Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 12:27   #4471
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
a tak pozatym to jutro MAM IMIENINY!!!hihihihihi ciekawe czy moje słonko będzie pamiętało o jeszcze jednej (nowej)mamusi w ten dzień...??
buziaki kochane i KOLORKOWYCH SENKÓW!!!!do juterka,ide cosik pooglądać w tv i jakies jabłuszko wsunąć??albo arbuza??żarłok jestem i tyle!
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Teraz wyczytałam w wypowiedzi Lenki, że ktoś tak jak ja broni się niedługo A tobie Lenko dziękuję za komplement
Chyba więcej z nas się broni niedługo

Mpik82, trzymam kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Pisałyscie o głaskaniu brzuszków. Mi to w sumie nie przeszkadza, moze dlatego, ze póki co robią to dobre koleżanki, generalnie osoby, do których jestem dobrze nastawiona. Ale zauwazyłam, ze w większości pytają czy moga dotknąć. Bo jak ja sobie przypomne to dotykałam czyjegoś brzuszka bez pytania, nie było to wielkie głaskanie, tylko najczęściej dotkniecie po prostu, ale mi też nikt uwagi nie zwrócił
Ja nie lubię jak ktoś dotyka mojego brzuszka, ja sama też nigdy nie dotykałam czyichś brzuszków, bo mnie to krępowało.. nie wiem dlaczego innych nie krępuje

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Po pierwsze dla naszej moderatorki za wlozony trud!
Na temat październikówek sie nie wypowiadam, bo to nie moj rewir, ale bede wredna i wtrace swoje 3 grosze na temat Pań kotre zostały niewykreślone, a kotre na forum sie nie udzielaja.
Po co te Pani podaly swoje nicki, skoro nie biora udziału w zadnej dyskusji, do podczytywania, nie trzeba byc na liscie, nawet nie trzeba byc zalogowanym. Lista moim zdaniem powinna zostac zmoderowana dla aktywnych naprawde. A nie jakich Pan Duchów, kotre łaskawe były podac swoje dane by wpisac sie tylko na liste. Przynaleznosc do jakies grupy wymaga przestrzegania pewnych zasad, przynajmniej tak jest moim zdaniem. Inne wrzesniowki, prosze o wyrazenie swojego poglądu
ja się wyjątkowo z Tobą zgadzam mszu sztuczny tłok jest na tej liście i tyle

Co do samoopalaczy, ja od jakiegoś czasu używam balsamu brązującego Lirene, jest bardzo delikatny, wolno "opala", mi odpowiada.
Stary 2010-05-26, 12:28   #4472
fem
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
możesz podać link do sklepu z tymi łóżeczkami?
podawałam już wcześniej, ale podam jeszcze raz...
proszę: http://www.allegro.pl/listing.php/se...A+KO%C5%81YSKA

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:32   #4473
Ray
Zakorzenienie

a jak ktos ma problem z waga to mam ciasto marchewkoe wczoraj robilam
Stary 2010-05-26, 12:34   #4474
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Kasiu dziękuję, u mnie już od dawnaaaa deprecha poszła w świat
Mam nadzieję, że do żadnej z Was

ycnan polecam

Mnie także podoba się pomysł- chyba mszu (już się pogubiłam, za dużo nadrabiania) odnosnie nieaktywnych wizażanek

Zuziczka, ale mamy pogodę, co nie ? piorę, piorę i jeszcze raz piorę!
No pogoda z wygladu piekna, tylko jak sie wyjdzie to lodowka normalnie, brrr...
Ja tez piore wszystko co mi wpadnie pod reke ostatnio. Zaraz lece na PKP po bilet na piatek do Bialegostoku- WESELE sie zbliza, a ja kompletnie nie gotowa

Co do dziewczyn nieaktywnych-mi to ogolnie nie przeszkadza czy ktos jest na liscie czy nie ma itp. Ale rozumiem opór niektorych i jestem za usuwaniem takich osob z listy.

O kurcze, jeszcze musze na poczte L4 wyslac, zapomnialam!
Stary 2010-05-26, 12:43   #4475
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
No pogoda z wygladu piekna, tylko jak sie wyjdzie to lodowka normalnie, brrr...
Ja tez piore wszystko co mi wpadnie pod reke ostatnio. Zaraz lece na PKP po bilet na piatek do Bialegostoku- WESELE sie zbliza, a ja kompletnie nie gotowa
Ja też mam w piątek wesele, ale w okolicach Białegostoku
Stary 2010-05-26, 12:47   #4476
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

O kurcze, jeszcze musze na poczte L4 wyslac, zapomnialam!
Ja też dziś mam ostatni dzień terminu ;D
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 12:55   #4477
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
podawałam już wcześniej, ale podam jeszcze raz...
proszę: http://www.allegro.pl/listing.php/se...A+KO%C5%81YSKA
gdzieś mi to pewnie umknęło- tak dużo tu postów
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:10   #4478
fem
Raczkowanie

witam wszystkie MAMUSIE i życzę spełnienia marzeń tych malutkich i tych wielkich

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Co do mojego dzidziusia, mam nadzieje, że zrobi mi prezent i o 17.30 na USG 4D będzie ładnie prezentowac swoje wdzięki- trzymajcie kciuki dziewuszi
kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
dziekuje ;* jest super takie jak chcielismy.. szczegolnie z ta kolyska.. ktora mozna potem odkrecic.. dziekuje
bardzo sie cieszę, że sie podoba, też takie chcielismy - prościutkie, bo uważam, że takie najładniejsze i najbardziej praktyczne

POMI odwaliłaś kawał dobrej roboty z ta lista
Mszu mimo, że ja z października popieram twoje słowa

kurde!!! dziewczyny przestańcie sie martwić wagą w ciąży!!! bo normalnie przejdę się do każdej z osobna i
to jest jak najbardziej naturalne, że w ciąży się tyje i cieszcie się kurcze tym, że wasze bobasy rosną i że to jedyny czas kiedy nie musicie się ograniczać za bardzo i praktycznie wszysko na co macie ochotę, to jedzcie...

śliczne słoneczko za oknemwreszcie
ja zaraz wychodzę do mojej mamuni, tyle że muszę jechać na drugi koniec miasta 3-ma autobusami... nieznoszę tego... mam nadzieję, że będzie wolne miejsce chociaż w jednym
to zmykam, właściwie do jutra, bo dzisiaj to późno wrócę z tego odległego miejsca...
buziakimiłego dnia i samych niespodzianek

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
gdzieś mi to pewnie umknęło- tak dużo tu postów
nie dziwię się, wszytkie razem tak dużo piszemy, że mnie też umykają niektóre posty

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:15   #4479
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ale macie tempo

ja właśnie wróciłam z krótkiej wyprawy do orsaya, nabyłam fajną tuniczkę

w ogóle to jestem na etapie poszukiwania jakiejś ładnej sukienki ciążowej, bo w czerwcu idziemy na ślub i wesele. Podoba mi się kilka z happy mum, ale nie wszystkie są w Kielcach dostępne i nie wiem czy zaryzykować kupno przez internet,w sumie można wymienić jeśli się okaże zły rozmiar (z tego co pisze na stronie producenta).

poza tym dostałam wysypu krost na plecach mąż mi te plecy torturuje peelingiem, ale mało co daje.... nigdy tylu syfków nie miałam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:17   #4480
dra
Zakorzenienie

hej hej
już lepiej sie czuję,ale czas tu w domku tez ucieka szybko,ale mi dobrze tak powypoczywac
Cytat:

Może to racja, że będzie się szybciej tyło. W sumie mała się będzie coraz większa robić jak by na to nie patrzeć.
no nasze dzieci coraz ciezsze beda i my takze

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
dra tu juz nie chodzi o same kg bo zrzucic mozna ale jak sie bardzo roztyje to po porodzie moze mi zostac nadmiar rozciagnietej skory z ktora nic sie nie da zrobic ..

abz to nie to.. on nigdy taki niebyl.. dla mnie nie potrafi znalezc czasu bo mu sie niechce.. a gdy zjawia sie kolega to czas zawsze ma. juz nie mowi mi komplementow, gdy idziemy ulica widze jak patrzy na dziewczyny o super figurach i czuje ze sie mnie wstydzi.. dzis po wizycie nawet nie spytal czy wszystko ok.. a gdy ja opowiadam mu jak dziecko kopie lub cos mowie o ciazy to przemilcza temat i zaraz zmienia na inny.. niby mowi ze mnie kocha ale nie jest jak dawniej. coraz mniej czasu spedzamy razem.. przykro mi bo bardzo mi na nim zalezy i kocham go nad zycie ale on chyba juz tego nie czuje co wczesniej..

musialam sie wam wyzalic, tylko wy mi zostalyscie
jak sie nie poprawia relacje miedzy nami to chyba sie rozstaniemy bo czuje ze on do tego wlasnie zmierza..

teraz z calego serca was prosze o kciuki za nas, bo go kocham i nie chce zeby to sie skonczylo.. trzymajcie kciuki za poprawe w naszym zwiazku
a tu już chodzi jak sie tyje,czy waga czy skora,ja mam 8kg na plusie i nikt mi nie wierzy,ze już tak poszłam w góre,bo niby nie widac ja sama sobie sie dziwie,ze to juz 8kg,ale w brzuch idzie mi to nie ejst zle,bo jakbym juz byla jak swinka to inna sprawa
np moja kolezanka miala +25kg a weszlo jej w brzuch tylko i bym nigdy nie powiedziala,ze ma 25kg na plusie,ale zaraz to zrzucila ze teraz wyglada jak na anorektyczke,a skora jej nie wisi,inna moze przytyc troche na wadze,ale za to skora wszedzie sie rozciaga,wiec wtedy nie ograniczac jedzenia tylko zdrowo sie odżywiac i juz

kochana to dla faceta nowość musi się przyzwyczaić
zobacz my staralismy sie ponad 2 lata i to upragnione i wyczekiwane dzieciatko,a mimo to zmiana jest i dopiero niedawno przyznal sie,ze boi się calej tej sytuacji jak to bedzie jak sobie poradzimy i chyba tak zaczal uciekac,my kobiety na pewno jakis strach mamy,ale mamy sile,ze damy rade,bo my zawsze rade dajemy wiec daj mu czas nie chce rozmawiac o tym nie zmuszaj go musi dorosnac sam

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Po pierwsze dla naszej moderatorki za wlozony trud!
Na temat październikówek sie nie wypowiadam, bo to nie moj rewir, ale bede wredna i wtrace swoje 3 grosze na temat Pań kotre zostały niewykreślone, a kotre na forum sie nie udzielaja.
Po co te Pani podaly swoje nicki, skoro nie biora udziału w zadnej dyskusji, do podczytywania, nie trzeba byc na liscie, nawet nie trzeba byc zalogowanym. Lista moim zdaniem powinna zostac zmoderowana dla aktywnych naprawde. A nie jakich Pan Duchów, kotre łaskawe były podac swoje dane by wpisac sie tylko na liste. Przynaleznosc do jakies grupy wymaga przestrzegania pewnych zasad, przynajmniej tak jest moim zdaniem. Inne wrzesniowki, prosze o wyrazenie swojego poglądu
jestem za
dla aktywnych lista powinna byc,a jeżeli ktoś sie od czasu do czasu odzywa to uzasadnienie dlaczego
np ja jestem na stażu i mniej mnie tu,ale to z braku czasu i sil,jak wracam to padam a jeszcze dom na glowie,ale jak ktos nie uzasadnia to po co ma byc na liscie
Stary 2010-05-26, 13:28   #4481
enis84
Zakorzenienie

ja tez życzę mamusiom Wszystkiego Najlepszego i zdrowych, ślicznych dzieciaczków

Pomidorko
mogłabyś mi wpisać na naszą liste imię mojego synka Ignaś

dziś źle spałam, coś mnie kłuło w lewym boku i nie mogłam zasnąć
dowiedziałam się właśnie przed chwilą że w piatek mam termin zerowy z jednego przedmiotu o 6.30 rano :/
nie sądzicie że to lekkie przegięcie ?? niedługo w nocy będą robić egzaminy
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:28   #4482
NIKaP-n
BAN stały

Ja mam w pompie moją wagę, i tak po ciąży idę na MM, żeby sie lepiej czuć. Nie przejmuję się też moim ginem, jak mi teraz coś powie, to go grzmotnę
Nie obżeram się, unikam słodkiego. Dziś będą u Mamci desery, a co
To jedyny okres w życiu, kiedy nie trzeba liczyć każdej kalorii. Ale trza uważać, aby jeść dobrze, rozsądnie.
Gdzieś wyczytałam, że jeżeli się chce, aby dziecko lubiło jadać warzywa, to w ciąży powinno się stawiać na ich różnorodność i sporą ilość. Ale to u mnie norma, więc już w ogóle bomba

Zrobiłam właśnie listę zakupów rossmannowskich.... i chyba wjadę autem do sklepu. Aż tylu artykułów mi brakuje w domku, a w kolejnej mądrej ciążowej gazetce wyczytałam, że kobieta ok 30tc- nie powinna nosić ciężarów większych niż 1,5 kg.
Tyle to waży moja tytka (torebka)
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:33   #4483
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
w ogóle to jestem na etapie poszukiwania jakiejś ładnej sukienki ciążowej, bo w czerwcu idziemy na ślub i wesele. Podoba mi się kilka z happy mum, ale nie wszystkie są w Kielcach dostępne i nie wiem czy zaryzykować kupno przez internet,w sumie można wymienić jeśli się okaże zły rozmiar (z tego co pisze na stronie producenta).
przy zakupie przez internet proszą o podanie swoich wymiarów i miesiąca/tygodnia ciąży- żeby mogli sprawdzić czy się wybrało dobry rozmiar a w razie czego- zaproponują inny przed wysyłką.
Możesz też zapytać w sklepie stacjonarnym czy mogą Ci sprowadzić interesujący cię model
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:35   #4484
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja tez życzę mamusiom Wszystkiego Najlepszego i zdrowych, ślicznych dzieciaczków

Pomidorko
mogłabyś mi wpisać na naszą liste imię mojego synka Ignaś

dziś źle spałam, coś mnie kłuło w lewym boku i nie mogłam zasnąć
dowiedziałam się właśnie przed chwilą że w piatek mam termin zerowy z jednego przedmiotu o 6.30 rano :/
nie sądzicie że to lekkie przegięcie ?? niedługo w nocy będą robić egzaminy
wg mnie to nie lekkie przegięcie, tylko duże..... pierwszy raz spotykam się z taką godziną egzaminu czyżby jakiś samotny profesor spać nie mógł?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
przy zakupie przez internet proszą o podanie swoich wymiarów i miesiąca/tygodnia ciąży- żeby mogli sprawdzić czy się wybrało dobry rozmiar a w razie czego- zaproponują inny przed wysyłką.
Możesz też zapytać w sklepie stacjonarnym czy mogą Ci sprowadzić interesujący cię model
właśnie to robię wysłałam maila do sklepu z pytaniem o kilka modeli
Stary 2010-05-26, 13:38   #4485
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
wg mnie to nie lekkie przegięcie, tylko duże..... pierwszy raz spotykam się z taką godziną egzaminu czyżby jakiś samotny profesor spać nie mógł?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

właśnie to robię wysłałam maila do sklepu z pytaniem o kilka modeli
no chyba samotny nie jest ale z tego co wiem to zawsze wymyśla takie dziwne godziny jak nie o 6 rano to o 21
gorzej z tymi co np muszą dojechac z innego miasta do wrocka nie raz nie ma takiej możliwości, a jego to nie obchodzi zbytnio

ciekawe jak ja wstanę na tą 6.30 o 5.30 będę musiała wyjść z domu żeby dojechać, nie wiem czy tak wcześnie tramwaje jeżdża we wrocku, już nie mówię o której będę musiała wstać :/

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-26 o 13:40
Stary 2010-05-26, 13:48   #4486
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
martucha super pokoik, śliczny
dziekuje

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
martucha Ja też mam naklejki w pokoiku Dominisia..kupiłam jakieś miesiąc temu i przeznam że to zdiecie strasznie oszukuje wzrok. Naprawde wydawały sie ogromne a jak mi przyszło naklejać to natie malutkie sa...
Dam foty pokoiku jak juz będzie gotowy czyli za jakieś 2 tygodnie bo narazie 4 ściany, dywan i zabawki tam sa
Twój wyszedł rewelacyjnie, w moim mam tylko zielone ściany i przyklejone naklejki...
dokladnie tak na fotce wygladaja na ogromne... no nic.. ja kupilam ten zestaw z mniejszym rozmiarem (nie bylo tego wiekszego) no ale sobie poradzilam.. u Ciebie tez to pieknie napewno wyglada czekam na fotki

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Pisałyscie o głaskaniu brzuszków. Mi to w sumie nie przeszkadza, moze dlatego, ze póki co robią to dobre koleżanki, generalnie osoby, do których jestem dobrze nastawiona. Ale zauwazyłam, ze w większości pytają czy moga dotknąć. Bo jak ja sobie przypomne to dotykałam czyjegoś brzuszka bez pytania, nie było to wielkie głaskanie, tylko najczęściej dotkniecie po prostu, ale mi też nikt uwagi nie zwrócił
dokladnie tak mi tez nieprzeszkadza - szczegolnie ze robia to zaprzyjaznione osoby.. ale tez wczesniej pytaja czy moga... ale sa tez takie na widok ktorych nie chcialabym zeby "glaskaly" poki co unikam stawania kolo nich i jest ok

Cytat:
Mnie nie chodzi o wiarę w przesądy. Po prostu ciężko bym zniosła psychicznie pakowanie malutkich ubranek i dziecięcych akcesoriów, które zostały mi po maluszku, któremu nie dane było pożyć. Potem żal wyrzucić, trudno komuś oddać za darmo, a presja czekania na "następny raz" i "aż się przydadzą" chyba by mnie zabiła
ale z drugiej strony kiedy ten pokoik masz zrobic? mysle ze 6-7-8 miesiac to najlepszy czas...bo przeciez maz niebedzie sam wszytkiego kupowal jaka bedziesz w szpitalu.. jak sie dzidzius urodzi...

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
bardzo sie cieszę, że sie podoba, też takie chcielismy - prościutkie, bo uważam, że takie najładniejsze i najbardziej praktyczne
mam tekie samo zdanie chyba je zamowimy w tym tygodniu albo w przyszlym poczekam na kase z zusu

Pomodorka to zes sie napracowala

a ja sie wkurzylam... jade dzis autobusem do rodzicow i na przystanku wchodzi moja znajoma.. i drze sie - martucha ale zgrublas! doslownie ale ZGRUBLAS no myslalam ze ja zabije.. "ktory to miesiac? kiedy sie widzialysmy miesiac temu ale masz brzuch i na twarzy jaka jestes okragla...." mialam ochote jej przywalic! serio
ja rozumiem ze troche zaokraglila mi sie buzia urols brzuszek ale na Boga JA JESTEM W CIAZY a nie tyje bo lubie..
wogole sie zirytowalam bo wczoraj spotkalam sie ze znajomymi i mowili ze z tylu i z przodu jak ide wogole niewidac ze w ciazy jestem ze dopiero jak bokiem stane.. smiali sie ze taki patyczak ze mnie z brzuchem
a ta dzis wytracila mnie z rownowagi..
co po niektorzy to wogole publicznie niepowinni sie wypowiadac...
ludzie w autobusie zaczeli sie na mnie gapic.. bylo i tak przyko ze szok..
Stary 2010-05-26, 13:49   #4487
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
no chyba samotny nie jest ale z tego co wiem to zawsze wymyśla takie dziwne godziny jak nie o 6 rano to o 21
gorzej z tymi co np muszą dojechac z innego miasta do wrocka nie raz nie ma takiej możliwości, a jego to nie obchodzi zbytnio

ciekawe jak ja wstanę na tą 6.30 o 5.30 będę musiała wyjść z domu żeby dojechać, nie wiem czy tak wcześnie tramwaje jeżdża we wrocku, już nie mówię o której będę musiała wstać :/
dokładnie
widzę, że facet nie myśli o innych....co go obchodzi jak ktoś dojedzie i o której

to jak ma rodzinę go nie rozumiem....
Stary 2010-05-26, 13:49   #4488
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Mnie nie chodzi o wiarę w przesądy. Po prostu ciężko bym zniosła psychicznie pakowanie malutkich ubranek i dziecięcych akcesoriów, które zostały mi po maluszku, któremu nie dane było pożyć. Potem żal wyrzucić, trudno komuś oddać za darmo, a presja czekania na "następny raz" i "aż się przydadzą" chyba by mnie zabiła
Dokładnie.Zgadzam się w 100%.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, ale jak dziecko umiera po urodzeniu, to też wszystko zostaje. Nie ma znaczenia, czy rzeczy kupi się w 3 czy 9 miesiącu. A nie da się zostawić wszystkich zakupów do "po porodzie"
Da się da.Ja nic a nic nie miałam do porodu.Ale broń Boże nic nikomu nie narzucam-każdy ma swoje zdanie na temat kupowania przed TP i każdy według swego uznania powinien postępować.Myślę że ogólnie w życiu najważniejsze -to żyć w zgodzie ze swoimi przekonaniami.

Mąż pierwsze ciuszki i wózek kupował sam.Pokój malowałam,jak miała 1 mies(oczywiście bez aplikacji).Łóżeczko kupowałam i resztę już z mężem ja.Moja akurat była grzecznym dzieckiem.Nie twierdzę też że to jest mega wygodne.Ale też nie jakiś tam mega wysiłek.Tyle że wózka nie wybrałam.Da się przeżyć.

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-26 o 13:59
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:51   #4489
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:

a ja sie wkurzylam... jade dzis autobusem do rodzicow i na przystanku wchodzi moja znajoma.. i drze sie - martucha ale zgrublas! doslownie ale ZGRUBLAS no myslalam ze ja zabije.. "ktory to miesiac? kiedy sie widzialysmy miesiac temu ale masz brzuch i na twarzy jaka jestes okragla...." mialam ochote jej przywalic! serio
ja rozumiem ze troche zaokraglila mi sie buzia urols brzuszek ale na Boga JA JESTEM W CIAZY a nie tyje bo lubie..
wogole sie zirytowalam bo wczoraj spotkalam sie ze znajomymi i mowili ze z tylu i z przodu jak ide wogole niewidac ze w ciazy jestem ze dopiero jak bokiem stane.. smiali sie ze taki patyczak ze mnie z brzuchem

totalny brak kultury i taktu....
jak można wyjechać z takim tekstem
Stary 2010-05-26, 13:52   #4490
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie
widzę, że facet nie myśli o innych....co go obchodzi jak ktoś dojedzie i o której

to jak ma rodzinę go nie rozumiem....
koleś już ma koło 65-70 lat gdzieś, już jest emerytowanym profesorem, więc sama rozumiesz, że ma gdzieś wszystko i wszystkich
Stary 2010-05-26, 13:56   #4491
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

totalny brak kultury i taktu....
jak można wyjechać z takim tekstem
no jak widac mozna... az do meza dzwonilam ze mnie wyprowadzila z rownowagi.. oczywiscie byla cala litania ze wcale niewygladam zle i ze mam sie niestresowac bo to dziecku szkodzi (ale jak tu wierzyc ze sie wyglada fajnie jak my baby w ciazy jestesmy na tym punkcie zeschizowane...)
dla mnie laska stracila w oczach diametralnie... juz nawe nie mam ochoty nazywac ja znajoma!
i to okreslenie zgrublas.. gdyby nawet powiedziala ale ci brzuszke wyskoczyl albo buzia sie zaookraglila a ta sie drze ale ZGRUBLAS
Stary 2010-05-26, 14:02   #4492
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Da się da.Ja nic a nic nie miałam do porodu.Ale broń Boże nic nikomu nie narzucam-każdy ma swoje zdanie na temat kupowania przed TP i każdy według swego uznania powinien postępować.Myślę że ogólnie w życiu najważniejsze -to żyć w zgodzie ze swoimi przekonaniami.

Mąż pierwsze ciuszki i wózek kupował sam.Pokój malowałam,jak miała 1 mies(oczywiście bez aplikacji).Łóżeczko kupowałam i resztę już z mężem ja.Moja akurat była grzecznym dzieckiem.Nie twierdzę też że to jest mega wygodne.Ale też nie jakiś tam mega wysiłek.Tyle że wózka nie wybrałam.Da się przeżyć.
Ja zamierzam to zrobić wcześniej, ale tuż przed porodem - myślę, że w sierpniu będzie dobry czas.

Cytat:
dale z drugiej strony kiedy ten pokoik masz zrobic? mysle ze 6-7-8 miesiac to najlepszy czas...bo przeciez maz niebedzie sam wszytkiego kupowal jaka bedziesz w szpitalu.. jak sie dzidzius urodzi...
Teraz malujemy domek (teraz to znaczy w czerwcu) a potem w sierpniu będziemy wszystko kupować. Pokoiku dla małej nie robimy, bo nie mamy gdzie, więc mała będzie miała pokoik z nami

Cytat:
Ale głupia - od razu mi się ta moja ciotka przypomniała co to mi powiedziała, że wyglądam "jakbym się nażarła kapusty" Co za pustostan w głowie... nic nie poradzisz na to. A potem się dziwią, że kobiety w ciąży przejmują się wyglądem - jak się nie przejmować gdy jedna z drugą cię takim "komplementem" uraczą?

Trzeba było jej powiedzieć coś przykrego, że ma odrosty, albo coś
Stary 2010-05-26, 14:07   #4493
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz myślę że niektóre osoby tak pod przykryciem miłego powitania lubią szpile wsadzić i raczej świadomie robią przykrość...Następnym razem powiedz jej:" a ty co też w ciąży, bo jakoś na boki się rozlałaś?",oczywiście z miłym uśmieszkiem.Albo dawaj tu my ją .
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:07   #4494
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

masakra jakaś
ta Twoja znajoma to chyba jakaś nienormalna wieśniaczka
ja bym się spaliła chyba ze wstydu,a jak bym mi już przeszło to bym jej powiedziała co o niej myślę przy tych wszystkich ludziach, głupia małpa

mi ostatnio znajoma powiedziała że mam mały brzuch, a zdaniem moim i mojej rodziny mam giga brzuch, niektórzy wogóle w 20tygodniu nie mają brzuszka a mnie właśnie bardzo szybko się pojawił i to jeszcze powiedziała przed kościołem po mszy i ludzie tez zaczęli się na mnie patrzeć i na moj brzuch i głupio mi sie zrobiło musiałam się tłumaczyć czemu mój brzuch jest taki mały

w ogóle to denerwuja mnie ludzie którzy komentują wygląd kobiety ciężarnej, kazdy wygląda jak wygląda i tyle

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-05-26 o 14:15
Stary 2010-05-26, 14:16   #4495
czita18
Raczkowanie

GG do czita18

Dziękuję wszystkim za gratulacje no i gratuluję wszystkim pozostałym mamuśkom które w ostatnim czasie odkryły płeć dzieciątka.

Ja jakoś jeszcze nie mogę się przestawić że to chłopaczek, ale po wczorajszym wyduszeniu na USG to mam dziwne wrażenie że czuję ruchy. Takie delikatne stuknięcia w różnych częściach brzucha, takie troszkę gilgotanie czy coś.... nie wiem czy to już TO !! hmm

Wszystkim mamusiom życzę wszystkiego naj naj z okazji dzisiejszego święta, abyśmy wszystkie dotrwały w spokoju do samego końca bez niepotrzebnych nerwów

Ano i jeszcze jedno... chyba damy imię Daniel choć jeszcze nie jestem do końca przekonana
czita18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:26   #4496
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Witam serdecznie wszystkie przyszle a zarazem obecne mamusie czy mozna sie przylaczy? Jestem nowa na tym forum i obecnie w 25tyg ciazy
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:32   #4497
bordowa
Wtajemniczenie

Martucha, ja bym nie wytrzymała i jej przygadała, nie będzie mnie obrażać

Pomi, tak, w naszym cudownym szpitalu Kupiłam glukozę, dałam pielęgniarce, rozpuściła mi, po czym pobrała mi krew. Zrobiło mi się strasznie słabo i miałam wziąć ten kubek i wypić. I tak szłam do tego stołu na pół widząc przez mdłości to nie trafiłam ręką i wylałam tą nieszczęsną glukozę. A ona do mnie "To teraz musi pani poczekać do 8, wtedy otworzą aptekę i kupić jeszcze raz bo my swoich nie mamy"!! No dajcie spokój ... Ale co poradzić ... Tym razem dziwnym trafem wkłuła mi się za pierwszym razem bez problemów (chociaż żyły mam widoczne, ale one zdolne są ...).
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:34   #4498
ycnan
Zadomowienie

Marta, szczerze współczuję takiej "znajomej"... Chyba by mnie rozniosło...
Ale nie przejmuj się, zazdrości

Eh... mnie z kolei drażni, jak ktoś mówi "Eee, mały masz ten brzuch" Noż k****, nie jestem w 9msc, tylko na początku 6, to jaki mam mieć brzuch? Uduuusić

Jedynie teściowa dziś powiedziała "No, widać już, widać" i mi humor poprawiła.

Mam kochane dylemat /stlasny/ z lóżeczkiem... Jest tyle do wyboru, że nie wiem jakie chcę A do tego są np na allegro zestawy, z materacykiem i/lub pościelą i/lub kołderką+poduszką i/lub całym zestawem wliczając (lub nie ) baldachim i takie tam bzdeciki. No i nie wiem. Finasowo się opłaca, ale nie wiem czy brać zwykłe łóżeczko "ze wszystkim", czy może droższe, ładniejsze z podstawowymi rzeczami.
Nie wspominając, że są jeszcze takie, które się na tapczanik potem przerabia... argh...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 14:40   #4499
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa no niestety niektorzy ludzie powinni miec dozywotni zakaz wypowiadania sie... i tak jak powiedziala kliwia mysle ze robia to czasem specjalnie zeby szpile wbic... ehs.. w pierwszej chwili chcialam ja opluc (nie wiem czemu taka mysl mi przyszla do glowy chyab za duzo czasu spedzalam z przedszkolakami) no ale..

kliwia7 najgorsze jest to ze takie moglam jej powiedzec przychodza po fakcie.. bo serio moglam jej tez nawrzucac ale bylam a takim szoku ze niewiedzialam co robic(oprocz tego oplucia hahah - dobrze ze sie powstrzymalam bo by bylo smiesznie)

enis84 dokladnie tak.. bez sensu takie komentowanie.. kazda ciezarna wyglada pieknie bo nosi w sobie nowe zycie.. bez wzgleduu na to jak wyglada czy brzuch ma okragly rozlany duzy maly przytyla 7 czy 27 kg... kazda jest w tym okresie PIEKNA wiec testy i opinie powinny ograniczac sie do komplementow a nie do oceny zgrublas czy w druga strone ale masz maly brzuch.. to tylko powoduje zaklopotanie... wyobrazam sobie jak sie musialas czuc tlumaczac sie (o zgrozo bo przeciez nic niezrobilas) dlaczego twoj brzuch jest maly..

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszle a zarazem obecne mamusie czy mozna sie przylaczy? Jestem nowa na tym forum i obecnie w 25tyg ciazy
witaj i opowiadaj o sobie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Martucha, ja bym nie wytrzymała i jej przygadała, nie będzie mnie obrażać
ehsss...

ycnan
no dokladnie mnie to tak wkurza.. mam duzy bo taki moj urok... czy tam maly mam ale dziecko jest zdrowe wiec czym sie przejmowac... ehss..
a co do lozezka to na poczatku tez chcialam wielki zestaw z przybornikmi du pe relami itd.. ale swietrdzilam ze kupujemy to wykle proste (ale z plozami) no i materacykiem.. posciel i cala reszte kupimy juz sami taka jak nam sie bedzie podobac.. a przybornikow niepotrzebuje bo i tak bede miala obok lozeczka komode wiec niepotrebuje...
Stary 2010-05-26, 14:47   #4500
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

ycnan jesli moge sie wtracic to ja namierzylam dla mojego bobaska swietny (moim zdaniem) zestaw tj szafa komoda i lozeczko. Tylko teraz kwestia kosztow , zalezy ile chcesz wydac...Ja tez zdecydowac sie nie moglam az wkoncu poszlam na kompromis sama ze soba i stwierdzilam ze ten zestaw jest oki. Tutaj masz linka http://www.allegro.pl/item1037887348...a.html#gallery
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości