|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() Póki mam prąd to się odzywam, jak zaleje to mam jeszcze telefon ( własnie, musze naładować) i będę smsy pisać ![]() W ciągu doby Wisła ma już pójść do Bałtyku. |
|
|
|
|
#1922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Uważajcie na siebie dziewczyny.Cytat:
A co do hałasów- nad moją Mamą mieszka chłopak, który przez całe swoje dzieciństwo jako zabawę otwierał tapczan, po czym spuszczał z takiej pozycji "niezaczepionej". Coś z garem chyba miał. I tak ładnych kilka lat- dzień w dzień. Ł. chory, na zwolnieniu. Ale to dobrze, bo już na prawdę nie wygląda wesoło. A jego rodzice się głupio pytają, czy go nie zwolnią za te L4, bo to już 2 raz odkąd pracuje- czyli od 8 miesięcy. Taka korporacja, tak sobie cenią pracowników, że Dzień Dziecka organizują i pytają rodziców u nich pracujących, co ich dzieci chciałyby dostać ( do kilkuset zł.) i mieliby wywalić za 4 dni zwolnienia?! Nie wiem jak można tak krótkowzrocznie oceniać- zwłaszcza, że to jest firma, która na prawdę potrafi dużo zapłacić, za zatrzymanie dobrego pracownika w firmie...Ech... Przecież to nie są czasy komuny. Grrr..Wkurzyli mnie. Nic. Idę zamawiać na allegro. PS. Anuszka, a jak psiak? Na którą idziecie?
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie tęsknie za tamtym brzuchem, ale to dlatego, że nigdy nie był płaski, a teraz przynajmniej nie muszę wciągać Po ciąży za to będzie flafor po kolana |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
własnie przypomnialo mi sie ze mam big milka w lodowce
siala dobrze ze juz lepiej karolcia brzuś rośnie wiolek hehe ja jak patrzałam na zdjecie to widze podobieństwo do mojego..ale wszystko się okaże już na zewnątrz ostatnio mały miał focha TŻ stwierdził, ze ja takie fochy strzelam ![]() co do klusek chyba zrobie z boczkiem przesmazonym ....bo za duzego pola do manewru nie mam .... itakasia relax ![]() kassate widac organizm sie rybek domaga tak jak mój mięsa muminek fajny avek to ta twoja sesja ![]() hd współczuje roztrzepaniec co do wzrostu dzieci dobrze wiedziec farminka ola brzuszek w porównaniu do mojego mały, ale rośnie ładniutki Dziewczyny jeszcze tych brzuszkow wam bedzie brakowac
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola to Twoje ciasto Musiałam zjeść chleba z powidłami śliwkowymi, żeby coś słodkiego poczuć, bo nie mam nawet złamanego wafelka, a nie mam natchnienia na pójście do sklepu
|
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie rano słyszę tłuczone schabowe
|
|
|
|
|
#1928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna, mam nadzieję, że niedługo Ci przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() A piesio jak się fajnie wyleguje ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Póki nie zahaczy gdzieś łapką to jest ok, gorzej jak sobie urazi to piszczy strasznie biedak Powiedziałam mamie, że w razie powodzi chwytam pieska i dokumenty ciązowe Jedziemy tak ok. 15. 30 jak siostra wróci z pracy, bo pociągiem nie bardzo taki kawał iść z 10 kilogramowym stworkiem na rekach i z brzuchem A tż w pracy do 19.---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
i chociaż jest to bardzo smaczne, to ileż można jeść sosów, żeberek, kotletów? Na szczęście surówki zawsze robijak jestem w domu to staram się urozmaicić jakoś te posiłki, ale nieraz się obraża hehe ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Co do sąsiadów, to byłam kiedyś u mojej siostry teściowej skrócić spodnie (ona jest krawcową) i słyszymy za ścianą skrzypienie łóżka, strasznie głosne, jakby uderzali tym łóżkiem o ścienę. My z siostrą na siebie i w smiech, a za chwilę słyszymy takie klepanie i głos kobiety "wio koniku, a jak sie postarasz..."
|
|||
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gotowania, to moja mama wręcz odwrotnie. Ja jestem zwolenniczką nowych smaków, lubię eksperymentować w kuchni i moja Mama zawsze jak u niej jestem to wyciąga coś z lodówki i prosi mnie, żebym coś z tego wymyśliła .A z sąsiadami rewelacja!!!! Hahahaha
|
|
#1930 |
|
Rozeznanie
|
Ja brzuszek moge ponosic. Nie jest az tak zle, ale najbardziej przeszkadzaja mi ocierajaca sie noga o noege przy chodzeniu i faldki na plecach. Tez takie macie? A jeszcze nie moge patrzec na celulitis na posladkach.
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Cos bym napisala ale nie mam weny zupelnie. Wole dzis Was czytac
![]() mam nadzieje, ze u olikoli wszystko ok anuszka ola sliczny, okraglutki brzus farminka, hd kurujcie sie siala dobrze, ze juz lepiej sie czujesz alguien jak sie czujesz w 9 miesiacu? Mimo, ze stan blogoslawiony mi sluzy i czuje sie z nim bardzo dobrze to chcialabym byc juz na Twoim miejscua gdzie carmena, capricia, xawmeli ? ![]() edit : teraz dopiero zauwazylam xawmeli obserwuje
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-25 o 12:56 |
|
|
|
#1932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam zupełnie tak jak Ty dziś......wolę czytac ![]()
|
|
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale majówki pocieszają, że im to po porodzie zeszło Mam cichą nadzieję, że u mnie też tak będzie ![]() Carmeny od dłuższego czasu już nie ma Może jest przeprowadzką zajęta
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-05-25 o 13:19 |
|
|
|
|
#1934 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego Dinuś robi to tylko jak jesteśmy sami hehe i też tylko na tym jednym łóżku, bo to stara wersalka w takim jakby to nazwać "gospodarczym pokoju" (szafa, komputer, deska do prasowania, odkurzacz...)ps. na szczęście to są rzeczy, których muszę sie pozbyć, bo koło czystych wyprasowanych też bym mu nie pozwoliła leżeć. Cytat:
to prawda mam dość mały brzuś jak na 30tc ale ja jestem wysoka i biodrzasta, więc to dlatego mam +9kg na plusienajważniejsze, że dzidzia zdrowo rośnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedna ta Twoja psina ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- vette ![]() uciekam na pogaduchy do koleżanki będę pewnie wieczorem więc nie piszcie dużo!!!
|
||||
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak,wszystkie będziemy czytać,a pisać nie ma kto
![]() A ja też już zaczęłam 9 miesiąc Aż się wierzyć nie chce... Z tym że co do samopoczucia to sie aktualnie lepiej nie bede wypowiadać
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie ten katar się mieści??????????????????? ???????????
To niepojęte .... Zawiesiłam rano pozytywkę na łóżeczku. Zawołałam psa włączyłam ![]() Siedziała i kręciła głową z zainteresowaniem Niech się przyzwyczaja
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
papeteria
bedziesz zamawiac cos z lauressa albo Lucy? ola pysznie wyglada to ciacho, wkleisz jeszcze raz przepis? edit: juz znalazlam![]() farminka zdrowiej kochana hd ja tez sie swietnie czuje z brzuskiem, tym bardziej ze to moj ostatni
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-05-25 o 13:31 |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wlasnie obudzilam, przysnelam
Zbieram sie za obiadek
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
ale ten czas pędzi ...
|
|
|
|
#1940 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe czy Twoj piesek nie bedzie zazdrosny o dzidzie?
|
#1941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a puchniesz cos? Cytat:
|
||
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
BĘDZIE, NA 100%
![]() Niestety to porzucony psiak i potrzebuje duuuuużo czułości. Jest straszną przylepą. Już zaobserwowaliśmy, że bardzo lubi dzieci, nawet te maleńkie, nie skacze, nie gryzie. Jest raczej takim psem terapeutycznym Daje się głaskać i klepać. Sama chodzi za dziećmi ![]() Wiem jednak, że nie będziemy mieli dla niej tyle czasu co teraz i pewnie będzie smutna, osowiała... Pies naszych znajomych (też porzucony, podobna historia) po narodzinach maluszka miał depresję ... Przejawiało się to tym, że lizał cały czas jedna łapę, w tym samym miejscu i stworzyła się niegojąca rana. Weterynarz potwierdził, że to reakcja na nową sytuację (
|
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Czailam sie na nowke aventa recznego, no ale jak za te same pieniadze mam medele 3 dni uzywana to wole to drugie ![]() Mam nadzieje, ze sie przyda bo moja kuzynka po 3 tyg karmienia przeszla calkiem na modyfikowane, powod za malo pokarmu ;/
|
|
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha a ja wcinam własnie rzodkieweczke z własnego ogródeczka! zadnej chemii ,niczego Kto ma tak dobrze?
![]()
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo kochana
Sałata juz jest, lada moment to będa ziemniaki
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podczas weekendu na mazurach jadłam pierwsze listki sałaty z ogródka mamy |
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
justynacz80 na naszym wczorajszym spotkaniu słusznie zauważyła, że trzeba stosować następującą zasadę: należy bawić się z psem przy dziecku tak aby kojarzył "dziecko to coś dobrego". Zazwyczaj ludzie popełniają błąd i bawią się z psem tylko wtedy kiedy maluch śpi a pies koduje "nie ma tego małego wrzeszczącego to się ze mną bawią... juz go nie lubię"
|
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
My nie sadzimy ziemniaków, bo zrezygnowaliśmy z pola i mamy tylko ogródek, a tam jest za mało miejsca na ziemniaki
A gdzie Ty mieszkasz, że lada moment ziemniaki? ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Mój pies własnie atakuje dzieci podczas zabawy Ale liczę na to, że jak pozna maleństwo od urodzenia to inaczej będzie je traktował niż takie dzieci "dochodzące"---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ja wczoraj zauważyłam, że moje balerinki są za ciasne... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

....
Po ciąży za to będzie flafor po kolana
brzuś rośnie 

Musiałam zjeść chleba z powidłami śliwkowymi, żeby coś słodkiego poczuć, bo nie mam nawet złamanego wafelka, a nie mam natchnienia na pójście do sklepu 

Może jest przeprowadzką zajęta
edit: juz znalazlam