Przedluzanie wlosów,problemy ,pytania-czesc IV wątek zbiorczy. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 14:38   #1231
iizzaa4
Raczkowanie

Dot.: Przedluzanie wlosów-czesc IV wątek zbiorczy.

DIRVINA
a ogólnie włoski są w dotyku takie naturalne i mięciutkie? czy raczej odznaczają się mocno ,że wiesz nie są Twoje ? mam nadzieję,że mi przyjdą szybko i będą takie jakie własnie chciałam ;D
55 cm powinno długośći wystarczy ;D hm ;*
iizzaa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:14   #1232
Dirvina
Raczkowanie

Są mięciutkie, lsniącenaprawde się nie odznaczają

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=520464
Dirvina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:02   #1233
iizzaa4
Raczkowanie

To bardzo fajnie
A zniszczyłaś sobie bardzo tym farbowaniem? ;**
Stary 2010-05-18, 17:08   #1234
Dirvina
Raczkowanie

myslalam ze zniszcze bardziej, a w efekcie one bardzo ladnie sie prezentują, prawie jak przed farbowaniem. Poza tym dzieki temu bardziej pasują do moich wlasnych wlosow bo przeciez one nie sa tak idealne. I dopiero by sie odroznialo

Stary 2010-05-18, 17:13   #1235
iizzaa4
Raczkowanie

Aa rozumiem. Chociaż Twoje włoski są naprawdę śliczne! ;**
Ja myślę,że jak też rozjaśnie swoje włoski kupione to nie zniszczą się aż tak bardzo , bardzo : ( i "pożyją" przynajmniej rok hm ;*
Stary 2010-05-18, 17:24   #1236
MYSIACZKA
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie mi
Kupiłam włosy luzem i chcę je doczepić sobie za pomocą pistoletu (zgrzewy keratynowe).
Ale gdy bede te włosy "luzem" zgrzewac/doklejać do moich to mi powypada troche tych sztucznych i z kolei jest mi niewygodnie tak.\
Mam więc pytanie czy moge sobie zrobic pasemka keratynowe (pistoletem) , miałabym juz gotowe i musiałabym je tylko zrolowac z moimi gorącą keratyną.

Niepamietam ale chyba juz tak kiedys robilam ale nie jestem pewna wiec Pomocy ,Z gory dzieki . Pozdrawiam serdecznie
MYSIACZKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:05   #1237
nataliaOoO
Przyczajenie

Witam serdecznie. Mam pytanie zamówiłam sobie włosy syntetyczne na micro ringi. Mają mi one służyć tylko kilka tygodni w wakacje. Ale mam pytanie jak mam o nie dbać? Aby się nie plątały i nie wyglądały po tych kilku tygodniach strasznie? Jakich szamponów i odżywek używać najlepiej?
nataliaOoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:38   #1238
dorotkam
Raczkowanie

a może chce ktoś włosy na clipy ciemny blond kupione z allegro od użytkowanika VICTORIA_HAIR

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=307
Moje preferencje
dorotkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:27   #1239
ruda228
Raczkowanie

Dirvina - świetne masz te włoski, a to są gotowe clipy cz tasma?
Dokąd masz te clipy ?
ruda228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:44   #1240
Dirvina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda228 Pokaż wiadomość
Dirvina - świetne masz te włoski, a to są gotowe clipy cz tasma?
Dokąd masz te clipy ?

gotowe clipy, mialy 55cm siegaly prawie do pasa mi, byly dla mnie stanowczo za dlugie obcielam i teraz mają trochę mniej

Stary 2010-05-20, 15:51   #1241
Anethka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotkam Pokaż wiadomość
a może chce ktoś włosy na clipy ciemny blond kupione z allegro od użytkowanika VICTORIA_HAIR
Zadaj sobie trud i przeszukaj wątek - o tym allegrowiczu mówiłyśmy wiele razy.

Cytat:
Witam was kochane ) jestem tu nowa)
Za 2 tygodnie jadę na wesele ) zawsze marzyłam o dość długich włoskach ) moje niestety są bardzo zniszczone i nie rosną wcale ;P zastanawiam sie nad kupieniem włosów syntetycznych "clip on" bądź "clip in" (nie wiem czy się różnią ) ale w każdym bądź razie ma być to zakup na jeden wieczór ) nie chce wydawać majątku na włosy naturalne które założę tylko ten jeden raz ;P i chce zakupić włoski syntetyczne ;p ale obawiam się ze będą miały taki lalkowaty połysk ;p czego bardzo bym nie chciała ;p i teraz moje pytanie do Pań :Czy któraś z was zamawiała kiedyś włoski u tego sprzedawcy : http://allegro.pl/item1042019020_wlo...wypr zedaz.html

Niby pisze ze wyglądają naturalnie ;p ale mam obawy co do tego ) a nie mam czasu na zabawę w zamawianie jednego pasemka by sprawdzić )
1. Nie zaryzykowałabym kupna tak tanich włosów.
2. Syntetyczne będą mieć sztuczny połysk - nie ma innej możliwości. Na zdjęciach mogą wyjść nie za ciekawie...

KLIK
Anethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:06   #1242
MYSIACZKA
Raczkowanie

Niech mi ktos pomoże? Nikt nie zna odpowiedzi;( ?
Stary 2010-05-23, 13:53   #1243
Płazik
Raczkowanie

ściąganie tulejek .

Czy ściąganie tulejek jest trudne? Czy może to zrobić mi ktoś niedoświadoczony, jeśli kupię cążki? Jeśli tak to jakie cążki? Na co zwracac uwagę? No chyba, ze ktoś ma namiary na niedrogie ściąganie.. ale mimo wszystko wolałabym to zrobić sama z zaufaną osobą..

Moja skromna galeria :

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381397
Płazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 14:01   #1244
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Dot.: ściąganie tulejek .

Cytat:
Napisane przez Płazik Pokaż wiadomość
Czy ściąganie tulejek jest trudne? Czy może to zrobić mi ktoś niedoświadoczony, jeśli kupię cążki? Jeśli tak to jakie cążki? Na co zwracac uwagę? No chyba, ze ktoś ma namiary na niedrogie ściąganie.. ale mimo wszystko wolałabym to zrobić sama z zaufaną osobą..
nie wiem czy zakladanie oddzielnego watku bylo dobre bo masz watek na temat przedluzania włosow i tam powinnas pytac

Ja nosilam microringi i zdjelam je sobie sama. Cążki wystarczy kupic zwykle male ja takim zdejmowalam. Po zdjeciu tulejek od skory włosy moga sie platac poniewaz kazde pasemko zakonczone jest keratyna i mogla sie przez ten czas uzytkowania włosow troche rozpuscic. Bron Boże nie rozczesuj ich na sile. Jak masz oliwke w domu to nanies troche na te koltuny i powoli staraj sie je rozczesac. Jesli dlugo nosilas wlosy mozesz miec wrazenie ze polowy włosow nie masz, nie wystrasz sie hehe to normalne odczucie po zdjeciu przedluzanych włosow

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 14:14   #1245
Płazik
Raczkowanie

Dziękuje za odpowiedź

A jest jakiś specjalny sposób na ściaganie ich? Może jakaś instrukcja jest w Internecie?

Moja skromna galeria :

Stary 2010-05-23, 16:03   #1246
MYSIACZKA
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie mi
Kupiłam włosy luzem i chcę je doczepić sobie za pomocą pistoletu (zgrzewy keratynowe).
Ale gdy bede te włosy "luzem" zgrzewac/doklejać do moich to mi powypada troche tych sztucznych i z kolei jest mi niewygodnie tak.\
Mam więc pytanie czy moge sobie zrobic pasemka keratynowe (pistoletem) , miałabym juz gotowe i musiałabym je tylko zrolowac z moimi gorącą keratyną.

Niepamietam ale chyba juz tak kiedys robilam ale nie jestem pewna wiec Pomocy ,Z gory dzieki . Pozdrawiam serdecznie
Stary 2010-05-24, 09:58   #1247
specjalistka99
Raczkowanie

Cytat:
Ale tulejki inaczej się zdejmuje o ile zostały odpowiednio założone, jak microringi. Jeżeli są zaciśnięte na 2 razy raczej bez specjalnych cążek się nie obejdzie. Takie cążki to wydatek min. 70-100 zł, więc chyba wyjdzie taniej zdejmowanie u kogoś.
specjalistka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 16:01   #1248
8joja8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MYSIACZKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie mi

Nigdy tak nie robiłam ale umiem sobie to wyobrazić i napewno będzie lepiej jak je najpierw zrobisz w pasemka a potem dopiero zrolujesz . Jeżeli będziesz chciała zrobić to od razu to z pewnością stracisz wiele włosów, będą spadać, plątać się. Lepiej pomału a solidnie. Powodzenia
8joja8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 16:57   #1249
xxxAnguaxxx
Raczkowanie

Mój TŻ uwielbia długie włosy i chciała bym mu zrobić prezent na naszą rocznice . Szukam kogoś dobrego w okolicy kotliny kłodzkiej, opcjonalnie może być też Wrocław. Znalazłam takie coś ale nie wiem czy warto? http://allegro.pl/item1051500000_prz...sionalnie.html co o tym myślicie? bo swoje mam strasznie rzadkie, poniszczone przez prostownice i nie chce jeszcze bardziej ich dobijać, że przedłużę poźniej ściagne i bede łysa :|
xxxAnguaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:00   #1250
Płazik
Raczkowanie

A moglby mi ktos pokazac jak powinny wygladac takie cazki dos ciagania tulejek? To mzoe sobie kupię i chlopak mi zdjemie te tulejki.. Bede miala na przyszlosc. (Bo chce zrobic kurs przedluzania wloskow)

Moja skromna galeria :

Stary 2010-05-24, 17:59   #1251
MYSIACZKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 8joja8 Pokaż wiadomość
Nigdy tak nie robiłam ale umiem sobie to wyobrazić i napewno będzie lepiej jak je najpierw zrobisz w pasemka a potem dopiero zrolujesz . Jeżeli będziesz chciała zrobić to od razu to z pewnością stracisz wiele włosów, będą spadać, plątać się. Lepiej pomału a solidnie. Powodzenia
Dziękuje za pomoc, własnie o to mi chodziło zrozumiałas w 100 % hehe Pozdrawiam

Juz myślałam ze nikt mi nie pomoze i mnie nie zrozumie

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
A moglby mi ktos pokazac jak powinny wygladac takie cazki dos ciagania tulejek? To mzoe sobie kupię i chlopak mi zdjemie te tulejki.. Bede miala na przyszlosc. (Bo chce zrobic kurs przedluzania wloskow)
Proszę znalazłam jedne z tańszych.. http://www.allegro.pl/item1031044260...cze_wlosy.html

Jezeli planujesz robic kurs to możesz je sobie zakupić napewno sie
przydadzą ja jednak polecam ringi napewno są tansze jezeli chodzi o ściąganie i łatwiejsze .

Tutaj masz stronę jak robić i sciągac krok po kroku miedzy innymi tulejki zajrzyj : http://www.4great-hair.com/info_pages.php?pages_id=5

Powodzenia

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxAnguaxxx Pokaż wiadomość
Mój TŻ uwielbia długie włosy i chciała bym mu zrobić prezent na naszą rocznice . Szukam kogoś dobrego w okolicy kotliny kłodzkiej, opcjonalnie może być też Wrocław. Znalazłam takie coś ale nie wiem czy warto? http://allegro.pl/item1051500000_prz...sionalnie.html co o tym myślicie? bo swoje mam strasznie rzadkie, poniszczone przez prostownice i nie chce jeszcze bardziej ich dobijać, że przedłużę poźniej ściagne i bede łysa :|

Może Clip in było by rozwiązaniem ??
Stary 2010-05-24, 20:15   #1252
xxxAnguaxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MYSIACZKA Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Może Clip in było by rozwiązaniem ??
to raczej nie dla mnie codziennie sie tym bawić
xxxAnguaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 21:01   #1253
charlotte0103
Przyczajenie

Włosy do założenia na klipsy

Witam mam pytanie czy ktos ma włosy doczepiane na klipsy ? czy jestescie z nich zadowolone?
http://allegro.pl/item1053952394_wlo...cm_klipsy.html chciałabym zamowic na allegro ale wolałabym kupic gdzies w sklepie, moze sie orientujecie czy w gdansku (trojmiescie) sa takie sklepy? pozdrawiam
charlotte0103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 22:59   #1254
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
Napisane przez xxxAnguaxxx Pokaż wiadomość
Ja robiłam włoski u tej dziewczyny. NIE POLECAM JEJ !! Wybrałam włosy remy europejskie. Co do jakości się nie sprzeczam ale kreatyna zaczyna puszczać więc nie jest dobrze. Mam doczepione na mikroringi. JEśli chodzi o samą dziewczynę jest bardzo nieprzyjemna, nie sympatyczna. Nie chciała w ogóle rozmawiać nawet jak ciągnęłam ją za język. Włosy mi strasznie szarpała, 2 dni nie mogłam nawet dotknąc głowy Nie polecam jej

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:48   #1255
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Dziewczyny od lat przedłuzam włosy ale postanowilam spróbowac Clipów no i teraz nie wiem
Dostałam doczepiłam i one sa luzne nie mozna ich tak fest przyczepic chyba bała bym sie ze spadną;-)
Kupiłam u KEGEL włoski i przyczepiam sobie znowu
Stary 2010-05-25, 19:59   #1256
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez aga3331 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od lat przedłuzam włosy ale postanowilam spróbowac Clipów no i teraz nie wiem
Dostałam doczepiłam i one sa luzne nie mozna ich tak fest przyczepic chyba bała bym sie ze spadną;-)
Kupiłam u KEGEL włoski i przyczepiam sobie znowu
jak wpinasz spinki to swoje naturalne lekko stapiruj u nasady i spryskaj lakierem, nastepnie wepnij spinki. Nic nie bedzie spadac

Stary 2010-05-25, 21:44   #1257
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość
jak wpinasz spinki to swoje naturalne lekko stapiruj u nasady i spryskaj lakierem, nastepnie wepnij spinki. Nic nie bedzie spadac
O dziekuje z tyłu mam na kreatyna ale kupiłam na boki bo tam mam troche te włoski słabsze i chciałam zeby odpoczely
Stary 2010-05-25, 23:00   #1258
marta0078
Raczkowanie

Drogie dziewczynki,
jakiś rok temu przedłużałam włosy metodą Hair Strip ( zdjęcia w poprzednim wątku) niestety wytrzymałam tylko trzy tygodnie włosy okazały się do kitu, a taśmy się zsuwały (spartaczona robota Pani fryzjerki). Teraz włoski trochę odrosły i kusi mnie żeby je sobie znów przedłużyć. Jak myślicie czy dam radę z pomocą koleżanki założyć sobie taśmy na Liquid Gold albo Tape on? Nie chodzi o kasę ale po prostu nie mogę znaleźć żadnej kobitki w okolicy która by robiła taką metodą. Poza tym jak już zakupię swój klej to sama będę mogła robić poprawki jak coś się stanie. Czy może któraś z was zakładała sobie włosy sama którąś z tych metod? Jak myślicie uda mi się?
marta0078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 22:50   #1259
mijaaaa
Raczkowanie

Dobry wieczór
kupiłam ostatnio włosy clip in syntetyczne, z tego powodu, aby sprawdzić jak się je nosi, czy widać spinki itd. niestety te syntetyczne plączą się chociaż da się je rozczesać, ale już nie wyglądają na takie ładne.Teraz chcę kupić naturalne, ale nie wiem czy również będą się plątać itd. Widzę , że macie duże doświadczenie więc proszę Was o odpowiedź, z góry mówię , że nie dałam rady przejrzeć całego wątku i być może już padło te pytanie
mijaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 02:13   #1260
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez marta0078 Pokaż wiadomość
Drogie dziewczynki,
jakiś rok temu przedłużałam włosy metodą Hair Strip ( zdjęcia w poprzednim wątku) niestety wytrzymałam tylko trzy tygodnie włosy okazały się do kitu, a taśmy się zsuwały (spartaczona robota Pani fryzjerki). Teraz włoski trochę odrosły i kusi mnie żeby je sobie znów przedłużyć. Jak myślicie czy dam radę z pomocą koleżanki założyć sobie taśmy na Liquid Gold albo Tape on? Nie chodzi o kasę ale po prostu nie mogę znaleźć żadnej kobitki w okolicy która by robiła taką metodą. Poza tym jak już zakupię swój klej to sama będę mogła robić poprawki jak coś się stanie. Czy może któraś z was zakładała sobie włosy sama którąś z tych metod? Jak myślicie uda mi się?
moze w takim razie wybierz inna metode?

Pamietam, że jedna z dziewczyn miala tasmy firmy catzy mozna je niestety nabyc tylko w profesjonalnych salonach, nie zsuwaly sie jej tak jak inne do tej pory. Myśle jednak, że bez pomocy fachowca sie nie obejdzie. Założyc rowniez trzeba umiec, dokladnie oczyscic włosy specjalnym szamponem ktorym sie myje swoje włosy przed przedłuzaniem wyplukuje on te wszystkie silkony z odzywek ktore stosujemy nacodzien. Jeszcze zalezy jakie włosy chcesz kupic od razu z tasma tape off czy kupic osobno włosy i polaczyc z ta tasma. Od razu mowie, że gotowe tasmy sa bezuzyteczne, trzeba sobie wspomoc liquid goldem bo bedą sie zsuwac.

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mijaaaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
kupiłam ostatnio włosy clip in syntetyczne, z tego powodu, aby sprawdzić jak się je nosi, czy widać spinki itd. niestety te syntetyczne plączą się chociaż da się je rozczesać, ale już nie wyglądają na takie ładne.Teraz chcę kupić naturalne, ale nie wiem czy również będą się plątać itd. Widzę , że macie duże doświadczenie więc proszę Was o odpowiedź, z góry mówię , że nie dałam rady przejrzeć całego wątku i być może już padło te pytanie
Jesli chodzi o włosy naturalne to oczywiscie są lepsze. Wszystkoo zalezy jakiej jakosci chcesz kupic włosy, tansze bywaja czesto klopotliwe niestety. Jesli chodzi o platanie to trzeba o nie prawidlowo dbac a koltunow nie bedzie, czesac czesto, nawilzac. Z tanich włosow ja nosze od tzw '' sandritki'' nick z allegro CLIP-IN i są naprawde ok. Dziewczyny polecaja rowniez włosy ze strony dobrewlosy.pl oraz włosy Kegla jednak są drozsze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości