Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 08:22   #4291
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Marta- pokój wyszedł fajny, będzie miał maluszek naprawdę kolorowo
dziekuje

Pomidora kamien z serca ze juz lepije.... ale opieka w szpitalu tragedia.... dbaj o siebie i o dzidziolka!

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
swietny pokoj, naprawde zdolna z ciebie kobieta, a jaki brzunio fajowy
dziekuje a brzuch sie gratis zalapalm w lustrze hhahaha

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
jaki śliczny pokoik...sama bym taki chciała...
dziekuje

Cytat:
no i już złożone łóżeczko
super lozeczko tez takie chcemy zwykle proste bez szalenstw poszalelismy na scianach

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Marta, pokój naprawdę super Że też wam się chciało...
:
dziekuje
a chcialo sie moj tz jest rewelacyjny i bardzo sie nakrecil jak mu pokazlalam fotki pokoiku Szokoladki.. a ze nakljki mielismy to czemu nie szczegolnie ze i ja i przyjaciolka i tz mamy jakies tam umiejetnosci plastyczne nie wielkie ale jednak

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Martucha, jestem w szoku! Super Wam wyszlo! BRAWO!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ja za 5 czerwca bede miec glukoze 75 na dwie godziny. Pytalam o cytryne, ale lekarka mi nie pozwolila ;( powiedzila ze dokladnie badanie nie wychodzi ;( Kurde i co ja zrobie, myslslam ze jeszcze z cytryna to wytrzymam.
Mam pytanie: czy ja sama mam ja sobie kupic (bo zapomnialam zapytac) jak tak to gdzie?
I czy ona jest naprawde taka slodka? 75 gram to ile bedzie tego roztworu- jakiej wielkosci butelka/ szklanka?
hmmm gukoza jest w kubku takim jak kawa z automatu - 200 ml max.. jak nie mozesz glukozy to wypij na raz naprawde bo jak sie zawahasz to bedzie ciezko.. potem pewnie cie dzwignie ale jak juz radzily dziewczyny lepiej sie powstrzytmac niz pic jeszcze raz...a pocieszajace jest to ze po takiej dawce cukru malenstwo zacznie fikac koziolki

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Martucha- sliczny ten pokoik! U nas bedzie bez szalenstw, odmaluje jedna sciane w kaciku dzidziusia na ceglasto (pokoj jest zolty i narazie to nasz salon). Drugi pokoj (narazie nasza sypialnia) przeksztalci sie w salon. My bedziemy z dzidziusiem w jednym pokoju.
dziekuje
Stary 2010-05-25, 08:24   #4292
Ineczka33
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

justysia, kilka stron wcześniej jest pełna lista takiej wyprawki. I jeszcze wątek Polecamy-Odradzamy to kopalnia wiedzy na ten temat.
Stary 2010-05-25, 08:27   #4293
malwina1204
Rozeznanie

Pomi witamy super,że jesteś
Martucha piękny pokoik,dzieciątko będzie czuło się jak w bajce
zuziczka gratuluje SYNKA!
bordowa gratuluje CÓRUNI
szczęśliwa brzusio piękny prawdziwa mamuśia

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 08:33   #4294
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość

a ja tez dzis byłam w Lidlu i kupiłam te body za 12, 99.Fajneee są,tylko na ok.2 mc bo 62/68 rozmiar,mniejszych nie było,ale to nic,przyda się!
i skarpetki 4 pary takie kofane ze słoniami hehehehhe i narazie dosc bo jeszcze czas...a pozatym niema co przeginac hihihihiih

laski,a do szpitala dla malucha to jaki rozmiar bierzecie i co dokładnie??
Ja tez pojechalam do Lidla, ale dopiero kolo 17,00 i juz prawie nic nie bylo i Nic nie kupiłam były tylko kocyki. WIdać dobre jakosciowo było bo poszło jak świeze bułeczki

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
uwaga bede sie chwalic... skonczylismy pokoj syna..
Brawo pokój wyszedł genialnie!

Cytat:
Szkoda, że jeszcze nie wiesz, mam nadzieję, że moje dziecię nie będzie uparte i jutro pokaże co ma między nogami.
Do szpitala będę brała zestawy r. 56. Koszulka+ kaftanik+śpioszki

A to ja 21 tydzień 6 dni. Włosy wiatrem czesane
Szczęsliwa!Brzusio duży,imponujący i powodzenia u lekarza, aby dzidzia się ujawiniła i chciała wspólpracowac hehe

Witaj Pomi super, ze wszystko dobrz się skończyło Uważaj na WAS i duzo odpoczywaj!

Cytat:
dzisiaj byłam na zakupach w Manufakturze i znalazłam parę ładnych rzeczy...
pakazuję kolekcję mojego bejbika (nie tylko z dzisiejszych zakupów)...
super Ja też juz kupiłam łozeczko była prawdziwa okazja i też juz stoi złożone

Cytat:
Ja za 5 czerwca bede miec glukoze 75 na dwie godziny. Pytalam o cytryne, ale lekarka mi nie pozwolila ;( powiedzila ze dokladnie badanie nie wychodzi ;( Kurde i co ja zrobie, myslslam ze jeszcze z cytryna to wytrzymam.
Mam pytanie: czy ja sama mam ja sobie kupic (bo zapomnialam zapytac) jak tak to gdzie?
I czy ona jest naprawde taka slodka? 75 gram to ile bedzie tego roztworu- jakiej wielkosci butelka/ szklanka?
Ja glukoze miałam wczoraj- 5ogr pielegniarka przygotwala mi to w szklance. dodałam troszke cytryny i powiem, ze nie było to złe DAŁO SIĘ WYPIĆ I nie ma co szaleć poprostu dość słodkie i tyle, ale nie ciąglo na wymioty i było ok
dzis jeszcze wyniki- mocz, morfologia..
A na jutro umowiłam się na USG4D na 17.30 - hehe Będę MIała Cudny DZIEN MAMY dostane moze prezent od mojego dzidziusia i okaze sie kto tam na 100% jest bo moj lekarz nie jest pewny :-P
Stary 2010-05-25, 08:37   #4295
justysia8522
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
justysia, kilka stron wcześniej jest pełna lista takiej wyprawki. I jeszcze wątek Polecamy-Odradzamy to kopalnia wiedzy na ten temat.
Dziękuję za szybką odpowiedz
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 08:46   #4296
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Martucha piękny pokoik,dzieciątko będzie czuło się jak w bajce
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Brawo pokój wyszedł genialnie!

A na jutro umowiłam się na USG4D na 17.30 - hehe Będę MIała Cudny DZIEN MAMY dostane moze prezent od mojego dzidziusia i okaze sie kto tam na 100% jest bo moj lekarz nie jest pewny :-P
dziekuje widze zakupy pelna para
ale bedziesz miala jutro piekny dzien mamy
Stary 2010-05-25, 08:50   #4297
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
to zależy od laboratorium. W moim dają, ale czasem trzeba przynieść swoją- lepiej więc zapytaj. Jeśli będziesz musiała kupić to poszukaj w większych sklepach- hipermarketach albo lepszych delikatesach typu Alma, Bomi- powinna być albo przy cukrach i słodzikach, albo ew. na dziale ze zdrową żywnością
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 08:57   #4298
martucha84
Zakorzenienie

wanilia ja kupywalam w aptece - 50 za 3 zlote, a 75 kosztuje 4 zl.. taka jest http://www.prolabnaklo.pl/glukoza.htm
Stary 2010-05-25, 08:58   #4299
bordowa
Wtajemniczenie

Ale mnie straszycie z tą glukozą, ja myślałam, że to nic takiego, a tu widzę że ochydztwo jakieś ;] Ale wytrzyma się, innego wyjścia nie ma. Cieszę się, że mam 50g a nie 75, bo kiepsko reaguję na ukłucia i do trzeciego i tak bym pewnie nie dotrwała
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:34   #4300
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki,
czytam Was, ale nie zdaze odpisac.
Wlasnie wrocilam z wizyty u gina i jest....
SYNUŚ!!!!
I wszystko jest dobrze, maly w 22tyg wazy 475g i straszna wiercipieta
Ale lekarz go uchwycil i to na pewno nie jest pepowina, hehe.

Tak wiec dostalam swoj prezent na imieniny . I dodatek w postaci nadcisnienia tez

sciskam was wszystkie! jestem bardzo szczesliwaaaaa!
Zuziczka gratulacje

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG.

Będzie dziewczynka!!!
Chcieliśmy chłopca, ale już się cieszymy na dziewczynkę. Tż się ożywił i ciągle z brzuchem gada, a ja już się bałam, że on taki nieczuły ...

No i będzie Joanna
Bordowa gratulacje z powodu Joanny

Cytat:
a moze miala tylko brzuszek i 1.5 tyg po jest juz ok... ja jestem w 7 miesiacu i wchodze w swoje spodnie z przed ciazy i sie zapinam bez problemu (nosze biodrowki) wiec nie widze w tym nic dziwnego...

mi wyszla corcia.. a bedzie syn

co edo dnia mamy itd.. to ja uwazam ze mame ma sie jedna... i ze to jej sie sklada zyczenia... tesciowej moge skladac wdzien tesciowej.. tyle...
to nie moja mama wiec.. nie widze zwiazku...

dobre!!

gratulacjeeee

uwaga bede sie chwalic... skonczylismy pokoj syna.. poki co same sciany no ale juz wam pokaze
czesc to naklejki reszta malowana
aha na jednej scianie mam wielka szafe komandora z lustrami wiec czesc fotek jest w odbiciu lustrzanym
aha jak bedzie lozeczko komoda i lozko pod oknm to troche sie dolu straci wiec nie bedzie tak wiele tej "trawy" wolelismy jednak zrobic wiecej ajkbysmy sie w przemeblowanie wzieli
Martucha pokój jest rewelacyjny. Ja też właśnie zastanawiam się nad zgadaniem się z koleżanką z pracy która ma talent plastyczny żebyśmy spróbowały coś takiego wymodzić bo jak sama się do tego zabiorę to rezultaty mogą być opłakane

Pomidora dobrze że już wszystko ok. Oby szyjka już się trzymała i nic się z nią dalej nie działo

Ależ na zwolnieniu jest cudownie, właśnie się zastanawiam jak to będzie wracać do pracy po takim czasie odpoczywania
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:59   #4301
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
uwaga bede sie chwalic... skonczylismy pokoj syna.. poki co same sciany no ale juz wam pokaze
czesc to naklejki reszta malowana
aha na jednej scianie mam wielka szafe komandora z lustrami wiec czesc fotek jest w odbiciu lustrzanym
aha jak bedzie lozeczko komoda i lozko pod oknm to troche sie dolu straci wiec nie bedzie tak wiele tej "trawy" wolelismy jednak zrobic wiecej ajkbysmy sie w przemeblowanie wzieli
Fajny ten pokoik

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Cieszę się, że wszystko u ciebie ok.

A ja dzisiaj stwierdziłam (to znaczy właściwie wczoraj), że jednak trochę za szybko tyję. Doszłam do 57 kg... czyli jest mnie +7 a jestem w 24 tygodniu. I tak się zastanawiam nad jakąś dietką ciążową... Do tego okazało się, że mam anemię i jem żelazo w tabletkach, ale wiadomo pasowało by coś powsuwać bogatego w żelazo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 10:03   #4302
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Cześć mamuśki
Fajnie, że wszystko jest dobrze. Mam nadzieję, że lekarz to potwierdzi w czwartek. Mimo wszystko odpoczywaj do czwartku, leż i leniuchuj

Cytat:
będzie dobrze... trzymam
jejku jaki masz wielgaśny brzuszek... prześliczny...
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Szczęśliwa, wielki brzusio już masz Albo taki się wydaje, bo siedzisz... A włoski/fryzurkę masz naprawdę śliczną
Cytat:
[]szczęśliwa[/COLOR][/B] brzusio piękny prawdziwa mamuśia
Cytat:
J
Szczęsliwa!Brzusio duży,imponujący i powodzenia u lekarza, aby dzidzia się ujawiniła i chciała wspólpracowac hehe
Dziękuję dziewczyny, pewnie trochę bluzka "robi swoje" bo na kilku zdjęciach brzuchal wyszedł naprawdę spory. W rzeczywistości jest raczej mniejszy (chyba). Dzięki też za kciuki, przydadzą się dzisiaj

Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
Witam w pogodny, słoneczny dzień
Mam ogromną prośbę do bardziej doświadczonych dziewczyn, czy mogłybyście napisać z czego powinna składać się cała wyprawka dla maluszka?????
Jakiś czas temu wklejałam taką przykładową mocnooooo rozbudowaną listę. Zaraz poszukam.

Cytat:
Teraz wielkie myslenie nad imieniem pomiedzy-Aleksander, Tadeusz, Andrzej, Arkadiusz i Tomasz- szalenstwo jednym slowem.
Jeśli u nas będzie chłopiec to na drugie będzie miała Tadeusz- po dziadkach moim i mojego męża

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 10:04   #4303
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć dziwczynki ja tak na chwilę bo mam złe dni na uczelni Myślałam że po ostatniej rozmowie z moja Pania Promotor jakoś to będzie ale jest coraz gorze. Czuję się jak trędowata Nie ma dla mnie czasu nie sprawdza mi pracy Wyszło na to że ciąża to dla niej za duże wyzwanie i nie moze mnie traktować normalnie Zaczynam miec dość denerwuje się tu tylko Zastanawim się nad dziekanka ale wiem że powrót ni ebędzie łatwy i że mogę nie skończyc tego doktoratu a juz 3 lata mijają
Po co ja odjęłam ą decyzje nigdy więcej...

Pomidorko cieszę się że już ok
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 10:07   #4304
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Pomi
super, że wszystko dobrze ale musiałaś się nastresować przez położne dlatego ja nie dałam się zamknąć w szpitalu dobrze, że tam nie rodzisz
Martucha pokoik śliczny
Szczęśliwa no maluszek ma tam na pewno wygodnie ślicznie

He he piszecie, że glukoze wypiłyście na raz , a ja sobie łyczkami piłam i to bez cytryny fakt cały dzień mi się odbijało tym "cukrem pudrem", ale da się przeżyć dziewczyny dobrze, że tego nie trzeba było robić w I trymestrze, bo byłaby masakra

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 10:12   #4305
Szczęśliwa
Zadomowienie

Justysia- wklejam jeszcze raz tą listę.
Jest to lista taka "pełna" są na niej zarówno rzeczy zbędne jak i niezbędne no i cześć doświadczonych mamuś wypowiedziało się, że niektóre rzeczy można kupić po kilku miesiącach, jak się pozna temperament dzieciątka np. mata edukacyjna.

1. wózek 3w 1
2. leżaczek
3. rożek
4. przewijak na łóżeczko
5. łóżeczko
6. materac
7. ceratka do łóżeczka 2szt.
8. wypełnienie pościeli
9. prześcieradła 3szt.
10. pościel 2 komplety
11. kocyk ciepły (hiszpański)
12. kocyk cienki bawełniany 2szt
13. karuzela nad łóżeczko
14. wanienka
15. termometr do wody
16. ręczniki z kapturkiem 3szt.
17. ręcznik kąpielowy 2szt.
18. myjki frotte
19. smoczek 2szt
20. elektroniczna niania
21. mata edukacyjna
22. ciuszki:
-body r. 56 i 62
-kaftanik r. 56 i 62
-śpioszki r. 56 i 62
-pajacyki r. 56 i 62
-skarpetki 4 pary
-łapki 3 pary
-czapeczka cienka wiązana 2szt.
-czapeczka grubsza 2szt

-bluzki długi rękaw 62/68cm 6 szt.
-bluzy 62/68 cm 2szt.
-spodenki 62/68cm (w tym ogrodniczki) 6szt
-bluza polar 62cm 1szt.
-rajstopki 62cm 3pary
-śliniaczki 3szt.
-kombinezon na zimę 1szt
-czapeczka na zimę
-pieluchy tetra 10szt
-pieluchy flanela 5 szt.
23. parafina ciekła
24. mydełko
25. sudokrem na odparzenia
26. krem pielęgnacyjny
27. chusteczki nawilżane 3 paczki
28. gaziki jałowe
29. spirytus
30. woda utleniona
31. nożyczki do paznokci
32. szczoteczka do włosków
33. patyczki kosmetyczne
34. frida (lub sopelek) do noska
35. maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki
36. termometr
37. pampersy 7-8/dzień-5 mega paczek/ miesiąc-
38. wkładki laktacyjne 2 opakowania
39. butelka 125ml 2 sztuki
40. smoczki do butelek
41. szczotka do mycia butelek
42. -herbatka koperkowa
43. kropelki esputicon na wzdęcia
44. maść majerankowa
45. sól fizjologiczna w rozpylaczu
46. tantum rosa dla mamy

Dla mamy do szpitala.
-podpaski nocne
-podkłady na łóżko
-lewatywa- czasami wymagają w szpitalu
-papier toaletowy
-majtki jednorazowe
-stanik do karmienia
-koszule nocne do karmienia 2szt

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 10:21   #4306
bordowa
Wtajemniczenie

Czytałam kiedyś w jakiejś książce, że brzuch w ciąży może się czasem powiększyć z dnia na dzień. Jakoś nie chciało mi się w to wierzyć, ale dziś się sama przekonałam. Przez noc brzuch mi się powiększył Jakby mnie wzdęło I jakoś tak jakby troszkę niżej opadł, wystający się zrobił. Ale byłam w szoku jak spojrzałam w lustro!

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-05-25 o 10:23
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 10:23   #4307
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
a ja w sobotę kupiłam sobie dwie pary białych super spodni na lato jedne z happy mum(długie, eleganckie), a drugie z 9fashion (rybaczki, z których po podwinięciu nogawki robią się szorty).
Też muszę się zaopatrzyć w spodnie na lato,jakieś rybaczki itp.Powiedz mi tylko jak ma zapięcie-jest jakiś ściągacz czy ten pas z gumką?

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
dobra to jeszcze uwaga co do imiona znalazlam Zoja jakos mnie wzielo i przegladam orginalne imiona hahaha... Zoja takie wydaje mi sie nowoczesna forma Zosi
Też ostatnio spotkałam się z tym imieniem i zastanawialismy sie z mężem czy Zoja to pełna forma czy to jakieś zdrobnienie od innego imienia. Poza tym oryginalne jest bardzo,ale córki bym tak nie nazwała,bałabym się,że będzie mi to wypominać przez całe życie
Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gratulacje zuziczka!!!
ja jestem ciekawa czy u mnie na kolejnej wizycie jednak ta dziewczynka nie zamieni się w chłopca bo jakieś takie dziwne przeczucia mnie nachodzą
Jejku,ja mam to samo.Gin niby mówił,że dziewczynka,ale jakoś mam zawachania,żeby kupować dziewczęce rzeczy.Wszystkie znaki na niebie i ziemi i ludzie mówią,że powinien być chłopak...Zobaczymy na następnym badaniu,a może dopiero na porodówce

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Będzie dziewczynka!!!
Gratuluję

Cytat:
uwaga bede sie chwalic... skonczylismy pokoj syna..
Widać,że włożyliście w to duzo pracy

Cytat:
Cześć mamuśki
Dziękuję bardzo za zainteresowanie i tyle ciepłych słów - zrobiło mi się niesamowicie miło, że tyle osób trzymało za nas kciuki
Dobrze,że u ciebie wszystko w porządku-oby tak dalej,aż do porodu

A ja właśnie wróciłam z egzaminu-zdałam na 5
Mężulek kupił wczoraj z Lidlu kocyk dla naszej Lalki-fajny jest,mięciutki i całkiem gruby.
Miłego dnia wszystkim

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 10:26   #4308
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj stwierdziłam (to znaczy właściwie wczoraj), że jednak trochę za szybko tyję. Doszłam do 57 kg... czyli jest mnie +7 a jestem w 24 tygodniu. I tak się zastanawiam nad jakąś dietką ciążową... Do tego okazało się, że mam anemię i jem żelazo w tabletkach, ale wiadomo pasowało by coś powsuwać bogatego w żelazo.
Daj spokoj Klarissa, ja jestem w 23tyg i waze 66kg (co prawda wieczorem i w ciuchach, bo tak mnie lekarz zawsze wazy). Co daje jakies 9kg na plusie. Ciagle nie wygladam grubo, sama nie wiem gdzie to sie upchalo. Choc juz sie troche pyzol robie :P Tez mam anemie. Nawet nie mysl o zadnej diecie!!! Dziecko wazniejsze!, wiec jedz duzo miesa, zieleniny, mleka, a zrezygnuj ze slodyczy (coraz ciezej z tym )

Cytat:
Jeśli u nas będzie chłopiec to na drugie będzie miała Tadeusz- po dziadkach moim i mojego męża
Szczesliwa- Jestesmy jedyne, ktorym sie to imie podoba chyba Mi bardzo, mezowi mniej, wiec chyba nie przejdzie. Mialam wspanialego chrzestnego i tym imieniu i w ogole, ono ocieka testosteronem i juz! MESKIE AZ PISZCZY

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Cześć dziwczynki ja tak na chwilę bo mam złe dni na uczelni Myślałam że po ostatniej rozmowie z moja Pania Promotor jakoś to będzie ale jest coraz gorze. Czuję się jak trędowata Nie ma dla mnie czasu nie sprawdza mi pracy Wyszło na to że ciąża to dla niej za duże wyzwanie i nie moze mnie traktować normalnie Zaczynam miec dość denerwuje się tu tylko Zastanawim się nad dziekanka ale wiem że powrót ni ebędzie łatwy i że mogę nie skończyc tego doktoratu a juz 3 lata mijają

Ilona-widze za masz gorszy dzien Slonko. Bedzie dobrze Panie promotorki maja jadowitosc we krwi po prostu. Dziekanki nie bierz, bo bedziesz zalowac, tylko w ostatecznosci. Moim zdaniem rzecz jasna. Trzymam kciuki!
Stary 2010-05-25, 10:28   #4309
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Martucha pokój jest rewelacyjny. Ja też właśnie zastanawiam się nad zgadaniem się z koleżanką z pracy która ma talent plastyczny żebyśmy spróbowały coś takiego wymodzić bo jak sama się do tego zabiorę to rezultaty mogą być opłakane
dziekuje e tam das zrade wystarczy wyciac w tekturze np fragment trawy przylozyc do sciany i "wygabkowac" i juz
i tak z kazda rzecza

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Fajny ten pokoik
dziekuje

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

hmm trzymam kciuki zeby jednak sie udalo.. bo jak przerwiesz moze byc ciezko z powrotem..

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha pokoik śliczny
He he piszecie, że glukoze wypiłyście na raz , a ja sobie łyczkami piłam i to bez cytryny fakt cały dzień mi się odbijało tym "cukrem pudrem", ale da się przeżyć dziewczyny dobrze, że tego nie trzeba było robić w I trymestrze, bo byłaby masakra
dziekuje
ja tez pilam lyczkami bo mi smakowalo pyszna lemoniadka ale ja mialam 50 i cytryne

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Widać,że włożyliście w to duzo pracy
no troszke ale chcialo sie nam
Stary 2010-05-25, 10:46   #4310
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Tyle naskrobałyście, że muszę przeczytać kilka stron, a nie było mnie tylko 1 dzień

Wkleję Wam tylko kilka zdjęć z wczorajszej wyprawy stateczkiem.
Było cudownie. Strzaskałam sie na raczka. Dobrze, że chmurki się pojawiały, bo miałabym bąble. Teraz mnie piecze. Na ostatnim zdjęciu przedstawiam Wam moją czerwoność
Pozostałe zdjęcia to widoki gór, winnic, pałacyków i domów które widzieliśmy wzdłuż Renu.

No i idę teraz nadrabiać co naskrobałyście
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 10:54   #4311
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Tyle naskrobałyście, że muszę przeczytać kilka stron, a nie było mnie tylko 1 dzień

Wkleję Wam tylko kilka zdjęć z wczorajszej wyprawy stateczkiem.
Było cudownie. Strzaskałam sie na raczka. Dobrze, że chmurki się pojawiały, bo miałabym bąble. Teraz mnie piecze. Na ostatnim zdjęciu przedstawiam Wam moją czerwoność
Pozostałe zdjęcia to widoki gór, winnic, pałacyków i domów które widzieliśmy wzdłuż Renu.

No i idę teraz nadrabiać co naskrobałyście
Radosna sloneczna rodzinka (tylko mezus jakis naburmuszony wyszedl ) Cudne widoki, mhmm, tez bym sie na taka wyprawe wybrala!
Na bable to dobra jest maslanka, zawsze dziala na mojego Radka 9on sie zawsze na raka spieka).
U nas pogoda brzydka i zimno znowu normalnie chyba lata nie bedzie czy co?
Stary 2010-05-25, 11:11   #4312
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

bordowa, gratuluję córci

Cytat:
pytanie nie do mnie było, ale odpowiem: widziałąm prześliczne albumy w Empiku... były w kształcie książeczki dla dziecka a w środku jakby okienka otwierane na zdięcia... rysunki: ptaszki, zwirzaczki i inne tego typu i wszystko podpisane... mnine sie pardzo podobało
dzięki za info może kiedyś będę tam przy okazji to popatrzę. z tym że szukam czegoś, gdzie byłoby w miarę mało tekstu i napisów, więcej miejsca do pisania, na zdjęcia i inne pierdółki.. Ostatecznie kupię jakiś śliczny zeszyt na taki "pamiętnik"

Cytat:
oo ta maciejka by mi pasowala bo u mnie wlasnie prawie caly dzien cien jest to poszukam jej
Ja też mam zacieniony balkon Wysialiśmy maciejkę kilka dni temu i już pięknie wykiełkowała.

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
idę na tv do mojego kochanego Grzesia,biorę ze sobą arbuza i mam zamiar na tym dziś poprzestać z jedzeniemoby....buziooo lki dziewczyny
acha ,chciałam jeszcze dodać,ze na temat zyczen dla Mam czy teściowych to uwierzcie mi,chciałabym miec taki problem jak niektóre dziewczyny tutaj,ze teściowej tak albo teściowej nie,mamie tak....mi moja najukochańsza na świecie Mamcia zmarła 7 mcy temu ,była młoda i pełna życia i tak cholernie odczuwam jej brak,mimo to,że wiem,że jest zawsze obok i mnie pilnuje,ale i tak brak mi jej czułych słów i gestów,ze dobrze,że mam chociaż tą teściową,bo akurat moja- to dobra kobieta jest.Przynajmniej ja ją tak oceniem.Szwagierka ma inne zdanie.Ja uważam,że trzeba sobie wzajemnie szansy w życiu dawać i nie stawiać poprzeczek komuś wyżej niż samym sobie,bo nieraz nas niemiło może to życie zaskoczyć...
DOBRANOC mamuśki.KOLORKOWYCH snów
bardzo mi się podoba to co napisałaś..
ja nie mogę powiedzieć, że kocham swoją teściową, był czas kiedy miałam jej serdecznie dość, bo była tak nadopiekuńcza,ale widzę, że się naprawdę stara.. i zastanawiam się czy to nie jest tak, że nie chciałam jej lubić, bo jest teściową i już.. ona stara się być taką fajną teściową, tylko nie zawsze jej wychodzi, ale wiem że ma dobre chęci, zresztą widać to

martucha84, ten pokoik bardzo ładnie zrobiliście, ja myślałam o takich szablonach na ścianę, ale się zastanawiam czy to nie za dużo dla malucha, tyle bodźców chyba zostanę przy klasycznym wystroju, jak się przeprowadzimy i mała podrośnie to wtedy jej coś fajnego urządzimy

Szczęśliwa, piękny brzuszek, w ogóle tak ładnie wyglądasz, szkoda że mało zza okularów widać
trzymam kciuki za połówkowe

Cytat:
dzisiaj byłam na zakupach w Manufakturze i znalazłam parę ładnych rzeczy...
pakazuję kolekcję mojego bejbika (nie tylko z dzisiejszych zakupów)...
Co to jest ta Manufaktura? łóżeczko super, właśnie takie chcemy, ale nie wiem gdzie je kupić, może na allegro

nicole007, dobrze że wszystko się dobrze skończyło

Cytat:
powiem Ci że byłam nastawiona bardzo pozytywnie po tym co martucha napisała, ale dla mnie niestety te 75g w małym kubeczku 200 ml to było nie do przejścia.. jakoś dałam radę, ale kiedyś widziałam w innej przychodni że babeczki to piły z dużo większych kubków, a ja miałam taki ulepek:/ mam nadzieję że Tobie łatwiej pójdzie

Pomidorka, dobrze że wszystko jest ok
Weronisia, śliczne fotki!!!

Nie wiem czy mi się wydaje, ale od 3 dni mała mnie tak mocno kopie, że aż mnie pęcherz boli bardzo mocne są te kopniaki.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Lenka może idź do szpitala na dyżur jeśli się niepokoisz, niech zrobią KTG albo usg i sprawdzą czy nic się nie dzieje.Takie częste twardnienie brzucha biorąc pod uwagę, ze bierzesz leki i leżysz jest chyba dziwne.
dziękuję za troskę wieczorem mi zupełnie przeszło, a już miałam jechać na IP, i dzisiaj od rana też cisza, więc leżę i czekam co dalej. już za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że dostanę coś rozkurczowego

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-05-25 o 11:07
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:12   #4313
malwina1204
Rozeznanie

Weronisia super zdjęcia cudowna rodzinka

Pisze do tych co już mają dzieci jak jest po porodzie z SEXEM po jakim czasie można już się kochać jak i poród naturalny tak CC?????

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:19   #4314
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Weronisia super zdjęcia cudowna rodzinka

Pisze do tych co już mają dzieci jak jest po porodzie z SEXEM po jakim czasie można już się kochać jak i poród naturalny tak CC?????
To ja sie pierwsza wypowiem...a miałam cc
Ciężko....normalnie w czasie karmienia piersią posucha tam na dole
Przez okres połogu nie powinno sie współżyć, myśmy po niecałym miesiącu spróbowali i dla wygłodniałego tża było super ale dla mnie prażka....zmęczenie, stres, niewyspanie, wszystko sie nakłada na siebie..
Wieczorem padałam jak mucha i ani mi w głowie były amory...
U mnie to z 3 miesiące trwało....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:19   #4315
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

dziękuję za troskę wieczorem mi zupełnie przeszło, a już miałam jechać na IP, i dzisiaj od rana też cisza, więc leżę i czekam co dalej. już za tydzień mam wizytę, mam nadzieję że dostanę coś rozkurczowego
To dobrze, ze ci przeszlo Lenka ale koniecznie powiedz lekarzowi. Czytalam, ze juz mozemy miec takie probne skurcze, moze to wlasnie to cie dopadlo?
Lykaj nospe 2x1 na dzien i powinno byc ok.
Stary 2010-05-25, 11:27   #4316
Ray
Zakorzenienie

hejo

bordowa wiesz co to zalezy od ulozenia dziecka duzo jaki masz wielki brzuch ja raz mam pilke raz rozlany i czytalam ze jak dziecko jest pleckami i pupa do gory to robi sie pilka bo go wypycha jak leze bokiem to sie rozlewa bo sila rzeczy glowa i nogi sa po bokach

Lenka ooo wlasnie dzis jade wieczorem kupic te maciejke w obi chyba beda nasiona? tylko powiedzcie mi jak to sie sadzi??
ja serio jestem zielona?
sypnac tymi nasionami czy jak??? tak jak debilowi wytlumaczcie bo ja raz w zyciu kwiaty sadzilam hahaha i to jeszcze takie urosniete ja jakis antytalent jestem
kupialms sobie w kaufie kwiata cellia czy jakos tak takie dzwonki ma tak mi sie podbal.. i kurde jakos opadniete te dzwonki stoi w sloncu na parapecie bo wiem ze lubi slonce podlewam i jakis kiepski ten kwiat hahah nic sie nie uchowa chyba u mnie

Weronisia zazdroszcze wypadu

a ja sobie tak ostatnio nogi wysmarowalam na szybko tymi chusteczkami ze wstyd je pokazywac hahahaha zacieki takie fajne ze hej robie peelingi i w spodniach chodze hehehe dobrze ze twarz i dekold i rece wyszly ok bo tak to nie wiem na golf o tej porze za pozno hahaha

Martucha sliczny pokoik !

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

z sexem roznie bywa..
zalezy ile mials szwow i jak cie pozszywali

ja mialam jedynie 7 szwow ja w ogole po 2 dniach jak wyszlam ze szpitala to zapomnialam ze ja tam cieta bylam czy cos.. czulam takie dziwne uczucie od szwow ale tylko tyle.. zadnego ciagniecia nic. normalnie siedzialam na kanapie itp.. bo jak czytam to niektore jakies kola biora itp.
po 5 dniach jakz djeli mi szwy to ja juz nic nie czulam zupelnie jak by normalnie wsio bylo po tyg to zapomnialam ze ja rodzilam w ogole hahaha
Stary 2010-05-25, 11:33   #4317
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam za wkład pracy, wyglada to fajnie. Ale juz kiedys pisałam, ze chyba nie chciałabym takiego pokoju.

Pomidora czyli wcale nie było z Tobą tak źle W czwartek twój gin cię obejrzy i pewnie uspokoi.

Cytat:
czy to łóżeczko jest na biegunach czy tylko tak wygląda?

Cytat:
Ja za 5 czerwca bede miec glukoze 75 na dwie godziny. Pytalam o cytryne, ale lekarka mi nie pozwolila ;( powiedzila ze dokladnie badanie nie wychodzi ;(
ja bym wzięła cytrynę i najwyżej sama sobie dodała. W końcu większość z nas pije z cytryna i wyniki nie są przekłamane.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
to zależy od laboratorium. W moim dają, ale czasem trzeba przynieść swoją- lepiej więc zapytaj. Jeśli będziesz musiała kupić to poszukaj w większych sklepach- hipermarketach albo lepszych delikatesach typu Alma, Bomi- powinna być albo przy cukrach i słodzikach, albo ew. na dziale ze zdrową żywnością
Ale glukoze to chyba bardziej w aptece. Około 3zł kosztuje pudełeczko. Nie wiem czy ta spożywcza nie ma jakiejs domieszki...

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z egzaminu-zdałam na 5
gratuluję!

Cytat:
Co to jest ta Manufaktura?
to takie duuuże centrum handlowe w łodzi

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:34   #4318
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
To dobrze, ze ci przeszlo Lenka ale koniecznie powiedz lekarzowi. Czytalam, ze juz mozemy miec takie probne skurcze, moze to wlasnie to cie dopadlo?
Lykaj nospe 2x1 na dzien i powinno byc ok.
No z tego co wiem to moga byc takie skurcze, ale chyba nie za czesto, tak z 10 razy na dobe, a ja w ciagu godziny mialam z 5. Nospę biorę

Cytat:
Lenka ooo wlasnie dzis jade wieczorem kupic te maciejke w obi chyba beda nasiona? tylko powiedzcie mi jak to sie sadzi??
ja serio jestem zielona?
sypnac tymi nasionami czy jak??? tak jak debilowi wytlumaczcie bo ja raz w zyciu kwiaty sadzilam hahaha i to jeszcze takie urosniete ja jakis antytalent jestem
My pierwszy raz sadziliśmy kwiatki Maciejkę też jak kupiliśmy to nie wiedzieliśmy co i jak A to są nasionka, TŻ kupił taką wielką okrągłą donicę, w ziemi porobił takie rządki, wysiał wszystko co było w torebce, przysypał i teraz codziennie wychodzi na balkon podlać i sprawdzić jak rośnie
Stary 2010-05-25, 11:38   #4319
angelikaw
Zakorzenienie

Pomidora - cieszę się, ze jesteś już z nami

fem - ładne ciuszki

Cytat:
Justysia- wklejam jeszcze raz tą listę.
Jest to lista taka "pełna" są na niej zarówno rzeczy zbędne jak i niezbędne no i cześć doświadczonych mamuś wypowiedziało się, że niektóre rzeczy można kupić po kilku miesiącach, jak się pozna temperament dzieciątka np. mata edukacyjna.
Cytat:
Co to jest ta Manufaktura? łóżeczko super, właśnie takie chcemy, ale nie wiem gdzie je kupić, może na allegro
to taka Galeria/Centrum handlowe w Łodzi
http://www.manufaktura.com/
Całkiem przyjemnie tam, choć ja wolę Galerię Łódzką lub Jurajską w Cz-wie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
super Ja też juz kupiłam łozeczko była prawdziwa okazja i też juz stoi złożone
Śliczne co to za model/firma?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 11:39   #4320
Ray
Zakorzenienie

a no dobra to ja tez zrobie dwa rzedy i jakos tam zasieje ale te nasiona to tak posypac i je podlac ? bo nie wiem czy je nie ustopie no i ziemia je przykryc czy nie? ja nic nie wem o kwiatach hehehe ale bym chciala miec jakos ladnie na balkonie dwie doniczki aby bo nie chce tez zagracic balkonu
teraz mam juz fajnie to jak slonce to wieczorkiem moge sobie usiasc przy stoliczku gazete poczytac czy nawet kolacje zjesc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości