LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 16:13   #2761
samaraNW
Zakorzenienie

Dot.: LOST- Zagubieni, jakie wrażenia ? :)

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Na prawde sie wam zakonczenie podobalo

Jak dla mnie to takie dziwne bylo. Dlaczego tam byl Ben, Dasmond, Hugo Kate itp. przeciez oni nie umarli na wyspie. Jedni odlecieli a inni na wyspie zostali, wogole nie pokazali co z nimi. Nie podobalo mi sie. Czegos mi brakuje w tym :/

ja nie podchodzę do wszystkiego tak krytycznie i nie szukam błędów we wszystkim. za dużo się w tv widziało i proste rzeczy wydają się większości nudne. a to,że nie wyjaśnili wszystkiego to typowe dla lost - w końcu to niewiadome są dużą częścią tego serialu i sprawiają,że jest ciekawy,zmusza nas do dopowiedzenia sobie reszty
samaraNW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 16:23   #2762
Juliett05
Zadomowienie

Cytat:

Jak dla mnie to takie dziwne bylo. Dlaczego tam byl Ben, Dasmond, Hugo Kate itp. przeciez oni nie umarli na wyspie. Jedni odlecieli a inni na wyspie zostali, wogole nie pokazali co z nimi. Nie podobalo mi sie. Czegos mi brakuje w tym :/
Nie umarli razem na wyspie, ale byli dla siebie ważni i spędzili razem dużo czasu, który był dla nich ważny.

Mnie się właśnie pdooba częściowo otwarte zakończenie, dzięki temu każdy sam może sobie dopowiedzieć ich dalsze losy.
Szkoda, że Milesa nie było w kościele, bo chyba nie było.

Ale za to powrót Juliet, Boone'a, Shannon, świetny
Zwłaszcza scena z Juliet i Sawyerem - piękna
Juliett05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 16:43   #2763
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:

Tak, mnie się podobało. Obawiałam się tego zakończenia strasznie bo przyznam szczerze, że 6 sezon mnie cholernie irytował, miałam dość tego dymu, pierdów Jackoba, jaskini z jakimś durnym światłem. O dziwo podobały mi się najbardziej FS, szczególnie jak Desmond zorientował się o co chodzi i ich wszystkich zbierał. Ben, Des, Hugo Kate byli razem w kościele bo wszyscy byli dla siebie ważni. W życiu nie sądziłam, że to właśnie ojciec Jacka wyjaśni wszystko i to on będzie miał ostatnie zdanie w w season finale Wyraźnie powiedział na końcu, że każdy kiedyś umrze, jedni wcześniej niż Jack inni później, po śmierci szukali siebie nawzajem i odnaleźli się właśnie w FS, można interpretować to jako np. czyściec. Okres na wsypie był ich najważniejszym momentem w życiu. To piękne zakończenie, cieszę się strasznie, ze Jack był głównym bohaterem tego wszystkiego. Jak umierał z psem obok wyłam jak oszalała, plus ten samolot nad nim z Kate, Sawyerem i innymi, to samo pole bambusowe gdzie się obudził w pilocie, ten but na drzewie i wreszcie zamknięcie oka. Genialne.

Nie podobało by mi się zakończenie gdyby wydarzenia z wsypy okazały się nieprawdziwe, albo gdyby oni już nie żyli wszyscy.

"people don't get what they deserve, they just get what they get".
Dorotka... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 16:44   #2764
Madzia310588
Raczkowanie

GG do Madzia310588

widzieliście to jakie jaja program poświęcony w całości lostowi polecam obejrzeć można się uśmiać to są alternatywne zakończenia
http://www.youtube.com/watch?v=YyKyj...ayer_embedded#!
tu są wspomnienia z całych serii i pokazane osoby które kochali
http://www.youtube.com/watch?v=WQDPU...layer_embedded
tu są niezłe scenki z całego serialu
http://www.youtube.com/watch?v=YoT2G...layer_embedded
tu są wywiady z gwiazdami
http://www.youtube.com/watch?v=RCXlL...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=uf7m3...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ORCQy...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=8DAxO...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=flD2L...layer_embedded
warte te materiały są do obejrzenia można się tak po śmiać

możecie podac mi jakieś stronki gdzie można obejrzeć ostatni odcinek online bo zawsze oglądam na iitv albo ekino lub jeszcze na jednej stronce ale na tych wszystkich stronach wychodzi mi komunikta ze jest jakis problem i nie wiem co robić to nie problem z limitem ktos dał chyba źle odcinek ale może wiedzie gdzie mozna obejrzeć go bez problemu

Edytowane przez Madzia310588
Czas edycji: 2010-05-25 o 16:55
Madzia310588 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 17:01   #2765
Elladorea
Rozeznanie

Byłoby fajnie, gdyby w kościele był też Jacob, w końcu to dzięki niemu trafili na Wyspę. Uwielbiałam Jacoba
W sumie fajnie, mogą przeżyć swoje życie jeszcze raz, spotkać się, i odejść kiedy będą gotowi
Elladorea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 17:04   #2766
Ccolette
Raczkowanie

Ja tez tak mialam, ale sie udalo, jak na ekranie pojawia sie problem connection to w lewym dolnym rogu ekranu sa jest cos w stylu napisy (mirror) i cos dalej pisze nie pamietam kliknelam na te napisy ponizej wyskoczyl nowy ekran, a na nim final Lostow Mam nadzieje, ze Tobie tez sie uda
Ccolette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 17:09   #2767
Madzia310588
Raczkowanie

GG do Madzia310588

ja nie widze zadnych napisow ja to ogladam na iitv i to mi sie otwarza w megavideo i tam nie ma zadnych napisow czy cos w tym stylu nie wiem co robic
Stary 2010-05-25, 17:17   #2768
Ccolette
Raczkowanie

Ja tez to ogladalam na iitv. popatrz dobrze, jest szary napis napisy(miror)

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Dokladnie pod okienkiem megavideo jest cos takiego: [ pokaż ] Mirror, Napisy PL: kliknij na to i ponizej pojawi sie nowe okienko megavideo, wlacz i bedziesz ogladala
Stary 2010-05-25, 17:18   #2769
Madzia310588
Raczkowanie

GG do Madzia310588

a no faktycznie ale to zanim wlącze odcinek to je widać bo tak na pasku ich nie ma tylko je widac zanim wcisne zielone kolko dzieki juz ogladam
Stary 2010-05-25, 17:21   #2770
Ccolette
Raczkowanie

Miłego ogladania
Stary 2010-05-25, 17:46   #2771
Juliett05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia310588 Pokaż wiadomość
widzieliście to jakie jaja program poświęcony w całości lostowi polecam obejrzeć można się uśmiać to są alternatywne zakończenia
http://www.youtube.com/watch?v=YyKyj...ayer_embedded#!
tu są wspomnienia z całych serii i pokazane osoby które kochali
http://www.youtube.com/watch?v=WQDPU...layer_embedded
tu są niezłe scenki z całego serialu
http://www.youtube.com/watch?v=YoT2G...layer_embedded
tu są wywiady z gwiazdami
http://www.youtube.com/watch?v=RCXlL...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=uf7m3...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ORCQy...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=8DAxO...layer_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=flD2L...layer_embedded
warte te materiały są do obejrzenia można się tak po śmiać
To pierwsze widziałam. Bardzo zabawne
Wielkie dzięki za resztę, ich nie widziałam
Ten drugi filmik - taka muzyka, a ci się leją
W tym trzecim jaka przyjemna melodia.
Wywiad z Matthew też widziałam, bardzo fajny. Lubię go Prowadzący jest sympatyczny.
Wszystkie wywiady bardzo ciekawe i sympatyczne
Stary 2010-05-25, 18:00   #2772
picnic
Rozeznanie

Rozumiem, że finałową scenę (kościół) można interpretować jako połączenie się po śmierci bohaterów (jak zostało powiedziane jedni przed Jackiem inni po), ale w takim razie jakie znaczenie miały wszystkie sceny z 6 sezonu z teraźniejszości tj. po tym jak samolot się nie rozbił? Co np. z synem Jacka? Chyba, że zakładamy, że to spotkanie w kościele miało miejsce dużo później... Ale wtedy nie zgadza się powrót rozbitków samolotem, który widzi przed śmiercią Jack (jest w nim Kate, Lapidus itd.) - po opuszczeniu wyspy spotkaliby samych siebie?

Z finału rozczarowała mnie też śmierć Locka tj. dymu - myślałam, że nie można go zastrzelić

Niestety liczyłam na jakieś logiczne wyjaśnienie, łudziłam się ze takowe istnieje, mając świadomość, że scenarzyści stworzyli w tym serialu chaos nie do ogarnięcia... tego po prostu nie dało się racjonalnie wyjaśnić, musieli pewnych spraw nie domknąć.
picnic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 18:04   #2773
Juliett05
Zadomowienie

Locke'a można było zabić, po tym jak Desmond wyjął ten "korek", Richard też zaczął się starzeć normalnie.

Oni w tym kościele nie żyli. Natomiast gdy odlatywali z wyspy żyli. Więc nie mogli spotkać się ze sobą. Ciężko to wyjaśnić.
Jest tak powiedział ojciec Jacka, niektórzy zginęli przed nim, niektórzy po nim. I akurat w tym kościele wreszcie się spotkali.

Co do syna Jacka, jeszcze się nie zastanawiałam. Niektórzy sadzą, że był "urojony".
Stary 2010-05-25, 18:14   #2774
Dorotka...
Rozeznanie

Jack nie miał syna. Alternatywna rzeczywistość była stworzona przez nich samych. To kim byli naprawdę było we FB w pierwszych sezonach. Dobrze, ze nie było Jackoba w kościele. Byli pasażerowie lotu Oceanic 815

Stary 2010-05-25, 18:24   #2775
Madzia310588
Raczkowanie

GG do Madzia310588

prosze dałam to co znalazłam ale bardzo podobały mi się te wywiady i ten filmik tu się całują a potem leją albo pierwszy filmik jak saida wyszucają z wyspy nieźle się uśmiałam czekam tylko jeszcze na napisy to tych filmików może dadzą
Stary 2010-05-25, 18:24   #2776
picnic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Juliett05 Pokaż wiadomość
Locke'a można było zabić, po tym jak Desmond wyjął ten "korek", Richard też zaczął się starzeć normalnie.

Oni w tym kościele nie żyli. Natomiast gdy odlatywali z wyspy żyli. Więc nie mogli spotkać się ze sobą. Ciężko to wyjaśnić.
Jest tak powiedział ojciec Jacka, niektórzy zginęli przed nim, niektórzy po nim. I akurat w tym kościele wreszcie się spotkali.

Co do syna Jacka, jeszcze się nie zastanawiałam. Niektórzy sadzą, że był "urojony".
Cytat:
Napisane przez Dorotka... Pokaż wiadomość
Jack nie miał syna. Alternatywna rzeczywistość była stworzona przez nich samych. To kim byli naprawdę było we FB w pierwszych sezonach. Dobrze, ze nie było Jackoba w kościele. Byli pasażerowie lotu Oceanic 815
Dzięki za wyjaśnienie - jeśli przyjmiemy, że rzeczywistość pokazywana w 6 sezonie była alternatywna to większość się zgadza Ale Desmond nie był przecież pierwotnym pasażerem lotu Oceanic 815?
Zresztą ze wszystkich sezonów można by uzbierać tyle pytań bez odpowiedzi, że chyba nie warto tego analizować, gdyż te odpowiedzi w większości są dopowiedziane przez nas samych... Z jednej strony szkoda, bo niedosyt pozostaje, z drugiej - jak już tu ktoś napisał, cieszmy się, że wyspa nie okazała się np. snem
picnic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 18:26   #2777
Juliett05
Zadomowienie

Cytat:
Czyli dobrze z tym synem.
Dobrze, że Jacoba nie było w kościele. Nie był dla nich kimś ważnym, więc nie był im potrzebny.
Troszkę żałuję, że Miles'a nie było. Ale za to dużo go pokazywali we flashach

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia310588 Pokaż wiadomość
prosze dałam to co znalazłam ale bardzo podobały mi się te wywiady i ten filmik tu się całują a potem leją albo pierwszy filmik jak saida wyszucają z wyspy nieźle się uśmiałam czekam tylko jeszcze na napisy to tych filmików może dadzą
Tak, to z Sayidem też bardzo dobre. Niestety jego czas na wyspie się skończył:P
Jak na razie znalazłam tylko linki do ściągnięcia tego programu.
Stary 2010-05-25, 18:44   #2778
Dorotka...
Rozeznanie

No myślę, że gdyby zrobili to tak, że wyspa jest czyimś snem, albo , że wszyscy nie żyją bo zginęli już w katastrofie byłaby to najgorsza porażka. Dla mnie trochę bez sensu robili z tą dharmą, tyle czasu było poświęcone dla tego tematu, a teraz on jest taki kompletnie bez znaczenia. Też macie takie odczucie? Sam motyw z korkiem średnio mi się podobał, no ale jakoś to przeżyje. Jack zachował się wspaniale. Z jednej strony szkoda, że nie powiedzieli czy załoga samolotu wylądowała szczęśliwie i co się z nimi działo, ale z drugiej może to i dobrze.

Stary 2010-05-25, 18:53   #2779
Juliett05
Zadomowienie

Cytat:
No myślę, że gdyby zrobili to tak, że wyspa jest czyimś snem, albo , że wszyscy nie żyją bo zginęli już w katastrofie byłaby to najgorsza porażka. Dla mnie trochę bez sensu robili z tą dharmą, tyle czasu było poświęcone dla tego tematu, a teraz on jest taki kompletnie bez znaczenia. Też macie takie odczucie? Sam motyw z korkiem średnio mi się podobał, no ale jakoś to przeżyje. Jack zachował się wspaniale. Z jednej strony szkoda, że nie powiedzieli czy załoga samolotu wylądowała szczęśliwie i co się z nimi działo, ale z drugiej może to i dobrze.
Trochę szkoda z tą Dharmą, ale trudno. Właściwie poświęcili jej trochę czasu w poprzednim sezonie i musi nam starczyć.
Co do tego czy dolecieli. Ja wierzę, że tak, że Claire była z Aaronem. Oraz, że Hugo znalazł sposób aby odesłać Desmonda do domu
Stary 2010-05-25, 19:03   #2780
Dorotka...
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Juliett05 Pokaż wiadomość
Trochę szkoda z tą Dharmą, ale trudno. Właściwie poświęcili jej trochę czasu w poprzednim sezonie i musi nam starczyć.
Co do tego czy dolecieli. Ja wierzę, że tak, że Claire była z Aaronem. Oraz, że Hugo znalazł sposób aby odesłać Desmonda do domu
No mnie się wydaje, że zdecydowanie za dużo czasu jej poświecili bo przecież to było takie nieznaczące
Hugo chyba był niezłym Jackobem z tego tak wynikało, a Ben niezłym zastępcą.

Strasznie wzruszające było jak przypominali sobie momenty z wyspy. Zauważyłyście jak Matthew Fox się postarzał? Był takim ciachem w pierwszych 2 sezonach, omg.

Edytowane przez Dorotka...
Czas edycji: 2010-05-25 o 19:07
Stary 2010-05-25, 19:06   #2781
Juliett05
Zadomowienie

Cytat:
No mnie się wydaje, że zdecydowanie za dużo czasu jej poświecili bo przecież to było takie nieznaczące
Hugo chyba był niezłym Jackobem z tego tak wynikało, a Ben niezłym zastępcą.
Cieszy mnie, że Ben w końcu zachował się jak należy.

Jak teraz sobie przypominam jego pierwsze chwile w serialu... Nie pomyślałabym wtedy, że jego postać będzie takim ważnym bohaterem. Podoba mi się jego zmiana w ostatnim sezonie.

Ciekawe jak tam sobie żyli. Ben, Hubo, Bernard, Rose i Vincent. Pewnie mieli gości, ale ci goście zapewne skończyli lepiej niż nasi rozbitkowie. Jestem przekonana, że Hugo 'rządził' lepiej od Jacoba

Edytowane przez Juliett05
Czas edycji: 2010-05-25 o 19:07
Stary 2010-05-25, 19:10   #2782
Madzia310588
Raczkowanie

GG do Madzia310588

ale sobie popłakałam...
ja rozumiem czemu dziecko crel albo kate i inny byli tam jako umarli chodz nie umarli na wyspie ojciec jaka powiedział inny umarli przed tobą inny długo po tobie i tu nie jest teraz bardzo mi się podobał końcowy odcinek nie moge uwierzyc że to już koniec
Stary 2010-05-25, 19:31   #2783
Juliett05
Zadomowienie

Kilka małych odpowiedzi:
http://www.darlton.pl/lost/spoilery/1285-lost-spoilery
Stary 2010-05-25, 19:40   #2784
Dorotka...
Rozeznanie

Byłam pewna, że zobaczymy Walta. Zdziwiłam się, ze go nie było w finale. Widzę, że nie tylko ja płakałam :P

Stary 2010-05-25, 19:43   #2785
Juliett05
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że nie tylko ja płakałam :P
Nie tylko Ty. Było bardzo dużo wzruszających scen. A sceny od kiedy Jack wszedł do kościoła to już w ogóle, rozmowa z ojcem, powitania. Piękne.

Imię dymka mogli akurat spokojnie w serialu wyjawić.
Stary 2010-05-25, 20:11   #2786
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ja też właśnie po.Również w kilku momentach się wzruszyłam. Ogólnie mam pozytywne odczucia aczkolwiek nie do końca wszystko rozumiem. Nie rozumiem włąsnie dlaczego nie było w kościele kliku osób... Michaela, Walta, Any Lucii, Daniela Faradaya ...
Stary 2010-05-25, 20:19   #2787
Madziulek_90
Zadomowienie

Michael pozostał na wyspie jako 'szepczący głos', miał za dużo na sumieniu. Ana Lucia nie rozpoznała Hurleya, Kate ani Desmonda, więc nie była jeszcze gotowa odejść i 'let it go'. Daniela nie było chyba przez to, że jego matka prosiła, by Desmond jeszcze go nie zabierał ze sobą

Podczytuję inne forum i tam głównie takie teorie są snute.
Madziulek_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-25, 20:30   #2788
Madzia310588
Raczkowanie

GG do Madzia310588

jakie jeszcze forum czytasz może się dołącze
Stary 2010-05-25, 20:34   #2789
Dorotka...
Rozeznanie

zagubieni.pl tam są dyskusje

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości