|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
dziekuje
![]() Pomidora kamien z serca ze juz lepije.... ale opieka w szpitalu tragedia.... dbaj o siebie i o dzidziolka! ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() super lozeczko tez takie chcemy ![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() a chcialo sie moj tz jest rewelacyjny i bardzo sie nakrecil jak mu pokazlalam fotki pokoiku Szokoladki.. a ze nakljki mielismy to czemu nie szczegolnie ze i ja i przyjaciolka i tz mamy jakies tam umiejetnosci plastyczne ![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
justysia, kilka stron wcześniej jest pełna lista takiej wyprawki. I jeszcze wątek Polecamy-Odradzamy to kopalnia wiedzy na ten temat.
#4293 |
Rozeznanie
|
Pomi witamy super,że jesteś
![]() Martucha piękny pokoik,dzieciątko będzie czuło się jak w bajce ![]() zuziczka gratuluje SYNKA! ![]() bordowa gratuluje CÓRUNI ![]() szczęśliwa brzusio piękny prawdziwa mamuśia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witaj Pomi ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzis jeszcze wyniki- mocz, morfologia.. A na jutro umowiłam się na USG4D na 17.30 - hehe Będę MIała Cudny DZIEN MAMY ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() Cytat:
![]() ![]() ale bedziesz miala jutro piekny dzien mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
wanilia ja kupywalam w aptece - 50 za 3 zlote, a 75 kosztuje 4 zl.. taka jest http://www.prolabnaklo.pl/glukoza.htm
![]() |
#4299 |
Wtajemniczenie
|
Ale mnie straszycie z tą glukozą, ja myślałam, że to nic takiego, a tu widzę że ochydztwo jakieś ;] Ale wytrzyma się, innego wyjścia nie ma. Cieszę się, że mam 50g a nie 75, bo kiepsko reaguję na ukłucia i do trzeciego i tak bym pewnie nie dotrwała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomidora dobrze że już wszystko ok. Oby szyjka już się trzymała i nic się z nią dalej nie działo ![]() Ależ na zwolnieniu jest cudownie, właśnie się zastanawiam jak to będzie wracać do pracy po takim czasie odpoczywania ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że wszystko u ciebie ok. A ja dzisiaj stwierdziłam (to znaczy właściwie wczoraj), że jednak trochę za szybko tyję. Doszłam do 57 kg... czyli jest mnie +7 a jestem w 24 tygodniu. I tak się zastanawiam nad jakąś dietką ciążową... Do tego okazało się, że mam anemię i jem żelazo w tabletkach, ale wiadomo pasowało by coś powsuwać bogatego w żelazo.
![]() |
#4302 | |||||
Zadomowienie
|
Fajnie, że wszystko jest dobrze. Mam nadzieję, że lekarz to potwierdzi w czwartek. Mimo wszystko odpoczywaj do czwartku, leż i leniuchuj
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4303 |
Zadomowienie
|
Cześć dziwczynki ja tak na chwilę bo mam złe dni na uczelni Myślałam że po ostatniej rozmowie z moja Pania Promotor jakoś to będzie ale jest coraz gorze. Czuję się jak trędowata Nie ma dla mnie czasu nie sprawdza mi pracy Wyszło na to że ciąża to dla niej za duże wyzwanie i nie moze mnie traktować normalnie Zaczynam miec dość denerwuje się tu tylko Zastanawim się nad dziekanka ale wiem że powrót ni ebędzie łatwy i że mogę nie skończyc tego doktoratu a juz 3 lata mijają
![]() Po co ja odjęłam ą decyzje nigdy więcej... Pomidorko cieszę się że już ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Pomi super, że wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() Martucha pokoik śliczny ![]() Szczęśliwa no maluszek ma tam na pewno wygodnie ![]() ![]() He he piszecie, że glukoze wypiłyście na raz , a ja sobie łyczkami piłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zadomowienie
|
Justysia- wklejam jeszcze raz tą listę.
Jest to lista taka "pełna" są na niej zarówno rzeczy zbędne jak i niezbędne ![]() 1. wózek 3w 1 2. leżaczek 3. rożek 4. przewijak na łóżeczko 5. łóżeczko 6. materac 7. ceratka do łóżeczka 2szt. 8. wypełnienie pościeli 9. prześcieradła 3szt. 10. pościel 2 komplety 11. kocyk ciepły (hiszpański) 12. kocyk cienki bawełniany 2szt 13. karuzela nad łóżeczko 14. wanienka 15. termometr do wody 16. ręczniki z kapturkiem 3szt. 17. ręcznik kąpielowy 2szt. 18. myjki frotte 19. smoczek 2szt 20. elektroniczna niania 21. mata edukacyjna 22. ciuszki: -body r. 56 i 62 -kaftanik r. 56 i 62 -śpioszki r. 56 i 62 -pajacyki r. 56 i 62 -skarpetki 4 pary -łapki 3 pary -czapeczka cienka wiązana 2szt. -czapeczka grubsza 2szt -bluzki długi rękaw 62/68cm 6 szt. -bluzy 62/68 cm 2szt. -spodenki 62/68cm (w tym ogrodniczki) 6szt -bluza polar 62cm 1szt. -rajstopki 62cm 3pary -śliniaczki 3szt. -kombinezon na zimę 1szt -czapeczka na zimę -pieluchy tetra 10szt -pieluchy flanela 5 szt. 23. parafina ciekła 24. mydełko 25. sudokrem na odparzenia 26. krem pielęgnacyjny 27. chusteczki nawilżane 3 paczki 28. gaziki jałowe 29. spirytus 30. woda utleniona 31. nożyczki do paznokci 32. szczoteczka do włosków 33. patyczki kosmetyczne 34. frida (lub sopelek) do noska 35. maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki 36. termometr 37. pampersy 7-8/dzień-5 mega paczek/ miesiąc- 38. wkładki laktacyjne 2 opakowania 39. butelka 125ml 2 sztuki 40. smoczki do butelek 41. szczotka do mycia butelek 42. -herbatka koperkowa 43. kropelki esputicon na wzdęcia 44. maść majerankowa 45. sól fizjologiczna w rozpylaczu 46. tantum rosa dla mamy Dla mamy do szpitala. -podpaski nocne -podkłady na łóżko -lewatywa- czasami wymagają w szpitalu -papier toaletowy -majtki jednorazowe -stanik do karmienia -koszule nocne do karmienia 2szt
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam kiedyś w jakiejś książce, że brzuch w ciąży może się czasem powiększyć z dnia na dzień. Jakoś nie chciało mi się w to wierzyć, ale dziś się sama przekonałam. Przez noc brzuch mi się powiększył
![]() ![]() ![]() Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-05-25 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję Widać,że włożyliście w to duzo pracy ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie wróciłam z egzaminu-zdałam na 5 ![]() Mężulek kupił wczoraj z Lidlu kocyk dla naszej Lalki-fajny jest,mięciutki i całkiem gruby. Miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#4308 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4309 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i tak z kazda rzecza ![]() dziekuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez pilam lyczkami bo mi smakowalo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- no troszke ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Tyle naskrobałyście, że muszę przeczytać kilka stron, a nie było mnie tylko 1 dzień ![]() Wkleję Wam tylko kilka zdjęć z wczorajszej wyprawy stateczkiem. Było cudownie. Strzaskałam sie na raczka. Dobrze, że chmurki się pojawiały, bo miałabym bąble. Teraz mnie piecze. Na ostatnim zdjęciu przedstawiam Wam moją czerwoność ![]() Pozostałe zdjęcia to widoki gór, winnic, pałacyków i domów które widzieliśmy wzdłuż Renu. No i idę teraz nadrabiać co naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na bable to dobra jest maslanka, zawsze dziala na mojego Radka 9on sie zawsze na raka spieka). U nas pogoda brzydka i zimno znowu ![]()
![]() |
#4312 | ||||||
Zadomowienie
|
bordowa, gratuluję córci
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mogę powiedzieć, że kocham swoją teściową, był czas kiedy miałam jej serdecznie dość, bo była tak nadopiekuńcza,ale widzę, że się naprawdę stara.. i zastanawiam się czy to nie jest tak, że nie chciałam jej lubić, bo jest teściową i już.. ona stara się być taką fajną teściową, tylko nie zawsze jej wychodzi, ale wiem że ma dobre chęci, zresztą widać to ![]() martucha84, ten pokoik bardzo ładnie zrobiliście, ja myślałam o takich szablonach na ścianę, ale się zastanawiam czy to nie za dużo dla malucha, tyle bodźców ![]() ![]() Szczęśliwa, piękny brzuszek, w ogóle tak ładnie wyglądasz, szkoda że mało zza okularów widać ![]() trzymam kciuki za połówkowe ![]() Cytat:
![]() nicole007, dobrze że wszystko się dobrze skończyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Pomidorka, dobrze że wszystko jest ok ![]() Weronisia, śliczne fotki!!! Nie wiem czy mi się wydaje, ale od 3 dni mała mnie tak mocno kopie, że aż mnie pęcherz boli ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-05-25 o 11:07 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Rozeznanie
|
Weronisia super zdjęcia cudowna rodzinka
![]() Pisze do tych co już mają dzieci jak jest po porodzie z SEXEM po jakim czasie można już się kochać jak i poród naturalny tak CC????? |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężko....normalnie w czasie karmienia piersią posucha tam na dole ![]() Przez okres połogu nie powinno sie współżyć, myśmy po niecałym miesiącu spróbowali i dla wygłodniałego tża było super ale dla mnie prażka....zmęczenie, stres, niewyspanie, wszystko sie nakłada na siebie.. Wieczorem padałam jak mucha i ani mi w głowie były amory... U mnie to z 3 miesiące trwało.... ![]() ![]()
![]() |
#4315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lykaj nospe 2x1 na dzien i powinno byc ok. ![]()
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
hejo
bordowa wiesz co to zalezy od ulozenia dziecka duzo jaki masz wielki brzuch ![]() ![]() Lenka ooo wlasnie dzis jade wieczorem kupic te maciejke w obi chyba beda nasiona? tylko powiedzcie mi jak to sie sadzi?? ja serio jestem zielona? sypnac tymi nasionami czy jak??? tak jak debilowi wytlumaczcie bo ja raz w zyciu kwiaty sadzilam hahaha i to jeszcze takie urosniete ja jakis antytalent jestem kupialms sobie w kaufie kwiata cellia czy jakos tak takie dzwonki ma tak mi sie podbal.. i kurde jakos opadniete te dzwonki stoi w sloncu na parapecie bo wiem ze lubi slonce podlewam i jakis kiepski ten kwiat hahah nic sie nie uchowa chyba u mnie ![]() Weronisia zazdroszcze wypadu ![]() a ja sobie tak ostatnio nogi wysmarowalam na szybko tymi chusteczkami ze wstyd je pokazywac hahahaha zacieki takie fajne ze hej ![]() Martucha sliczny pokoik ! ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- z sexem roznie bywa.. zalezy ile mials szwow i jak cie pozszywali ![]() ja mialam jedynie 7 szwow ja w ogole po 2 dniach jak wyszlam ze szpitala to zapomnialam ze ja tam cieta bylam czy cos.. czulam takie dziwne uczucie od szwow ale tylko tyle.. zadnego ciagniecia nic. normalnie siedzialam na kanapie itp.. bo jak czytam to niektore jakies kola biora itp. po 5 dniach jakz djeli mi szwy to ja juz nic nie czulam zupelnie jak by normalnie wsio bylo ![]()
#4317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomidora czyli wcale nie było z Tobą tak źle ![]() czy to łóżeczko jest na biegunach czy tylko tak wygląda? Cytat:
Cytat:
gratuluję! to takie duuuże centrum handlowe w łodzi
![]() |
#4318 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4319 | |||
Zakorzenienie
|
Pomidora - cieszę się, ze jesteś już z nami
![]() fem - ładne ciuszki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() http://www.manufaktura.com/ Całkiem przyjemnie tam, choć ja wolę Galerię Łódzką lub Jurajską w Cz-wie ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
a no dobra to ja tez zrobie dwa rzedy i jakos tam zasieje ale te nasiona to tak posypac i je podlac ? bo nie wiem czy je nie ustopie no i ziemia je przykryc czy nie? ja nic nie wem o kwiatach hehehe ale bym chciala miec jakos ladnie na balkonie dwie doniczki aby bo nie chce tez zagracic balkonu
teraz mam juz fajnie to jak slonce to wieczorkiem moge sobie usiasc przy stoliczku gazete poczytac czy nawet kolacje zjesc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.