|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
lindsley
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale się marudny zrobił i nawet na rękach płacze Nie wiem co mu jest![]() A takie ataki też się zdarzały... tak go bolało, że ledwo go utrzymałam i mnie podrapał... Ja płakałam razem z nim, z bezsilności
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja
za weselicho i oczywiscie za 12tyg. Sloneczko to ladnie sie zasiedzieliscie Zanka kliknelam.Fajne foty Tity kciukaski za zalki Abz ja ide na weselicho 5 czerwca,a w ten pt na panienski ![]() Z ta biegunka,to cos ostatnio jest w powietrzu.My chorowalismy przed weekendem.Na szczescie Lu sie nie zarazila - pediatra dzis mowila,ze ominelo ja pewnie,bo byla szczepiona na rotawirusa Lu byla dzis na szczepieniach - rozpacz wielka.Niestety wyniki ma co raz gorsze
|
|
|
|
#4564 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy starających się. Mam 19 lat i chociaż to wcześnie jestem gotowa i fizycznie i psychicznie na taki dar jakim jest dziecko. Życzę owocnych starań wszystkim kobitkom.
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
aldii ojej, no i co będzie? Ale to coś groźnego bardzo? Przepraszam, że nie doczytałam w drugim wątku, ale nie miałam czasu. Trzymam mocno kciuki za piękną Lu
![]() zanka ładne zdjęcia, ładna dziewczyna z Ciebie ![]() lindsley przykro mi, że się malutki tak męczy, ale jeszcze troszkę i mu przejdzie. Właśnie oglądałam w zeszłym tygodniu program o kolkach. Nie ma na nie lekarstwa, po prostu trzeba je przemęczyć + próbować dziecku ulżyć ogólnie znanymi sposobami. Chelsea witaj. A ja znowu plamię, więc @ już na 100 % przyjdzie i tym razem. Eh... |
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, Chelsea. Napisz coś więcej o sobie
![]() Jeśli niedługo Ci się uda, to będziesz tak młodą mamusią, jaką ja zawsze chciałam być. Los chciał inaczej, jestem w pierwszej ciąży, w czerwcu skończę 27 lat Powodzenia w każdym razie!
|
#4567 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja mamusią miałam być już w październiku ale niestety poroniłam w 10 tc. Zawsze chciałam być młodą mamą, dodam, że moja mama urodziła mnie jak miała 19 lat i stwierdziła że to naprawdę nic strasznego (miała już 3 dzieci w wieku 23 lat
). Aktualnie jestem po maturach, czekam z decyzją co do studiów. Mój chłopak zapewne wkrótce narzeczony jest 3 lata starszy ode mnie i bardzo dobrze nastawiony w kwestii dzieci. Jest ich mnóstwo w jego rodzinie. Dziękuję za miłe przyjęcie Mam nadzieje że dośc szybko uda mi się mieć upragnionego bobaska.
|
#4568 | |
|
Rozeznanie
|
Fajne zdjątka ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Witaj
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
Własnie... dopóki pamiętam bo widzę że aktywne staraczki podają...
podaję termin ostatniej @ 06.05.
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Tity narazie brzmi dosc groznie,ale zobaczymy co powiedza jak nam sie w koncu uda dostac do poradnii przy akademii med.
Chelsea witaj
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba poczekamy na lato co? Pomidorka teraz w szpitalu, bo jej się szyjka skraca, ale nic więcej nie wiem.Cytat:
![]() A co dalej z Lu? Jakieś leczenie czy nadal czekanie?
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Abz ojoj jak bedziesz pisala do Pomidorki,to powiedz zeby mocno nogi zaciskala i lezala plackiem.No i sciskam ja mocno
Z wynikami Lu poki co musze sie jakims cudem dostac do poradnii przy akademii med. i zobaczymy co tam powiedza specjalisci - bo teraz to juz wyzsza szkola jazdy (nie dla pediatry) |
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
aldii to nadal
za LU ![]() a Pomidorka już wychodzi do domku właśnie
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
aldii
![]() zanka - super zdjęcia - ładnie wyglądacie razem a Praga piękna, prawda? byłam nie tak dawno, więc poznałam miejsca na Twoich zdjęciach, mnie najbardziej zachwyciła katedra na Hradczanach.
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii za mała Lu
Pomidorka Lindsley na szczęście kolka długo nie trwa a może Michaś przyzwyczaił się do przytulania i chciałby tak cały czas u mamusi na rączkach leżeć Chelsea91 witaj, życzę powodzenia i owocnych staranek, .... co chcesz studiować? a ja w pracy...... tak mi się wstać nie chciało....... ale może za rok jak dobrze pójdzie to będę sobie teraz smacznie spać
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową staraczkę
|
|
|
|
#4577 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim staraczkom
Jeszcze wylegując się w łóżku przejrzałam posty. Co do studiów to składałam na logopedię z fonoaudiologią, farmację oraz biologię. Zawsze interesowałam się biologią ![]() Co się dzieje małej Lu?
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Zanka, widzę, że wycieczka się udała .abz współczuję reperkusji żołądkowych, sama przez to przechodziłam jakoś na jesień, tyle, że u mnie trwało to kilka dni, i z większym natężeniem. Paskudna sprawa ![]() Lindsley, dużo siły i cierpliwości Ci życzę Chelsea , witaj na naszym wątku Aldii, 3mam kciuki za Lu ![]() Zmykam,
|
#4580 |
|
Rozeznanie
|
Oj Aldii, trzymam kciuki za małą Lu.
Dodam, że moja siostra też w okresie niemowlęcym miała tego typu problemy lecz wszystko dobrze się powiodło
|
#4581 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim!!!
Troszkę mnie nie było ale cóż. Piątek miałam pracowity i nie za wesoły. Od rana latałam po sklepach a po południu zabrałam się za prace ogrodowe. Zasiałam ogórki i posadziłam pomidory. Wieczorem strasznie mnie w krzyżu łupało. Po kąpieli położyłam się do łóżka, chciałam się przesunąć w inne miejsce patrze a tam krew. Wiec biegiem na pogotowie. Więc od piątku po 22 trafiłam na oddział ginekologiczno-położniczy i wyszłam dzisiaj. Nawet nie wiecie jaka ja byłam przerażona. W rozpoznaniu napisano mi ciąża zagrażająca poronieniem. Lece odpoczywać... miłego dzionka.
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
gimikis
|
|
|
|
#4583 |
|
Rozeznanie
|
Gimikis, uważaj na siebie
wypoczywaj.
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
aldii z całej siły trzymam kciuki za poprawę zdrowia maleńkiej Lu
![]() Będzie dobrze ![]() gimiks ojej, strasznie współczuję sytuacji. Ale dobrze, że nic się nie stało więcej. Leż i się się odstresowuj! Chelsea żałuję, że będąc w Twoim wieku nie miałam takiego podejścia do macierzyństwa, z drugiej strony wtedy i tak nie miałabym z kim Bo dopiero co poznałam mojego męża...zawsze mówiłam, że moja mama późno urodziła to i ja też tak urodzę, ale jednak nie chcę tak późno. Chciałabym być młodą mamą, ale to już chyba nie możliwe Obym chociaż "średnią" była ![]() Scio możesz mi zmienić termin @ na dzisiaj, czyli 25.05. Coś tym razem wcześniej przylazła. A Ty jak tam? A ja byłam w pracy, potem na szybkich zakupach i właśnie robię obiad - zapiekanka z ziemniaków, brokułów i boczusiu Robię ją pierwszy raz, ale taką jedliśmy jak mieszkaliśmy jeszcze we Wro i ten smak za nami chodzi... Mam nadzieję, że wyjdzie.
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gimikis, ale się narobiło! To przemęczenie miało wpływ na to plamienie? Leż sobie teraz, najważniejsze, ze z dzidzią OK.
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis, zdarza się niestety
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Tity, na pewno niedługo Ci się uda i będziesz jak to sama określasz tą "średnią" mamą
. Ja zostałam urodzona wcześnie to i ja chcę być młodziutka mamą i podobnie do mojej mogłabym nawet zostać babcią w wieku lat 38 jak to być może przy dobrej passie będzie moja mama. Właśnie upiekłam pyszne ciasto, ale uciekam poszukiwać pracy, co nie jest łatwym zadaniem...
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Tity wiesz, ja mam nadzieję że też zostanę mamą "średnią" bo na młodą się jż a pewno nie załapię
![]() Chelsea podziwiam dojżałości Tobie i Twojemu TZ, ja w Twoim wieku jna pewno nie zdecydowałabym się na tak poważne decyzje życiowe ![]() dziewczyny jaki wiek według Was jest jeszcze do zakwalifikowania jako "średnia mama", myślę że może do 30? ( mi już nie długo )
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2010-05-25 o 13:36 |
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Moje odczucie to tak do 25-26 roku życia można zostać mamą młodą. Potem już się jest w "średnim wieku"
I myślę, że to jest tak do 35 roku życia, potem jest już się mamą późną.A w ogóle to jakaś dziwna ta moja @. Brzuch mnie tak mocno nie bolał jak zwykle, chociaż bolał typowo miesiączkowo, no ale @ zawsze była taka "krwista" ciemna, a teraz jest różowo-beżowa chociaż jest jej nie mało, ale nie ma tych charakterystycznych "glutów". Biust mnie nadal boli, poczekam na rozwój wydarzeń i ... albo mam fatamorganę, albo na prawym sutku prześwitują niebieskie żyłki :P Po co ja to piszę....ah miałam potrzebę, bo nie mam komu się zwierzyć z moich obserwacji :P Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-05-25 o 15:32 |
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
To się już niestety załapałam na mamę w średnim wieku (jeju jak to brzmi, do tej pory uważałam że jeszcze młoda jestem
Gimikis uważaj na siebie i odpoczywaj ile wlezie (potem nie jest już tak różowo z tym odpoczynkiem) I może już nie sadź i nie siej nic w ogródku... Na mnie doniczka czeka już kupe czasu, żeby posiać w niej kwiatki balkonowe które kupiłam dawno temu. Ciekawe czy chociaż do jesieni wyrosną ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Tity to ja już trzymam żeby to nie była @... a żyłki nie były fatamorganą... ból brzucha typowo miesiączkowy nie jest tylko miesiączkowy...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

) ale się marudny zrobił i nawet na rękach płacze
za weselicho i oczywiscie za 12tyg. 

Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy starających się. Mam 19 lat i chociaż to wcześnie jestem gotowa i fizycznie i psychicznie na taki dar jakim jest dziecko. Życzę owocnych starań wszystkim kobitkom.

za LU 

Robię ją pierwszy raz, ale taką jedliśmy jak mieszkaliśmy jeszcze we Wro i ten smak za nami chodzi...
( mi już nie długo )