![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co chodzi o male dzieci to rózne bywaja..te co leza plackiem caly dzien i te co sie wierca non stop...nie moglabym sie narazac na to , ze moze wypasc z gondoli i wierzyc na 100% , ze w razie czego uda mi sie je uchwycic. Z drugiej strony nie bede przypinac malenstwa paskami aby lezalo bez swobody, jedynie w transporcie samochodowym, gondola tez ma specjalne pasy bezpieczenstwa do samochodu i atest.... ma tez tzw. kit adaptacyjny (jak na fotce)aby dziecko lezalo wygodnie w gondoli...i sama gondola wg. producenta jest zalecana do uzytkowania do 6 miesiecy i ciezaru 10 kg. To samo dzieje sie z kolyska, zalecana jest do max. do 4 miesiaca ze wzgledu na bezpieczenstwo Tak jak juz napisalam, fotelik a fotelik jest róznica...w koncu takiego szukalam i nie zagraza on zadnym znieksztalceniom i wadom u dziecka. Mój jest super wygodny i wyprofilowany , a zdrugiej strony moge zmienic kiedy zechce, bo robi sie to szybko sprawnie , a na dodatek mam to wszystko pod reka. W praktyce okaze sie jednak co i kiedy bedzie najpraktyczniejsze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
to znowu ja
![]() wrocilam z zakupów kupilam 2x skarpeteczki, 2x czapeczki, łapki niedrapki, majtasy bawełniane, koszulę do karmienia/spania/rodzenia ![]() ![]() mialam chec jeszcze bodziaki kupic bo byla jakas promo ale juz tyle tego mam.... logika wygrala nad pokusą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No rzeczywiscie , ze nie dalas skusic sie.... mnie jak cos sie podoba to kupuje ale z rozumem...duzo wiekszy rozmiar jak jest i na odpowiednia pore roku ![]() Juz sie nie moge doczekac na lipcowe obnizki , wtedy zaszaleje z zakupami ciuszków na nastepna wiosne /lato dla Ameli... to dobry chwyt, zaoszczedzic mozna do 70% (tak robia moje znajome dla swoich dzieci) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niech maleństwo jeszcze trochę urośnie w brzuszku tak będzie najlepiej ![]() Cytat:
![]() ja właśnie wcinam kukułki jak oszalała ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie wróciłam od mojego gin. Wyniki bardzo dobre- lekarz się nawet zdziwił, że hemoglobina od początku ciąży u mnie rośnie zamiast spadać jak to bywa w ciąży, kiedy jest duże zapotrzebowanie na nią (co go bardzo ucieszyło oczywiście ![]() Ale cieplucho się robi pędzę zaraz na spacerek ![]() A tak apropo tych skurczy przepowiadających to ja już nie wiem jakie one są ![]() Bo mnie brzuch czasem boli jak na @ i ciągnie mnie na dole w brzuchu, ale to zazwyczaj jak leżę na plecach albo się przekręcam z boku na bok. A tak ogólnie to czuję takie twardnienie brzucha- to też mam zaliczać do skurczy czy jak? ![]() Ja myślę, że na pewno odróżnię te przepowiadające od porodowych, choć nie ukrywam że wolałabym aby mi wody przy tym odeszły ![]()
![]() ![]() Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu ![]() Z zawodu kosmetyczka, masażystka. Doradca Forever Living Products, Bandi. Edytowane przez Gringoo Czas edycji: 2010-05-25 o 14:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Znów się rozpisałyście...Tylko na chwilkę Was zostawić
![]() Myślałam,że się troszkę ochłodziło i polazłam na spacerek...Ledwo wróciłam,wciąż gorąco.. ![]() Truskaweczki zakupiłam,bo ciągle za mną chodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() i nie stresuj się na zapas. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19562896]
ten 1000 to tylko u Was dają? taka dobra wola miasta? ten 1000 to dodatek do becikowego dla rodzin, które nie przekraczają jś dochodu, tak? a ten 1000 to becikowe "podstawowe", które dostają wszyscy? [/QUOTE] Nie mam pojęcia. Tak, 504 zł na osobę ( zmieściliśmy się jeszcze ) ![]() Tak. Cytat:
Becikowe- Urząd Miasta Mąż też ma grupowe i dostał. Cytat:
![]() Problemów z karmieniem nie mam. Były 2 dni słabsze na początku, ale już jest dobrze. Luiza przez pierwsze 2-3 tygodnie potrafiła spać 20 godzina na dobę. Teraz już mniej śpi.
![]() |
![]() |
#490 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19562545] skoro jest jeszcze na gwarancji, to nie ma co płakać.
![]() gorzej jak coś nawali dwa dni po okresie gwarancyjnym. ![]() Cytat:
![]() ![]() Jola, dzięki ![]() Lea, gwarancja jest, ale przyznam, że się lekko podłamałam - tak naprawdę to pierwsza moja własna praleczka i chyba sie już do niej przywiązałam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19563562]Małż nie brał l4, bo ma urlop, a l4 płatne 80%, to mu się nie opłacało.[/QUOTE] Acha... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, to ten ![]() Ja nie wiem, jak będzie z gondolką, dobrze, że spacerówka się rozkłada, bo ta gondolka jest krótka - ok 90 cm, o ile pamiętam ![]() ![]() Jamaica - flanela, mokra, ufffffff, miałaś wesoło... Daj sernika, plizzzzzzz ![]() U mnie truskawek nie ma nigdzie, ![]() Cytat:
![]() ![]() Do liliputka: 1 czerwca - fajny termin ![]() ![]() Wygląda, że wszystko pod kontrolą u Ciebie, tylko bierz leki i odpoczywaj. A potem będzie dobrze - musi być... Edytowane przez Aper Czas edycji: 2010-05-25 o 15:34 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Organizatorka
|
Witam serdecznie wszystkie jeszcze zapakowane mamusie. Dawno mnie tu nie było ale melduję że ja juz poród mam za sobą. Szymonek urodził się 16 maja o godzinie 10.50 ważył 2960 i mierzył 52 cm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Witam!
Nie piszę za bardzo bo i czasu brak i ![]() ![]() Chciałam tylko pogratulować kolejnym rozpakowanym mamusiom ewciak123 (04.06.81) -sn. (40tc -1) 22 maj, godz. 1:43 Borys 3460g, 54cm kardashi (15.10.90) -sn. (40tc +4) 22 maj, godz. 23:58 Blanka 3100g, 52cm magdus25 (18.10.84) -sn. (40tc +12) 23 maj, godz. 6:45 Julia 3750g, 50cm i basiawlg GRATULACJE dla Was i Waszych Pociech ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze zdjęcia mojego Skarbeńka ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-05-25 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że już Ci lepiej ![]() szalony Buziaczek - witajcie ponownie. i dzięki za wsparcie dla dwupaków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
basiawlg - was rownież witam ponownie ![]() chyba chodziło o tej muffinowy link: http://majanaboxing.blox.pl/strony/muffiny01.html albo ten: http://mojewypieki.blox.pl/strony/Mu...ibabeczki.html mama dziś przyszła i zabrałyśmy się za sprzątanie pokoiku Ewci. w czwartek dokończymy. od razu mi jakoś tak pozytywniej, że coś w końcu ruszyło ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-25 o 16:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19563562]Małż nie brał l4, bo ma urlop, a l4 płatne 80%, to mu się nie opłacało.[/QUOTE]
A urlop zwykły, tacierzyński, ojcowski czy jaki? ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19571424]my też się "załapiemy" na te drugie becikowe. ![]() Tzn. że łapiesz się też na płatny wychowawczy? Będziesz korzystać?[/QUOTE] jak są zliczane dochody do tego "drugiego becikowego" ? I do płatnego wychowawczego? Skoro ja mam na umowie najniższą krajową i mąż też to się załapiemy na coś czy już nie? Bo do drugiego becikowego jeśli są zliczane dochody i moje i męża to chyba przekroczymy te 504zł (najniższa krajowa to coś 1317 z czego na rękę jest 984zł) a co do płatnego wychowawczego to zliczane są dochody męża i mój płatny macierzyński??? Dla mnie wszystkie te przepisy, zapisy to czysty kosmos.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam bóle krzyżowe ![]()
![]() |
![]() |
#497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() yolanda9 i basiawlg ![]() Kochane mam pytanko... Mąż mnie namawia byśmy wybrali się na parę dni do Krakowa (mieszkamy w Warszawie) do naszej wspólnej koleżanki. Dokładnie mielibyśmy tam być 2-6 czerwca. Termin mam na 24 czerwca i sama nie wiem czy jechać czy nie ![]() Planuje jeszcze 1 czerwca stawić się u swojego gina czy wszystko OK ![]()
![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja swojego pytałam o wyjazdy do Wrocka spod Gliwic, nie zabronił, ale sama zrezygnowałam. do tego doszło zagrożenie powodziowie i nie upierałam się, żeby jechać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#500 |
Zadomowienie
|
basiawlg i yolanda9 piękne te Wasze maluszki
![]() ![]() ![]() Ja dziś jestem słoniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Toś mnie wystraszyła tym bólem ![]()
![]() |
![]() |
#502 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Szymek cud, miód i maliny. ![]() ![]() I tez w pasiastym pajacyku. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zmykam z Maksiem na krótki spacerek przed spaniem. pa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to twoja decyzja. Poza tym podróż będzie męcząca ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajny chłopak ![]() Kurcze te chłopaki to co jeden to ładniejszy - nasze dziewczyny bedą miały w czym wybierac ![]() Cytat:
![]() chodziło o ten pierwszy link - ale drugi też zapisze i pewnie skożystam . Co prawda na dziś już zrobiłam takie z głowy czekoladowe z kawałkami czekolady ![]() ![]() Uwielbiam mufiny - nic nie robi sie tak szybko i na tyle sposobów ![]()
![]() |
![]() |
#506 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muffiny, to jedyne, czego nie umiem zepsuć ![]() jutro robię jakieś z żurawinami, specjalnie na przyjazd małża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
Puk, puk...
![]() Tak tu Was sobie kobitki podczytuję od jakiegos czasu i w koncu postanowilam sie odezwac ![]() Termin mam na 26.06, ale jest zagrozenie wczesniejszym porodem ![]() Leze wiec cierpliwie w lozku i zagladam tu do was przewracajac sie z boku na bok. I to dzieki wam im blizej terminu, tym lek przed porodem powoli zanika, jakos tam optymistycznie nastrajacie ![]()
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja zamiast truskawek mam racuchy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisz nam coś więcej o sobie i udzielaj się na wątku. Im więcej nas tym weselej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.