|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011,
a czym to się leczy??
![]() Cytat:
superCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011,
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;19572421]... bo mieszkamy już ze sobą 3 lata co prawda w oddzielnych pokojach bo on z bratem a ja sama no ale na jedno i tak wychodzi
a co do sukni to odkryłam ostatnio że w mojej miejscowości bardzo blisko mnie dziewczyna otworzyła zakład krawiecki sukien ślubnych i bierze bardzo niedrogo ostatnio szyła u niej moja koleżanka i za suknię z bolerkiem i welonem zapłaciła tylko 1300zł , a suknia naprawdę piękna i to taka jaką pokazała na zdjęciu identyczna.[/QUOTE]Witam ![]() no ja szyje.. ale nie ze zdjecia tylko dokladnie wiem jaką no i nie jest jeszcze tak drogo a poza tym.. suknia marzen no to raz mozna sie wykosztowac troche ![]() my z TZ pomieszkujemy razem.. ale to wiadomo inaczej bo rodzice sa itd, czlowiek nago sie pogonic nie moze ![]() |
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako prezent ślubny po ślubie maja przepisać na mnie i na P wlasnie czy ktos sie orientuje w darowiznach??
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszcze nie chce mi ktos mieszkania podarowac |
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety studiowałam zaocznie i nie dane mi to było, spanie w internetach było tak okropne że o 19 w sobotę jechałam do domu 100km żeby się przespać i wrócić w niedzielę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ręczne pranie robię w weekendy, gotuję jak już też zazwyczaj w weekend no i mieszkanie z mamą na pół sprzątamy - to chyba oczywiste ![]() mnie bardziej martwi to że teraz nie mam na głowie - kredytu, rachunków, dzieci itp, itd - znaczy żyję na luzie i że to wkrótce się zmieni nie ukrywam że dobrze mi z rodzicami i nie wyobrażam sobie żebym mogła wyprowadzić się z domu w wieku 18-20 lat ale to moje zdanie zależy jakie kto ma też ralacje z rodzicami i wiadomo teraz sama z nimi - ok, ale nie z rodzicami i P po ślubie musowo musimy być sami i tyle ![]() zmykam ćwiczyć, zajrzę później |
|||
|
|
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez ma zawsze czas... chyba ze on na mnie czeka wtedy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
) się kupuje, zazwyczaj coś do domu... jakiś koc z grubym włosiem czy coś... do kościoła niekoniecznie daje się przed ślubem prezent zazwyczaj koleżanka dostała właśnie piękny koc od sąsiadów za kołacz ![]() - - - nie bedzie mnie na otwarciu w swojej genialności zapomniałam ładowarkę do lapa w pracy ![]() miłego dziewczyny
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
no niby tak, ale jesli chodzi o darowizne w formie działki?? i co jak ja bede zona P?
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec... z tego co wiem daje sie przed slubem prezent jakis niewielki np. wlasnie koc, cos do domu, kwiaty - do kosciola mozesz isc al eto nie z powodu kolacza tylko wlasciwie jak masz taka ochote ![]() no moj TZ sie denerwuje bo jak cos mam zrobic to zawsze mowie "zaraz, za chwile, za piec minut, za kilkadziesiat sekund" itd... i jakos wychodzi na to ze ciiiiagle leze i leze |
|
|
|
|
#4571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
znalazlam ja jak chyba joanwi albo karola wklejala filmik tego kolesia od "mycia" sie.to jej filmy byly obok nie wiedziec czemu![]() wlasciwie to mi nie chodzilo o zmiany same w sobie,ale wlasnie jakies rachunki-woda,gaz,prad bla bla-o ktorych teraz pojecia nie mam.o prace-jaka i ile platna;p, o mieszkanie,a potem o kredyt na dom. i tak jak T'ai - trudno bedzie mi sie rozstac z rodzicami, a z mam to w ogole-no ale nie planujemy wyjezdzac z miasta takze tu wszedzie blisko ![]() ja przed zaczeciem studiow marzylam o mieszkaniu w Gdansku lub Toruniu,ale jak dostalm sie do Olsztyna i zaczelam tam mieszkac-powiedzialam never ever.i juz marzylam o powrocie ale moze dlatego,ze tu mam M. i doczekac sie weekendow nie moglam,zeby wrocic![]() przespalam sie troche, pohulalam,a teraz wcinam kisiel
|
||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
mnie dalej gardło boli
jutro pójdę do lekarza chybaa teraz idę zupę podgrzać i musze dziś zrobić prezentację z ang. na zaliczenie i scenariusz lekcji napisać na kilkanaście stron |
|
|
|
#4573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jestescie w tzw. pierwszej grupie podatkowej wiec jak sie przekazuje dzieciom, zieciowi itd - to sie nie placi. ale do urzedu skarbowego i tak trzeba zaniesc odpowiedni drukk i potwierdzic na pismie przekazanie tej ziemi komu przez kogo itd ![]() I to czy to dzialka czy cokolwiek nie ma zanczenia - jak to jest darowizna a nie spadek to nie ma zadnych oplat dla osob z pierwszej grupy - ale ja studiuje ADMINISTRACJE nie Prawo wiec moge sie mylic |
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie wszamałam bagietke
obiad-placki otrebowe, kolacja-bagietka ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
musze wziac sie za ustawy i poczytac ![]() ale dziekuje za pomoc
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lepiej jakbym miala racje.. zawsze to znaczne zaoszczedzenie pieniedzy
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Zapisałam się dziś na prawko zaczynam w czwartek Ł. jest dziś świadkiem na bierzmowaniu, jak go zobaczyłam w gajerku to ![]() Może troszkę Was poczytam
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też sie tak robi ze znajomym ktorzy nie ida na wesele daje sie przed weselem ciasto i Młodzi dostaja za to jakies drobne prezenty: satynowa pościel, komplet ładnych recznikow albo cos fajnego do kuchni, ale nie chodzimy z prezentem na slub tylko bezposrednio do nich przed albo po slubie ![]() mam tyleeeeeeeeee nauki na jutro ze szok ![]() bede zagladac do was
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dzień dobry Kochane
padłam przed kompem i nie rozmawiałam dalej, nie nadrobiłam ani nic - chora jestem (ropne zapalenie gardła i śmierdzi mi z buzi Ale, uwaga, idę jutro na rozmowę o pracę!
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie daj znac jak Ci idzie, moze bedziesz moim motywatorem ![]() a gdzie robisz?w olsztynie? |
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ludzie są zbyt skapi![]() ja też mam masę nauki, ale prezentacja posuwa się naprzód |
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka!Cytat:
Egzamin w Olsztynie ![]() Motywuję Cię
|
||
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
aha, myslalam,ze zdecydowalas sie tez na nauke w olku- bo egzam tez bym mialam tam wlasnie, dlatego znajomi mnie namawiaja,zebym w olsztynie miala tez nauke
ze niby bede obeznana w miescie.ale M. mi mowi,ze jak bede dojezdzac to tez pocwicze trase![]() przed slubem bym chciala zrobic, ale to jak zaczne normalna prace ![]() na pewno ladnie bedziesz jezdzic anemotka bidulka a jaka praca?
|
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
a, jeszcze się pochwalę, że 3 rozdział zaliczony! Tylko kilka poprawek i piszę wstęp i zakończenie
ale ulga!nie mam siły nadrobić - coś ważnego się stało? |
|
|
|
#4585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
ja zazwyczaj mam taka temp a jak mam 37 to umieram ![]() trzymam kciuki za jutro a jaka to praca??---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
ja jestem bardzo zadowolona, ze prawko zrobilam w wieku 18lat teraz to juz stary wyjadac drog jestem ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
słit ten fryz jest fajny na chrzciny:http://www.youtube.com/watch?v=e7GXN...eature=channel
ogladam sobie filmy tej dziolchy ![]() anemeon za rozdzial![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- słit i to:http://www.youtube.com/watch?v=OigL1...eature=channel smiechowa jest
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
![]() a ja od teraz nei mam wogole nauki
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Brat mi naprawił kompa, ale neta zainstaluje jutro dopiero, ale to zawsze nadzieja.
Fajnie, że udało się reanimować staruszka
|
#4589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przekopałam pół podwórka i w końcu posiałam trawę ![]() i teraz plecy mnie bolą
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
co do prawka to ja tez bardzo sie ciesze ze zrobilam je zaraz po 18stce
a ile tresu sie wtedy najadlam to masakra;/ ale zdalam i ma i sobie jezdze gdzie mi tylko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

narazie bede tam mieszkac od pn do pt i na weekendy wracam do P i do domu, ale pozniej (za jakies 2-3miesiace) sciagam P do siebie
i we dwojke bedziemy tak jezdzic
super

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
coś musimy na szybko kupić, bo aż głupio tak bez odzewu...
w swojej genialności zapomniałam ładowarkę do lapa w pracy 

jutro pójdę do lekarza chyba
zaczynam w czwartek 

zdrówka!
) i zrobić ciasto bounty