|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
witam Was moje kochane!
jestem juz w wawie z kochanym mezusiem ![]() nie widzielismy sie od piatku i mowi, ze brzuch mi strasznie urosl, a ja tego nie widze ![]() ![]() wlasnie zrobilam pranie ostatnie rzeczy dla mojej malutkiej, zjadlam tosty, o ktorych marzylam chyba ze 2 tyg (nie mielismy tostera, tzn opiekacza) teraz moze arbuzik a potem lody czekoladoweeeee ![]() ![]() dzidzia, a moze jakies drogie rzeczy zamawialas? nie wiem na co mogloby Ci tyle pojsc... chociaz moze jakby to wszystko zliczyc, to tyle wyjdzie ![]() czekam z niecierpliwoscia na wiesci od lazurowej, mam nadzieje, ze jej zle przeczucie sie nie sprawdzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
Reszte dostalam wiec duzo zaoszczedzilam, i bardzo sie ciesze ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
A czy ktoras z Was zapisuje sobie wszystkie koszty, zeby podliczyc na koniec wszystko?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Wtajemniczenie
|
A tak swoją drogą dziewczyny chcialam was zapytać, bo zauważyłam ze dużo z was ma juz poprane ciuszki maluszków i stąd moje pytanie. Dlaczego tak szybko? Nie lepiej poczekac do czerwca ew lipca, zalezy na kiedy terminy.. I mieć ciuszki pachnące wiatrem wysuszone na słoneczku świeżutkie a nie przeleżone miesiąc w szafie? Takie jest moje zdanie i bede z tym zwlekała mimo iż termin mam na 5 lipca
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zadomowienie
|
no nadrobiłam bo cały dzień nie czytałam praktycznie ale widze, że dzisiaj spokojnie
![]() papeteria daj znać po SR czy było coś co szczególnie zapamiętałaś ![]() Lilka nie bój się tak jak dziewczyny mówią wszystko sobie obczaisz i przy porodzie będziesz spokojniejsza ![]() ![]() lazurowa i jak po wizycie ? bajka jak 3 d ? olakola masakra ale cieszę się, że nie zalało wam mieszkania Siala ja też często używam "coś tam coś tam" ![]() żabka no to dobrze, że się obrocił ![]() dzidziadziumdzia 700 zł ![]() ![]() a i jeszcze taki link do pośmiania ja chyba z 10 razy dzisiaj oglądałam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_OBlg...eature=channel Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-25 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-25 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
No to faktycznie, same podstawy. Ceny sa niestety powalające.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam to wszystko. Plus za 200zł ciuszki. Oczywiście niektóre rzeczy po kilka sztuk, pieluch nawet więcej niż kilka ![]()
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie wiem kiedy urodze - pozniej moze byc mi ciezko - lato czy zima susze w domu - u nas sezonem, jest natlok pracy wiec mama i siostra nie zawsze bede mogly mi pomoc, - jak wypierzesz czyste ubranka, to je odswierzasz, dobry proszek i plyn do plukania nie wywietrzeja szybko... Kazdy ma swoje sposoby, ja cos czuje ze pod koniec czerwca sie rozsypie wiec wole byc przygotowana
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za to w czerwcu planujemy tylko łóżeczko i jeszcze kilka ciuszków. A w wakacje to już bym chciała, żeby wszystko poza sprzątaniem było na miejscu- mimo wszystko i tak dość wcześnie się przygotowujemy. Tak mi się zdaje ![]()
![]() |
#2052 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostala mi do wyprania posciel i jeden rozek, no i jakies ciuszki ktore co chwile damian znosi do domu ![]() ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-25 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
ja dzisiaj dzien w rozjazdach bo bylam mamie i babci zawiezc zakupy bo zaopatrzaly sie przed ta fala powodziowa poza tym u nich od czwartku szkoly urzedy przedszkola pozamykane przy okazji bylam w lidlu i mam kupila Hubciowy dwa op po dwie pary bodow dwie z dlugim i dwie z krotkim rekawkiem skarpetusie i wkladki laktacyjne a w biedronce kupilam proszek lovela plyn do plukania tkanin i herbatke po 4mc zycia wkurzylam sie... ludzie to sa swinie... ktos u nas na wioske podrzucil kota czesto ludzie podobno tak robia psy wyrzucaja co sie da... i wlasnie zauwazylam go juz wczoraj ze chodzi miauczy nie boi sie ludzi podchodzi nawet psa sie mojego nie bal no i dzisiaj znowu to samo dalam mu jesc rzucil sie wyglodnialy poszlam sie spytac sasiadki bo ja go nie znam (mniej wiecej sie juz orientuje kto ma ktore zwierzeta) a jego nie widzialam wczesniej i ona tez mowila ze go nie zna po tym jak ja go nakarmilam ona go do domu zabrala i tez dala mu jesc i mleczko szkoda mi go... dobra ide was teraz nadrabiac a mam kilka stron :P
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-05-25 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- a ja czekam na pensję jak na zbawienie!!! jutro już pewnie będzie ![]() jak tylko wpłynie zamawiam łóżeczko i pościel... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() mamy mieszkanie z ogrodem, wiec z kuchni mam schodki na 7arowy ogrodek a w nim rzodkiewke :P posadzilam tez troszke podstawowych warzyw no i kilka drzew owocowych mamy... dla mnie ideał jesli chodzi o mieszkanie w miescie i wychodzenie do ogrodu w kapciach ![]() Cytat:
![]() ![]() ja do poczatku 7 miesiaca czulam sie sexi w ciazy ![]() ![]() ale teraz zaczyna byc mi poprostu ciezko i to jedyny minus ciazy ktory jak narazie widze ![]() Cytat:
![]() choc ja w sumie zamowilam dwie paczki z Allegro i kosztowalo mnie to 300... :/ ale bez laktatora bo go dostane od przyjaciolki - kupila sobie wypasiony Aventu i uzyla 2 razy bo nie miala pokarmu ![]() Cytat:
my bardzo duzo dostalismy (ciuszki, lozeczko, wanienki, posciel, fotelik samochodowy itp) jedynie zostalo nam na liscie zakupowej materac do lozeczka, bo chcemy miec nowy niania elektroniczna i termometr do uszka no i jedna pościel bo chcę żeby niunia miala choć jedną nową a tak reszte raczej juz mamy aaaaaa no i pieluchy (tylko nie wiem ile paczek - ponoc jedna w najmniejszym rozmiarze pojdzie juz w Szpitalu, wiec nie wiem ile kupic paczek tych najmniejszych :/) Cytat:
ale nie bede zostawiac tego na 2 tyg przed, bo boje sie ze upaly mnie wykoncza i ciezko bedzie mi przy desce do prasowania stac po wolutku bede sobie po 2 prania w tygodniu wstawiac i prasowac - zaczne od pieluszek, potem posciele, kocyki i ochraniacze a na koncu ciuszki ![]() Cytat:
![]() a ja dzis bylam w SR - mielismy dzis o fizjologii i stanach przejsciowych noworodka o tym że kazde dziecko po porodzie traci na wadze 10%, o zoltaczce i o tym, ze nie wolno jej lekcewazyc polozna mowila tez o szczepieniach i postanowilam, ze nie bedziemy szczepic szczepionkami skojarzonymi, za to dokupimy sobie odplatnie szczepienie na rotawirusy z ciekawostek o ktorych nie wiedzialam polozna powiedziala nam, ze u czesci dzieci wystepuje po urodzeniu obrzek piersi! i ze moze sie zarowno u chlopca jak i u dziewczynki pojawic wyciek z sutkow!! i nie jest to nic dziwnego bo tak dzialaja na dzidzie hormony mamy jesli tak bedzie mamy nie panikowac tylko okadac piersiatka dzieci liscmi kapusty - albo altacetem (oklad na 20 min max) i co mnie zaskoczylo! u dziewczynki po porodzie moze wystapic nawet do 2 tygodni po krwawienie z pochwy!! nie mocne oczywisce, ale delikatna krew ze sluzem i tez nie jest to nic dziwnego bo to tez hormony mamy ![]() polozna mowila tez o walce z potowkami, ciemieniuchą, roznego rodzaju odparzeniami itp z rzeczy mniej przyjemnych dowiedzialam się, że przez moje nisko polozone lozysko jesli bede chciala rodzic naturalnie to 2-3 tygodnie przed terminem wyląduję na patologii na obserwacji jesli zacznie sie porod w domu to musze od razu do szpitala jechac, nawet jak skurcze nieregularne i nie bede pewna czy to juz... a prawdopodobnie bede miala cesarke bo to bezpieczniej dla dziecka :/
![]() |
#2058 | |
Zadomowienie
|
hd, wiolek1, papeteria,Misiulka1 dziekuje
![]() Cytat:
![]() jakisz czas mnie nie bo ide z malym do szpitala, biegunki wrocily. Myslalam ze moze mu pojdą piatki ale juz sama nie wiem, dzis 3 kupy-woda,noc nieprzespana,pojechalam do lekarza bo na diecie bez laktozy tydzien a nie ma poprawy i jutro idziemy do szpitala na wszystkie badania bo to juz trwa w sumie od grudnia a ja juz nie mam sil,wkrecam sobie najgorsze rzeczy i chce juz w koncu wiedziec a ile tez ten maly ma sie jeszcze meczyc ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to dopiero dziś się dowiedziałam, że szpital może sprzedać moje łożysko po porodzie- nie pytając mnie o zdanie. Ch...stwo. No i o ciemieniuszce dopiero co też skończyłam czytać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() brakuje mi : -2 pościeli na zmianę - pościel do wózka albo kocyk chyba lepiej ( mam 2 ale jeszcze z 1 by się przydał ) - termometr -pieluchy zwykłe i flanelowe -paklanki - płyn do mycia -bephanten, sudocrem - patyczki do uszek, waciki, gaziki -spirytus, sól fizjologiczna do oczek, sól morska do noska ( to nie to samo ?) - proszki do prania i płyn do płukania -podgrzewacz -szczotka do mycia butelek - podkłady do przewijania i dla mnie : - wkładki laktacyjne - majtki poporodowe -podpaski - podkłady na łóżko do szpitala - podpaski - koszula szlafrok - tantum rosa osłonki silikonowe na sutki i chyba tyloooo więc jeszcze troche mam do kupienia ;/ a własnie dziewczyny które kupowąły kosmetyki Hipp gdzie kupiłyście ten płyn do mycia z pąpką ? bo nigdzie go nie moge znaleźć wszędzie tylko płyn do kąpieli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- minął tydzień, a my jesteśmy już prawie w połowie nowego wątku!!!
![]()
#2063 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jusdan wczoraj miała wizytę i dalej się nie odezwała, mam nadzieję, ze u niej wszystko wporządku, a jeszcze jej M wyjechał.
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2065 | |
Zadomowienie
|
muminek na pewno wszystko będzie dobrze i mam nadzieję, że wkońcu dowiesz się co jest małemu i przestanie się męczyć i on i ty
![]() Cytat:
![]() z tym łożyskiem to maaasaaakra ;/ ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- heheh no tak ![]() ale to jak nie planujesz 2 pościeli na zmiane ? a jak osika czy okupa to w co przebierzesz ? ![]() aaaaa i jeszcze muszę z 2 biustonosze do karmienia kupić więc pewnie też 100 jak nic pójdzie ;/ Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-25 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
ja mam jedna posciel i narazie nie kupuje wiecej bo nie ma sensu. synus narazie i tak poscieli nie bedzie uzywal bo kolderka za ciepla na lato a podusia to dopiero potem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
muminek trzymam kciuki za maluszka, napewno wszystko będzie w porządku.
#2068 |
Zadomowienie
|
a właśnie jakiej firmy kupujecie krem dla dziecka ? ( i jakie firmy mają ) chodzi mi o krem z filtrami żeby posmarować przed spacerem bo wiadomo sierpien- wrzesien jeszcze mocno grzeje i trzeba zabiezpieczać skóre. widziąaam z hipp krem do twarzy ale nie było nic o filtrach a ja chce koniecznie z filtrem i podobno lepiej brać z tymi jakimiś mineralnymi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ani poszewek ani wkładów. Moje dzieciątko będzie spało w śpiworku lub pod kocykiem ![]() Dopiero na jesień będę się w nie zaopatrywać ![]() ![]()
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
czekam na dziewczyny i wiesci z wizyt
Alguien moje zakupy to ok 4000 ![]() Linka ja piore za jakis miesiac zeby ladnie pachnialo ![]() papeteria sle priva ![]() olakola jak ja sie ciesze ze jestes, super ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.