|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
ja chyba też dziś usłyszałam amamaale nikogo w pobliżu nie było więc Tż np twierdzi że zdecydowanie sie przesłyszałąm ![]() Cytat:
![]() słodko w tej opasce wygląda będzie dobrze Cytat:
<><><> Kurczę dziewczyny byłam w kościele i proboszcz opowiadał nam co sie dzieje i Wilkowie. Był tam wczoraj dowiedziec się konkretnie jakiej pomocy potrzebują i normalnie aż łzy w oczach stają... tam trumny po wodzie pływają... tak mi smutno jest i strasznie współczuje wszystkim ludziom których dotkneło to piekło na ziemi... aż sie boje o Mamrotkę
|
|||
|
|
|
#4112 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujemy oj zabawa będzie udana a tym bardziej że moja mama to same kawały i udana jest
|
|
|
#4113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba podczas tej powodzi nie zgineli tragicznie ludzie? ![]() ciekawe jak Mamrotka ![]() Cytat:
chcialabym miec takie nastawienie przed swoim slubem
|
||
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu Domi nie cieszysz się ślubem? |
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko :/ faktycznie lepiej sobie tego nie wyobrazac co ta Polska winna, ze ciagle takie nieszczescia sie u nas dzieja![]() tzn. ja sie ciesze, ze bedziemy miec slub koscielny z Tz, ze tak "po Bozemu" ale ten brk zorganizowania i taka niepewnosc czy od strony tz dadza kase, jak to sie potoczy, czy beda sie wpiepszac jak wroca... Poza tym ciagle nie wiem z kim Polusie zostawimy i jeszcze samochodu nie mamy boje sie tego wsyztskiego i jakos nie potrafie cieszyc...
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie chcecie ją zostawiac? na czas slubu tylko czy na całe wesele? samochodu do śłubu nie macie? |
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagle szukam kogos, na czas slubu, potem bedzie w pokoju przy sali z nami... tak, do slubu nie mamy zadnego fajnego auta, ani nitk z gosci:/ |
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
a może wśród dalszych znajomych ma ktoś autko? albo może jakieś koleżanki maja Tż-tów z autem? a na czas ślubu np Twoja mama by nie wzieła Polinki?
|
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Wal nie puscil i niby mozemy sie cieszyc, chociaz woda zaczela przeciekac bo wal zrobil sie jak gabka Zalalo kilka domow W calej okolicy pojawia sie duuuuuzo gruntowki. Ludziom zalalo pola, sady. Dzis ktos powiedzial ze u nas moga jeszcze wysadzic ten wal ale juz nie wiemy czy to prawda czy nie, wladze na ten temat milcza ale miejmy nadzieje ze to tylko plotki. Chyba mam jakies problemy ze wzrokiem bo d wisly mam nie 400 m a 100 Niw wiem ile spalismy przez ostatnie kilka dni ale chyba po kilka h U nas od kilku dni w piwnicy jest woda gruntowa i pompujemy, strazacy mowia ze lepiej nie pompowac i woda zlapie jakis swoj poziom i bedzie sie utrzymywac ale mamy piec i szkoda zeby sie wykapal. Najbardziej boli mnie to ze widze corunie tylko kilka h dziennie bo na razie boje sie zabierac ja do domu, sytuacja jest jeszcze nie pewna, woda za wolno opada i wal jest przesiakniety, a bobry pracuja i nowych gniazd jest znow duzo,a jakie gejzery z walu bija przepraszam za chaotyczny post ale wpadlam na chwile powiedziec ze zyje i podziekowac za troske |
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby to bylo takie proste, to bysmy juz dawno mieli... nie ide spac, dobranoc |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jeśli taki problem z autem to sobie wynajmijcie w jakimś salonie co sie tym zajmuje
|
||
|
|
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na chwilę - pozniej poczytam co napisałyście
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2010-05-25 o 08:00 |
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana a kiedy Polusia bedzie jadla??po 10 ja juz przychodze do mojego domu rodzinnego (od 8 rano wlasciwie fryzjer, makijaz), tam mi mama pomoze sie ubrac, potem przyjezdza Tz, blogoslawienstwo, Kosciol, po Kosciele jeszcze troche minie, zanim znajdziemy sie na sali.Moja mama by w trakie Mszy przykladowo karmila?...plakalaby, to mysialaby wyjsc?no ja sobie nie wyobrazam czegos takiego i nie mam zamiaru meczyc dziecka dkatego chce kogos kto mi sie nia zajmie...odbierze od Tz juz kolo 12 i bedzie pilnowal, na Mszy rowniez ta osoba bedzie, a po kosciele juz pojedzie do sali, tam gdzie mamy slub. Ktos nie bedzie gosciem, tylko bedzie od pilnowania... Dla mnie taka opcja jest najrozsądniejsza Nie wyobrazam sobie, ze z blogoslawienstwa moja mama wychodzi z nosidelkiem i w kosciele Polusi pilnuje, pod kosciolem to samo...jeszcze tyle godzin bez jedzenia (a ona je dosc czesto), nie spi w ciagu dnia...no bez sens jednym slowem. Szukam niani, albo kogos, kto nie bedzie sie bal zostac, komu zaplacei bede sie psychicznie dobrze czula. Madzia jakie slicznotki ile w ogole Iza ma juz latek?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-25 o 08:15 |
|
|
|
|
#4124 |
|
Wtajemniczenie
|
nie czytałąm tylko przeleciałam tę stronę
Domi - każda Panna młoda jest kłębkiem nerwów przed słubem - siądz wez głęboki oddech i zapanujesz nad wszystkim - co do autka - własnie jak napisała Sympatica - moze ktoś ze znajomych ma coś fajnego Mamrotka ja tez cieszę sie, ze się odezwałaś - rozumiem ze niepokuj jest ale bedzie dobrze musi byc faktycznie z tą wodą to masakra - ja pracuję w tym powiecie z Wilkowem - nie chce myslec co przechodzą ludzie a to napiszę co u nas - Iza lepiej diuzo lepiej Grzes ma problem z tymi plesniawkami i byłam wczoraj u doktorki bo mu nie przechodziły - mam nowe leki - neststyne do picia - co za gorycz i do smarowania syrop, który jest generalnie do picia ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- popieram |
|
|
|
#4125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
mnie nie bylo, bo wczoraj byl dzien wolny i bylismy duzo na dworze....pogoda w konuc byla ladna...cieplo bardzo a jak siedzielismy po obiedzie na lodach pod takim szklanym dachem to zerwal sie taki deszcz, ze hej....normalnie jak w Malezji - 3 minuty urwania chmury i slonko... ![]() Maly siedzial dumny w spacerowce....jej, jak mu sie podobalo W foteliku tez juz nowym w samochodzie siedzi....baaardzo zadowolony...i na takiego duzego chlopca wyglada w tym foteliku... ![]() Dobra, ide poczytac co sie dzialo... ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Eeeehhhhh, ta moja synowa... Cytat:
Asioczka Super ![]() Sliczne maluchy...a Izunia jaka powazna... ![]() ....jesli kogos pominelam to wybaczcie bitttttteeeeeee... No i..... stooooooooooo latek dla Tomusia Malinki ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-25 o 08:40 |
|||
|
|
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie to teraz wszyscy robia co mogą, w tydzień nie da się nadrobić wielu lat, a można było spokojnie, tyle lat nic nie robili, to niestety tak się musiało skończyć, najgorsze że ludzie cierpią, a projekty leżą w szufladach, w stolicy mogą mówić o wielkim szczęściu, bo porównując z resztą kraju to tam nic się w zasadzie nie stało, póki co... Domi jakieś taxi może trzeba wynająć na ślub, tylko musiałoby to być w miarę nowe auto, bo czasem to aż strach wsiadać, takie u nas złomy na taxi jeżdźą, niania na czas ślubu jak najbardziej wskazana, bo dziecko małe i ono z tej uroczystości i tak nic nie będzie wiedziało, a wiadomo mama i babcia najbardziej to przeżywają a dziecko potrzebuje kogoś kto nie będzie taki rozemocjowany
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Oh jak ja bym chciała byc na swoim jak narazie u mamusi Dzis jedziemy z Misia do lekarza ,zmieniac leki mam nadzieje ze to bedzie ostatni lekarzi on pomoze ![]() Wszystko jest do kitu :?(dlaczego ostatnio nawet naszła Mnie mysl zeby zrobic sobie oper. na cycki
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
mamrotko, cieszę się, że u was wszystko OK bo już się martwiłam!
madziu śliczne zdjęcia! |
|
|
|
#4129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A operacja to chyba jednak kiepski pomysł, ja znalazłam inne rozwiązanie, nie dość, że tańsze to jeszcze bez operacji, znieczulenia ogólnego itd http://agklinik.com/pl/personel/chir...f-serdeva.html wpadła, pochwaliła się swoimi uroczymi dzieciaczkami i poszła :P Cytat:
![]() witam mamuśki ![]() U nas raczej w porządku, tzn Blanka ma ciągle katar, była u nas pani doktor wczoraj i może to alergiczny.. Ja w sumie nie wiem, bo ja też mam ciągle katar i obie nie możemy się tego cholerstwa pozbyć :/ Jest znów dziś niania i ja siadam do nauki... jeszcze zajrze do klubu i spadam
|
||
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Mamy zęba
pozniej nadrobie jak mlody zasnie bo maruda strasznia z niego..:P
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domi ja to mam fajne nastawienie bo ja jako gość będę więc mnie strach nie pożera a Tobie się wcale nie dziwię ze się przejmujesz wkoncu wszystko na Waszej głowie jakbym ja wychodziła za mąż też bym była po prostu zagubiona co i jak i kiedy bo to jednak dużo obowiązku żeby wszystko przypilnować i przygotować żeby było tak jak ma być ale jak juz przyjdzie ten dzień to będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie a jak zobaczysz jeszcze wystrojoną swoją córcię, która będzie na Waszym ślubie to ja na Twoim miejscu płakałabym ze szczęścia jakie mnie spotkało zazdroszcze Ci naprawde ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- chciałabym się pochwalić co zrobiła dziś moja córcia 1. usiadła w leżaczku bez opierania się o niego 2. zrobiła mi kupule na moje świeże prześcieradło leżała sobie na brzuszku bez pampersiaka bo go jakoś wysunęła i patrzyła w strone telewizora a TZ wyszedł z łazienki i patrzy na małego golaska i mówi mój malutki gołodupcu i po też gołej pupci jakby klapsiki daje a tu nagle patrzy a ręka w kupie
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Mamrotka trzymam kciuki
![]() Agusia gratulujemy ząbka ![]() Madzia zdjęcia śliczne ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego naj dla Tomcia i dużo
Domi Iza 10 czerwca kończy 4 lata dziękuję za komplementy poszła bo musiałą jechac w teren teraz poczytam co napisałyście, bo szczególnie nic nie pamiętam Asia będzie dobrze - wiem, ze zyjecie w stresie - mnie "boli" jak maluchy maja katar a co mowic coś poważniejszego, kazda matka tak reaguje i życze Wam aby to wszystko szybko się poukładało i wyszło na dobrą prostą |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulujemy zębulka ![]() Cytat:
mam nadzieję że szybko skończą sie problemy chorobowe i malutka wyzdrowieje
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotka trzymam kciuki żeby wał wytrzymał... mam nadzieję, że skończy się ten koszmar
![]() Simpatica tez mi się płakac chce jak widzę tych zrozpaczonych ludzi w tv... Agusia gratuluję zabka ![]() Madzia fotki I mały mi źle spał w nocy... miał kupe dzisiaj i wczoraj taką na pcozątku twardszą... a je już od dawna jarzynową na obiad, na podwieczorek połowe owocka (wybieram te co rozluźniają kupki) i nie wiem czy to moze być od ząbków? Je dłuższy czas podobne rzeczy i sama nie wiem... Potem dalsza część kupki normalna a nawet rzadsza.... Wkurzył mnie ojciec więc mam znowu zły nastrój... |
|
|
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyszliśmy ze szpitala i przez prawie 3 tyg. był spokój ale znów zaczeło na poczatku był jeden dziennie a teraz coraz więcej ...i kurde nie pojechaliśmy bo lekarka naglemusiała jechac do Krakowa i jedziemy jutro popołudniu ...Dzis jeszcze dzwoniliśmy do szpitala o wyniki jakie wyszły ,i i na badaniach metabolicznyhc wszytsko dobrze to ja już nic nie wiem ![]() Jeszcze dzis pokóciłam sie z ojcem alkoholikiem mam dosc Co do tej oper. to ja nie chcialam powiekszac tylko usun. nadmiar skóry DOMI zazdroszcze Ci slubu ,przygotowan ...chciałabym zeby to wszystko było jeszcze przedemna zrobiłabym wszytsko inaczej
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2010-05-25 o 14:56 |
|||
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
AsiCcccCA kurcze
Mam nadzieję, ze sparwa sie w końcu wyjaśni... Dużo zdrówka dla malutkiejZrobiłam małemu jarzynową sama ale ze względu an kupy dałam mniej marchewki a więcej ziemniaka i mi jadł, bo jadł ale sząłu to nie było... W sumie więcej to ją popił sokiem z wodą:P No ale coś musze też gotować, bo już nie bedzie nas stać na same słoiczki... Macierzyńskie się skończyło i musimy teraz inaczej się rządzić... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
wŁASNIE MY MAMY PROBLEM NASZA mISIA NIE ZA BARDZO CHCE TYCH ZUPEK WOGÓLE TO NIE ZA BARDZO MA OCHOTE TEZ NA OWOCKI ...MUSZE SAMA JEJ COS UGOTOWA C MOZE BEDZIE JEJ BARDZIEJ SMAKOWAŁÓO:O.....
|
#4139 |
|
Rozeznanie
|
witajcie,
przed południem robiłam drugie podejście z niekapkiem, no i niestety nie powiodło się - Niuniuś nie łapie o co chodzi, chce cumkać dziubek jak cycka, ale tak się nie da no i płacz, czyli znowu reszta do butelki i odkładam naukę do poniedziałku, może z wiekiem" zmądrzeje" w końcu będzie mieć 6,5 m-ca bo przecież co tydzień prawie jakieś nowe umiejętności takie szkraby prezentujądziś obniżyłam łóżeczko, sam nie siada, ale nigdy nic nie wiadomo, jesteśmy przygotowani ![]() przy jedzeniu zupki bardzo chciał sam się karmić, ale nie ze mną takie numery, bo on rękę z zupą na łyżeczce do buzi wkłada, dałam mu więc drugą do trzymania, ale i tak ta "moja" bardziej mu się podobała, na szczęście, szybko mu się to znudziło i mogłam karmić go dalej bez przeszkód zaczął mocniej wyginać się leżąc na plecach i pewnie niedługo sam będzie umiał się przekręcić na brzuszek, tylko jeszcze nogi nie wie że musi przełożyć, pokazałam mu jak ma to zrobić i bardzo mu sie podobało, poćwiczymy jutro pozdrowienia dla wszystkich Mamuś i dzieciątek
|
|
#4140 | |||||
|
Zakorzenienie
|
asioczka - głosowałam wczoraj zawzięcie i jeszcze molestowałam niektórych o kliki - super, że się udało
Zdjęcie przecudne - takie na pierwszą stronę do rodzinnego albumu ![]() Cytat:
Zdrówka dla Ciebie i brawo dla Alusi ![]() Cytat:
![]() Śliczności Cytat:
Cytat:
Spryciarz ja moją dziś znalazłam metr od maty - na dywanie - przeturlała się![]() Magda - Twoje pociechy cudne Cytat:
mamrotko - dobrze, że się odezwałaś - nadal trzymamy kciuki I za assicę też agnessja - zdjęcia super - szczególnie drugie - ale akrobata... My wczoraj byliśmy na badaniu bioderek - znowu jakieś cyrki odstawiali w szpitalu - szkoda gadać, ale w końcu Madzia przebadana i wszystko ok. A dzisiaj postanowiliśmy zadebiutować marchewkowo-obiadkowo - oto relacja... (gotowałam sama) - z wrażenia zapomniałam śliniaka
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-25 o 19:54 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

będzie dobrze 

Niw wiem ile spalismy przez ostatnie kilka dni ale chyba po kilka h

stooooooooooo latek dla Tomusia Malinki
nie pojechaliśmy bo lekarka naglemusiała jechac do Krakowa i jedziemy jutro popołudniu