|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011,
jestem, jestem
ćwiczyłyśmy z koleżanką wymowę ![]() jutro wam napiszę odp., bo może więcej dziewczyn przeczyta ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Dobranoc |
|
|
|
#4683 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011,
Czeeeść
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Nie wiem, co by to miało zmienić w naszej sytuacji. Nie podoba mi się takie ocenianie. Komentarze koleżanek ze studiów jakbym szła na ścięcie conajmniej. "Czemu tak wcześnie?", "Co wam tak się zachciało?", "nie możecie poczekać?" sory, ale ja nie muszę się nikogo pytać kiedy jest na mnie czas. I do tego moje najbardziej ulubione pytanie koleżanek ze studiów (z którymi widzę się raz na dwa tyg., ale biedne martwią się o mnie ): "To gdzie wy będziecie mieszkać?" z jakąś pogardą w głosie. Jak usłyszą, że u mnie to szok, kopara opada i bąkną coś pod nosem w stylu, że chyba dlatego nasze małżeństwo nie przetrwa Przecież nie muszę każdej tłumaczyć o budowie itd.A i tak nic nie pobije jednego z pytań: "Chyba nie zamierzasz od razu zachodzić w ciążę?" kurcze, co jej do mojej macicy Ludzie uważają, że jak oni robią to jest najlepiej, a inne opcje są be. Są różne sposoby na życie ![]() Cytat:
Moja mamcia na mnie nie krzyczy. Po ślubie zamierzam dalej studiować/pracować. Amen
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to kolezanki z liceum mnie "przekresliły". No bo już nie warto sie ze mna zadawac bo ja bede miala meza, bede nudna albo juz jestem i skonczy sie moja młodosc, wolnosc itp.. ![]() Moja przyjaciolka tak mi mowi ze jak dam sobie od razu zrobic dziecko to mnie chyba udusi, ale z nia to co innego, ![]() Ja nie szukam sponsora , a nie bede pracowala jeszcze przez jakies 3 lata po slubie. Więc takie gadanie też mnie lekko denerwuje... no to ide do wyrka
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kołacz jest lepszy
![]() dziewczyny ide na skazanie... prosze o kciukasy bede później miłłego
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem co to znaczyło ![]() dzień dobry i uciekam dziś do mamy kupiłam jej trochę kosmetika, niech się pindrzy teściowa nam w sumie dała 35 zł na prezent, jak dołożę piatala to pewnie kupię jakąś książkę kucharską czy coś albo kamasutrę na razicho ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
![]() a to ten kołacz to co innego? ja tam nie wiem, nie używałąm nigdy tego słowa |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4688 |
|
Raczkowanie
|
cześć
![]() piję sobie kawę i może nadrobię to co pisałyście wczoraj wieczorem
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nawet jakby się obrazili to cię to mało obejdzie, bo nie znasz ich przecież![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- cześć wszystkim ja piję herbatkę, ale gardło mnie strasznie boli
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie Dzień dobry
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam jednak na wykład i na zajęcia, nie wiem jak ja dziś tę prezentację zaprezentuję
![]() na 16:30 mam do lekarza dopiero
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lusi co do twojego wywodu - mi zwisa czy ktoś jest gotowy na ślub w wieku 20 czy 26 lat ![]() ja wychodzę tak "późno" za mąż, bo chcieliśmy po studiach, do tego wcześniej zarabialiśmy marne grosze i nie było opcji jedyne co mnie trochę dziwi to wyjść za mąż w wieku 20 lat i dalej mieszkać z rodzicami bo np oboje nie mamy pracy, sorrry to dla mnie trochę nie teges wtedy, można poczekać 2-3 lata może akurat sytuacja się zmieni bo tak mieszkać z tymi rodzicami to można się przyzwyczaić i potem za wygodnie człowiekowi żeby się wyprowadzić (nie mówię o Eli i Stysik które będą miały całe piętra swoje i osobne wejścia czyli jakby mieszkały same)dzień dobry tak w ogóle u mnie słońce grzeje ale coś mnie kłuje w boku prawym trochę poniżej pępka od wczoraj |
||
|
|
|
#4693 | |||
|
Raczkowanie
|
widziałam, że gadałyście o mieszkaniu po ślubie bez rodziców itp.; ja od około 1,5 roku mieszkam w innym mieście - i bardzo się z tego cieszę, mogę sobie żyć całkowicie po swojemu i nikt się mnie nie czepia, że coś mam zrobić w taki czy inny sposób; niestety czy stety ale niedługo znowu zamieszkam z rodzicami, ponieważ wracam do rodzinnego miasta - pociesza mnie to, że rok jakoś wytrzymam, a ostatecznie mogę w swoim mieście wynająć mieszkanie
w związku z tym, że mieszkałam już bez rodziców to nie mam z tym żadnych obaw bardziej zastanawiam się jak się dogadam z TŻtem w tym podziale domowych obowiązków ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
koniecznie napisz jak Ci poszłotylko trochę? ![]() Cytat:
powodzenia z prezentacją--- to nadrobiłam niewiele się rozpisałyście a i jeszcze chciałam podziękować Jenny za formularz PMkowy dołożyłaś zdjęcie tych figurek, gdzie pan młody jest w okularach, a mój TŻ nosi okulary - skąd wiedziałaś?
Edytowane przez dziubik Czas edycji: 2010-05-26 o 08:49 |
|||
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu niektórzy uważają że mieszkanie z rodzicami jest takie "straszne" (np moja siora)?
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też mnie to zawsze dziwiło
|
|
#4696 |
|
Konto usunięte
|
Heloł
.Co kupujecie swoim mamom? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent.... Chyba kupię jej jakieś ładne cienie do powiek i do tego bukiet kwiatów . Nie wiem czy to dobry pomysł ![]() PS. Ja też obchodzę swój dzień mamy...Jeszcze taki ukryty,ale zawsze to coś... .
|
|
|
|
#4697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja mama jest osobą, która wszystkiego się czepia, zawsze znajdzie coś co jest źle zrobione i robi o to awantury... a są to pierdoły typu nie umyte naczynia :/ poza tym ciężko się z Nią dogadać - ma swoje zdanie i bardzo rzadko słucha czyiś argumentów, już nie mówiąc żeby przyznała, że nie miała racji i może faktycznie coś można zrobić inaczej ;] więc chyba sama rozumiesz, że w takich warunkach ciężko się mieszka - tym bardziej w dwupokojowym mieszkaniu w bloku
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Stysiu ![]() honolinko ja kupiłam mamie torebkę A rano dałam jej list miłosny hihi.Ide sie czymś zająć, tzn pracować, bo znów mnie tu wkur...ją
|
#4699 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19585351]Heloł
.Co kupujecie swoim mamom? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent.... Chyba kupię jej jakieś ładne cienie do powiek i do tego bukiet kwiatów . Nie wiem czy to dobry pomysł [/QUOTE]ja kupiłam gacie ![]() cienie to dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() moja się nie czepia a wszelkie jakieś nieporozumienia omawia się u nas od razu, dużo rozmawiamy ze sobą wiadomo czasem tata rzuci np coś w stylu "czemu ty znów głowę myjesz?" za to moja siora wiecznie się z mamą kłóci, tak jakbyśmy ją całkiem inaczej postrzegały ja jestem codziennie z nią a nie mamy się o co kłócić ona przyjeżdża raz na 2-3 miesiące i zawsze robi awantury
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zresztą nawet dogadać się ciężko zazwyczaj z moja mamąa mój tata uwielbia tekst "farbowałaś włosy?" szczególnie np. gdy widzi mnie z mokrymi włosami, które jak wiadomo wyglądają na ciemniejsze niż są gdy wyschną - ale tym się akurat nie przejmujea co do Twojej siostry, to może Ty jesteś bardziej podobna do mamy i dlatego łatwiej się dogadujecie? - ale to tylko takie moje zgadywanie ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19585351]Heloł .Co kupujecie swoim mamom? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu na prezent.... Chyba kupię jej jakieś ładne cienie do powiek i do tego bukiet kwiatów . Nie wiem czy to dobry pomysł ![]() PS. Ja też obchodzę swój dzień mamy...Jeszcze taki ukryty,ale zawsze to coś... .[/QUOTE]myślę, że cienie bukiet to dobry pomysł ![]() to miłego ukrytego dnia mamy
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Mamie kupiłam książkę i dałam wczoraj chwilę przed północą, bo rano jakoś nie ma czasu na spokojnie. No i rano obie zaspałyśmy
![]() Ale najważniejsze zobaczyć jej uśmiech ![]() Coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no o jakieś bardziej konkretne nieporozumienia mi chodziło, bo o naczynia czy o porządek w moim pokoju rodzice się nie czepiają
|
|
|
|
|
#4704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do prezentu na dzień matki, to ja kupiłam czekoladki - moja mama lubi słodycze kupiłam w sumie już w weekend, ale dam dopiero jutro - bo jutro będę w moim mieście
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
witam w srodowy dzien, w ktory musze siedziec w pracy do 17 :/ ale mam nadzieje, ze pomozecie mi przetrwac
ponadrabiam troszke w trakcie pracy
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
hehe tej wersji będziemy się trzymać
![]() a to dzisiaj wyjątkowo dłużej w pracy? czy zawsze Cię męczą do 17?
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze,ze duzo osob mnie wcozraj nie zrozumialo,ale nie chce mi sie po raz 3 tlumaczyc wiadomo,ze co innego jak laska pracuje, sama sie utrzymuje, a co innego jak ciagle musi brac od rodzicieli albo od meza i dlatego z nim sie hajtnela![]() dlatego ja chcialam poczekac,az skoncz studia, bo co to by bylo za zycie po slubie, na studiach, bez pracy.dla mnie nie do pomyslenia,ale przeciez kazdy jest inny ![]() u mnie nie ma slonca ![]() chyba, bo rolety zasloniete ![]() T'ai ja tez kocham chustki |
|
|
|
|
#4709 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19576379]Heloł
.Udało mi się z glukozą-po 2h po 75g mam 115 . Oh yeah![/QUOTE]Cytat:
zamiast pokazać jak się rozwiązuje dany typ zadań to dyktuje dane i se pado "no to zróbcie to teraz" a potem tak rozrzuca wszystko po tablicy ze za cholere nie wiadomo o co chodzi :/ w tym sem egzamin z nią mam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#4710 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Stysik;19572637]
kupić ) się kupuje, zazwyczaj coś do domu... jakiś koc z grubym włosiem czy coś... do kościoła niekoniecznie daje się przed ślubem prezent zazwyczaj koleżanka dostała właśnie piękny koc od sąsiadów za kołacz [QUOTE]U nas też jest ta tradycja, że para młoda piecze przed weselem (tydzień, dwa) kołacze i potem pakuje je ładnie i rozwozi rodzinie, znajomym i sąsiadom. Przeważnie dołącza się też karteczkę z sympatyczną rymowanką, najpopularniejsza to: "Aby nasi znajomi w pamięci nas mieli młoda para od serca kołaczem się dzieli" ![]() I faktycznie dostaje się za to jakiś komplet filiżanek, ręczników a czasem po prostu pieniążki. Sympatyczny zwyczaj, weselne kołacze smakują całkiem inaczej niż te ze sklepu ![]() edit... coś mi cytowanie nie wyjszło...
Edytowane przez Isia83 Czas edycji: 2010-05-26 o 09:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

musze wziac sie za ustawy i poczytac 
każdy sobie żyje wg swojej woli i pomysłu 

zaczynam w czwartek 
zamiast pokazać jak się rozwiązuje dany typ zadań to dyktuje dane i se pado "no to zróbcie to teraz" a potem tak rozrzuca wszystko po tablicy ze za cholere nie wiadomo o co chodzi :/ w tym sem egzamin z nią mam 
) się kupuje, zazwyczaj coś do domu... jakiś koc z grubym włosiem czy coś... do kościoła niekoniecznie