|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
Tak samo mnie "załatwiły specjalistki" z karoline Jestem wściekła, bo w przymierzalnie tego za dobrze nie widać, ale ten mój 70FF na moje wymiary 76pod/94 w biuście, jest po prostu za duży Owszem w sklepie ponaciągało się paskami i niby było ok, ale w praktyce fiszbiny właśnie są dużo poniżej pasa pod biustem, gdzie powinny być. Jak je podepcham wyżej, to robi się pusto w misce u góry, a po pewnym czasie fiszbiny zjeżdżają znów niżej. Zresztą jak na nie patrzę to one włażą mi aż na boki tułowia - tam piersi już nie ma , nie mówiąc już jakie ślady robią na mostku ![]() Byłam przypadkiem w jakiejś galerii i zaszłam do salonu Samanty i kupiłam 2 staniki, które sa odpowiednie na mój biust, który nie jest zby duży, a bardziej szeroki Pani powiedziałą, które modele są dla mnie, a które eweidentnie nie, bo liczy się nie tylko komfort, ale i wygląd biustu. Poleciła mi fasony, które będą biust przesuwać do środka i rzeczywiście nic mnie nie gniecie, biust wygląda jak jabłuszka na tacy Pani zresztą miłośniczka bielizny - umie dobrać biustonosz na konkretny biust, bo niestety niektóre biustonosze, choć ładne, to ładnie prezentują się na obfitych, pełnych biustach itd.Jestem bardzo zadowolona i wściekła jednocześnie. bo za 2 biustonosze dałam 190 zł, a za ten Panache 159 i jest za duży ![]() Dziewczyny czy można jakoś przerobić za duży biustonosz Kurczę był drogi i nie wiem co zrobić Można jakoś np. skrócić fiszbiny, podszyć wkładki mam ten model.
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
A z Samanty kupiłam Arika i Blanka w rozmiarze 70E
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki!
dopiero zaczynam moja przygode z dobrze dobranymi stanikami skorzystalam z przelicznika i jednej rzeczy nie rozumiem ![]() mam 73cm pod biustem ciasno mierzone i 84 luzno w biuscie przelicza mi na 65C nie ma w rozmiarowce 70tki?8cm mniej wydaje mi sie sporą róznicą
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
8cm nie jest sporą różnicą, ale tylko przy większych biustach.
Twój nie potrzebuje bardzo mocnego podtrzymania, więc myślę, że zadowoli się ścisłymi 70b Szczęściara
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli rozumiem ze 65c stoi kolo 70b? jesli wziac pare rozm do przymierzania?
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o pomoc, zainteresowałam się tym dobieraniem . Piersi małe ale trzeba o nie zadbać
pod biustem na wydechu 70 w biuście 82 w kalkulatorze wychodzi mi 65 B ale dla mnie to jakaś totalna abstrakcja, teraz noszę 75 A/B w zależności od sklepu |
|
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
Natalalala - dokładnie tak, próbuj 65c, 70b, czasem też może być 70c, 65b, 65d itp. zależy jak wypada dany model, trzeba mierzyć. Tylko nie bierz większych obwodów niż ścisłe 70tki.
Monian - szukaj 65b (tak, tak) lub ścisłych 70a, ewentualnie 70b. Obwód 75 jest na Ciebie za luźny, to tak jakby kupować dżinsy o szerokości 100cm na 90cm w biodrach. Poza tym, obwód się naciąga, a miarka nie, więc czasem potrzeba węższego.
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
sprzedawcy na allegro podają często gŁebokośc miseczki - tylko jak sie ja mierzy ?
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------
|
#1419 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc, jest ją ciężko zmierzyć, ale teoretycznie to poprowadzenie miarki przez środek miseczki(od wewnątrz), poprzez najgłębsze miejsce.
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki - takie proste a nie moglam skojarzyc , powinnam byc blondynką
|
|
#1422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Mi się bardzo podoba jak leży stanik na Black Cat. Na jednym profilu miseczka rzeczywiście się marszczy, ale na drugim nie. Moim zdaniem stanik jest rozmiarowo dobry, tylko po prostu dopasowany do większej piersi (no i tak powinno być).
Mariola13, fiszbiny zjejżdżają, bo są na Ciebie za szerokie. Można je wymienić na inne węższe, albo zegiąć, ale wtedy miska się jeszcze bardziej powiększy. Może biust Ci zmigruje do niego? Nie zgadzam się z panią z Samanty, ze na kontrenty biust konretny fason stanika potrzebny, dużo więcej zależy od konkretnego modelu. Balkonetki też mogą być dla Ciebie, ale z węższym mostkiem i z węższymi fiszbinami. |
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślę, żeby może wtedy spłycić nieco miski i dać np. poduszeczki ![]() Jej chodziło o to, że nie każdy biust ładnie wygląda w każdym modelu Niektóre piersi potrzebuję podniesienia, a inne nie , więc nie będzie im potrzeny biustonosz, którego zadaniem jest podnoszenie go
|
|
#1425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesteś pewna tego 70E? Samanta ma rozmiarówkę polską, więc to jest co najmniej 2 miski mniej od Twojego regularnego rozmiaru. Aż tak dużo miseczkowe modele? Czy może jednak za małe? |
||
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robi bardzo ładny dekolt Może to i dzwine, ale czuję się w nim komfortowo, nic nie włazi mi pod pachę, nie pije, nie wydusza Zrobiłabym zdjęcie, ale muszę kupić baterie do aparatu.Dostałam dzisiaj Masquerade Tiffany 70F. Może być, ale gdyby miska była o numer mniejsza nie byłoby źle Chyba włożę do niego wkładki
|
|
#1427 |
|
BAN stały
|
dzięki dziewczyny
![]() nadal się zastanawiam nad Harmony 28DD.. Podoba mi się jak leży pomijając to odchylanie się górnej częsci miseczki.. tak samo było c Cleo georgiem: 28D przylegał itp alespłaszczał a 28 DD ładnie kształtował.. szukam 28D z harmony ale nigdzie nie ma cielistego a szkodami go oddawać
|
|
|
|
#1428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Znalazłam już sklep w moim mieście i w tym tygodniu się tam wybieram |
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzisiaj po okazyjnej cenie stanik, nawet znalazłam do niego stringi (szkoda, że nie figi), więc zrobił się komplecik
![]() Sęk w tym, że stanik ma za długie ramiączka Nawet przy maksymalnym ich skróceniu nadal są za długie, wystarczy, że się mocno przechylę w bok i ramiączko mi spada Czy któraś z Was skracała ramiączka w staniku? Jeśli tak, to w jaki sposób? Bardzo proszę o radę... Póki co nie odrywałam od stanika żadnych metek, w ciągu dwóch tygodni mogę go oddać do sklepu, a szkoda by mi było go zwracać ![]() Przeszukiwałam wątek, ale nie znalazłam nigdzie info o skracaniu. Mam nadzieję, że nie przeoczyłam
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-05-25 o 22:47 |
|
|
|
#1430 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() mozna zrobic samemu, mozna udac sie do krawcowej, kosztuje to pare zlotych, zdaje sie.
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie czy on jest dobry?
Obwód czuję że jest ok nic mnie nie pije miski też wygodne tylko taki rozpłaszczony ten biust mi sie wydaje Edytowane przez ewaw71 Czas edycji: 2010-05-27 o 13:31 |
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
A wygarnęłaś dobrze? Bo dla mnie wygląda, jak tylko nałożony NA biust.
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że tak
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko zastanawiam się, czy nie będzie mnie denerwował szew po zszyciu ramiączka w całość Ale z drugiej strony ten stanik kosztował grosze ![]() Poćwiczę na jakimś starym 75B i zobaczę, co mi wyjdzie
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2010-05-26 o 10:19 |
|
|
|
|
#1435 |
|
Przyczajenie
|
Cześc Dziewczyny
zainteresowałam się tym dobieraniem odpowiedniego stanika,tym bardziej,że wydaje mi się,że nosze nieodpowiedni ;/ mogłbyście mi pomóc ? Mierzone ciasno pod biustem 75 cm Luźno 78 Obwód biustu w pozycji pochylonej 90 cm mam nadzieję,że mi podpowiecie jakie staniki moge nosic i gdzie w przyzwoitej cenie mogę kupić biustonosz w moim rozmiarze
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
pod biustem wyszlo mi 70
w biuscie luzno 84/85 bo nie wiem az jak luzno mierzyc i wyszlo mi 65C/D i teraz mam pytanie czy kupujac stanik to moge kupowac z push upem czy nie? boze a ja mam na sobie teraz 75! dawno sie nie mierzylam....a ostatnio schudlam
24.03.2016 Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2010-05-26 o 13:43 |
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dziewczyny, potrzebuję pomocy!
Pod biustem mam 68, w biuście - 83 cm, a ten kalkulator liczy mi 60E? Jeszcze 60 to OK, ale miseczka E? Ja pływam w C...
|
|
|
|
#1438 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ten kalkulator trochę za bardzo zaniża (bo jest dostosowany do dużych biustów). Ja bym radziła zacząć od rozmiaru 65D. |
|||
|
|
|
#1440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja nie mam biustu większego przed okresem, tylko po
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Jestem wściekła, bo w przymierzalnie tego za dobrze nie widać, ale ten mój 70FF na moje wymiary 76pod/94 w biuście, jest po prostu za duży 
Pani zresztą miłośniczka bielizny - umie dobrać biustonosz na konkretny biust, bo niestety niektóre biustonosze, choć ładne, to ładnie prezentują się na obfitych, pełnych biustach itd.
Kurczę był drogi i nie wiem co zrobić 

Tak myślę, żeby może wtedy spłycić nieco miski i dać np. poduszeczki