Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011, cz.18 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 08:43   #4711
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011,

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja teraz po wyprowadzce też uważam, że mieszkanie z rodzicami jest straszne.. u siebie jak mi się nie chce to siedze w syfie a u rodziców mama wiecznie się o to czepiała
oj na pewno jest fajnie samemu
ale moja mama się nie czepia jak siedzę w syfie
wiadomo w kuchni czy u nich w pokoju sprzątam po sobie zaraz, ale jak chcę siedzieć u siebie w syfie to siedzię i nikomu nic do tego
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:43   #4712
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Minęła Wielkanoc, minie Dzień Mamy, a my o ślubach ciągle ćwierkamy - PM 2011,

W poniedziałek gadałm z bratową i ona jest bardziej nagrzana na rajd po sklepach z kieckami niż ja
Chciałam poczekać na koleżankę, której obiecałam że z nią będę chodzić, ale ona dopiero co urodziła.
To bratowa powiedziała, że z nią pójdę drugi raz
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:45   #4713
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
W poniedziałek gadałm z bratową i ona jest bardziej nagrzana na rajd po sklepach z kieckami niż ja
Chciałam poczekać na koleżankę, której obiecałam że z nią będę chodzić, ale ona dopiero co urodziła.
To bratowa powiedziała, że z nią pójdę drugi raz
ja to sama jeszcze nawet nie jestem podjarana
mama mi doradza jednak nową sukienkę i że mam iść sobie już obejrzeć
ale ja nie chcę tak wcześnie
Stary 2010-05-26, 08:48   #4714
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
wiadomo w kuchni czy u nich w pokoju sprzątam po sobie zaraz, ale jak chcę siedzieć u siebie w syfie to siedzię i nikomu nic do tego
prawda

a moze my mamy jakis innych rodzicow?
nie jedst idealnie, wiadomo jaki jest urok moich rodzicow w TYCH sprawach-ale mam bez mrugniecia okiem przyjela wiadomosc,ze M. spi w weekend.tylko jej powiedzialam,a nie,ze pytalam

kazde mieszkanie ma swoje blaski i cienie

wstaje, o 12 jedziemy z mam do cioci, chyba juz jest operowana
Stary 2010-05-26, 08:51   #4715
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
prawda

a moze my mamy jakis innych rodzicow?
nie jedst idealnie, wiadomo jaki jest urok moich rodzicow w TYCH sprawach-ale mam bez mrugniecia okiem przyjela wiadomosc,ze M. spi w weekend.tylko jej powiedzialam,a nie,ze pytalam

kazde mieszkanie ma swoje blaski i cienie

wstaje, o 12 jedziemy z mam do cioci, chyba juz jest operowana

moi nawet do tych spraw o których piszesz mają luzackie podejście

oby z ciocią było dobrze
Stary 2010-05-26, 08:54   #4716
31_lip_2011_iwonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysik Pokaż wiadomość
dziewczyny ide na skazanie... prosze o kciukasy bede później
miłłego
=)

Cytat:
Lusi co do twojego wywodu - mi zwisa czy ktoś jest gotowy na ślub w wieku 20 czy 26 lat
ja wychodzę tak "późno" za mąż, bo chcieliśmy po studiach, do tego wcześniej zarabialiśmy marne grosze i nie było opcji
jedyne co mnie trochę dziwi to wyjść za mąż w wieku 20 lat i dalej mieszkać z rodzicami bo np oboje nie mamy pracy, sorrry to dla mnie trochę nie teges wtedy, można poczekać 2-3 lata może akurat sytuacja się zmieni
bo tak mieszkać z tymi rodzicami to można się przyzwyczaić i potem za wygodnie człowiekowi żeby się wyprowadzić (nie mówię o Eli i Stysik które będą miały całe piętra swoje i osobne wejścia czyli jakby mieszkały same)

dzień dobry tak w ogóle
u mnie słońce grzeje

ale coś mnie kłuje w boku prawym trochę poniżej pępka od wczoraj

ja wyprowadziłam sie od rodziców 2 lata temu po tym jak moj TZ namawiał bysmy zamieszkali we wrocławiu- dodam ze on we Wro mieszkał wczesniej i widywalismy sie w weekendy tylko, i ze w naszej miejscowosci nie bylo szans na prace. Jestem bardzo zadowolona z wyprowadzki mysle ze to nas bardziej połączyło-wspolne problemy i codziennosc- teskniłam za rodzicami ale gdzies tam głęboko czułam wkoncu taka mała "wolnosc" , ulge- moi rodzice sa troszke konfliktowi czesto były w domu sprzeczki kłotnie do tego byl jeszcze moj brat wiec zawsze było coś- troche od tego odpoczelam- teraz jak jedziemy na weekend to juz w sobote czuje sie przygnieciona tymi kłopotami w domu opowiesciami i dylematami-juz wtedy mysle o tym jak dobrze wrocic na swoje i myslec tylko o swoich sprawach(tak w duzym uproszczeniu) -pozatym wydaje mi sie ze bardziej brakowało mi znajomych ktorych zostawiłam w mojej miejscowosci kontakt pozostal telefoniczny ale oczywiscie to nie to co kiedys.
oboje z TZ planujemy wrococ do naszej miesciny i w jej okolicach zamieszkac- i jestesmy oboje zgodni by nie zablisko a juz napewno kategorycznie niez rodzicami- znamy wiele przypadków gdzie rodzice za duzo sie wtracaja, sugeruja, pomagaja itd i nie chcemy tego przechodzic nawet majbardziej kochani rodzice jak ich jest za duzo to nie dobrze
ale sie rozpisalam

tak wogole to hej w ten słoneczny dzien=)
31_lip_2011_iwonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:56   #4717
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Hej
jestem w pracy.....
trochę pracy dzisiaj...

Buziaczki

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 09:02   #4718
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
no u mine niestety było czepianie się o mój prywatny syf a i zapomnialam dodać ze miałam pokój z siostrą a TŻ z bratem bo oboje mieszkmy w blokach.. więc nawet spotykanie się w domu odpadało bo wiecznie mieliśmy przyzwoitkę więc można to nazwać ucieczką ale najpierw była przeprowadzka a teraz dopiero plany ślubne... ale wiecie co.. teraz to bałabym się wyjść za mąż nie mieszkając najpierw razem... jednak człowieka poznaje się dopiero wtedy kiedy przychodzą codzienne problemy i szara rzeczywistość

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 31_lip_2011_iwonka Pokaż wiadomość
=)

ja wyprowadziłam sie od rodziców 2 lata temu po tym jak moj TZ namawiał bysmy zamieszkali we wrocławiu- dodam ze on we Wro mieszkał wczesniej i widywalismy sie w weekendy tylko, i ze w naszej miejscowosci nie bylo szans na prace. Jestem bardzo zadowolona z wyprowadzki mysle ze to nas bardziej połączyło-wspolne problemy i codziennosc- teskniłam za rodzicami ale gdzies tam głęboko czułam wkoncu taka mała "wolnosc" , ulge- moi rodzice sa troszke konfliktowi czesto były w domu sprzeczki kłotnie do tego byl jeszcze moj brat wiec zawsze było coś- troche od tego odpoczelam- teraz jak jedziemy na weekend to juz w sobote czuje sie przygnieciona tymi kłopotami w domu opowiesciami i dylematami-juz wtedy mysle o tym jak dobrze wrocic na swoje i myslec tylko o swoich sprawach(tak w duzym uproszczeniu) -pozatym wydaje mi sie ze bardziej brakowało mi znajomych ktorych zostawiłam w mojej miejscowosci kontakt pozostal telefoniczny ale oczywiscie to nie to co kiedys.
oboje z TZ planujemy wrococ do naszej miesciny i w jej okolicach zamieszkac- i jestesmy oboje zgodni by nie zablisko a juz napewno kategorycznie niez rodzicami- znamy wiele przypadków gdzie rodzice za duzo sie wtracaja, sugeruja, pomagaja itd i nie chcemy tego przechodzic nawet majbardziej kochani rodzice jak ich jest za duzo to nie dobrze
ale sie rozpisalam

tak wogole to hej w ten słoneczny dzien=)
teraz mi się wspomniało jak to było na początku... najpierw wielka radość a potem przez jakiś tydzień jakaś taka pustka, cisza, nikt nic nie chciał, nikt o nic nie pytał.. smutno nam wtedy jakoś było
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:03   #4719
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ten peeling można w kazdym sklepie kupić?

cześć
ja kupiłam w tesco 12,95 zl

witojcie!!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:06   #4720
bambusiek
Zakorzenienie

U mnie też dzisiaj masakra... Widać, że sesja
G. 9.1O.18
Stary 2010-05-26, 09:07   #4721
31_lip_2011_iwonka
Raczkowanie

Cytat:

teraz mi się wspomniało jak to było na początku... najpierw wielka radość a potem przez jakiś tydzień jakaś taka pustka, cisza, nikt nic nie chciał, nikt o nic nie pytał.. smutno nam wtedy jakoś było
ja tez tak miałam , teraz sie czuje jak gosc jak odwiedzam rodziców, a wczesniej to przyjezdzałam i brałam sie za sprzatanie hihi
31_lip_2011_iwonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 09:09   #4722
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

hej dziewczyny nadrobiłam Was
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:12   #4723
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
no u mine niestety było czepianie się o mój prywatny syf a i zapomnialam dodać ze miałam pokój z siostrą a TŻ z bratem bo oboje mieszkmy w blokach.. więc nawet spotykanie się w domu odpadało bo wiecznie mieliśmy przyzwoitkę więc można to nazwać ucieczką ale najpierw była przeprowadzka a teraz dopiero plany ślubne... ale wiecie co.. teraz to bałabym się wyjść za mąż nie mieszkając najpierw razem... jednak człowieka poznaje się dopiero wtedy kiedy przychodzą codzienne problemy i szara rzeczywistość
a to ja mam swój pokój, do tego siory nie ma więc korzystam też z jej pokoju
P mieszka tylko z mamą, także widzicie jakie mamy luzy

też nam się marzyło zamieszkać przed ślubem, ale niestety sytuacja finansowa jest jaka jest i nie było możliwości
Stary 2010-05-26, 09:17   #4724
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Co do mieszkania z rodzicami - przyznaje się że jestem leniwa i jest mi to na rekę jak będę już mieszkać na górze to też będę jej pomagac, np w sprzątaniu jak będzie pracować. I się chcę nauczyć dużo rzeczy żeby była ze mnie dumna
Nawet powiedziałam rodzicom że po mojej wyprowadzce piętro niżej będę do nich przychodzić spać jak G pojedzie w delegację, zebym się nie bała sama

Wszystkim które potrzebują Stysik

Ma.ko znowu obie jesteśmy wkurzone na pracę

Damy radę

Szefowa dzwoniła, pytała czy brałam urlop w tym m-cu, mówię ze tak (podałam datę) i że to za 1ego maja....a ona "Co to znaczy" Ja "No że mi nie schodzi dzień z mojego urlopu". Słyszałam przez tel że wkurzona o to

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2010-05-26, 09:17   #4725
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
a to ja mam swój pokój, do tego siory nie ma więc korzystam też z jej pokoju
P mieszka tylko z mamą, także widzicie jakie mamy luzy

też nam się marzyło zamieszkać przed ślubem, ale niestety sytuacja finansowa jest jaka jest i nie było możliwości
myśmy też mieli nieciekawą sytuację finansową.. TŻ dostał pracę i pierwsza wypłata po niecałym miesiącu to 900 zł, ja wtedy nie pracowałam i sie wyprowadzilismy dość nieodpowiedzialne to było z naszej strony ale jakoś daliśmy rade, zresztą ja zaraz do pracy poszłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 09:22   #4726
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Szefowa dzwoniła, pytała czy brałam urlop w tym m-cu, mówię ze tak (podałam datę) i że to za 1ego maja....a ona "Co to znaczy" Ja "No że mi nie schodzi dzień z mojego urlopu". Słyszałam przez tel że wkurzona o to
gópia czy co?

Cytat:
myśmy też mieli nieciekawą sytuację finansową.. TŻ dostał pracę i pierwsza wypłata po niecałym miesiącu to 900 zł, ja wtedy nie pracowałam i sie wyprowadzilismy dość nieodpowiedzialne to było z naszej strony ale jakoś daliśmy rade, zresztą ja zaraz do pracy poszłam
no pewnie też jakoś dalibyśmy radę, ale jeśli mamy możliwość odkładać teraz 1000zł miesięcznie to wolimy jeszcze pomieszkać osobno
bo kredyt to może starczy na mieszkanie i remont ale na wyposażenie już niekoniecznie
Stary 2010-05-26, 09:25   #4727
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Wiesz T'ai... dość że biuro było zamknięte, trzeba mi za to zapłacić to jeszcze zachowałam urlop.. apokalipsa

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2010-05-26, 09:27   #4728
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz T'ai... dość że biuro było zamknięte, trzeba mi za to zapłacić to jeszcze zachowałam urlop.. apokalipsa
jednego dnia ci żałuje krowa

dziewczyny rozumiem że tytuł wybieramy z naszej dotychczasowej kolekcji?
zaraz mogę wkleić
Stary 2010-05-26, 09:34   #4729
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

dziewczyny rozumiem że tytuł wybieramy z naszej dotychczasowej kolekcji?
zaraz mogę wkleić
Jeśli mogę zgłosić sugestię - usuń parę tytułów które nigdy nie miały ani jednego głosu bo się robi za dużo tego i ciężko wybierać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 09:36   #4730
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mogę zgłosić sugestię - usuń parę tytułów które nigdy nie miały ani jednego głosu bo się robi za dużo tego i ciężko wybierać
zaraz zerknę na wyniki ostatnego głosowania
Stary 2010-05-26, 09:36   #4731
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
gópia czy co?

no pewnie też jakoś dalibyśmy radę, ale jeśli mamy możliwość odkładać teraz 1000zł miesięcznie to wolimy jeszcze pomieszkać osobno
bo kredyt to może starczy na mieszkanie i remont ale na wyposażenie już niekoniecznie
no właśnie dlatego pod tym względem nasza decyzja była nieprzemyślana bo teraz zamiast na opłaty moglibyśmy te pieniążki odłożyć ale trudno się mówi.. teraz już nie potrafię wrócić do rodziców szkoda tylko że teściowie są małobystrzy bo mają 3 pokojowe mieszkanie i mieszkają tam z bratem TŻa, a babcia mieszka 8 pięter niżej w kawalerce, ze względu na wiek zaczyna niedomagać ale niestety nie chcę wziąć babci do góry, żebyśmy my poszli do tej kawalerki, a szkoda bo po 1. my moglibyśmy ok 500 zł miesiecznie zaoszczędzić na opłatach, po 2. byłaby to korzyść finansowa dla nich bo mieliby jedno mieskzanie do utrzymania mniej... no ale prosić się nie będę bo potem będzie głupie wypominanie
Stary 2010-05-26, 09:39   #4732
T'ai
Zakorzenienie

ale prawie każdy miał jakiś głos
chyba że usunę według własnego uznania
ja bym wywaliła z tym że PM-ka to kreatura i tez z przekleństwem Mici

edit: Potterka nie ma co się wtrącać, widać nie chcą brać babci na razie, mają prawo
wiesz moja babcia też sama mieszka w 3-pokojowym i teoretycznie też mogłaby pomyśleć nad mniejszym, ale nikt tego nie mówi głośno - jej sprawa

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2010-05-26 o 09:40
Stary 2010-05-26, 09:40   #4733
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
co za babsko

T'ai no jasne, nie mamy się co wtrącać ale szkoda, tym bardziej, że ciągle narzekają na brak pieniędzy... niestety ich sprawa

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2010-05-26 o 09:47
Stary 2010-05-26, 09:41   #4734
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
ale prawie każdy miał jakiś głos
chyba że usunę według własnego uznania
ja bym wywaliła z tym że PM-ka to kreatura i tez z przekleństwem Mici

I tam chyba ze 3 pierwsze były takie krótkie i w ogóle.... nie pamiętam dokładnie... i bez obrazy dla autorek

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2010-05-26, 09:42   #4735
bambusiek
Zakorzenienie

Pisałam wam, że chciałam jutro zajść do jednego salonu... A B. mi mówi: tam są nieładne, bo już patrzyłem
G. 9.1O.18
Stary 2010-05-26, 09:45   #4736
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Bambusiek no proszę, proszę
teraz nawet jak się Tobie coś spodoba to nie kupuj

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2010-05-26, 09:49   #4737
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Bambusiek no proszę, proszę
teraz nawet jak się Tobie coś spodoba to nie kupuj
no popatrz..,

ale mi coś niedobrze wogóle ostatnio się dziwnie czuję

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2010-05-26 o 09:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 09:53   #4738
T'ai
Zakorzenienie

Zatem zarządzam głosowanie
1. Ciągle gadamy, snując weselne plany.
2. Minie wiosna, jesień, nawet zima - nikt nas przed ślubem nie powstrzyma. (Stysik)
3. Kolejne części mijają a pm 2011 gadać nie przestają. (Lula)
4. Nadal oczekujące i jeszcze bardziej gadające PM2011 (Elunka)
5. Do ślubu jeszcze dużo czasu a my już robimy sporo hałasu (T'ai)
6. W przygotowaniach na wzajem się wspieramy i wszystkie 2011 roku z utęsknieniem czekamy (T'ai)
7. Minie jeszcze trochę czasu, a my od pisania dostaniemy w paluszkach zakwasów (Lusesita/T'ai/Elunka)
8. Wiosna, zakwitły w koło bzy...Wiosna...najlepsze PMki to MY (Ela)
9. Głupoty w głowie mamy i z postami zapitalamy (Honolinka)
10. O konkretach nie gadamy, bo do ślubu za dużo czasu mamy (T'ai)
11. O głupotach gadać czas, bo wszak wizaż ważny dla nas,hej! (Honolinka)
12. Umiemy się dobrze zorganizować - łączyć pracę ze studiami, postów dużo pisać oraz ślub planować (T'ai)
13. Grunt to dobre organizowanie - jest czas na pracę, studia i ślubu na wizażu planowanie (Stysik)
14. Pracujemy, studiujemy, śluby planujemy i jeszcze czas na wizaż znajdujemy - zdolne PM 2011 (Elunka)
Stary 2010-05-26, 09:56   #4739
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
ale baba ktora to?wpier...jej po lekacjach
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Pisałam wam, że chciałam jutro zajść do jednego salonu... A B. mi mówi: tam są nieładne, bo już patrzyłem
Stary 2010-05-26, 09:57   #4740
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t'ai Pokaż wiadomość
zatem zarządzam głosowanie

1. Ciągle gadamy, snując weselne plany.
2. Minie wiosna, jesień, nawet zima - nikt nas przed ślubem nie powstrzyma. (stysik)
3. Kolejne części mijają a pm 2011 gadać nie przestają. (lula)
4. Nadal oczekujące i jeszcze bardziej gadające pm2011 (elunka)
5. Do ślubu jeszcze dużo czasu a my już robimy sporo hałasu (t'ai)
6. W przygotowaniach na wzajem się wspieramy i wszystkie 2011 roku z utęsknieniem czekamy (t'ai)
7. Minie jeszcze trochę czasu, a my od pisania dostaniemy w paluszkach zakwasów (lusesita/t'ai/elunka)
8. Wiosna, zakwitły w koło bzy...wiosna...najlepsze pmki to my (ela)
9. Głupoty w głowie mamy i z postami zapitalamy (honolinka)
10. O konkretach nie gadamy, bo do ślubu za dużo czasu mamy (t'ai)
11. O głupotach gadać czas, bo wszak wizaż ważny dla nas,hej! (honolinka)
12. Umiemy się dobrze zorganizować - łączyć pracę ze studiami, postów dużo pisać oraz ślub planować (t'ai)
13. Grunt to dobre organizowanie - jest czas na pracę, studia i ślubu na wizażu planowanie (stysik)
14. Pracujemy, studiujemy, śluby planujemy i jeszcze czas na wizaż znajdujemy - zdolne pm 2011 (elunka)
3, 6, 11
G. 9.1O.18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości