Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 17:25   #3121
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
yyy, to wejdź na stronę biedronki i tam w górnym lewym rogu będzie książeczka "dzieci małe i duże"

Już obejrzałam, to chyba coś moja przeglądarka szwankuje

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Może i się da, ale ja tak kojarzę wypadanie u mnie mleczaków...
Bartkowi jeszcze żaden nie wypadł....
Na pewno będę się bała, żeby mu w nocy nie wpadł do gardła i się nie zakrztusił , więc chyba będę wolała już mu go "wyrwac"
O Matko

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dziekuje , ale za krótko spałam i nic mi sie nie przyśniło, kark mnie rozbolał, bo coś krzywo leżałam...
Oliwka też spała w tym czasie? Nie działa u Was zasada, że jak mama się położy, to dziecko momentalnie wyspane?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Moc buziaków dla Przemka , rośnij zdrowo Bąbelku

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:34   #3122
magi77
Wtajemniczenie

rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
nie mam pojecia, TZ do pozna pracuje teraz, wiec nie mam kiedy, ale jakos bede musiała sie zebrac w koncu
...
dziekuje , ale za krótko spałam i nic mi sie nie przyśniło, kark mnie rozbolał, bo coś krzywo leżałam...

Szkoda, choć dobra i chwila z przymkniętym okiem

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Już obejrzałam, to chyba coś moja przeglądarka szwankuje

...Oliwka też spała w tym czasie? Nie działa u Was zasada, że jak mama się położy, to dziecko momentalnie wyspane?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Moc buziaków dla Przemka , rośnij zdrowo Bąbelku
Psze

U mnie działa, więc nie próbuję się kłaść

Przyłączam się:
Przemusiu
---

Maciek ostatnio boczy sie na deserki. Rano zwrócił mamusi na dywan (dodam, że kupiliśmy taki z długim włosem, "super" się czyści ). A teraz zamknął buzie na cztery spusty, zacisnął zęby i nawet szpilki nie da się wcinsąć.

Idę walczyć z koopą, bo zaraz smród mnie zabije

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:49   #3123
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:

Oliwka też spała w tym czasie? Nie działa u Was zasada, że jak mama się położy, to dziecko momentalnie wyspane?
działa, zawsze działa niestety, ale dzisiaj dziadek pilnował chwile Oliwki i troche spała
Cytat:

Szkoda, choć dobra i chwila z przymkniętym okiem
co racja to racja

mam magnuma
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 17:58   #3124
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:

mam magnuma

A ja będę miała sałatę, bakłażana i pomidory

Trzeba się jakoś pocieszać, co?
Stary 2010-05-25, 18:04   #3125
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
...
mam magnuma
Jaaaa

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Mam pytanie do mam, które kupowały worki próżniowe:
KTÓRE POLECACIE???

Muszę w końcu kupić, bo Maćka ubranka mnie przygniotą

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-05-25 o 18:08
Stary 2010-05-25, 18:09   #3126
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

jakos nie moge sie zebrac zeby cos napisac, ale staram sie chociaz na bieżaco byc
mój mały skrzekus okropnie marudny znów

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Jak obiecałam wpadłam na chwilke i zaraz uciekam spacku, kurcze małą mi chyba cos bierze bo strasznie marudziła pod wieczór i dlatego dop udalo mi sie wpaść ale mam hiciora dzisiejszego dnia MARTYNKA SIAMA CHODZI aż sie popłakałam z radości jak przeszła od taty do mnie i tak w kółko przez pół pokoju i jaka szczęśliwa jak jej wszyscy brawo bili, az sama sobie zaczęła bić ale rączki rozłozy i pędzi, troszkę za szybko i pod koniec zachwieje sie i pada na dupcie ale już coś sie zaczeło
ale fajnie klask i:

Zuzia biła brawo (pierwszy raz) po golu Milito w sobotnim meczyku

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Wczoraj mój Tata odbierał Zu ze żłobka i w samych drzwiach Pani "Przedszkolanka" mówi do Dziadka...."o dzisiaj Dziadek Muszę Panu pochwalić Zuzę bo chodzi!!!!!!!!! (wielki uśmiech, zadowolona jakby conajmniej nobla dostała za odkrycie)" Na co Tata mój mówi że już widzieliśmy, cały weekend przechodziła, działkę w zdłuż i wszerz... Na co Pani, że Zuzka jest najmłodszym i najmniejszym chodzącym dzieckiem w żłobku że zdolniacha z niej a Mama ta....................... ......................... ......................... ......................... ..................ka dumna
wcale sie nie dziwie że taka dumna jestesogromne brawa dla Zuzi
Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
No jak juz tak prosicie o zdjecie to zrobilam chociaz telefonem , bo aparatu dalej nie mamy .
boski
Zuzia co prawda zajęta ale Mateuszek ją troszke zaniedbał wiec coś czuje że czas na zmiany
Cytat:
Chcialam sie Wam jeszcze pochwalic , ze w ten weekend bede sie fajnie bawic , a mianowicie wybieramy sie z dziewczynami na ten stirpiz no i potem na dyskoteke . Bilety juz kupione !!! To bedzie moje no i przyszlej szwagierki panienskie. Bedzie nas 9 dziewczyn , wszystkie juz matki . Nasi faceci sie smieja , ze matki ida zaszalec .
zazdroszke takiej imprezki

Cytat:
wstawiłam zdjecia włosów w albumie
i jedno Oliwki
śliczne jesteście a włsoki masz fajne, nie wiem co od nich chcesz
Cytat:
Karola o ile dobrze kojarze to Antos Marioli jest wolny , a to przeciez maly przystojniacha , moze spodoba sie Zuzi.
no tak Antoś i te jego śliczne oczka

Cytat:

Dopiero wczoraj się dowiedziałam, że tych "pierwszych" zębów będzie 20.
i wszystkie 20 przed nami :/
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Musze kupic zabezpieczenia do szafek i szuflad. Dzisiaj byłam w miescie, pytałam w roznych sklepach ale nie mieli. Kupiłam tylko w Rossmanie zabezpieczenia do gniazdek.
ja juz kupiłam zabezpieczenia na gniazka a przy okazji na rogi i z tych drugich jestem mega niezadowolona... już ich nie ma bo Zuzanne tak denerwowały że zdarła wszystkie a etraz juz nie chca sie tak "trwale" przylepic
w L&M kupowałam
Stary 2010-05-25, 18:16   #3127
UnholyOne
Ola-Unhola

magi ja chyba mam takie:
http://www.allegro.pl/item1041830228...ania_koce.html
http://www.allegro.pl/item1041049457..._10_sztuk.html

mayaha
, my przy Bartku mieliśmy na rogi i też zaraz zniknęły. A miałam 3 rodzaje. Bardzo go interesowały
Na szczęscie teraz nie mamy rogów
ps. Czy żaluzje drewniane też macie?
Stary 2010-05-25, 18:21   #3128
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

mayaha
, my przy Bartku mieliśmy na rogi i też zaraz zniknęły. A miałam 3 rodzaje. Bardzo go interesowały
to pewnie sobie odpuszcze kolejny zakup
a żaluzje drewniane mamy
Stary 2010-05-25, 18:32   #3129
Cassandra 23
Zakorzenienie

I wygoniłam moich chłopakow na spacer a sama sie bycze przed kompem U nas wieje, mało głowy nie urwie. Ale teraz wiatr ustał a Kuba dzisiaj nie był jeszcze na spacerku i wlasnie sobie o tym przypomniał i pod drzwiami zaczał jęczeć.

Dzisiaj małemu dałam obiadek z Bobovity po 9mc, makaron z kabaczkiem i czyms tam jeszcze. Bardzo geste to było i juz połowa porcji sie najadł a teraz dałam mu drugie pół.
Świetnie sobie poradził z duzymi kawałkami, nawet za badzo nie gryzł tylko łykał
Na deser juz czeka kisiel.
Kupiłam dzisiaj arbuza, myslicie ze moge dac juz Kubie?
Jadł juz jakis dzieciaczek arbuza?

Zrobiłam dzisiaj zapas deserkow, obiadków, kaszek i upolowałam nowa kaszke z Bobovity - ryzowo-kukurydziana z truskawkami.
Lubie Bobovite bo ma duzy wybor kaszek.
Bede musiała wstapic do Biedronki bo widze, ze są soczki, deserki i obiadki w promocji. Kupie tez te chrupaczki i chusteczki Dada. Moze skusze sie tez na pieluszki z ksiazeczka chociaz juz dawno nie uzywalismy Dady (stwierdziłam, ze są za sztywne).

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

A ja musze kupic moskitiery juz wypatrzyłam firme ktora sie tym zajmuje tylko musze popytac ile mnie to wyniesie

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Zuzia co prawda zajęta ale Mateuszek ją troszke zaniedbał wiec coś czuje że czas na zmiany
Dzisiaj sie zastanawiałam co u Eleeri. Swoja droga to mogłaby nas odwiedzic i napisac pare słow Wieki jej nie było
Szkoda, ze nas opuściła

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 18:34   #3130
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
No jak juz tak prosicie o zdjecie to zrobilam chociaz telefonem , bo aparatu dalej nie mamy .

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Zlapalam internetowe fale, wiec spiesze doniesc, ze dotarlismy szczesliwie. Krotka wizyta w podlondynskiej miejscowosci byla niezmiernie udana, szczegolnie, ze pogoda byla bajeczna. Teraz jestesmy u rodzinki i Antonio uwielbia dziadkow i jest przez nich tak samo uwielbiany
Spedzamy cale dnie w ogrodzie i na spacerach.
Antonio pieknie spi w dzien i w nocy i apetyt rowniez mu dopisuje.
super że dolecieliscie szczęsliwie bez problemów biedny Antos z tymi uszkami
bawcie sie dobrze i odpoczywajcie
Cytat:
Chcialam sie Wam jeszcze pochwalic , ze w ten weekend bede sie fajnie bawic , a mianowicie wybieramy sie z dziewczynami na ten stirpiz no i potem na dyskoteke . Bilety juz kupione !!! To bedzie moje no i przyszlej szwagierki panienskie. Bedzie nas 9 dziewczyn , wszystkie juz matki . Nasi faceci sie smieja , ze matki ida zaszalec .
wow! zazdroszczę mi sie juz wszystkie panieńskie pokończyły, no moze jeszcze jeden, ale tonie jest pewne
Cytat:
To sobie pospaliście . Od 3 dni jak dosypiam z Kubusiem od 5 do 6.30-7 na naszym łóżku, to On jak się obudzi, to wspina się na mnie i brzuszkiem przytula, kładzie główkę i śpi jeszcze kilka minutek

mój Bartosz nie lubi się przytulać ... no chyba, ze jest baaardzo śpiacy, albo ma super dzień
Cytat:
Jestem zazdrosna...moja Zu nie ma chłopaka
Ania, kiedyś pisałaś że Bartuś wolny...przy przystojniaczek znalazł juz dziewczynę?

Maja została wybranką Bartoszka, tylko coś go ostatnio znaiedbuje albo się rozmijają
Cytat:
Kurka przyniosła dziewczyna Magnumy...chcieliśmy migdałowe, ale nie było, więc wzięła Gold (jakaś nowość) i są...dziwne Wszyscy czują się nieusatysfakcjonowani...d ługi wyraz

... coś często takie dłuuugie słowa sie tu pojawiają
Cytat:
No tak, zapomniałam...
Sylka odpisała Wojtusi, a ja przekazuję, bo Wojtusia spać poszła

"Kochana wszystko i nas ok. Spalił mi się modem od neostrady jak była burza, szwagier ma mi przywieźć nowy i tak czekam, bo on wolnego usposobienia B-). Pozdrów dziewczyny. Buziaki dla Was "
dzięki za info tez sie juz zaczęłam martwić ...
Cytat:
Matko, ale mi się Kuba chwilę przed drzemką rozszlochał , aż Nim trzęsło nawet jak się już uspokoił.
biedny niech te zęby juz wyjdą!
Cytat:
Ja też ostatnio mniej bawarki piję, ale karmię już tylko ok. 5., 7., 16. i 20.30, a Ty ile razy na dobę?
to prawie jak my ... teraz chce wprowadzic mleko modyfikow. ale nie wiem jakie

Cytat:
Kuba zaczyna rozrabiac i to tak porządnie. Lata jak szalony i zagląda gdzie popadnie. Wczoraj nie doleciałam, otworzył szafke i zwalił na podłoge słoik z kompotem wisniowym. Wszystko do mycia, dywan do prania. I na dodatek chciał jeszcze sie bawic tymi wisienkami
A tam były szkła...dobrze, ze była mama, zabrała go a on w szał wpadł, ze nie moze grzebac w kompocie - i wyobrazcie sobie, ze bił ja po plecach (jak trzymała go na rekach) i walił nogami w jej brzuch
Robi sie naprawde niegrzeczny.
Jak mu cos nie chce dac albo krzykne na niego to zaczyna głosno płakac (łzy mu nie lecą) i wymachuje w złosci rękami. Oczywiscie to tego krzyczy - ne ne ne ne.

a to dopiero początek ...
Bartosz też się od dwóch dni zaczyna złościć strasznie ... jak mu cos nie pasuje to piszczy, wrzeszczy i macha rączkami

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 18:35   #3131
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Dzisiaj sie zastanawiałam co u Eleeri. Swoja droga to mogłaby nas odwiedzic i napisac pare słow Wieki jej nie było
Szkoda, ze nas opuściła
Pisałam do nie smsa jakis czas temu, miedzy innymi żeby zagladneła do nas ale odpisała tylko że u nich wszytsko ok.
Stary 2010-05-25, 18:38   #3132
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
mój Bartosz nie lubi się przytulać ... no chyba, ze jest baaardzo śpiacy, albo ma super dzień

a to dopiero początek ...
Bartosz też się od dwóch dni zaczyna złościć strasznie ... jak mu cos nie pasuje to piszczy, wrzeszczy i macha rączkami
Kuba tez sie nie lubi przytulac, jak chce go wysciskac od razu sie wyrywa. Ale jak jest spiacy albo mu nudno, zle to wtedy włazi mi na kolana (jak siedze na podłodze) i sie przytula

Az sie boje co bedzie dalej...

Dziewczyny wpadłam na pewnien pomysł, zeby zrobic liste z nr telefonów. Jedna mamusia miałaby wszystkie nr spisane albo moze w klubie zrobic taka liste? Myslicie, ze to dobry pomysł?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-25, 18:45   #3133
UnholyOne
Ola-Unhola

mayaha, a masz moze jakąs ofertę?
Tzn. teraz i tak nie mamy kasy, ale te aluminiowe się sypią i myślę, że przy najbliższym dopływie gotówki będziemy musieli zmienić na drewniane.

Cass, jak dla mnie tel. mogą być w klubie.

I pędzę się pochwalić, tzn. Antosia. Pisałam Wam, że potrafi wstawać i kucać kilka razy pod rząd sam bez trzymanki. No i właśnie przed chwilką wstał sam i zrobił 3 kroczki malutkie sam , po czym klapnął na pupkę
To jeszcze nic takiego, ale taki mały sukcesik jest
Stary 2010-05-25, 18:53   #3134
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Tzn. teraz i tak nie mamy kasy, ale te aluminiowe się sypią i myślę, że przy najbliższym dopływie gotówki będziemy musieli zmienić na drewniane.
wyślij mi na pw wymiary okna (światła) to jak małz wróci to ci oblicze

brawa dla Antosia klask i:
zdolniacha z niego

Kurcze dziewczyny, cos mnie boli w okolicy szwu po CC, mam wrażenie że to miesien jakis, przy ruchu/wysiłku to czuje, chyba sie wybiore do gina w czwartek bo pare m-cy temu miałam to endometrium ale teraz jest ok, moze to ma jakis związek

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-05-25 o 18:54
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 18:53   #3135
syla39
Wtajemniczenie

Dziewczyny bylam u lekarza z tymi moimi plamami i mam półpaśca

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 18:56   #3136
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
ojej, to chyba zaraźliwe jest
nigdy nie miałam z tym do czynienia
mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz, a duzo masz tych plam?
Stary 2010-05-25, 19:01   #3137
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, to chyba zaraźliwe jest
nigdy nie miałam z tym do czynienia
mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz, a duzo masz tych plam?
Mam miec to caly czas zaklejone zeby Lena sie do tego nie dotknela. Na razie mam malo ale chyba sie rozsiewa

Najgorsze ze przy lekach ktore biore nie moge/ nie powinnam karmic

Stary 2010-05-25, 19:02   #3138
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
wyślij mi na pw wymiary okna (światła) to jak małz wróci to ci oblicze

brawa dla Antosia klask i:
zdolniacha z niego

Kurcze dziewczyny, cos mnie boli w okolicy szwu po CC, mam wrażenie że to miesien jakis, przy ruchu/wysiłku to czuje, chyba sie wybiore do gina w czwartek bo pare m-cy temu miałam to endometrium ale teraz jest ok, moze to ma jakis związek
Dzięki, później pomierzę i wyślę

Lepiej to skontrolowac. Mam nadzieję, że jednak to nic powaznego

Cytat:
Kurcze, to powoduje ten sam wirus co ospę, więc możliwe, że jak Lenka się zarazi to albo półpasiec albo ospa.
Ale nie przejmuj się. Takie maluchy dobrze znoszą. Marcel Svi miał i wszystko było ok.
Stary 2010-05-25, 19:03   #3139
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
I pędzę się pochwalić, tzn. Antosia. Pisałam Wam, że potrafi wstawać i kucać kilka razy pod rząd sam bez trzymanki. No i właśnie przed chwilką wstał sam i zrobił 3 kroczki malutkie sam , po czym klapnął na pupkę
Super
Wg mnie to wielki sukces od 3 kroczkow sie zaczyna a potem juz z górki
Brawa dla Antosia

Cytat:
Lepiej wybierz sie do lekarza nie powinno chyba nic juz bolec po CC.

Cytat:
O mamo, a jak to sie przyplątało?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-05-25, 19:14   #3140
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Mam miec to caly czas zaklejone zeby Lena sie do tego nie dotknela. Na razie mam malo ale chyba sie rozsiewa

Najgorsze ze przy lekach ktore biore nie moge/ nie powinnam karmic
współczuje
Cytat:

Lepiej wybierz sie do lekarza nie powinno chyba nic juz bolec po CC.
pójde, pójde bo małz mnie ściga i fakt nie powinno juz bolec, ale mi sie to nie najlepiej goiło, smarowałam mascia, riwanolem bardzo długo (przez ten guzek)
Stary 2010-05-25, 19:18   #3141
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, to powoduje ten sam wirus co ospę, więc możliwe, że jak Lenka się zarazi to albo półpasiec albo ospa.
Ale nie przejmuj się. Takie maluchy dobrze znoszą. Marcel Svi miał i wszystko było ok.
Pozaklejal mi to wszystko i mam tak caly czas chodzic zeby malej nie zarazic. Znalazlam niedawno w nowym miejscu i juz zakleilam. Ehh,mam nadzieje ze niunia mi sie nie zarazi

Cytat:
O mamo, a jak to sie przyplątało?
Lekarz mowi ze spadek odpornosci, a ostatnio mialam 2 opryszczki pod rzad wiec to napewno. I steres, to byc moze tez bo maz chory a wiecie jak to jest jak chlop choruje

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
współczuje

pójde, pójde bo małz mnie ściga i fakt nie powinno juz bolec, ale mi sie to nie najlepiej goiło, smarowałam mascia, riwanolem bardzo długo (przez ten guzek)
Idz idz i nie zwlekaj
Ja wiem ze nie warto bo gdybym zwlekala to pewnie rozsialoby mi sie tak jak mojemu tatcie i wyladowalabym w szpitalu. Lezal na zakaznym i narkotyki mu podawali zeby ulzyc w bolu

Stary 2010-05-25, 19:20   #3142
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Ja wiem ze nie warto bo gdybym zwlekala to pewnie rozsialoby mi sie tak jak mojemu tatcie i wyladowalabym w szpitalu. Lezal na zakaznym i narkotyki mu podawali zeby ulzyc w bolu
ojej, aż tak??
Stary 2010-05-25, 19:26   #3143
Ania0104
Zakorzenienie

Mój królewicz dalej śpi ... pewnie sobie myśli, ze to już spanie nocne
to już 2,5 godziny ... dam mu kaszkę i pojadę do dentysty a babcia będzie Go zabawiała no chyba, ze dalej będzie spał

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

ooooo wstało moje ciasteczko ... to zabawa do 23 murowana

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:27   #3144
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, aż tak??
Niestety tak Grozila mu nawet utrata wzroku w jednym oku

Cytat:
Mój królewicz dalej śpi ... pewnie sobie myśli, ze to już spanie nocne
to już 2,5 godziny ... dam mu kaszkę i pojadę do dentysty a babcia będzie Go zabawiała no chyba, ze dalej będzie spał
Nie przewiduje zeby usnal ci teraz wczesniej jak po 22ej

Stary 2010-05-25, 19:42   #3145
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Matko, ale mi się Kuba chwilę przed drzemką rozszlochał , aż Nim trzęsło nawet jak się już uspokoił.
a dlaczego?
cos go zirytowalo?

Cytat:
Jeśli tylko na wyjazd, albo sporadycznie będziesz go używać to weź i z tymi plasterkami zadziałaj....albo lep na muchy na środku budki można powiesić taki żarcik na koniec dnia pracy...mam

Cytat:
Kuba zaczyna rozrabiac i to tak porządnie. Lata jak szalony i zagląda gdzie popadnie. Wczoraj nie doleciałam, otworzył szafke i zwalił na podłoge słoik z kompotem wisniowym. Wszystko do mycia, dywan do prania. I na dodatek chciał jeszcze sie bawic tymi wisienkami
A tam były szkła...dobrze, ze była mama, zabrała go a on w szał wpadł, ze nie moze grzebac w kompocie - i wyobrazcie sobie, ze bił ja po plecach (jak trzymała go na rekach) i walił nogami w jej brzuch
Robi sie naprawde niegrzeczny.
Jak mu cos nie chce dac albo krzykne na niego to zaczyna głosno płakac (łzy mu nie lecą) i wymachuje w złosci rękami. Oczywiscie to tego krzyczy - ne ne ne ne.

Co to bedzie pozniej, jak juz taki 11miesieczny szkrab chce rządzic wszystkimi
zupelnie jakbym czytala o swoim dziecku
dzis swirowala jak zwykle przy zmianie pamka, wiec jak juz ja pozapinalam to odlozylam ja na podloge i odeszlam...ale byl lament..krzyk,placz,szloc h, wymuszanie...ale sie nie zlamalam.Cierpliwie czekalam-troche to trwalo, az sie uspokoi i dopiero do niej podeszlam, no kurcze, co zlego jest w przewijaniu?co moze jej sie nie podobac ze tak wymysla

Cytat:

Mam pytanie do mam, które kupowały worki próżniowe:
KTÓRE POLECACIE???

Muszę w końcu kupić, bo Maćka ubranka mnie przygniotą
ja bralam najtansze i z dobrymi komentami no i ze swojej miejscowosci
Z poprzedniej dostawy 1 mi sie podarl, a z drugiej(innej firmy) jeden byl nieszczelny

Cytat:
jakos nie moge sie zebrac zeby cos napisac, ale staram sie chociaz na bieżaco byc
mój mały skrzekus okropnie marudny znów

ja tez mam wrazenie ze ona wciaz chce byc blisko i na rekach, choc potrafi sie domagac wziecia na rece i odpychac zeby ja odlozyc, a jak to robie to placze, wiec odkladam ją i odchodze.Nie wiem czy dobrze robie, ale wole odejsc niz fuknac na nia

W pierwszej chwili mocno sie zastanawialam jaki Mateusz

Cytat:
Kupiłam dzisiaj arbuza, myslicie ze moge dac juz Kubie?
Jadł juz jakis dzieciaczek arbuza?

A ja musze kupic moskitiery juz wypatrzyłam firme ktora sie tym zajmuje tylko musze popytac ile mnie to wyniesie

Szkoda, ze nas opuściła
ja bym dala

moskitiery sa jednym z lepszych moich zakupow do domu

Cytat:
Laura tez dlugo sie nie tulila, a teraz jakby czerpala z tego przyjemnosc, bo czesto sie tuli, albo buzką ociera o mnie, no i buziaki rozdaje-jak chce.Do maskotek tez sie tuli, slodko to wyglada

Siostrzenica to przytulas na maxa-do rodzicow.Zatuliła i zacałowałaby na smierc

Cytat:

Dziewczyny wpadłam na pewnien pomysł, zeby zrobic liste z nr telefonów. Jedna mamusia miałaby wszystkie nr spisane albo moze w klubie zrobic taka liste? Myslicie, ze to dobry pomysł?
suuuuuuuuper!!!!!!
Cytat:

swietnie kurz na nich osiada

WOW!!!!!Antku, jaki ty sie samodzielny robisz

Cytat:
ooo fuck

Nie pocytowalo mi mnostwa wypowiedzi

Ale pamietam ze Miramej chcialam napisac ze wczoraj mylam nivea dla bardzo wrazliwych oczu, a dzis kupilam w ross odzywke ktora polecali na kreconym, jakas rossmanowska.Do nawilzania nic z listy nie dotalamAlbo za malo sie rozgladalam-z mezem i mala bylam wiec wiecie heh
Co do suszenia suszarka to do kreconych tylko dyfuzor i to jeszcze umiejetnie uzyty.Sama wczoraj sie doszkolilam.Moze jutro przetestuje i bedzie roznica to juz w ogole sie uciesze.
Racja ze silikony nie sa odgornie zalozone jako zle i szkodliwie.Jest tam tez szerzej opisany ten watek.

Mariolko
, jak wrocisz to ja cie jeszcze popytam o tricki do lokow i jak z nimi spisz-co to za metoda, bo mnie to zaintrygowalo.A tymczasem wypoczywaj

Mialam wpasc na chwile po kapieli mlodej i zatrzymalam sie tu dluzszy czas, a planowalam tyyyle zrobic, a zaraz Na Wspolej,potem KSD i Wojewodzki, wiec biore nogi za pas.Postaram sie jeszcze zajrzec.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-05-25 o 19:48
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:48   #3146
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
magi ja chyba mam takie:
http://www.allegro.pl/item1041830228...ania_koce.html
http://www.allegro.pl/item1041049457..._10_sztuk.html

mayaha, my przy Bartku mieliśmy na rogi i też zaraz zniknęły. A miałam 3 rodzaje. Bardzo go interesowały

Ja też zakupiłam, ale jeszcze nie przykleiłam

Cytat:
...I pędzę się pochwalić, tzn. Antosia. Pisałam Wam, że potrafi wstawać i kucać kilka razy pod rząd sam bez trzymanki. No i właśnie przed chwilką wstał sam i zrobił 3 kroczki malutkie sam , po czym klapnął na pupkę
wow!

Cytat:
...Kurcze dziewczyny, cos mnie boli w okolicy szwu po CC, mam wrażenie że to miesien jakis, przy ruchu/wysiłku to czuje, chyba sie wybiore do gina w czwartek bo pare m-cy temu miałam to endometrium ale teraz jest ok, moze to ma jakis związek
Idź koniecznie Dobrze, że czwartek już blisko.

Cytat:

wracaj szybko do zdrowia i oby Lenka się nie zaraziła

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-25, 19:50   #3147
katarzynka00
Zakorzenienie

teraz mi sie bedzie przypominac jak zwykle

Karo , twoja Zu i Antonio idealna para

Cass
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html

arbuzika smialo moze zajadac
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:51   #3148
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dzis swirowala jak zwykle przy zmianie pamka, wiec jak juz ja pozapinalam to odlozylam ja na podloge i odeszlam...ale byl lament..krzyk,placz,szloc h, wymuszanie...ale sie nie zlamalam.Cierpliwie czekalam-troche to trwalo, az sie uspokoi i dopiero do niej podeszlam, no kurcze, co zlego jest w przewijaniu?co moze jej sie nie podobac ze tak wymysla

ja tez mam wrazenie ze ona wciaz chce byc blisko i na rekach, choc potrafi sie domagac wziecia na rece i odpychac zeby ja odlozyc, a jak to robie to placze, wiec odkladam ją i odchodze.Nie wiem czy dobrze robie, ale wole odejsc niz fuknac na nia
Zuzia może nie że świruje, ale mi ucieka, okropnie ja to nudzi chyba

jakbym o mojej Zuzannie czytała :/ prawdziwe kobiety sie z nich robia... same nie wiedza czego chca

Cytat:

Idź koniecznie Dobrze, że czwartek już blisko.
oby mnie przyjął, jutro sie umowie

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2010-05-25 o 19:54
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:51   #3149
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
...ja bralam najtansze i z dobrymi komentami no i ze swojej miejscowosci
Z poprzedniej dostawy 1 mi sie podarl, a z drugiej(innej firmy) jeden byl nieszczelny
...Ale pamietam ze Miramej chcialam napisac ze wczoraj mylam nivea dla bardzo wrazliwych oczu, a dzis kupilam w ross odzywke ktora polecali na kreconym, jakas rossmanowska.Do nawilzania nic z listy nie dotalamAlbo za malo sie rozgladalam-z mezem i mala bylam wiec wiecie heh
Co do suszenia suszarka to do kreconych tylko dyfuzor i to jeszcze umiejetnie uzyty.Sama wczoraj sie doszkolilam.Moze jutro przetestuje i bedzie roznica to juz w ogole sie uciesze.
Racja ze silikony nie sa odgornie zalozone jako zle i szkodliwie.Jest tam tez szerzej opisany ten watek.
...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-25, 19:52   #3150
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

DZIEWCZYNY!!!!!! jestem mega zadowolona w koncu mam taki kolor jak chcialam i jasne refleksy z przodu, fajnie to wyglada i pocieniowala mi jeszcze wlosy
jestem bardzo zadowolona

ale nie obylo sie bez przygod - TZ poszedl z dziecmi na spacer jak pojechalam do fryzjera, kumpela naklada mi farbe a TZ dzwoni, ze zapomnial kluczy i stoja i marzna no to nalozyla mi farbe do konca i z ta farba i w pelerynie do farbowania musialam pedzic dac im klucze

Cytat:
Może i się da, ale ja tak kojarzę wypadanie u mnie mleczaków...
Bartkowi jeszcze żaden nie wypadł....
Na pewno będę się bała, żeby mu w nocy nie wpadł do gardła i się nie zakrztusił , więc chyba będę wolała już mu go "wyrwac"

Svi, a jak Ty przechodziłaś/przechodzisz u Eryka?
Już mu jakieś mleczaki wypadły?
no co Ty
nic nie trzeba przywiazywac

Eryk zawsze mi najpierw komunikuje, ze rusza mu sie zab i jest wtedy szczesliwy bo wrozka przyjdzie az w koncu sam mu wypada albo podczas jedzenia - bezbolesnie

ma juz 5 czy 6 stalych
Cytat:
nic nie przechodzi?
...
nie
Cytat:
ojej wspolczuje

ale musze Cie zmartwic - jesli mala miala sie zarazic to juz sie zarazila bo zarazasz na kilka dni przed wystapieniem wykwitow juz
i nie musi wcale tego dotykac zeby sie zarazic wiec zaklejanie nie ma najmniejszego sensu

a takie male dzieci nie maja odpornosci jeszcze wiec bardzo prawdopodobne, ze sie zarazi

ale pociesze Cie tez, ze Marcel np bardzo lagodnie przechodzil ospe, a przynajmniej ma spokoj

ufff ciezko sie pisze z migrena ide dzieci kapac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości