|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Melina Zazdrośnic...ciąg dalszy zmagań z marzeniami cz. 18
Cytat:
jest owszem kilka kwestii, z którymi się zgadzam, ale poza tym to nic ciekawego |
|
|
|
|
#2522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
TŻ był kiedyś z dzieciakami na wycieczce. W tamtym roku chcieliśmy iść, i nawet pojechaliśmy, tylko że już przy wejściu rozpętała się taka ulewa, że zrezygnowaliśmy.Ale za to ja zaliczyłam kiedyś Kasprowy na nogach I to z doliny Kościeliska w te, i z powrotem ![]() Cytat:
![]() Wolę zginąć na hulajnodze
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdaczku wiem że to jest irracjonalne
Ale wiesz, nie zawsze wypadek samochodowy jest spowodowany z Twojej winy. Wystarczy, że jakiś kierowca Tira zasnie za kierownicą i wjedzie na Twój pas...
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Cytat:
![]() Swoją drogą to jest ciekawe. Jest dużo ludzi, którzy boją się jeździć samochodem i np. nie robią dlatego prawa jazdy. I to się spotyka z powszechnym zrozumieniem. A strach przed lataniem? Reakcja jest zawsze taka sama: No co ty? Latać się boisz, przecież to bezpieczne... Bezpieczniejsze niż samochód". Do jednych trafiają statystyki wypadków, do innych nieuchronność śmierci w wypadku samolotu i brak możliwości jakiejkolwiek kontroli tego. Ja mam to drugie Z resztą sporo wiem o statystyce, m.in. że nie należy jej ufać ![]() W pracy jak powiedziałam, że nie latam, to zrobili na mnie wielkie oczy Ale ostatecznie pozwolili jeździć pociągami. Ale gdzieś na inny kontynent mnie nie wyślą. Nie będę narażać życia
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2010-05-24 o 12:55 Powód: wywód o statystyce :D |
||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie lubię cebuli i nie mogę się przełamać
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
spoooko, bez cebuli można żyć
Wystarczy czosnek
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
No czosnek jest ok
To prawie tak samo jak z samolotami i samochodami
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem czy bym się bała latać bo nigdy nie miałam okazji. Taki naziemny wsiór ze mnie.
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
ejj, czuję się olana w kwestii KOREKTY Waszej cudnej kucharskiej książki!
jak mnie nie chcecie, to prosze mi to wprost powiedzieć ![]() w ogóle to miałam sen ślubny i... zdecydowałam, że nie chcę kościelnego. ciężkie to było, ale jednak. tzn. to już na jawie zdecydowałam
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkałam w Kościelisku i stamtąd na Kasprowy szliśmy na nogach i z powrotem Wiem, że Doliną Kościelską, tyle pamiętam
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Też jestem wsiurem nielotem
|
||
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Dotarły moje perfumy: L de Lolita i Dune. Lolitka cudna, Dior typowo wieczorowy, ale tez fajny
Póki co mam dość ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Ale nasza ksiązka będzie idealna i nic nie będzie trzeba poprawiać
|
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Rain, śniło mi się, że wzięliśmy ślub kościelny i nie umiałam spać spokojnie nocami. ciągle czułam niepokój dziwny. Koniec snu
i rano, jak się mejkapowałam, to myślałam o tym i doszłam do wniosku, że tak pewnie bym się czuła. Co z tego, że uważam się za wierzącą, co z tego, że luby też tak o sobie myśli, skoro by wziąć ślub kościelny, musielibyśmy skłamać, że chcemy stosować metody NPR, których raczej na bank stosować nie bedziemy, że orgazm tylko w takich i takich warunkach mozemy mieć, no i co najgorsze - że żałujemy tego, że współżyliśmy, że mieszkamy razem itp. a tego bym nie umiała powiedzieć, P. też nie. nawet myślałam, czy nie pogadać o tym z ojczulkiem z mojej parafii, ale nie wiem, czy jest sens. Trudno, wierzę, że Bóg nie skreśla ludzi dobrych. my w te wakacje też chyba Zakopane zobaczymy w końcu - pierwszy raz w życiu
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, żeby nie było OT
![]() Leżymy już z TŻ w łóżku i przeglądałam sobie katalog Aparta (TŻ ma znizki jakieś i przysyłają mu zawsze do domu nowe katalogi). I mówię: "Oooo! Moje wymarzone obrączki!" Na co TŻ: "Zaraz mi pokażesz". No to pokazałam, a on nic, tylko zaczął przeglądać katalog od początku, tzn. w sumie od tyłu, no ale w każdym bądź razie cały I co chwila: "A ten pierścionek Ci się podoba?". A ja na każdy (bo złoty) praktycznie: "Nie". TŻ: "Dlaczego?" Ja: "No bo jest żółty Jak ruski. Ja wolę z białego złota". A On na to: "Bo Ty się us....ś na to białe złoto. Pierścionek musi być złoty! (chodziło mu o to, że z tradycyjnego złota". A ja na to: "Mi sie takie nie podobają". No i temat sie zakończył. Ale dziś wstałam i mówię: "Ale wiesz co? Tak sobie przemyślałam, że jednak złoty pierścionek tez mógłby być. Koleżanka ma taki, i wsumie na palcu ładnie wygląda, a też mi się początkowo na zdjęciu nie podobał TŻ w śmiech ![]() No to tyle w tym temacie Jak ci faceci mają z nami wytrzymać?
|
#2540 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie, co nie przeszkadza mi się bać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Twój wybór ![]() aaaa powiem Wam coś apropos opowieści o katalogu obrączek, ale w klubie
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że mój nie dostaje takich katalogów on za to wie, że ja żółtego nie lubię, z resztą sam mi powiedział, że do mnie nie pasuje, alleluja Gwizdak, trzymam za słowo ja oczywiście, za darmo zrobiłabym tę korektę, byle byście mnie wpisały na stronie redakcyjnej, cobym mogła sobie to do CV dopisać
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
A już załatwione
Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2010-05-24 o 15:00 |
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już z 10 lat temu. Jakieś 7 lat temu ze sobą zamieszkali, a teraz mają 4 letnią córkę. Ze 3 lata teu postanowili ślub wziąć. I Ksiądz nie dość, że im niczego nie kazał żałować to jeszcze zaproponował chrzest małej za 1 zamachem. Tak zrobili. uroczystość była super Poprowadzona z charyzmą, wesoła Na koniec ślubu ksiądz im życzył dużo miłości i zaznaczył, że ich już Bóg miłością obdarzył, a z tej miłości są już i owoce i z tego trzeba się cieszyć, po czym przystąpił do chrztu Bywają i fajni księża
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Rain, no tak, ale tu nie ma dobrego wyjścia - jako osoba, która wierzy w Boga, Chrystusa itd. mam twardy orzech do zgryzienia. Albo będę hipokrytką, licząc na to, że Bóg mi to wybaczy, bo przecież jestem osobą dobrą, nikogo nie krzywdzę, a Kościół często się w swoim nauczaniu mylił i zmieniał zdanie, albo będę żyć w zgodzie z sobą, ale z dala od Boga (chodzi mi o niepełne uczestnictwo we mszy św. - teraz też nie przyjmuję komunii, ale liczyłam, że to się po ślubie zmieni).
jednak wolę żyć w zgodzie z sobą. |
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2010-05-24 o 14:55 |
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wstałam o 12 ![]() Oszaleje dziś od samego rana nooo nadrobiłam Was , zacytowałam kilka osób i co i Neostrada mi się rozłączyła i musiałam resetować komputer Pamiętam , że ktoś mówił , że może TŻ ma eyrostek czy coś miał wycinany w młodym wieku , o 12 w nocy mu przeszło , wygrzebała swoje leki z szafki na wymiotowanie i jakoś jakoś mu przeszło . Dziś rano już się lepiej czuł , w sumie o 1 w nocy marudził , że ma ochotę na fasolkę po bretońsku czyli to była pierwsza oznaka , że już mu lepiej .Wieczorem gdy tak leżeliśmy sobie i gadaliśmy o dzieciach , żeby : miały moje oczy , jego rzęsy i tyłek i takie tam pierdoły jeszcze ....I w ogóle tak miło było , w ogóle ja jestem blondynką , TŻ ma czarne włosy i mamy małe obawy czy dzieci nie będą rude ![]() Ale w sumie ważne by były zdrowe i TŻ tak w pewnym momencie patrzy na mnie i mówi , że mnie Kocha , no to ja już w ogóle Naprawdę ostatnie miesiące , widzę jak TŻ się zmienił na lepsze , że się stara jest kochany , w sumie widzę jego dojrzałość taką , że jest właśnie to wkroczenie w dorosłe wspólne życie i myślę , że zbliżamy się powoli do punktu kumulacyjnego...( ) dopiero teraz zaczynam dostrzegać tą dojrzałość ... ale w ogóle w TŻ pracy nagadują mu by się nie żenił ![]() bo to na początku tylko fajnie wygląda a potem już nie i denerwuje mnie takie gadanie TŻ jest najmłodszy tam w pracy pośród tych brygadzistów wszyscy mają dzieci , żony , mężów .... A TŻ ma 27 lat i to już czas na założenie rodziny jak dla mnie .I w ogóle nie rozumiem po co ludzie gadają takie rzeczy ....My ogólnie Tworzymy dość inny związek niż wszyscy ( mam w sumie porównanie pośród znajomych , rodziny ) nawet moi rodzice wolą abyśmy my z nimi gdzieś jechali niż brat ze swoją narzeczoną .... Ostatnio nawet TŻ się śmiał , że za 20 lat też będę marudzić : " no chodź szybko przytul mnie mocnoooo " a ja mu na to tak ale nie tak jak teraz bo będą inne sprawy , dzieci i że będę tullac tak się do niego nawet jak będę mieć te 80 lat ![]() Wybaczcie za moją długą wypowiedz ale musiałam komuś się wygadać
|
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że jak trafisz do fajnego księdza, to Ci pomoże z tego wybrnąć, tak żeby wilk był syty i owca cała. W końcu to nie średniowiecze
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym właśnie chciała z żółtego złota. Kiedyś, kilka miesięcy temu rozmawialiśmy o tym z Tztem i powiedziałam, ze jakby nie mógł się kiedys zdecydować (
) to niech postawi na klasykę Takie są moim zdaniem sliczne, ale będę się cieszyć z każdego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Swoją drogą same byśmy mogły wydać poradnik lepszy niż "Zołz" - w końcu tyle już zaręczyłyśmy panienek
)
jest owszem kilka kwestii, z którymi się zgadzam, ale poza tym to nic ciekawego 
Ja też się boję latać 

Ale wiesz, nie zawsze wypadek samochodowy jest spowodowany z Twojej winy. Wystarczy, że jakiś kierowca Tira zasnie za kierownicą i wjedzie na Twój pas...

Ja też nie lubię cebuli i nie mogę się przełamać 

czyli to była pierwsza oznaka , że już mu lepiej
) dopiero teraz zaczynam dostrzegać tą dojrzałość ... ale w ogóle w TŻ pracy nagadują mu by się nie żenił