja tesciowa byla zlota kobieta zmarla nieststy miesiac po naszym slubie ale zrobila nam mega prezent na swieta jak sprzatalam to na piecu znalazlam koperte zaadresowana do mojego meza i do mnie podpisana MAMA a tam byla kasiora tescia tak jak ty nienawidze i jest mi cholernie przykro ze on faworyzuje tamta rodzine bardziej nie chodzi by cos nam dawal ale od nas wszystkiego oczekuje maz bierze wolne w pracy zeby go do kliniki wozic a on poprostu nas traktuje jak roboli a tamtego syna z synowa jak bustwo ja zostalam inaczej wychowana bylo nas 3 i wszystkie rodzice tak samo traktowali do dzis mama tak samo nas ttraktuje i daje nam porowno jak nie ma to zadna nie dostanie a jak ma to dzieli na 3 plus siostrzenica czwarta ![]() Darusia tematu chrzcin mu nie odpuszcze jestem zawzieta bo wiem ze jak on nie zaplaci tych kolo 2 tyysiecy za impreze to odda te pieniadze dla tamtych dzieci tak jak zawsze to robi kiedys nie bralam od niego kasy nawet na zakupy sami za wszystko placimy ale ja mu do cholery piore sprzatam prasuje i gotuje wiec niech on sie choc troche wysili i raz zaplaci za cos dla swojej wnuczki na poczatku nie chcialam zeby placil nawet sama chcialam jechac do innej restauracji i zalatwic wszystko ale sasiadka mnie uswiadomila w tym co napisalam wyzej bo dlaczego ma dawac tylko jednym wnukom zwlaszcza ze tamci nawet do niego nie przyjezdzaja pojawiaja sie tylko wtedy jak potrzebuja kasy a tak to nawet nie dzwonia ani nie przyjezdzaja do nas Baobabku doszlo ?? podoba sie ?? czy zrobic inne ?? a wlasnie Darusia doszlo juz cos do Ciebie?? bo jak nie to musze isc na poczte sprawdzic bo u nas poczta tak dziala ze przyjmuja cos wrzucaja na zaplecze i czasem o tym zapominaja tak szla paczka do mojej siostry 4 tygodnie az mnie skrecilo ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- AniaP a to mozna do kazdego auta montowac ?? Baobabku sliczny usmiech Kubusia
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
ASIULEK_23- ale fajna z Was rodzinka. A Ty to faktycznie chudzielec.
Baobabek - Twój Kubuś to taki duży się wydaje na 2-im zdjęciu ale w ramionach TZ to taki maleńki. Dobrze ze nic się nie stało i wszystko dobrze sie skończyło z tym samochodem. Ja też trochę sie boję takiej sytuacji tylko że ja mam taki samochód który się nie zamknie jak kluczyk jest w środku. Wasi TZ to Was chyba "ubiją" jak zobaczą swoje zdjęcia w internecie ![]() AniaP- Twoje dzieci jak zwykle prześliczne i Ola już nawet trochę podobna do Szymka się robi .
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz cos jeszcze potrzebowala to pisz smialo no i pozostale dziewczyny ponawiam oferte zaproszeniowa czekam na zdjecia dzieciackow ![]() Pop mozesz przeslac mi zdjecie Oliwki na meila prosze ![]() AniaP Ty tak samo ![]() Asiulek Aneczka Mloda Darusia Plmadzia Ferrou Ankazar Mrowak Koglus Minka Libra Izumi i wszystkie pozostale o ktorych zapomnialam prosze o zdjecie dzieciaczka na meila paulinas82a@o2.pl tylko prosze najpozniej do jutra rana mi wyslac mam dla was niespodzianke tylko prosze napisac w meilu nick zebym wiedziala kogo to dzidzius i imie dzidziusia ![]() a im szybciej wyslecie tym lepiej
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2010-05-24 o 11:41 |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i my fajnie wyglądamy jak ja w płaskich butach jestem
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie byla polozna u nas i mowila zebym smarowala oliwa z oliwek lub oilanem.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- u nas nie ma nic ze skarbu matki- ja dostalam wtedy nagrode za ten artykol to z tego kosmetyki dostalismy ale olejuszki nie bylo a juz sie wlasnie pytalam, co za cholerna dziura zabita dechami. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- drcron no to niech oddaje, jego kasa ma prawo robic co chce, ja bym ta zrobila ale na bank bym na jego lache nie liczyla, nie chce niech nie placi, jak ma stawiac warunki, doradzic zawsze mozna ale za taki tekst bym nawet sekunde nie myslala i nie plaszczyla sie przed nim. ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- ja bym nikogo na sile nie zmuszala, jak mialbyu to wielka łachą robic;/ ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- doszla paczka od Agnieszki, od Ciebie Paulinko jeszcze nic nie przyszlo.Paczki zapakowane, nie otwarte, w dzien dziecka mam zadzwonic do tego domu dziecka bo maja jakas impre konkursy i tak dalej i mi pani dokladnie powie kiedy moge przyjechac. ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ania p nademna jak bylam mala wosk lali, podobnie nad moim chrzesniakiem, ja wierze w takie rzeczy bo sama widzialam jaka poprawa byla pozniej, a tak wyl non stop zupelnie bez powodu , plakal by plakac ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- kurde a ja nie mam zdjecia padl mi komputer aparatu nie moge znalesc i co teraz? zaraz kupimy dzisiaj jakis aparat pewnie wiec zrobie i wysle na pewno.Chcielibysmy jakis fajny ale nie musi byc zaden profesjonalny bo ani ja ani tz nie mamy czasu na fotki, tylko nie chce zeby nam cos umknelo, a pewnie jak kupimy tamten sie znajdzie-wrrrr
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to pojde zapytac i czekam na fotke
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
mi położna mówiła że niektóre mamy jak i dzieci źle reagują na herbatki z kopru, właśnie bączkami. Ja teraz piję tą w saszetkach z rossmanna i mój już tych bączków tyle nie puszcza, a piję z 3 herbatki dziennie. widocznie w sładzie mniej kopru a też inne składniki lepiej działają na niego. Używałam infracol i nie skutkował
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie wszystko przeszukalam i nie wiem a fajny ten aparat byl a teraz sie zastanawialismy nad kupnem nowego i zobaczymy czy dzis go znajde czy nie jak znajde to idziemy moze jakis kupimy.
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- moja polozna mowi ze dziecko jesli jest dopajane powinno na dobewypic tyle ile jedna porcja mleczka.
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
jak Wasze maluchy reagują na chustę? mój jak go do niej wkładam to się drze, i mu nie przechodzi
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- pochwalę się , wkońcu wziełam sie za siebie, i wczoraj biegałam, a dzisiaj jak młody spał to 20 min na steperze(nie przeszkadzało mu skrzypienie) i jeszcze 50 brzuszków na prost i po 25 bocznych, i nawet zdążyłam prysznic wziąść i dopiero się obudził
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od 1 czerwca wracam na fitnes mama 2 godz z mala posiedzi a ja z siostrzenica bede chodzila bo w grupie razniej :Pa moja uwielbia chuste wczoraj 3 godziny na spacerze bylysmy z chusta bo wozkiem ciasno by bylo i caly ten czas spala
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
daria kubuś też na głowce nic nie miał i też codziennie smarowałam oliwką, to się poprostu z dnia na dzień pojawiło
![]() u Ciebie nie ma Skarbu Matki a u mnie pieluch z Belli . A mały dostał na policzkach uculenia od mojego pudru jak go przytulałam i teraz zero malowania...tylko oczy mi zostały
|
#1905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz na buźce czasem jej wychodzi, ale to od tego, że jak ją nosimy to czasem zapomnimy pieluszkę podłożyć. Trzymam kciuki aby u was też przeszło ![]() A my dziś wracamy do Polski NARESZCIE!!!Do napisania z ojczyzny
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
o fitnesie czy siłowni to narazie pomarzyć mogę, bo niemam z kim Erwina zostawić
Erwi płacze jak nie ma mamy blisko, i tylko mój tż jeszcze go poskromi. Ale już planuję że w czerwcu na próbę pójdę i go z dziadkiem na spacerze zostawie.
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogóle to dzisiaj moja "kochana" teściowa ma imieniny...i jednym z gości będzie mój dyr ze szkoły
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lachon z Ciebie (pamiętacie to określenie?
Jak Ty zrobiłaś 6h spacer? a co z karmieniem? Bo ja po max 3 h lecę do domu bo przecież musi jeść- a może masz jakiś patent? aneczka, czemu podajesz glukoze? Jakas zmeczona jestem wiecie. Moj TZ pracowal w sobote, pracowal CALA niedziele wczoraj no i dzisiaj zaczyna normalny tydzien pracy...ma srody wolne, ale zawsze schodza nam na zalatwianiu spraw biezacych z calego tygodnia. Nie moge sie doczekac wakacji, bo on ma prawie 3 miechy wolne, ale do tej pory musze jeszcze caly czerwiec i pol lipca zniesc. Chyba mnie sily opuszczaja. Nawet mi sie nie chce na spacer dzisiaj isc- znowu mam lazic sama...nadchodzi dół? drcron, co Ty knujesz tam?
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysokoprocentowy ch
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ale moja nie jest na butli i w tym rzecz, bo bulte to i na dworze mozna podac, a ja cycka nie zamierzam wyrzucac na spacerze
No i ja juz nie wiem gdzie mam chodzic na te spacery. Staram sie nie chodzic przy ulicy i jak obejde stawek dwa razy dookola to tak z 40 minut minie i co potem? Cholery juz dostaje od tych samym tras spacerowych. A Wy chodzicie przy ulicy i jezdzacych samochodach?
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
ja normalnie do miasta śmigam zalatwiam przy okazji swoje sprawy.
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
ja też po mieście śmigam. A jak pojechaliśmy nad jeziorko to jak młody zgodniam to komfortowo w aucie karmiłam
, no ale już mniej komfortowo pieluchę zmieniałam bo kupa była, tż obok na fotelu, drugi synek z tyłu więc niebardzo gdzie a wyganiać ich nie chciałam bo deszcz nas dopadł, to na nogach, i uf sie udało.
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
ano widzisz, a ja nawet jak wchodze z nia po zakupy jedzeniowe na poczatku spaceru to robie je w tempie ekspresowym coby dziecko bylo na powietrzu jak najwiecej a nie w sklepie. Dlatego moje spacery to w 100% (no moze czasem w 95%) przebywanie na powietrzu i lazenie ciagle, a potem wieczorem mi nogi w tylek wlaza i bola.
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
ja smigam wszedzie, gdybym chodzila tylko po "zielonyc terenach"a akurat na takich mieszkam
blisko lasów i łęgów to po 1 nie zalatwilabym nic a tez potrzebuje do miasta wyjsc wiec wtedy biore malucha i smigamy sobie z tym ze zakupy robie przed sklepem bo nie chce mi sie z wozkiem wchodzic i wtedy wychodzi znajoma psrzedawczyni ja jej mowie co chce a ona mi wynosi:P a ogolnie wracajac idziemy nad rzeczke zobaczyc i po wałach sie przejsc prawie zawsze
|
|
#1916 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No! w końcu posprzątane
ostatnio mam jakąś jazdę i mnie wpienia jak coś nie jest "na swoim miejscu" ![]() ale śliczna i szczęśliwa rodzinka Cytat:
Cytat:
A teściów mam fajnych, bardzo ich lubię i oni chyba mnie też Znam ich już pOnad 8 lat, teraz mieszkamy razem, w ogóle oddali nam dwa mniejsze pokoje, pomagają nam jak tylko się da natomiast moja matka zbyt często mnie denerwuje Niby jest ok, ale ma swoje jazdy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Postaram się jak najszybciej wysłać zdjęcie A z zaproszeniami to jeszcze terminu chrzcin nie mamy
|
|||||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami wezmę ze sobą książkę i siadam gdzieś na ławce, teraz jak będzie cieplej czyli z 30stopni to biorę kocyk i na polanie będziemy się wygrzewać Po spacerze zazwyczaj wstępuję do rodziców i tam siedzę w ogrodzie z siostrami i plotkujemy I tak mija 3h ![]() Ulicami staram się nie łazic, no chyba że coś jest do załatwienia na mieście
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
co do jazd z dotykaniem dziecka ja tak nie mam, jak ktos przychodzi do mnie pyta czy moze wziasc czy cos to nie widze problemu zadnego , wole zeby mala byla przyzwyczajona do ludzi a nie tylko do mnie i męza.
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo mu nie mow na imprezie tylko po co by sobie humoru nie psol :PCytat:
![]() dziewczyny a czy moge tutaj na forum wstawic to co gotowe wyszlo z tych co mi zdjecia juz wyslaly ?? czy wolicie na meila ?? ale to dopiero na meila za dwa dni zreszta na forum tez za dwa dni dopiero wam pokaze jak juz cos
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

ale dam rade
i piękna a sukienusia jest urocza
Dziękuję
) i my fajnie wyglądamy jak ja w płaskich butach jestem

padl mi komputer aparatu nie moge znalesc i co teraz? zaraz kupimy dzisiaj jakis aparat pewnie wiec zrobie i wysle na pewno.